Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
betyarr
veterán
válasz
Plasticbomb #5599 üzenetére
riportra sem válaszol már kb 1 hónapja.valami komoly gebasz lehet...
mod.: pedig ahogy nézem,ide bejelentkezett tegnap
-
Plasticbomb
addikt
-
Sanyi.mTs
addikt
4.71-nél is ugyan ez van.
nézegettem az ssd topikot is. hds szerint az op.rendszer trim funkció nem volt engedélyezve.közben a laptop (lenovo tp x200) topikjában is rákérdeztem és kiderült, h a lenovo intel rapid drivere volt a gond, most cserélve lett intel-esre és minden rendben.
-
flymi
addikt
Csak a frissítés miatt mondtam, igen. Jobb lett bármi is az újabb verziótól? Dehogy.
Kétszer küldtem riportot, elsőre részletes leírással, képekkel. Nem érkezett válasz.
(Lehet fel kellett volna jegyeznem anno a regisztációs kódot a szoftverhez, mert 1000+ mail közül nehéz lesz előbogarászni, főleg, hogy nem működik a kereső funkció a levélfiókban) -
Csorbi
addikt
-
Üdv!
Nemrégiben figyelmeztetett a Sentinel, hogy valami bibi van az SSD-vel (Samsung 830, működési idő: 379 nap, összes írt adatmennyiség: 6,76 TB): 2016.08.20. 1:20:15,#199 Ultra ATA CRC Error Count 724 -> 722
A naplóval ellentétben ez az érték 724-en áll. Nem is értem, hogy csökkenhetett, elvileg csak növekedhet, nem? Minden más paraméter a gyári értéken van.
Megnéztem a diagramot, 2015. 02. 19-én is már ennyi volt az értéke (akkor telepíthettem újra a gépet). Azt nem tudom, hogy akkor/előtte hogy nem vettem észre, szerintem akkor nem jelzett a program, csak úgy meg nem nagyon szoktam nézegetni a SMART értékeket.
Szóval a kérdéseim: vajon miért riasztott most, ha elvileg nem változott ez a paraméter? Jelent ez most valamit, mit lehet tenni azon túl, hogy megigazgatom a kábeleket? Csak az OS+néhány program van rajta, archiválni nem kell. -
Sanyi.mTs
addikt
van egy ssd-m, hds szerint teljesítmény 80%, kondíció 100%.
kell ezzel foglalkozni? vagy ezt már érdemes gariztatni? -
Totalse
csendes tag
Üdv! Vettem egy Intel 535-ös SSD-t. Nem tudjátok, hogy lehetne átállítani, hogy az áttekintésnél ne az összes indulást, hanem az írt adatmennyiséget mutassa?
Szerk: Már nem aktuális a kérdés, formázás után rögtön átváltott magától.
-
flymi
addikt
Arra esetleg tud valaki mondani valami okosságot, hogy a frissítéssel miért tűnt el az Intel 520-as SSD a listából?
-
flymi
addikt
4.5.kutyafüle PRO verziós volt a HDS, frissítettem a legújabb 4.71-re és eltűnt az SSD a bal fölső listából.
Hogy lehetne elővarázsolni ismét? (Intel 520 120GB)A beállítások/figyelmeztetések/napi státusz email küldése opciónál kér valami SMTP szerver akármit.
Valaki kiokosítana, hogy mi ez és mi kéne, hogy rendben kapjam a mail-eket?
Előre is kösz! -
betyarr
veterán
válasz
Killer01 #5563 üzenetére
csak fel nem foghatom,hogy mi az ördög ír ennyit a lemezre (ami nyilván törlődik is,hiszen ellenkező esetben már régesrég be kellett volna többszörösen telnie,értelem szerint).és érdekes,hogy nincs látszatja a tettesnek,mert az erőforrás figyelő szerint a rendszer szokott néhány kilobyte-ot/megát nagyritkán firkálni
azzal képtelenség több 10 gigát egy nap alatt összehozni.az utorrentre gyanakodtam egy darabig,dehát az egy portable 2.2.1 és ráadásul a hdd-n figyel.oda van megadva a letöltési útvonal is.
egyébként ránéztem ssdok-al,az is ilyen sok írást detektál.jelenleg 411giga írásnál tartok.közel 100giga szombat este óta.különös... -
betyarr
veterán
válasz
Killer01 #5561 üzenetére
nos,most teljesen elbizonytalanodtam.benéztem a flash ssd totyikba és ott is panaszkodtak páran erre a hibajelenségre(?) az intel 535-nél.azt a választ kapták,hogy ettől még nem jelenti azt,hogy az ssd a hibás,illetve,hogy valami baja lenne.volt akinek rövid idő alatt csökkent a kondícó 3%-ot,feltételezhetően a sok írási mennyiség miatt.állítólag ez sem jelent semmi problémát.azonban engem akkor is aggaszt,hiszen a túlzott írási mennyiségtől fekszik ki az ssd.szóval ez van.majd a jövőben kiderül...köszönöm a segíteni akarást mindenkinek.ha esetleg okosabb leszek,akkor majd írok
-
betyarr
veterán
válasz
Plasticbomb #5559 üzenetére
a fene se tudja,meglátjuk.amúgy már toltam egy riportot a fejlesztőnek még kedden,de még nincsen válasz.lehet nyaral,vagy ki tudja.remélem majd válaszol.(ide beszokott jelentkezni,de már jóideje nem ír a totyikba.nem tudom mi lehet vele).
a 830-as samu ssd-m '12 óta van meg és ~64tb írással 94%-os.de határozottan emlékszem,hogy annál nem voltak ilyen horribilis írási mennyiségek. -
Plasticbomb
addikt
válasz
betyarr #5558 üzenetére
Legfrissebb HDS van fenn? Mit ír, mi alapján határozza meg a kondíciót? (9 TB írásal az intel 520 120 GB SSD-m még mindig 100as, 967GB írással a Samsung 850 Pro 256GB SSD-m 100as, szóval én ezen nem aggódom már. Ígyis csak a méret probléma, kéne egy 1 TBos a játékok alá.... Az 520asom 2013ból van, ha jól emlékszem, a 850 Pro meg 2016 Január.) Szerintem ne aggódj. Az átlagos mai SSDkre előbb írsz fel 500TB adatot, minthogy elhaljanak. Azt nézd meg, hogy a HDS mit ír a teljesítmény fülön az SSDnél, ha a két érték növekedése nincs szinkronban, akkor küldj egy reportot a fejlesztőnek a programból, így ha gond van a HDS-el, akkor ő előbb foja megtalálni, és kijavítani, mint te egyáltalán levágd mi a fene van.
-
betyarr
veterán
válasz
Plasticbomb #5557 üzenetére
aha,figyelgettem este óta ezt is.a rendszerhez tartozó alkalmazások,meg néha a pagefile,az AV stb.de ma már 380 giga felett vagyok.egy hét után???képtelenség...ez azt jelenti,hogy sacc/kb 2 hét múlva túl leszek az 1tb írt adatmennyiségen és gondolom csökkenni fog 1%-ot a kondíció.ezzel szemben a 2 éves adata ssd-m 100/100-as állapotú a hds szerint.most ez hogy?
-
betyarr
veterán
válasz
Plasticbomb #5555 üzenetére
-
betyarr
veterán
válasz
Plasticbomb #5553 üzenetére
persze,hogy nem.
-
Killer01
őstag
Akkor stornó az egész eszmefuttatásunk ami feljebb van... a smart adatokról csinálj képet lécci.
-
betyarr
veterán
tévedés.ezt a mennyiséget (320GB) nem a telepítés után közvetlenül írta,hanem folyamatosan növekszik.szinte percről-percre.pedig semmi különösebb felhasználói program nincs fenn,ami ekkora írást igényelne/eredményezne.ez a különös nekem az egészben.az előző ssd-n is ugyanezek a programok voltak fenn,de nem volt ilyen durva írt adatmennyiség
nincs egy órája bekapcsolva a gép,meg reggel ment kb. 1 órát és már 323,44GB-re növekedett az írt adat -
Killer01
őstag
17 óra az ssd összes üzemideje. A második képen a sentinel telepítésétől eddig látható az össz olvasás és össz írás, 08.14-től kezdődően. Magyarul az elmúlt 6 napban összesen a sentinel felrakásától (ha vicces számodra ha nem) 2 giga olvasás és 1,5 giga írás volt az ssd-n (a pontos üzemidőt sajnos nem tudjuk). Szóval a chrome cashe és hasonlók abszolút fals ötletek...
Vagy sok-sok ssd benchmark progit futtatott a delikvens win telepítés után/sentinel telepítés előtt, vagy -mint már mondtam- volt gyárilag írás az ssd-n új állapotában is. -
dugo_
veterán
válasz
Killer01 #5542 üzenetére
Nem viccelek. Továbbra sem a második képet kell nézni. Vagy szerinted 17 óra alatt 1,5 gigát ír egy futó rendszer? Ne viccelj...
A HDS főoldala írja a teljes írt mennyiséget. Egy win install simán járhat 100+ giga írással a belakott rendszer méretétől függően (az én 70 gigás C-m újrarakása kb 120-150 gigával jár, mire minden felkerül és lefrissül a WU). Chrome is rengeteget cache-el, Spotify is, volt akinél egy billentyűzet driver szemetelt terabájtnyi (!) adatokat az SSD-re. Meg kell nézni erőforrás figyelőben a lemezt terhelő folyamatokat, ha olyan fontos a kérdés. De egy friss telepítés mindig hirtelen dobja meg az írt mennyiséget.
A második kép valószínűleg a HDS tesztek és monitorozó folyamatok futtatása által írt adatmennyiséget írja.
-
betyarr
veterán
meg is ragadnám a lehetőséget,hátha valaki tud valami érdemlegeset mondani: 6 napja van egy új (120-as intel) ssd a gépben és azt vettem észre,hogy irgalmatlan módon növekszik az írt adatmennyiség.pedig csak egy win 10,frissítések hozzá,meg pár felhasználói progi volt telepítve.ami még érdekes,hogy az áttekintés fülön 320GB-t ír,de a teljesítmény fülön meg ~1500MB írt adatmennyiséget.na most ilyen esetben mi a helyzet?
-
betyarr
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #5534 üzenetére
valami lehet vele,mert küldtem neki pár napja riportot,de semmi válasz
1-2 nap után szokott reagálni.
-
Killer01
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #5534 üzenetére
Jó kérdés, én még január elején leveleztem vele de szerintem azóta itt se járt...
-
Hülye kérdés, de Máté Jani hol van? (nagyon remélem, hogy "csak" az NVme meghajtókra gyúr...)
-
-
Killer01
őstag
válasz
MasterDeeJay #5526 üzenetére
Smart fül adatait nézd át, ott mikre ír értékeket. Önmagában az adatátviteli hibák miatt nem kell kukázni egy hdd-t.
-
-
scott_free
senior tag
hi,
a tálcaikonok háttérszínét be lehet valahogy állítani áttetszőre? windows 10 alatt jobban mutatna úgy.
köszi!
-
tomp
félisten
Mi az oka, hogy 4-nél több usb-re kötött merevlemezt nem bír kezelni a program? Ha az 5. merevlemezt rákötöm a gépre akkor az usb 3.0-s vinyókat elkezdi folyamatosan piszkálni(feladatkezelő szerint 0,6-1MB/s) és a program lefagy. Ha lehúzom az 5. vinyót akkor pár mp elteltével helyre áll.
-
Szattila83
tag
Windows 10- et szerettem volna telepíteni. A biosban a fast boot opcióra gondolsz? Mert az a helyzet, hogy rendesen fel sem tudott települni rá a windows, mert az első automata újraindulásnál már csak a biosba engedett.
-
rgeorge
addikt
válasz
bolygo85 #5520 üzenetére
A korábban belinkelt HDS kép szerint nincs probléma. Ha a kondíció 100%, "zöld" az infó, nincs gond a meghajtóval. Amit linkelsz kép, az nem a HDS-ből való, a nyers SMART értékek alapján nem lehet mit mondani, a HDS pont erre való, hogy értelmezze a SMART értékeket az SSD/HDD típusa, firmware-e alapján.
-
rgeorge
addikt
válasz
Szattila83 #5518 üzenetére
Milyen Windows? Ha 8/8.1/10, érdemes megnézni, hogy a gyors rendszerindítás (energiabeállításokban) kikapcsolása megoldja-e.
-
Szattila83
tag
Üdv mindenkinek!
SSD- vel kapcsolatos problémám lenne. Vásároltam egy Corsair neutron XT 240- es SSD-t és amikor windowst szerettem volna rá telepíteni az egyik újraindulásnál a következő hibaüzenetet kaptam:
SMART detected HDD/SSD failure 6: Corsair Neutron XT SSD
WARNING! Please back up your data and replace your hard disk drive.
WARNING! Your HDD/SSD might crash at any moment.
Press F' to Run SETUP
Sehogy sem tudok rá windowst telepíteni. A biosban kikapcsoltam a smart detect funkciót, de ez sem hozott eredményt. A HDS szerint 100%- os.
Találkozott már valaki hasonló problémával?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Totalse
csendes tag
Sziasztok!
Egy SSD-vel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. A működési időből ítélve úgy látom, viszonylag új (nem az enyém, ezért nem tudom biztosan), mégis rengeteg írás van rajta HDS szerint, amint a képen látható. Szerintem ez irreálisan sok, ráadásul folyamatosan növekszik, indokolatlanul gyorsan. Pl írtam rá 3 gigát, a teljesítmény fül alatt mutatta is, hogy 3 giga, az összes írás viszont 0,09 terrával ugrott.
Más programban is megnéztem, de azok azt mondják, hogy ezen az ssd-n nem támogatott az összes írás kijelzése (elképzelhető ez? intenso ssd, nem túl neves márka). Akkor lehet, hogy a HDS is csak becsli, de rosszul? Ne foglalkozzak ezzel, vagy valami hardveres hiba lehet az ssd-vel?
2 gépben, 2 kábellel is kipróbáltam, ugyanezt csinálja.
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
net91
senior tag
Sziasztok,
Lefuttattam egy olvasási tesztet.
Az eredmény alapján minden rendben, de tele van fekete és sötétzöld és világoszöld szektorokkal, tehát nem homogén.
Sokszor nem lehet elérni ezt a merevlemezt és formázni sem. A HDS nem értem, miért írja hibátlannak. -
BlackPlanet
csendes tag
Sziasztok!
Többször előfordult, hogy nem látta a BIOS induláskor a merevlemezt (Seagate ST2000DX001-1NS164) és nem indult el az op. rendszer róla. Elküldtem szervizbe mivel még garanciális. Két hét után visszaküldték, hogy nincs semmi baja. A HDS az alábbiakat írja róla. Nem tudom mennyire megbízható ezek után. -
dugo_
veterán
válasz
se4ever2 #5505 üzenetére
Teljesen normális. A ráírt adatmennyiséggel arányosan csökken, ahogy használódnak el a cellák, ettől a teljesítménye még nem változik. A romlás sebessége függhet attól, hogy milyen TBW értéket adott meg a gyártó az adott típushoz.
Szerk.:
#1: Igazából az írt adatmennyiség tűnik soknak a működési időhöz képest. Mire használod a gépet, ami ennyi írást generál?
#2: Bár ahogy látom arra torrentezel, úgy érthető. -
jolti05
őstag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy a HDSentinel miért jelez egy Kingston UV400 esetében összes indulás/leállás számot írt adat helyett?
4.71-es verziót használok egyébként (ami, ahogy látom, a legfrissebb). -
pazirezz
tag
válasz
DarthSun #5501 üzenetére
Másik táppal kipróbálom, hátha megoldja a dolgot.. . bár nagyon nincs terhelve.. ez a WD vinyó + egy ssd van csak rákötve, semmi más.. ha ennyit nem bír el
illetve nem molex csatival van toldva.. . az a sok értek, ami fel van sorolva HDS képeken, semmi kirívó? Továbbra is megdöbbentő, h eltűnik a meghajtó.. mert oké, h lassabb, esetleg elveszik róla valami adat, egy file.. de h képszakadás .. ezen felül köszi az infót
-
net91
senior tag
Sziasztok,
Egy régi merevlemezemen a HDS-el felületi teszt ellenőrzést végzek. Elvileg a jó szektorokat zölddel, a sérülteket sárgával a rosszakat piros színnel kellene jeleznie, de nekem majdnem minden szektort feketével jelöl. Ezt mit jelent? A HDS a merevlemezzel kapcsolatban amúgy még azt írja, hogy a teljesítménye 90%-os, a kondíciója pedig 100%. -
válasz
pazirezz #5500 üzenetére
Ellenőrizd a vinyó tápellátását. Ha SATA vinyó, akkor molex toldóval van-e csatizva ? Tápod megfelelő teljesítményű, esetleg van-e benne fáradt/púpos kondi ? Ha ezek jók akkor magának a vinyónak kezd baja lenni. WD vinyókkal nekem is sok gondom volt, nem mondom hogy rosszak, lehet csak én fogtam ki problémás példányokat. Egy idő óta kerülöm, inkább más gyártmányt választok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexar NM1090 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- WD Black SN770M 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 5150-4850 MBs - Eladó!
- Acer FA200 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6200 MBs - Eladó!
- ÚJ/Keveset futott/Használt HDD-k Szuper áron!
- Western Digital WD Purple 4TB - WD43PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2137
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest