Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1201) azbest válasza azbest (#1198) üzenetére


azbest
félisten

Közben játszottam vele kicsit. Ha tv kóddal kapcsolod össze a mibox youtube tv appot és a telefonos youtobet, akkor az tv app intézi a lejátszást, akár más netről is, távolról ;]

A sima helyi közös hálós az chromecast mód. Ez azért lehet még érdekes, mert cc módban tuti h264 codeces stream változatot használ, míg az appal vp9 a kedvence.

A tv appban be lehet kapcsolni statisztikát lejátszás közben: ok, további lehetőségek, bogár ikon.
Még a recovery alóli wipe cache segíthet néha, de azt trükkös előhozni.

(#1202) azbest válasza sepsi0 (#1200) üzenetére


azbest
félisten

Sajna libreelec nem megy mi boxszal. Más a boot folyamat a másolásvédelem miatt.

Nem megy a kadenciahelyes lejátszás, mert nem írható jogú /sys/class/display/mode. A firmware fejleszőknek kéne ezt engednie, de nem tudni, hogy bárki illetékes figyelembe veszi-e a fórumokon intézett kéréseket. Elvileg a hdmi self adaptation opció is segítene, de az is ködös.A kodi fórumon szoktak feltűnni infók [link]

A play storeban ott a teljes értékű androidos kodi. Persze lehet apk-ból is, de a storeban ott a rendes stabil változat.

A hangos keresőshöz az appoknak is támogatnia kell. Ezt mondjuk most max telefonos távirányító appal tudnám próbálni, mert sajna a gyári távot eltörtem és külön nem kapni, csak hang nélkülit olcsón.

Az optikai jack neve: mini toshlink.
A bluetooth hang szokása, hogy késik. Nem nagyon, de érezhetően a szájmozgásnál. Csak a legújabb aptx-es codec-et támogató eszközökkel (mindkét oldalon) van állítólag érezhetetlen késleltetési szint.

Csak a nemzetközi verzió jó. Most van a kínai újév. Ahogy nemrég is szó volt róla, több hét várakozás, áfa és vámkezelési díj lehet rá pluszban, vagy adóoptimalizáltabb postázási móddal meg szintén lassú. Az eustockban szoktot lenni készleten 23 ezerért. Ha kínai rendelésre áfát és kezelési díjat kell importáláskor ráfizetni, akkor drágább az, mint az érvényesíthető magyar garis eustock.

Ac wifije van, ha a routered is tudja. Usb-lan adapter fillrées, ha a wifi hálózat nálad valamiért problémás lenne. Ezekről volt már sok szó.

Attól függ, hogy mire használod, hogy neked előny vagy hátrány. Ha letöltött filmeket nézel, akkor valsz semmi előnyöd nincs, mert az olcsó box + libreelec teljesen jó azokkal. Még esetleg a youtube meg ami addont kodi alatt használsz is jó azokkal a boxokkal.

Ha előfizetős tartalmat használnál: netflix, hbo go (cc módban), esetleg chromecastként is használnád, akkor a mi box a legolcsóbb ilyen tv box. Igazi androidtv rendszer van rajta, nem tabletes android, mint a többi olcsó boxon.

Android alatt lehetnek olyan addonok, főleg service részen, amik nem mennek, mert nem szétrootolt hekkelt készülék. Szóval olyan addon, ami linux programokat futtatna, az természetesen zárt androidon nem megy.

[ Szerkesztve ]

(#1203) sepsi0 válasza azbest (#1202) üzenetére


sepsi0
őstag

Nagyon köszönöm a részletes választ! :R
Természetesen a Mi Boxot gyári rendszerrel használnám.
Igazából csak a Xiaomi fanságom miatt cserélnék, még átgondolom.

Ez a kintről veszem, arra jön az áfa+béta+... te is tudod nem így van.
Ha meg tudom venni EU Expressel, (bocs ezt írtad Te is :R )vagy esetleg van EU ratárban, akkor nincs áfa, mert a GB "intézi".
18eft vs 23eft, 1db 5eft, 3db 15eft különbség.

Magyar garancia... nem hiszem, hogy Xiaomi terméknél kéne, van itt akinek elromlott a Mi boxa?
EU Stock gari (Waytech vagy mi) volt benne részem. Dogee telefon, 3 hónap után haldoklott benne az aksi. Hívom őket mi van, hívjam a szervízt. Szervíz, küldjem be a telefont, rendelnek hozzá, ha tényleg rosz... Max egy hónap!
Mondom, kifizetem előre, rendeljenek nekem, kell a teló, nem tudom egy hónapig nélkülözni, nem kell gariban cserélni... ÁÁÁÁ azt nem lehet, beküld, vár egy hónap, teló vissza, szállítás én fizet...
Nekem ez nem kell.
Na meg az a box sem kéne, amit ők "javítottak"....

[ Szerkesztve ]

(#1204) AthlonXP válasza azbest (#1198) üzenetére


AthlonXP
őstag

Leírom, hogy megy a dolog...
A box be van kapcsolva, a fő képernyőt mutatja, alkalmazás nem fut.
Telefonon elindítom a youtubeot, kikeresem az adott videót, majd elindítom a lejátszást. Ekkor, jobbra fent, a videó ablakban megjelenik a youtubos "küldés képernyőre" ikon. Arra mutatva, elkezdi keresni az elérhető eszközöket és itt mutatja a listában a mi boxot. Azt kiválasztva, a mi boxon elindul a youtube app ( ami gyárilag rajta van ) és elindul a lejátszás a tvn. Ennyi. Ilyenkor bármit nézhetek, semmi akadás nincs.
A youtube appban minden alapértelmezett beállításon van a boxon. Nincs semmi plusz opció bekapcsolva, csak az auto frissités...

(#1205) laczkoviktor


laczkoviktor
tag

Sziasztok! Miért van az hogy nem indítja el a box a hosszú filmeket youtuberól? Tegnap találtam nem tűéles minőségű (360p asszem) filmet és egyszerűen nem indította el... mit tudok ilyenkor tenni? A másik szobában lévő okos tv egyből. Köszi!

(#1206) bexinho23 válasza AthlonXP (#1188) üzenetére


bexinho23
őstag

Ugyanez a jelenség van nálam is. Bár én azt vettem észre, hogy csak 4k-s videóknál jön elő. Tehát megy a videó, majd pár msp után (40-50) pillanatra beakad. Szemmel nem igazán látható, de hangnál zavaró.

-Ugreen 3.0 USB-LAN átalaító
-legfrissebb gyári szoftver
-képernyőbeállítás 4k60hrz, de 30hrznél sem szűnik meg

Minden más tökéletesen megy akár 4k-ban is. De a youtube 1000mbit mellett itt 4k-ban megakad. Nem tudok másra gondolni, csak hogy a mibox nem tudja normálisan feldolgozni a youtube 4k-t.

(#1207) gyugyo79 válasza bexinho23 (#1206) üzenetére


gyugyo79
addikt

De a Lan az olyan 200 Mbps "csak" (USB2 -es bemenet miatt) nem mintha annak nem kellene elégnek lenni YT -hoz meg bármilyen 4k-s anyaghoz még most de pld. ac -s wifin tud többet is a Box.
Ha leveszed tesztből HD-ra a box által TV-re küldött felbontást akkor meg jó minden?

(#1208) azbest válasza AthlonXP (#1204) üzenetére


azbest
félisten

Ahogy írtam, a cast ikon alapból a helyi hálózaton lévő chromecast módot indítja. Olyankor valószínűleg h264-es codec-et használ, mert az igazi chromecast is azt tudja. Plusz az androidtv cast módja lehet nem 4k-sat indít, hanem fhd-t. Legalábbis nem hallottam róla, hogy a cc ultrával lenne kompatibilis az android tv cast módja. Így lehet abból adódik a különbség, hogy más codec és más videó felbontás megy úgy. Eddig egyébként nem gondoltam rá, hogy 4k tévével próbáljátok, mert annyira nem triviális még ez minden háztartásban :)

Az appban ahogy leírtam, lehet nézni a statisztikát, amiben mutatja, hogy milyen internet sávszélességet lát, mennyi buffer van és hány képkockát dobott el és az aktuális videó milyen codec-es.

(#1209) bexinho23
esetleg kodi alatt probáld ki a youtube addont, már az is támogat 720p-nél nagyobb felbontásokat is, mióta az adaptív streaming bele került. Persze nem olyan kézreálló, más a logikája, de hátha tetszene.

[ Szerkesztve ]

(#1209) bexinho23 válasza gyugyo79 (#1207) üzenetére


bexinho23
őstag

Igen, ebben igazad van, az USB 2.0 miatt korlátozottabb az adatátvitel. De elméletileg ahogy mondod is, elégnek kellene lennie, és elég is, mert a lejátszósávon látszódik, hogy jóval előrébb bebuffereli a videót, mégis "kattan" a videó. Sajnos nekem csak egy komolyabb, de "n"-es routerem van. Az pedig kevés a 4k-hoz. Tapasztalat.

Amúgy ha a youtube videó felbontását leveszem FHD-ra, akkor szintén ugyanúgy kattog. De viszont, ha FHD-s videót indítok, azzal nincs gond. Nem értem... :F Amúgy ez azóta probléma, mióta megvan ez az átalakító. Viszont átalakító nélkül 4k-t nem tudok nézni... csak a TV beépítettjével. De az meg macera, nem kényelmes, nem kodi, nem a megszokott.

(#1210) gyugyo79


gyugyo79
addikt

Rendeltem egy TVButler -t ("játszani"). Igazából úgy voltam vele, hogy a NAS -hoz biztos jó lesz ezért rögtön vettem szoftveret is de ugyan az a tuner. A lényeg az , hogy tökéletesen működik a TV MOSAIC -al megy a DVB -C (Lehet T-re is használni de az nem az nem olyan kivételes.) . Rendesen megvan csinálva az Android TV -hez a távirányítóval való kezeléshez. Nem olyan mint a fórumba a képek amik telefonon vagy tableten készültek. A fórum része elégé kihalt a http://forum.dvblogic.com/index.php talán több hasznos infót lehet szerezni akit esetleg érdekel. A szállítás még 15 € és kb 4 nap.

[ Szerkesztve ]

(#1211) AthlonXP válasza bexinho23 (#1206) üzenetére


AthlonXP
őstag

Nincs 4K-s tvm. Egy FHD Samsungom van, azzal használom a boxot, 1080p 60Hz beállításon. Az akadás nálam, bármilyen felbontású videónál jelentkezik a youtubeon, 320-astól a 4k-ig. Teljesen mindegy, hogy wifit, vagy USB-LAN adaptert használok. Egyébként 60 megás netem van, de mivel pc-n, mobilon, stb gond nélkül tudom nézni akármelyik videót a youtubeon, így nem gondolom, hogy a netsebesség miatt lenne az akadás. Nagyon idegesítő.
Pont emiatt vettem ugyanis részben a mi boxot, mert a tvm 2012-es és ezeknél a gugli megszüntette a youtube támogatást, így lényegében a smart tvm smart funkciói használhatatlanok lettek már ( youtube mellett más opciók támogatása is megszűnt ).. Ezért, gondoltam áthidalom a problémát egy ilyen eszközzel, de sajna nem sikerült teljesen a dolog. :(

(#1212) donjohnson válasza AthlonXP (#1211) üzenetére


donjohnson
addikt

kipróbáltad a mobilos youtube-ot?
azzal is akad?

ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q

(#1213) AthlonXP válasza donjohnson (#1212) üzenetére


AthlonXP
őstag

Még csak letöltöttem az appot, de nem volt időm feltenni a boxra. Szombaton kipróbálom.

(#1214) AthlonXP


AthlonXP
őstag

Lestedtem a legrisebb (pénteki) youtube verziót, a linkelt oldalról. Felraktam a boxra, tökéletesen működik, bár kell hozzá egy egér, mert távirányítóval nem megy.
Egy nagy baj van vele, mégpedig az, hogy csak 720p-t tud max felbontásban. Én a "nodpi" verziót szedtem le, lehet másr kellett volna, vagy ez ilyen?

(#1215) donjohnson válasza AthlonXP (#1214) üzenetére


donjohnson
addikt

akkor szedj le egy másikat, de egyébként biztos, hogy full hd-ra van állítva a box-od kimenete?
mert nekem 1080p felbontást is enged kiválasztani a youtube, sőt alapból azzal indítja el a videókat (amelyiknél elérhető ez a felbontás).

[ Szerkesztve ]

ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q

(#1216) AthlonXP válasza donjohnson (#1215) üzenetére


AthlonXP
őstag

1080p 60hz a beállitás. De ugy tűnik jó lesz a cucc, mert most már engedi a fhdt. Lehet, pont sikerült kiválasztanom olyan videókat, amik csak 720-asok voltak, vagy valami bug volt, nem tudom...
Mondjuk az elég fura, mikor elfordítja a képernyőt, mert akkor elég nehéz kezelni, az egeret is össze-vissza mozgatja olyankor.

(#1217) donjohnson válasza AthlonXP (#1216) üzenetére


donjohnson
addikt

akkor jó, örülök, hogy már jó. :)
én az esc-t nyomogatom vissza gombként a billentyűzeten és így nem forgatja el hanem egyből visszalép a többi videó közé. azok meg fektetve vannak, mint a tv.

ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q

(#1218) AthlonXP válasza donjohnson (#1217) üzenetére


AthlonXP
őstag

Mondjuk billentyűzettel nem próbáltam, csak egérrel..

(#1220) #88470784


#88470784
törölt tag

Youtube Tv-t probálta már valaki?

(#1221) azbest válasza #88470784 (#1220) üzenetére


azbest
félisten

Alapból az van rajta, mert androditv rendszerű a mibox. Általában jól működik, de ahogy látod néhány embernél valami miatt döcöghet.

(#1222) #88470784 válasza azbest (#1221) üzenetére


#88470784
törölt tag

Félre értettél Youtube Tv-re gondoltam (amin élő műsorok mennek) nem tudom itthon müködik-e, vagy csak az egyesült államok kapitány otthonában.

(#1223) AthlonXP válasza #88470784 (#1222) üzenetére


AthlonXP
őstag

A honlapja szerint csak az államokban működik, ráadásul 35 dollár havonta. :F

(#1224) DarkChild


DarkChild
senior tag

Na, most látom, hogy az általam korábban leírt YouTube lejátszási problémáról van már több topic is az egyik Xiaomi fórumon. Pontosan ez történik nálam is időnként, mint ami az első hozzászólásban lévő videón látható.
Legutóbb pár napja volt ilyen, a YT alkalmazás adatainak törlése egyelőre megoldotta a problémát. (A factory resettel meg most már várok az Android TV 7-es verziójáig - már ha kijön egyszer valahára... :U )

(#1225) azbest válasza DarkChild (#1224) üzenetére


azbest
félisten

voltak bugos youtube app verziók, a frissítések kapcsán kellett már nekem is egyszer - egyszer resetelni vagy magát az appot, vagy a play storet, vagy a boxot. A sima factory resetnél még egyel keményebb ha valaki a recovery menüben ürítetti a cachet és ott törölteti a userdatát.

A korai ilyen fajta tv app kezdetben a fiókokkal is bajban volt. Anno a google youtube alá is behúzta a google+ accot és így két féle lehetőség is volt a sima youtube alatt és a böngészőben. De a korai csak a sima accot látta kezdetben, később jött be a google+ változat elérése. Lehet még azon is múlik, hogy melyik fajta accal használod.

(#1226) donjohnson válasza DarkChild (#1224) üzenetére


donjohnson
addikt

ezek szerint nem egyedi hiba.
nem próbálod ki te is a mobil youtube app-ot?
(backup módszernek jó, ha esetleg megint elromlana a sima.)

ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q

(#1227) nash13


nash13
aktív tag

MindiGO sport alkalmazáshoz van app ami működik? Playen nincs sajnos:(

iPhone 7

(#1228) azbest válasza nash13 (#1227) üzenetére


azbest
félisten

szerk, jaj elsőre a sima mindigo-ra gondoltam. A sport lehet csak telefonra, tabletre van egedélyeze és nem adnroid tv kompatibilis. Ettől persze meg lehet próbálni feltenni, aztán vagy megy vagy nem megy. Telefonról apk-t kiexportálva kézzel felétve talán elindul, esetleg fordítani kell a képernyőn.

[ Szerkesztve ]

(#1229) azbest válasza azbest (#1228) üzenetére


azbest
félisten

A sima tv.mindigo weblap chrome alól, egérrel rásegítve, nehézkesen és többedig próbára valamennyire megy. A sport is kb ugyanaz, megpróbálhatod, ha appként nem megy.

(#1230) DarkChild válasza donjohnson (#1226) üzenetére


DarkChild
senior tag

Ki akartam próbálni, de nem jött össze: egy USB-hub van a MiBox-ba dugva, amin keresztül a LAN-ra csatlakozik. Beledugtam egy pendriveot, amiről az APK-t telepíteni akartam, de nem ment (kevés volt az áram neki, gondolom). Aztán a LAN is behalt a pendrive ki-bedugdosás miatt, úgyhogy pár perc tökölés után felhúztam magam és hagytam inkább a francba az egészet :DDD

(#1231) donjohnson válasza DarkChild (#1230) üzenetére


donjohnson
addikt

haha :DDD
küldd el magadnak gmail-en az apk-t (zipelve vagy simán) és jelentkezz be chrome-on vagy gmail-en az android tv boxon. ;)
nekem egy csomó mobilos alkalmazás így van feltelepítve és tök jól működnek.

ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q

(#1232) nash13


nash13
aktív tag

Feltettem az apk-T de csak addig jutottam hogy belépésig megnyitja fektetve. Mit lehetne vele csinálni?

iPhone 7

(#1233) AthlonXP válasza DarkChild (#1230) üzenetére


AthlonXP
őstag

Nálam is így van pedig. Egy négy portos usb hub bedugva a boxba, abba van egy usb-lan adapter, aztán bedugtam egy pendrive-ot még az adapter mellé és gond nélkül játszotta róla a box a filmet, zenét. Szóval elvileg mennie kéne több eszköznek is egyszerre.

(#1234) Looserke


Looserke
őstag

Sziasztok!

Tegnap rendeltem meg és holnap már meg is fog érkezni egy Mi box 3-as az eustock-tól. Mire kell figyelnem az első indításnál? Érdemes-e azonnal frissíteni a szoftverét ha felkínálja? Minden hasznos tanácsot szívesen fogadok.

Köszi! :)

(#1235) azbest válasza Looserke (#1234) üzenetére


azbest
félisten

1304-es verzió az aktuális, szóval arra szépen érdemes hagyni, hogy frissüljön. (az 1901 úgy tűnik csak valami tévedés volt, ami nem megy ki a boxokra).

Ha arra frissült érdemes lehet utána a beállítások, tárhely környékén egy gyári visszaállítást keresni. Csak, hogy minden tiszta lappal induljon, mert lehet az appok verziója is sokat ugrik.

Másik fontos tanács: ne feküdj rá a távirányítóra, mert ezt a fajtát külön nem lehet kapni :D tapsztaltam :B

[ Szerkesztve ]

(#1236) Looserke


Looserke
őstag

Sziasztok. Megjött a kütyü. Azt vettem észre, hogy külső USB-ről, ha játszok le bármilyen filmet akkor időnként adakozik, ugrik egyet a kép. A 2009-es Samsung TV ezeket simán lejátszotta. YouTube és pl. Google play movies előzetesek folyamatosan mennek. Kodit tettem fel. Mi lehet a gond?

[ Szerkesztve ]

(#1237) Looserke válasza Looserke (#1236) üzenetére


Looserke
őstag

Ja és 1080@60 és 1080@24 hz-en is próbáltam a képfrissítést.

(#1238) Logicman86


Logicman86
tag

Sziasztok!

A 7.0 android verzió elérhető már? Több tesztben is olvastam, hogy már a 7.0-val tesztelték, de nekem még mindig nem ajánlotta fel, hogy frissíteni szeretné magát...

Lehetőleg törekedj a feltett kérdésekre válaszolni...

(#1239) Looserke válasza Looserke (#1236) üzenetére


Looserke
őstag

úgy néz ki sikerült megoldani az akadozást, a TV-n is kicsit mókolni kellett, de a 1080p@24hz és a kodi lejátszás már szépen viszi a filmeket, sajna magától nem váltogat a box 1080p@60hz és 1080p@24hz között...

(#1240) Looserke


Looserke
őstag

még egy dologban kérném a segítségeteket:

Egy küldő 250Gb-os USB-s vinyó van most rádugva a Mi box-ra, ami external HDD-ként fut. Hogy tudnám azt megoldani, hogy a PC-re letöltött filmeknek a külső vinyóra történő átmásolásához ne kelljen állandóan ki-be húzogatni a vinyót a Mi box és a PC között? PC-ről tudom hogy meg lehet osztani SMB/DLNA módszerrel a könyvtárakat, ez működik is, szépen lejátssza a filmeket a PC-ről, de nem akarom hogy a PC mindig menjen amikor filmet nézek. El szeretném érni PC-ről a Mi Box-ra kötött USB-s vinyót és hálózaton keresztül rámásolgatni a filmeket, feliratokat.

Köszi.

[ Szerkesztve ]

(#1241) Logicman86 válasza Looserke (#1240) üzenetére


Logicman86
tag

Routerbe nem tudod bedugni az USB-s vinyót és ott megosztani, hogy lássa a PC is és a Mi Box is ?

Lehetőleg törekedj a feltett kérdésekre válaszolni...

(#1242) Looserke válasza Logicman86 (#1241) üzenetére


Looserke
őstag

nincs sajnos USB a routeren...egyébként olvastam valahol, hogy ha megformáznám internal storage-nak az USB-s vinyót a Mi Boxon akkor tudnék rá másolni, máshol viszont utána nem lehetne használni a vinyót, viszont ezt nem is tervezném. Próbálta ezt már valaki?

[ Szerkesztve ]

(#1243) qqzs


qqzs
őstag

Megjott EUstocktol a mi boxom. Az all rajta hogy Model MDZ-16-AB. Ez mond valami lenyegeset? mar hallottam egy csomo verziorol

Eladó: GTS450

(#1244) donjohnson válasza qqzs (#1243) üzenetére


donjohnson
addikt

Original Xiaomi TV Box (MDZ-16-AB) International Version
jót vettél.

ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q

(#1245) qqzs válasza donjohnson (#1244) üzenetére


qqzs
őstag

Koszi, akkor bontom :)

Eladó: GTS450

(#1246) szinimini


szinimini
senior tag

Hali,

használ vki olyan boxot ami belső hdd-s ( pl zidoo x10 ) ?
A léyneg az lenne,h hogyan tudom megoldani,h a belső hdd mensten a utorrent?

köszi

(#1247) azbest válasza szinimini (#1246) üzenetére


azbest
félisten

az amlogic topicban nézelődj, ott vannak olyanok is [link]

(#1248) szinimini válasza azbest (#1247) üzenetére


szinimini
senior tag

Köszi , körbe nézek ott is.

(#1249) Logicman86 válasza qqzs (#1245) üzenetére


Logicman86
tag

Neked melyik a legfrissebb sw verzió rajta?

Lehetőleg törekedj a feltett kérdésekre válaszolni...

(#1250) DarkChild


DarkChild
senior tag

Amúgy jött új YouTube kliens.
Sokkal jobb, mint az előző :U

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.