Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4829) hdsentinel válasza grex4 (#4827) üzenetére


hdsentinel
őstag

Ahogy a súgó is írja, teljesen természetes, hogy a rövid és részletes önteszt hibát jelez (nem "kiakad") viszonylag kevés hiba esetén is. Pontosan ezért ilyenkor célszerű a többi teszt használata az alapos vizsgálathoz, javításhoz :K

A Felület teszt szintén nem "száll el".
Teljesen normális, hogy amikor a merevlemez hibás szektorra fut rá, az éppen azt a szektort írni/olvasni próbáló programnak várnia kell, amíg a merevlemez felől válasz érkezik.
Ez akár hosszabb ideig is tarthat, néha órákig is, a probléma, hibás felület mértékétől.
Ilyenkor a felhasználók általában bezárják a nem válaszoló programot, extrém esetben (ha a rendszer is úgy tűnik, megfagyott) jön a reset, amely általában csak tovább rontja a helyzetet.
Ez is le van írva a program honlapján természetesen.

Nem, természetesen nem normális a 0,07 MB/sec, ezt nincs értelme futtatni, hiszen a kérdéses területen máris megjelentek a hibák (sebességtől függetlenül).
Ezért lehet érdemes valóban a Lemez felületének újrainicializálása teszt, amely
- rákényszeríti a merevlemez a hibás szektorok felülvizsgálatára
- ha szükséges, azok lecserélésére a tartalék területről.

Hosszú idő lesz (és közben nem "száll el" a teszt, amikor a hibás részekre ér).
Utána ideális esetben (még ha a hibás szektorok száma növekszik is) az ismételt olvasás teszt már nem jelez hibát (vagy csak kevesebb hibát).
Ha nem így történik, akkor a merevlemezt nem érdemes tovább használni, sőt, ha elég sok hibás szektort hoz felszínre a teszt és a kondíció 0%-ra csökken, akkor kérhető garanciális csere (ha még garanciális).

Nem árt ilyenkor a programban található Riport menü -> Teszt riport küldése a fejlesztőnek opciót használni, akár többször is, így az állapot (és annak változása) ellenőrizhető, kiderül, hogy érdemes-e tovább használni akár másodlagos tárolásra.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.