- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanzi89
addikt
Édesanyám csekket fizetett be 04.15.-én a Revolut-os számlámról egy csatolt Curve kártyával. Az első, érintéses fizetés a posta szerint sikertelen volt, a papírt amit kiadott a leolvasó terminál a postás kidobta, mondta, hogy ismételjék meg a fizetést. Ekkor bedugták a kártyát, PIN kód beírás után sikeres volt a tranzakció, ennek a terminál által kiadott papírja megvan.
Ma néztük, hogy a Revoluton mindkét tételt ott van lekönyvelt, levont, lezárt tételként. Édesanyám visszament a postára, hogy mivan és azt mondták, hogy egyeztessen a bankjával.Ilyenkor mi várható, mi fog történni? Fontos, hogy nem csak zárolt tételről van szó.
-
Solymi81
aktív tag
válasz
zsamiatt #29411 üzenetére
Ok Köszönöm
AMúgy itt írta FPSTunker és HoppMaster, hogy érdemesebb lenne tőzsdén venni őket és gondolom máshol egy tárcát készíteni neki, de ez hogy működik?Pl. Random Capitalnál vagy Crypto.com/Binance-on nyitok egy számlát, utalok oda lóvét (Revoluttal össze lehet kapcsolni?) és ott veszek coint?
És mennyi a fee? mert ugye egész BTC-t nem tudok venni, hanem csak töredéket.
-
Solymi81
aktív tag
Sziasztok,
Azt jól gondolom, hogyha a beállításokban Csehország van megadva lakcímként és amíg ott lakom, azon idő alatt vásárolok részvényt, kriptot, stb. akkor függetlenül attól, hogy később mondjuk hazaköltözöm és akkor váltom vissza a részvényeket, akkor a cseh adózás vonatkozik majd rám?
Vagy a visszaváltáskori adóév érvényes adózási országa fog vonatkozni? -
encoder
tag
válasz
t72killer #29396 üzenetére
Egy katás cég bankszámlájára beérkező minden pénz adózott jövedelemnek számít (persze, ha van mögötte valós teljesítésű számla is!) és ezt nyugodtan átutalhatod a magánszámládra, de akár céges kártyával is vehetsz magadnak fagyit vagy személyes dolgokat, ugyanis a katás cégeknél/vállalkozóknál a bankkivonat nem a költségek igazolására szolgál (kata alatt nincs költségelszámolás!), hanem a bevételekére. Amúgy engem nem zavar, ha egy NAV-os adóellenőr is láthatja, hogy mire költöttem a leadózott pénzemet, mert a házamat építem belőle.
Mindenkinek köszi az infókat!
-
zsola400
aktív tag
Kijött az új app Revolut 8.0 beta, megint változtattak a felületen, letisztultabb lett. Kezdőképernyő felső sávja szerkeszthető, hogy mi kerüljön ki, milyen sorrendben. Egy kattintással elérhető és egy helyen van az összes funkció kártyák, széf, részvények stb.
-
-
ATM_automata
őstag
válasz
razorbenke92 #29386 üzenetére
Köszi az infót, ahhoz képest amiről én tudtam anno ez új infó. Amikor még angliában volt a székhelyük nem volt ingyenes, és még attól is függött, hogy milyen csomagod volt Revoluton.
-
-
thommypl
tag
válasz
razorbenke92 #29394 üzenetére
Szerintem nincs köze. Én sehol nem voltam mégis 10.000 helyett 15.000 lett a jutalom
-
válasz
vnorbi #29303 üzenetére
Azta, nekem jelentősen emeltek az összegen. Valamikor hétközben még tuti 8000 Forint volt az ajánlat. Most jártam meg egy külföldi országot (tegnap jöttem haza) hotel, étterem, autópályamatricák, bemzinkutak a tranzit országokban. Reggelre 14000 Forintra emelkedett a meghívós ajánlat. (Nem tudom van a köze bármihez, de érdekes.)
-
-
-
xcsabo
senior tag
válasz
ATM_automata #29383 üzenetére
Ez nem igaz. Én rendszeresen utalok revolutról magyar számlára. Tok ingyenes. A forditottjáról ez már nem mondható el sajnos.
-
válasz
ATM_automata #29383 üzenetére
A Revolutról - ami egy virtuális bank -, ha normál magyar bankra akarsz utalni vissza (ha jól értem), annak természetesen díja lesz, mivel egy nemzetközi átutalásnak minősül. Ez nem is kérdés.Dehogyis.
Hacsak nem tudsz valami újabbról, akkor idéznék a legutóbbi változásközlő emailből:
Ingyenes nemzetközi pénzátutalások
Legnépszerűbb fizetési típusaink, amelyeket ügyfeleink több mint 90%-a használ, díjmentesek maradnak:
Ingyenes helyi átutalás a belföldi pénznemedben
Ingyenes belföldi és nemzetközi átutalás euróban bármelyik SEPA-országba (ezek közé az EU/EGT tagállamai, valamint az Egyesült Királyság és Svájc tartoznak)
- 2021.02.18Tehát ha magyar ügyfele vagy a Revolutnak, akkor magyar számlára forintban indítva az utalás ingyenes. Nemzetközi formátumban kéri ugyan a számlaszámot, de a küldő bank magyar lesz.
Ahogy írták, itt azzal lesz gond, hogy céges kártyával privát Revolut nem tölthető ingyen (vagy egyáltalán nem, ezt nem tudom). -
Merlini
tag
válasz
encoder #29380 üzenetére
Vállalkozói bankkártyával a feltöltés +1-1,5% körül van ha minden igaz (fórumtársnak 1,3354%-ot írtak, vállalkozóinak észlelte a magán bankkártyáját).
Na meg a ennek a cégnek kell egy Revolut Business regisztráció/számla, ennek használatához kapcsolódhatnak még költségek. -
ATM_automata
őstag
válasz
encoder #29380 üzenetére
A Revolutról - ami egy virtuális bank -, ha normál magyar bankra akarsz utalni vissza (ha jól értem), annak természetesen díja lesz, mivel egy nemzetközi átutalásnak minősül. Ez nem is kérdés. Ha kártyával akarsz feltölteni pénzt, annak elvileg nincs díja, mert kártyás vásárlásnak minősül, viszont lehet, hogy az összeg nagysága miatt nem fog elmenni egyből. Nekem a múltkor egy nagyobb utalást követően csörgött a telefonom, a bankból hívtak, hogy én vagyok-e az aki vagyok és én utaltam-e át egy adott összeget egy másik megnevezett címzettnek egy adott számlára, mert szokatlan tevékenység volt és náluk "beriasztott" miatta a rendszer. Szóval figyelik az utalásokat - lehet valami mesterséges intelligencián alapuló algoritmussal - , ami amúgy inkább megnyugtat mint beparáztat. Ha minden legális akkor teljesen mindegy mit lát a nav, de így mondjuk ki tudják szűrni, hogy amíg te alszol, akkor ne nyúlják le valamelyik banánköztársaságból a pénzedet. Van olyan barátom, akit reggel felkelés után hívtak a bankjából, hogy éjjel több kártyás tranzakció indult a számlája felé valamilyen világvége utáni helyről, de a bank kiszúrta, blokkolta, így semmit nem tudtak lenyúlni. De azért erősítse meg, hogy nem ő akart az éjjel valamit vásárolni. Szóval a bankoknál is nagyon észen kell lenni, mindig valami újjal próbálkoznak a csalók.
-
encoder
tag
Sziasztok,
A Gránit banknál céges kártyára 3 mFt max. a POS és az online limit. Ha a céges kártyával Revolutra feltöltök 3 mFt-ot és utána ezt az összeget a Revolutról átutalom egy hazai bankszámlámra, akkor ezeknek a tranzakcióknak lesz valami költségük?
* A céges számláról leadózott tiszta pénz jön ki és minden bankszámla ill. cég saját néven van, tehát minden tiszta és kizárólag a pénz költséghatékony mozgatása lenne a cél.
-
spe88
senior tag
válasz
zsamiatt #29375 üzenetére
igen a bank címe is kell sokszor, azt még úgy-ahogy meg is érteném...
anadroid: én is úgy gondolom, hogy a magyarok így külön nem hoznának ilyen szabályt!
Mindenesetre eléggé megkérdőjelezhető az egész. Ha ilyen komolyan veszik magukat (ld. GDPR stb.) akkor egy ilyen még miért van manapság is. Random emberek hozzáférhetnek a címedhez, mert anélkül nem megy az utalás. Hát...
-
szabi__memo
nagyúr
Jó hogy vércsoport nem kell
-
spe88
senior tag
válasz
Oliverda #29372 üzenetére
kexksz: melyik a magyar jogszabály? Az, hogy magyar bankszámlára érkező külföldi utalás esetén a magyar bankszámla-tulajdonos lakcímét meg kell adni? Ezen adat beszerzésére a magyar bankok kötelezik az utaló félt? Ez fura lenne, mert nekem már jött utalás anélkül, hogy tudták volna a címem. (Bár tény, hogy lehet csak rosszul emlékszem.)
Oliverda: Mint ahogy leírtam, nem engem érint a dolog. Csak kíváncsi vagyok miért kéri el egy külföldi cég(bank) utaláskor az ember magyar lakcímét. Nemcsak a Revolut csinálja ezt. Ha lett volna a haveromnak Revolutja akkor például elég a telszám, de mivel neki nincs ilyen, csak bankszámlája, ezért szükséges a lakcíme megadása is. Semmi bajom a szolgáltatással, hiszen ezt a részét én nem használom.
Egyszerűen kíváncsi voltam miért van ez, kexksz azt írta ez egy magyar jogszabály, miszerint a magyar bankok elkérik a lakcímet is. Legalább ez válasz a kérdésre. Főleg, ha igaz...
-
spe88
senior tag
válasz
nort_on #29369 üzenetére
Nem erről van szó jelenleg. A kérdésem túlmutat a Revoluton.
A haveromnak utalnának Revoluton keresztül egy normál bankszámlára. És ehhez szükséges a haverom lakcíme is. Ez így 2021-ben több mint gáz szerintem.És nem csak a Revolut csinálja ezt, hogy egy külföldről érkező utalás esetén elkéri a te lakcímedet, hogy az utalás megtörténhessen.
-
nort_on
senior tag
GDPR? A szerződés aláírásával (terms&conditions) a felhasználó beleegyezik, hogy bármit kérhetnek tőle. Kétségtelen, hogy vannak ilyen irányú próbálkozások (jogi úton is) a felhasználók részéről, főleg, ha nem közvetlenül felhasználóról kérnek személyes, pénzügyi vagy bármilyen adatot. De nem hiszem, hogy ezek miatt gyökeresen változtatna a revolut. Bár szerintem sem minden esetben korrekt ez az eljárás. Nem kötelező használni (aláírni). Ez a kockázati rész.
-
gyalu 1
aktív tag
-
kexksz
addikt
válasz
szabi__memo #29356 üzenetére
Gondolom látja, csak le akarja csekkolni, hogy én is tudom-e.
UberMutant: Köszi, nálam zárolva is van az összeg.
-
gyalu 1
aktív tag
Üdv! Kártyás feltöltés hétvégén azonnal átmegy vagy csak hétfőn? Köszi
-
spe88
senior tag
Már volt róla szó, de nem jutottunk úgy emlékszem előre.
Tudja valaki miért kell címet megadni egy nemzetközi utaláshoz?
Havernak, akinek nincs Revoja, egy tag akar utalni pénzt a normál bankszámlájára és ehhez aRevo kér lakcímet.
GDPR? stb.
tx
-
kexksz
addikt
KBC-ről utaltam egy nagyobb összeget Revolutra, amit most csekkolnak, bekérte a tag a nevet meg az országot ahonnan jött. Mennyi ideig szokott ez a folyamat tartani, valakinek volt már benne része?
-
Zeki
nagyúr
Van arra mód, hogy a Paypalon lévő pénzt Revolutra utaltassam ki?
Mert ugye az csak bankszámlára utal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest