Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• r3pl4y

aktív tag

válasz Keeperv85 #5626 üzenetére

Sajnos nem a chache okozta a hibát, azt is ürítettem természetesen... és végülis cpu tesztnél szerintem ki is jönne a hiba... hát nem tudom így első ránézésre kaposból CPU hiba... legalábbis recovery -ben amit művelt azután ezt tudom rá mondani... elkezd hibázni és akkor gondolom nem jó eredmény jön ki a verifikációra, sőt még rosszul is címez ez miatt, aminek következménye egy rossz mutatóra ugrás és így "végtelen ciklus" "kifagy" amiből csak a watchdog tudja kiszedni egy restart -al a procit... persze lehet, hogy nincs igazam, de elsőre nagyon ilyen hibának tűnik amit produkált... előfurdul sajnos az ilyen... nálunk is vannak néha - néha ilyen hibák... és nem olyan könnyű kiszűrni elsőre.
    Gyakorlatilag ez konyhanyelven annyi, hogy a proci ugye dolgozik, de ha valami hibája van akkor nem éppen tér vissza mindig a megfelelő eredménnyel ennek következményeképp hibásan címzi meg a memóriát azaz rossz mutatóra ugrik... (nem a megfelelő program részre) és így egy "végtelen ciklusba - hibás ciklusba" kerül, amiből gyakorlatilag annyit látunk, hogy megfagy a telefon.
    Mindeközben van egy watchdog timer egy időzítő ami a CPU -ban párhuzamosan fut a többi periféria mellett és ezt bizonyos időközönként a CPU nullázza... de ha rossz helyre kerül a mutató akkor ez a nullázás nem következik be, így a watchdog ideje eléri a számára megadott max -ot és restartolja a procit.

Új hozzászólás Aktív témák