Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve1207
veterán
válasz kisdobos0111 #9599 üzenetére
PC-n, laptopon és megjelenik közben a cast ikon alatt az eszköz (nálam épp CCast TV a neve). Természetesen csak amikor fut az adott csatorna és észleli, hogy van videótartalom az adott lapon.
[ Szerkesztve ]
.
-
Xirill
csendes tag
Sziasztok!
mi box 2nd gen vagy firestick 4k max?
-Melyiknek stabilabb, gyorsabb a rendszere?
-Más pro/contra esetleg akinek volt vagy van mindkét eszköz.Amire kellene: kodi, netflix, direct one.
-
Steve1207
veterán
válasz kisdobos0111 #9590 üzenetére
Belepsz a tv.voda oldalon és castolod az eszközre böngészőből. Legegyszerűbb, leggyorsabb (ha nem enged belepni, akkor az oldal rossz, én egy hete probalgattam és tegnap véletlenül belépett végre).
.
-
Luissimo
veterán
válasz kisdobos0111 #9592 üzenetére
"Régen minden jobb volt..."
-
gprspeter
senior tag
Xiaomi MI TV Box S vagy a Xiaomi TV Box S 2nd Gen tud Auto Frame Rate (AFR) funkciót?
23.976 fps? -
Luissimo
veterán
válasz kisdobos0111 #9590 üzenetére
Nincs.
Esetleg laptopon, tabletten...
-
kisdobos0111
aktív tag
Valami megoldás lenne arra hogy Vodafone tv műsort nézzek okosítón keresztül? Nincs kábel sajnos a konyhába behúzva.
-
trouble
senior tag
szóval elvileg win alól is lehet vlc-vel átküldeni.
De nem mindegy, hogy milyen fájl az. Mert ideális esetben nem a képernyő tartalmát másolja le, hanem csak utasítja a chromecast módot a lejátszásra a boxon.Hiába fésűltem át a VLC-t, nem találom a módját ???
De szerintem az enyém is MIBox 3, jó régi már !
.....Az megnéztem, sima box 3, ezer éve használom, nagyon szeretem ![ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz trouble #9584 üzenetére
To cast VLC from Windows 10 to Chromecast, simply open VLC and select Playback > Renderer from the menu bar at the top of the player. Then select the name of your Chromecast device from the list.
szóval elvileg win alól is lehet vlc-vel átküldeni.
De nem mindegy, hogy milyen fájl az. Mert ideális esetben nem a képernyő tartalmát másolja le, hanem csak utasítja a chromecast módot a lejátszásra a boxon.dlna módot alapból nem tud a box, hogy pl win intézőből át lehessen küldeni videót, de azt hiszem van olyan andoridtv app, ami képessé teheti dlna-ra. Talán a régi mibox3assal játszottam vele kicsit, de nem így használtam.
Fájl lejátszást a boxról én úgy szoktam, hogy hálózati meghajtóként nasról volt megosztva. Ha webes videó, akkor meg chrome böngészőből lehet küldeni át tartalmat. Ha támogatja az oldal, akkor csak a címét, ha nem, akkor képernyő tükrözést.
[ Szerkesztve ]
-
trouble
senior tag
Üdv Urak !
Rég jártam erre, de most van két kérdésem :
1. Hogy tudok egy pendrive-rol file-t rájuttatni a belső tárhelyre
Most Kodit használok(néha VLC-t is).
2. Asztali gépre telepítve egyiknél sem találom az átkűldést a boxra.
Milyen alkalmazással, vagy módon lehet asztali gépen elindított fílmet átkűldeni a boxra (pont úgy ahogy telefonról teszem, ott pl. a VLC-nél megy ez simán)!
-
Falcon75
tag
-
Yocee
aktív tag
válasz <Adamsky> #9577 üzenetére
Mind megy. Mindegyik program szépen működik. Plex a plex szerverrel, Kodit smb/nfs-el, vlc smb vel.
És a hdmi cec is, tehát tv taviranyítóval is megy.
Próbáltam minden hangkimenet kombinációt. Dugtam a házimozi erősítőbe, hogy ő vegye le a hangot, és csak a kép menjen tovább, és dugtam a tvbe is, hogy arc vel menjen az erősítőbe a hang. (Tv Philips pus7503, avr Marantz sr8015)Külföldi fórumok tanúsága szerint sem megy, csak stream alatt a hd hang. A mindenre jó cucc még mindig az nvidia shield. De egy 2016-os cuccért nem adok 50+e forintot
-
<Adamsky>
nagyúr
"Kodi, plex, vlc mind működik Nasról." - bocs, ezt nem értem. Úgy érted, hogy hálózati mappát nem tudsz pl. Kodi alá behúzni?
"TRUEHD, Atmos nem megy csak Netflix, meg a többi stream szolgáltatás alatt."
Na, ez k. érdekes ... és egyben rohadt dühítő is.
Passthrough-val próbálkozol? Mi a "setup" (mi, mivel, hogyan van kötve / beállítva)?Ezek után kíváncsi lennék, hogy egy ilyen Box R 4K Plus mit tud a gyakorlatban. Persze nem egy árkategória, de lehet e mellé nem kell másik box ...
-
Yocee
aktív tag
Kodi, plex, vlc mind működik Nasról. DD5.1 hangig minden megy. TRUEHD, Atmos nem megy csak Netflix, meg a többi stream szolgáltatás alatt.
Pár éve vettem egy Minix u9h-t. Azon a Netflix streaming nem megy, minden más igen. Most tarthatom meg mindkettőt -
azbest
félisten
válasz Falcon75 #9574 üzenetére
androidtv-n lehet máshogy van a hangkimenet beállítás mint pécén. Régebben volt valami kombináció, amit választani kellett, hogy menjen a passthrough, nem mutatott szerintem avr-t akkor sem a beszámolók alapján. A korábbi mibox változatok nem tudtak hd audiot, mert nem volt licenszük rá (kvázi letiltották ezért), régebbi szoftverrel viszont anno még ment mibox3-on.
A régin a box menüjében a hangkimenetnek hdmi-t kellett választani hozzá (a korábbiakban volt toslink is jackben). Esetleg a boxot utána kapcsolt be (indítsd újra) miután az erősítőt már bekapcsoltad.
Esetleg előfordulhat, hogy kodi még a régi box változatnak hiszi és ezért nem ajánlja fel. Most nézem, hogy lehet már túl okos akar lenni ez az új kodi.
Másnak működget, csak késleltetésre panaszkodott [link][ Szerkesztve ]
-
Falcon75
tag
Ok. Kösz. Felhaszn. i felületet értem akkor miért fhd. Rendben. Fórumtárs írta korábban (nevét nem tom már) hogy állítólag csak streaming módban tudja az Atmost stb... Utánnanézek ennek a routeres szamba megosztásnak. A Kodiban sajnos nem ismeri fel az erősítőt (AVR) mint hanglejátszás eszköze, itt bukik a mutatvány.Hiába állítom be az passthrough átengedést. Pc n ezek működnek Kodiban. Hát akkor ez lehet a gond amúgy. Ok. Nem küzdök tovább vele. Tudomásom vettem mi a helyzet. Előfizető még nem vagyok. Azért köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Falcon75 #9571 üzenetére
a felhasználói felület fhd renderelésű minden boxon manapság, de 4k közben a kimenet és a videó felbontása. A felületet felskálázza, így spórol a memóriával.
Corelec nem miboxra való. A miboxon vannak certek netflixhez, másolásvédelemhez és chromecast módhoz. Ha felhekkelsz rá más rendszert, akkor elveszted őket és oda minden jó tulajdonsága.
Ez streaming box. Nem rá kell másolni a filmeket, hanem előfizetni. Ha mégis lenne fájl amit játszanál, azt nasra tedd vagy a net routered usb-ére fugd fel és kodiban vedd fel samba megosztásként például.
Régebben is voltak kodi leírások, hogyan kell beállítani a passhtrough módot, hogy a hd audio kimenjen (ha a box is támogatja). Valsz rosszul állítottad be vagy nem jöl kötötted össze az eszközeidet. Mire állítottad a kodit?
Van hivatalos kodi fórum is, de lehet még nem a 2nd genről beszélnek [link]
[ Szerkesztve ]
-
Falcon75
tag
Egyébként mi boxra nem lehet Coreelec et telepíteni?Valaki tudja?
[ Szerkesztve ]
-
Falcon75
tag
válasz <Adamsky> #9568 üzenetére
Belső târhely 8gb. abból alapból 4 gb rendszer +appok. a maradékra meg nem fér el egy min. 16 gb os UHD mkv film. Plexet próbáltam. Hiba üzenet ír ki, vagy próbál elinduni a lejátszó de nem indul. A karika pörög,betöltené a filmet.Újabban ez van. A kodi és a Mi box saját lejátszója viszi a filmeket csak a hang PCM. Pc minden megy amúgy.Plex is, Kodi is.
[ Szerkesztve ]
-
Falcon75
tag
Sziasztok. Mi box S (2nd gen) nel kapcs. valaki tud segíteni. A média lejátszás külső hdd ről nem okés. A kép jó de a dd, dts, true hd, dts hd hangok nem jönnek át. Csak pcm. Hiába állítom a boxon a passthrough átengedést be. Semmi. Plexxel meg kodival is próbáltam. Sőt a gyâri mi lejâtszóval is. Van valakinek ötlete vagy hasonló problémája? Köszi.
-
Detoka
csendes tag
válasz Steve1207 #9564 üzenetére
"A szaggatás a rossz tömörítéstől van, ezért is megy jól szoftveresben. Ha ezeréves a fájl megesik, nem a SoC-től, ami amúgy nem új, már piacon van régóta és a Kodi szintén kilőhető emiatt, hogy ne támogatná rendesen"
-csak azt nem értem, hogy azok a filmek amik nem mennek s905x4 soc-on(gen2) hw on-al...hogy mehetnek s905x soc-on(box3) hw on-al?
És ez igaz az összes h264/480p filmre
Ràadàsul új filmek is vannak fent ebben a formàtumban! Meg ha valaki ,,beújít" egy készüléket, az azért minimum lenne, hogy az előző mércéjét megüsse! -az okot sajnos nem tudom(szaggatàs) én csak socra tudok gondolni...de ez ilyen tekintetben downgrade!"Mintha a telefonod csak úgy újraindulgatni, vagy ki-be kapcsolgatna a tv-t, mert gondol egyet "
Igen! Jogos! 😀 -
Steve1207
veterán
A szaggatás a rossz tömörítéstől van, ezért is megy jól szoftveresben. Ha ezeréves a fájl megesik, nem a SoC-től, ami amúgy nem új, már piacon van régóta és a Kodi szintén kilőhető emiatt, hogy ne támogatná rendesen.
Magától semmilyen eszköz nem indul újra, háttérben csak store alkalmazás updatelhet, ami nem igényel újraindítást és nem befolyásolja az alap működést. Mintha a telefonod csak úgy újraindulgatni, vagy ki-be kapcsolgatna a tv-t, mert gondol egyet
Ha újraindul teljesen (nem csak egy UI restart megy a launcher miatt) az eszköz az lehet szoftveres nyűg (bár szerintem manapság legkevésbé), hálózati adapter (vagy ha nem a gyári táp/kábel van használva, ill. ebből is van, hogy nem bírja leadni a névlegeset és ez okozza) vagy alapból gyári hibás eszköz és terheléskor előjön. Ahogy a stickeknél is a korábbi szériákhoz képest jóval több volt már a hibás, melegedő vagy csak a gyárilag problémás adapter és egy wifi kapcsolat mellett már nem szolgálta ki vagy begajdult a SoC és restartolt. Lényeg a lényeg, hogy nincs "csak úgy" újraindulás normális esetben..
-
Detoka
csendes tag
Nem rossz box!
Néha újraindul (lehet háttérbe telepít valamit, és szükséges a reboot) -ismerősi körbe 3db van az 1ik tőlem kerűlt haverhoz. Ezt csak azért írom, hogy nem kell megijedni ha ilyet tapasztalszilletve kodi alatt h264/480p videók szaggatnak(konkrétan hang megy rendesen a kép meg áll és 5mpként kapsz uj képet), először nem tudtam miért, de mindhárom készülék csinálja, szval s905x4 processzor specifikus ez a probléma!
-kodiba hw off-al ez a probléma megoldódik.
-később meg biztos lesz kodiba alapbol is hardvertámogatás x4-hez.Am gyors és kényelmes, ha a tvd támogatja távot ill a hdmi cec-t, ameddig nállam volt csak a box távot használtam box+tv+soundbarhoz!
-
Kuter
senior tag
Megérkezett a gen 2 tv box. Előtte x96 max+ volt használatban mókolt tákolt rommal.
Úgy hogy van összehasonlítási alapom. Sokan keveslik a ramot és a tárhelyet. Pont elég amire kitalálták. Nincs akadás dinamikus az egész rendszer. Nekem most ezek vannak feltelepítve, Netflix, Skyshowtime, Kodi az ismert repoval, Plex , Disney+, Hbomax , Direct One. Nagyon meg vagyok elégedve vele.Mindhalálig Nvidia! mondta egy microelectronic engineer , vagy lehet hogy én?
-
Detoka
csendes tag
Most nézem, hogy a második githubos link ugyanazt irja amit én itt levezettem 😄 na mind1 a lényeg, hogy így tuti menni fog.
Nem elég a külső forrást engedélyezni, hanem minden egyes alkalmazásnak külön jog kell, hogy telepíthessen apkt -ahogy a képen/videoba szval ha ugy csinálod ahogy itt irtam akkor a downloader mikor feltelepült az fx file explorerböl, akkor a downloadernek is adni kell telepitesi jogot, hogy ő majd az stnt tudja telepíteni…
xiaomiék elég körülményesek😃
-
Detoka
csendes tag
Én raktam gen 2re stn-t.
fx file explorert leszedtem play storebol boxra, ennek megadtam a jogot(hogy telepíthessen apkt) ott ahol video is mutatja amit te linkeltél meg én is ezt küldtem képekbe, viszont én developert nem kapcsoltam…
Ha ez megvan, akkor belépsz fx file explorerbe és alkalmazáson belűl adsz egy rendszer olvasás/írás jogot.
Én leszedtem a boxra ill a telomra a send files to tvt (ezt is storebol)
Utánna
https://www.aftvnews.com/downloader/
A downloader apk-t leszedtem innen telóra (mivel kivették a storbol)
ezt átküldtem a boxra a send files to tv alkalmazással…a send files to tvnek is tudsz jogot adni hogy telepithet boxra apkt de én nem adtam neki, hanem fx file explorertel betallóztam downloadert és azzal telepítettem..
utánna github utasítás alapján feltettem stnt
https://github.com/yuliskov/SmartTubeNextNyilván egyszerűbb lenne pengárol feldobni, de én rögtön így csináltam, aztán működött szépen a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Geby
senior tag
válasz <Adamsky> #9556 üzenetére
Itt azzal van gond, hogy ha meglátja, hogy itt egy apk akkor egyből azt mondja, hogy nem szabad. Pontos hibaüzenetem nincs, de meg sem próbálkozott vele. Valószínűleg ezt szerették volna kikapcsolni alapból, hogy külső apk-t ne lehessen olyan könnyen telepíteni.
Innen akartam telepíteni. Kb ugyanoda linkel, ugyanazt tölti le.
Hely van, mivel csak az alap programok vannak a boxon.[ Szerkesztve ]
-
Geby
senior tag
válasz <Adamsky> #9553 üzenetére
Meglátjuk, hogy a develeper options bekapcsolása segít e vagy sem.
AndroidTV-ken nekem sem volt ezzel gondom, de ez GoogleTV. Ki tudja mit varázsoltak. Minden próbálkozásom hibára futott.Pendriveról egy sima fájlkezelő telepítése is ezt váltotta ki. Amúgy STN-t akartam felrakni.
-
<Adamsky>
nagyúr
20.1 (Nexus)? Nem kéne, hogy különbség legyen, de én azért kipróbálnám a nem Play!-es verziót.
Az "adjust display refresh rate"-el játszottál? Mi van beállítva?
Esetleg próbálj meg keresni valamilyen hőmérséklet monitorozó progit (sajna ajánlani nem tudok) és megnézni, hogy tényleg melegszik-e.
... ill. én a helyedben azt csinálnám, hogy miután felment a Kodi, - még mindenféle addon nélkül rádobnék mondjuk egy 4K filmet.#9552 Geby
Még nem tudtam megnézni a videót, de miből gondolod, hogy kell a "dev. options" aktiválása? Én még nem találkoztam olyan rendszerrel, ahol kellett ...
Egyébként mi az app (ha nem titok)? -
Geby
senior tag
Köszönöm. Ezt megnézem majd ha a box közelébe kerülök. (ismerősnek vettem)
Valóban a something went wrong üzenetet mondja a box.Az apk telepítésre szerintem az lesz a megoldás, hogy developerré kell válni: [link]
Aztán megy a szokott módon. Ismeretlen forrásokat bekapcsoltam már.[ Szerkesztve ]
-
Detoka
csendes tag
Köszi! Ennek nem örülök!
Most jön az új box ez meg ajàndékba ment volna és olyan ajàndék, amiről előre tudtak 😀...így nagyon várják.Megoróbálok kérni valakitöl egy laptop hűtőt és alátenni, hátha megoldaná...és ha igen, akkor szétszedném bordacserére, illetve megaplikálnám egy 12-es venivel+házszétfúrással 😀
Vagy ez így menjen inkább a kommunálisba?[ Szerkesztve ]
-
Detoka
csendes tag
válasz <Adamsky> #9548 üzenetére
"Viszont az apk-s problémánál a jog megadásán (érzésre) már túl vagyunk."
Igen láttam, hogy ezt tanácsoltad neki Te is első körben, már az én hsz-om előtt! -szóval én is lehettem volna figyelmesebb!Kodi(play store-os, repozva) mostanában azt csinálja tv/film nézés közbe, hogy változó időközönként fekete képet kapok egy pillanatra olyankor a hang is elmegy, majd visszajön kép/hang és folytatódik a stream...
Eddig ezt nem csinálta! -új addon nem ment fel, droidra se új apk ami esetleg összeakadna vagy bezavarna(droidbol minden kilőve mindig, amikor Kodi megy), Kodiba nem változtattam beállítást, hw on, képfrissítés gyakroriság ind/leáll.Minden addon, minden stream közbe fennáll a probléma, 1,5órás film közbe akár 10-15 random alkalom, pufferelés nincs szóval folyamatos lenne, ha ez a gond nem lenne.😀
Amikor megakad sokszor visszatekerem a filmet, mert ugye lemaradok egy részletröl és akkor folytatólagosan, ahol előbb megakadt ott ilyenkor megy szépen és 5-15 percen belül megint egy ilyen fekete képet kapok.Olyan mint amikor elinditom a filmet és beállítja a kandenciahelyes lejátszást... stream előtt fekete kép majd indul a lejátszás...csak itt menet közbe többször!
Mibox 3...6éves kb, semmi felesleges app, kb csak Kodi és sweet...Kodi futása alatt 1gb szabad ram, netem üvegszálas, telec. 1000/1000 net, 2.4+5g wifi, box router mellett szóval jelerősség kiválló és a net is stabil.
Már újra húztam az egészet...box gyári visszaáll...csak Kodi és repok fent...helyzet változatlan...
Mi lehet ez?
-
<Adamsky>
nagyúr
"Geby egyik problémája, hogy nem működik a rendszerbe épített kereső ... "
Jogos, tényleg említett ilyet is, csak én beleragadtam az apk-s problémába.
Egyébként a keresőt passzolom, mert nem használom. Ahogy a gyári launcher-t se.Viszont az apk-s problémánál a jog megadásán (érzésre) már túl vagyunk. Ezért írtam, hogy szerintem ott lesz a gond, amit Steve1207 írt. De majd kiderül, ha előkerül a kérdező.
-
Detoka
csendes tag
válasz <Adamsky> #9546 üzenetére
Geby egyik problémája, hogy nem működik a rendszerbe épített kereső a főmenübe, erre adott válaszom ,,amire te most reflektálsz” az erre irányult! -erre biztos vagyok, hogy 100%os megoldást adtam neki!😝
A telepítési probléma az lehet amiatt is amit én írtam, illetve az is lehet amit a fórumtárs említett, de nyilván első lépésben kapjon már egy telepítési jogot egyrészt a rendszer, másrészt az az aplikáció, amit megbízna e nemes feladattal! 😃
[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
"Nem eszik ilyen forrón azt a bizonyos kását ... "
Szerintem csak annyi történt, hogy - ahogy Steve1207 utalt is rá - valószínű nem jó apk-t akart a box-ra tenni. Ezek a box-ok (szerintem az új is, bár ennek most nem néztem utána) 32 bit-esek, szóval a "armeabi-v7a"-s apk-t lehet / kell rájuk telepíteni. Persze van olyan is, amelyikben minden is (ARMV7A → 32 bit + ARMV8A → 64 bit) benne van, de alapvetően a 32 bit-es csomagot / apk-t kell keresni.
-
Detoka
csendes tag
Illetve telepítési jogot kell adni annak az alkalmazásnak ami installálhat apkt!
angol képeket találtam csak.:https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRTkVe9mDKVVITrRN3YkQd9jaiRXHB72zqZCg&usqp=CAU
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcThgG3ivrPmo3h4kjda1JQe9MT4hFxtYmI-bA&usqp=CAU
fx file explorer / send files to tv-t javaslom mókolásra 😄
[ Szerkesztve ]
-
Detoka
csendes tag
Szia
Azt írja, hogy something vent wrong asszem
azért mert ez az áruházi kereső nem támogatja a magyar nyelvet!2opció van
1 átállítod miboxon a nyelvet angolra és akkor az a kereső is működik ami most nem!
vagy
2 a beállítások alkalmazások menüböl nyisd meg a play áruházat… lehet, hogy azt fogja írni neked, hogy éppen fut…akkor is kattints rá és nyisd meg…ez a régi droidos store ebbe működik a kereső rendesen!
-
Steve1207
veterán
Ez csak annyit tesz, hogy máshogy kerül az apk a készülékre, mert mindenki mobillal ökörködik és valahogy át kell jutnia a készülékre. Jó lenne konkrét apk fájlnév, hogy mit nem enged telepíteni és melyik verizó lett letöltve. Armeabi-v7a kb mindenre telepíthető, max kell egy launcher pluszba, ha nem az alkalmazáskezelőből akarjuk indítani, ami nem jelenik meg a dash-en.
Ha az apk-t nem kezdi el telepíteni, akkor nincs engedélye a fájkezelő alkalmazásnak hozzá, mint ahogy Adamsky írta, (amikor is egyből oda ugrik a rendszer, hogy jogosultságod adj xy alkalmazásnak).
Ha meg elkezdi telepíteni, de végül kiírja, hogy nem lehet telepíteni, akkor nem megfelelő az apk, amit leszedtél és azért nem fogja telepíteni. Én tesztekben se láttam, hogy ilyenre kitértek volna, ahol megemlítettek külső apk-t mindent ugyanúgy csináltak, mint az elmúlt 10 évben a boxokon.Szerk.: vagy akár sérült a fájl. Ha mobilon apk backupot csinálunk sokszor nem is engedi telepíteni majd boxra és hibára fut akár (és a tényleges fájlméret is kisebb lesz, mint amit egy apkmirrorról szedünk le).
[ Szerkesztve ]
.
-
Geby
senior tag
Sziasztok!
Vettem ismerősnek egy Mi Box 2nd Gen boxot. Nekem egy első gen boxom van. Hogyan lehet erre bármilyen apk-t telepíteni ?
Alapból a kereső sem működik, állandóan azt mondja, hogy nem talál semmilyen alkalmazást, így muszáj volt a felajánlottakból válasszak valami file managert. Felraktam vagy 3-4 félét, de egyik sem akarta a pendriveról telepíteni az apk-mat. Ezután fogtam a Puffin browsert és mrgpróbáltam letölteni az apk-mat, de arra is azt mondta, hogy nem lehet telepíteni sehogyan. Valakinek valami ötlet ? -
solti
senior tag
válasz eboostr #9536 üzenetére
(régebbi yht196 szettem van, csak ddt meg dtst tud az erősítő)
Próbáltam TVn at nyomni a hangot, atdugtam direktbe erősítőbe is felaldozva a 4kt, de 5.1 hangot csak brutális kep akadozassal sikerült kipreselnem belőle Kodival...
Előtte meg a dolby hangzásjavitasok tréfáltak meg.. -
eboostr
aktív tag
Szia! Köszönöm a beszámolót
Lassan tervezek en es venni egyet mert nekem tökéletesen megfelelne, de az hogy (még) nincs autoframe eltántorít.. (az első gen.-es mi box-ra is csak később érkezett update formájában)
milyen erősítőd van? Passtrough megy a dtshd? DD+ streaming alatt? -
solti
senior tag
Tegnap megjött a gen2 mi box s-em, eddigi tapasztalatok:
- AFR nincs se Kodiban, se Disneyn se Apple TV-n, de eddig nem vettem észre különösebb judder-t (4k 60hz hdr), ami érdekes.
- gyors a rendszer, előző generációs mi stick-hez képest főleg
- TV-re direktben köttem mert az házimozi erősítőm nem tud 4k-t, de szépen küldi a hangot arra amerre kell
- Kodin eddig semmi sem akadt, random 15 sorozat/filmcím közül (minden hw gyorsítás defaulton bekapcsolva) -
Falcon75
tag
válasz <Adamsky> #9532 üzenetére
Mit értesz az alatt hogy sz@r példány? A mi box audio beállításban passthrough lett beállítva. Linkelek be képeket is a menüről esetleg úgy jobban átlátható az egész probléma.Ez a Google tv is olyan mint az android. Le van butítva szerintem. Coreelec lesz a megoldás. Azon minden működik.
[ Szerkesztve ]
-
Detoka
csendes tag
válasz <Adamsky> #9528 üzenetére
Szia! Bocsi a késői reakció miatt!
Fontolóra veszem a falhozvàgàst
Azért van jó is..gyorsabb, fluidabb mint az elődje.Szóval igen hw gyorsítàssal minden szépen ment régi boxon ugyanazon a tv!
-még itt van nálam a régi box is és nem hagyott nyugodni, visszadugtam tvre...és gyönyörűen, akadàsmentesen viszi...
Sőtt muter starlightos tv-je ami androidos alapból, még az is simàn viszi!Ezen meg egyàltalàn nem megy hw-val (ami alap lenne)
Kaptár vendetta
h264,720*404, 1266379 bps
[ismeretlen]-AACMogyoróvaj sólyom
h264, 720*302, 1768768 bps
[ismeretlen]-AAChw offal ez is viszi de akkor másik film szaggat és így ki/be kapcsolgatni hát...
Illetve bug amit észrevettem xD
Van rajta xiaomi tv+ gomb pont ott, ahol a másik távon a vissza gomb volt és néha rányomtam véletlen aztán házikó gomb-főmenü és így vissza amit éppen nézek pl sweettv vagy Kodi aztán hallom hogy két hangfolyam megy. Szóval háttérbe nyitvahagyja a xiaomi tvt megy a hang(kínai gajdolàs xD) közbe meg megy a másik alkalmazás hangja is 🤣^ ezért alkalmazásokba letiltottam a xiaomi tv+t ezutánn a box a gombhoz társítja a patchwall-t ,ez is tilt és így ha véletlen megnyomom semmit nem csinál a gomb...
Ezek fognak fizetni nekem a béta tesztelésért? 🤣
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Falcon75 #9531 üzenetére
"A hangot passthrough ra állítom és sajos sehogy nem viszi ... "
Most akkor neked már meg is van? Mert a #9529 alapján én frankón azt hittem, hogy még csak mint érdeklődő kérdezed, ami kérdeztél. Egyébként pont kettővel előtted írta le Detoka a tapasztalatait a 2nd. gen. vs. Kodi-t illetően.
A lényeg, hogy elvileg ugyanazt kéne tudnia, mint az első generáció. De, tedd fel a Kodi-t, és pikk-pakk kiderül . Ahogy pl. az is, hogy vajon Detoka fogott-e ki egy sz@r példányt, vagy ez tényleg ilyen?"No trueHD ,no dts,dts hd,no ... " - milyen lejátszóval próbáltad?
[ Szerkesztve ]
-
Falcon75
tag
Üdv. : mi box s 2nd gen csak streaming - hez jó vagy külső tárolóról is lehet vele lejátszani valami app-pal? Kodira gondoltam pl.
[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
Köszi az infót!
Hát ez így - elsőre legalábbis - egyenlő egy vödör csavarral. Csodállak, hogy még nem vágtad a falhoz.
Gondolom azok a "bizonyos filmek" a 3-as Box-on simán mennek Kodi alatt hw.-es gyorsítással. Láttál összefüggést azzal kapcsolatban, hogy milyen codec-et használ az adott film (video + audio)? Esetleg a "konténer" (mp4, mkv)?
A hw.-es gyorsítás kikapcsolás egyénként nem opció. Anélkül nagyon gyorsan elvérezne az egyébként nem túl acélos CPU. Arról nem is beszélve, hogy ha streaming-et (is) szeretnél Kodi alatt nézni, akkor a másolásvédelem miatt szintén nem kikapcsolható (legalábbis ez dereng, mivel jó ideje lemondtam már mindent ...)
Itthon vetted? Külföldi fórumokon más is panaszkodik hasonlókra? -
Detoka
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap jött meg a mi box s 4k 2nd gen!
Előtte mi box s em volt (mibox3)Pár észrevétel így hirtelen!
-van itthon 2.4 ill 5ghz wifim
az új box csak 5ghzen megy stabilan…azon a 2.4ghz neten amin a mibox3 ment az új nem megy…folyamatosan eldobja a netet. (stickekre is sokan panaszkodnak wifi problémák miatt)KODI - a régi boxon folyamatosan be volt kapcsolva a hardveres gyorsítás (kodi beállításokba media codec ill surface is) és minden film tökéletesen ment! -elvileg ennek mindig be is kellene lenni kapcsolva kodi fórumokon ezt olvastam.
Na az új boxon bizonyos filmeknél ki kell ezt kapcsolni mert olyan brutálisan akad a film hogy nézhetetlen, de ha kikapcsolva hagyom akkor meg másik film azért szaggat… szvl állandóan kapcsolgatni kell…ez nem frankó…[ Szerkesztve ]
-
Steve1207
veterán
válasz <Adamsky> #9525 üzenetére
+1, fent van 10-12 streaming app meg pár alap alkalmazás és tele van az egész, törölhetek, loginolhatok oda vissza, ha mást akarok használni. Még anno volt ez a 8GB-os limit, de azóta nem 40mb egy Netflix se, hanem 100+, ahogy az összes többi is. Cloud gaming ilyen használat mellett álom, mert törölgetni kell valamit miatta.
Szerintem a ram amúgy határeset, elmegy, de hogy fürge legyen a rendszer mindig normálisan be kell zárni az alkalmazásokat, csatornaajánlók kikapcs, rendszeralkalmazások harmada letilt, ami haszontalan és így kb el lehet érni, hogy úgy menjen, mint out of the box a belakás előtt, persze csak ikonokat használva. Plusz 2023, lassan a kenyérpirítóban lesz 2GB, a használhatatlan telefonokban van 4-6GB úgyszintén, ez meg egy értelmesebb eszköz lenne. Hiába értelmetlen sok funkció, én azért szeretném úgy használni a rendszert, hogy ne ilyenekkel kelljen szöszölni. Mintha vennél egy autót és annyira használnád, hogy a garázsban beülsz fél órára, de nem mész ele sehova.
Maga a spec koncepció se mai, mint múltkor is beszéltük, google is 2-3 éve hozta ki, de ő legalább saját magára optimalizál.
.
-
Cr00py
senior tag
mStore-ban már kapható a 2gen mibox S 26.990
-
Zsolt!!
aktív tag
Megosztom tapasztalataimat akit érdekel. Szolgáltatói routerem van elég sokszor akadozott a lejátszás ezért rendeltem kábelt. Megjött a kábel a stickhez. 60, 50 fps-es videóknál pár perc után újraindult a stick. Átkötöttem a tápkábelt most már a tv-ről kapja. Egyenlőre 1,5 órája hibátlanul működik. Lehetséges h rossz a hozzákapott adapter. Valamikor kipróbálom telefon töltövel. Lényeg h most szuper.
-
azbest
félisten
válasz Bigemperor #9518 üzenetére
Az appletv+ fül alatt van az előfizetős tartalom.
Rendelős/vásárlós filmeket nem lehet android platformról venni (gondolom nem akar jutalékot fizetni utána). Pécéről windows alól itunes programban lehet bérelni/vásárolni és utána megjelenik az androidos appban is lejátszhatóként.
-
Bigemperor
senior tag
Valami ilyesmire gondoltam,mondjuk boxon megtalálom az összes tartalmat,de fel sem ajánlja például a vásárlást sem. Kérdés akkor hogy mi értelme ennek,csak apple eszközön jó vagy külön kellene valahogy választanom a Disney és HBO tartalmakat,mert ez így gyenge. Saját műsort le tudok játszani,igen,de például a Once upon a time ín Hollywood streamen apple exkluzív ha jól tudom és megvan de nem lehet lejátszani
[ Szerkesztve ]
-
erzol
őstag
válasz Bigemperor #9516 üzenetére
Elvileg csak az apple saját műsorait lehet lejátszani. Valószínű, hogy az apple tv alkalmazáshoz társítva van a hbo max és/vagy disney+ tartalmak megjelenítése is és ezek nem játszhatók le. Keress rá mondjuk a Ted Lasso-ra, hogy mit mutat.
[ Szerkesztve ]
-
RedCactus
senior tag
válasz Bigemperor #9514 üzenetére
Hülye kérdés, de be vagy jelentkezve Apple ID- vel?
-
Bigemperor
senior tag
Skacok, elég láma vagyok ehhez, amiket olvastam, azokból semmi releváns infót nem találtam, próbaképp feltettem a Mi Box S-re az apple tv appot, mivel most van az ingyenes időszak kampány. No most semmiféle filmes tartalom esetében nem is jön elő a lejátszás opció, csak előzeteseket látok és valami hozzáadás funkciót, a könyvtár is tök üres. Mobilon és win laptopon még ennyi sincs csak pár saját tartalmat hoz, keresés semmire nem hoz eredményt. Tuti valami beállítás, vagy inkompatibilitás, vagy tudom is én. Tudna esetleg valaki segíten, hogy mit csinálok rosszul.
Előre is hálás köszönet. -
Steve1207
veterán
válasz <Adamsky> #9512 üzenetére
Teljesen megegyező specifikációkról volt szó. Úgy pedig csak a masni és a szoftver lesz a kérdés. Szerintem a Homatics ugyanúgy tesz a szoftverre, mint egy Mecool, ebből a szempontból a Dune HD is jobb választás, mert ott legalább frissítgetnek, de teljesen ugyanaz a készülék.
.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Steve1207 #9511 üzenetére
" ... az adott B brand kérésének megfelelő sepcifikációkkal gyártják ... "
Mint az autógyártóknál. Persze ott is lehet azon keseregni, hogy Peugeot motor van a Merciben, vagy az X model ugyanazt a padlólemezt használja mint Y, miközben utóbbi 2× annyi kerül, de nem érdemes.
A végeredmény a lényeg. A Homatics azért a nem kevés pénzért ad is valamit, míg a többiek ugyanazt a kakit adják el hol kék, hol piros masnival átkötve. -
Steve1207
veterán
válasz <Adamsky> #9510 üzenetére
Lényegtelen, az adott B brand kérésének megfelelő sepcifikációkkal gyártják, de mind ugyanott készül csak mást szitáznak rá. Ha az egyik kér olyan felépítést, akkor a másiknál is esélyes, hogy befut, ha nem egyből akkor pár hónap múlva vagy amikor rájön xy, hogy mégse kell neki annyi, jelen esetben pl a Homatics.
Kezdetben persze lehet egyedi, mint ahogy itt is, hogy fél éve a piacon van, majd kifuttatják nem csak a Dune HD és szimpla Homatics néven.
.
-
Steve1207
veterán
válasz <Adamsky> #9508 üzenetére
Ez a Homatics megint ez a Mecool, Thomson meg még volt vagy 3-4 ilyen copy paste megoldás úgyhogy biztos lesz ez a tudás olcsóbban is. Amúgy ez a távirányító nagyon bejött, kényelmes, "puha" működésű, nem a kattogós műanyag Xiaomi jelleg, ami egy év alatt kifényesedik meg lekopik.
.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Steve1207 #9507 üzenetére
Egyetértek. Ahogy írtam, a jelenlegi box tulajokat ez az ajánlat nem nagyon fogja megmozgatni. Nekem spec. a SoC-al egyébként nincs bajom. Persze lehetne pörgősebb, de a filmeket lejátssza (nem játszok rajta).
Az RJ45, az SD-kártya foglalat, a tanítható infrás táv. viszont hiányzik. Szóval, ja, ez elég megúszósra sikeredett. Itt egyébként írnak AV1 support-ról.Én nemrég a Homatics Box R 4K Plus-ba futottam bele. Hááát ... nem rosz, de ez árban is más liga. Persze - ha összeadjuk a sok pluszt - lehet nem is drágább.
-
Steve1207
veterán
válasz <Adamsky> #9505 üzenetére
Egy amlogic S905X4 variáns lehet benne, igaz AV1-et nem írnak sehol, de illene támogatnia és akkor ez a minimum. Az viszont bajos szerintem, hogy ennyire lemaradtak, már a sima S905-ről is sokan váltottak, mert harmadával-felével gyorsabb az összes eszköz cirka három éve, ami a piacon van és érezhető az ugrás. Egy CCWGTV-nél ott a hivatalos support, a kisebb brandeknél a 2T2R évek óta, egyéb infrás tv remote kezelés a gyári távirányítóval, csak pár apróság, ami hasznos. Certet évek óta minden gyártó szerez a Netflixhez, ami mára adott, hogy van ilyen eszközük. Összességében kap az ember egy tudásához mérten fizikaliag nagy stock eszközt, ami ahol lehet el van spórolva, lekerül az RJ45 és a szokásos kezdeti szoftvert majd hegesztik 1-2 évig.
Minden eszköznél beáldozunk valamiből kicsit, de itt inkább sokat és így inkább vicc. Én tuti nem váltanék erre Box 3 vagy S-ről se, újabbról meg mégúgyse. Új eszköznek is szintén elvetném, egyszerűen fentebb van pozícionálva árban, mint amit nyújt majd..
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz mozzer14 #9504 üzenetére
Nem rossz, de egy 6-es (ne adj' Isten 6E) wifi-t tehettek volna bele, és/vagy egy lan portot. Ez annak lehet izgalmas, akinek új TV-je van, és ki tudja használni a Dolby Vision-t & HDR10+ -t. Esetleg nincs még semmije (mert akkor már inkább ezt, mint a régit, vagy a stick-et).
-
mozzer14
csendes tag
2nd gen kijött
https://www.nezdmitrendelsz.hu/2023/04/12/mi-box-s-2nd-gen-4k-tv-box/ -
DM43
őstag
válasz 1990.tamas #9499 üzenetére
Valaki próbálta már azzal?
Evvel a kábellel és evvel az átalakítóval 4K-s sticken tökéletesen műdödik.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest