- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- antikomcsi: Celebtanya - Farm VIP V.
- Bevezetés a wokok világába
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
zsolt320i #92 üzenetére
Kedves zsolt320i!
Az első hozzászólás ebben a topicban a te klavidból született, rögtön azzal kezdted, hogy a linux legnagyobb baja a kernele.
A tisztességes vitastílus azt kívánja meg, hogy ezt az állításodat támaszd alá. A visszakérdezés az nem alátámasztás, az nem korrekt vitastílus. Tőled sem fogadjuk el, ha a korábban feltett kérdésekre, az általad korábban tett kijelentésekre arcméretezéssel válaszolsz indoklás helyett.
Úgyhogy a továbbiakban a kérdéseidet előzze meg a korábbi kijelentéseid indoklása, ellenkező esetben vitaképtelennek leszel nyilvánítva.
Egy kérdésedet azért grátisz megválaszolom:
a windowst könnyebb portolni??? Mert fut összesen egy darab architektúrán? Intel kompatibilis processzor, intel kompatibilis memóriakezelés, egy féle megszakítási rendszer, stb. stb. minden egy féle. Még az sem maradt meg benne, hogy az nt legalább futott alpha architektúrán...Ehhez képest a linux fut a legkisebb beágyazott architektúráktól kezdve (pl. arm, xylinx fpga) a pc-n keresztül a sparc, ultrasparc, powerpc (régi almák) egészen a nagy vízhűtéses szerverekig mindenen. Képes smp gépeken, numán, nem teljesen smp-n, meg még egy halom mindenen futni. Van belőle paravirtualizált, felhasználói módú, pae, 32 bites, 64 bites, stb . Nem sorolom tovább.
Fentiekből az xp, a vista meg a w7 tud 32 bitet, 32bit pae-t, meg 64 bitet.
Ha a windowst könnyebb portolni, miért nem fut az elérhető hardvereken?
-
-=Sziszi=-
aktív tag
Érdekes cikk.
Szerintem sem jó ez a win majmolás. Arra kéne törekedni, hogy egyre népszerűbb legyen a linux. Minél többen használják, annál jobb, mert így talán elgondolkodnak a fejlesztők, hogy nem csak winre kell fejleszteni. A meglévő dolgokkal kéne foglalkozni, nem olyanokat elkezdeni, amiből lehet 10 év múlva sem lesz semmi. Natív linuxos progikat a népnek.
Kezdetnek megteszi a Rage és a Domm4. -
5h4rK
tag
válasz
zsolt320i #92 üzenetére
Ha jol emlekszem epp te hulyezted le ma a Linux Kernelt. Semmi erveles, csak ugy. Ne haragudj de egy 13 millio soros cuccra azt mondani, hogy hulye anelkul hogy alatamazd .... hat nem is tudom. Itt - nagyjabol - mind tudjuk elonyeit, hatranyait es epp azt targyaltuk, hogy van-e letjogosultsaga. "miért könnyebb a windowst portolni a változatos hw-ket tartalmazó pc-kre " Hogy mi?
-
válasz
zsolt320i #92 üzenetére
Figyu, az első hozzászólásod az volt, hogy a Linuk legnagyobb baja a kernel.
5000Ft-os kérdés, a winfosnak szerinted van-e kernele?
"a nagyobb gond az, hogy egy vitát nem ú gy kell lefolytatni mint az óvodások - hülye vagy, nem, nem én vagyok a hülye hanem te - , hanem érvekkel tényekkel alátámasztani."
Hallod, ha tőled láttam volna egy érvet is a topicban, akkor most nem a padlón fetrengenék a röhö"- mi a különbség a felépítésben"
A Linux kernel monolitikus, de modulokkal bővíthető
NT kernel (az NT óta minden windózé) hibrid"- miért könnyebb a windowst portolni a változatos hw-ket tartalmazó pc-kre (gondolom a fenti kérdésekre adott válaszokból ki fog derülni, de biztos ami biztos rákérdek
)"
Mert egy csomó hardvergyártó úgy gondolja hogy felesleges Linuxra fejleszteni; uyanakkor a két cucc alatti driverek nagyon hasonlóan terjednek, ugyanis sok HW driverei azonosak, csak más INF file van hozzá win alatt... Linux alatt meg kezeli a kernel. Ezért is stabilabb amúgy mint a winfos.Biztonság : Linuxban a kernelszintű tűzfal... Az nem kicsit korszerűbb mint az ilyen Zonealarm és hasonló viccek
Amúgy meg a nagybetűk lemaradtak a gépedről?
-
Nem hiszem hogy romlana a hangminőség az emuláció miatt. Nem csinál az semmit a mintákkal, csak továbbítja a HW felé; a progi ugyanazon a procin meg hangkártyán fut ám.
Esetleg meghallgattad már?Linux alatt NTFS : a gépem amióta megvan (ca. 3 év) így megy, és az otthoni is (még régebben), ilyen jellegű bajom sosem volt.
Azaz annyi, hogy Linuxra nincs NTFS defrag (vagy van, csak nem tudok róla?) így néha nekiengedek egy Hiren's bootot a gépnek@Degeczi : Persze ha profi fotós vagy, akkor a Lightroom neked alap, de én eddig teljesen jól elvagyok az UFraw-al, a szűrős képeimről le tudom szedni a zöld árnyalatot, expót utánaállítani, ilyesmik.
Persze majd nőni fognak az igényeim, de mire való a wine -
zsolt320i
senior tag
kedves negyedes, bambano, envy, sanyix!
a stílusotok mindent elárul, amiből kiderül hogy legalább annyira nem értettek a os rendszerekhez mint én az agyműtétekhez
, de ez még nem is lenne annyira nagy gond.
a nagyobb gond az, hogy egy vitát nem ú gy kell lefolytatni mint az óvodások - hülye vagy, nem, nem én vagyok a hülye hanem te - , hanem érvekkel tényekkel alátámasztani.
no akkor megkérdezném hogy
- mi a különbség a két kernel között
- mi a különbség a felépítésben
- mi az előnye az egyiknek és mi a másiknak
- miért könnyebb a windowst portolni a változatos hw-ket tartalmazó pc-kre (gondolom a fenti kérdésekre adott válaszokból ki fog derülni, de biztos ami biztos rákérdek)
- mi a véleménye Linus T.-nak a linux kernelről?
Sztem értelmes és hozzáértő válaszokat fogok kapni mert az arcotok nagyon nagy, remélem a tudásotok is.
Várom az értelmes és tényekkel alátámasztott válaszokat! -
Degeczi
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
Szerintem kezd a topik Linux abszolút kezdősre váltani. Aki komolyan gondolja, hogy Linuxozik, az jöjjön nevezett topikba és tegye fel kérdéseit. Ha csak a kifogás megy, akkor ne fárasszuk egymást.
Amúgy lenne pár ötletem audióra neked.
(#87) vamzi:
Húúú... igen. bacsis... -
vamzi
senior tag
Ajanlom figyelmedbe bacis forumtarsunk irasait, ha nem vagy tisztaban azzal, hogyxa birtokodban levo masinaval mennyi mindent meglehet valositani azon kivul, hogy programokat futtassunk. Kis izelitonek: [link]
egyebkent jot derultem a kezdeti hszeken, de a vege uncsi lett, mert eltunt az ellenfel
De h ne csak off legyek: erdekesnek hangzik. Ha valahova eljutnak tuti kifogom probalni es minden esetre szerintem ez jobb otlet a reactos-nel, bar a maga nemeben az is dicseretes. De igazabol szerintem sem az mst kellene majmolni vagy lemasolni. Nem tudom ki hogy va vele, de en a linuxot gy szeretem ahogy van(nem a hibai ellenere haem azokkal, mint az asszonyt is
)
A hibakert bocsi, buszon vagyok..
-
DarkByte
addikt
Legnagyobb problémám egy korrekt zene lejátszó amihez vannak olyan kiegészítők amiket most is használok. Nálam most Foobar -al megy Resampler+Continuator+Stereo Tool kombó, ebből az utóbbi Winamp plugin csak passthrough DSP plugin -al használom. A Stereo Tool -ra ha valaki mutat megfelelő alternatívát Linux -on, egyből kipróbálom. De én még nem találkoztam egy ingyenes audio processzorral amelyet ennyire személyre lehet szabni. Foobar -t pedig nem nagyon akarok Wine -al használni egyébként sem, mert úgy általában sem akarok semmilyen audio programot úgy használni hogy emuláción keresztül jut ki a hang, a minősége nem hiszem lesz ugyanolyan, és itt most nem a mintavételezésre hanem az időnként elcsúszó bufferelésre, hasonlókra gondolok. Bár egy esélyt majd ha lesz időm adok neki, de nem bízom benne.
Fájlrendszer mondjuk tényleg sovány kifogás volt, viszont félelmeim ettől függetlenül vannak hogy mennyire biztonságosak ezek az átjárók, főleg a Linux alól az NTFS. (húzzuk ki, ez magánügy)
Igazából mást most nem tudnék írni, jó ideje szoktatom át magam ingyenes cuccokra, szóval majdnem minden más menne Linux -on. Játékok ami gázosak, de ez sem lenne akkora visszatartó erő mert egyre kevesebbet játszom, viszont amikor elkap a gépszíj.. akkor zavarna hogy nem lehet.
-
???
Ezt most nem értem.
Érted, egy cég gyárt egy cuccot. El akarja adni.
Na most ha eszük van akkor azt akarják hogy Linuxosok és winnyózosok is megvegyék, vagy mi.
Ez alapvető üzleti érdek lenne. Főleg hogy a Windóz driver után annak alapján már nem olyan nehéz átírni Linuxra, mert C nyelv mind a kettőn van, és csak az oprendszer interface-t kell csinálni.Amúgy mi nem mainstream a cuccaim közül?
Bt878 Tv tuner - 1998-2005 között minden bokorban volt.
Palm m515 - az egyik legismertebb.
USB infra : Ma620-na ez kínai.
Oxford PCI soros kártya - na ez tényleg ritka cucc, nem is láttam még működő win (akár XP) drivert hozzá@Vladi : Az UFraw atooom jóóóó
A batch feldolgozás hiányzik, de nem vészes.
@Degeczi : Mondjuk a legtöbb nyomtató supportált Linuxon, de a tiéd gondolom elég profi cucc.
-
rybank
senior tag
, köszike az infót
(#82) hcl - míg a windózosok pénzért dolgoznak, a linuxosok, emberségből, esetleg magukért( de az si emebrség
)
ugyanakkor az adott eszközhöz adhatttak volna bármiylen rendszeren működő drivert, azthiszem ennek alapnak kellene lennie, ha nem ez a helyzet, nos hát akkkor az ismert, és elterjedt "mainstream" cuccokat kell venni :/
-
Érdekes cucc!
Nekem mondjuk a wine felfogásatetszik. Ha a winnyóz funkciói megvalósulnak kernelszinten, az azt jelenti hogy sok olyan dolog is futni fog, amik user space-ben ártalmatlanok, vagy nem is működnek.
Viszont azt jó lenne megoldani hogy megbízhatóan működjenek a Windowsos programok Linuxon, mert sok cég nem készít Linuxos verziókat, így pl. 3DS Max felhasználók és gamerek sem válthatnak egy biztonságosabb (és ingyenes) rendszerre.
Driverekből pl. miért jobbak a windózosak? Nekem 1 dologhoz kellett külön driver, a Nvidia kártyámhoz. Abból meg ugyanúgy frissek jönnek ki Linuxra. Ati-sok is.
Viszont a winnyóz driver ellátottsága néhol legalább olyan hiányos mint a Linuxé!A TV tunerem, soros kártyám, USB infrám, és a PDA-m Vista és Win7 alatt meg se nyikkan, de amúgy az xp sem képes kezelni az alaplapi hangkártyám...
Ubuntu alatt ezekhez hozzá sem kellett nyúlni... -
JamesWagner
csendes tag
Gratula a cikkhez
Jó volt elolvasni, és éjjen a windóws
-
azbest
félisten
"Nem erne meg, mivel a Linux-ot hasznalok aranya nagyon kicsi es tobb penzbe kerulne a portolas mint amennyit nyernenek azon a + 1-2%-on."
Ha ma lenne 17 éves Bill Gates, akkor nem kérdés, hogy hol keresne piacot a termékeinek. Annó a dos elterjesztésekor is úgy volt vele, hogy nem az a lényeg, hogy (rögtön) nagy legyen a profit, hanem hogy jelen legyen ott is. (konkrétan az európai piacra terjeszkedéskor, egy akkori cég vezetője mondta róla, visszatekintve a kapcsolatukra.) [link]
-
Degeczi
nagyúr
nem, nem a játék az egyetlen érv!
pl. számomra teljesen lényegtelen: nem játszom gépen
a Linux mégis kiesik, mert az egyik fő hobbim a fotózás, és a RAW feldolgozás Linux alatt teljesen kezdetleges, a gyári (pl. Nikon) alkalmazások csak Windows alatt érhetőek el, de még a fotónyomtatóm drivere is - hiába tetszik egyébként a rendszer teljes testreszabhatósága, de még a felülete is (és az valóban csak hab a tortán, h ezek mellett még ingyenes is lenne)
-
bambano
titán
Bocs, de valamit félreértettél, abban a hsz-ben nem arról van szó, hogy győzködjük a leendő linuxos usert, hogy minden windowsos programnak van linuxos alternatívája, hanem arról, hogy ő egy-két linuxos program miatt tart linuxot, mert szerinte van egy-két linuxos program, amit ő használ, de nincs meg windowsra.
Jó lenne látni ennek ékes bizonyítékát.
-
Szerintem, ha ez a cucc működőképes lesz, akkor sem a linuxra váltások száma fog nőni, legfeljebb a linux mellett tartott win-ek számát fogja csökkenteni.
Én majdnem teljesen elégedett vagyok a linuxos programokkal, de van pár progi, amik csak windows-on mennek (Skype, StrongDC, néhány gadget, stb.), és a linuxos alternatíváik vagy jelentősen butábbak, vagy nem is léteznek.
Persze, megvagyok nélkülük, de azért jobb lenne, ha mennének. A fejlesztőket úgysem fogja senki rávenni a linuxos verziók megírására, tehát marad a sufnituning win kompatibilitás.(#75) bambano: utolsó kérdésre egy lehetséges válasz: ingyen van
-
bambano
titán
Legyél konkrét: milyen linuxos programokat akarsz használni?
Átjárhatóság: windowsra van ext2/ext3 driver, linuxra van ntfs driver.
Játszani akarsz, ez rendben van, ez az egyetlen korrekt érv a linux ellen. De akkor miért nyomulnátok linuxon, pláne miért akar több ember (nem feltétlenül te) windowst csinálni a linuxból? -
DarkByte
addikt
Igen, részben. Van egy rakás jó program Linux -on, ezeket használnám is főképpen, viszont vannak olyan Windows -os programok amelyek nem vagy egyáltalán nem akarnak elindulni Linux alatt és nem találok rájuk nekem megfelelő alternatívát. Másrészt a játékok ott vannak, és hiába, néha ezt is akarok, viszont erre fenntartani egy Windows -t, amivel megoldani a közös fájlmegosztást hogy ne legyenek mindenféle töredék partícióim, sehogyan sem elegáns (és ez csak az egyik ilyen gond). Ha lenne egy ilyen átjárhatóság, az a néhány program kihúzhatná amíg nem születik rendes alternatívájuk Linux -ra, illetve egyébként is lenne kicsit több lehetősége az embernek.
-
bambano
titán
válasz
FehérTurul #63 üzenetére
Programozóként sem vagy linuxhoz kötve, .net meg c# programozót is sokat keresnek a piacon. A java meg megy mindkét rendszeren.
-
Vladi
nagyúr
Érdekes cikk. De a témáról csak ez jut eszembe: perverz.
Bááár van már kínai cipő, kocsi meg mittoménmi utánzat, lesz oprendszer is.(#40) harry3:
Miért? Azon kívül, hogy programokat futtatsz, mi másra jó egy szgép?(#57) 5h4rK:
Most sem zavar sok vizet. Nem hiszem, hogy egy ilyet egyhamar beforrasztanának a mainline kernelbe. Max lesz 3rd party repó és telepítheted a modulokat. Vagyis ha eszed van akkor nem. -
5h4rK
tag
válasz
FehérTurul #63 üzenetére
Szerintem nem olyan rossz az a Windows - vinfos - ... A Microsoftrol mindenkinek megvan a velemenye ... de a 7 mint termek, el kell ismerni, hogy nem olyan rossz
-
FehérTurul
csendes tag
Ez nekem nagyon kapóra jönne. Gamerként a vinfoshoz vagyok kötve, programozó-tanulóként viszont jobb lenne a linux, arról nem is beszélve, hogy meg kéne majd tanuljak kernelt fordtani (bár még nem kötelező anyag)... Most jelen pillanatban Windows7-et használok, néha meg előszedem az Ubuntu 8.10-et a wine-al. De az úgy nem az igazi
Pedi egy linuxos rendszernek kétségkívül rengeteg előnye van. Talán majd, na notim lesz, azon gyakorolok...
-
Degeczi
nagyúr
Neked nyilván nem, rengetegnek viszont igen...
(ill. a próbák után végül azért nem használnak Linuxot, mert nem futtatható sok fontos program Wine-al sem)nem csak játékokra és driverekre kell gondolni (bár különösen ez utóbbiak is lényegesek lehetnek), de pl. RAW fényképfeldolgozásra
-
Ez a DX vs. OpenGL téma a sw render idejéig igaz, onnantól kezdve OpenCL vs. ComputeShader párbaj lesz.
Utóbbi még nem lefutott meccs, de véleményem szerint itt nagyobb az esélye a platformfüggetlen megoldásnak a MS ellen, mint az OpenGL-nek a DX ellen, hiszen az általános számítások még kevésbé kötődnek a windows-hoz, mint a játékok, és egyéb 3D gyorsítást használó (pl. tervező) progik. -
leviske
veterán
Az OGL kezel sem tud annyit, ez tény. De neki nem is az a célja, hogy felvegye a DirectX-el a versenyt. Más felhasználókört elégítenek ki.
Én inkább arra gondoltam, hogy a Canonical megpróbálhatna egy multiplatformos DirectX mást készíteni, ahogy a Novell elkészítette a .NET mását (a Mono-t).
Nagyon fontos volna játékok szempontjából a DX11 megvalósítása (ha még kicsit tovább is tudnák gondolni, az még jobb volna), mivel a szoftver render visszatérte előtt a DX11 lesz az "uralkodó irányzat" és jó eséllyel még a szoftver render visszatérte után is gyakoriak lesznek a DX11 alapú játékok. Így DX11 támogatás nélkül a Linux semerre sem fog lépni a játékosok szempontjából (így mondhatni a piac nagy részének szempontjából), ilyen öszvér megoldások alól pedig, mint a LUK, a Microsoft -ha veszélyt érez- könnyen kiránthatja a talajt. (Az említett stabilitási gondokról nem is beszélve.)
-
5h4rK
tag
Engem csak az zavarna, hogy ha pl. tenyleg elterjedne es gondok lennenek a stabilitassal/biztonsaggal akkor - szerintem - a hozza nem ertok koreben csokkenne a Linux megbizhatosaga. Sok vizet nem zavarna, de ettol fuggetlenul nem neznem jo szemmel...
-
bambano
titán
Mi az, amire még egy oprendszer használható, ha játékokat és programokat nem nézzük?
A linuxosok nem forrnak a dühtől, bár valamennyi negatívum volna abban, hogyha be kellene várni a microsoftot (és nem loholni utána, mint itt tévesen megjelent), a linuxosokat nem érdekli. Az igazi linuxos nem akar n+1. windowst, linuxot akar, így egy olyan kompatibilitás, amit nem akar használni, nem oszt nem szoroz.
-
bambano
titán
válasz
Termigáßor #46 üzenetére
Amennyire én tudom, Európában nem jogellenes interfészt visszafejteni kompatibilis programok írása céljából, Amcsiban meg igen.
Ja, lindows.com maradt a cedega.
-
-
5h4rK
tag
Tenyleg nem egy oprendszer. A kernel az az OS magja. Szoval ha csereled az aktualis kerneled erre, akkor - elmeletileg - fognak futni az .exe -k is. Ahhoz, hogy teljes erteku operacios rendszer legyen ahhoz epiteni kell kore egy disztribuciot ( mint pl.: Debian, SuSe, Ubuntu stb )
-
Termigáßor
aktív tag
Nagyon szép és dícséretes próbálkozás ez a projekt!
... amíg M$ bácsi engedi
Senkinek nem tűnt fel, hogy jogi aggályokat is felvet ez a fejlesztés? A cikkben több helyen is nem publikus dokumentációk felhasználásáról esik szó. Vajon ezekhez milyen módon jutottak? Másrészt abban sajnos biztos vagyok, hogy redmond a kulcsfontosságú információkat nem fogja két kézzel osztogatni...
A Lindows mond valamit nektek? Nem volt hosszú életű, pedig az csak wine-t használt. Tudom ott elsősorban a névvel volt gond. De ez a projekt sokkal messzebbre megy. Szerintem a M$ még nem veszi komolyan, de ha kiforrja magát, akkor fel lehet készülni jogdíj perekre. Azt hiszem az a Linux, amiben ez a kernel(bővítmény) benne lesz aligha maradhat ingyenes...
Bár ahogy mostanában a M$ szénája áll, még az is lehet, hogy kötelezni fogják, hogy engedje a fejlesztést, különben monopolhelyzettel való visszaélés miatt dádá lesz
Mindent összevetve drukkolok, hogy életben maradjon a projekt! És minden tiszteletem ezeké a fiúké (és lányoké?) mert szerintem borotvaélen táncolnak...
Hajrá(f)!
-
leviske
veterán
Én nem feltétlen örülök ennek, de erről a véleményemet már máshol ki is fejtettem.
Nagyon sok idő lesz, mire elérik a kellő stabilitási szintet. Ezeket az erőforrásokat lehetne olyan megoldásokra is fordítani, amik tényleg, hosszú távon tudják segíteni a terjedést.
Butaságnak tartom a Microsoft után való loholást. Ennél hosszú távon még az is eredményesebb volna, ha a Szoftver/játékfejlesztőkhöz és a hardver gyártókhoz külön-külön bekopogtatnának és megkérnék őket, hogy vegyék figyelembe a Linux-ot.
Bár nem vagyok Linux guru, de azzal a mondásukkal egyet tudok érteni, hogy aki Windows-os programot akar futtatni, az használjon Windowst.
A szoftverek nagy részére lehet alternatívákat tervezni, egy idő után úgyis beszállnak a játékba a nagyobb, Windows-os fejlesztők (jó példa pl: Nero Linux).
Egyedül a játékfejlesztők meggyőzéséhez kéne komolyabb erőket bevetni és megpróbálni túltenni a Microsoft-on. (Amit, ha az Intel és/vagy Sony nem is mer meglépni, a Canonical megléphetne.)
-
harry3
őstag
Huhh ennek örülök, Linuxot csak a játékok és programok miatt nem használom. Nekem örömet okozott a cikk (a Linuxosok most biztos forrnak a dühtől).
-
5h4rK
tag
Szerintem zsolt320i driver developer a HP-nal es ezert tudja, hogy mire konnyebb drivert fejleszteni
-
DarkByte
addikt
Jogos, használtam is
. Javítottam.
Egyébként írtátok a driver gondot. Pont az volna a lényeg hogy amihez van Linux driver ott használható az, de amelyik gyártó nem foglalkozik a Linux -al, ott is lenne lehetőség hogy valahogyan életet csiholjon az ember az eszközbe. Nem kiváltani akarja a Linux -os driver készletet hanem kiegészíteni a palettát.
-
lorenzen
aktív tag
Nekem is az jutott elsőre az eszembe, hogy a Linux gyengeségeit lehet ötvözni a Windows hiányosságaival.
Sajnos nem látok nagy jövőt ebben a projektben sem. Mint ahogy a ReactOS is egyre jobban marad le a Windowshoz képest. A felzárkózás reménye nélkül folyik a fejlesztése.
De azt szeretném, hogy ne legyen igazam. Néhány éven belül ki tudjam próbálni azt az új operációs rendszert, ami Linux, de teljes értékű XP-Vista képességekkel rendelkezik.
-
5h4rK
tag
Komoly toke nelkul nem tudom, hogy mire lesznek kepesek. Esetleg ha kialakulna egy olyan fejlesztoi kor mint a Linux eseteben, de ketlem. Azert ez sokkal bonyolultabb mint amilyennek tunik.
Teszteltem a ReactOS -t is, de szegeny nemhogy Win -es programokat, de meg a sajat beepitett progijait sem tudja stabilan futtatni. Ettol fuggetlenul full respekt a ReactOS csapatanak
-
eziskamu
addikt
Minek ez a sok fikázás? Ha meg tudják csinálni, akkor miért ne? Sőt, ha még menet közben a Windows-ok (NT vonal) némelyik rejtett (nem csak biztonsági) hibájára is fény derül, még talán a Microsoft is profitálhat, ha figyel és tud gyorsan javítást kiadni.
-
válasz
zsolt320i #22 üzenetére
Neked mar mindegy, de a tobbieknek: Linuxra drivert irni egyszerubb, mint Windowsra. Reszben azert, mert a Windows bonyolultabb, tobb szolgaltatast nyujt. (Tehat nem azert, mert az egyik vagy masik jobb.)
Egyik rendszernel sem a kernel a problema, mindket kernel eleg stabil.
-
válasz
zsolt320i #17 üzenetére
Csak a hozzaszolasodbol az latszik, hogy halvany lila gozod sincs a szoftverekrol/operacios rendszerekrol/fejlesztesrol. Huszeves kor folott meg az emberek inkabb ahhoz szolnak ennyire magabiztosan hozza, amihez legalabb lovesuk van. Ebbol arra kovetkeztettem, hogy 15 even aluli lehetsz.
-
PH-User
addikt
Gyönyörű...
-
Siera
senior tag
nayon jól hangzik!hiánypótló írás.
A kérdésem az lenne,hogy ha ps3ra felteszem mondjuk a yellow dog linuxot és ráteszem ezt a windows emut,akkor tudok-e wowozni?
-
zsolt320i
senior tag
szerintem semmi értelme nincs!
semmilyen oprendszer nem fogja úgy futtatni a windowsos szoftvereket mint a windows, és érvényes ez a linuxra is, vagy a unixra is.
ha rajtam állna ugyanazt csinálnám mint a reactos, teljesen új alapokról, a legmodernebb technikákat, programozási rendszereket használnám fel egy teljesen új oprendszer építéséhez, de meg sem próbálnám utánozni se a linuxot, se unix-et sem a windowst!
meggyőződésem ha egy jó oprendszert sikerülne alkotniuk akkor az alternatíva lenne a windowsal szemben nem mint a linux!
a linuxnak egyetlen nagy baja van, amire épül, a kernel! -
rybank
senior tag
én csak azért nem próbáltma még linuxot, mert 1-2 program kötelez windowshoz, és persze a játékok, egy inygen windowskompatibilis linux, feladná a leckét a redmondiaknak
-
-
Sanyix
őstag
Akkor jól értem, hogy:
Ez egy olyan modul a linux kernel mellé, amivel lehetővé válik wines programok natív futtatása, de emellett minden ugyanúgy marad mint egy sima linuxon?
-
Nekem a kártevők terjedése jutott eszembe legelőször, de majd meglátjuk.
Ha jó lesz, használi fogom, legalábbis pár progi esetén. (skype, yahoo messenger, stb.) -
azbest
félisten
érdekes... ha sikerült a win elterjedtségét a linux biztonságával és ingyenességével ötvözni, akkor szép lehet.
Mondjuk a driverek talán problémásabbak lehetnek, mint a vírusok... win alatt is sokszor a drivereket okolják a fagyásokért.
-
ThaBoss
senior tag
Jó cikk, érint is a téma...
Várom kíváncsian a téma végkifejletét! -
DarkByte
addikt
Köszönöm a kiemelést, bár őszintén megmondom nem számítottam rá, mert nem egy terjedelmes írás.
#2: Kínai cég támogatja, de nem ők fejlesztik. Legalább is Wikipedia szerint: [link] Egyébként is nyílt forrású projekt, a közösség ízekre szedi mielőtt hivatalosan bekerülhetne a kernel -be.
-
Scalpel
senior tag
Jó cikk, érdekes témáról.
Engem egy dolog ütött meg erősen, az pedig az, hogy egy kínai cég fejleszti. Manapság meg a cyber-háború küszöbön állva ez nem véletlen egy kínai titkosszolgálati eszköz szabadjára eresztése lesz?
Persze, lehet, hogy én vagyok kicsit paranoid, de az ördög sosem alszik.Egyébként meg kíváncsian várom a projekt kiteljesedését és teljesítményét. Hajrá!
-
Mr.Csizmás
titán
Hmm, ingyé' windóz!
amúgy jódolognak tűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Légies iPhone halvány színei
- Bittorrent topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest