Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gery1989
csendes tag
válasz <Adamsky> #9394 üzenetére
Nálam is egy 4 éve nyüstölt mibox3 van igaz nincsen fel frissítve legújabb ra amit enged az android tv neki de használok rajta kodi tv nezző programok minden féle zene és rádió alkalmazások! De nem nagyon kell újra inditanom pedig kiszoktam kapcsolni távirányítóval! Igaz figyelek arra hogy feleslegesen ne menjenek alkalmazások amiket nem használok tiltottam vagy töröltem amit meg éppen nem használok kilépés kor nyomok egy kényszerített leallitast!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz scabi78 #9395 üzenetére
"Na, majd mesélj ha kipróbáltad." - feltettem. Semmi extra. Egy nagyon kis egyszerű, ingyenes, reklámmentes launcher.Van benne alapból egy egész jó weather widget, és egy ilyen memory cleaner / booster. A főképernyőre ki lehet tenni bármilyen ikont (nem kell sideload launcher a nem ATV-s app-okhoz). Egy lefelé gombbal pedig behozható az "app drawer". Vannak csini beépített hátterek, köztük animáltak is (a folyó, folyik, az égen pedig mozognak a felhők).
Egy próbát megér. "Két kattintás" feltenni.Egyelőre hagytam az ATV Launcher-t (előtte ezt használtam) is a box-on. Pár nap, hét után elválik, hogy melyik marad.
Kevés memória: akinek ezzel gondja van, annak nem árt beszerezni egy USB-A ↔ USB-A kábelt, és adb-n keresztül letiltani pár tök felesleges dolgot. Adott esetben sokat segíthet...
-
n@p@lm
őstag
Mióta telepítettem a Skyshowtime-ot azóta minden alkalommal újra kell indítanom a boxot, mintha alvásból felkellve nem lenne neki elég ramja.
Akadózós lesz a lejátszás, lassú a működés.
Próbáltam úgy is hogy kényszerített leállítással újra indítom csak az alkalmazást, az sem segített. -
<Adamsky>
nagyúr
-
scabi78
senior tag
válasz MaCS_70 #9390 üzenetére
Ha a tv usb-jől kapta az áramot, akkor elvileg soha nem indult újra a stick. Ha lekapcsoltam a tévét, akkor is stand by-ban volt az okosító és így soha nem ürült ki az ami megtelik ilyenkor. Most a tévével együtt lekapcsolódik a stick is és minden alkalommal tiszta lappal indul. Ez így okés?
De válasz a kérdésre, hogy nálam működött a stick az LG tv usb-ről[ Szerkesztve ]
Tiszta Windows, rendes ház!
-
Redneck
nagyúr
Nincs olyan hogy x idő után, egy adott alkalmazás megköveteli a frissebb rendszert? Mert telefonon/táblagépen már találkoztam ezzel. Ha nem volt meg az adott főverzió, nem volt frissítés, de legalább a régit sem használhattad.
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Redneck
nagyúr
Köszönöm nektek a sok hasznos tippet, és hogy engedtétek a topikban!
Megnézem mindet, aztán eldöntöm. A héten ráérek megrendelni.Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
azbest
félisten
válasz Redneck #9380 üzenetére
Ilyen alternatívákat látok még a xiaomi 4k stick [link] mellett:
google féle 4k cc googletv [link], az ipon lehet nem eu dugós táppal adja, hanem us.
fire tv 4k max [link] , ez amazonos android változat, nem google ökoszisztéma, nincs chromecast mód és hbo max apkból megy fel sajnos, mert eu app storeben nem engedélyezték (us régióban fenn van alapból).Nekem mibox 3 van, valsz kb ugyanaz a szoftver rajta, mint a mibox s-sen. Emellett fire tv 4k stickem (nem max) is van. Szerintem a firetv stick szebb képű, mert a xiaomi box 9es android óta kissé sávosan rendereli a videókat. A mi stick lehet már jobban megy, azt nem próbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz MaCS_70 #9379 üzenetére
30k alatt normális hazai boltból sajnos nem elérhető, többet pedig nem akarok rászánni. Olyan kéne amin minél frissebb android verzió fut, és/vagy kap még frissítést.
Ha ennyire nehéz, végül marad a stick, aztán csak streamingre lesz jó, végülis az a fő cél.Thomson THA-100 amit még tálaltam, ez is dedikált.
-
-
senior tag
válasz Redneck #9377 üzenetére
Az Mi Box S az tudja a 4K-t, L1 Widevine és van rajta egy usb. Én is ilyet vettem anyumnak a tv-jére, pont a streaming miatt. Nem rossz, működik rendesen, bár néha újraindul, és kicsit lassú is, legalábbis a philips 806 android tv-mhez képest.
Apróhirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/ferenck/
-
Redneck
nagyúr
Köszönöm a gyors segítséget! Van esetleg 25, max 30 rongyért olyan, ami tudja amire szükségem van, és van rajta pendrive/sd kártya slot?
-
senior tag
válasz Redneck #9374 üzenetére
Valószínűleg felmegy rá, vagy apk-ból telepíthető az összes streaming app, viszont ezek L1-es Widevine védelmű hardvert kívánnak. Ha nem ilyen, és sajnos szinte mindet ilyen kínai tv-okosító csak L3 minősítésű, akkor csak SD vagy max. 720p felbontásban tudják majd lejátszani a streaming tartalmakat. Ezzel az appal ellenőrizhető egy ilyen kütyü, ha már megvan: [DRM - Widevine Level Info]
Itt elég jól érthetően leírja:
A Widevine DRM egy digitális jogkezelő elem. Egy eszköz hardver-alapú DRM-intézkedéseket igényel a védett médiatartalom feldolgozására. Ahhoz, hogy egy eszköz HD videókat jelenítsen meg egy Widevine által támogatott szolgáltatásból, annak L1 tanúsítással kell rendelkeznie. Az L3 tanúsítvánnyal rendelkező eszközök csak az SD-videókat jeleníthetik meg, az előfizetési tervtől vagy az eszköz képességeitől függetlenül.[ Szerkesztve ]
Apróhirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/ferenck/
-
őstag
-
Redneck
nagyúr
Miért, a Netflix nem csak egy sima app a Play áruházból, mint a többi?
Ami fontos: 4K, Netflix, HBO GO, Youtube, magyar android, és ha lehet, USB/memcard slot.Ha ennyire neccesek ezek a kínai cumók, elengedem, és lesz a megbízhatóbb Xiaomi 4K Stick
-
Redneck
nagyúr
Sziasztok!
Rokonomnak szeretnék ajándékba egy TV okosítót. Xiaomi TV Stick 4K-t akartam, de megláttam ezt a H96 Max 32GB-os kütyüt. Elvileg ennek is van már android 11-es verziója, és az USB-k miatt választanám inkább ezt. Tudom hogy ez a Xiaomi topik, de ti melyiket vennétek? Esetleg hasonlót tudnátok ajánlani 25k alatt?
-
IRO21
aktív tag
-
gery1989
csendes tag
Sziasztok következő merült fel bennem!
ugy működik ez mi Stick hogy az USB 5v tvből veszem és nem pedig külön adapterrel? -
Steve1207
veterán
Kodi, VLC is? Amúgy passz, nem használtam folyamtosan soha külső eszközt (max tesztnek néztem rá), de nem hinném, hogy frissítés hiánya okozza az ilyet. Nézd meg egy pendriveról, hogy azzal is produkálja-e az adott filmnél vagy a hdd-t ellenőrizd pc-n crystal diskmark sebességre vagy egy hard disk sentinel, a tároló körül néznelődnék először. Ha van USB hub közte, akkor anélkül teszteld, mert pár régebbi, gagyibb is okozhat ilyet.
Meg ne alvó állapot után nézd, amikor S-em volt nekem az mindent belassított (indítsd újra, hogy úgy produkálja-e). Ha ennyi megoldja, akkor azt ki lehet kapcsolni egy fejlesztőiben is akár..
-
Fishor
senior tag
-
Steve1207
veterán
Ha más alkalmazásnál nem jelentkezik, ami pl erősebben terheli és hasonló mértékben melegszik fel, (pont a stick-nél könnyen megállapíthatod), szóval, ha annál se lép ki, akkor elvetném a hardver hibát, lehet alkalmazás hülyeség is.
Pont a yt-nál amúgy van olyan, hogy frissítések eltávolítása, mert gyárilag rajta van. Store-ban kikapcsolod az auto frissítést, szedd le a yt alól (beállítások-alkalmazások-yt-frissítések eltávolítása), restart és utána nézd meg, hogy jelentkezik-e.(#9362) <Adamsky>: olyan szinten drágultak a "kínai" cuccok, hogy hihetetlen. Az ottani külföldi shopokban már vagy 1-2 éve ilyen árak vannak és idehaza is szépen meglódult. Eközben az Amazon Firestick és Google TV-s 4k cucca 20-25e-ért elérhető (Google TV sima HD verzió meg 16-17e-ért). Én el is gondolkodtam a CCWGTV 4k-n, mert a google támogatja még évekig tuti és ilyen áron nagyon korrekt.
Szerk.: most látom, hogy már Firte TV-ből is van Lite 15e-ért a FHD vonalon. Látszik, hogy nem nagyon követem ezeket egy ideje.
[ Szerkesztve ]
.
-
-
DGery
aktív tag
Sziasztok!
Kapható jelenleg olyan box, amire elérhető a Vodafone TV?
És persze mellette Disney+ és HBO, bár ezek a legtöbb esetén alapok ahogy látom...
Mi box S-t váltanámby DGery® c.o. ///// MacBook Air M1 / iPhone 12 128GB / iPhone SE 2020 / iPad 9 WiFi only 64GB / Apple Watch Series 5 / Xiaomi Mi Scooter 3 / HP EliteBook 850 G7 / Xbox Series S / Dreame D10s Pro / iKier K1 12W
-
gery1989
csendes tag
Üdv mindenkinek mibox s esetén melyiket érdemes veni? Találtam olyat ami EU global, International global, és global version. Mi különbség három között? És melyik amivel gond lesz? Választ előre is köszi!
-
Steve1207
veterán
Gyári adapterével használod a gyári kábellel? Nem lett összecserélve?
(#9356) FireKeeper: én nem hiszem, hogy ilyen tekintetben sokban különböznének a készülékek. Ha nem jó a kép az más miatt lehet, forrás anyag, tv képbeállítás, ilyesmi, de én nem vagyok nagy HDR-es, majd a szakik megmondják.
[ Szerkesztve ]
.
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok,
jelenleg egy Mi Box S-em van, amit megelégedéssel használok, viszont a HDR tartalmakat nem jeleníti meg jól (szerintem). kérdésem az volna, érdemes lenne-e 4k stick-re váltani, annál már nincs gond a HDR-el?
TV-m elvileg mindenféle HDR szabványt támogat (HDR10+, Dolby Vision, HLG)
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
erzol
őstag
Sziasztok!
Pár hónapja vásároltam egy mi stick 4k-t.
Semmit nem telepítettem, csak használnom.
Youtube videók nézése közben egyszercsak random újraindul.
Heti 1-2 alkalommal van használva, de mindig előjön ez a hiba. Valaki találkozott már ezzel? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz scabi78 #9347 üzenetére
Nem próbáltam, de én ebből az irányból indulnék: Szülői felügyelet használata a Google TV-n
További hasznos(nak tűnő) link:
• How to Set Up and Use Parental Controls on Your Android TV
• How to Set Up Parental Controls on Android TV 2023
• 3 Ways to Enable and Use Parental Controls on Your Android TV -
Morcsoska
csendes tag
A hibámra meglett a megoldás. A szervíz kicserélte az eszközt. Igaz 19 napba telet nekik. De az azért mert már kérdeztem, hogy tudnak e valamit. Válasz törekszenek a 14 napot betartani nem sietik el azért. Kíváncsi vagyok meddig fogja bírni.
Bármit meglehet oldani csak akarni kell.
-
scabi78
senior tag
Sziasztok, xiaomi mi tv stick full hd okosítóra szeretnék napi időkorlátot beállítani, mert a gyerek egész nap nézné és meguntam, hogy én vagyok a rossz rendőr Nincs alexa vagy egyéb okos dolog a házban... Van rá megoldás? köszi
Tiszta Windows, rendes ház!
-
-
Steve1207
veterán
válasz nonamas #9344 üzenetére
Alapvetően egy Kodi, bár én felhagytam vele, mert más funkcióját nem használom mára, beépülőket se így elég fölösleges. VLC váltotta sima hálózati lejátszásra, SMB végre jól működik végre náluk is kb fél éve, éve, tud feliratot is keresni online (igaz fapadosan, de működik). Eddig két apróságot tapasztaltam, amivel tudok élni, egyik, hogy néhány tömörítést nem szeret, így elkezd csúszni a hang (csak ősrégi tömöríłtéseknél tapasztaltam, ellenben egy Kodi ezt nem csinálta), szóval ilyennél elég előre vagy hátra tekerni pár mp-et és ismét megy normálisan egy órán keresztül. Másik, hogy nem tudod jelölni, hogy mit néztél meg, így ömlesztett mappában kicsit bonyolult a nyomonkövetés.
.
-
nonamas
csendes tag
Sziasztok!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy milyen médialejátszó progit ajánlotok TV-re?
PCn vannak a filmek és wifin keresztül szeretném nézni TVn. Amin nem akadnak majd a 4K-s filmek.
Kodi ? Nova Media Player ? VLC ?Köszönöm szépen a válaszotokat és a tapasztalatokat!
-
<Adamsky>
nagyúr
Sok hozzászólásod nincs, ezért könnyű volt megtalálni.
Ez milyen "hack", hogy back button + vol. up? A "vol up" simán nem teszi a dolgát? Ritka elcseszett ez a stick. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz zizidor #9339 üzenetére
" ... megváltozott volna?" - nem hiszem.
Sokáig - de igen régen, ezért csak nagyon halovány az emlék - nekem is egy NTFS-re formázott pendrive lógott a box-on. Anno én is próbáltam az exFAT-et, de hogy miért nem maradtam annál, arra már nem emlékszem.
A lényeg, hogy - normál esetben - az NTFS-el nem kellene, hogy gondja legyen a box-nak. Arra viszont minden bizonnyal érdemes odafigyelni, hogy csak 1db, elsődleges, és mindenféle "extra" beállításoktól mentes (allocation unit → def.) legyen. -
zizidor
őstag
Jó fél évvel ezelőtt csináltam egy tesztet, hogy milyen fájlrendszereket ismer a box.
FAT32: igen, ExFAT: igen, NTFS: igen, Ext2/3/4: nem. Mást nem próbáltam.Azóta ezt megváltozott volna?
[ Szerkesztve ]
„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
medosz11
tag
Sziasztok! Átformáztam a pendrive-ot NTFS-re, azóta a box nem látja a rajt lévő fájlokat.
Tv- be dugva megjelennek a fájlok. Ezzel mit tudok kezdeni? -
xigris
őstag
Sziasztok, adott egy mi stick 4k ami szépen teszi a dolgát, de a hangot fel kell venni 100 ra. A sima tévén elég 10-15 közt. Ezzel lehet valamit kezdeni? Köszönöm s BUÉK.
-
Steve1207
veterán
válasz MaCS_70 #9323 üzenetére
Egy sima otg splitter y kábellel rá lehet arra is kötni egy ethernetes hub-ot elméletileg. Legalábbis anno működött sok tesztben megjelenéskor.
Kadencia: ja igen azt elfeletjettem, hogy csak box-ra került, ha kimondott igény akkor felejtős
(#9321) Bozek: ez egyébként túlmutat az átlag streaming szolgáltatós app-ok használatán, ami miatt javarészt veszik. Nagyobb igények mellett csak van már minimum egy hárombetűs szoftverként mindkét végleten és többé kevésbé le van védve, vagy egy korrekt router és egy saját mediaserver kialakítva. Hogy most nas, itx vagy akár valami őskövület laptop már lényegtelen, célnak utóbbi is megteszti.
Buék srácok!
.
-
félisten
válasz Steve1207 #9318 üzenetére
"A 4k stick kb egyedüli hátránya, már akinek hátrány, hogy nincsenek rajta csatlakozók, de az is megoldható egy hub-bal"
Ehternet-kapcsolatot hogyan varázsolok rá?
"alapvetően elgondolkozni se szabad mára a Box S-en"
Én az egyszerűen megoldható (USB) Ethernet-kapcsolat miatt használom a Box-S-t -- bár igaz, a legutóbbi választásom már egy Mecool KM7 volt.
MaCS
BÚÉK!!!
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
őstag
Sziasztok öcsémméknek vettem mi tv 4k és folyamatosan dobja el a netet . Elég kellemetlen a helyzet van rá megoldásotok esetleg ? Olvastam vissza és be van dugva külön is áramra ha ez lenne a gond .
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
Bozek
nagyúr
válasz Steve1207 #9318 üzenetére
"Amúgy meg egy streaming eszköz, minden kiváltható hálózati megosztásokkal manapság."
Csak épp a hálózati megosztás nem épp hordozható. Ha meg kiengeded az internetre, akkor meg oda a biztonság. Persze lehet VPN-t is csinálni, de az macerás, ha nem egy komolyabb routered van.
-
Steve1207
veterán
A 4k stick kb egyedüli hátránya, már akinek hátrány, hogy nincsenek rajta csatlakozók, de az is megoldható egy hub-bal, ha nagyon fontos lenne. Amúgy meg egy streaming eszköz, minden kiváltható hálózati megosztásokkal manapság. Fapadosan kifejtve: újabb hardver, újabb technológiák, újabb rendszer, szerintem alapvetően elgondolkozni se szabad mára a Box S-en. Az ár szintén, ilyen emelkedések mellett kiváló 19e-ért.
Persze a Box S is funkcionál, ellátja a feladatát a mai napig, de egyszerűen régi és megegyezik az előddel, ami 2016-ban jelent meg, szóval tényleg nem mai darab..
-
-
Bondix
tag
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni, hogy a
xiaomi mi box s és a xiaomi stick tv 4k között mi a különbség?
Pro /KontraKözép előre is
-
lac14548
aktív tag
Mi Box S sima sztereo TV-re kötve
Lejátszó a Kodi.
Melyik az a beállítás, hogy a többcsatornás (5.1, stb) filmeket "lekeverje" sztereo-ra, mert most némely filmnél a háttérzaj hangosabb mint a beszéd./Motorola V2288/Siemens C35/Siemens MT50/Nokia 6600/HTC Touch Cruise/ZTE Blade/Samsung Galaxy S+/Xiaomi Redmi 1S/Xiaomi Redmi 2 Pro/Xiaomi Redmi Note 6 Pro/Realme 8 ...
-
bigh
csendes tag
természetesen próbáltam samba 4 megosztás gbe lan az ap-ig ott egy 5g wifi-n keresztül megy rá. h265.el nem volt gondom és a külön berakott srt-vel. Az ilyen h264 videokkal szívom meg amikben benne van a felirat. kodi alatt meg se nagyon tudom nyikkantani még ha külső lejátszóval indítom akkor se.
Most így ahogy fentebb írtam plex legalább eljátssza a videót csak a felirat akasztja meg ha megpróbálom bekapcsolni.
Kicsit olvasgatva tippre az utf8 lesz a gond...
ill. próbálok majd még egyedi eszközprofilt faragni, hogy plex butábbnak hidje és elkezdjen traszkódolni abba már minden beleférBigHLO
-
Bozek
nagyúr
Alapból nem tűnik problémásnak, a 16 reference frame kicsit fura, de nem hinném, hogy gondot kellene okoznia.
Próbáltad esetleg úgy, hogy Kodi-ban adod hozzá a megosztott mappát és onnan nézed? Sajnos a Plex-et nem ismerem, de nálam még 10 bites H.265-ös, 20 Mbps-es videót is simán vitt anno, amikor néztem. Igaz, nálam egy külső vinyón van minden cucc és azt kötöm rá a Mi Box S-re.
-
bigh
csendes tag
Az ominózus motyó:
mediainfo /media/dat/series/A.Discovery.Of.Witches/A.Discovery.of.Witches.S03.HMAX.WEBRip.x264.HUN-SLN/sln-adow.301.mkv
General
Unique ID : 220911956295274237614956176114884861901 (0xA632185D13649F43384455D18464DFCD)
Complete name : /media/dat/series/A.Discovery.Of.Witches/A.Discovery.of.Witches.S03.HMAX.WEBRip.x264.HUN-SLN/sln-adow.301.mkv
Format : Matroska
Format version : Version 4
File size : 430 MiB
Duration : 46 min 48 s
Overall bit rate : 1 285 kb/s
Encoded date : UTC 2022-02-20 16:27:51
Writing application : mkvmerge v63.0.0 ('Everything') 64-bit
Writing library : libebml v1.4.2 + libmatroska v1.6.4Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L4.1
Format settings : CABAC / 16 Ref Frames
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, Reference frames : 16 frames
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Bit rate : 1 100 kb/s
Width : 720 pixels
Height : 360 pixels
Display aspect ratio : 2.000
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 25.000 FPS
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.170
Stream size : 365 MiB (85%)
Writing library : x264 core 161 r3015+58M 4de0912 devel [(8 & 10)-bit@all X86_64]
Encoding settings : cabac=1 / ref=16 / deblock=1:-3:-3 / analyse=0x3:0x133 / me=umh / subme=10 / psy=1 / fade_compensate=0.00 / psy_rd=1.10:0.15 / mixed_ref=1 / me_range=48 / chroma_me=1 / trellis=2 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=0 / chroma_qp_offset=-3 / threads=6 / lookahead_threads=1 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / bluray_compat=0 / constrained_intra=0 / fgo=0 / bframes=10 / b_pyramid=2 / b_adapt=2 / b_bias=0 / direct=3 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=250 / keyint_min=23 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc=abr / mbtree=0 / bitrate=1100 / ratetol=1.0 / qcomp=0.65 / qpmin=0:0:0 / qpmax=69:69:69 / qpstep=4 / ip_ratio=1.30 / pb_ratio=1.20 / aq=3:0.75 / aq-sensitivity=10.00 / aq-factor=1.00:1.00:1.00 / aq2=0 / aq3=0
Language : English
Default : Yes
Forced : No
Color range : Limited
Matrix coefficients : BT.709Audio
ID : 2
Format : AC-3
Format/Info : Audio Coding 3
Commercial name : Dolby Digital
Codec ID : A_AC3
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 192 kb/s
Channel(s) : 2 channels
Channel layout : L R
Sampling rate : 48.0 kHz
Frame rate : 31.250 FPS (1536 SPF)
Compression mode : Lossy
Stream size : 64.3 MiB (15%)
Language : Hungarian
Service kind : Complete Main
Forced : NoText
ID : 3
Format : UTF-8
Codec ID : S_TEXT/UTF8
Codec ID/Info : UTF-8 Plain Text
Duration : 45 min 41 s
Bit rate : 0 b/s
Count of elements : 4
Stream size : 108 Bytes (0%)
Title : Forced
Language : Hungarian
Forced : NoBigHLO
-
Bozek
nagyúr
válasz Morcsoska #9308 üzenetére
Ne keverjük már össze a dolgokat. Az MPEG-4 Part 10 csak annyit jelent, hogy az H.264. Az MPEG-H Part 2 se 2 bites, az a HEVC, azaz a H.265.
A VLC minden H.264-nél kiírja, hogy part 10, ellenben kevesebb infót ad, mint bármi más. Próbáld ki nyugodtan, sima 4:2:0-s videónál is ott lesz, ami 8 bit (nem keverendő a H.265-tel, ott lehet 10 bites is).
Morcsoska: Dobnál esetleg infókat MediaInfo használatával? Mert ebből így sok nem derül ki.
[ Szerkesztve ]
-
bigh
csendes tag
válasz Morcsoska #9308 üzenetére
így már értem
Bár sose voltam híve a konvertálgatásnak
főleg, hogy bazi nagy a plex könyvtáram. Sorik nélkül 3000 + -os nem kifizetődő melónak hangzik
Ha mondjuk ha on the fly valami hack-el rávehető a plex szerver a konvertálásra az már tetszene de gondolom az egy plex-es topik lesz ahol ezt megfejtikBigHLO
-
Morcsoska
csendes tag
Amit linkeltél part10 az a 10bit. Azt kell átalakítani 8bit-re. Pl Handbrake progival az majdnem mindent át alakit a feliratott is bele tudod égetni. Nem kell masik feliratot leszedni csak kimenteni belőle pl Aegisub prokival kiszedhető az srt és lementhető ass be. Sok hozzájuk a segítség ha elakadsz valahol.
[ Szerkesztve ]
-
-
Morcsoska
csendes tag
A felitat kodolást ha át állítod akkor az is segíteni szokot. Illetve ha beleégetett a felíratot akkor az már másként kezeli. Vagy a srt átnevezed ass-re azzal gond nem szokot lenni.
10bit helyett 8bit legyen a film x264 be és akkor gond nem lesz[ Szerkesztve ]
-
bigh
csendes tag
válasz Morcsoska #9300 üzenetére
Szia,
Tulajdonképp torrentről szedett általános bármi. itt egy példa:
Próbáltam természetesen minden lejátszóval nem csak az általad említett legjobbakkal.
Így most ez a h264 level visszavétel jónak tűnik Az eszközről játszás amúgy is csak b terv lett volna.
Most már csak a feliratokkal kell majd valamit kezdenem.BigHLO
-
-
r_zsolt
tag
válasz Morcsoska #9296 üzenetére
Asztali gépről van megosztva több mappa.
Ez kábellel csatlakozik a routerhez, a Mi box S meg 5Ghz-es wifi-n.
A hardveres gyorsítás állítgatásával ki tudom javítani a csúszást H264-es mkv állománynál, de akkor meg az AVI-s sorozatok csúsznak.
Próbáltam a NOVA playert is, de ugyan ez a gond. Volt, hogy az egyik állományt ezzel, a másikat azzal játszottam le. Ez nekem nem gond, de a család többi tagjának gondot okozott.
Most a Plex-el próbálkozom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest