- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Klaus Duran: 2025 dude
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Austin F.: Appok teljes képernyőn – immerzív mód
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt320i
senior tag
a kernel fikázása teljesen jogos, attól függetlenül hogy a csőlátásod miatt nem tudod felfogni, hogy a kernel miatt is nincsenek megfelelő driverek.
és a te 10%-od amikor nem működik valamid?!
jó nagy hülye lehetsz ha annak ellenére nem tudod megoldani hogy számtech guru vagy.
ya, de szeretném ha komoly képszerkesztéssel, vagy CAD rendszerekkel kéne foglalkoznod és linuxra lennél utalva.
a másik, bármikor átjöhetsz hozzám megcsinálni a 4670 működését, a skype hangját SPDIF-en, a dolbyt SPDIF-en, és UDV2-t full HD-ban.
szal lehet hőbörögni de semmi értelme mert sztem 95% a felhasználóknak nem tévedhet:.
vezetés közben a sofőr hallgatja a híreket: egy őrült a forgalommal szemben vezet, vigyázzon mindenki!
erre a sofőr, itt nem egy őrült hajt a forgalommal szemben hanem mindenki.
na kb te is így vagy!
sajnállak! -
DarkByte
addikt
Ami még jobban aggaszt, hogyha Wine alatt használom a Foobar -t, akkor ahogyan én látom átmennek a PCM minták a DirectSound > Wine emuláció > (opcionális Pulse Audio) > ALSA > Kernel driver > hardware útvonalon, a helyett hogy ebből csak az utolsó három maradna mondjuk egy megfelelő driver -el (bár foobar alatt van Kernel streaming plugin is, de ez nekem már nem volna feltétel). Még azt a néhányat sem mindig sikerül kordában tartani, egy ilyen hosszú láncolatban még több hiba lehet. Az említett késleltetések, buffer kiürülések, folyamat kiéheztetés miatt akadozás. Ilyenekre gondolok.
-
zsolt320i
senior tag
visszatérve az eredeti cikkhez 1 picit, az ilyen projektek sztem eleve halálra vannak ítélve, ennek csak az lesz a vége hogy mindig fognak rohanni az MS után aminek semmi értelme.
ha wines programot akarok használni akkor használom win alatt.
igaz nincs ingyen, de egyelőre komoly programok futtatására nincs más alternatíva, és néha szoktam játszani is.. -
-
zsolt320i
senior tag
ilyen alapon én is mondhatnám hogy hülyeséget írsz!
(és nincs indok, olvasgass és rájössz hogy sok mindenben nincs igazad.
amiket felsoroltál kérdésként pont azért van mert az egyik monolitikus és alapból tartalmaz egy csomó drivert és hw kezelést, míg a hibrid csak a feltétlenül szükségeseket.
de ezt a vitát már lefojtatták anno, linket küldtem fentebb, és most Linus is lényegében elismerte hogy vesztett, link fentebb) -
zsolt320i
senior tag
leírtam a véleményem és nem hülyéztem le indok nélkül senkit.
ha lehülyéztelek volna nyugodj meg megmondtam volna hogy miért.
abban igazad van, a célgépeken nagyon jól mennek a Linuxok, mert beépítenek mindent a kernelbe, a hw nem változik és tökéletesen működik.
de ha gyakori hw csere lenne akkor a linux meg lenne halva, mert a monolitikus kernel nem túl rugalmas aminagy hátránya ennek a struktúrának.
illetve a pc-nél megint kiüt a monolitikus kernel hátránya, nem tudnak minden drivert berakni, illetve a friss hw-k nincsenek benne a fél éves kernelben szal egyszerüen nem fog tökéletesen működni.
míg a win-hez megírják a standard drivert, felnyomod és azonnal megy bármilyen friss a hw. -
DarkByte
addikt
Legnagyobb problémám egy korrekt zene lejátszó amihez vannak olyan kiegészítők amiket most is használok. Nálam most Foobar -al megy Resampler+Continuator+Stereo Tool kombó, ebből az utóbbi Winamp plugin csak passthrough DSP plugin -al használom. A Stereo Tool -ra ha valaki mutat megfelelő alternatívát Linux -on, egyből kipróbálom. De én még nem találkoztam egy ingyenes audio processzorral amelyet ennyire személyre lehet szabni. Foobar -t pedig nem nagyon akarok Wine -al használni egyébként sem, mert úgy általában sem akarok semmilyen audio programot úgy használni hogy emuláción keresztül jut ki a hang, a minősége nem hiszem lesz ugyanolyan, és itt most nem a mintavételezésre hanem az időnként elcsúszó bufferelésre, hasonlókra gondolok. Bár egy esélyt majd ha lesz időm adok neki, de nem bízom benne.
Fájlrendszer mondjuk tényleg sovány kifogás volt, viszont félelmeim ettől függetlenül vannak hogy mennyire biztonságosak ezek az átjárók, főleg a Linux alól az NTFS. (húzzuk ki, ez magánügy)
Igazából mást most nem tudnék írni, jó ideje szoktatom át magam ingyenes cuccokra, szóval majdnem minden más menne Linux -on. Játékok ami gázosak, de ez sem lenne akkora visszatartó erő mert egyre kevesebbet játszom, viszont amikor elkap a gépszíj.. akkor zavarna hogy nem lehet.
-
Degeczi
nagyúr
nem, nem a játék az egyetlen érv!
pl. számomra teljesen lényegtelen: nem játszom gépen
a Linux mégis kiesik, mert az egyik fő hobbim a fotózás, és a RAW feldolgozás Linux alatt teljesen kezdetleges, a gyári (pl. Nikon) alkalmazások csak Windows alatt érhetőek el, de még a fotónyomtatóm drivere is - hiába tetszik egyébként a rendszer teljes testreszabhatósága, de még a felülete is (és az valóban csak hab a tortán, h ezek mellett még ingyenes is lenne)
-
Szerintem, ha ez a cucc működőképes lesz, akkor sem a linuxra váltások száma fog nőni, legfeljebb a linux mellett tartott win-ek számát fogja csökkenteni.
Én majdnem teljesen elégedett vagyok a linuxos programokkal, de van pár progi, amik csak windows-on mennek (Skype, StrongDC, néhány gadget, stb.), és a linuxos alternatíváik vagy jelentősen butábbak, vagy nem is léteznek.
Persze, megvagyok nélkülük, de azért jobb lenne, ha mennének. A fejlesztőket úgysem fogja senki rávenni a linuxos verziók megírására, tehát marad a sufnituning win kompatibilitás.(#75) bambano: utolsó kérdésre egy lehetséges válasz: ingyen van
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest