- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mezga Aladár
veterán
Ipad-nál megnyit egy valamilyen lejátszót.
De mint azt nOvOp fórumtárs is kifejtette, az élet nem áll meg az Apple szisztémán belül. Régi családi videók, fotók sk dvd mentései.
Pl. az Auralic Aries zene lejátszó értékét nem csak a vas hanem a szoftver adja.
Pedig az Apple gondolkodásmód alapján mondhatnák azt, AirPlay-en dobd át a zenét.
És azt is az Apple-nak " köszönhetjük", nincs elérhető nyílt forrású szoftver.
Talán az EU mostani intézkedései ezt megváltoztatják. -
Semin
őstag
Óóó nagyon szivesen fizetnék én, de a sreaming szolgáltatók úgy döntöttek, hogy leveszik a saját gyártású sorozataikat.
Gondolom ha van HBO max előfizetésem de kell torrenteznem a Westworld-öt mert valaki, a HBO-nál így döntött, akkor helyreállt a világ rendje.Vagy ha egy jó kis Babylon 5 délutánra vágyom.
(Prime video, de nincs felirat, sem szinkron)Nem minden a pénz körül forog.
-
nOvOp
senior tag
Ne már... Azért bőven akad saját családi videó is, mi több családi képek is, amihez szintén nincs apple megjelenítő. Miért kellene megosztanom a saját telefonomon lévő összes személyes képet, amikor a családdal, csak a családi képeket nézegetnénk, vagy mutatnám másoknak? Nem beszélve a 20 évvel ezelőtti képekről, videókról, amik nincsenek a telefonomon, csak mondjuk a hálózati meghajtón. Én is fizetek több streamingért, appért (pl. infuse), de egy fapados video és kép nézegető szerintem elfért volna. De együtt tudok élni ezekkel, és még így is a legjobb lejátszónak tartom az ATV-t.
-
devil-k
nagyúr
Ne jöjjünk ezzel az álszent dumával, mert ez maga a hányinger. Minden médialejátszót arra használnak az emberek, hogy a letöltött filmeket nézzék. Pont.
De egyébként: letöltök, moziba járok, előfizetője vagyok a Spotifynak, HBO Maxnak, Disney+-nak, Netflixnek.
Kérdés van még? -
captainnemo
aktív tag
Én is használom. Nekem nem volt vele gond ott sem. Igaz, 60Hz-en van a GUI általában, így fps váltás mindig van szinte. HBO-n direkt megnéztem, mert arról volt szó kifejezetten az problémás. Nálam mindig vált rendesen, ezért próbálom reprodukálni valahogy, mert pusztán kíváncsi vagyok.
-
Parson
addikt
Well, nézhetjük a másik irányból is, a 'minden mindennel müködö' koncepciót, ha technikailag megoldható is lenne, valóban jó lenne? Ez mondjuk inkább filózofiai kérdés, de ha mégis technikai oldalról nézzük, akkor máris igaz, hogy kivitelezhetetlen. Korlátok mindig lesznek. És minél egyszerübb a rendszer annál stabilabb is, annál megbizhatóbb adott célra. Én kompletten megértem, hogy mindent keverni mindennel nem lenne jó, és egyszerüen az én kényelmemet is szolgálja, ha az apple tv-n nincs fölösleges extra, amire van amúgy megoldás mac mini-n, vagy macbook-on, vagy iPad-en, ahol ezt eleve egyszerübb használni, mint az apple tv-n... mert nem arra lett kifejlesztve az egész felhasználás.
-
Parson
addikt
A telefon rossz példa, mert az egy mobil eszköz, és mint ilyen ott fontosak az öszvérmegoldások. De ott, ahol elengedhetö, és inkább a céleszközök müködnek jól, ott nem kellenek öszvérmegoldások, már csak az extra beviteli eszközök miatt is.
Vagy igazából az lenne a cél, hogy legyen egy központi számitó egység (nini, central processing unit, CPU) egy központi szerverben minden lakásban, és minden eszköz csak erre csatlakozva egy megjelenitö legyen csak? Minimális lokális feldolgozásra egy helyi CPU és kiszolgáló szoftver is kell... végeredményben ez a megoldás csak egy átkonfigurált megoldása lenne a jelen meglévönek is, ahol még ugyan mindig lehet lokálisan szoftvereket futtatni, mert nem csak cloud computing megy, de mégis egy átfogó rendszer részei az egyes elemek... ergo változatlanul a tv-n tv-s tartalmak futnak, a monitoron az asztalhoz ülve meg azok, amiket ott kényelmes kezelni, pl browser és társai... tehát ez a célorientált megoldás a te kényelmedet szolgálja, anélkül hogy észrevennéd...
Az, hogy bele akar zsufolni vki vmibe egy olyan dolgot, amire van jobb megoldás, annak csakis anyagi okai lehetnek vagy meg nem értett kényelmi okai. Az anygi részét számtalanszor kivesézték már, hogy ez a minöség ennyibe fáj, ez van. A kényelmi meg olyan, hogy van egy koncepció, vagy elfogadod, vagy nem, mindenki aprócska igényét kiszolgálni olyan öszvérmegoldásokhoz vezetne, ami inkább lesz káosz, mint egyszerüen használható letisztult koncepció.
-
Parson
addikt
Minek ha létezik erre a célra mac mini?? Egy apple tv az apple tv és nem mac mini. Ha browser kell, akkor ahhoz már billentyüzet is kell, meg egér is kell... attól mert nem egy halálgyenge processzor van a gépben, attól még nem kell kapásból öszvérmegoldásokban gondolkozni.
-
blakey
titán
Ventilátor, hm…, maximum látod, hogy ott van, mert 0 hangja van és még csak nem is porosodik (1 év alatt semmi). Kifejezetten örülök, hogy visszatértem a 2021-eshez. Most épp az Infuse oldalán van Dolby Vision probléma, konkrétan a 2022-essel nincs kép ( a furcsa, hogy nem mindegyikkel, igaz, én írtam, hogy szerintem a kiterjesztett HDMI-vel van valami, de egyelőre senki nem akarja elhinni
), leteszteltem a 2021-essel, és van kép, tehát egyértelműen valami probléma lehet a 2022-essel, mert a valóságban nem történt olyan nagy változtatás.
-
Semin
őstag
Köszönöm a tanácsot, ma be is szereztem
Egy hama-t sikerült ( [link] ), a dobozon hírdetett 30 év garancián jót mosolyogtam. A kábel anyagminősége egész elfogadhatónak tűnt.Más:
Infuse-nál az összes .sample állományomra valami filmet azonosít be (2013) a meta alapján. Meg lehet neki valahogy mondani, hogy ez nem az ? -
chatran
őstag
Köszi, az amúgy nagyon tetszett benne, hogy olyan a felület, mintha egy netflixem, Apple tv-m lenne, összefoglalta a filmet, listázta a színészeket képekkel. Tv-re dugott pendrive leváltása céljából próbáltam ki, de annyit nem ér nekem, hogy előfizessek rá. Erre elég a VLC is.
Szokott akció lenni a lifetime infuse-ra? Nem vagyok nagy híve az előfizeteseknek. -
blakey
titán
Pl. a z HBO Max kiirja, hogy Dolby Vision a film. A TV-m nem tudja, de ha elinditom, akkor kiirja a TV, hogy HDR a forras. - jól van, csak az HBO Max app sz@rul van megcsinálva, történetesen azt írja ki, hogy mi a maximum elérhető minőség és nem azt, hogy az adott készüléken mi érhető el,. A Netflix pl. azt írja ki, hogy mi érhető el, ezt kipróbálhatod úgy, hogy a lejátszón pl. csak SDR-t engedsz továbbküldeni, vagy 2.0-t, stb, néhány perc után a Netflix felismeri és váltani fog, eltűnik a HDR10 vagy az Atmos, bármilyen felirat, vagy épp megjelenik, ha úgy állítos be.
-
blakey
titán
Többet nem nagyon ér. Tudom, hogy sokan árulni akarják és nem eladni, plusz vannak akik meg is veszik annyiért, de ha már 45-50e-t kérnek egy 2017-esért, akkor inkább 2021-est érdemesebb választani, akár újonnan.
Amúgy lehet, hogy a tesztek miatt kénytelen leszek lecserélni a 2021-est egy 2022-esre, mert ahogy elnézem, senki nem teszteli le úgy, ahogy illene, és azt amire kiváncsi vagyok, de eddig nem kaptam választ. -
blakey
titán
A TV-d ismeri a HDR10+-t? Arra lennék kíváncsi, hogy a Dolby Vision mellett aktív-e a HDR10+ is a Videó és hang menüben. Eddig mindegyik videóban volt HSR10+ de a Dolby Vision nem volt aktív. A HDR10+-t aktiválták a tvOS 16.0-val és állítólag működik a 2021-es ATV-n is. Nálam a menüben Dolby Vision van, hiába tudja a TV-m a HDR10+-t is, utóbbit meg Infuse-al még nem tudom kipróbálni, mert még nem működik, ATV+ előfizetésem már nincs.
-
sagit
veterán
Jeeeee (forrás?)
Már így is korberohogte 3 GB rammal multitaskingba a szinten 3 gigás shieldemet.
Hangzhoz: ameddig megvolt a shield parhuzamosan kicsit hallgattam őket de nagy kulonbseget én nem hallottam DTS /DTS hd hangolnal sem. Ha nagyon muszáj valami DTS cuccot bitstreammel nézzék ott a series x plusz plex kombó m
-
-
blakey
titán
-
blakey
titán
Semmi újat nem tud, legalábbis nem vettem észre, hogy többet tudna az előzőhöz képest. 64GB-os csak Wifi-s, A15-chip és kb. ennyi. HDR10+ és HLG (
) meg tudtommal már engedélyezve van a mostanin is, legalábbis az ATV+-on, a kérdés az, hogy a többi fejlesztő is hajlandó lesz felvenni a listára vagy nem foglalkoznak vele.
-
blakey
titán
A linken az iOS-ről ír és azt írja, hogy az iOS 16 új kontroller támogatásával a 8Bitdo, a BADA MOGA XP5-X Plus és a Logitech F710 Gamepad is támogatott lehet, mivel a kód azt is tartalmazza. Valószínűleg a tvOS 16-ba is bekerült, de csak próba után lesz biztos, hogy támogatja-e vagy sem és ha igen, akkor mennyire.
-
Csabi1984
addikt
Köszönöm! Azért kérdeztem mert eléggé kevés adat van a termék honlapján feltüntetve vagy rossz helyen nézem (alsó bekezdés utolsó sora: m4v,mp4, mov és nem láttam sehol pl mkv-t
Jól látom H265-se megy neki.
Videóformátumok:
H.264/HEVC SDR szabványú videó (legfeljebb 2160p felbontás, 60 képkocka/s) Main vagy Main 10 profillalHEVC Dolby Vision szabványú videó (5‑ös profil)/HLG vagy HDR10 szabványú videó (Main 10 profil) legfeljebb 2160p felbontásban és 60 képkocka/s sebességgel
H.264 szabványú videó 3.0‑s vagy alacsonyabb szintű Baseline profillal és AAC-LC szabványú hangsávval (legfeljebb 160 Kb/s csatornánként, 48 kHz, sztereó), .m4v, .mp4 vagy .mov fájlformátumban
MPEG‑4 szabványú videó Simple profillal (legfeljebb 2,5 Mb/s, 640 x 480 képpont, 30 képkocka/s), AAC-LC szabványú hangsávval (legfeljebb 160 Kb/s, 48 kHz, sztereó), .m4v, .mp4 vagy .mov fájlformátumban
-
Laby
őstag
Az ilyen távirányítón vagy vezeték nélküli billentyűzetekkel pöcsölés körülményes, nincs annyira kedvem ennyire rákészülni. Kanapén ülve tabletezgetek, és ha nézek valaki sorozatot akkor csak feldobnám oda, és közbe használnám másra a tabletet.
Zene gondolom más, mert azt amúgy is tud a háttérben lejátszani a tablet.
Filmnél voltam kíváncsi ami teljes képernyős, és ha lerakom tableten akkor a háttérben megáll a lejátszás.Blakey, Tsebacsi köszi Nektek is az infókat!
-
blakey
titán
Akkor megmutatom képpel, hogy nálam nem szerepel dátum és a két Start csomag sem egyezik:
Itt látható, hogy a meglévő Start csomagom 8 csatornát tartalmaz, amire elő lehetne fizetni, az meg 6 csatornát.
Amúgy az egész egy nagy katyvasz, mert azt eddig is tudtam, hogy már 400 Ft az alap csomag is, de nekem semmilyen felszólítás nem érkezett, sehol nem találok információt arról, hogy nekem megszűnik-e a szolgáltatás vagy sem. Nem -
blakey
titán
Én látom az előfizetésemet, de nem egyezik azzal, ami 400 Ft-ba kerülne, enyém sima Start, és a Start Pro lenne 400Ft. Ráadásul a főoldalon nem lehet belépni, átirányít egy másik oldalra, ahol alapból maga a szolgáltatás van és a profilom alatt csak a felhasználó/jelszó páros érhető el, előfizetni meg a Yettel oldalán a szolgáltatásoknál tudnék.
De akkor nincs információd, hogy megszűnik vagy elő kell fizetni ahhoz, hogy működjön továbbra is a szolgáltatás. -
blakey
titán
Nekem továbbra sem írja, hogy fizessek, nem látok semmi ilyet, természetesen korábban is itt jártam. Szóval valami közelebbi kéne, mert így nem tudom, hogy te miből látod, hogy neked lejár. Csak azért érdekel, mert eddig semmilyen tájékoztatást nem kaptam és sehol nem találkoztam azzal, hogy nekem lejár az ingyenes időszakom.
-
-
-
blakey
titán
Nem tudom, hogy mennyire értesz vagy sem a pénzügyekhez, de egy időszakos változás nem feltétlenül befolyásolja az ilyen termékek rövidtávú árát. Ami ma 9-kor 400 Ft volt az nem biztos, hogy holnap 9-kor is az lesz, sok minden változhat, van aki előre tudta, hogy mi lesz, van aki nem, az oroszoktól "elhozott" cuccokat is el kell valahol adni. Egyébként jó lenne ha az ilyen jellegű problémákat másik topikban elemeznénk, mert én pl. qrvára nem akarok olvasni itt az árfolyamról, a politikáról, a háborúról. Elég máshol olvasni a sok kanapé nindzsa írásait, mert azzal tele van az internet és ez a fórum is. Szomorú, de mérlegelni kell a dolgokat, az egészség amúgy fontosabb, mint most a.közel 400 Ft-os €. Valószínűleg egy idő után valamennyit korrigálni fog, a mértéke viszont kérdéses.
-
Imi1981
veterán
Amúgy lehet jövő héten veszem ha el tudom adni azokat a dolgokat amiket felraktam az apróra. Elvileg 1 kivételével mindre van vevő de persze amíg nem utalnak addig egyik sem 100% . Ha nem tudom eladni akkor két hét múlva tudok csak venni újat. Nem ismerem az Apple dolgokat csak az Apple tv - t így nem tudom mikor szokott az Apple árakat emelni.
-
dannnzzzz
csendes tag
Beszéltem az ACER-rel és az alapján amit mondtak, megvettem az ATV 4k-t
HDMI-vel összekötöttem az acer wifi adapterrel, gyönyörűen megjeleníti a képet a projektoron, a bluetooth adapterrel meg megy a hang az erősítőre, egyelőre úgy látom nem is csúszik. Szóval úgy tűnik ez így jó lesz, jöhet a NAS
-
dannnzzzz
csendes tag
Kb. napi 3 órát átlagban, AppleTV+ is megy. Mindenem Apple, kivéve az asztali PC-t, őszintén, a minőségét és a stabil tudását megszoktam. Nem találok elég infót, hogy más, olcsóbb megoldás stabilan működne,biztosan nem akadna. Ráadásul így minden eszközöm - a pc-t egyelőre kivéve - tuti tud a médialejátszóval kommunikálni.
ha az airplay nem okoz lag-et, inkább okosítom az erősítőt (https://bit.ly/3bCzE2o) és úgy apple tv, mint valami, amiről nincs biztos infóm és elköltök rá 15-öt vagy épp 30-at (mi stick, amazon fire stick).
De még mindig nincs elég infóm, ezért is tapogatózom itt is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest