Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz trouble #9584 üzenetére
To cast VLC from Windows 10 to Chromecast, simply open VLC and select Playback > Renderer from the menu bar at the top of the player. Then select the name of your Chromecast device from the list.
szóval elvileg win alól is lehet vlc-vel átküldeni.
De nem mindegy, hogy milyen fájl az. Mert ideális esetben nem a képernyő tartalmát másolja le, hanem csak utasítja a chromecast módot a lejátszásra a boxon.dlna módot alapból nem tud a box, hogy pl win intézőből át lehessen küldeni videót, de azt hiszem van olyan andoridtv app, ami képessé teheti dlna-ra. Talán a régi mibox3assal játszottam vele kicsit, de nem így használtam.
Fájl lejátszást a boxról én úgy szoktam, hogy hálózati meghajtóként nasról volt megosztva. Ha webes videó, akkor meg chrome böngészőből lehet küldeni át tartalmat. Ha támogatja az oldal, akkor csak a címét, ha nem, akkor képernyő tükrözést.
[ Szerkesztve ]
-
Steve1207
veterán
válasz trouble #6412 üzenetére
Nem olvastam ilyen hibáról, de a rendszerbeállítások, hang alatt váltsd át pcm-ről bármelyikre, majd vissza pcm-re. Lehet csak beakadt. Utána meg nyomj egy újraindítást. Gyári beállításokat mondanék, de hátha belefutott már valaki ilyenbe és lesz rá megoldás, hogy ne kelljen újra "belakni" az egész rendszert.
.
-
Steve1207
veterán
-
Luissimo
veterán
válasz trouble #5189 üzenetére
Igen végülis.
Ugyanis a saját távja nem kikapcsolja, csak szundiba teszi,
De,
Elegánsabb lenne egy praktikeres vagy barkácsboltos, kicsi piros kapcsoloval ellátott konnektor is párszáz forintért, mint kihuzgálni, de a végeredmény végülis ugyanaz lesz.
Nemdrágán lehet venni egy távirányitoval négykonnektoros szettet, karácsonyi égökhöz vettem anno és most is nagyon jó szolgálatot tesz. Ilyennel kapcsolom be a tv mögötti led háttér fényt is.
Nagyon praktikus.
E-digital is árulja néha.
Rendeltem most kinábol 2 db.os wifis konnektort, amit a világ bármely pontjárol bekapcsolok ha kell.😉[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz trouble #2610 üzenetére
2.4-es wifire mondják, hogy gond lehet vele. Nem tudom mikor jön ki a következő publikus frissítés, elvileg 5G-n javult a helyzet.
Ha altatásba teszed és vissza, akkor lehet belassul még azzal a verzióval. Akkor már inkább újraindítás - hosszan nyomod a power gombot és felkínálja a restartot.
-
-
-
gyugyo79
addikt
-
Tibko8
senior tag
válasz trouble #2132 üzenetére
Nálam is van nagy ritkán ilyen. Csak az segít ha kihúzom és vissza dugom.
Más. Mytv másnál is egy bizonyos idő után megáll az adás és nem megy tovább csak akkor ha újrainditom az alkalmazást?
Lada(racing.hu) 2107 "Őrület Ez!" & Reanult Clio IV Grandtour 1.5 dci OnePlus One (CYANOGEN) ---> OnePlus Three(3) ---> OnePlus 7T Pro --> Nothing Phone 1 --> OnePlus 10 Pro 5G /Never Settle/ --> Honor Magic 5 pro
-
-
azbest
félisten
válasz trouble #1162 üzenetére
a kodi feltehető pécére vagy telefonra is, szóval ki tudod próbálni, hogy milyen. Pécén megosztod azt a mappát, amiben a filmek vannak, gondolom felhasználónév és jelszó segítségével lehet hozzáadni utána kodiban. Youtube-on van sok videó a kodi használatáról, a 17es verziót érdemes nézni, az az aktuális.
Telefonon és pécén én is vlc-t haszálok általában, de tévén nem igazán kényelmes távirányítóval. A win10 alatt megkavartak dolgokat, így lehet a kodi tallózással nem mutatja meg a pécét, hanem neked kell beírni a címét.
Ennek a topicnak az összefoglalójában vannak leírások kodihoz [link]
A chromecast (és így a chromecast mód) egy passzív eszköz, amit más készülékkel lehet irányítani. Szóval chromecaston nincs vlc. Annak a topicját is linkeltem, ott is van összefoglaló. Meg arról is van sok youtube bemutató.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz trouble #1160 üzenetére
A chromecast nem helyi tartalom lejátszására van kitalálva. Csak a direkt chromecastra optimalizált videót viszi garantáltan simán. Az androidtv rendszer ilyen módja is ugyanolyan kényes, mint a külön chromecast, hogy ne legyen különbség köztük. Szóval az online, kifejezetten chromecast tartalmakhoz jó. A youtube persze ilyen.
Helyi filmek nézésére egyszerűbb és jobb a mibox egy kodi appal. A helyi filmet pedig például samba megosztásról lejátszani a pécéről vagy ha van nasról. Meg persze youtube és más appok is vannak rá eleve, szóval nem kell hozzá pluszban mennie egy pécének vagy telefonnak.
Ha a wifid nem elég stabil, mert csak 2.4GHz-es és sok szomszéd is terheli, akkor pár dolcsiért lehet kompatibilis 100-as usb-ethernet adaptert venni a miboxhoz is. Volt róla szó már többször itt. Azért a 100-ason is simán átmegy a legtöbb tartalom. Ha nem teljes 50GB-os bluray ripeket nézel, akkor nem hiszem, hogy kevés lenne (vannak valamivel többért gigabites usb-lan adapterek is, ami 2-300 megabitet tud így).
A box nyers ereje nem sokat számít. Csak, ha androidos játékokat akarsz futtatni, akkor van nagyobb különbség. Az s912 sem igazán erősebb prociban, mint az s905x. Nameg a rajta lévő rendszer sem ugyanaz. A miboxon androidtv van, a másikon olyan tabletes android, amit egy tv boxra tettek. Az utóbbi nem tud chromecastként működni.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz trouble #1157 üzenetére
Gearbesttől, ha priority line - eu express módon rendeled, akkor elvileg ők megoldják a vámkezelést, úgy van némi szállítási költség, ahogy nézem az kb 20 eft-re jön ki. Ha más postázási móddal jön, vagy mégsem vámkezeli neked a webshop eu kapcsolata, akkor +27% + 3000 ft rájön az árra, úgy már 26 eft körül van.
Ha garanciális probléma lenne, akkor vissza kell küldened kínába és több hónap is lehet, mire cserélik vagy visszatérítik. Egyébként most kezdődöt a kínai újév, szóval legalább 1-2 hónapos szállítási idővel lehet számolni kínából.
Ehhez képest 23 eft + 1 eft szállítás nem is olyan sok az eustockból, úgy hogy a magyar wayteq szervize bp-en végzi a garanciális szervizelős dolgokat.
Csak a MDZ-16-AB típuskódú mi box 3 nemzetközi változat az, amin androidtv van. Az androidtv rendszer nem olyan, mint az olcsó kínai boxos tabletes android rendszer. Viszont hivatalos és tud drm és hdcp másolásvédelmet, ami például a netflixhez kell. Az olcsó boxokon az előfizetős szolgáltatások vagy nem mennek, vagy csak 480p-ben. A miboxon meg fullhd vagy akár 4k is lehet a netflix, ha a tévé is alkalmas rá.
Az androidtv rendszerrel a mibox képes chromecastként is működni, ami nem hátrány például hbo go előfizetés mellé.
Ha neked nem szempont az előfizetések kezelése, a tévés rendszer vagy egyáltalán az android, hanem csak letöltött filmeket akarsz nézni, akkor az amlogic box topicot tudom ajánlatni, annak az összefoglalóját elolvasni és ott megnézni, hogy épp mi az amit jó áron kapni [link]
LibreElec rendszerrel kifejezetten jó filmnéző eszköz lehet egy olcsóbb (30-40 usd) kínai boxból is, ha erre van szükséged.[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz trouble #1157 üzenetére
Nincs csak egy fajta Mi Box 3 szerintem ami jó EU használatra és az nem 3 GB -os.
Az android és az android TV nem ugyan azon funkciókkal bír, ha nem android TV -s rendszert keresel konkrétan akkor tényleg nem ez a te box -od viszont ha igen akkor figyelj oda nagyon mit veszel. -
azbest
félisten
válasz trouble #1155 üzenetére
semmit
a lejátszó apptól függ, hogy milyen a feliratkezelés. A kodi például tévén nagyon kézre áll (médiacenteres felépítés, távirányítóra optimalizálva).
Nehogy kínai verziót vegyél, azoknak csak kínában van értelmük. A nemzetközi / eu verzión van androidtv rendszer. Azt itthon is kapni 23eft körültől (eustock, telenor, edigital....). Kínából áfával, kezelési költséggel sem olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest