Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1983) hdsentinel válasza ALONSO11 (#1981) üzenetére


hdsentinel
őstag

Alapvetően az a gond az illegális verziókkal, hogy nem feltétlen úgy működnek, ahogy kellene, nem ritkán kártékony kód (vírus) kerül bele, ami miatt persze a fejlesztőnél reklamál a felhasználó.

Gond persze az is, hogy így nincs bevétel, jöhetnék a gazdasági helyzettel, meg hogy valamiből élni kell, stb.... Nyilvánvalóan bevétel híján nem lehet hardver eszközöket beszerezni és biztosítani azt, hogy lehetőség szerint a tizenéves eszközöktől, rendszerektől kezdve a legújabb cuccokig mindent támogasson a program.

De nem is erről van szó.
Hanem arról, hogy ha valaki nem legális (regisztrált vagy ingyenes próba) változatot használ és ráadásul terméktámogatást kér, az a fejlesztést hátráltatja, azaz az újabb verziók még később jelennek meg. Ez egyrészt mindenkinek hátrányos (Neked is), másrészt "lopás" azoktól a felhasználóktól, akik megvásárolták a programot, hiszen egyszeri vásárlással VALAMENNYI későbbi verziót is megkapják, amint megjelenik - de így azok is késnek.

Ezért az illegális változat egyrészt tőlem vesz el pénzt, energiát, másrészt nagyon sok embertől "lopja" el azt, hogy még többet, még jobbat kapjanak.

Ezt nem ritkán tetézi az, hogy az illető (pl. itt a szervízes) rosszul értelmezi a dolgokat és nem csak olvasni nem tud, de azt is feltételezi, hogy Te sem tudsz (hiszen a program a teszt előtt elmagyarázta, hogy várhatóan lesznek lassabb területek a futó rendszer miatt).
Így őt is csókoltatom innen - gondolom, nem tévedek ha feltételezem, hogy szintén ilyen "eredeti" programot használt.

Az elmúlt időszakban több ezer (!) ingyenes, teljes jogú licensz került kiosztásra különböző játékokban, így is segítve, hogy legális, jól használható programot kapjanak a felhasználók, teljes támogatással persze.
De most is fut olyan akció itt a PH!-n, amivel 2400 Ft-ért lehet teljesen örökös licenszet venni. Ez máshol nem, de a PH!-s közösség számára elérhető, mivel tisztelem annyira a tagokat (sok hasznos ötlet, segítség érkezett tőlük). Gondolom, nem tévedek, ha feltételezem, hogy a szervíz egyszeri "javításra" (amit Te magad is megtehettél volna a programmal) többet kért ennél.
Ha ez nem korrekt, akkor nem tudom mi az ....

A HDD-d amúgy tökéletes, ahogy a program is írja.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.