Új hozzászólás Aktív témák

• futo001

senior tag

Nekem vásárlás óta csak gondom volt a Worx L1500-zal, napi 5-10 alkalommal kellett ránézni mert elakadt, kimanőverezte magát a kábelen túlra, lepottyant a padkáról, gödröket ásott, stb. Felesleges volt elindítani ha munkában voltam vagy nyaralni mentünk. Volt olyan fw verzió, amivel 10 percenként állt le (az le is került a honlapjukról azt hiszem). Szóval teljesen használhatatlannak tűnt, pedig egyenes és lapos kertem van, nincsenek gödrök vagy erősebb fűcsomók. Egyszer szétesett az jobb első kerék, szerviz elvitette, 4 hónapot kellett rá várnom és törött ACS ajtóval küldték vissza. Szóval nem vagyok elégedett ügyfél.
    Jó sok időt eltöltve méregetéssel, kamerafelvételek visszanézésével arra jutottam, hogy túl könnyű a hátulja és rossz a kerék mintázata, de maga a blade guard okozza a legtöbb gondot, mert tolni akarja a füvet oldalra forduláskor, ugyanis leér. Nagy felület és még nehéz is, persze, hogy nem bír ezzel az ellenálással úgy, hogy semmi tapadás nincs hátul.
    Worx hadovált mindeféle hülyeséget, tegyem át a kábelt stb, de sose ismerték be, hogy a blade guard dizájnjával van gond hiába küldtem nekik el a képeket, videókat. Most nemrég meg kiadták a Plus verziót, ami éppen ezt a hibát orvosolja a floating deckkel (enyhe erő hatására is felemelkedik a blade guard, hogy ne okozzon ellenállást). A meglevő ügyfeleknek sose ajánlottak fel módosított blade guardot vagy kereket. Semmit. Ez bosszant a legjobban, pedig szemmel láthatóan megtalálták ugyanazt a hibát, amiről már 1 éve leveleztem velük.

Próbaképpen leszedtem a blade guardot, napokig működött probléma nélkül. Visszaszereltem, megint jöttek a hibák. Aztán lesúlyoztam a hátulját, ami szintén segített bár kissé nehézkes lett a fordulása.
    Ezután leszedtem a súlyt és rendeltem rá Roboclaw fogakat, 1 hónapja megy hiba nélkül, egyszer nem kellett kimenni hozzá. Tehát van megoldás, nem is 1. Blade guard fent van, nincs súly hátul csak a kerekeken a Roboclaw fogas gyűrű és minden problémát megoldott. Már lassan 2 éve szerettem volna ilyet venni de L modellre nem volt elérhető, nemrég találtam hozzá.

mikrofon:
    A fentiekből kiindulva szerintem nálad sem lesz probléma, kicsit másképp mozog mivel így már van tapadás füvön, de a blade guard még mindig jelentős ellenállást okoz. Kövön viszont ez nem annyira tapad, nincs mit tenni. Nekem összességében megmentette a gépet, már épp le akartam cserélni Husqvarnára, most meg másik Worx-öt akarok venni annyira jó lett.

Új hozzászólás Aktív témák