- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- weiss: Pant* rant
- E.Kaufmann: Barangoljunk! OpenWRT Wifi Roaming jegyzetkezdemény
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
"az a jó hogy java után a c#-et nem is kell nagyon tanulmányozni."
Óhó, dehogy nem... másik "szubkultúra". Mert a nyelvet magát megtanulni az semmi, mind Java mind C# esetén. Na de aztán eligazodni az API (project) dzsungelban... és most egyáltalán nem csak a core API-król van szó, hanem a rengeteg technológiáról és eszközről, amit ismerned kéne. Pl. ha Java-zol, akkor Servlet, J2EE-et (ami önmagában egy tonna másik technológiát foglal magába), Spring, Ant, MAVEN, Ivy, anyámkínja... meg lehet ebbe kéremszépen őrülni. De az ember belerázódik, egy idő után... tudja már mikor hova érdemes nyúlni. Na most, átmész .Net-re, kezdheted az egészet elölről! OK, hogy vannak hasonlóságok, de akkor is... (Mondjuk a .Net centralizáltabb "szubkultúra", szóval talán könnyebb eligazodni.)
-
eziskamu
addikt
Én is vettem észre, és magával a nyelvvel nincs is gondom annyira, Ha majd lesz valami egyszerűbb feladat, azt talán már C#-ban "írom" (összeklattyolom a felületet, meg kódolok még valamit mögé
) Tudom lennének arra, amikre nekem kell más eszközök is (Acces, Excel , a különféla adatb. rendszerek űrlapkészítő eszközei), de én már nem bajlódom ilyenekkel, meg azért Java/C# vonalon csak többminden megoldható.
-
Hát lesz meló a visszafejtésével, hogy mit is csinál a cucc... De egy wine-szerű dologgal szerintem meg lehet majd oldani.
Lehet találgatni, úgysem tudjuk mi lesz a M$ következő lépése...Amúgy mondjuk a Quake2 elég régi... Kíváncsi lennék, mit produkálna egy Cryengine valami platformfüggetlen nyelven.
-
-
Általában az a baj ezzel, hogy a játékok így is minden erőforrást felzabálnak. Sajnos manapság rengeteg ilyen van, hogy simán arra építenek a fejlesztők hogy majd a bika HW elviszi a cuccot.
A .net - mono meg szerintem ígéretes dolog, a nem sebességfüggő alkalmazásoknál.
.net-ben összehányt céges progik simán elindultak a Linuxomon, és én is azért .net - t kezdtem el tanulni, mert amit a Linuxon befordítok, az egyrészt natív módban a Linuxon fut (a wine el se tudta indítani), másrészt csont nélkül megy windózon is.
Annyi a gáz, hogy a mono-nak nincs GUI szerkesztője, szóval kézzel (notepadben
) pakolom össze a felületet, de amúgy készül már a GUI szerkesztő is.
-
ddekany
veterán
A C/C++-vel (ideértve azok standard könyvtárait is) az a gond, hogy akármilyen csodásan kényelmesre oldanák meg vele a multiplatform fejlesztést, akkor is elhaladt felettük az idő... a cégek meg minél olcsóbban (hatékonyabban) akarnak fejleszteni, szóval ezzel nem lehet őket "elcsábítani", nem lesz tendencia, hogy legalább a távoli jövőben az új szoftverek azzal készüljenek. Ha a "GNU közösség" állna elő egy új fejlesztői platformmal, ami mindegyik vetélytársnál hatékonyabb (.Net + Visual Studionál, stb), és multiplatform, akkor viszont... gondolom érthető. De ez elég esélytelen, mert egyrészt nem valószínű, hogy rendelkezésükre áll ehhez elégséges szervező képesség és erőforrás, másrészt meg ha az MS nem építi be a keretrendszerüket a Win-be (úgy mint a .Net-et Vista-tól kezdve), akkor ott technikai okokból problémás versenyezni a .Net-el. Tehát pl. a Java már csak emiatt is helyzeti hátrányban van. Szóval ha belegondolok, gyakorlatilag esélytelen az egész...
már desktop-on. Ezt kb törvényi úton lehetne megoldani (pl. ha megválasztatok világdiktátornak,
kötelezem az MS-t, hogy beépítse a fikcionális GNU-VM-et a Windows-ba, aztán akkor lehet semleges pályán versenyezni a .Net-el, ki a jobb).
Ja, szerver oldali programozás terén is addig kéne belehúzni, amíg lehet. Most még lehet Java + Eclipse-el (+ Spring, stb) virítani, csak aztán le ne nyomja a .Net, ami viszont csak Windowsos szerveren fog rendesen futni...
-
zsolt320i
senior tag
nem állítottam hogy a win-ben nincsenek gondok, persze hogy vannak, semmi sem tökéletes.
de ha arányait nézed sztem a win sokkal jobban áll, főleg ha még hozzáveszed azt is, hogy mennyivel több minden fút a win-en.Ezt hívják favágó módszernek...
csak kérdezném a linux alatt nincs ilyen
és ha az Ubi bekrepál akkor mit csinálsz, milyen megoldást tudsz?Fura nekem soha nem volt gond ezekkel linuxon... főleg nem apám netezős gépén
ha soha nem volt ilyen problémád akkor nem értem a "főleg-et"
de akkor te szerencsés vagy, amig nekem is abit kn8sli-m volt és egy GF7600GS addig nekem is minden tökéletesen működött, és én sem értettem mi az a rengeteg probléma az Ubi fórumon. Számítógépváltás után (Giga MA 780G UD3H, Saphire 4670 Ultimate, Atlon x2 5600+, Ubuntu 9.04/64) sajnos én is megtapasztaltam hogy milyen az amikor bármennyi googlizés, és buherálás után nem sikerül normális működésre bírni a vasat.
Elég idegesítő.
De mindezek ellenére várom a 9.10-et, felrakom újból és remélem ott már kevesebb gondom lesz. -
-
"legalábbis ha használva van, és nem úgy áll ahogy telepítve lett."
Melóhelyen a domainben levő gépeink kb. 2 hét alatt annyira befragmentálódnak, hogy a felére lassul... Egy otthoni gépnek ehhez szerencsére több idő kell."vagy azt hogy egy nehezen olvasható cd miatt blokkol az egész rendszer,"
Ja ez kemény. A Win2003 Server befagyasztható egy rossz CD-vel. Nesze neked biztonság"már régóta vista sp1-et használok, ott is tudnék mesélni a stabilitásról, meg a rögtön minden megyről..."
Meg a driver ellátottságról gondolom. -
zsolt320i
senior tag
nem tudom, hogy mire és hogyan illetve milyen hw használod az xp-t de őszintén mondom legalább 3 év használat során sosem volt vele bajom, se lefagyás, se kék halál, se belassulás semmi.
az újratelepítést meg winnél meg lehet oldani kb 20 másodperc alatt ha mégis valami gond akadna, csak simán el kell menteni a aprtíciót.
nekem a 10Gb-os particiót amin kb 5 Gb adat volt 1,9 Gb-be mentette el.a használhatóság meg pont fordítva van mit ahogy írod, sztem a win sokkal több mindenre használható mint a linux, és épp a linuxnál jönnek elő ezek a problémák.
kezdjük a legegyszerűbbnél:hang, videó, a flash, stb stb. -
zsolt320i
senior tag
kedves negyedes, bambano, envy, sanyix!
a stílusotok mindent elárul, amiből kiderül hogy legalább annyira nem értettek a os rendszerekhez mint én az agyműtétekhez
, de ez még nem is lenne annyira nagy gond.
a nagyobb gond az, hogy egy vitát nem ú gy kell lefolytatni mint az óvodások - hülye vagy, nem, nem én vagyok a hülye hanem te - , hanem érvekkel tényekkel alátámasztani.
no akkor megkérdezném hogy
- mi a különbség a két kernel között
- mi a különbség a felépítésben
- mi az előnye az egyiknek és mi a másiknak
- miért könnyebb a windowst portolni a változatos hw-ket tartalmazó pc-kre (gondolom a fenti kérdésekre adott válaszokból ki fog derülni, de biztos ami biztos rákérdek)
- mi a véleménye Linus T.-nak a linux kernelről?
Sztem értelmes és hozzáértő válaszokat fogok kapni mert az arcotok nagyon nagy, remélem a tudásotok is.
Várom az értelmes és tényekkel alátámasztott válaszokat! -
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Komplett új gép eladó Ryzen5 8400F nettó áron!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest