Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chal

addikt

válasz Ch4os #1139 üzenetére

robot porszívókhoz képest ezek 'buták'

Sajnos ami működik beltérben, az kültérben nem. Olyan kamera/lidar és egyéb megoldások kellenének bele a napfény és a nagy terület miatt (na meg hozzá nem kicsi számítási kapacitás), hogy nem igazán lenne piaca az ára miatt. GPS-el néhány gyártó próbálkozik, de kevés sikerrel. Sajnos csodák nincsenek, a GPS/Glonass/Galileo szándékosan van butítva ugye a civil szféra számára, szóval nem a gyártón vagy a beépített műholdvevő SoC-on múlik a pontosság, egy szint alá egyszerűen lehetetlen menni, mert ennyit enged maga a szolgáltató. Ha egyszer majd nem lesznek háborúk, meg különleges katonai műveletek, akkor talán megkaphatja a lakosság is a cm-es pontosságot, de erre kevés esélyt látok a mi időnkben :) Amúgy azt én sem teljesen értem, hogy földi jeladókkal kiegészítve miért nem próbálkoznak. Így csak pár elemes jeladót kellene leszúrni a kertben, de ilyet még nem láttam egyik gyártótól sem.

Lehet mostanában látni mozgolódást azért, pl. ott a Segway, vagy a Worx új határolókábel nélküli modellje. Az elsővel nem tudom mi a helyzet, az utóbbit meg jegelte a Worx nyersanyaghiányra hivatkozva. Ha fontos ez, akkor lehet, hogy várnod kell 1-2 évet, de akkor is max betatesztelhetsz egy kisebb vagyonért :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés