Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1597) hdsentinel válasza kerekfej (#1596) üzenetére


hdsentinel
őstag

Szia !

Tökéletesen érthető a helyzet. Senki sem szereti, ha valamilyen probléma felszínre kerül, például valamilyen szoftver azt jelzi, hogy gond adódik a géppel, főleg egy vadiúj géppel.

Nyilván sem a felhasználónak, sem a forgalmazónak nem tetszik.
Érhető, ha tökéletes terméket szeretnénk használni, ha már azért fizettünk.

A forgalmazónak azért mindentől függetlenül lennének kötelezettségei, azaz kondíció ide vagy oda, a vásárlás után a jogszabályban előírt időtartam alatt kérhető csere, még ha ez nekik nem is tetszik.

Persze az ő álláspontjuk is megérthető. Hivatalosan valóban nem csere-érett még a drive (ahogy a program is írja. Ez a figyelmeztetés ebben a programban egyedülállóan pontosan a forgalmazók miatt került be, hogy az ő munkájukat segítse azzal, hogy apró hibák és stabil állapot miatt ne akarjon mindenki garanciális cserét kérni). De nem értem, ebből nekik hogyan következik, hogy "nem kompatibilis a Seagate merevlemezekkel". Meg más program sem (ami szintén jelzi, hogy valami történt)?

Nem állítható, hogy óriási veszély lenne és hogy a közeljövőben meg fog hibásodni a merevlemez. Valószínűleg semmi ilyesmi nem fog történni, főként, ha alap ellenőrzések lefutottak (Lemez menüben található tesztekre gondolok) és más, komolyabb probléma nem jelentkezik. Ahogy látható, a kondíció beáll "JÓ" szintre. Nem tökéletes, de felügyelet mellett gond nélkül használható - akár évekig is.

Ui. számos riport érkezett erről a típusról, amiben az állapot 100%-os, hosszabb használat után is. Ha nem lenne kompatibilis a program ezzel a típussal (vagy a Seagate-tel általában), akkor ezeket a HDD-ket sem értékelné hibátlannak.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.