- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
hdsentinel
őstag
válasz
jozsi252 #2698 üzenetére
Rendszer-optimalizáló programokkal fordul elő, hogy bizonyos rendszer-funkciókat letilthatnak, mert állításuk szerint így gyorsabb lesz tőle a gép.
Azonban néha a Windows bizonyos helyzetekben magától is lekapcsolhatja a teljesítménymérést, pl. ha egy új eszköz (akár csak pendrive, külső HDD) kerül a rendszerbe. Hogy láttad, van összefüggés esetleg, hogy ilyen eseményhez köthető a teljesítmény-mérés leállása?
Ha igen, esetleg próbáld meg ezt:
1) start (Windows) gomb és REGEDIT indítása
2) keresd meg ezt: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\HD Sentinel
(vagy 32 bites Windows esetén ezt: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\HD Sentinel )
3) ez alatt készíts egy új karakterláncot (STRING) DisablePerfCacheClear néven és ennek 1 legyen az értékeSegíthet, mivel így a program "óvatosabban" bánik a teljesítmény-számlálókkal hardver-változás esetén.
-
Amartus
senior tag
válasz
hdsentinel #2695 üzenetére
A magiciant felraktam, indexelés nincs a drive-on, hibernálás nem engedélyezett. A programoknál van amelyiknél nem tudom kikerülni a drive-ra az írást. Ezek azok, amelyek a users-be pakolnak.
Hogyan lehetne még csökkenteni az írást? -
jozsi252
veterán
válasz
InfiniteReality #2697 üzenetére
Pontosabban?
Nincsen fent semmi optimalizáló program, ami a gép működésébe beleszólna.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Miért van az hogy 1 nap után nemtudom olvasni a lemezteljesítményem.
Hiába csinálom meg azt ami a HD Sentinel weboldalán van mégpedig hogy
"Miért nem jelenik meg valós idejű teljesítmény információ?" mind a három dolgot megcsinálom, 1 napig tudom is nézni a lemezteljesítményt, tegnap este még tudtam, de ma már nem
Regeditbe pedig 1-es értékre visszaáll a Disable Performance Counters.
Tipp esetleg?
köszönöm
-
Amartus
senior tag
Az lenne a kérdésem, hogy ssd-nél a wear leveling count értéke normálisan milyen gyakran változik?
Nekem egy-másfél hónaponként ugrik egyet. A kondíció 99%-on áll. Samsung 830 az ssd típusa. -
iff
senior tag
válasz
hdsentinel #2692 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Így már tökéletes. Erre gondoltam.
-
hdsentinel
őstag
Itt nem jelenik meg (én úgy értettem, hogy a főablak bal felső részére gondoltál, ahol kiválaszthatóak az eszközök).
Az óra mellé alapban csak akkor kerül ikon, ha a HDD/SSD támogatja a hőmérséklet kijelzést.
De a Beállítások -> Merevlemezek oldalon bármikor kitehető egy plusz ikon az SSD-hez (is), ez alap HDSentinel ikon lesz, hőmérséklet infó hiányában. -
iff
senior tag
válasz
hdsentinel #2690 üzenetére
Nálam nem jelenik meg az értesítési területen.
Arra gondoltam, hogy az óra mellett lehet szürke is akár. Csak nálam a Samsung és a WD jelenik meg, az ocz ssd nem. -
iff
senior tag
hdsentinel
Szia!
Meg lehetne azt oldani a programban,hogy ha nincs az ssd-ben hőmérséklet szenzor, akkor is megjelenne egy zöld kocka, csak hőmérséklet nélkül?
-
hdsentinel
őstag
Igen, eléggé pontos: ha a merevlemez S.M.A.R.T. funkciója jól működik (az esetek túlnyomó többségében igen), akkor pontosan rögzíti az indítások/leállások számát, ezt olvassa ki és jeleníti meg a Hard Disk Sentinel.
A szöveges értékelés melletti "?" azonnal segít az értelmezésben és a Támogatás -> Gyakran Ismételt Kérdések pont alatt található még több információ:
Hibás szektorok találhatóak a lemezen. Lehetséges-e garanciális csere?
-
rii
nagyúr
a HDSentinel nem téved a leállsáok kapcsán, igaz?
ha azt írja, hogy 2690 a leállsáok száma, akkor az egy több éves HDD?
ez még hagyjánteljesítmény: 100%
kondicio: 9%A lemez felületén található 261 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A lemez felpörgése során előfordultak problémák 32 alkalommal. Ezt okozhatja merevlemez probléma vagy nagy terhelés (gyenge tápegység).
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.Javasolt az adatok azonnali mentése az adatvesztés elkerülése érdekében.
becsült hátralevő élettartam: 14 nap
watafaka? Ennek annyi?
-
Poiro7
senior tag
válasz
hdsentinel #2680 üzenetére
Ez a programon belül nullázza a hibát, magából a merevlemezből ez nem törölhető?
-
hdsentinel
őstag
A művelet részletes leírása (angolul): How to repair hard disk drive? How to eliminate displayed hard disk problems?
-
Poiro7
senior tag
válasz
hdsentinel #2676 üzenetére
"A Hard Disk Sentinel-ben a megfelelő hiba-számlálót tudod nullázni"
Hol tudom nullázni az átviteli hibát jelzőt?
-
Milo629
aktív tag
válasz
hdsentinel #2676 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ!
-
hdsentinel
őstag
válasz
Milo629 #2673 üzenetére
A hibás szektor MÁR JAVÍTVA van, nincs rajta mit javítani. A merevlemez ezt már nem használja, nem írja / nem olvassa, gondot nem okoz. A szöveges értékelés melletti "?" és a [link] is pontosan leírja.
A Hard Disk Sentinel-ben a megfelelő hiba-számlálót tudod nullázni, hogy a későbbiekben már ne jelenítse meg, ne mutassa, hogy gond van, mivel ez már nem számít, főleg ha csak 1 db van belőle.
Gond akkor lenne, ha a lemez felületén lenne további probléma, ami további hibás szektorokat eredményezne. Érdemes egy tesztet lefuttatni, hogy (ha van ilyen), az kijöjjön és javításra kerüljön, a megfelelő programmal, módszerekkel: [link]A feljegyzett felpörgési problémák a tápcsere, környezetváltozás miatt nem tűnnek el automatikusan, azaz továbbra is kijelzésre kerülnek. De pontosan ezért ez a számláló is nullázható a programban, így a tápcsere után a Hard Disk Sentinel az új, stabil állapotot jelzi, amíg esetleg nem fordul elő újabb probléma.
Teljes merevlemez-állapot ismerete nélkül nehéz megmondani, meddig fogják bírni, de ha a tesztek lefutnak és az állapot stabil, nem jelentkeznek újabb hibák, az bíztató, akkor valószínű nem lesz gond (főleg ha a tápcsere is megtörténik, a tesztelést/ellenőrzést én már az új táppal végezném).
Az említett program semmivel nem tud többet (sőt kevesebbet
) mint a Hard Disk Sentinel "Felület teszt" pont alatt elérhető tesztek. Ezeknél a program részletesen leírja, mit csinál, felügyeli az állapotot, annak változását és számos beállítási lehetőséget biztosít.
-
hdsentinel
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #2668 üzenetére
Kérlek írd meg, miért lenne előnyös, ha nem jelezné ki, akkor látnám, mire gondolsz!
-
Milo629
aktív tag
Sziasztok, van két darab "MAXTOR STM3320613AS" 320Bg-os HDD-m, egyik kondíciójára azt írja 54%, másikra 52% és mindegyiknek ~400 napot ír várható időtartamnak.
S.M.A.R.T. fülön mindegyik értékhez "OK" vagy "OK (Mindig rendben)"-t ír. (Mindegyik teljesítményére 100%-ot ír).
Áttekintés fülön ír még lemezfelpörgési hibát, de írja, hogy adódhat a rossz minőségű táp miatt is, táp most lesz cserélve a videokártya miatt, ebben látok még reményt, hogy helyreáll az új táppal, továbbá egyiken van egyetlen egy darab hibás szektor is.
Kérdés, hogy reménytelen a HDD-k helyzete vagy még azért bírni fogják? Plusz a hibás szektort mivel tudnám javítani, HDD Regenerator 2011 vinné pendrive-ról? -
rgeorge
addikt
válasz
Sanyaman #2667 üzenetére
Szóval az a helyzet ezekkel a Lenovo-ba szerelt Seagate HDD-kkel, hogy spéci firmware van rajtuk, ami ezt a SMART értéket "másra használja", ezért nő kb. óránként 1-el. Ha jól megfigyeled, nagyon együtt mozog a "Power on time count"-tal. Ha minden igaz, ez a firmware a gyorsabban elérhető helyekre mozgat gyakran használt adatokat, és ezt jelzi a számláló.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #2668 üzenetére
1. Van a számítógépedben 6 ugyanolyan drive. Ebben az esetben csak a gyári számok alapján tudod megkülönböztetni őket.
2. Eladod a drive-ot. A vevő szeretné látni a gyári számot. Ha ez kapcsolható, akkor sokkal könnyebben manipulálható is.A fentiek miatt szerintem Sentinel nem fog belemenni a kikapcsolhatóságába.
-
liksoft
nagyúr
válasz
#80875784 #2669 üzenetére
Szia!
Az adatok nem tévesek, a drive kapott egy sokkot. Ha össze vissza billeg az állapota, akkor sajnos azt nem tudta maradéktalanul kiheverni. Ettől még tűnhet stabilnak, de nem az. Ebben az esetben a nullázás nem jó, és a billegés miatt nem is tudod. Az adatokat a drive kezeli, így bele sem lehet nyúlni, maximum a Sentinelben offset-et beállítani (de ez a billegés miatt nem fog jól működni).
-
törölt tag
Sziasztok! Lenne egy igen érdekes esetem, kérdésem. Adott egy Toshiba mk5055gsx laptop vinyó. smart szerint hibás. Viszont folyamatosan össze vissza ugrálnak az adatok. pl: egyik nap 48 napot ír a vinyó hátralévő idejének, másik nap meg 53,stb... na most ez már másfél éve megy. A vinyót egyszer beraktam egy másik laptopba ahol rossz volt a csatlakozó. és azóta írja ezt a hibát. Előtte 100/100-as volt. Kérdésem, hogy tudnám ezt a smart hibát törölni, helyre állítani? Akár dos alól, akár bárhonnan, max is jó, linux is, mindegy milyen rendszer alól, csak ne írjon téves adatot rá. Előre is köszi.
-
válasz
hdsentinel #2665 üzenetére
Nem tudom pontosan mit értesz "hitelesség" alatt, ergo azt sem, hogy a lemez sorozatszámának ehhez mi köze lenne. Ez az adat egy egyedi azonosító...(a vevő nevét, lakcímét miért nem jeleníted meg a fejlécben?)
-
Sanyaman
tag
válasz
hdsentinel #2666 üzenetére
Szia!
Köszi a választ és igen, jó a tipp: Lenovo G580.
Teszt riportot sajnos nem tudok most küldeni, mivel tegnap lejárt a 3 napos cseregari, inkább visszavittem a boltba, ahonnan továbbküldték a szervizbe bevizsgáltatni. Elvileg mára vagy holnapra ígérték. Egyébként a honlapodon található infókat megnézem, a rövid és a részletes önteszt is lefutott hiba nélkül. Felület tesztet nem csináltam. Megnéztem viszont a Seatools-al ami rendben találta, viszont ahogy írtad ezek a gyári tesztprogramok eléggé ki vannak centizve, ezért is vittem vissza. Inkább maradok a HDS-nél. Amint visszakapom a gépet, küldök egy riportot!
Üdv,
Sanyi -
hdsentinel
őstag
válasz
Sanyaman #2661 üzenetére
Lenovo gép?
Valószínűleg nem valódi merevlemez-hiba, speciális firmware probléma, ami jelenleg vizsgálat alatt van és a következő verzió már ennek megfelelően fog dolgozni, azaz ezt a hibát nem jeleníti meg.
Jó lenne a Riport menü -> Teszt riport küldése a fejlesztőnek opciót használni, így ellenőrizni tudom, hogy pontosan erről van-e szó, azaz milyen firmware verziója van a merevlemeznek és milyen "nyers" adatokat biztosít.
Esetleg érdemes 1-2 tesztet futtatni, hogy kiderüljön, van-e bármilyen gond: Nem tökéletes a merevlemezem, mit lehet tenni?
Pl. az alábbiak gond nélkül, biztonságosan indíthatóak bármikor:
1: Lemez -> Rövid önteszt
2: Lemez -> Részletes önteszt
3: Lemez -> Felület teszt -> Olvasás tesztKöszönöm a kedves szavakat, örülök, ha a program hasznos segítségnek bizonyul !
-
hdsentinel
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #2659 üzenetére
Szia !
Miért lenne ez előnyös?
Tényleg nem várható ilyen opció, ahogy LikSoft is írta, a hitelességhez tartozik.
Valamint a drive-ok beazonosítását is segíti, ha több azonos típus van (pl. RAID-ben).De kíváncsi vagyok, miért lenne ez hasznos.
-
hdsentinel
őstag
válasz
isti101 #2651 üzenetére
Szia !
Nincs ezzel semmi gond.
A kondíció (gondolom) 100%, azaz "Nincs szugség beavatkozásra".Korábban előfordultak adatátviteli hibák, amiket a merevlemez feljegyzett, de ezek nem befolyásolják az állapotot, másik gépben könnyen lehet, hogy nem jön elő hasonló. Ha így van és a hiba-számláló nem növekszik tovább, akkor minden rendben, akár törölhetőek is a jelzett hibák a programban, hogy ne mutassa őket a továbbiakban.
-
Sanyaman
tag
Kedves hdsentinel!
Már kérdeztem másik fórumban is, de itt is megkérdem, hátha nagyobb sikerrel járok.
Egy vadiúj laptopnál a HDS felrakását követő első vizsgálat után ez mennyire normális? (egyébként a kondíció azóta is romlik) Ez visszaviteli / visszavételi indok? 3 napon belül vagyok még ma.Köszi a segítséged! Egyébként nagyon jó a programot, itthon mindig felkerül az aktuális gépemre, egyáltalán nem bántam meg a vásárlást, igaz ez az első éles jelzés, de ha tényleg hiba, már bőven megérte
-
liksoft
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #2659 üzenetére
Szerintem nem lesz benne, mert pont a hitelességhez tartozik.
-
-
liksoft
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #2657 üzenetére
Photoshop.
-
A HDS az abalak fejlécében kijelzi az adott eszköz seril számát. Ezt hol lehet kikapcsolni?
-
Doom
aktív tag
válasz
hdsentinel #2650 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ. Az első hibás szektor még úgy jelent meg, amikor a vinyó a gépben volt, közvetlenül a tápra és alaplapra kötve, nemrég vettem csak ki a házból. Nem is keretben tartom, hanem egy ilyen eSata kiegészítős hátlapba van bedugva. De akkor majd visszateszem a házba, és futtatok rajta néhány tesztet az inicializálás után, és megnézem, romlik-e tovább.
Köszi még egyszer,
D -
dudi
senior tag
válasz
hdsentinel #2602 üzenetére
szia,
sajnos mostanában nem lesz időm ilyesmivel játszani, de pár dolgot röviden el tudok mondani:
- zpkg csomagok feltelepíthetők webes felületen keresztül (hivatalos),
- zpkg-ból elérhető a smart monitoring (minimális szolgáltatás, kb raw kilistázza az attribútumokat)
- van hozzá nem hivatalos terminal elérés, amiben lehet fordítani, tesztelni (ffp, ami ad ssh elérést)
- parancssorból is le lehet kérdezni smart információt. (de szerintem egyszerűbb, ha a már meglévő hdsentinel fordulna és működne).Lényegében teljes értékű arm eabi 2.6.31.8 kernel fut ezen a gépen. (Néhányon ha minden igaz oarm/oabi lehet, de azok nem zyxel, hanem nemtudom milyen gyártók gépei).
remélem segíthettem ezzel is,
üdv,
dudi -
isti101
tag
nem használtam még hd santinel progit hol tudom leszedni ingyen_
-
overland
aktív tag
sziasztok,
ha egy 222 bad sectoros külső hdd-t nem lát több gép sem akkor lehet még valamit tenni?
pár napja a sentinelen néztem... azóta semmi -
isti101
tag
van egy hdd amit hd sentinellel tesztelt valaki , namost nem vagyok témban, próbáltam ide bemásolni de nem ment inkább leirom
szoval azt irja , hogy a lemez es a számitógep közötti kapcsolatban előfordulnak problémak 1120 esetben
Nincs szugség beavatkozásra
441 napja van haszálva
1000 nap a becsult ido amit még muködik
Kérdezném , hogy ez az 1120 probléma jelent e valamit mert meg szertném venn a hdd ét ami egy 500 gb os WD sata 2 es -
hdsentinel
őstag
Szia !
A hibás szektorokkal már nincs gond, azok problémát nem okoznak, ahogy a szöveges értékelés melletti "?" (és az ott megjelenő "Hibás szektorok?" pont) írja. Valamint: Hibás szektorok találhatóak a lemezen.
A problémát és az ingadozást itt a gyenge szektorok jelenléte, kialakulása okozza. Ezeket a Lemez -> Felület teszt -> Írásteszt (vagy még inkább a Lemez felületének újrainicializálása) teszt javítja, ideális esetben teljesen eltűnteti őket, de néha, használattól függően idővel maguktól is javulhatnak.
Azonban ha a környezet nem tökéletes, akkor ilyen szektorok ismét előjöhetnek, és az állapot ingadozik. Ezt kellene kivizsgálni és megszűntetni, hogy ne forduljon elő.A gyenge szektorokról számos alkalommal volt már itt szó, de a lényeg, hogy
ezek a gyenge szektorok önmagukban sok esetben nem utalnak merevlemez-problémára,
nagyon sokszor működés (általában írás) közbeni tápellátás vagy adatkommunikációs
hiba okozza, ilyenkor a merevlemez nem képes a szektort megfelelően felírni.
Nem ritkán szabálytalan leállítás (pl. reset, áramszünet, stb.) okoz ilyesmit.Érdemes lenne az eSATA keret kábelét, csatlakozását, a keret belső csatlakozását, tápellátást ellenőrizni. A cél, hogy hosszú távon az állapot STABIL maradjon (még ha a kondíció nem is 100%), azaz ne jelenjen meg új hibás vagy gyenge szektor.
-
liksoft
nagyúr
válasz
InfiniteReality #2648 üzenetére
Hát igen. Már kopogtattak.
Pont ezért szeretem inkább javasolni a TrueCrypt-et. Nyílt forrású, több platformos. Elég a jelszó, és bárhol nyílik. De jelszó nélkül.......
-
InfiniteReality
őstag
válasz
liksoft #2647 üzenetére
)))))))))))))))))))))))))))))))))) Ezekszerint próbálkoztak Nálad kulcs nélkül, hogy naaaa lécci lécci?
Mondjuk megjegyzem, lehet csak összeesküvés elmélet, de nem hiszem, hogy a MS-nak vagy az FBI-nak ne lenne egy mindent nyitó univerzális kulcsa a BitLockerhez.Ahogy a legtöbb DELL laptophoz is van egy master bios password, ami gépfüggő, egyedi és nem változtatható meg. Kérésre a DELL szerviz megmondja.
-
liksoft
nagyúr
válasz
InfiniteReality #2646 üzenetére
"Főleg mikor valaki nem ért hozzá", hogy idézzem magam. Ha valaki a kulcsot elteszi, akkor az ért hozzá, vagy nem?
-
liksoft
nagyúr
válasz
InfiniteReality #2644 üzenetére
Imádom a Bitlockert. Főleg mikor valaki nem ért hozzá, utána meg adatokat kéne menteni, és csak a sírás marad!
-
InfiniteReality
őstag
-
Doom
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 1,5 terás WD vinyóm, pár éves, és amióta vizsgálom a HDS-lel, elkezdtem agódni
Alapból kb 55%-os kondíciót írt rá még október végén, végeztem is rá egy olvasás-írás-olvasás tesztet (a rövid és a részletes önteszt nem futott le az "olvasó egység hibája miatt", és talált egy hibás szektort:Aztán egy hónap múlvára már leesett a kondíció 18%-ra, ekkor ismét futtattam a fenti tesztet (a rövid és részletes önteszt továbbra sem fut le), és az eredmény már több hibás szektor:
Viszont időközben a kondíció valamelyest visszaállt (még a teszt futtatása előtt), előbb 31%-ra, majd most 29-nél jár.
A smart adatok így néznek ki:A kérdésem az lenne, hogy mit lehet tenni a vinyóval, hogy megálljon az állagromlás? Most eSata-n van a gépre kötve, mert alapvetően backupnak szánom, de így nem tudom, megbízhatnék-e benne...
Előre is köszi,
D -
baboss
őstag
válasz
InfiniteReality #2639 üzenetére
Win 7 Ultimate 64 bit magyar.Még soha nem fagyott le és nemvolt vele semmi gondom.
-
InfiniteReality
őstag
Windows 7 de milyen? Magyar? Ultimate?
Saját személyes tapasztalataim alapján a magyar windowsokkal és ettől függetlenül az ultimate változatokkal sok gond akad. Lehet hogy azért fagy, rossz sok embernek a gépe, illetve vannak driverproblémái, mert a magyar (angoltalanított) windows nem 100%-ig kompatibilis.
Csak egy egyszerű példa: Lenovo T500-as laptop. Magyar Windows 7-tel a Windows update semmilyen(!!!) drivert nem ismert fel. Ugyanarra a gépre egy Win7pro-t telepítve érdekes módon szinte mindent megtalált (tény hogy a gyári driverek jobbak, de itt most nem ez a lényeg).
-
M107
addikt
válasz
liksoft #2637 üzenetére
S mi a helyzet az egy ágas tápokkal ?
A letöltőgépemben egy cifi CTG 500 80P 2 ágas tápon, 3 HDD és 3 optikai meghajtó osztozik. egy másik ág csak a videokártyának van fenntartva. (GTX 550TI) néha azért játszom is vele.A Normális másik gépemben FSP Aurum 550 Gold van bent annak is a 12V kétágas ott 5 Hdd és 1 Bdíró osztozik egy HD7770 kártyával.
Akkor gondolom rosszat vettem
-
-
baboss
őstag
válasz
hdsentinel #2634 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes szakmai tanácsot.
Amint megkapom a csere HDD-t lefuttatom a teszteket amiket tanácsoltál.
Sajna a 3 nap már lejárt de a garancia az érvényes.
Üdv Csanád. -
hdsentinel
őstag
Én köszönöm a választ!
A Win7 "Szabványos AHCI kompatibilis vezérlő" illesztőprogramja valószínűleg alkalmasabb lenne.
De ha gondolod, használd a Riport -> Teszt riport küldése a fejlesztőnek opciót, akkor meg tudom nézni pontosan a vezérlőt és azonnal tudok javasolni konkrét illesztőprogramot, vagy a fent említettet, vagy a megfelelőt a Támogatás -> Driver Zóna oldalról.
-
hdsentinel
őstag
Több dolog is okozhatja.
Szállítás közbeni sérülés, beszerelés közbeni elektrosztatikus kisülés, stb...Amikor indítás után ránézel, és 100%-ot látsz, az azt jelenti, hogy a merevlemez legutolsó ismert állapota tökéletes volt (mikor a gyárból kijött). Ám ahogy a merevlemez elkezd dolgozni, idővel szépen előjönnek a hibák, amelyben a felület egy része, cache, fej(ek), csapágy, szervó, stb... érintett. Ezek ilyenkor kerülnek rögzítésre a S.M.A.R.T. -ban és a program is ennek megfelelően tudja őket kijelezni, figyelmeztetni.
Két eset lehet: vagy akkor jönnek elő ezek a hibák és okoznak adatvesztést, amikor tele van már a HDD, vagy még azelőtt, hogy megtöltenéd, mivel a programban található tesztek pont azért készültek, hogy felszínre hozzák és lehetőségek szerint javítsák, stabilizálják az állapotot.
Pont ezért: [link]
érdemes tesztelni "éles" használat előtt és ha ennyi hiba van, akkor kérni egy cserét, jelen esetben ismét (zsír újat 3 napon belül teljesen mindegy milyen indokkal illik cserélni). -
rii
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #2594 üzenetére
nem írtam a gazdagépről semmit, elnézést, mert nem hittem, hogy számít ... egy DELL LATITUDE e6400-ban van benne az SSD és W7 alatt fut ...
nem én tettem fel az OS-t ... az alap W7-es driver kellene?
hdsentinel: feltettem amit linkeltél, és ott már a kondicio 100% lett .. köszönöm!
-
baboss
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #2630 üzenetére
Nem segített a csati csere.Azért köszi.
-
baboss
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #2630 üzenetére
Megnézem mit csinál ha átrakom másik csatira.A hd sentinel rövid önteszt nem fut le rajta.
Megáll a vége előtt és nem megy tovább a csík.
[link] -
Azt azért mérlegeld, amit InfiniteReality felvetett, azaz nehogy valami ordenáré chipset és/vagy sata driver-t telepítettél időközben és az okozza a jelenséget, Mielőtt elszambázol a boltba, jó lenne egy másik konfigban is ránézni a HDD-re avagy egyszerűen dugd át egy olyan sata portra ahol most egy hibátlan hdd figyel...
-
baboss
őstag
válasz
InfiniteReality #2627 üzenetére
Asmedia SATA Controller Driver V1.3.4.0 for Windows XP/7/8 32bit & 64bit.(WHQL)
A PC konfigurációm nem egy olcsó ,nem hiszem,hogy a gyenge minőségű és teljesítményű összetevőkből adódik a hiba.
A tápegység 1 szálon sorba fűzve látja el a 4 DB HDD-t. A többivel nincs gondom.Tehát a hibát nem a tápegység áram ingadozása okozza.
Operációs rendszer : WINDOWS 7
Alaplap:ASUS CROSSHAIR V FORMULA Z
CPU : AMD FX 8120
VGA : ZOTAC GTX 480
RAM : 8 GB
TÁPEGYSÉG : CORSAIR GS 800
Az operációs rendszer egy OCZ RevoDrive 3 240 GB-os SSD-n van.
Vízhűtés : CPU --VGA - RAM
A ház belsejét 4 db 12 cm-es ventilátor hűti, tehát a túlmelegedés sem lehet a hiba oka. -
baboss
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #2626 üzenetére
Köszi a segítséget.
A héten visszaviszem
a boltba cserére.
-
-
baboss
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #2623 üzenetére
-
baboss
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #2621 üzenetére
-
-
baboss
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #2621 üzenetére
Itt van amit kértél.Nekem nem sokat mond már próbáltam után na nézni.itt
-
HDS-ben a SMART fülön mik vannak? (Egyáltalán szabályos vagy "totálkáros" SMART adatok vannak ott)
"Az nem ugyan az ?"
nem.Az inicializáláskor "csak" a partícióstílus lesz meghatározva, ami MBR avagy GPT. Partíciót neked kellett létrehozni, automatikusan nem fog egy elsődleges NTFS fájlrendszerű partíciót létrehozni a lemezkezelő.
-
baboss
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #2619 üzenetére
Az nem ugyan az ?
(Kezelés --> Lemezkezelés --> inicializálás) A program elvégez mindent automatikusan csak okézin kell , felkínálja a gyors formázást is.
-
Korábban nem ezt írtad, hanem azt, hogy csak inicializálva lett. Ha csak inicializálva van egy meghajtó, akkor attól még nem lesz rajta partíció...
Ha netalántán korábbi HDD-d is ugyanígy szállt el, akkor valóban esélyes, hogy táp vagy egyéb amortizálja le a meghajtókat.
-
baboss
őstag
válasz
eladohardver #2616 üzenetére
A táp egy CORSAIR GS 800.A HDD-k 4 db egy ágra vannak kötve.Azokkal nincs gond a képen is le lehet olvasni az értékeket.[link]
-
baboss
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #2615 üzenetére
-
-
InfiniteReality
őstag
válasz
pityke88 #2611 üzenetére
liksoft kolléga jól írja
, ilyen HDD-re én nem bíznám az adataimat. Eleve, ami csak egy helyen van meg, az nem fontos. Ami fontos, az legalább két külön eszközön van meg.
A mellékelt screen alapján az a HDD golyóérett, nem igazán éri meg programokkal szöszölni rajta, mert ad egy hamis biztonságérzetet, aztán pedig egyik napról a másikra fog meghalni az eszköz, rajta minden adatoddal.Ha a hibás szektorok száma nő, az eleve semmi jót nem jelent. Ha gyengélkedő szektorok vannak, az pedig eleve azt okozza, okozhatja, hogy olyan nyögvenyelősen megy a gép (lassú).
Legegyszerűbb jobb kézzel bal vállon át az a winyót s beletenni egy újat (vagy SSD - felkészülve arra, hogy SSD-ről egy esetleges adatmentés macerásabb mint wichesterről, ezért is nagyon fontos, mindenről legyen biztonsági másolatunk).
A biztonsági másolat sokszor elhangzott már itt, elég ha az ember vesz egy külső winchestert, és időről időre a fontosabb dolgokat oda is átmásolja. Így már két helyen van meg minden, nem tökéletes biztonság, de a semminél mindenképpen több.
-
liksoft
nagyúr
-
rii
nagyúr
huhh .. köszönöm .. .igyekszem majd igyekezni .-)
-
pityke88
tag
Sziasztok!
Az egyik hdd a notimban ilyen állapotban van, jelenleg egy formázott partíció van rajta üresen.
Használhatom nyugodtan, vagy már nem érdemes rá menteni fontos adatot, illetve lehet-e vele még valamit kezdeni?
Köszönöm! -
hdsentinel
őstag
válasz
InfiniteReality #2606 üzenetére
Akkor csak ezt kell megnézni, hogyan lehet csinálni
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Az én NAS-omra lehet QPKG csomagot telepíteni, ami megint valami mókolt Linux disztrib telepítőcsomag lehet
Tehát a NAS alapvetően enged külső programot telepíteni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
hdsentinel #2604 üzenetére
Kiegészíteném annyival, hogy a NAS-t szerintem nagyon korlátozott területre találták ki a gyártók. Mivel ezek az eszközök relatív olcsók és "nagy" tudásúak, így a "kispénzű" felhasználók ahová csak be lehet paszírozni, ott használják. Ott is, ahol életveszélyes. Gondolok itt arra, ha NAS-on fut egy 10-12 gépes irodai rendszer. Ez NEM server! A kettő nagyon-nagyon nem ugyanaz. Viszont adatmentéses gyakorlatom alapján állítom, sok helyen server helyett használják. Van is adatvesztés belőle.
-
hdsentinel
őstag
válasz
Poplacsek #2603 üzenetére
Ez egyáltalán nem igaz.
A szoftverek vagy megtesznek mindent, vagy azt mondják "ezt nem lehet" (lásd pl. általánosságban a RAID tömbök/vezérlők támogatását a HDSentinelben és más programokban).A NAS gyártóknak annyi lenne a dolguk, hogy egy valamilyen megoldást betegyenek, pl. egy elkészített daemon-t (aminek elkészítésében szívesen közreműködnénk vagy akár teljes egészében megoldanánk), ami az adatokat biztosíthatná kifelé. Aztán ezt valamilyen program vagy használná, vagy nem.
Semmilyen jogi hercehurca nincs abból, hogy valamelyik program ezt nem használja.Viszont a "barkácsolás" nem igazán preferált, ezért lenne jobb, ha ez gyárilag benne lenne a NAS-ban, nem a felhasználónak kellene mindenféle kerülőúton rátölteni, mivel EZ okozhat jogi hercehurcát (vagy adott esetben egy garancivesztést).
Ők azért nem akarják, mert
1) enélkül is viszik a NAS-okat, teljesen felesleges extra szolgáltatást adniuk
2) így kiderülne, hogy pl. a NAS keret "felfűti" a HDD-t, nincs elég szellőzés benne és folyamatos lehet a jelzett magas hőmérséklet. -
Poplacsek
senior tag
válasz
Szerintem az a baj a NAS gyártókkal, hogy ők nem akarnak másoknak hasznot hajtani. Nyilván úgy gondolkodnak, hogy ha ezt lehetővé teszik, azzal valakiknek anyagi hasznot húznának. Ráadásul ezt valahogy szabványosan úgy kellene megoldaniuk, hogy egyformán tudja az összes állapotfelügyeleti szoftver "gyártó" használni, máskülönben mindenféle jogi hercehurca is lehetne belőle...
-
hdsentinel
őstag
Pont ez lenne a cél: hogy az állapot infókat egy speciális módon (pl. adott hálózati porton) le lehessen kérni egy, a NAS-on futó szolgáltatástól és így azok megjelenhessenek azon a gépen, ami felügyelné.
Sajnos kevés az idő és erőforrás kapacitás arra, hogy ezt alaposan körbejárjuk és a gyártók hozzáállása sem szimpatikus. De ha van időd és kedved, próbáld meg, hogyan lehet a NAS-odra (persze ARM-ra fordított) programot telepíteni és esetleg hogyan készíthető bármi apróság (legalább egy "hello world") FreePascal-ban, ami így "rátehető" (mivel a HDS Linux változata abban készült). Ha ez a két dolog működik, akkor van esély
-
InfiniteReality
őstag
válasz
hdsentinel #2596 üzenetére
Egy ilyen NAS-ba való HD Sentinel nekem is nagyon jól esne
Amit vettem (QNAP TS-212) van benne smart figyelés, de koránt sem olyan szofisztikált, mint a HDS
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Suzuki topik
- Xbox Series X|S
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- OLED TV topic
- Garmin topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- További aktív témák...
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Új Acer Predator 16 WQXGA 165Hz G-Sync i9-13900HX 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Win11 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3223, 93% Akkumulátor
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Intel Core i5-9500 / i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest