- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
hm készpénz befizetés a Revoluton
https://revinfo.hu/revolutra-keszpenz-is-befizetheto-mostantol/
-
zerodot
aktív tag
-
sopruk
senior tag
válasz
hakos1987 #47394 üzenetére
"online vásároltam is a kártya adataival...."
Ehhez inkább a virtuális kártya ajánlott.
Ha kompromittálódnak a kártya adatok, akkor fizikai esetén kártyát kell cserélni. Míg virtuális esetén törölhető és rögtön kapsz egy másikat.
Több darabod is lehet, külön külön fagyaszthatod is... -
hakos1987
őstag
Köszi a választ Nektek. A futárnál kiderül mindjárt
Mást nem elküld a francba, ha sokat bénázok
-
fil
őstag
válasz
hakos1987 #47394 üzenetére
Látom senki nem válaszolt még.
A chip+pin aktiválás a kártya érintés aktiválására kell. Ha a telefonnal fizetsz akkor ahhoz elég ,ha már aktiváltad az app-ban ill. a virtuális kártya is mehet. SZERINTEM.
A limittel kapcsolatban én megpróbálnám tisztázni az ügyfélszolgálattal tekintve, hogy sürgős a dolog. -
hakos1987
őstag
Sziasztok!
Olvasgattam, de pontos választ nem találtam, így nem szeretnék sötétben tapogatózni. Friss tag vagyok Revoluton. Tegnap megjött a fizikai kártya is. Google Pay-hez hozzá adtam a kártyát, illetve online vásároltam is a kártya adataival....
A lényeg, az appban látom, hogy van 150€ limit érintéses fizetésre. ma jön egy csomagom, ami kb. 200€. Jellemzően telefonnal vagy órával, Google Wallettel fizetek.... A 150€-s limit a bankkártya érintésére vonatkozik csak vagy a GPay-re is? Azaz ki fogom tudni fizetni a csomagom? Esetleg első alkalommal chip+PIN-el kell fizessek (a kártyát aktiváltam az app-ban)? A PIN kód amit megadtam az appban regisztrációkor és tudom csekkolni, az a bankkártyához is tartozik?
Előre is köszi és bocs a lámaságomért
-
törölt tag
nah ez jó dolog, hogy csatolmányként automatikusan úgy tűnik elküldi a revolut a kivonatot
(email)
-
Krethx
aktív tag
-
TrollBalint
addikt
válasz
pictigjis #47385 üzenetére
Így már azért jobban érthető nekem is; én csak a technikai oldalába gondoltam bele. Már eleve azt nem értettem, hogy honnan tudja a kereskedő, hogy ez egy egyszer használatos kártya, mivel elvileg az egy "ugyanolyan" szám, mint a többi kártyáé. De lényegében ez most mindegy így.
-
Gardaai
senior tag
válasz
TrollBalint #47384 üzenetére
"Böngészőbe ritkán vásárolok"
Így máris értelmet nyer a miértje. Én meg telefonon nem szoktam (nem tudok). -
pictigjis
őstag
válasz
TrollBalint #47384 üzenetére
ha online fizetéseket elfogadó kereskedő lennék, én is blokkolnám az egyszer használatos kártyákat. és amúgy azért, mert az ilyeneket használó vásárlók szinte paranoiásan csak azt az eszmét kergetik, hogy "nehogy ellopják az adataimat", kereskedői oldalról viszont én meg feltételezhetném azt, hogy az ilyen kártyák használói akár csalók is lehetnek, akik lopott pénzzel próbálnak vásárolni, illetve titkolni próbálnak valamit
tényleg az van, hogy megbízható fizetési rendszerekben és webshopokban teljesen értelmetlen eldobható kártyával fizetni. senki nem nyer semmit, ellenben mindenki veszít, mert egy kártyaszámot (ami véges) egyetlen tranzakcióra ellőni egyébként is pazarlás, a kényszeres használattal el is fognak fogyni az ilyen számok. arra való az eldobható kártya, hogy olyan helyen használják, amik gyanúsak, nem annyira ismert helyek, esetleg újak stb. stb.
-
TrollBalint
addikt
válasz
Gardaai #47375 üzenetére
Böngészőbe ritkán vásárolok, telefonon szoktam többnyire, illetve a Google Pay sem fekszik nekem annyira. (Nincsen vele különösebb bajom, de nem igazán vonz, hogy telefonnal fizessek)
Pötyögés meg nem tart sokáig. Telefonon ki lehet másolni a bankkártya számot, ha meg mégis böngészőben vásárolok, 2-3 mp alatt beírom (legalább használhatom a gépírás órán tanultakat)
Ezeket nem vitatkozás / megmagyarázás gyanánt írom, hanem csak megválaszolom, hogy nekem, személyszerint miért nem fáj annyira mindig beirogatniMondjuk azt is hozzátenném, hogy nálam ezek a vásárlások kb. 1 db. / 1-2 hónap
pictigjis: "... a többség egyszerűen továbbra sem érti, mire való az egyszerhasználatos kártya, aminek az egyenes következménye, hogy egyre kevesebb és kevesebb helyen fogják elfogadni"
A kereskedő oldaláról miben más, ha egyszer használatossal fizetek, mintha többször használatossal? -
-
kp78
addikt
válasz
zoo8800 #47380 üzenetére
Én is sokat használom Ausztriában, csak én a fizikai kártyát érintem.
Egyszer korábban én is szívtam a MM-nál, de akkor még chip + pin elfogadta a fizetést sokadszorra.
Minden más esetben probléma nélkül használtam (remélem még sokáig)#47379 pictigjis
Repülőn tudom, h nem megy, hallottam is a felhívást mikor utaztunk, de amúgy sem vágytam semmire tőlük. -
pictigjis
őstag
Van másnak ilyen tapasztalata még, h vhol kategorikusan nem fogadják el?
repülőjáratok, a wizz airnél és a ryanairnél is külön kiemelik
és attól, hogy a revolut is reklámozza, a többség egyszerűen továbbra sem érti, mire való az egyszerhasználatos kártya, aminek az egyenes következménye, hogy egyre kevesebb és kevesebb helyen fogják elfogadni
-
kp78
addikt
A Revolut maga is reklámozza az egyszer használatos kártyát és annak használatát (a screenshot korábban készült, nem most).
Ha vki így használja a Revolutot, mert nyugodtabb tőle, hát használja így.Ma megkértem egy ismerőst aki Ausztriában él, h vegye át egy rendelésemet egy Mediamarktban.
Fizetéskor (8 €) mondták neki, h Revolutot nem fogadnak el, másik vmivel fizessen, de ha gondolja, próbálja meg.
Természetesen a terminál el is utasította.Egyszer korábban én is szívtam a MM-nál, de akkor még chip + pin elfogadta a fizetést sokadszorra.
Van másnak ilyen tapasztalata még, h vhol kategorikusan nem fogadják el?
-
válasz
TrollBalint #47373 üzenetére
nem szeretném annyi helyen magadni a kártyaadataim
Nekem például egy helyen sincsenek elmentve a kártya adatai. Kivéve a google pay.
-
adika4444
addikt
válasz
Gardaai #47375 üzenetére
Én böngészőbe sose mentem. A Bitwarden-be igen, de az meg nem tud auto kitöltést.
Gépen egyszerű másolgatni, mobilon meg Apple Pay-jel vásárolok.Hogy on is legyek:
Hétfőn váltottam csomagot az OTP-nél és bevették a kártyám, de a másikra meg várnom kell pár napot. Így raktam a Revolut-ra és azt használom. virtuális kártya, Apple Pay-jel. Zseniálisan jól működik. -
Gardaai
senior tag
válasz
TrollBalint #47373 üzenetére
Nem kell megbízni benne. Létre lehet hozni akár 10 virtuális kártyát is és bekategorizálod, hogy melyik hova használod.
Még mindig gyorsabb G/A Pay-hez bedobni egy kártyát vagy elmenteni böngészőbe amit 1 gombnyomásra előhozol, appban feloldod és fizetsz vele, majd újra fagyasztod.
De persze pötyöghetitek is minden eMag és Foodora vásárlásnál.. mindenki úgy használja az értékes idejét ahogy gondolja. Villával is lehet levest enni. -
Gardaai
senior tag
-
-
Krethx
aktív tag
válasz
TrollBalint #47366 üzenetére
Felesleges inaktíválni a számlát ha minden pénz Pocket-ben van. Ott meg tudod adni miket vonhat le. Mást nem fog. Régóta így van nálam beállítva. Az is külön választva és rendszerezve. Minimális összeg van csak kint. Ha meg kell akkor kiveszek. Azért azt még hozzáteszem hogy inaktív számla esetén a kártya ellenőrzés végbe tud menni. Ha nem vagy figyelmes akkor hazai banknál is megtörténhetnek a gondok. Ott viszont csak kártya tiltás van.
-
válasz
TrollBalint #47366 üzenetére
Nekem pár ezer Ft-nyi EUR és USD van váltva apróbb netes vásárlásokra. Mivel hó vége volt és nem tudtam elmagyarázni a feleségemnek, hogy ne használja a kártyát, mert nincs rajta pénz, nekem egyszerűbb volt őket inaktiválni, mint széfbe pakolászni.
Továbbra sem értem, hogy mégis mi a fenéért kellene egyszer használatos kártyát használni olyan ismert és megbízható oldalakon, mint az eMAG.
Egész egyszerűen nem erre való. Arra való, hogy ismeretlen, tegnap indult kínai weboldalakon fizessünk vele, ahol nem lehet tudni, hogy eladják-e a kártya adatokat a dark weben. -
TrollBalint
addikt
válasz
Serpiko #47364 üzenetére
Ez black friday környékén nálam is így volt, de egyre több az olyan hely, ahol nem fogadják el az egyszer használatost.
Krethx: És vajon melyik az erősebb? Ha inaktiválom a számlát, tehát nem vonhat le róla pénzt, vagy ha van egy előfizetésem és nincsen fedezet rá és mindenképpen von le pénzt?
Vagy üljek le szépen nyugodtan és ennyire ne legyek tesztelő, mi? -
Serpiko
addikt
Járt már úgy valaki hogy emagon nem tud fizetni egyszer használatos virtuális kártyával? Nekem tegnap háromszor visszadobta. A rendes kártyával sikerült egyből. Eddig működött rendesen a virtuális kártya.
-
Gardaai
senior tag
válasz
pictigjis #47356 üzenetére
Én se tartok kevesebbet rajta, sose volt belőle gond.
Nyilván kártyák fagyasztva, illetve úgy beállítva, hogy kis eséllyel kerülök "véletlen" terhelések áldozatává. Ami egyébként sose volt és valószínűleg feleslegesen szórakozok a beállításokkal, fagyasztással ennyit, de ezt a pár nyomásos műveletet beáldozom inkább, mintsem egyszer jöjjön a terhelés. -
Krethx
aktív tag
Én csak rejtettet lehetőséget találok. De nemsokára összeggel is megmutatom.
-
Krethx
aktív tag
"GBP számlához pedig nem fog nyúlni."
Épp ez van a képeken hogy rejtve volt a GBP számla. Ennek ellenére mégis a GBP számlán történt meg a terhelés. Nem pedig a HUF számlán. -
válasz
Krethx #47344 üzenetére
Fordítva ültél a lóra.
Ha van forint a forintszámládon, illetve bármilyen pénz, amit át lehet váltani, akkor a Revolut transzparens módon váltani fog róla, tehát nyilván nem utasítja el a GBP tranzakciót. De ha van GBP a számládon, de forint nincs, mégis forinttal fizetnél a boltban, a Revolut szemrebbenés nélkül beváltja a GBP-t forintra és abból fizet. Kivéve, ha a GBP számlád inaktív.
A téma összefoglalóban is ott van, hogy arról a számládról fizet a Revolut, amelyiken a teljes összeg rajta van, így tesz akkor is, ha 2 GBP-t szeretnél fizetni, de a GBP számládon csak 1 van, akkor ha a forint számlán van annyi összeg, váltani fog, a GBP számlához pedig nem fog nyúlni. -
Krethx
aktív tag
"Ha inaktivált számlád van, költeni, levenni nem lehet róla, rátenniigen!"
Na én tettem egy próbát mivel nem így emlékeztem. Azóta változhatott a Reolut-on.
A teszt a következő volt: A PayPal-hoz adtam egy kártyát és jött egy próba terhelés
GBP-ben. Ez idő alatt a GBP-s számla Hide-olva azaz rejtve volt. A terhelés megtörtént ennek ellenére is mint ahogy emlékeztem. A Revolut-on nem inaktivitás hanem rejtés (Hide) szerepel. -
törölt tag
oké, legyen... nem fogok senkivel sem vitatkozni...
Tudomásom szerint csak "elrejteni lehet" megszüntetni nem. Ezért nem látom értelmét ennek, és ha valakit kár ér, mert nem széfben tartja pl amit erre kitaláltak így járt.Egyébként megjegyzem, én sosem használtam usd számlát, mégis van rajta bejegyzés.
Airbnb-től, egy kártya terheléssel. És ez mikor derült ki? amikor csak úgy rámentem véletlenül és láthatóvá vált.De itt szeretik hülyének nézni az embert...
-
korfa
aktív tag
Bankkártyás feltöltéskor nektek se kér sms/app hitelesítést? Ezt hogy lehet visszakapcsolni?
-
válasz
#01110937 #47333 üzenetére
Butaságot beszélsz. Ha inaktivált számlád van, költeni, levenni nem lehet róla, rátenni igen! Pont ez a lényege. Limit áras megbízás is teljesült rá (USD vétel). De nem fog róla levenni, ha például forintért vásárolsz, de nincs elég forint, nem fog dollárt visszaváltani forintra és azzal fizetni, hanem visszautasítja a tranzakciót. Ugyan miért is kéne megakadályozni a pénz fogadását?
-
Krethx
aktív tag
Trading Pro (Hátha valakit érdekel.)
-
FoxEger
lelkes újonc
Sziasztok!
Ha wise számláról utalnak revolut számlára, akkor az mennyi idő alatt kellene hogy megérkezzen?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
törölt tag
Ha fizetést, pénzt "visszatérítést", kaphat egy meg nem nyitott vagy "bezárt elrejtett, elfelejtett" pénznemű számlára. Akkor azzal, hogy ő elrejti, milyen védelmet remél?
Próbáld ki szerintem, hogy elrejted az eurós fület és küldesz magadnak eurót. Biztos nem fogja átváltani forintba, hanem az eurós számládon fog landolni.
Nem értem az értetlenkedésed...
-
törölt tag
Volt itt a topikban aki visszatérítést kapott valahonnan, de nem találta kiderült olyan pénznemben jött amit inaktivált, vagy nem nézett még. pl Lei
Tehát az, hogy inaktiválod semmilyen védelmet nem biztosít. Az összes pénznemnem egyébként ugyan az a iban elérhetősége. Nézd meg a forintot, eurót, dollárt stb. -
geryboro
senior tag
recash-t használja valaki?
-
bonat
senior tag
Sziasztok,
Most vettem észre, hogy ha Aktiválom mondjuk az EUR számlát, akkor nem találom az Inaktív gombot ebben az új felületben, hogy vissza zároljam. Nem a kártya fagyasztásra gondolok.
Megszűnt? Vagy hol van ebben az inaktiválás gomb?
Na pont most találtam meg, elvileg a gyors ikonja eltűnt, de még lehet a régi módszer szerint:
Profil / Számla / Minden Számla / EUR és legalul -
alex devil
senior tag
válasz
TrollBalint #47322 üzenetére
Külön- külön jól működnek plusz a Mobilkincstár és a Paypal is teljesen jól működik. Gpay helyett a hagyományos kártyás feltöltéssel teljesen jól működik a feltöltés.
-
TrollBalint
addikt
válasz
alex devil #47319 üzenetére
Egy másik topikban pont egy Samsungot kolléga panaszkodott, hogy a Unicredit Mobilapp beszólt neki, hogy rootolt, pedig nem az. Az ügyfélszolgálat azt a választ adta, hogy a Samsungog tudnak ilyet produkálni, lehet itt is az játszik? (Főleg, ha volt valami frissítés mostanában)
-
retesz147
addikt
Nagy port kavartam...
Köszi mindenkinek! -
zsola400
senior tag
válasz
alex devil #47317 üzenetére
Milyen teló? Gyári szoft? Mert mostanában a Google bekeményített a nyitott BL/rootolt telókra. De van, hogy a gyári érintetlen rendszereket is megfogja.
-
alex devil
senior tag
Sziasztok,
Gpayel szerettem volna egy kis pénzt tenni a kártyára de valami nem kóser, pedig máskor csont nélkül sikerült.
Beírom az összeget majd kéri a PIN kódot vagy az ujjlenyomatot, bármelyikkel próbálom ezután semmi nem történik, ugyanazon a képernyőn marad ahol az ujjlenyomatot kérte. Másnál minden müxik? -
repvez
addikt
de hopgy kell azt csinálni, hogy az otp-s számlámat terméknek nézze és a revoluttal fizessek érte, hogy megjelenjen a számlán mint összeg?
illetve, hogy tudok igy nagyobb összeget utalni vagy kérni, hogy ne kelljen a napi limitet folyamatosan álitgatni?
Mert azt sem akarom, hogy iunlimited legyen , mert akkro lenyulhatják az egész összeget is egyszerre ha feltörik . -
törölt tag
válasz
Atish19 #47312 üzenetére
20-25ig megy akár minden nélkül alkalmanként de többszörinél már kérni fogja a jóváhagyást a banktól.
Ellenkezőjére is van példa, amikor pár ezerért kér megerősítést a bank.
Revolutnál is változó, van amikor gond nélkül megy pl jegy vásárlás máskor meg bekéri, a jóváhagyást a revo app.A kártya adatokat elég hamar megjegyzi, el lehet menteni. Onnantól már csak a banki oldali azonosítás van. A bankok algoritmusától függően.
Automatikus pénzfeltöltés nincs engedélyezve.
-
törölt tag
-
Az automatikus feltöltés szerintem rossz ötlet, mert ha megszerzik a Revolut fiókod, akkor lopják az összes magyar banknál lévő pénzed is!
V.S.
Retesz147: tedd be a kártyád Apple Pay vagy Google Pay-be és nem fog többet se kártya számot se cvc kódot kérni!
Akkor ezt most gondold át még egyszer.
-
vacs
veterán
Az automatikus feltöltés szerintem rossz ötlet, mert ha megszerzik a Revolut fiókod, akkor lopják az összes magyar banknál lévő pénzed is!
Volt erről szó itt korábban!Retesz147: tedd be a kártyád Apple Pay vagy Google Pay-be és nem fog többet se kártya számot se cvc kódot kérni!
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA