- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
ÖSSZEFOGLALÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
söncö
tag
-
aki955
csendes tag
Helló mindenki!
Tegnap este le frissítettem az S8-amat, mert jelzett hogy van új frissítés. Eddig oké is a sztori de újraindult ugyebár a teló és bekapcsolásnál nem tudom ujjlenyomattal feloldani csak a biztonsági kóddal. Egy a probléma, hogy a 6 jegyű kódomat nem tudom beírni, mert amikor beírom az ötödik számjegyet lezár 30 másodpercre és azt mondja nekem a telefon, hogy a beírt jelszó hibás.
Másnak is van ilyen problémája a frissítés óta? A jelszót tuti, hogy nem felejtettem el ezt az opciót már kizártam -
ToBeY
nagyúr
Mostanában azt vettem észre,ha insta storie-t nézek,mielőtt elindúlna a video,van egy ilyen halk kattanás, ami eddig nem volt.Remélem insta bug vagy feature,és nem a telóm hangszórója adta be a kulcsot...
-
marquuard
veterán
Ezt én is megpróbáltam letesztelni anno, itt Veszprém vonzáskörzetében nincs létjogosultsága a 3G/4G kapcsolgatásnak, viszont amikor 1 hetet töltöttem Szegeden, akkor 3G-vel viszonylag sokat nyertem akksi időben 4G-vel szemben. Veszprém-Vas-Zala területén nem igazán számít a kapcsolgatásuk.
-
Imii
tag
Samsung DEX állomásba csak tok nélküli telefont lehet tenni, vagy vékonyabb tok elfér, illetve nem tart ki a csatlakozónál?
-
patow
senior tag
válasz
Quasi_modo #46878 üzenetére
Semmit nem nyertem vele reggelig 10 óra/4% volt, úgyhogy vissza állítottam 4G-re mert kb ugyan ennyi azon is. Nagykanizsa itt térerőben 1vonással jobb 3G-n de mégsem hozza fogyasztásban.
-
madkiller
őstag
válasz
GileraRC50 #46881 üzenetére
Huawei lehet papíron jó telefon, meg valóban gyors is. Viszont kezelőfelületén csalódni fogsz, ha már megszeretted a Samsungét.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Ha mindenképpen hosszú távra tervezel, akkor én a helyedben kihagynám az S8-at is, valamint a P20 szériát is.
Az S8 szép lassan már közeledik a második évéhez, a P20 pedig hiába újabb, processzor szempontjából kb. S8 szinten van.
Ha Samsung oldalon akarsz maradni, akkor hosszabb távon jobban jársz a nagyobbik S9-essel. Vagy ha esetleg szánsz rá annyit, akkor ott a Note 9. Abban már az akksi is 4000mAh, szóval az üzemidővel nem lesz gond.Huawei oldalon viszont én a helyedben megvárnám a Mate 20-at. Hardveres téren az lesz az igazi szörnyeteg. A P20-ban még a tavalyi hardver van.
Üzemidőt tekintve nem tudom, mik az elvárásaid, de kicsit utána néztem az S4 Active-nak, és azt kell mondjam, hogy a mostani S széria is köröket ver rá. Szóval bármelyiket is veszed, rosszabb biztos, hogy nem lesz.
-
szubrutin
aktív tag
válasz
Az uj note nagyon jo lett, ha hosszu tavra tervezel, s9 kene a tamogatottsag miatt, abbol is a +, akkuja nem rossz.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
Szia!
Ha a mai csúcs szériából szeretnél választani, akkor bármelyik gyártó mellett is döntesz, nem fogsz csalódni, nagyjából mindenki kihozza a maximumot a készülékeiből, ebben az ársávban. A P20 Pro talán valamivel jobb kamerában az S8 párosnál, főleg a 3 optika és azok bővebb funkciói miatt, akkumulátoros üzemidőben biztosan jobb a Huawei, ahhoz nem fér kétség, viszont processzorosan abszolút egy mezőnyben játszik a két modell, a Huawei Kirin procijai mindig egy bő fél éves lemaradásban vannak a konkurenciához képest, így a szintén említett S9-nek már a napokon belül megjelenő Mate 20 az igazi ellenfele Androidos vonalon.
A Samsung AMOLED paneljei a legjobbak a piacon, kalibrálás, színek, betekintési szögek és fényerő tekintetében is, idővel statikus (állandó felületű) tartalom esetén beéghetnek, cserébe a Samsung cseréli ezeket a paneleket garanciában. Ebben a kategóriában nem jut szó másnak, nem véletlen, hogy az Apple is Samsung paneleket alkalmaz az utóbbi időkben.
Ha a méret nem annyira számít neked, az üzemidő viszont igen, akkor a Samsungtól a nagyobb testvérek közül válassz (S8+, S9+)!
-
Linkin1994
senior tag
válasz
én próbálgattam a p20 pro-t de nem nyerte el a tetszésemet így inkább s9+ lett.
-
dionaea
őstag
P20 pro lehet hogy jobb telefon. De kézbe véve az s8 s9 kombot mintha más dimenzió lenne.
SZVSZ
-
GileraRC50
csendes tag
Sziasztok!
Nagy dilemában vagyok...
Elhatároztam, hogy leváltom a régi, ám még mindig jól működő Samsung S4 Active készülékemet...
Első dolgom az volt, hogy körbe járjak miként áll a piac telefonok terén. Megszerettem a Samsungot, így a felé vettem a csapás irányt. Munkámból fakadóan is sok Samsung S szériás, és A szériás készülékekhez volt szerencsém. De most nagyon tanácstalan vagyok az új S szériás telók miatt. (S8,S9) Ezek Amoledesek, és sokan ellenzik, mert, hogy előbb vagy utóbb beég a képernyő, meg az üzemidejük csapni való. Hát nem tudom... Sokan mondják, hogy egy Hüvej (Huawei) P20 vagy P20 pro a legjobb minden tekintetben. Akku, és fényképező, no meg a proci miatt is.Ugye az S8 már Bő éve megjelent, jellemző ezekre bármi a fent leírtak közül?Hosszú távra vennék telefont, nem 2-3 évre. Ha lehet 4-5 évre kitolni a használati idejét.
Köszönöm előre is a hasznos tanácsokat, és a válaszokat!
-
patow
senior tag
Holnap de megírom hogyan alakult
-
patow
senior tag
válasz
Quasi_modo #46875 üzenetére
Köszönöm, átállítottam próbaképpen 3G-re,úgy fúl a térerőm 4G-n gyengébb,és meglátom reggelig hátha ezzel a beállítással kevesebbet fogyassz. Én egyébként is leginkább telefonálásra használom nagy szükségem nincs a 4G-re.
-
patow
senior tag
válasz
Quasi_modo #46870 üzenetére
Szia ,hogy érted hogy csak a gsm megy? gsm alatt a 4g is érted?, vagy azt ki tudod kapcsolni? Nálam úgy vettem észre a 4g állandóan megy
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Mr.Silkó #46872 üzenetére
Én azért fogom a térerőre, mert az tényleg nagyon szar munkahelyen, és csak akkor merül kicsit jobban, ha ott vagyok.
Itthon, ahol maxon van a 4G, semmi gond nincs a készenléti fogyasztással.
A google hülyeségeire én se adok amúgy, mert ezt minden főverziónál ellövik, gyakorlatban meg...
Ha a rossz térerő melletti magas fogyasztás tényleg csak android sajátosság, akkor viszont tényleg van mit javítani a motorháztető alatt. -
Mr.Silkó
veterán
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Mr.Silkó #46853 üzenetére
Furcsa. Nekem néhány százalékot merül csak egy éjszaka alatt. Mondjuk ilyenkor net, stb. offolva, mert ha alszok, akkor nem az értesítéseket akarom hallgatni.
Egyedül munkahelyen merül kicsit jobban készenlétben, de azt meg betudom a szar térerőnek. Bent csak a vodásoknak jó a térerő. Telenorosként néha még a 4G-t is vadászni kell. -
patow
senior tag
válasz
sebgutkopf #46865 üzenetére
Nálam most már kezd beállni , készenlétben 10óra alatt 5-6% ot fogyaszt ,az elején 1óra/1% volt. A 5 2017-röl jöttem át, és annál 10 óra alatt kb 3-4% volt ,mondjuk annak nagyon jól bírta az aksi ,az én felhasználói szokásom mellet 3nap simán megvolt ,Persze tisztában voltam hogy az s8 nem fog annyit bírni .
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
sebgutkopf #46865 üzenetére
Elhiszem, hogy te tapasztaltál érdemi javulást készenlétben, akkumulátor használati téren az utóbbi években, de én nem mondhatom el ugyanezt. Ettől még persze tiszteletben tartom a véleményedet.
-
sgeza
veterán
válasz
sebgutkopf #46864 üzenetére
Velem a bixby-ről beszéltél! :-)
-
sebgutkopf
őstag
válasz
Mr.Silkó #46843 üzenetére
Nekem azért az a tapasztalatom, hogy idle állapotban a mostani 8.0 már jóval kevesebb energiát igényelnek a telefonok mint a régebbi androidok. Elég szépen ki tud simulni az akku használati vonal, amikor nem nyomkodjuk, ami droidon nem volt sose magától értetődő.
Persze fejleszteni van hova tovább, de ami eddig javult azt is el kell ismerni. -
sebgutkopf
őstag
Tovább próbálgattam az udh 60fps-t és a bitrátákkal és kódolással játszva akár a gyári kamera appnál jobb részletesség és élesség is elérhető. Ennek persze ára van, mert brutális tárhely igény van magas bitrátáknál, illetve keményen dolgozik a proci (melegszik) és használja az akkut is ilyen minőségű felvétel közben.
-
S@c@
őstag
válasz
thedarkfox #46860 üzenetére
Ki volt kapcsolva es mégis.
-
S@c@
őstag
Sziasztok!
Hogy lehet azt kikapcsolni,hogy ne minden képet mentsen le a gallériaba telefon?
Minden Fb-on kuldott kepet lement, meg e-mailbol is automatikusan. Ezt szeretném kikapcsolni.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
<Lacy85> #46847 üzenetére
A készenléti fogyasztás mindenképpen nagy sajnos, adatszinkron ide vagy oda, de mivel okostelefonról beszélünk, ezért szerintem alap, hogy nem lövöget ki az ember minden érzékelőt, kommunikációs portot és appot a háttérből. Vannak, akik ezek mellett is jó készenléti fogyasztással bírnak, a Samsung nem ez a cég.
-
alasoh
aktív tag
Sziasztok!
Az idők szavára hallgatva, ahogy Hofi mondaná, én is lefrissítettem odin-al a sima S8 telefonom.
Eddig TMH/TMH/TMH-s ROM volt rajta.
Leszedtem a Samfirm-el az utolsó XEH romot és feltettem. Természetesen nem HOME CSC-vel hanem a normállal. Úgy frissítettem, hogy nem volt benne a SIM kártya.
Telefon független Telecom-os volt.
Első indítás után (még mindig nem volt benne a Telecom-os SIM) ahogy tudtam megnéztem a sw. verziót.
XEH/XEH/TMH lett... Ez normális? Nekem érdekes volt a dolog, mert nem volt benne SIM, miért TMH lett a harmadik "érték"? Utána csináltam egy factory resetet miután visszatettem a kártyát. Ezek után már Telecom-os SIM-el indult el és utána magától ajánlotta fel a factory resetet... Megint megcsináltam.
A szoftver verzió még mindig XEH/XEH/TMH. (SAOMC_SM-950F_OXM_XEH_OO_0019ce021712dbdcb8c30c) Szeptember 1 a biztonsági jabvítás szintje.
Kicsit hosszú voltam.
Azért cseréltem ROM-ot mert zavart, hogy a Telecom kicsit lassan adja ki a frissítéseket és amúgy is kellett volna már egy factory-t csinálnom, így összekötöttem a kellemest a hasznossal.
A lényeg, ilyenkor most én honnan fogom kapni az OTA-t?Visszaolvastam rengeteget, mert tudom, hogy sokat foglalkoztunk már a ROM-olással és a különböző régiókkal, de nem tudtam egyértelműen kisilabizálni, hogy most mi is a pontos válasz az én kérdésemre. Ha esetleg valaki néhány szóban leírná megválaszolná a kérdésemet, az nagyon nagy segítség lenne.
Köszönöm! -
kozma1986
tag
Üdv Urak!
Öcsém telója töltésről levéve nem kapcsol be, nem reagál semmire. Járt már valaki így?
-
sgeza
veterán
válasz
sebgutkopf #46814 üzenetére
Kipróbáltam, nem megy a bixby Android Autóval. Tiltom is vissza... :-)
-
Mr.Silkó
veterán
Az üzemidő Android alatt mindig kicsit zsákbamacska, általában minimum 3500, de inkább 4000 mAh kapacitás kell a boldogsághoz. Ez alól a Samsung sem kivétel, amit jelen készüléknél nyersz az AMOLED technológiával és a takarékos processzorral, azt elveszted a kijelző felbontása és a magasnak mondható készenléti fogyasztása miatt. De persze azért így is kifejezetten korrekt üzemidőt és képernyőidőt ki lehet hozni egy kis odafigyeléssel az S8 párosból, főleg a nagyobbik modellből.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
California1 #46837 üzenetére
Ha 16:9-es képarányú 'lapostévéd' van, akkor a teljes kitöltéshez 16:9-ben kell fotózni. A többi felbontás és formátum nem fog teljesen illeszkedni az ilyen, manapság már hagyományosnak mondható képarányú tévékhez.
-
sgeza
veterán
válasz
sebgutkopf #46814 üzenetére
Ok, köszi, lehet, hogy akkor kipróbálom!
-
sebgutkopf
őstag
Feltettem 3 rövidet UHD 60 fps
60 mbps a frame rate az elvileg megvan, de nem vagyok meggyőződve, hogy ezt tartósan bírja a teló.
Talán az 50 a minőség és stabilitásban a legjobb arány.
A gyári kamera app a színeket másként kezeli (ott több az eyecandy), de a vonal élesség azonosnak tűnik. -
patow
senior tag
Sziasztok,és azt szeretném kérdezni hogy ennél a telefonnál a 4G nem megy el alvó állapotba amikor nem használom a telefont mert azt vettem észre hogy nagyobb állások után is amikor bekapcsolom a kijelzőt azt látom hogy a 4G állandóan megy. Úgy emlékszem a korábbi A5-nél amikor bekapcsoltam a kijelzőt egy pár pillanatot várni kellet amíg elő jött a hálózat visszajelzés ,vagy lehet rosszul emlékszem.?
-
Hency77
tag
válasz
sebgutkopf #46825 üzenetére
Köszönöm sebgutkopf
-
marquuard
veterán
válasz
California1 #46829 üzenetére
16:9-ben több tartalom fér el, szélesvásznú megjelenítőre kiváló lesz.
-
-
polonic
félisten
Tok nélkül hordom a telót a hét eleje óta és meg is jelentek rajta a karcok.
Zsebben van, más nincs mellette.
Érdekes, hogy a háta mennyivel jobban sérülékeny, mint a kijelző. Ott már nincs rajta fel éve védőfólia és semmi karc. -
Hency77
tag
Sziasztok!
az új 8.0 oreot próbálom feltenni odinnal, samfirm programmal szedtem le a 4 fájlosat,de nem akar elindulni.
Download mód feljön a telefonon, érzékeli is a számítógép,de nem kezdi el a telepítést! Utánna mint ha misem történt volna a telefon újraindítható! Tapasztalt már valaki ilyet? Eddig nem volt gond a frissítéssel ilyen módon! köszönöm ha segít valaki! ÜDV -
zseko
veterán
válasz
sebgutkopf #46817 üzenetére
Nagyon nincs. Esetleg még annyi, hogy megoszthatnál egy pár tíz másodperces videót
Érdekelne vajon mennyire tartja stabilan ezt.
-
zseko
veterán
válasz
sebgutkopf #46815 üzenetére
Egyéb 'ajándékot' nem kaptál be mellé?
Nem annyira bízom a külön 'innen töltsd le' jellegű dolgokban. Egy meglévő appot írt át, vagy más okból nincs fent play-en?
-
sebgutkopf
őstag
válasz
LoGeN90 #46797 üzenetére
Elsőre úgy tűnik, hogy működik. Tök jó, hogy lehet állítani bitrátát és kódolást is. Mondjuk igazán akkor nyugtáznám a sikert, amikor pc-re is átteszem a felvételt, hogy mi lett belőle.
Jó lenne még valahogy az 50 fps-t belescriptelni. A mellékelt szöveg szerinti 60-as érték 50-es átírása sajnos nem működik nem jelenik meg mint új opicó a kiválasztható sebesség listáján. -
Tomiii258
tag
válasz
marquuard #46809 üzenetére
Épp most akartam írni, hogy végül igen, tegnap este rájött, hogy lejárt a régi és simán el is fogadta az újat.
Egyszerűen úgy néz ki, hogy van egy kis csúszás/biztonsági idő a lejárati dátumokban. Pl a SEAP oldalon Oct1 volt a lejárati dátum, de még 2.-án délelőtt se tudtam új kulcsot generálni, mondván a még él a régi.
2.-án este aztán jött az email, hogy lejárt a kulcs és akkor generáltam is újat.
Az AdHell viszont csak 3.-án este "vette észre", hogy lejárt a régi. -
sgeza
veterán
válasz
mave13 #46811 üzenetére
Igen, azt tudom, hogy akkor működik, de nem értem, hogy miért van tiltva a lehetőség magyarra állított készülék nyelv esetén. Hiszen a Google segéd beállításain belül meg lehet adni külön, hogy milyen nyelven akarom használni, amennyiben a telefon nyelvét nem támogatja. Tehát beállítás is van rá, illetve miért ne beszélhetnék angolul a segédhez úgy, hogy közben a telefon magyar? Mindegy majd csak lesz magyar nyelven valamikor, vagy hátha engedélyezik angolul a használatát magyar készülék nyelv mellett!
-
Quqesz
nagyúr
Experience 10 téma S8-ra is
link -
Lajcsika
tag
válasz
viktorhu #46799 üzenetére
Szia!
Idáig én is eljutok,átállítom angolra az egész telefont majd a hangmintánál csak tekereg a kis karika és nem rögzít mintát.Ettől függetlenül tudok vele különböző rutinokat rögzíteni,csinálja is egy darabig aztán hiába nyomom neki a mikrofont és dumálok süket.Mintha nem működne a teló mikrofonja! -
dkovizoli
addikt
Samfirmen elérhető telenoros frissítés, szerintem a szeptemberi. Gondolom ota is jönni fog.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Samsung Gear VR kontrollerrel - bemutató
- Hír Ismét elérhető az Oreo a Galaxy S8 párosra
- Hír Leállították a Galaxy S8 Oreo frissítését
- Hír Megindult az Oreo a Galaxy S8-akra
- Hír Negyedik fázisban jár az S8-Oreo
- Hír Elérhető a Galaxy S8 oreós bétája
- Hír Üzleti kiadást kapott a Galaxy S8 és a Note8
- Hír Hamarosan indulhat a Galaxy S8 Oreo béta program
- Hír Ma startolt globálisan a Bixby hangasszisztens
- Hír Bemutatkozott a strapabíró S8 Active
- Hír Az S8 Daydream-támogatást, az idei A3 Android 7.0-t kapott
- Hír Már angolul is társaloghatunk a Galaxy S8-cal
- Hír Elstartolt a kalibrációs frissítés a Galaxy S8-ra
- Hír Frissítés érkezik a Galaxy S8 képernyőszínei kapcsán
- Hír A JerryRig nehezen hozta zavarba a Galaxy S8-at
- Hír Szétkapták az S8-at, de mennyire volt nehéz?
- Hír A Dex számítógépet csinál a Galaxy S8-ból
- Hír Megjött a Samsung Galaxy S8 és S8+
- Lexus, Toyota topik
- Bestbuy játékok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB Lightgray, Karcmentes, Gyönyörű Állapotú, Világosszürke, Garanciális
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB Lightgray, Karcmentes, Gyönyörű Állapotú, Világosszürke, Garanciális
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB Lavender Purple, Karcmentes, Újszerű, Lila, Garanciális
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB Lavender Purple, Karcmentes, Újszerű, Lila, Garanciális
- Honor 400 Pro 512GB/12GB RAM Lunar Grey, Karcmentes, Gyönyörű Állapotú, 34 Hó Gyári Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!