- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imi1981
veterán
válasz
Multibit #7613 üzenetére
Most komolyan kit érdekel, hogy offtopik? Szerintem azért ez kapcsolódik az apple tv készülékhez.
Imogen Combe
Kösz az infót!
Ja és boldog új évet mindenkinek! -
Imi1981
veterán
válasz
Imogen Combe #7206 üzenetére
Valószínű jól vált lefelé is de igazából nem próbáltam soha. De nem is ez volt a téma hanem az, hogy nincs semmi értelme és haszna. Nem értem miért jó. Azért mert ha dv filmet indítasz akkor nem kell váltania? Ez esetben egy kicsit megértem. Működik biztosan és használható úgy is ahogy te és arra amire használod. Mindegy így is túl sokat beszélgettünk erről aminek megint nincs értelme úgyhogy inkább ne szemeteljük tovább a fórumot.
-
Imi1981
veterán
válasz
Imogen Combe #7204 üzenetére
Jólvan te tudod de nem nincs értelme ennek. Akkor is ki írja a tv a Dolby visiont feliratot ha olyan filmet indítasz. Nem szokott elállítódni magától ( nekem sosem állítodott el). Én semmi hasznosat nem látok a módszeredben de végülis te dolgod . Csak infuse-t használsz? Akkor vettél egy minőségi felsőkategoriás tv okosító boxot kb 70 ezerért csak infuse miatt? Pont streamingben igazán erős az Apple tv! Persze mindenben jó igazából.
Mindegy használd úgy ahogy akarod ha neked úgy kényelmes. Végülis ha csak infuse-val használod akkor mindegy.
-
Imi1981
veterán
válasz
Imogen Combe #7192 üzenetére
De mi értelme annak hogy DV -re állítod alapból a menüt? Mi az oka? Semmi értelme de komolyan. Még csak nem is szebb. Ha a dinamika tartomány egyeztetés be van kapcsolva akkor úgyis arra vált amire kell mikor elindítasz egy filmet akkor miért jó fix DV -re állítani a menüt? Nem értem.
-
Imi1981
veterán
válasz
Csabi1984 #7092 üzenetére
Szerintem nincs ilyen infuse-n belül. Tavolítsd el és telepítsd újra. Viszont ha be van kapcsolva az icloud mentés akkor újratelepítéskor vissza is lehet állítani onnan a beállításaidat. Ha majd később ha jól beállítottad jól jöhet. Mondjuk nem teljesen mindent állít vissza.
-
Imi1981
veterán
Amúgy nem olyan lassú. Lehet kicsit félreérthető voltam. Csak van egy kis minimális késés gombnyomás és reagálás között ami gyári távirányítóval gyorsabb. Minden eszközömön emiatt inkább a gyári távirányítót használom ( shield tv, fire stick 4k max). De lehet kicsit kényes vagyok ilyenre.
-
Imi1981
veterán
Titeket nem zavar, hogyha a tv távirányítóját használjátok apple tv irányításához akkor lassabb a reakcióidő? Saját távirányítóval azonnal reagál gombnyomásra de tv távirányítóval azért van késés. Én nagyon nem szeretem tv távirányítójával irányítani pedig nekem se kedvencem az Apple tv távirányítója. Persze lehet tv márkától is függ de samsung és TCL tévéknél engem zavar.
-
Imi1981
veterán
Alapra állítás megvolt és most jön a köszönős szövegek minden nyelven. Itt ki lehet kapcsolni és akkor így kezdődik az új tulajnak? Vagy tovább kell menjek?
-
Imi1981
veterán
Már múltkor kérdeztem de most aktuális lesz. Eladás előtt akkor gyári alapra állítás és utána törlöm az Apple tv - t az eszközeim közül az Apple fiókomban? Vagy gyári alapra állítás előtt töröljem az Apple fiókomból?
-
Imi1981
veterán
Tv os-en 17.4-en is lehetnek alternatív alkalmazás boltok?
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Ha el szeretném adni az Apple tv -t akkor elég gyári alapra állítom vagy mást is kell tennem?
-
Imi1981
veterán
Van különbség de iszonyat minimális. Itt nem lehet beszélni megdöbbentő különbségről. A régi samsung tévémhez képest megdöbbentő volt a különbség az igaz de a TCL 55C745 -höz képest nagyon minimális és nem mondanám hogy szebb csak picit fényesebb a fényes részek. Viszont Apple-TV -n kadenciahelyes a netflix is.
-
Imi1981
veterán
válasz
magicbox #6816 üzenetére
Nekem csak egy TCL 55C745 tévém van de szinte semmi különbség. Sőt még talán minimálisan a tévén szebb a kép szerintem de nem lehet biztosra mondani mert annyira minimális a különbség. Ezen Google tv rendszer van. Ettől függetlenül imádom az Apple tv 2021 -et de ez a képminőség különbség nálam nincs pedig én kényes vagyok az ilyenre.
Még régebben fire tv 4k maxhoz is hasonlítottam de ott se volt különbség. Shield tv -hez is hasonlítottam mert az is van és annál se volt szebb. Szóval nem értem.
-
Imi1981
veterán
válasz
contaxg #6805 üzenetére
Ezt nem értem. Régi az Androidos tévé? Én képminőségben egyáltalán nem látok különbséget a tv netflixe és az Apple tv netflixe között! Minimálisan más picit fényesebb de lágyabb mint a tévé netflixen a kép de ez annyira minimális, hogy szerintem legtöbb ember észre sem veszi meg igazából nem szebb csak más picit. Szóval mikor ezt olvasom hogy mennyivel szebb az Apple tv -n a streaming alkalmazásokon a kép akkor értetlenül nézek.
A régi samsung 48 h6400 tévémen viszont óriási volt a különbség az Apple tv javára ( meg shield tv javára) a képminőség a tévé netflixéhez képest mert azon még alacsonyabb felbontásban ment a netflix meg valahogy mindenhogy gyengébb volt a képe. De az egy 2016-os tévé volt.
-
Imi1981
veterán
Kipróbáltam és nálam is így van Apple-TV 4k 2021 -en. Apple tv -n sdr a TCL 55C745 tévén hdr10. Bár őszintén ennél a régi filmnél kb mindegy hogy hdr vagy sdr mert nincs sok különbség. Sőt ami különbség van az sem biztos, hogy a hdr javára. A film jó de hdr-es változat nemigazán ad hozzá pluszt képminőségben.
-
Imi1981
veterán
válasz
galaxys80 #6711 üzenetére
Éves még oké de haviba az 999 sok ( nem konkrétan az összeget sokallom hanem egy lejátszó programra sokallom. Ennyiért streaming szolgáltatások vannak).Meg minek fizetnénk 6000 helyett 12000-et egy évben? Így szerintem mindenki az évest választja majd.
Nekem haviba marad addig míg 400 Ft marad az összeg mert ennyiért oké így is.
Nekem most az új tévémen van kodi és inkább azt használom mert jobban szeretem de attól még megmarad az infuse is.Én kb miután megvettem az Apple tv -t harmadnap fizettem elő rá ha jól emlékszem. Mrmc jó lenne még ha jó lenne de képminőségben is gyengébb sok filmnél meg hdr-t se tudja normálisan.
-
-
Imi1981
veterán
válasz
kleinguru #6680 üzenetére
Szerintem úgy, hogy azért minimálisan mégis van valami képjavítás. Szóval nem teljesen érintetlen. Vagy ha érintetlen akkor csak proci / gpu különbség miatt lehet mert máshogy dolgozza fel. Én se értek hozzá csak erre tippelek.
De ezek minimális különbségek. Ettől függetlenül az Apple tv főleg streamingre ( de letöltött filmekre is) az egyik legjobb, leggyorsabb, legmegbízhatóbb tv box ( vagy tv okosító vagy akarminek is nevezzük). -
Imi1981
veterán
Igazából csak érdekesség képpen érdekel. Olyan minimális különbségek ezek amik nem számítanak igazából. Az Apple tv kicsit fényesebb képe sdr esetén az arcok jobb láthatóságán segített ami nekem tetszett ( arc árnyékos oldalán) de természetesen volt olyan ami az Android tv boxon mutatott jobban éppen emiatt.
Shield tv -t még nem is próbálom a TCL 55C745 tévémen ( ez már hdr, dolby vision képes) így nem tudom milyen dv-vel. A tv Google tv rendszerét és Apple-TV 4k 2021 -et hasonlítottam dv filmekkel de igazából nagyon minimális különbség van( ez már tényleg jelentéktelen).
A mozgás sokkal jobb Apple-TV -n főleg dv esetén mert kadenciahelyes. Sdr esetén a kadenciahelyes lejátszás különbség szinte egyáltalán nem látszik ami fura. -
Imi1981
veterán
Én nem látom szebbnek az Apple tv -t mint például a TCL tv Google tv rendszerén lejátszok valamit. Más egy picit de nem szebb! Az Apple tv -n picit fényesebbek a világos részek ami néha jól mutat néha a Google tv -n szebb. Szóval ez nem egyértelmű melyik a szebb. Ezeket még sdr anyagoknál néztem ( még nem volt hdr képes tévém). A shield tv képe viszont picit szebb mint az Apple tv képe! Az összhatás valahogy jobb, ( természetesen ugyan olyan képbeállítás mindkét forrásnak) fények valahogy kiegyensúlyozottabbakak de itt is minimális különbség van.
Szerintem a legtöbb embernek az Apple tv kicsit fényesebb képe tetszik jobban ami nem biztos, hogy valóban jobb csak jobban tetszik neki. Coreelec-em már nincs így azt nem tudom de az szinte megegyezik a shield tv képével ha jól tudom.Ha egyszer lesz erőm hozzá összehasonlítom hdr10 és dovi esetében is mi a különbség. Jelenleg nincs hozzá erőm pedig érdekelne.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Skyshowtimeon hogy lehet a felirat méretet állítani Apple-TV-n? A skyshowtimeon böngészőben állítottam nagyobbbra és félig áttetsző fekete hátteret adtam neki de Apple-TV-n ugyan úgy kicsi alig olvasható. Android tv-n a és Google tv-n átállítódott azonnal! Netflix is így volt emlékszem de ott lehetett külön Apple-TV-n belül állítani ha jól emlékszem de itt nem találok olyan beállítást.
-
-
Imi1981
veterán
Még nem állítottam alapra csak hdmi kábeleket próbáltam de mind ugyan olyan ugyan úgy csinálja. Mindegyik olcsó kábel amúgy. Kipróbáltam plex alkalmazással és ott Dolby visionban megy de nagyon akadozik! Lehetséges azért vált át hdr10 -re néhány filmnél mert a hdmi kábel kevés? De nagyobb bitrátás DV film meg simán megy! Vagy csak egyszerűen a formátum nem tetszik neki de akkor egyből hdr10 -ben inditaná és nem közben váltana át szerintem.
Később megejtem az alapra állítást és ha akkor is csinálja veszek valami jobb hdmi kábelt. A korlátozott DV mód nem segített.
-
Imi1981
veterán
Szerintem akkor csinálok egy gyári alapra állítást. Írtad már múltkor is hogy full HD tévéről 4k tévére váltáskor nem árt csak nem volt kedvem hozzá eddig. Hdmi kábel eszembe se jutott azt is kicserélem van még pár itthon ( új is). Majd veszek egy jobbat amit itt ajanlottak múltkor.
Amúgy tök arra számítottam hogy sok DV anyagot nem játszik le DV -ben mert itt régebben mindig erről volt szó de eddig mindegyiket ami DV volt úgy is játszotta le! Szóval nagyon elégedett vagyok ezzel a részével.Alapra állítást követően újként állítsam be? Nem emlékszem van e ilyen lehetőség, hogy ne rakjon semmit vissza mentésből hanem teljesen újként beüzemelni.
-
Imi1981
veterán
Másfél hete van hdr /dolby vision képes tévém. Már többször előfordult, hogy infuse elindítja Dolby visionbe a filmet majd pár másodperc múlva átvált hdr10 -re. Nálatok is van ilyen? Ilyenkor nyomok egy stoppot és újra elindítom valamikor dolby visionon marad de valamikor megint vissza vált hdr10-re. Lehet kéne egy gyári alapra állítást csinálnom? Őszintén nincs sok kedvem hozzá de ha muszáj megcsinálom.
Amúgy meglepően sok dolby vision anyagot lejátszik és felismeri. Nem is igazán találkoztam olyannal ami DV anyag volt és nem DV -ben játszotta volna le. Ha ez a menet közben átváltás DV -ből hdr10 -re nem lenne néhány anyagnál tökéletes lenne.
-
Imi1981
veterán
50 hz-en megy. Bár feleségem nem zavarja de engem annál inkább pedig nem is nézem csak néha néha odanézek 😄. Tévé netflixén is kipróbáltam és kb ugyan így be be akad de az nem vált frekit. Amúgy most direkt nézem és mintha már nem csinálná. Az elején ( 1 rész) csinálta egy ideig az biztos. Szerintem ahogy írtad et ilyen.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Feleségem elkezdte nézni netflixen a nyerd meg az életed új évadát és azt vettem észre, hogy be be akad pedig váltott frekit az Apple tv! Nálatok is ilyen?
-
Imi1981
veterán
Akkor végigpróbálom őket ha kell. Az előbb linkelt oldalon írta ha nem megfelelő a kábel akkor elvileg jelzi azt az Apple tv.
Franky2Ster
IPhone-om vagy egy 13 pro és próbáltam ezt a mostani tévén de nem tetszett az eredmény. Persze egy próbát megér ezen a tévén is de én szeretem magam beállítani. -
Imi1981
veterán
Kösz! Akkor szerintem majd kell vegyek egy ilyen kábelt mert nekem valószínű még régi 1.4-es hdmi kábeleim vannak bár nem tudom biztosan.
Gyári alapra állítás után vissza állíthatók az alkalmazások? Gondolom az nem gond csak a beállítások legyenek nulláról.eboostr
Kösz neked is! Hasznos infók.
A tv elvileg minden hdr szabványt támogat tcl 55C745 . Persze ebben a kategóriában megfelelően. -
Imi1981
veterán
Sziasztok! A héten szerda - csütörtök körül érkezik az új tévém és már 4k hdr-t és Dolby visiont is tudó tévém lesz( alsó közép kategória kb) . Mivel még sosem használtam hdr-es tévét így nem is érdekelt a téma de most már igen. Először is hdmi kábelből kell valami különleges? Igazából azt se tudom milyen hdmi kábeleim vannak mert 1080p -hez jó volt így nem néztem sosem. A másik, hogy Apple-TV 4k 2021 a streaming alkalmazásoknál tudja a Dolby visiont ( netflix, amazon prime video, hbo max és disney plus) ? Új tévére csatlakozás előtt mit kell átállítani? Vagy magától érzékeli a tv felbontást és beállítja magát? Infuse hdr formátumokból melyiket szereti a legjobban, melyikkel van a legkevesebb gondja? Most egyelőre ennyi jut eszembe. Bocs ha hülyeséget kérdezek és kösz a választ előre is!
-
Imi1981
veterán
Az a villogás vagy inkább képhiba nálam is van de én tudom mi okozza. Tv beállításokban az interpelláció kikapcsolásával megszűnik. Bár én vissza kapcsoltam egyéni beállításokkal mert úgy tetszik de az okoz ilyen képhibákat beállításokban és egyéb helyeken.
Nem lehet, hogy nálad is ez okozza? -
Imi1981
veterán
válasz
Mezga Aladár #6327 üzenetére
Lehet hogy pause volt sőt. Nem emlékszem 100 % de valószínű úgy volt. Nálam home gombra sem reagált ( látszólag de lehet a hangya mögött működött) és kb 1-1.5 perc múlva magától helyrejött. A tv-m amúgy döglődik lehet az is hozzájárul ehhez.
-
Imi1981
veterán
válasz
devil-k #6323 üzenetére
Nem használok direkt tv-be megy. Ilyenkor a távirányítóra se reagál viszont kikapcsoló gombot nem próbáltam mert kíváncsi voltam helyre jön e magától. Mivel nagyon ritkán fordul elő nem nagyon foglalkoztam vele de azért rákérdeztem itt hátha más is találkozott ezzel. Ezzel együtt is a legproblémamentesebb tv boxom az összes közül.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Ma bekapcsoltam az Apple tv 4k 2021 -et és ez fogadott [kép].
Régebben is előfordult ritkán de kb 1 évig nem csinálta. Miért lehet ez? Amúgy magától helyre jött kb 1- másfél percen belül. Úgy hangyázott a kép mint régi képcsöves tévéken mikor nem volt adás. -
Imi1981
veterán
válasz
zazenke #6227 üzenetére
Jó fekete és kontraszt fontos így mindenképpen va paneles tv kell. Vagy a Samsung QE55QN91A vagy a hasonló árú TCL 55C745. Ezeket ajánlották tv topikban 250 körül áron. Azt most hirtelen nem tudom, hogy a tcl tud e dv- t de majd megnézem. Persze legjobb lenne oled de az már magasabb árkategória.
Apple tv lesz rákötve az tuti mert a saját rendszerük igen lassúcska és körülményes az Apple tv -hez képest. -
Imi1981
veterán
Dv engem még nem érint mert nem hdr képes full HD tévém van. Igaz kezd döglődni mert bekapcsolást után 1-2 percig színes csíkos az egész képernyő. Ha új tévét kell vegyek az sem hiszem hogy Dv képes lesz mert led LCD lesz valószínű. Va paneles samsung 260 körül ( már nézegetem mit vegyek ha bedöglik) a legvalószínűbb.
Ettől függetlenül minden új funkciónak örülök. -
Imi1981
veterán
Tv os 17 felület picit megújult! Kisebbek az ikonok és több elfér egymás mellett. Nem nagy dolog de tetszik és hasznos ( számomra).
-
Imi1981
veterán
Nekem is lassan reagál a lehúzható menü ahol a felirat, hang stb lehet állítani. Nem minden filmnél de némelyiknél csinálja. Ez már elég régóta ilyen csak nem tudtam miért és nem nagyon foglalkoztam vele pedig elég idegesítő. Emby-vel is ilyen volt.
blakey ezt én is kipróbálom.
-
Imi1981
veterán
válasz
chatran #6024 üzenetére
Beállításokban a videó beállításokban. Apple-TV HD is tudja de persze az alkalmazásnak is támogatnia kell. Tarr mobil tv támogatja és az pöpecül működik és semmi akadás.
Mondjuk nálad 50 Hz-re van állítva az Apple tv akkor jónak kéne lenni bármilyen tv alkalmazásnak ha az is 50 hz-en tolja az adást. -
Imi1981
veterán
Én próbáltam de távirányítóval (még iPhone-nal is) kényelmetlen használni. Viszont gyors a böngésző ! Netflixet próbáltam böngészőben elindítani kíváncsiságból de az pont nem ment. Már lemondtam az előfizetést mert én Kodi miatt fizettem elő de kodit (meg netflixet) inkább fire stick-en használom minden mást apple tv-n .
-
Imi1981
veterán
Apple tv más kategória! Drágább de sokkal jobb és problémamentesebb na meg mindegyik streaming szolgáltatáson tud automatikusan fps-t váltani amit más box eddig nem tud (legalábbis ilyen tökéletesen) . Árához képest a mecool is jó és egész gyors is de apple tv azért hosszú távon jobb választás.
Azért nézz be az apple tv fórumba és kérdezz mielőtt megveszed! Ott vannak hozzáértők és segítenek.
-
Imi1981
veterán
válasz
devil-k #5669 üzenetére
Mi? Hogy jön a Kodihoz a streaming szolgáltatások? Ezt nem értem. Infuse se támogatja a streaming szolgáltatásokat. Apple tv támogatja és igen ebben a legjobb szerintem. Ezért is (meg más miatt is) szeretem használni!Amúgy meg miért ne lehetne hasonlítani? Lehet hasonlítani mivel mindkettő lejátszó program. Azt hogy nem egyezik a véleményünk egy dolog. Ha mindig egyezne a véleményünk mindenkivel tök unalmas lenne😄. Mindegy zárjuk le a témát mert nem erről kell szólnia ennek a topiknak. Csak kicsit elhúzódott a téma.
-
Imi1981
veterán
Jó mint lejátszó lehet hogy jobb de én azt nem veszem észre mert mindkettő lejátsza az általam használt anyagokat. Ha 4k hdr vagy netán dolby vision képes tévém lesz akkor lehet más lesz a véleményem de az még várat magára. Amúgy nem is szívesen vitatkozok veled mert tudom, hogy jobban értesz hozzá és rengetegszer segítettél már itt a fórumokon (amit nagyon köszönök!) én csak inkább a saját szemszögéből írtam amit írtam.
Meg ugye apple tv-n én is infuse-t használom és apple tv-nagyon sokat használom. -
Imi1981
veterán
Figyelmen kívül hagytad amit írtam! A kényelem híve vagyok! Ha a kodit egyszer személyemre szabom akkor kényelmesebb számomra! A kezelés és az általam beállított mappák elhelyezése stb és a távirányítón beállítható gomb funkciók például. Persze tetszik ha jól is néz ki és akkor legyen a csicsa is érdekel de ne tegyünk úgy mintha csak azt írtam volna mert ez nem igaz. Nem vitatkozni akarok sem meggyőzni. Nekem akkor is jobb és kényelmesebb használni a kodit mint az infuse-t. Lejátszás meg mindkettőn jó és kadenciahelyes ami nekem fontos.
-
Imi1981
veterán
Az tény hogy stabilabb az infuse de nekem a kodival sincs problémám és eddig mindent lejátszott mindkettő. Nem pont a csicsa miatt tetszik jobban a kodi hanem ha személyre szabom egyszerűen kényelmesebb (nem az alap skinnel!) és igen szebb is. Távirányítóra ki tudok rakni funkciókat gombokra programozva meg ilyenek ami mind kényelmesebbé teszi. Azt hogy melyik játszik le több formátumot nem tudom mert amiket én nézek azt mindkettő tökéletesen játsza! Szóval ez egyelőre nem érint. Amúgy én sem mondtam hogy szar az infuse mert nem az csak nekem a kodi legtöbb szempontot figyelembe véve jobban tetszik. Az mrmc meg elsőre jónak tűnik de időnként előjön hogy film közben elkezd akadozni! Film leállít majd újra elindítom és jó. Idegesít így azt nem is használom pedig megvettem.
Viszont ha tv boxot nézünk akkor meg számomra verhetetlen az Apple tv! Legjobb, leggyorsabb és legstabilabb boxom. Legtöbbet ezt használom és infuse-val mert itt ez a legjobb. Amúgy használtam Apple tv - n kodit és rohadt gyors volt a működése (gyorsabb mint az infuse és mrmc) csak ugye mivel nem hivatalos alkalmazás így sok addon nem működött és két havonta 1700 Ft-ba került amit így nem ért meg nekem (pár hónapig azért megvolt). Sajnálom hogy nem lehet letölteni apstoreból mert tök stabilan működne tv os - en
-
Imi1981
veterán
+1 a kodira! Jó az infuse de ha a kodit jól beállítod és személyre szabod sokkal kényelmesebb és akár szebb is (egy jó skinnel) . Szóval egyetértek más platformon a Kodi jobb (legalábbis szerintem) . Viszont Apple tv-n alapból nincs Kodi és az mrmc meg nem az igazi így ott az infuse a legjobb. Csak lehetne egy kicsit személyre szabni de még ilyen alap dolgot se lehet hogy olyan sorba rakjam ki a kedvenceket ahogy szeretném. Lista nézetben ha hozzáadás dátum szerint és csökkenőre állítom a nézetet akkor a sorozat epizódok össze vissza sorrendben lesznek . Szóval jó jó de nem az igazi. Persze ha valakinek jó ahogy van akkor egy kiváló program de nekem úgy nem tetszik annyira és nem kényelmes de használható végülis.
Én örülnék ha lenne hivatalosan Kodi Apple tv-re de valamiért nincs. -
-
Imi1981
veterán
Én azt használom amit djnice linkelt és működik. Piszok gyors de azért nagyon nem 100%-os ! Skinek nem mennek csak a gyári meg jópár addon se megy. A plexkodiconnect, emby kodi , jellyfin kodi és hivatalos plex addon is megy! Én csak plexkodiconnect-el használom és azzal gond nélkül megy . Őszintén nem éri így meg a 1500 ft -ot 2 havonta mert nem teljes értékű kodi . Feleségem szereti ezért van csak még meg. Az viszont tény hogy gyorsabb mint az infuse (például infuse-ban a csiga lassú lejátszás leállítás) és így is egész jó de jobb lenne ha rendesen támogatott lenne apple tv-n .
-
Imi1981
veterán
-
Imi1981
veterán
Sziasztok újra így karácsony után. A videó beállításokban van egy olyan, hogy koppintás a videó nagyításhoz . Ez nekem be van kapcsolva és írja bal oldalon alul, hogy koppintson az apple tv remote érintőfelületére a videó képernyőt kitöltő méretre való nagyításhoz. Na ez nekem nem működik! Nektek működik? Nekem jól jönne néha ez a funkció (szerintem ez nemrég lett valamelyik frissítéssel mert eddig csak képernyő nagyítás volt ) . Esetleg valami ötlet hogyan tudnám működésre bírni?
-
Imi1981
veterán
Úgy néz ki helyrehoztam a távirányítót! Dettollal (jó alkoholos tisztító/fertőtlenítő) és papírtörlővel jól át törölgettem a gombokat és közbe nyomogattam hogy tudja kimosni a gombok körüli résből amit kell és most már 3 napja jó! Csak azért írom hátha más is jár így. Gondolkodtam rajta még előtte hogy szétezedem (youtube-on tök könnyen szétszedték) és jól kitisztítom de nem mertem szétszedni. Ennek most örülök mert azért nem szívesen raktam volna félre ilyen minőségi távirányítót .
Más téma.
Ez [link] vajon Apple tv-n is lesz? Jó lenne például Kodi mokolásmentes telepítés miatt. -
Imi1981
veterán
Értem. Akkor ez jó hír nekem.Amit dni linkelt jónak tűnik
Nem olyan igényes mint a gyári de olcsóbb is. Viszont nem látszik olyan alliexpresses olcsó nyeklő, nyakló ,recsegő gyenge távnak. Így képek alapján megfelelő és jó a gombkiosztása. Én nem találtam egyet se mert mindig a gyárit dobta a Google.
-
Imi1981
veterán
válasz
Tsebacsi #5261 üzenetére
Akkor ez nem jött be. Akkor kompatibilis Bluetooth távirányító kéne valami jobb fajta. 10-12 ezerért még azt mondom oké de 30 ezer a gyáriért sokallom. A vége lehet mégis gyári lesz ha nem találok kompatibilis nem gyári bluetooth-ost .
Esetleg tudsz olyat ami kompatibilis vele és olcsóbb mint a gyári? Érintéses vezérlés nem érdekel. -
Imi1981
veterán
Sziasztok! Már megint távirányító témában érdeklődök. Apple Tv 4k 2021 távirányító Bluetooth vagy infra? Mert mintha infrán kommunikálna ahogy próbálgattam. Akkor ebből következtetve tanulós infra távval tudnám használni? Ha igen akkor már csak kéne keresnem valami nem túl gagyit és kézreállót. Ugye a saját távirányítója nálam lefelé és balra nem az igazi és zavar (valami folyadékot kapott valószínűleg kislányom teájából) és még mindig keresek olcsóbb megoldást a új gyári helyett.
-
Imi1981
veterán
válasz
gringoka #5227 üzenetére
Tuti nálad van valami. Szerinted nem írnák itt ha ilyen lenne? Plexet használsz? Nézted hogy transzkódol e vagy nem? Én wifin küldtem rá 86 GB-os filmet és simán reccenés nélkül vitte! Sőt tök gyorsan indította! Mondjuk jó a routerem de akkor is. Szerintem transzkódol a plex nálad. Próbáld smb-n ugyan azokat a filmeket.
-
Imi1981
veterán
Lehet hogy nem vettem észre mert alapból jobb minőségű sorozatokat néztem és ott nem annyira feltűnő. Mindegy azért nem cserélem le mert nagyon szeretem használni és a legjobb tv boxom! 1-2 éven belül úgyis lesz 4k tévém. Azért írok a supoortnak hátha lesz valami előrelépés ezügyben bár sok reményt nem fűzök hozzá.
-
Imi1981
veterán
Olvastam már fórumon (angol fórumon) úgyhogy nem egyedi hiba. Legalábbis remélem nem ketten vagyunk 😄. Még garanciális amúgy de csak a netflix ilyen! Van disney plus, prime video és apple tv + is és mindegyiken gyönyörű full HD a kép! Hol kéne érdeklődjek ezügyben? Apple support Magyarországon? Lehet megpróbálom veszteni nem vesztek vele. Ők át tudják nézni távolról?
Itt link írnak ilyen problémáról mint ami nekem van.
-
-
Imi1981
veterán
válasz
devil-k #5189 üzenetére
Dehogy. Eleve kisebb felbontásban /bitrátával megy minden netflixen. Enyhe kockásodás, részlettelen a kép stb. Csak full HD tévén jön ki ez. Az amúgy is jobb minőségű filmek /sorozatok nem olyan vészesek mert azok amúgy is jobbnak hatnak de ott is látni, hogy részlettelen a kép csak nem annyira feltűnő magában. Ha shieldet mellé rakom akkor már a jó minőségű anyagoknál is feltűnő a különbség! Idegesít mert a shield lassú csiga az Apple tv 4k 2021 - hez képest meg több dolog miatt is jobban szeretem az Apple tv - t mint a shield-et, de idegesít ez a netflixes baki. Remélhetőleg nem marad így.
-
Imi1981
veterán
válasz
Gáben81 #5187 üzenetére
Nekem nem csak annál a sorozatnál gyenge a képminőség hanem mindegyiknél! Persze valamekyiknél jobban látszik valamekyiknél kevésbé. Nem tudom pontosan mikortól ilyen de a netflixre májusban jött utoljára frissítés úgyhogy lehet azóta ilyen. Régebben tuti jó volt. Mellette volt az nvidia shield tv ugyan azon tévén és ég és föld volt a különbség! Régebben is hasonlítottam a kettőt szintén netflixen akkor csak szín és fényhatás különbség volt de felbontás nem! Nagyon idegesít. Kisebb képernyős full HD tévén nem feltűnő de nagyobbon igen.
Kösz, hogy írtad így már tuti nem egyedi hiba.
-
Imi1981
veterán
Szia! Neked full HD tévéd van ezért írok. Neked is a netflix ( csak a netflix) kisebb felbontásban és rosszabb képminőséggel fut mint bármelyik másik streaming szolgáltató? Ez csak full HD tévén jön ki és 4k tévén semmi probléma vele. Nekem full HD tévén egy ideje ilyen a netflix. Várom a frissítést ami remélhetőleg javítja de nem jön.
-
Imi1981
veterán
válasz
agyhalal #5160 üzenetére
IPhone-13 pro-m van de az nem olyan akkor sem. Szövegbevitelre jó használni de távirányítónak nem kényelmes. Azért még működik a távirányító csak a lefelé nem az igazi de használható! Kicsit reménykedem hogy ezen a szinten marad és akkor még elmegy. Régebben is drága volt az Apple tv távirányító de most 30000 Ft-ért szerintem nagyon drága. Inkább használom így.
-
Imi1981
veterán
válasz
Imi1981 #5158 üzenetére
Kipróbáltam nem lehet csatlakoztatni a SHIELD távirányítót . Egyszerűen nem is látja . Mindegy azért nem használhatatlan a sajátja csak kicsit szarakodik a lefelé irány gomb . Érintés / csúsztatás ki van kapcsolva mert nem szeretjük de végső esetben bekapcsolom mert az működik . De erre azért meg nincs szükség .
-
Imi1981
veterán
Szerintem kislány teájából kapott kicsit és az a baja. . Először azt hittem ragad de más baja van maga a nyomógomb fura. Sokszor kettőnek vesz egy nyomást meg (kettőt is kattan egy nyomásra ) meg a hangja is rossz . Lefelé nagyon rossz bal oldalra nem annyira. Sajnálom én is mert tok minőségi darab de garancia ilyenre nem jár ha beázott . Amúgy lehet nem az a baja csak szerintem az mert egyszer történt ilyen eset hogy kislány addig mászkált ott a teájával hogy ráborított kicsit se ez már régebben volt csak gondolom mostanra korrodálódott ott valami . Pedig amúgy vigyáztam rá és egy ütődés nincs rajta ! Ez van nem tudok már mit tenni . Ma kiprobalom SHIELD távirányítót remelem jó lesz .
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Apple tv 4k 2021 - hez bármilyen bluetooth távirányítót lehet párosítani? A távirányítóm lefelé gombja kezd nagyon rossz lenni és gondoltam veszek másikat de 30 ezret nem költök ilyenre. Gondoltam veszek hozzá shield 2019 távirányítót (14 ezer Ft és jobban is tetszik /szeretem használni ) és azzal használnám. Csak kérdés működik e vele?
Most hogy írom ezt hát eszembe jutott hogy van shieldem és ha azt le tudom választani meg az Apple tv - ről is le lehet választani a saját tavját akkor ki tudom próbálni! Ennek utánanézek. Ha sikerül azért leírom itt hátha más is jár így hogy elromlik a távirányítója. -
Imi1981
veterán
Na ez érdekes mert te 4k tévén nézed . Ha ott sem jó akkor annyiban nyugodtabb vagyok, hogy nem csak nálam rossz 😄. Én minden sorozatnál) azokkal teszteltem) észrevettem a különbséget shield javára! Némelyik sorozatnál óriási különbség volt némelyiknél kevésbé észrevehető de azért mindegyiknél látszik. Nálad is vagy csak az 1899 sorozatnál?
-
Imi1981
veterán
Minden Tv boxnak megvan a helye . Nem egy tévén használom az összeset csak tesztelés miatt hoztam át őket. Nincs frissítés netflixre és újra telepítem már de semmi haszna nem volt . Ki tudnám cserélni shieldre de jobban szeretem az apple tv-t ! Csak a netflix nem jó egy ideje . Hétvégén gyári alapra állítom hátha , bár nem fűzök hozzá sok reményt mert szerintem nincs köze hozzá de ki tudja hátha mégis.
-
Imi1981
veterán
1000/1000 megabit és lan. 4k előfizetés a legnagyobb csomag. Van két másik Tv boxom (shield tv és mi box S ) és azokon gyönyörű full hd a kép netflixen. Apple tv-n lett valami valamikor mert 1-2 hónapja még tutira jó volt. Kiábrándító most sajnos. Na meg Disney+ és Prime video és HBO Maxon szintén gyönyörű a kép! Szóval itt valószínűleg a netflix a ludas. Lehet azért egy gyári alapra állítást megpróbálok .
Gyári alapra állítás után mikor bejelentkezek vissza állít mindent iCloud-ból ? Vagy ez nem olyan mint az iPhone?
-
Imi1981
veterán
Én még mindig a gyenge minőségű netflixet nézem Apple tv 4k 2021-en
. Most kezdtem el nézni az 1899 sorozatot és borzasztó a kép full hd tévén. Már azon gondolkodom gyári alapra állítom hátha megjavul. Ez a legjobb Tv boxom erre most a netflix ilyen pocsék kb 480p (nem tudom pontosan csak így ránézésre) . Nagyon idegesítő
! Várom hogy frissítésék a netflix alkalmazást erre persze hogy ilyenkor nem jön frissítés ami hátha javítja.
Valaki aki tájékozottabb látott erre panaszt máshol? Nem hiszem el hogy csak nálam ilyen. Persze nem sűrűn fordul elő, hogy full hd tévén apple tv 4k 2021-et használnak.
-
Imi1981
veterán
válasz
Imi1981 #4945 üzenetére
Prime videót is hasonlítottam de annál nem volt ilyen eltérés . Kicsit más a képe a shieldnek de részletesség ugyan olyan (picit élesebb a shield de nagyon minimális és részletességre nincs hatással) . Netflixen látszik hogy az apple tv-n kisebb a felbontás . Bridgerton családba is belenéztem mert az nagyon jó minőségű és ott is ég és föld a különbség a shield javára. Csak a netflix nem jó most már biztos!
Amúgy most hogy így hasonlítgattam a shield tv 2019 és apple tv 4k 2021-et hát az apple tv sokkal gyorsabb! Nem is éreztem ekkora különbséget mikor külön használtam .
-
Imi1981
veterán
Ma kipróbáltam és áthoztam a shield tv-t a nagy tévére amin a apple tv 4k is van . Hát azon jó a netflix ! Ég és föld a különbség! És Apple tv-n is jó volt még 1 hónapja kb . Hol kell írni az appfejlesztőnek ha az apple tv-re készült netflixel kapcsolatban kéne írjak? Ez így nagyon nem jó .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- Apple MacBook
- Kuponkunyeráló
- Linux Mint
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest