Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz #42308056 #9095 üzenetére
"NTFS-t kajak szereti?" - szereti, de csak olvasni. Írni semmilyen külső meghajtót nem tud, ezt nem árt tudnod. HBO Max, Netflix szépen mennek. Apple TV-t passzolom.
Videók lejátszására egyébként bármi mehet. Van VLC, meg ... (na, most nem jut eszembe, hogy nekem még mi van fenn). Én mondjuk az esetek 99%-ban Kodi-t használok mindenre (is): HBO / Netflix (most épp nincs előfizetésem), Youtube, Online TV, Offline filmek egy a router-re dugott HDD-ről (szegény ember NAS-ja ) -
törölt tag
-
törölt tag
Sziasztok!
Mi Box S milyen fájlrendszereket eszik meg pendrive-ról? Illetve lehet rá böngészőt telepíteni?
-
Steve1207
veterán
válasz colonia #9089 üzenetére
Nem működik, dupláját fogyasztja a SoC, bootnál újraindul. Nekem is ez lett volna a tervem 3-4 éve, de míg a Mi Stick csak 5W-ot fogyaszt (5V/1A), addig a Box 10W-ot (5V/2A), ha jól emlékszem a töltőjére.
Viszont egy Mi TV Stick 4k már menne, szerintem az is megvan 5W környékén max és jobb hardvert is kap az ember bőven (nem követem egy jó éve már ezeket, így érdemes utánanézni pontosabban)..
-
colonia
aktív tag
Szerintetek ha a Samsung tv-n van 5V/1A-s USB kimenet, azzal adna elég tápot a Xiaomi Mi Box S-nek, hogy működjön USB kábellel összekötve?
Samsung Galaxy S23, Samsung Galaxy Watch6 Classic
-
tomimidi2
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném. Kicsit elakadtam.Vásároltam egy Xiaomi Tv Stick 4k modellt. A Plex futattás lenne az elsődleges feladata, de bármilyen AC3 5.1-es hanggal próbálok lejátszani videót kb 2mp-ig van kép aztán kép megáll a lejátszás viszont megy tovább, ha beletekerek ugyanúgy 2mp kép aztán megáll. Minden más codec-el tökéletesen működik. Esetleg van ötletetek mi okozza és mit tudok állítani?
Feltételezem az audio codec a gond.Segítségeteket köszönöm!
-
Kátai
senior tag
Lan kábelhez ez a átalakító [link] jó lehet?
-
Bozek
nagyúr
Én anno a Launch on Boot-ot néztem, az működött. Viszont a Google Play-ből már nem lehet letölteni, csak alternatív forrásból.
Persze most nem használom, mert ha nem Kodival akarok nézni valamit, akkor nem dugom rá a külső HDD-t, és azon van a teljes Kodi adatbázis (hogy bármikor bármely PC-n, laptopon tudjam folytatni, mert ott meg portable Kodi fut szintén a HDD-ről).
-
Aryan
senior tag
Sziasztok! Mit kellene letöltenem, hogy automatikusan induljon el a Kodi a kütyün bekapcsoláskor?
-
morfondőr
őstag
Megoldottam a Disney+ 5.1 hang problémát: vettem egy Nvidia Shield-et. Ezzen nincs kompromisszum semmilyen téren, mindenhol van 5.1, atmos, ami elérhető. Nem beszélve a nagyfelbontású audióról. Rengeteg beállítási lehetőség és nagyon smooth rendszer. Nem olcsó, de nem azért ruháztam be egy fizetés árát a hangrendszerembe, hogy sztereóban nézzem a filmeket.
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
azbest
félisten
válasz Sniper888 #9074 üzenetére
És a végén megmaradtak a certek a készüléken? Ha nem, akkor sajnos hiába működik az android, de se netflix, se más előfizetős tartalom lejátszására nem lesz képes és a chromecast mód sem fog menni. Közben látom, hogy tán a bootloaderben vannak a kulcsok.
Anno, amikor nagyon rosszra sikerült fő verzió váltás után próbáltak visszaváltani emberek a régebbi rendszerre, azt akkor tudták megtenni, ha volt kiszivárgott developer build verzió. Mert úgy tudtak mentést csinálni a kulcsokat is tartalmazó részről.
[ Szerkesztve ]
-
Sniper888
csendes tag
válasz MaCsaba #9033 üzenetére
Helló
lenne egy megoldásom, esetleg ilyen végső megoldás képpen, ha már más opció nem maradt, viszont igényel némi informatikai tudást, jártasságot! Nekem sikerült egy teljesen halott mibox s-t újraélesztenem vele, ott még kép sem volt..
2 linket csatolok, elsőn a leírás a flash-hez, meg a kellékek, usb kábelt normálsiabb számtek boltban kapsz
verzió 1: https://androidpctv.com/tutorial-xiaomi-mi-box-restore-unbrick/
verzió 2: https://forum.xda-developers.com/t/mi-box-s-mdz-22-ab-sucessfully-unbricked-but-remote-buttons-issues-now.4062727/post-86598903az 1. verziót megpróbálhatod, lehet elég lesz.. annyi kiegészítéssel, hogy a 2. verzióban lévő r3933 fw-t próbáld meg felrakni, mert a 1.verzióban lévő az régi, mivel neked van kép, ezért lehet hogy az elég lesz!
a 2. verzió a reménytelen opció kb.. ott már egy kicsit bűvészkedni kell, de ha követed a leírást nem lesz gond! Nekem egy se kép se hang box-st sikerült a 2. verzióval feléleszteni.. miután az első verzó nem működött (vagyis működött, mert már volt kép, a régi szoftot raktam fel, az első verzióból, de nem volt jó a wifi és a távirányítót sem látta)
!!!Ami nagyon fontos, ne kapkodj, és a flashelésnél sose legyen bepipálva az Erase Bootloader!!!GIGABYTE Z490 VISION G, Intel i7-10700KF, 32Gb Ram, RX580 8GB , Corsair HX850i Platinum, CoolerMaster RC 690
-
BennyRay
tag
Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni (Húzzatok szánkón lécci ):
Low budget, minél egyszerűbb lejátszót keresek arra, hogy pendriveról kislányom rajzfilmeket nézhessen. Öreg FHD tv, kizárólag tv hangszórón keresztüli hang. Előny lenne a magyar beszerzés, hogy hamar meglegyen.
Hadd kérdezzem meg, a fentiekre érdemes megvenni a Mi Box S-t, vagy tudnátok ajánlani valamit, ami a fentieknek jobban megfelel/jobban passzoló topicot?
Nagyon köszönöm!
-
azbest
félisten
válasz morfondőr #9067 üzenetére
feltűnt, hogy az még 2 évvel ezelőtti komment volt... viszont a friss tévés appban is ott a xiaomi sok más készülékkel együtt az "optimalizációs" listán. [link]
Esetleg a disney supportnak lehet próbálni írni, és megkérdezni, hogy ugyan miért nem engedélyezett az 5.1 a box használatakor.
Mondjuk azt nem tudom, hogy a kisbetű nagybetű számít-e ebben a szűrőben. Mert a box nagybetűs Xiaomi -t mond. A kód meg valsz el van obfuszkálva, mert hirtelen nem láttam hogy hol dolgozza fel.adb shell getprop | grep manu
[ro.product.manufacturer]: [Xiaomi]
[ro.product.vendor.manufacturer]: [Xiaomi][ Szerkesztve ]
-
aNorganiK_
tag
Sziasztok!
1080p 27-es monitorhoz vennék mi sticket.
Yettel tvt le lehet-e tölteni a storeból rá illetve bluetooth hangfalat tudok a stickhez csatlakoztatni?
Válaszokért előre is köszi.
--- too weird to live too rare to die ---
-
morfondőr
őstag
Update: Mi Box vs. Disney+
Nem tudom, hogy ez mennyire lehet valós, de elképzelhetőnek tartom:
[Found why Disney+ doesn't support surround sound on Mi Box]
E szerint az alkalmazás nem engedi, hogy 5.1-ben szóljon a Xiaomi készülékén.Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
Bozek
nagyúr
válasz Pandimakaay #9065 üzenetére
Milyen hangeszközzel hallgatod?
-
Pandimakaay
tag
Sziasztok, ti nem vettetek eszre hangcsuszast? Disney pluszon a szinkron pl. Egy nagyon minimalisat mintha nem lenne szinkronban. Telon ellenoriztem ott rendben van.
Tapasztalat otlet?
Koszi elore is.
-
rarki72
tag
válasz <Adamsky> #9063 üzenetére
Bármelyiket választom ott marad és az erősítő ugyanazt a 2.0 bejövő jelet jelzi ki és ennek megfelelően szólal is meg.
Mivel minden oprendszer alá másik alkalmazás van fejlesztve, azt gyanítom, hogy az Android TV alá fejlesztett alkalmazásban elkurbinyáltak valamit vagy esetleg a konkrétan Mi Box-ra igazítás lett nem jól kivitelezve.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz rarki72 #9062 üzenetére
" ... 4 hangsávot lát ... "
Na, ez már némi előrelépés. Mikor valamelyik 5.1-et választod, akkor azon is marad miután visszalépsz a menüben? Esetleg úgy is tudod tesztelni, hogy amit hallasz 5.1-ből downmix-elt 2.0, hogy megtolod a Kodi-ban a center hangerejét, és ha hangosabbak lesznek a párbeszédek, akkor az 5.1." ... most már biztos, hogy az Android TV oprendszer alatti elérés van általuk elrontva."
Ezt - attól félek - nem teljesen értem. -
rarki72
tag
válasz <Adamsky> #9060 üzenetére
ahogy leírtam, elindult
hang itt is 2.0, akkor is ha Atmost bekapcsolom a kiegészítő beállításaiban és akkor is ha nem. viszont az androidos lejátszóval ellentétben a Kodi lejátszóján bővebb információ van a hangsávokról lejátszás közben. 4 hangsávot lát amit lehet választani: angol AAC 2.0 / angol DD+ 5.1 / magyar AAC 2.0 / magyar DD+ 5.1
bármelyiket bálasztom mindig 2.0 a végeredmény.
most már biztos, hogy az Android TV oprendszer alatti elérés van általuk elrontva...???... -
rarki72
tag
"...engedélyezve legyenek? "
természetesen"... az minsegy a miboxnak."
egyértelmű. az alkalmazások működésének szembe állítása volt két eltérő készülék eltérő operációs rendszere alatt, mert ha egyiken sincs 5.1 akkor esélyesebb, hogy az alkalmazott formátumokkal nem bírkózik meg az eszköz.
feltételezem, hogy a filmeket mind két oprendszer alatt ugyanazokkal a hangsávokkal stream-elik, tehát az Android TV alkalmazása csinál vagy nem csinál valamit ami miatt nincs 5.1, hiszen a TV hardware amiről kimegy a jel az erősítőre ugyan az.
Közben észrevettem, hogy a TV oprendszerére van frissítés, amit meg is ejtettem, de nem lett semmi változás. reméltem hátha"...a SlyGuy-oast találtam"
feltelepült minden működik de filmet még nem tudtam indítani, most vallatom -
rarki72
tag
közben tv-n gatyába ráztam tudásom a digitális kimenet beállítását illetően. hibrid auto a müködése. alapból PCM amíg nem kap dolby vagy dts jelet. ha megjött a jel magától átugrik dolbyra vagy dts-re. ha akarom kézzel átállíthatom vissza PCM-re vagy a dolbyt DTS Neo 2:5-re ami a Samsung saját virtuális DTS megoldása - megjegyzem rettenet szarul szól...
a bejövő digitális jel csak PCM vagy Bitstream és nem automata, amit beállítok ott marad. -
rarki72
tag
mindenki nyugalma érdekében (és hogy mások teljesebb sztoriból kapjanak esélyt) kipróbáltam mindent amit írtál, sőt...
boxon s/pdif alatt van 5.1 HBO Max, Netflix, Kodi és nincs 5.1 disney (ugye eddig erről beszéltünk)
boxon auto alatt van 5.1 Némelyik Netflix film alatt és Kodin, nincs 5.1 HBO max és Disney
boxon manual alatt sehol semmi 5.1
Ezen felül a Samsung TV-n visszaaktiváltam az okossághoz szükséges dolgokat.
A készülék operációs rendszere Tizen 2.4
Ezen op rendszer alatt telepített:
- Disney összes tesztelt filmje 5.1
- Netflix összes tesztelt filmje 5.1
- HBO Max egyetlen tesztelt filmje se 5.1
azt hiszem most már azt se értem amit eddig érteni véltem -
azbest
félisten
válasz rarki72 #9053 üzenetére
értem én. Csak megmutattam, hogy összetett mondatból nem elég kivágni a végét, mert nem ugyanzt jelenti (hdmi vs spdif sávszélesség)
A soundbarnál meg már leírtam, hogy ARC a megfejtés, ha a tévén is ARC-os hdmi-be van dugva. A mibox oldaláról meg leírtam, hogy auto vagy manuális válaszátás a kimenethet.
A disneynél azt írják [link]
Dolby Digital Plus (for 5.1 surround sound) and/or Dolby AtmosA mibox nem fog kiadni atmost szerintem, mert azt inkább hd auudioz szokták és azt nem támogatja a rendszere. (bár ebben lehet tévedek [link] ) A manuális pipálgatós menüben mibox3-on (aminek 99% hogy ugyanaz a rendszere, mitn a miboxS -nek) fel van sorolva a dolby digital plus is az engedélyezhető formátumoknál.
Még a Dolby Digital Plus – nem is szólva a Dolby TrueHD – kódolt hangformátum bitsebességéhez sem elegendő az S/PDIF digitális optikai (TOSlink) vagy koaxiális csatlakozás adatátviteli kapacitása. [link]
Szóval spdif módra korlátozva a boxot valószínűleg a hdmin sem adja ki, mert gondolom ott is ugyanaz megy ki ilyenkor, mint ami az spdif-en. És abba nem fér bele a dolby digital plus formátum. Ezért mondom, hogy a boxon vagy autó vagy manuálisan kipipálgatott módot próbáld az audio kimenet rendszerbeállításnál.A többi szolgáltatónál, alkalmazásnál vagy van gyengébb hangsáv vagy tudják használni a box lekeverését, átkódolását (pl dd 5.1-re). [link] De hdmi módban ki tudja adni a box is a dd plust is. Ettől függetlenül megeshet, hogy tényleg a disney-nek van külön háklija, de az általad leírt beállítás sem tűnik jónak.
[ Szerkesztve ]
-
rarki72
tag
bakter még mindig nem érthető amit mondok...
egy verzióban van 5.1 hang és az amit használok és évek óta és mindennel (is) - kivéve a disney. ha mindennel működik az 5.1 akkor nem a minden a rossz és a disney a jó, amire rá kellene hangolódnom. de nem lényeges már hogy mivel van vagy nincs 5.1. engedjük el az ezzel kapcsolatos megfejtéseket, hiszen váltani akarok sztereo soundbar-ra ami nem 5.1 rendszer és pont ezért akarok váltani.
persze sokat segítene, ha tudnánk, hogy mi a tök baja van a disney-nek, mert ha olyan hiba ami egyéb környezetben is előfordulhat, akkor lehetne rá figyelni, hogy elkerüljük. gondolok itt arra pl, hogy ők minden filmet Dolby Fasza Gyerek Disney formátumban stream-elnek amivel csak a Divatos Vagyok Engem Vegyél Meg márkájú TV készülék kezel le rendesen...
szóval csak az idegesít, hogyha megveszem a soundbar-t és valami atmosban van akkor azzal mi lesz, mert nekem nem logikus hogy a bemenő atmost nem ismeri, de a kimenőt igen. annak semmi értelme, mert ami bemegy az megy ki ... vagy nem...? ezt kellene megfejteni nem az évek óta jól működő rendszer megjavítását, amit le akarok cserélni :/ -
azbest
félisten
válasz rarki72 #9051 üzenetére
teljes mondat
Ezért se spdif módot válassz, ha hdmi-n kötöd a tévér a hangot, mert az korlátozottabb sávszélességű. A boxon természetesen. Az biztos, hogy a hd hang átvilet le van tiltva box oldalon, de a nomrál többcsatornásnak illene működnie.hát rá kell jönni, hogy megy legjobban a három eszköz együtt Szisztematikusan, ha egyszerre csak egy dolgon változtatsz, akkor lehet meglesz hamar a legjobb kombináció. És ahogy írtad is, a hdmi portok sem egyformák, a tévé felől sem biztos, hogy mindegyik ugyanazt tudja. Ezért érdemes a készülékek manuáljait is megnézni hozzájuk.
[ Szerkesztve ]
-
rarki72
tag
"Nem jobb az auto vagy a manuális kiválasztás?"
box auto vagy bitstream mindegy mert a tv hdmi bementete bitstream-re van állítva. ha nem arra állítom nincs hang. az optikai kimenetet meg csak dekódolt verziókra lehet állítani nincs bitstream lehetőség. gondolom azért mert az optikai sávszélessége lényegesen kisebb, mint HDMI sávszélessége és nem menne át rajta bármelyik dolby verzió.
" ha hdmi-n kötöd a tévér a hangot, mert az korlátozottabb sávszélességű. "
eddig mindenhol azt olvastam (ezért írtam fentebb is), hogy az optikai digitális vagy a koaxiális digitális kisebb sávszélességű, mint a HDMI és nem megy át rajta jó néhány újabb dolby verzió. te véletlenül írtad fordítva vagy szándékosan?
"de gondolom most rosszul van beállítva"
lehet béna vagyok és nem tudok mindenki számára egyértelműen fogalmazni, de írtam elején, hogy minden megy 5.1-ben. Kodi, HBO majd csere után az HBO Max, Netflix is jó sok éve csak és kizárólag a Disney+ nem. tehát ha rosszul lenne a kötés kivitelezve sehol se kellene meglegyen az 5.1. ezen felül a Disney+ 5.1 lejátszást is megtudom oldani, ha PC böngészőből vagy Mobil alkalmazásről használom a média tartalom átküldése eszközre funkciót.
De ezeket már elengedtem, nem akarok minden egyes filmnél variálni meg kötözgetni meg ilyesmi. Plug and play alapon szeretnék filmet indítani és mivel elengedtem az 5.1-et, nem érdekel ha csak sztereo a hang, ezért a soundbar kérdés a legfontosabb.
"a tévé felé hdmi kimenet ARC (audio return channel) kompatibilis"
igan az, illetve egész pontosan eARC kompatibilis, de jelenleg nem bizonyított, hogy a TV keze nincs benne a Disney hangtalanságban ezért az az elképzelés, hogy a Box bitstream-et tol a soundbar torkába és a tv felé csak a képet akarom hasznosítani. tudom átmegy a hang is de nem azt akarom megszólaltatni. Ennek meg az az oka, hogy kurva drága (volt anno) de full megbízhatatlan, látszólag okos samsung tv-ről van szó ami már nagyon régen és nagyon sokszor kihúzta a gyufát, ezért le van butítva egy meze megjelenítőre - ezért is használok boxot hozzá, ami stabil és megbízható eszköz. -
azbest
félisten
válasz rarki72 #9048 üzenetére
box hang beállítás: S/PDIF -> HDMI kábel -> Samsung UE49K6300
De miért? Nem spdif-en kötöd hangeszközre. Nem jobb az auto vagy a manuális kiválasztás?
Ha a Box-ot összekötöm bitstream által HDMI kábellel (mással ugye nem is lehet)
a box jack aljzatában van optikai spdif, amit mini toshlink kábellel lehet kivezetni. Ezért se spdif módot válassz, ha hdmi-n kötöd a tévér a hangot, mert az korlátozottabb sávszélességű. Bár azon is volt 5.1.
Box hang beállítás: S/PDIF -> HDMI kábel -> Samsung UE49K6300 HDMI audioformátum: Bitfolyam / Audioformátum: PCM -> Optikai kábel -> Thomson DPL660HT
Nem néztem át minden manuált hozzájuk, de gondolom most rosszul van beállítva. Vagy a tévé nem tudja kiadni spdifen az 5.1-et. Közvetlen a box és erősítő közé is lehet optikai kábel. De akár a tévén át is, viszont lehet auto kéne a boxra és a tévé hang kimenet állításánál is valami más opció.
soundbar megy a TV-be akkor hogyan kell értelmeznem azt az apróságot, hogy a soundbar bementre dedikált HDMI csatlakozása nem Atmos kompatibilis, viszont a kimentre dedikált igen...???
Lehet, hogy a tévé felé hdmi kimenet ARC (audio return channel) kompatibilis. A tévé le tudná küldeni rajta a hangot esetleg.
[ Szerkesztve ]
-
rarki72
tag
Fentiekhez és másokhoz kapcsolódva...
Akinek fontos a Disney+ DD 5.1, meg lehet oldani Boxal kerülő úton. PC böngészőben a web oldalukon film indít, majd média átküldése Mi Box 4 eszközre és voálá.
Azonban érdekes, hogy az ügyfélszolgálat szerint én vagyok az első aki a DD 5.1 hiányát jelentette, ha mindenkinek ez a baja és más eszközökön is... Nekem azt mondták (és ők hívtak vissza, hogy elmondják), hogy továbbították kivizsgálásra az esetet és jelentkeznek, ha lesz fejlemény... -
rarki72
tag
Sziasztok.
Az új Disney+ szolgáltatással belefutottam egy hibába és sem a Disney+ ügyfélszolgálata sem tapasztaltabb ismerőseim nem tudtak segíteni, ezért fordulnék hozzátok...
DTS és DD 5.1 lejátszást amióta meg van a Mi Box S készülékem az alábbiak szerint tudtam összehozni, ami működött is saját videó fájlok, illetve Netflix és HBO, majd HBO Max streamelés esetén is:
Box hang beállítás: S/PDIF -> HDMI kábel -> Samsung UE49K6300 HDMI audioformátum: Bitfolyam / Audioformátum: PCM -> Optikai kábel -> Thomson DPL660HT
A Disney+ Android TV alkalmazása nem ad egyetlen filmben sem ezen rendszeren 5.1 hangot, csak és kizárólag minden film 2.0-ban szólal meg.
Én arra jutottam (és ez persze nem biztos, hogy helyes), hogy a Disney+ olyan Dolby-t használ ami a Box és/vagy TV nem tud lekezelni, ellenben a többi jelforrással.
Ezen jól fel is herrgeltem magam és úgy döntöttem, hogy kiszállok az 5.1 világából, nem vagyok hajlandó x évenete egy használt autó árát kifizetni az éppen aktuális Dolby divat miatt egy ilyen nem éppen olcsó erősítő cserére - mint ahogy az aktuális divat telefonért sem.
Sok olvasgatás után egy jó minőségű soundbar (hangprojektor) mellett tettem le a voksom, mivel a '73 óta jól működő hi-fi szabvány készülékeinek az ára is a csillagos égben lelhető fel sokkal inkább, mint sem két lábbal a földön :/
Egy Sony HT-G700-ra esett a választásom, de gondolom jól kivehetően elvesztem a magasságos Dolby mizériában, hát kerlek benneteket tegyetek helyre
Ha a Box-ot összekötöm bitstream által HDMI kábellel (mással ugye nem is lehet) a soundbar-al és a soundbar megy a TV-be akkor hogyan kell értelmeznem azt az apróságot, hogy a soundbar bementre dedikált HDMI csatlakozása nem Atmos kompatibilis, viszont a kimentre dedikált igen...??? Ha már a bejövő jellel nem boldogul a kimenővel hogyan fog? Tuti valamit félre értek, ezért kellene az update-elésem
Előre is köszi mindenkinek aki érvel pro vagy kontra![ Szerkesztve ]
-
Gergő101
csendes tag
Amúgy állítólag Chromecast-el megy az 5.1, ugyan én nem próbáltam. Mivel a többi app simán átadja a DD-t, én arra következtetek, hogy a Disney hibája.
-
<Adamsky>
nagyúr
Akárcsak az HBO Max esetén, most is feltenném a kérdést: Kodi alatt próbáltátok?
Tudom-tudom, hogy mennie kellene - legfőképp a natív app-ból - de ha nem megy? Érdemes a szolgáltatóra várni v. feltenni a Kodi-t és - ha működik - élvezni, hogy jó." ... nézni a Doctor Strange-t (bár sokat az 5.1 se tett volna hozzá annyira gyenge lett)."
A "Doctor Strange in the Multiverse of Madness"? Nem létezik! IMDB 7.3[ Szerkesztve ]
-
-
Cr00py
senior tag
Fejlesztések pedig vannak, csak ide nem jutnak el.
Mibox 4S Max -
<Adamsky>
nagyúr
válasz csonkadavid #9034 üzenetére
Ilyenkor értékelődik át, hogy mi már lósz@rt se kapunk a box-ra.
Külföldi fórumokon is megerősítették a tapasztalataidat? -
csonkadavid
tag
Mélyen tisztelt xiaomi kiadott egy updatet a 4k stickre. Ez olyan jól sikerült, hogy a prime video appból 4k hdr tartalmat elindítva 3mp után újraindul a stick. Gyári visszaállítás után is.
-
MaCsaba
csendes tag
Sziasztok! Esetleg valaki tudna segíteni,frissített a Mi Box S 4K készülékem és a frissítés után csak az első boot képig jut el ,majd folyamatosan percenként újraindul.A távirrányítóval a kiválasztó és a vissza nyilat nyomva tartom de ezzel sem sikerül a reset menűbe eljutni .
Szervizeket kérdeztem garancia időn túl nem vállalják.
Előre is köszönöm a segítséget. -
morfondőr
őstag
Üdv!
Mi box 4-en a Disney+ alkalmazás nem küldi át a DD+-t az avr-nek, csak sztereó pcm-et. PC-ről működik a DD+, szóval az avr tudja. Mi box-ról a Netflix és Kodi is tökéletesen működik.
Mi lehet a hiba?
Előre is köszi a segítséget!Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
nobela
senior tag
YouTube 4k HDR tökéletes minőség, szóval a boxból szépen kijön a kép.
Viszont x265 külső meghajtóról Kodi/VLC gyalázatos minőség. Mondjuk most megnéztem, és ezek PC-n is rondák VLC-n és PotPlayer-en is...
Gondolom valamilyen Codec kellene, PC-re még meg is keresném és felraknám na de a boxra hogy?
AZ ÉV AJÁNLATA! Szinte új Sennheiser HD650 ezüstözött KáCSa szimmetrikus kábellel eladó: 109.900.-
-
azbest
félisten
Hdr videóhoz van a box display menüjében opció, hogy konvertálja vagy sem.
A mibox3 -mal én úgy látom, hogy a h265 codec lejátszás nem tökéletes, ott még lehet megvan a szellemképesedés, ami régen mindenre jellemző volt és vp9 / h264 en már javították. Sajnos 9es androidtv rendszer inkább viszzalépés volt képminőség terén anno, az új video renderelési megoldásuk miatt. -
nobela
senior tag
Sziasztok,
Nem HDR tévén jó minőségű x264 és YouTube HDR anyagok lejátszása esetén teljesen vállalható a képminőség, de x265 (főleg HDR) esetén teljesen kopott, szürkés, alacsony kontrasztú a kép KODI és VLC esetén is.
Ez valamilyen beállítási probléma lehet, vagy ez ilyen?
AZ ÉV AJÁNLATA! Szinte új Sennheiser HD650 ezüstözött KáCSa szimmetrikus kábellel eladó: 109.900.-
-
senior tag
Sziasztok. Van egy Xiaomi MI Box S készülékem ami egy Panasonic TX-50DX700E tv-re van kötve a hdmi1 porton keresztül. A Netflix és az Apple TV+ 4K HDR adások rendben átmennek a tv-re HDR módban, de az Hbomax adás nem lesz HDR a tv-n. Más is tapasztalt már ilyet? Mi lehet a gond? A box nem tudja kezelni a Dolby Vision jelet, vagy a tv a ludas? A Netflix-nél és az Apple TV+-nál nem Dolby Vision van kiírva a filmekhez, hanem, hogy HDR és azoknál rendben átmegy a tv-re. A Prime Video-nál is HDR van kiírva és az sem megy át a tv-re, de ez annyira nem izgat, mert az gyárilag ott van tv-n és onnan indítva nincs gond.
Apróhirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/ferenck/
-
Erzsébeti
tag
Sziasztok!
Eléggé új nekem ez a tv okosítás dolog.
Amin megakadtam az a kodi program.
Nem tudtam eddig rájönni, hogy hogy kell beállítani, hogy rálásson a hálózaton lévő laptop megosztott file-ira.
A VLC-vel működik, de eléggé elcseszett a VLC-ben a listázás dolog, így úgy gondoltam kipróbálom a kodit.
De itt a kodiban meg nem tudom a hálózaton lévő gépről beolvastatni a filokat...
Van valami leírás, vagy videó ami ki tud ebben segíteni?Köszi!
-
Artoonoel
újonc
Sziasztok!
Elakadtam a Screen mirror-al.
Huawei P20 telefonról szeretnék képeket, videókat nézni a Samsung tv-n Mi box-on keresztül.
Youtube simán megy telefonról. de a telefon kijelzőjét az istenért nem tudom átküldeni.
Esetleg valakinek van ötlete? -
<Adamsky>
nagyúr
-
Sada1
csendes tag
válasz dpazmandi #9013 üzenetére
Szia,
Hány méterre/falra/födémre van egymástól a két kütyűd?
Nálam szobán belül gond volt a WiFi stream Mi 4K Stickkel és a külső antenna nélküli Telekom kábel modemmel.
Használj USB/Ethernet HUB-ot, ha megoldható a LAN kábel. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz dpazmandi #9013 üzenetére
Hááát, ha rákeresel a HBO Max-ra, itt a topic-ban, akkor láthatod, hogy egészen változatos hibák kerülnek említésre vele kapcsolatban. Az különösen érdekessé teszi a dolgot, hogy azt írod a Nerflx-el nincs ilyen gondod.
Úgy látom a router-ed tud 5 Ghz-es wifi-t is. A box melyikre csatlakozik? -
dpazmandi
újonc
Sziasztok!
Én egy Mi box S-el küzdök egy hete (új készülék). HBOMax használatakor, kb. 10 percenként leszakad a WI-Fi-ről. Ha visszamegyek a beállításokhoz látom, hogy éppen sikeresen újracsatlakozik, de rohadt idegesítő. Youtube vagy Netflix közben nem tapasztaltam ilyet. Telekomos Sagemcom F@st 5655V2 optikai routerem van, lehet azon kéne valamit állítani? Olvastam elég sokat visszafelé a fórumon, de nem találtam rá megoldást. Futott bele más is ebbe a problémába?Előre is köszi!
-
Sada1
csendes tag
A hipernegatív (különben is) véleményed ellenére:
- Én használom böngészésre ATV-t és kaptam már figyelmeztetést veszélyes weboldlara.
- Én felraktam Playen kívülről is appot. Mobilon és ATV kaptam már figyelmeztetést.
- Ami meglepett, hogy másfél héttel ezelőtt veszélyes volt három alkalmazás, ami most már nem az. Egy Eset frissítés mident megold. -
farkas-j
őstag
Én egy nagy cég mobilflottájának szervizelésében is részt vettem évekig. Heti szinten sokszor 2-3 készüléket is teljes hardresettel kellett visszaállítani, mert annyi sz@rt beszedtek, hogy használhatatlanságig lassultak. (Az adatszivárgásról, adatlopásról legtöbbször nem volt infónk hiszen ez a felhasználóknak sokszor fel sem tűnt, de ez nem jelenti azt, hogy az nem is volt.) Ezeken az Androidos készülékeken sajnos nem volt semmilyen védelem, és nem is tudtuk sajnos ezt céges szinten kiharcolni. Helyette szabályokat és korlátozásokat vezettek be de inkább kisebb sikerrel. Igazi szélmalom harc volt a felhasználókkal, mert volt aki egy hónapon belül kétszer is megjelent nálunk a használhatatlanságig lassult készülékével. Szerencsére sokukat sikerült rábeszélni pl. az ESET védelem telepítésére, megvásárlására, mert a gyerek nevére megvett egy éves előfizetés 1.500,-Ft körül volt. Ennyit megért nekik a nyugalom és a bosszúság elmaradása.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
farkas-j
őstag
Például azért hasznos egy jó vírusirtó , hogy kiszűrje az ártalmas appokat telepítéskor amik átcsúsztak a Google ellenőrzésén. Én anno a mobilomra szerettem volna egy távvezérlő programot telepíteni a Play-ról, amit az ESET Mobil letiltott. Rá néhány hétre a Biztonságportál cikkében olvastam, hogy a Google azonnali hatállyal valami 70 ártalmas appot távolított el a Play-ról, köztük ezt az ominózus alkalmazást is.
Ezen kívül az Android, különösen a régebbi kiadások hemzsegnek a biztonsági lyukaktól. Sok gyártó (vagy inkább a zöme) nem is ad ki frissítést a készülékeire. Ezen lyukak kihasználásának magakadályozásában is hasznos egy jó vírusirtó mint pl. a ESET.
Ha valaki böngészik a neten, akkor is hasznos tud lenni. Röviden ennyi.
Ma pl. egy ESET okosTV előfizetés relatíve fillérekből meg van, különösen diák, nyugdíjas stb 50%-os kedvezménnyel. Különös erőforrást nem igényel, nem terheli a gépet, viszont nagyon hasznos.Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
solti
senior tag
- gyártói és veszélyes cuccokkal sok mindent nem tudsz csinálni, egyébként is, definiáld, hogy veszélyes... a kéretlen meg a ki nem szarja le kategória már elnézést... nem kell, nem nyitom meg
- ismeretlen forrásból stb... Ne telepíts ismeretlen forrásból, ott adott esetben egy vírusírtó se ment meg, de mi stick/box esetén - bár nekem szar a képzelőerőm - nem tudom mi szükség lehet rá
- webböngészés? nem arra van, nem is jó rá, meg különben is.Amúgy se a mobilomon, se a tabletemen nincs vírusírtó, de még az otthoni laptopon is csak win11-be beépített defendert - vagy minek hívják - használom... Az igazán veszélyes vackoktól úgysem véd meg egyik sem...
-
<Adamsky>
nagyúr
Én sem látom túl sok értelmét. Ugye egy ilyen cuccra az ember egyszer felpakol kb. mindent, aztán csak frissítget. A paranoiások esetleg egy-egy új app feltételekor rázavarhatnak egy scan-t, de pl. folyamatosan a memóriában tartani egy víruskeresőt, szerintem sincs sok értelme, mivel mind a memória, mind a tárhely fájóan kicsi.
-
Sada1
csendes tag
Még nálad is laikusabbként, ugyanazok miatt, mint a mobilokon és tableteken:
- gyártói veszélyes/kéretlen alkalmazások miatt
- ismeretlen forrásból telepített veszélyes/kéretlen alkalmazások miatt
- webböngészés közbeni adathalászat miatt
Mobiltelefon licensszel működik az ATV változat is.
MiStick4K - kompromisszumokkal - már alkalmas a böngészőhöz, de szvsz. az MiBox4 túl lassú ehhez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Trollok komolyan
- Filmvilág
- Óra topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.