Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Én és a számítógép
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
siddis #22497 üzenetére
akkor is jön egy hibaüzenet a telepítés közben látszólag lefut de nem indul a teló
jobban mondva elindul de csak a miui feliratig jut ela custom romok rendben felmennek (dotos, RR, lineage, miui.hu)
sd kártyára felmásol
twrp-ben fr
majd telepítésglobal stabil 9.2.4
global stabil 9.5.10
developer 8.5.17 -
a gyári romokat miért nem tudom visszatenni?
elszáll a zip aláírás ellenörzésekor -
starr
őstag
Fogalmam sincs. Én használom a MiCloud dolgait, és a Mi appokat is, úgyhogy nem írtottam ki.
Animációkat alapból kikapcsolom, úgyhogy azt sem tudom.
A Mi Beauty a fenti időjáráshoz fényképet rak : [link]
A legtöbb módosítás le van írva a Mi Globe honlapon. Pl állítani lehet, hogy az óra fent középen, vagy oldalt legyen, stb.
Nekem a fogyasztás soha, semmitől nem lett jobb. Letilthatok bármit. 2 nap, 7-8 óra SOT idő. -
Mathiassa
tag
Köszönöm a részletes választ! Ezeket lehet, jó lenne az összefoglalóba belinkelni.
(#22488) siddis:
Természetesen mindenki ingyen csinálja ezt a saját szabadidejében, stb. Köszönet nekik.
Nekem csak az a gyakorlat nem tetszik, hogy egy főző összerak 5-féle custom romot, bevállalja, hogy ő az "official" maintainer valamelyiknél, és aztán még az "official" sincs többé frissítve. Emiatt nincs talán egy custom rom sem, ami rendszeresen merge-ölve lenne az upstream frissítésekkel. Mindegyikben vannak rom-specifikus bugok, amiket ki lehetne javítani, ha egy főző egy/két rom-ért akarna felelni. (Az eddig általam követett androidos telefonoknál ez a szétszakadás nem volt jellemző.)
Más: miért van 3 db lineage 15.1 változat pl? Miért nem lehet egymással kommunikálni, vagy legalább egy moderátor kigyomlálhatná a halott romokat xda-ról?
Nem akarok ebből vitát, csak leírtam, amit tapasztaltam.(#22491) starr:
Köszönöm, ezt a Mi-globe-ot lehet megnézem. Tetszik, hogy Mi-dolgok kiirthatóak belőle alapból. -
vince
őstag
válasz
Mathiassa #22486 üzenetére
Egyes verziók (global - eu - hu) különbségeit párszor már összeszedtem, legutóbb pl. itt.
Áprilisi hír, hogy átmenetileg megszűnik a kínai béta/fejlesztői ROM támogatása a MIUI10 kiadásáig. Nincs vége a supportnak, csak az új verzióra gyúrnak.
-
Mathiassa
tag
Sziasztok!
Gondolkodom rajta, hogy visszaállok MIUI-ra a mindenféle Lineage/RR/stb. kitérőm (félév) után.
Minden romfőző kidob egyszerre 5-féle Romot, aztán egyet nem tudnak normális (belátható) időközönként karbantartani. Kidobnak egy frissítést 2 havonta, miközben a ROM alapjában annyi változás történik, hogy már ne lehessen dirty flashelni az új változatot anélkül, hogy minden szét ne esne.
Sajnos annyira katyvasz minden miui/xiaomi.eu fórum, hogy ötletem sincs, hogy melyik/hol a legfrissebb miui rom erre a készülékre. (Nem mintha az xda annyira szervezett lenne.)
Ha jól dekódoltam az infókat, akkor az utolsó release az 4. hó 26-ai, és erre épül(get) minden.
Tényleg nincs semmi frissebb? Ennyi volt a telefon támogatási ideje?
Melyik a jobb választás: gobal/dev vagy xiaomi.eu/dev? Tudom, hogy az utóbbi china/dev alapú, csak érdekelne, hogy van-e érzékelhető különbség. Láttam a fórumukon az elég impressive listát a módosításokról a china/dev-hez képest, de szkeptikus vagyok, hogy van-e érezhető különbség a globalhoz képest optimalizáltságban pl.
A globalban kevesebb a bloatware vagy ebben? Jó lenne valami global vs xiaomi.eu lista is...szerk.: most látom, hogy elvileg ez a 4.26 az utolsó miui9 build (legalábbis a .eu-sból)
-
siddis
őstag
-
calamites
őstag
Sziasztok!
A családban van már 4x, de most a smartshop, alza.hu lenne a befutó a vásárlásra, onnan LTE 32/3gb-s telefon jönne, ezek B20-as telók?
Vagy van jobb beszerzési forrás most 4X-re?
Köszi.
-
Ezek a custom ROM-ok tűnnek számomra a legígéretesebbnek most, látszik, hogy aktív fejlesztés alatt állnak (júniusi update-ek). Bónusz pont, ha Treble alapú (futureproof), Official vagy csak simán sokan használják. Extra bónusz pont, ha az XDA-s 0. hozzászólás szépen karban van tartva
:
AOSP alapú:
[ROM][OFFICIAL][Treble][8.1.0_r33] dotOS 2.3 [DUI][OMS][santoni]
Status: Nightly
Current Stable Version: 2.x
Stable Release Date: 2018-06-10[ROM][8.1.0_r30][NON-TREBLE][UNOFFICIAL] AospExtended ROM V5.6 Optimised [DUI]
Status: Stable
Created 2018-06-10LineageOS alapú:
[ROM][Treble][UNOFFICIAL] LineageOS 15.1 [santoni][8.1.0][STABLE]
Stable Release Date: 2018-06-04[ROM][SANTONI][OREO]Resurrection Remix [6.1.0][UNOFFICIAL][microG][OTA]
Based On: LineageOS, RR
Stable Release Date: 2018-06-23[ROM][Treble][OFFICIAL][OREO 8.1]crDroid v4.4[Redmi 4/4x][20180623]
crDroid uses LineageOS as base
Stable Release Date: 2018-06-23 -
siddis
őstag
Lineage OS 15.1 2018-07-01 TREBLE
-
szimi57
őstag
Oreo DotOs èjszakai merülés 2%. Valszeg lehet rajta finomítani még.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
koshmar #22450 üzenetére
Ja értem, akkor persze egyben van az üveggel, csak kínában mókolnak ilyesmit, hogy régi üveg levág, új üveg rálaminál stb, de itt viszonylag jó áron van EREDETI kijelző. Van utángyártott is, az még olcsóbb.
-
koshmar
veterán
Helló!
Az "ami késik, nem múlik" rovatot olvassátok most, a telefon lecsúszott a busz üléséről, zuhant cirka 50 centit a műanyag padlóra és itten van az eredmény.
Szerencsére magát a kijelzőt csak a hosszú repedés érinti, de tuladonképpen nem annyira zavaró, mintha egy nagy hajszál lenne ott.
A kérdésem: ez az űrtechnikás 2,5D-s üveg cserélhető külön vagy csak az LCD-panellel? Ha igen, mennyibe?
Öcsémnek anno az 1320-as Lumia kijelzőüvege tört össze (de az kegyetlenül), és azt mondták, csak az LCD-panellel együtt cserélhető, horror áron.
Vagy hagyjam a fenébe, mert a 42 ezres telefon nem ér ennyit? -
Tomy007
tag
Egy olyat szeretnék kérdezni 1-2npos a telfonom tényleg újonnan vette, az akkumlátor miatt is választottam ezt a tipust, meddig birja egy általános hazsnálat mellett? a gyári telefonkezelö amiben akksit is nézi elég e figyelésre? bevallom egy lenovo a328at cseéltem erre ami 3éves de az még minimális használat a mai napis is birja 1-2napig, niylván ez már teljesen más hardverieleg is de 2-3napot akarom hogy elmenjen átalános hazsnálat mellett.
-
Felment a dotos+gaps pico
Gyors átlátható idáig minden működik
8.1.2 júniusi biztonsági csomaggal -
thomas77
senior tag
Elég gyakran kell sim-et cserélnem. Ilyenkor mindig elküld egy külföldi számra egy sms-t. Ki lehet kapcsolni valahol ezt a funkciót?
-
hi
kéne egy kis segítség
letöltöttem több globál fastboot romot (stabil dev) tgz a fájl kiterjesztése hiába teszem fel az sd-re nem látja a twrp a fájlt ha átnevezem zip-re akkor meg hibával elszáll a telepítés
a miuihu romról hogy lehet visszamenni a globálra? -
A Xiaomi Mi Box-ra a héten jött Oreo upgrade. Pár dolgot úgy-ahogy megcsináltak, de még többet elrontottak. Most mindenki azt kajtatja, hogy lehetne visszaállni.
A Xiaomis cuccaim, amiket nem umbuldálnak el update-ekkel (eddig), az a Xiaomi USB ventilátorom és a MI hátizsákom.
-
carr
őstag
valaki kapott nammifd frissítést?
-
Lackooo84
nagyúr
Mikor jön már az orejó....
-
fuwiradis
aktív tag
válasz
siddis #22407 üzenetére
firmware alatt nem tudom pontosan mire gondolsz.
ha kernel verzio, akkor 3.18.31
ha android akkor 7.1.2
ha miui akkor 9.5.4.0lehet egy kozelmultbeli frissites zakkantotta meg, de ezt igy mar nem tudnam megmondani. egyelore inkabb valami youtube bugra gondolnek, de akkor csak talalkozott volna valamelyikotok vele, nem?
(#22410) snyper990: folia nincs rajta, a tok pedig raillo. eleg patentul illeszkedik, de a hangeroszabalyzot nem nyomja. egy ideje mar rajta van es csak az utobbi kb 2 hetben van ez a kinja neki. mindenesetre majd leveszem, hatha valami beszorul a kava es a tok kozi, ami nyomja (de eleg patent szoval nem hiszem). meg akkor miert csak youtube kozben zavarodik meg?
-
bunnyhu
senior tag
válasz
szimi57 #22409 üzenetére
Majd pár hét múlva visszatérünk a véleményedre
De nagyon szeretném már a MIUI-t kivenni az életemből, csak annyi rom van mint égen a csillag és nincs kedvem mindig újra telepítgetni, miután kiderül hogy tökéletes, kivéve ... és ezzel a kivéve listával pont elszúrja a tökéletességet.
-
siddis
őstag
Na, hogy megkeverjük az állóvizet : Jutyúk link
-
szimi57
őstag
Felraktam a DotOS Android 8.1.0 Oreo | Project Treble ROM-ot. Soha többet MIUI.
-
Tomy007
tag
Témákat honnan tudok leszedni?
-
Postas99
őstag
Sziasztok!
Úgy néz ki javíttatni kellene a kis 4X-et, valószínűleg alaplap hibás lett. (Búvárkodni tanult) Mennyi most egy alaplap csere? Elindul majd örök bootloop... egy nap rizses tál de a kamera még mindig párás..
Egyáltalán érdemes rá költeni? A jófo..son most találtam 28e-ért ugyanezt a készüléket, elvileg hibátlan. Vagy próbákozzak meg egy másik jól működő de törött kijelzős modell donorrá avatásában? -
trebrona
nagyúr
Bármilyen telefonon másik rom előtt az az első TWRP-ben.
És akkor még tiszta telepítésről még nem is beszéltünk.
Bár töredelmesen bevallom, sosem alkalmaztam a tiszta telepítést és soha semmilyen hátrányom nem származott belőle. Viszont a factory reset első lépésként tényleg kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- Dobja a SIM foglalatot az iPhone Európában?
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- TCL LCD és LED TV-k
- Elektromos autók - motorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3263, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- HP EliteBook 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest