- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
.LnB
titán
válasz
Csabi1984 #7847 üzenetére
Az hogyan működik az Apple TV-nél, hogy a soundbar-t, hogy kezeli? Lehet párosítani vele BT-vel? És ha bekapcsolom az Apple TV-t, akkor automatikusan bekapcsolja a soundbar-t is?
Bár ha jól emlékszem, most a soundbar optikai kábellel van összekötve a TV-vel. És ha bekapcsolom a TV-t, bekapcsol a soundbar is. Szóval lehet, hogy nem is kell majd bolygatnom. Remélem így a hangerőt is állítja majd az Apple TV távirányítójával. -
.LnB
titán
válasz
Csabi1984 #7845 üzenetére
Igazából a gyorsasága a lényeg. De már közben megrendeltem.
Azok a pletykák, hogy az újon lesz kamera, és az által gesztusvezérlés. Na az nekem pont nem hiányozna. Legyen gyors, legyen támogatott.
De miért mindenki Infuse-t használ Plex helyett? Erre kíváncsi leszek. Én az LG tévén tökre szeretem a Plex-et. Remélem nem rosszabb az Apple TV-s app vagy valami. De már sokan írták az Infuse-t. -
válasz
Csabi1984 #7831 üzenetére
Köszi!
Nálam is alig akad film, vagy sorozat, amit nem ismer fel.
Nekem is felismer 200-ból 199-et. De pont azt az egy sorozatot, amit adnak most a tv-ben, de a feleségem lemaradt róla és szeretné megnézni, ezért elrohanok és megveszem és ülök a tv elé, hogy együtt megnézzük, de csak nézünk mint a fax, mert nem látunk semmit... úgyhogy vissza a gép elé és nyomozás, meg átmásolás és újra keresés és ..
Ismerős a szitu?Köszönöm szépen, képben vagyok plex-el. Nem is ott tettem fel a kérdésem
Köszönöm szépen, de teljesen rendben van a plexem.
De ez tökre nem ide való téma. -
szabolcs.sz
tag
válasz
Csabi1984 #7772 üzenetére
elviekben megy androidrról is: "
Yes, you can use the Apple TV Remote app as a keyboard for your Apple TV 4K! When a text field appears on your Apple TV, the app provides a virtual keyboard on your Android device, making it easier to type compared to using the physical remote2.
Have you tried this feature before? It can be a real time-saver!" -
Imogen Combe
tag
válasz
Csabi1984 #7665 üzenetére
Az újratelepítéshez nincs nagy kedvem.
Egy nagy reset talán jól jöhet, de mindent újra be kellene állítani.
A plakátokhoz nem ragaszkodom.
Nem tudok változásról.
Elvileg jóval kevesebb a dolga, és az mégis nehezebben és főleg bizonytalanul megy.
Mindenesetre megnyugtató, hogy csak nálam ilyen.
Itt helyben kell keresni a megoldást. -
Imogen Combe
tag
válasz
Csabi1984 #7648 üzenetére
A tapasztalatom az, hogy az Apple TV 4K + Infuse párosnál kevésbé "érzékeny".
A menü nem olyan szép, de a médialejátszás jól működik.
Ismerős panaszkodott, hogy a S***y tévéje 5 percig töri a fejét, mire sikerül
felolvasni a több száz könyvtárból és sok ezer fájlból álló szerkezetet.
Nekem ilyesmi nem jutna eszembe, de teszteltem és pár másodperc alatt ment.
Másik csekélyke apróság, hogy a Panasonic 100 Megabites hálókártyát használ.
Szerintük ennél gyorsabb nem szükséges.
Most van úton egy gigabites USB hálókártya.
Talán alternatív megoldásnak beválik.
100 megabites hálókártyán nehéz lenne ennél nagyobb adatsebességű anyagot nézni.
Ezért is használtam a ritka kivételeknél az USB-s megoldást. -
Imogen Combe
tag
válasz
Csabi1984 #7645 üzenetére
Biztos nem szedett le olyan anyagot ami nagy méretű és nem ütközött hibába.
Az Apple Tv 4K hardver teljesítménye sokszorosa annak ami a lejátszáshoz szükséges.
A Panasonic sem az a termék ahol éppenhogy elbírja a hardver a munkát.
A lejátszók többségét sajnos úgy tervezik, hogy legfeljebb néhány százalék plusz erő van bennük. Így könnyen előállhat valami "hiba", amiért lehet szidni a feltöltőt, a méretet vagy az adott formátumot.
( A hősidőkben a gigabites hálókártyás D***e, éppenhogy meghaladta a 100 Megabitet. )
-
-
csaba1203
addikt
-
-
Imogen Combe
tag
válasz
Csabi1984 #7164 üzenetére
A tévé kijelző része lekapcsolható.
Ekkor kb. a felére esik a fogyasztása.
A tévé továbbra is működik, azt füllenti a médialejátszónak, hogy nincs is kikapcsolva.
Kijelző nélkül simán lehet hallgatni . . .
Pause/Play állapot jön létre a médialejátszón, kis macerával hallgatható tévé nélkül.
( 2x Pause/Play, egyszer nem elég. )
Ilyen az, amikor jobban tudják, hogy nekem mi a jó.Az Infuse készítői sem értették meg, hogy nekem nem szerencsés, ha a könyvtárakban egyedül árválkodó fájl neveket kiemelik a mappa nevek közé. Ott is lehetne egy kapcsoló, hogy kérem-e ezt a remek szolgáltatást vagy nem.
-
zazenke
őstag
válasz
Csabi1984 #7113 üzenetére
vegyél egy rendes vezetékmentes pc billenytyűzetet a számítógéphez de egy olyat ami egyúttal lekezel egy usb kábeles és még 3 bluetooth eszközt is . a billentyűzet világítás is jól jöhet Redragon K618. erről pluszba mehet androidos tv és médiabox is. Memóriába bepakolja szépen őket
-
magicbox
senior tag
válasz
Csabi1984 #7102 üzenetére
Az biztos, hogy az ökoszisztéma miatt iPhone-al a legegyszerűbben használni az ATV-t, ha gépelni akarsz. Mert bármilyen szövegbeírásos részre kattintasz, a telefon egyből dobja fel a gépelési ablakot, ami nagy segítség keresésnél stb... Illetve tudod távirányítóként is használni a telefonod.
-
Csabi1984
addikt
válasz
Csabi1984 #7099 üzenetére
Amit kérdezni szerettem volna elvileg csatlakoztatható hozzá Bluetooth billentyűzet is. Létezik olyan billentyűzet amihez nem kell az a usb vevő egység? Van 2 Logitech billentyűzetem az egyik PC-hez ami Bluetoothos és van egy Logitech K400 szintén az de ahhoz is egy USB csatlakozó van ami nélkül gondolom nem menne
-
Imi1981
veterán
válasz
Csabi1984 #7092 üzenetére
Szerintem nincs ilyen infuse-n belül. Tavolítsd el és telepítsd újra. Viszont ha be van kapcsolva az icloud mentés akkor újratelepítéskor vissza is lehet állítani onnan a beállításaidat. Ha majd később ha jól beállítottad jól jöhet. Mondjuk nem teljesen mindent állít vissza.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Csabi1984 #7092 üzenetére
Kicsit szokni kell az újdonsága végett.
... az újdonsága miatt.van valahol olyan az infuse programon belül, hogy alapértelmezettrevissza állítás?
Mit jelent számodra egy program (Infuse) esetén az alapértelmezettre visszaállítás? Magát az Apple TV-t lehet visszaállítani. -
magicbox
senior tag
válasz
Csabi1984 #6998 üzenetére
Igen, ott csak az van, ha DV.
Illetve amit fentebb elfelejtettem írni, hogy ha a régebbi tulajok bekapcsolják a Dolby Vision kapcsolót régebbi ATV-n, akkor CMv4.0-es filmeknél hamis DV-t kapnak. Legalábbis több tesztelő ezt írta. Ha kikapcsolva van, akkor CMv2.9-es filmek DV-ben, a CMv4.0-esek meg HDR mennek majd. De bármi változhat, de nem nagyon hiszem mert RC.
-
magicbox
senior tag
válasz
Csabi1984 #6987 üzenetére
Ezzel én is így voltam az elején, mikor elkezdtem olvasni a topikot
Androidos a tv-m... Felszabító érzés volt, hogy már nem kell használnom a smart részét
Az a gond, hogy a tv gyártók soha nem tesznek bele megfelelően erős hardvert, illetve még mindig ott tart az összes, hogy 10/100-as lan.... A szoftveres fejlesztések is kihívásokkal küzdenek. Meglepő módon mióta megvan az ATV azóta nem kellett újraindítanom a tévét, vagy alkalmazásokat kilőni. Lányom Samsungján is döcög minden, de ő 10 évesen türelmes. De, ha lesz új ATV verzió, akkor megkapja az enyémet, az tuti.
-
Csabi1984
addikt
válasz
Csabi1984 #6980 üzenetére
Vannak bizonyosságok mint pl a fű zöld na ha most egy készüléken ne adj isten kék színű akkor 100%,hogy ott hiba van. Ha van legalább 10 fórumtag aki a legelején amikor megjelent megveszi a készüléket és azt írja nincs kép akkor egyezés van tehát nem egy szubjektív tapasztalat.
Kedvencem a TV megjelenítendő képe (szín) Van aki egyből kiszúrja, hogy nem jók a színek és van aki nem látja és akkor ezt a szituációt 1db TV és ott ül 3 néző. Attól, hogy valaki látja a hibát akkor és a másik kettő nem, akkor? Mindenképpen valakit igaznak kell beállítani és valakit hazugnak? -
-
blakey
titán
válasz
Csabi1984 #5166 üzenetére
Biztos megint olvastál valamilyen félrevezető információt, sejtem is, hogy hol és kitől. Verd ki a fejedből, Apple TV magára a megjelenítőre bízza a feldolgozást, ha nem DV képes a megjelenítő, akkor nem is jelenik meg a lehetőségek között. Néhány lejátszó esetében van kapcsoló, de felesleges.
-
blakey
titán
válasz
Csabi1984 #4955 üzenetére
Nem kell. Amit láttál az egy könnyítés a regisztrációnál, tehát iPhone-nal azonosítod magad és beléptet az Apple TV, de anélkül is be lehet lépni. ez az ökoszisztéma egyik jele, egyiken belépsz és a többit is hozzárendeli. A kalibráció viszont iPhone-hoz kötött, tehát azt csak azzal tudod végrehajtani, viszont felesleges ha a TV-t kalibrálod, mert akkor a meglévő jelhez igazítod a TV-t.
-
blakey
titán
válasz
Csabi1984 #4838 üzenetére
Rossz helye nézed, mert Infuse, MrMC, Plex, Emby amik leginkább "számítanak", igen, gyakorlatilag minden megy, ha a H265 nem menne akkor kb. 4K HDR sem lenne. Vedd úgy, hogy minden megy, mert később egyszerűbb leírni, hogy esetleg mi nem megy. Írták előtted a VC-1-et, abból van, ami megy és van, ami nem, viszont a VC-1 kb. a kihalt kategória, már csak azoknak van, akik abban szereztek meg 1-2 anyagot, nekem pl. nincs csak tesztfájlom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Opel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gumi és felni topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Borderlands 4
- Filmgyűjtés
- Battlefield 6
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Gurulunk, WAZE?!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Sportokra tervezve, prémium dizájnnal
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Új Dell 5330 Latitude 13.3 FHD IPS Touch i5-1235U 4.4Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest