Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz zazenke #5455 üzenetére
Van amit nem fog (tud) javítani. 6 éve van olyan Apple TV-m amiben van ventilátor, soha nem pörgött fel azaz 0 zajkibocsátással működött, ennyi nekem elég. Amúgy hiányos írásjelekkel nem tudok mit kezdeni, de gondolom kérdeztél. A fürgébb, az annyira nem érzékelhető lejátszás szempontjából, de néhány játéknál sem éreztem, hogy annyival jobb lenne. Egy 2017-eshez képest gyorsabb, 2021-eshez képest elenyésző a különbség, legalábbis filmek esetében. Nekem elég volt 5 hét szenvedés, szórakozni szeretnék ha használom, és nem szenvedni. Ha valóban javításra kerülnek ezek a dolgok, illetve ha idén veszek egy újabb, QMS képes OLED-et vagy MiniLED-et, akkor megint veszek egy 2022-es ATV-t is.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz zazenke #5457 üzenetére
Nem teljesen szakszerűen, de egyszerűen megpróbálom leírni. A kiterjesztett HDMI mód felel a lehető legnagyobb felbontású (dinamikatartomány, legnagyobb sávszélességet igénylő) anyagok megjelenítéséért. TV-ken fordul elő, van a normál és a kiterjesztett mód, a nevük változó, a lényeg nem, tehát a normál mód egy csökkentett, normál használatra alkalmas mód, a kiterjesztett meg a lehető legjobb minőségű HDR anyagok megjelenítésért felel. Egyszerűen tesztelhető, ha a TV felajánlja, hogy átkapcsol a kiterjesztett módba, és utána megfelelő a kép, akkor máris aktív. Ehhez szükséges, az elérhető legjobb minőségű HDMI-kábel, és nem ami az árát illeti, tehát fontos, hogy a HDMI-kábel is képes legyen a nagyfelbontású anyagok továbbküldésére. Lejátszók esetében nem találkozol ilyen és ehhez hasonló kifejezéssel, alapból minden a lehető legnagyobb felbontásban kerül továbbküldésre és a megjelenítőre van bízva, hogy azt miként jeleníti meg.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz zazenke #5459 üzenetére
Passsz, nem tudom. Ha olvastad az elmúlt napok hsz-eit, akkor lejöhetne, hogy sokan csak úgy bekapcsolják és ahogy elindul, úgy is marad, ez annyit tesz, hogy ha valaki nincs tudatában, hogy mit és hogyan kell használni, akkor előfordulhat, hogy a gyengébbik beállításon használja és úgy valóban nem tapasztalható szinte semmilyen hiba. Én nem az vagyok, aki nem tudja, hogy mit és hogyan kell használni. Olyan hiba van és van arról szó több fórumon is, hogy egyes DV anyagok a 2022-es modellen fekete képet "adnak", csak hang és felirat van (ha külön rétegen van), 2021-esen meg hibátlan. Összetett dolog, majd valamikor többet fogunk tudni. 2021-esnél is voltak kvázi hasonló problémák, de azt elég hamar megoldották.
-
Imi1981
veterán
válasz zazenke #6227 üzenetére
Jó fekete és kontraszt fontos így mindenképpen va paneles tv kell. Vagy a Samsung QE55QN91A vagy a hasonló árú TCL 55C745. Ezeket ajánlották tv topikban 250 körül áron. Azt most hirtelen nem tudom, hogy a tcl tud e dv- t de majd megnézem. Persze legjobb lenne oled de az már magasabb árkategória.
Apple tv lesz rákötve az tuti mert a saját rendszerük igen lassúcska és körülményes az Apple tv -hez képest.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz zazenke #6275 üzenetére
próbáltam utánanézni én is és azt találtam hogy a 2022 es modell még mindig nincs rendben a DV anyagokat rendre sima hdr ben tud csak lejátszani ha jól értelmezem - szerintem rosszul értelmezed, nem az a gond, hogy nem működik a Dolby Vision, hanem az, hogy néha fekete fekete lesz a kép, viszont van hang. Ez a 2022-es egyik hibája. A 2021-es és 2022-es között nagyjából ez a különbség, nem az, hogy a 2022-es SDR-ben viszi, míg a 2021-es DV-ben, én ilyennel nem találkoztam.
Szerinted érdemes ennek ellenére a 2022 es modellt választani mert van rá esély hogy jön egy frissítés ami helyre teszi a dolgokat vagy már nem valószínű mert bő fél év múlva jön a 2024 es modell ahol rendezik ezt ? - nem tudom, mivel nincs újonnan 2021-es, így veszel egy 2022-est, lehet, hogy nálad soha nem jön elő a hiba, az is lehet, hogy olyan sűrűn fogsz vele találkozni, hogy már zavaró lesz. Amennyiben szoftveres hibáról van szó, akkor még akár javításra is kerülhet, de több, mint 1 éve nem jött össze a dolog. A QMS is zsákutcának tűnik, nem úgy működik, ahogy gondolnánk, lehet, hogy az okozza a problémát a 2022-es esetében.#6276 tomp
Az Infuse teljes optimalizálása még nem jelent meg tvOS 17-re. - Infuse-tól független a hiba, ami iránt érdeklődik.
Majd a következő frissítéssel lesz jó. Addig marad a válogatós kedve. - ezt majd meglátjuk, de nem lesz eltérés a 2021-es és 2022-es között, pontosan ugyanúgy lesznek válogatósak.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz zazenke #6289 üzenetére
Ezt köszönd azon felhasználóknak, akik azért panaszkodtak, hogy a videó előtti reklámok miatt, többször oda-vissza vált és nem hajlandók előfizetni rá a YT-ra, így a Google kivette az fps-váltást, tehát nem készülék hiba.
-
blakey
titán
válasz zazenke #6292 üzenetére
Itt a Google fejlesztői így tettek, pedig működött az fps-váltás. Rendszerszinten engedélyezett az fps-váltás, tehát az app fejlesztőin múlik, hogy meglépik vagy sem.
-
blakey
titán
válasz zazenke #6299 üzenetére
Apple TV csak fps-t és dinamikatartományt vált, de azokat jól, a 4K-ra való "felskálázás" kiváló, semmilyen hátrányod nem lesz.
-
blakey
titán
válasz zazenke #6333 üzenetére
A Plex tvOS-en az egyik legjobb a többi platformhoz képest, szóval konkrétabb infót ossz meg, azaz milyen DV tartalmat nem visz és milyen tartalomnál remeg a kép. Nem hiányozhat nekik az "1 dollár", mert van lehetőség a megvételre is, akkor + funkciókat lehet aktiválni a szerveren. Apple TV-n használom a Plexet is, jól működik, az összes anyagomat viszo.
-
tomp
félisten
válasz zazenke #6339 üzenetére
Az új M:I film P8-ban szerintem eleve rossz.
Nálam Philips TV-n ilyen beégett és nem csak Apple TV 4K-val lejátszva hanem minden eszközről elindítva ilyen. Sőt a TV-re telepített lejátszókkal is.
Az eredeti P5-öt letöltve és az iTunes Movies-on megvásárolva viszont ilyen
Lehet a tvOS-es Plex kikészül ettől a DV-től... -
blakey
titán
válasz zazenke #6339 üzenetére
pl van itt ez a mission inpossible legujjabb nfo kodek : HEVC, Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.08.06, BL+RPU, HDR10 .. nincs képtartalom csak nagy sötétség amikor elindítom a filmet .- ez érdekes, tegnap néztem ezt a filmet, semmi probléma nem volt vele. Valamit beállítottál a lejátszón, az alkalmazásban vagy a TV-n?
#6343 tomp
Tegnap néztem ezt a filmet és nem volt vele gond, legalábbis ilyen gondom nem volt.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz zazenke #6350 üzenetére
Nem csak nálunk fordult elő itt a topikban, semmit nem lehet kijelenteni, nekem (már) nincs 2022-esem és nem LG-vel csinálta, Philipsszel, pl. fekete kép mellett csak hang volt, tehát nem 1 hiba létezik a 2022-es modellel, itt is írnak róla.
-
blakey
titán
válasz zazenke #6354 üzenetére
Nem kiadási problémákra vezethető vissza, teljesen véletlenszerű és kb. mindenkinél. Nálad is volt fekete kép, épp te említetted, nos ugyanaz nálam teljesen jó volt a 2021-es modellen, Plexszel is gond nélkül működött.
-
zazenke
őstag
válasz zazenke #6357 üzenetére
és a bitráta elállítása és jelentése nem is világos számomra mert le lehet állítani egész picire 720p alá is de a lejátszott film mégsem lesz 720 p hanem ugyanúgy tartja a minőségét .Szóval nem tudom ez mit csinál a plexnél. De mivel djnice fórumtárs felhívta a figyelmet a dv fake lejátszásra így el is engedem a plexet
-
blakey
titán
válasz zazenke #6358 üzenetére
Távoli lejátszás esetében, valamint átalakítás esetében van jelentősége a bitráta beállításának. A hamis Dolby Vision minden lejátszónál előjön, pl. az Infuse is képes rá, de, a tvOS 17 már támogatja a P8-cat, így hamarosan a Plex is tudni fogja, valamint az Infuse-ba is belekerül.
-
Roland861010
addikt
válasz zazenke #6391 üzenetére
Én ezt használom tökéletesen teszi a dolgát.
Az audio rendszer is ezzel van összekötve és a box is tvre. -
chatran
őstag
válasz zazenke #6401 üzenetére
Mi még az Apple TV HD-t használjuk, kissé már döcögős a menü, de a streamek még szépen mennek.
Az új TV os csinált furcsaságokat, de egy reboot nagyrészt megoldotta. Illetve törölni majd újrarakni is kellett néhány stream app-ot, Prime, Netflix stb.
Még a youtube app-ban van hiba a tapizást néha kettőnek érzékeli és ugrik egy videót. Ez a frissítés előtt még jól működött. -
blakey
titán
válasz zazenke #6410 üzenetére
Amlogic box csak Player-led-et tud normális minőségben, a TV-led "hamis", értelmetlen összehasonlítani
-
blakey
titán
válasz zazenke #6412 üzenetére
Nem azt írtam, hogy nem látnál, hanem azt, hogy az Amlogic hamis TV-ledet tud csak, tehát máris "rosszabb".
-
blakey
titán
válasz zazenke #6427 üzenetére
Nem erről van szó, nincsenek gyártási különbségek modellen belül. Garantáltan a nálad lévő lejátszóval is lenne gond ugyanazon a helyen, ugyanazokkal a komponensekkel. Nálad még nem jött elő, de ott lebeg a lehetősége, hogy előjön.
-
tomp
félisten
válasz zazenke #6429 üzenetére
Itt nem az anyaggal van gond hanem magával a lejátszóval.
Nálam Philipsen csak a beállításokban villogott a kép aztán egyik napról a másikra megszűnt.
Mi változott? Passz. Én mit csináltam, hogy már nem villog? Semmit.
Ma frissítettem a tv-t. Eddig villogásmentes vele a 22-es modell. -
blakey
titán
válasz zazenke #6429 üzenetére
Addig örülj, amíg nincs problémád. Mindenféle ok nélkül csinálta, azt, amit. Volt olyan DV, ahol nem volt kép, de a felirat megjelent.
ui.: közben megjelent az Infuse 7.6.2
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz zazenke #6432 üzenetére
Oké, de azután el is adtam, mert meguntam, amiatt nem fogok tovább tesztelni egy másik TV-vel,, kábelekkel, stb. Mindez karácsony előtt néhány héttel. Inkább eladtam azt, ami nálam rosszul teljesített. Igaz, jóval később kábeleket és TV-t is cseréltem, de semmi nem indokolja, hogy megint kipróbáljak egy 2022-est, főleg, hogy véletlenszerűen beír 1-2 fórumozó, hogy ez vagy az nem jó a 2022-esen, míg a 2021-esén jó. Majd a 2024-esr vagy későbbire cserélek, 0 indokom lenne most a cserére.
-
tomp
félisten
válasz zazenke #6444 üzenetére
Próbaként lefotóztam ugyan azt a pillanatot mind2 videóból. Az üvegfújás nyarancs színe a CMv4.0-n kicsit erőteljesebb.
De még mindig nem értem, hogy mitől indul el ez DV-ben miközben a többi CMv4.0-s DV viszont nem...mkvtoolnixben be tudod állítani neki a megfelelő fps-t!
-
blakey
titán
válasz zazenke #6477 üzenetére
1,5 és 1,8m.
-
blakey
titán
válasz zazenke #6479 üzenetére
Olyan kábelt használj, amin rajta van a HDMI.org matrica.
Nekem ilyenek voltak:
Nyilván van összefüggés a kábelek minőségét illetően, de még ott az EDID, a TV, stb. Egy jó kábel nem lehet probléma, ártól függetlenül, a lényeg, hogy HDMI.org által elismert, azaz szabvány szerinti legyen[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz zazenke #6479 üzenetére
Valami ilyen kábelt vegyél, ezzel kevesen csalódtak: KCS-HH HDMI
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
válasz zazenke #6489 üzenetére
A kábeleknek nem verziója, hanem sávszélessége van adott szabványon belül, ezt sokan nem értik meg. A márkás kábelnek a lényege, hogy hosszú időn át kiszolgál, mert a jó minőség révén magas a sávszélessége (persze a sávszélesség a kábelhosszal csökken). Lassan 14 éve ugyan azok a kábeleim AQ forest, de a <3m távolság miatt a ráírt 18Gbps-os többszörösét tudja bőven.
Naná, hogy megjelentek a 48-as kábelek, meg is kell élni valamibőlde ez itt off, csak megjegyzés
"in medias res"
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung S22 256GB garanciális újszerű állapotban eladó!!
- Microsoft Surface Slim Pen 2 és töltő eladó !
- Ubiquti Nanobeam M5 2DB irányított antenna
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- +monitor+ i5 4570 /8-12-16GB DDR3 / 240GB SSD /takarítva, telepítve / Lenovo M73
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest