Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz azbest #10253 üzenetére
"Több hullámban szokták csinálni ... " – de azért a hullámok között nem szoktak hónapok eltelni.
" ... két különbözőnek tűnő update is az S gen1-re ("oneday"), 4467-es és 4536."
Hát, ha kettőt is sikerült úgy kitolniuk, hogy egyik sem volt jó, akkor még gyászosabb a helyzet. -
MODERÁTOR
-
Kiskopika
senior tag
A letöltött tartalmaimnal is csinalja, ami androidos tableten szinten kodi alatt gond nelkul megy.
Ugy kepzeld el a jelenseget hogy 1 sec lejatszas majd kep megall hang megy tovabb ugrik a kep kb 20 secet ismet 1 sec kep lejatszas majd all tovabb. Sw re allitva a kodolast megy hiba nelkul -
<Adamsky>
nagyúr
" ... Méltó utódja a mikró eladó vaterásnak."
Hu, ba+! Egy figyelmeztetést (a nyugalom megzavarására alkalmas kép következik) tehettél volna ki.Én - ahogy írtam (és ha tehetem, mert nem mászik fel magától) - biztos várok egy kicsit. Kíváncsi leszek a tapasztalatokra (legfőképp a Kodi érdekel).
Ha esetleg nagyon bug-osnak bizonyulnak, akkor remélem hamarosan jön javítás, amivel átugorhatom ezt a 4467-es változatot.Más (kicsit) valahol olvastam, hogy Netflix "kódot" (itt ESN néven fut) nem jó ötlet közkincsé tenni, mert szorgos kínaiak (3rd party media box készítők) lemásolhatják, és akkor egy idő után a sok azonos kulcs miatt letiltásra kerülhet minden olyan eszköz, ami használja.
-
pinceajto
csendes tag
Végén ügyeskedéssel de sikerült kicsit frissíteni.
Ahogy azt te is írtad VPN szükséges volt hozzá, így nem teljesen de közel hasonló felület van a két eszközön.
Többet olvastam róla, hogy lassabb vagy rosszabb. Őszintén nekem bejön és azért jobb mint az új Google TV felület ami tényleg teli van felesleges reklámmal, ez azért még kúltúrált. -
pinceajto
csendes tag
Teljesen azonos MDZ-22-AB.
Nagy erölködések. Sok Android Home App frissítést kipróbálgatva és régiót váltva sikerült egy frissebbet elérnem, de érdekes módon így sem ugyan azt.
Nem teljesen értem a logikájukat, hogy mikor engedélyezik az új felületet. Augusztus 23 is kapott egy UI update-t az app a Play Store szerint. Valamiért nálam nem akart aktiválódni. -
trouble
senior tag
szóval elvileg win alól is lehet vlc-vel átküldeni.
De nem mindegy, hogy milyen fájl az. Mert ideális esetben nem a képernyő tartalmát másolja le, hanem csak utasítja a chromecast módot a lejátszásra a boxon.Hiába fésűltem át a VLC-t, nem találom a módját ???
De szerintem az enyém is MIBox 3, jó régi már !
.....Az megnéztem, sima box 3, ezer éve használom, nagyon szeretem ![ Szerkesztve ]
-
Falcon75
tag
-
Falcon75
tag
Ok. Kösz. Felhaszn. i felületet értem akkor miért fhd. Rendben. Fórumtárs írta korábban (nevét nem tom már) hogy állítólag csak streaming módban tudja az Atmost stb... Utánnanézek ennek a routeres szamba megosztásnak. A Kodiban sajnos nem ismeri fel az erősítőt (AVR) mint hanglejátszás eszköze, itt bukik a mutatvány.Hiába állítom be az passthrough átengedést. Pc n ezek működnek Kodiban. Hát akkor ez lehet a gond amúgy. Ok. Nem küzdök tovább vele. Tudomásom vettem mi a helyzet. Előfizető még nem vagyok. Azért köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
rarki72
tag
"...engedélyezve legyenek? "
természetesen"... az minsegy a miboxnak."
egyértelmű. az alkalmazások működésének szembe állítása volt két eltérő készülék eltérő operációs rendszere alatt, mert ha egyiken sincs 5.1 akkor esélyesebb, hogy az alkalmazott formátumokkal nem bírkózik meg az eszköz.
feltételezem, hogy a filmeket mind két oprendszer alatt ugyanazokkal a hangsávokkal stream-elik, tehát az Android TV alkalmazása csinál vagy nem csinál valamit ami miatt nincs 5.1, hiszen a TV hardware amiről kimegy a jel az erősítőre ugyan az.
Közben észrevettem, hogy a TV oprendszerére van frissítés, amit meg is ejtettem, de nem lett semmi változás. reméltem hátha"...a SlyGuy-oast találtam"
feltelepült minden működik de filmet még nem tudtam indítani, most vallatom -
rarki72
tag
közben tv-n gatyába ráztam tudásom a digitális kimenet beállítását illetően. hibrid auto a müködése. alapból PCM amíg nem kap dolby vagy dts jelet. ha megjött a jel magától átugrik dolbyra vagy dts-re. ha akarom kézzel átállíthatom vissza PCM-re vagy a dolbyt DTS Neo 2:5-re ami a Samsung saját virtuális DTS megoldása - megjegyzem rettenet szarul szól...
a bejövő digitális jel csak PCM vagy Bitstream és nem automata, amit beállítok ott marad. -
rarki72
tag
mindenki nyugalma érdekében (és hogy mások teljesebb sztoriból kapjanak esélyt) kipróbáltam mindent amit írtál, sőt...
boxon s/pdif alatt van 5.1 HBO Max, Netflix, Kodi és nincs 5.1 disney (ugye eddig erről beszéltünk)
boxon auto alatt van 5.1 Némelyik Netflix film alatt és Kodin, nincs 5.1 HBO max és Disney
boxon manual alatt sehol semmi 5.1
Ezen felül a Samsung TV-n visszaaktiváltam az okossághoz szükséges dolgokat.
A készülék operációs rendszere Tizen 2.4
Ezen op rendszer alatt telepített:
- Disney összes tesztelt filmje 5.1
- Netflix összes tesztelt filmje 5.1
- HBO Max egyetlen tesztelt filmje se 5.1
azt hiszem most már azt se értem amit eddig érteni véltem -
rarki72
tag
bakter még mindig nem érthető amit mondok...
egy verzióban van 5.1 hang és az amit használok és évek óta és mindennel (is) - kivéve a disney. ha mindennel működik az 5.1 akkor nem a minden a rossz és a disney a jó, amire rá kellene hangolódnom. de nem lényeges már hogy mivel van vagy nincs 5.1. engedjük el az ezzel kapcsolatos megfejtéseket, hiszen váltani akarok sztereo soundbar-ra ami nem 5.1 rendszer és pont ezért akarok váltani.
persze sokat segítene, ha tudnánk, hogy mi a tök baja van a disney-nek, mert ha olyan hiba ami egyéb környezetben is előfordulhat, akkor lehetne rá figyelni, hogy elkerüljük. gondolok itt arra pl, hogy ők minden filmet Dolby Fasza Gyerek Disney formátumban stream-elnek amivel csak a Divatos Vagyok Engem Vegyél Meg márkájú TV készülék kezel le rendesen...
szóval csak az idegesít, hogyha megveszem a soundbar-t és valami atmosban van akkor azzal mi lesz, mert nekem nem logikus hogy a bemenő atmost nem ismeri, de a kimenőt igen. annak semmi értelme, mert ami bemegy az megy ki ... vagy nem...? ezt kellene megfejteni nem az évek óta jól működő rendszer megjavítását, amit le akarok cserélni :/ -
rarki72
tag
"Nem jobb az auto vagy a manuális kiválasztás?"
box auto vagy bitstream mindegy mert a tv hdmi bementete bitstream-re van állítva. ha nem arra állítom nincs hang. az optikai kimenetet meg csak dekódolt verziókra lehet állítani nincs bitstream lehetőség. gondolom azért mert az optikai sávszélessége lényegesen kisebb, mint HDMI sávszélessége és nem menne át rajta bármelyik dolby verzió.
" ha hdmi-n kötöd a tévér a hangot, mert az korlátozottabb sávszélességű. "
eddig mindenhol azt olvastam (ezért írtam fentebb is), hogy az optikai digitális vagy a koaxiális digitális kisebb sávszélességű, mint a HDMI és nem megy át rajta jó néhány újabb dolby verzió. te véletlenül írtad fordítva vagy szándékosan?
"de gondolom most rosszul van beállítva"
lehet béna vagyok és nem tudok mindenki számára egyértelműen fogalmazni, de írtam elején, hogy minden megy 5.1-ben. Kodi, HBO majd csere után az HBO Max, Netflix is jó sok éve csak és kizárólag a Disney+ nem. tehát ha rosszul lenne a kötés kivitelezve sehol se kellene meglegyen az 5.1. ezen felül a Disney+ 5.1 lejátszást is megtudom oldani, ha PC böngészőből vagy Mobil alkalmazásről használom a média tartalom átküldése eszközre funkciót.
De ezeket már elengedtem, nem akarok minden egyes filmnél variálni meg kötözgetni meg ilyesmi. Plug and play alapon szeretnék filmet indítani és mivel elengedtem az 5.1-et, nem érdekel ha csak sztereo a hang, ezért a soundbar kérdés a legfontosabb.
"a tévé felé hdmi kimenet ARC (audio return channel) kompatibilis"
igan az, illetve egész pontosan eARC kompatibilis, de jelenleg nem bizonyított, hogy a TV keze nincs benne a Disney hangtalanságban ezért az az elképzelés, hogy a Box bitstream-et tol a soundbar torkába és a tv felé csak a képet akarom hasznosítani. tudom átmegy a hang is de nem azt akarom megszólaltatni. Ennek meg az az oka, hogy kurva drága (volt anno) de full megbízhatatlan, látszólag okos samsung tv-ről van szó ami már nagyon régen és nagyon sokszor kihúzta a gyufát, ezért le van butítva egy meze megjelenítőre - ezért is használok boxot hozzá, ami stabil és megbízható eszköz. -
nobela
senior tag
YouTube 4k HDR tökéletes minőség, szóval a boxból szépen kijön a kép.
Viszont x265 külső meghajtóról Kodi/VLC gyalázatos minőség. Mondjuk most megnéztem, és ezek PC-n is rondák VLC-n és PotPlayer-en is...
Gondolom valamilyen Codec kellene, PC-re még meg is keresném és felraknám na de a boxra hogy?
AZ ÉV AJÁNLATA! Szinte új Sennheiser HD650 ezüstözött KáCSa szimmetrikus kábellel eladó: 109.900.-
-
toto0569
addikt
-
<Adamsky>
nagyúr
-
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... átverésnek tűnik. Se cégadat, se ászf ... " - nekem sem tűntek szimpatikusnak, de gondoltam, hátha a látszat ellenére ...
Amit írsz, azzal mind tisztában vagyok. Nagyjából körbejártam már a "gugli által kidobott" lehetőségeket, de egyszerűen nincs olyan, amit - mondjuk Kodi alatt - tudnék használni.
Az eddigi legesélyesebb ez volt, de sajnos hiányzik pár adó a kínálatukból, ami nekem kellene.
Elég jó alternatíva még az ITT/OTT TV, de nem túl "stabil", és nem válaszolnak az e-mail-ekre. -
törölt tag
Két Wifi hálózatom van,az egyiken ott az 5G szócska. A MI BOX S az 5G-s hálózatra csatlakozik fel bekapcsoláskor. A problémám az ha alvó módba lép a szerkezet,vagy ha sokáig bekapcsolva marad (A fejlesztői beállításokban lévő soha nem kapcsolódik ki beállítást is használtam) és bekapcsolom a távirányítón a gombbal akkor elfelejti a Wifi
hálózatot+a rádugott USB eszkőzöket is. (Pendrive,usb hdd,gamepadok).[ Szerkesztve ]
-
Fisher101
csendes tag
-
<Adamsky>
nagyúr
"9es nagy frissítés körül ... "
Kopnak az emlékek, - főleg 2 év kihagyás után - de én mégis szinte 100%-ig biztos vagyok benne, hogy 8-as alatt sz@r volt (vagyis csak olvasni lehetett az boxra dugott adathordozót) és a 9-essel tették rendbe. Aztán még jött egy vagy két update a 9-esre, amit még én is a megjelenés pillanatában feltettem. Egyikkel sem volt ilyen gond. Aztán jött a kihagyás, és most mikor bekapcsoltam, jelzett ...
Szóval szvsz. 99%, hogy ez az utóbbi a felelős. A pendrive-on egyébként úgy emlékszem NTFS filesystem van, de majd megnézem, ill. kipróbálom még extFS-el, hátha ...
Te, mivel próbáltad (pendrive / HDD, fájlrendszer)?#8348 dioka7
" ... régi 720p-s plazma tv-m (...) inkább csak háttér zajnak kellene ... "
Arra tökéletes lesz." ... egy kollégámnak van valami androidos tv okosítója ... "
A legtöbb ilyen TV-okosítón "telefonos" Android rendszer fut. Vagyis érintésre ill. ez esetben egér használatra vannak optimalizálva. Általában feltesznek rájuk egy olyan launcher-t, amiben lehet a jobbra-balra, fel-le irányokkal mozogni, de az a bizonyos bili akkor borul ki, mikor pl. a HBO GO-t szeretnéd beüzemelni. Arra ugyanis csak a telefonosat fogod tudni feltenni. Azon viszont "légegér nélkül" meg leszel lőve (ill. vele is, mert azért annyira nem kényelmes vele "hadonászni"). Szóval szerintem TV okosításhoz Android TV-s rendszerű boxot érdemes nézni (hacsak nem, CoreELEC-et akar használni az ember, de az már egy másik történt...) -
Fall-N
veterán
Ezt megkapta a Box S is. A Patchwall beállitás hol van? Azt nem találtam még.
Viszont mióta frissült az Android távirányító keretrendszer, azóta nem működik a távirányítás telefonról. A Google féle távirányító telefonon nem frissült évek óta. Viszont más régióban a Google Filmek helyett Google TV a neve és abban van a távirányító integrálva. Ez persze nálunk nem érhető el.
-
Kroni1
veterán
Gondolom h lehet de nem foglalkoztatott, mert nem is az a fő baj vele, hogy kikapcsol a tévével együtt és cicereg, hanem hogy nem kapcsol vissza.. így a hdmi cec lényege nem valósul meg, egy távirányító nem elég. Van olyan LG tv aminél ki lehet kapcsolni a tévével kikapcsolást, de az én LG és az új Philips pus8505-ösöm sem tudja ezt.. (arra csak próbaképp dugtam rá a mi boxot, de cec mellett az is kikapcsolja)
-
kokokka
őstag
Elég régen kijöttek már a frissítések, szóval nem tudom találsz -e még olyat
Igen, lenne egy ilyen. Direk a Dolby licensz miatt nem frissítették még. Szóval akkor ez jó lehet nekem?Igzaából csak a Netflix miatt érdekelne a dolog, de a YT sem baj esetleg más streamek sem. De a lényeg a NF.
[ Szerkesztve ]
-
kokokka
őstag
Köszi, ilyesmit hámozok ki én is belőle. S905x3-as boxom van CE-vel, de ez így nem elég sajnos. Ami viszont kérdés, hogy ha egy olyan Mi Box 3-mat vennék ami még nincs frissítve 9-esre, akkor az tudná e? Mert abból amit írtál erre következtetek :
A mibox 3 a 9es rendszer előtt "tévedésből" mindenféle átengedést támogatott.
-
atiska007
senior tag
Ezeken túl vagyok, egyik sem segített. (chromecast uninstall->update is megvolt)
Valami hálózati oldalon kell legyen, mert:
Telóról osztottam wifit, és úgy már tudtam castolni.
De ha már az otthoni wifin lóg a két eszköz, akkor a stick eltűnik. Azért fura, mert a box meg látszik.Mittudomain!
-
veterán
Végül csak megvettem újra a Mi Box S-t, mert nagyon bejött.
Ami korábban nálam volt, annak a távirányítóján feketével volt rajta a Netflix és Prime videó, nekem most fehérrel van ráírva illetve gumírozottak a nyilak.. Nem tudom miért másabbak( lehet az enyém már egy picit újabb??)Apropó, A Netflix és a Prime video gombokat lehet valahogy módosítani? Nekem értelmesebb lenne pl Youtube illetve Kodi gomb
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Dilikutya
félisten
Én egy fHD TV mellé vettem a stick-et, mivel cserélni fölösleges lett volna a TV-t, új nem is fér el jelenleg. Nincs baj a sebességével, amire kellett, arra tökéletesen jó, lassúnak sem mondanám (igaz, veszettül gyorsnak se ).
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Imi1981
veterán
Azt tudom de ez tájképeket vagyis tájakról videókat mutat és Google képenyőkímélő ez. Csak mi boxon nem tudom hogyan és honnan lehetne telepíteni mert playen van ezer féle de egyik se az. Ja és ez bármelyik alkalmazás alatt elindul ha nem nyúlsz hozzá. Rendszeralkalmazás a másik tv boxomon ez.
[ Szerkesztve ]
-
Cr00py
senior tag
Így van. Nem feltétele bármilyen Apple termék megléte ahoz, hogy ingyenesen elérhető Apple ID-t hozz létre.
Egy kis segítség. -
Steve1207
veterán
Ja hogy már azóta lenne amúgy? Én év elején olvastam, hogy jön majd androidos eszközökre, meg amit említettél annyi megvolt, hogy az első tv-ről lementett apk verziók nem működtek. Utána jött ez is, azt hittem ez alapjaiban újdonság, hogy droid tv-s eszközön lesz.
(#7936) hedgehog: anno, amikor írtam februárban, nem volt gond a lejátszással, de csak trailereztem. (apkmirror-ról szedtem le az android tv-s változatot). A regisztrációnál elhasaltam mindig, hogy nincs apple eszközöm... Majd lehet ránézek megint, mert 1,8e-ért elég jó lenne.
[ Szerkesztve ]
.
-
Imi1981
veterán
Jó olvasni, hogy tényleg javították. Most is nézem a kodit (mert bluetooth fülest használok és az mi box s-el stabil és x96 max plus-on nem) és ki kellett kapcsolni a media codec secure - t, hogy ne kenje. Először nem kapcsoltam ki és borzalom volt. Így kikapcsolva jó de így azért beakad néha a kép némelyik filmnél meg ugye jobban pörgeti a procit.
Szóval nagyon várom! Bár jövő hónapban veszek egy mecool km2 vagy km6 deluxe - t aminél valószínűleg nincs ilyen probléma de a mi box s attól még marad csak a konyhai tévére költözik. -
artifexor
csendes tag
Nekem pár napja jött egy frissítés (~637 MB) a MiBox 3-omra, a biztonsági szint dátum talán idén márciusra állt, de a nem tudom bekapcsolni távirányítóval, csak ki- és bedugással hiba megmaradt. Sajnos így használhatatlan a szerkezet. Próbáltam CEC mód ki és be, de semmi. A tartsa állandóan bekapcsolva fejlesztői menüs megoldás meg nekem nem tetszik, szerintem igénytelen, ráadásul nem mindig segített. Remélem amit említesz béta frissítés még ez után lesz végleges és javítani fogja a bekapcsolós problémát is. Mert ez így nem jó. Szomorú, hogy a korábban szép napokat látott MiBox milyen szinten kezd süllyedni minden egyes kiadott frissítés után. :-(
-
-
Imi1981
veterán
Akkor figyelmeztető ablakot dobna fel bekaocsolás előtt ahol írná milyen jelenséget okoz. Nem értek ehhez de szerintem nem lenne ez probléma. Megint csak a kodi, emby és plex - et tudom hozni példának ahol ez kapcsolható. Kicsit rejtse el a beállításokban oda átlag felhasználó úgyse lép. De mindegy is mert úgyis így marad ahogy van.
-
Imi1981
veterán
Hazaérek kipróbálom! Utoljára mikor néztem volt ott három színmód de nem állítgattam. Azért örülnék ha valamelyikkel jó lenne 😃 . 8 és 10 bit állításra is emlékszem de lehet keverem coreelec-es tv boxal. Kösz a tippet! Még ha nem is segít addig van remény míg ki nem próbáltam .
-
Imi1981
veterán
Szerintem ez minden tévén kijön csak mérettől függően ha nagyobb téve jobban /zavaróbban látható, kisebb tévén nem annyira vagy egyáltalán nem. Most egy 60-80 cm képátlójú tévén biztos nem venni úgy észre. A Sony tévék mozgásmegjelenítése e legjobbak között van és lehet az is számít. Samsung h6400 121 cm képátlójú tévén én nagyon látom. 4k hrd esetén nem (ugye nem 4k és nem hdr-es a tévém így átkonvertálja sdr-re és ugye a tv meg 1080p - be jeleníti meg) látszik full HD tévén. De már nem érdekel annyira mert ugye kikapcsoltam a hardveres gyorsítás engedélyezése részben a media codec secure részt amit te is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest