- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
válasz
devil-k #6724 üzenetére
Van kerdes!
Szoval az App fejlesztok munkajat megbecsulod, mert azert fizetsz, de a filmek keszitoinek mar ez nem jar? Azt te is "okosba" oldod meg?
(Tegyem hozza, ha valaki nem hajlando kifizetni egy App-ert a penzt, mert mondjuk lehuzasnak tartja, vagy neki nem eri meg, es inkabb keres egy ingyenes alternativat, az talan megis mas, mint valamit hasznalni ingyen, amiert egyebkent fizetni kellene...)
-
tothl
addikt
válasz
devil-k #6724 üzenetére
Nincs ezzel gond, nem kell álszenteskedni, csak fura, hogy valakinek túlzás, ha fizetni kell valamiért és még érvelni is akar. Nem kell a rizsa. Az infuse egy marha jó termék, aki akarja fizeti aki nem nem, csak utóbbi mellett nehéz érvelni. A torrent mellett is nehéz. Az nem indok, hogy mert amúgy drága.
Nekem is van minden vacak, már nem is tartom nyilván hányféle előfizetésem van, mert leverne a víz csak.
Egyébként ebben is szuper az ATV, nagyon jók és jól futnak az appok, szépek, designosak és az is tetszik, hogy az ATV saját appja összeszed mindent. Ilyet a kínai coreelec stb. boxok nem tudnak. Van akinek ez ér meg pénzt van akinek nem. Az, hogy az infuse is ilyen szépen működik erre nem is gondoltam, nekem kellemes meglepetés, örömmel fizetek érte. Nyilván van az a pénz amit már nem de ennyi szerintem még nem az a kategória.
Akinek nem tetszik használjon mást, azt is megértem. Volt amikor engem sem érdekelt sem a design, sem az ergonómia, sem, hogy mennyit kell szívni vele, csak játssza le a filmet és legyen ingyen. -
Csabroncka
addikt
válasz
devil-k #6721 üzenetére
Mondjuk csak zárójelben jegyzem meg, hogy ez a havidíjas dolog nekem sem szimpi. Ezért a pénzért 4K-s tartalmat kapsz Prime-on.
Én aláírom, hogy infuse szép/jó/csilli villi egyszerű. Viszont amire kell arra még a fapados és magára hagyott MrMC is képes.
A gondom a havidíjjal van, nem azzal, hogy egyszer meg kell venni valamit, ez sima lehúzás nem más. -
Alex91
félisten
válasz
devil-k #6721 üzenetére
Szerintem meg az a rohadt felháborító, hogy manapság minden ingyen kellene az embereknek, vagy legalább is "okosba". "Értem" én, hogy sok embernél státuszkérdés az Apple termékek birtoklása, de ne legyünk már nevetségesek.
Fizetsz hasznalati díjat a lejatszoert, de amit lejatszol vele, azert meg nem. Hogy is van ez...
-
zazenke
őstag
válasz
devil-k #6721 üzenetére
én 400 at fizetek és amiért hasznalom mert vannak előnyei. de amúgy az android boxom is 70 felett volt mire bejött kinàból nem olcsó vacak. De ettől még aljas húzásnak tartok 400 ról 1000 re emelést. Talàn majd most megtörik az infuse egyeduralma az új app szabàlyozàssal és lesznek versenytàrsai mert jelenleg nincs neki. Más apple termékem nincs
-
válasz
devil-k #6323 üzenetére
Nekem a kütyü oppo hdmi bemenet-en van, amiből külön megy ki a kép (TV-be) és hang (fejhallgató/HDMI box-on át AV erősítőbe). Amikor minden be van kapcsolva már és a kütyüt bekacsolom 1 pillanatra mindig van a hangyásodás (handshake, de ez ilyen bonyolult megoldásnál nem is csoda).
Mondjuk ezt nem neked akartam magyarázni, bocs -
blakey
titán
-
Imi1981
veterán
válasz
devil-k #6323 üzenetére
Nem használok direkt tv-be megy. Ilyenkor a távirányítóra se reagál viszont kikapcsoló gombot nem próbáltam mert kíváncsi voltam helyre jön e magától. Mivel nagyon ritkán fordul elő nem nagyon foglalkoztam vele de azért rákérdeztem itt hátha más is találkozott ezzel. Ezzel együtt is a legproblémamentesebb tv boxom az összes közül.
-
htw
tag
válasz
devil-k #5883 üzenetére
A probléma ott van, hogy amennyiben a mappán belül van még egy mappa vagy sample fájl akkor már nem rak ki borítóképet valamiért. Ha belépek a mappán belülre ott már ott van a borító vagy ha törlöm a felesleges samplet vagy mappákat. Gond akkor van, mikor egy sorozatot úgy raknak fel, hogy minden rész külön mappában van. Mert akkor pakolhatom át az egészet. Ráadásul ezeket máshogyan kezeli abc szerint. Borító nélküliek először abc sorrendben, utána a borítóképesek abc sorrendben.
Mikor csak sample van pluszban:
[kép] [kép] [kép]Mikor a sorozat minden rész külön mappában van:
[kép] [kép] [kép] [kép] -
blakey
titán
válasz
devil-k #5678 üzenetére
Szerintem nálad is ugyanúgy van, csak valamit nem veszel figyelembe, pl. nem használod a HDMI kiterjesztett módot, vagy soha nem váltana HDR esetében 12bit 422-re, csak 1080p-n használod, a megjelenítőd nem küld EDID infókat, bármi lehetséges, egy biztos, a 2022-es modellel valami nem kerek. Még akkor is így van, ha sokan nem tapasztalnak hibát (ennek oka az előzőleg felsorolt, külföldi fórumokon is elterjedt az alap 4K 60Hz YCbCr 420 és ahhoz nem kell kiterjesztett HDMI mód). Szóval én egyelőre nem látok jónak a 2022-es modellt, még akkor sem ha tényleg nagyon erős hardverrel rendelkezik.
-
blakey
titán
válasz
devil-k #5675 üzenetére
Erről már leírtam a tapasztalatomat, véleményemet, de akkor még 1x röviden. Amikor megvettem a 2022-est és a 2021-es helyére kötöttem, beállítottam, akkor jobbnak láttam és szerintem az s volt, aztán elkezdtem használni, megjött az első "nincs jel" kép, ilyenkor ugye egyből HDMI-kábel hiba, vagy valami hasonlóra gondol az ember, így ellenőriztem, nem az volt. TV hiba? Alaphelyzetbe állítottam, nem az volt a gond. Kb. 1 hétig kerestem a hibát, többnyire hardverek terén, de rájöttem, hogy nem ott a gond, így elkezdtem az ATV-vel "játszadozni", rájöttem, hogy a 4K 50/60Hz YCbCr 444 vagy RGB nem mindig működik, ekkor jött a gondolat, hogy talán a kiterjesztett HDMI mód a gond, és valóban annak tűnt, mert 4K 50/60Hz YCbCr 422 esetében hibátlanul működött, 1080p esetében jó volt minden beállítás. Dolby Vision esetében gyakran előfordult, hogy nincs kép, de a hang a helyén van, állítólag még most is előfordul. @djnice feltett 1-2 képet, hogy bizony a 2022-es képminősége elmarad a 2021-eshez képest, neki is van egy elmélete az okokról. Mindössze 5 hétig bírtam a szenvedést (szó szerint) a 2022-essel, vettem újra egy 2021-est és minden problémám a múlté, azonnal megjavult minden.
Összegezve, ha 1080p-ben vagy sztenderd HDMI módban használod, akkor nem jön elő az a hiba mely szerint nincs kép. Kizárólag kiterjesztett HDMI módnál tapasztaltam ezt a hibát és nem konstans, mert néha jó, és amikor jó, akkor a következő alkalommal 100%, hogy rossz lesz. -
fPApi
őstag
válasz
devil-k #5669 üzenetére
Az is egyesek "mániája", hogy csak az a jó, amit Ő használ, és "milyen szomorú, hogy a többiek ezt nem veszik észre". Én pl. "nem lőttem mellé", pedig hosszú évek kodi használata után vettem ATV-t és nem bántam meg, csak arra reagáltam, hogy a "más platformon sem találsz jobbat" nem igazán valós állítás. A gond, hogy egyesek nem akarják, vagy tudják beállítani a kodit a saját igényeiknek megfelelően és ezért inkább lehúzzák. De az a szerencse, hogy mindenki azt használhat, ami neki megfelelő!
-
Imi1981
veterán
válasz
devil-k #5669 üzenetére
Mi? Hogy jön a Kodihoz a streaming szolgáltatások? Ezt nem értem. Infuse se támogatja a streaming szolgáltatásokat. Apple tv támogatja és igen ebben a legjobb szerintem. Ezért is (meg más miatt is) szeretem használni!Amúgy meg miért ne lehetne hasonlítani? Lehet hasonlítani mivel mindkettő lejátszó program. Azt hogy nem egyezik a véleményünk egy dolog. Ha mindig egyezne a véleményünk mindenkivel tök unalmas lenne😄. Mindegy zárjuk le a témát mert nem erről kell szólnia ennek a topiknak. Csak kicsit elhúzódott a téma.
-
sagit
veterán
válasz
devil-k #5610 üzenetére
én a netflix elengedésen gondolkodok
nekem van még extran appletv+ amit szeretek, meg amazon is az amazon prime-hoz grátisz, kb sose használom
ez a mostani meg egy ezresért 3 embernek nem a világ, még várok mert pl a magyar tartalmak ( arany élet, besúgó) márciusban jön majd csak, utána döntök majd
-
IP1954
aktív tag
válasz
devil-k #5428 üzenetére
Óvodás koromban még úgy gondoltam, hogy jobban össze tudom szerelni a kakukkos órát.
Néhány alkatrészt kihagyva is működött, de ebből már kinőttem.
Tudom, hogy nem értek mindenhez IS jobban, mint az adott terület szakemberei.
Nekem megfelel egy felsőkategóriás tévé úgy, ahogy azt a gyárban beállították.
Egyszer megpróbáltam összeszámolni a legújabb tévém beállítási lehetőségeit.
250 körül abbahagytam.Apple TV 4K se azért van, hogy naponta keressek rajta valami állítható paramétert.
Csak nézni akarom a sorozatokat, a filmeket és az ismeretterjesztő műsorokat. -
blakey
titán
válasz
devil-k #5394 üzenetére
A lényeg, hogy ilyen és hasonló hibák (ilyen több anyagnál is volt, de azt megoldották a 7.4.10-zel) vannak a 2022-essel, 2017-esen és 2021-esen hibátlan. Mellékes, hogy mennyire jó vagy rossz az anyag, más eszközökön is jó, iPhone-on is jó, macOS Ventura alatt nem jó, és természetesen Infuse-al.
-
blakey
titán
válasz
devil-k #5387 üzenetére
Szerencséd van, de majd fogsz valamilyen hibát tapasztalni, sajnos.
Megpróbáltam megkeresni a linket, ez volt az, jó nagy anyag, 2 sorozatepizód van benne és a 2022-esen nincs kép, 2021-esen gyakorlatilag hibátlan.#5388 IP1954
A te rendszerednek megfelelő, én nem ismerem, nem tudom, hogy milyen eszközeid vannak. -
-
blakey
titán
válasz
devil-k #5201 üzenetére
Nem kell Infuse, ha valakinek jól bevált a Plex, egyszerű és működik. Az, hogy valaki leírja, hogy hibásan működik, kevés ahhoz, hogy diagnózist állítsunk. Nálam mindkettő van, jelenleg a Plex 1-2 dologban jobb, pl. megfelelően szól a sztereó, amit az Infuse AC3 5.1-re alakít, normálisan jelöli a nézett/nem nézett státuszt, Infuse alatt nincsenek ott a jelölések (lehet, hogy csak a 2022-es modellt érinti)
-
Imi1981
veterán
válasz
devil-k #5189 üzenetére
Dehogy. Eleve kisebb felbontásban /bitrátával megy minden netflixen. Enyhe kockásodás, részlettelen a kép stb. Csak full HD tévén jön ki ez. Az amúgy is jobb minőségű filmek /sorozatok nem olyan vészesek mert azok amúgy is jobbnak hatnak de ott is látni, hogy részlettelen a kép csak nem annyira feltűnő magában. Ha shieldet mellé rakom akkor már a jó minőségű anyagoknál is feltűnő a különbség! Idegesít mert a shield lassú csiga az Apple tv 4k 2021 - hez képest meg több dolog miatt is jobban szeretem az Apple tv - t mint a shield-et, de idegesít ez a netflixes baki. Remélhetőleg nem marad így.
-
blakey
titán
válasz
devil-k #5053 üzenetére
Rohanni nem, ha nincs HDR10+ készüléked, akkor valószínűleg felesleges lecserélni egy 2021-es modellt. A zöldesség 420-ban nem annyira feltűnő, RGB-ben meg nincs. Szóval van megoldás arra, hogy némileg jobb legyen. Egyelőre a 2021 és a 2022-es készülékek ua. tudják, utóbbin még nem feltétlenül jó az Infuse, illetve maga az OS sem jobb a 2021-esen futóhoz képest.
-
-
chatran
őstag
válasz
devil-k #4937 üzenetére
Általában mobilon és ipad-en nézi, ott talán nem annyira feltűnő. A minap egyébként megnéztük a Nyugaton a helyzet változatlan feldolgozását a tv-n és nem folyt ki a szemem, szóval nem annyira sz@r azért. Úgy vettem észre, hogy a gyors, pörgős akciófilmeknél nagyon látszik, mennyire pixeles és darabos, a normál filmeknél nem vészes.
Valóban havi 2500-ért sd műsort adni rablás.Szerk: most néztük meg és nem sd az alapcsomag, hanem 720p
Akkor ezt mostanában javíthatták.
-
-
-
blakey
titán
válasz
devil-k #4906 üzenetére
Nem akarják és/vagy az amerikai piacot ennyire nem érdekli, nekik elég a DD, DD+ és DD+ + Atmos, gondolom én. Korábban volt DTS is, egyszerűen kivették, mert… Igazság szerint, ha hang szempontjából mindent engedélyeznének, akkor nem lenne ellenfele. Bár van, akinél így sincs, én pl. sztereó rendszerre váltottam, így nem hiányzik szinte semmi, de észrevettem, hogy a hangok tovább küldésével problémák vannak, Infuse pl. a sztereót DD 3/2-ben küldi tovább, Plex jól kezeli és a korábban írtam dinamikahiány ebből fakadhat. Szóval, igen, a hangokat kéne rendbe tenni.
-
válasz
devil-k #4906 üzenetére
Gondolod annak hardware-es korlátja van? Simán lehet, hogy nem akarják engedélyezni software oldalon. Mondjuk nem értem, hogy azt miért tennék.
Van a családban 2017-es, 2021-es is. Elgondolkoztam, hogy cserélem a 2021-et az újra, mert 50K-ért mennek használtan, nem kell sokat hozzá tenni. Blakey igaza van, amire használom pont elég lenne a 2017 is. Venti zaját így sem hallom, a passzív működés semmit nem adna hozzá.
A 2021-es is támogatja a matter szabványt?
-
Imi1981
veterán
válasz
devil-k #4730 üzenetére
Hát nekem most így , hogy androidól jövök fapadosnak tűnik kicsit. Kezelése nem olyan kényelmes stb. Nem azt mondom, hogy nem jó de így egyből váltás után azért én körülményesebbnek érzem a kezelését az androidnak. Idő míg megszokom. Lehet ha iPhone-ról váltanék androidra ugyan ezt érezném.
Ettől függetlenül már egyre jobban tetszik és piszok gyors ! Kamera nagyon jó és komunikál az apple tv-vel meg egyéb apróságok tetszenek. Majd 1-2 hónap múlva lehet más lesz a véleményem. Az biztos, hogy egy pici reccenés sincs olyan vajsima az animációk és maga a működése is!blakey
Androidól az airplay nekem nem működött normálisan . Próbálkoztam az airplay alkalmazással (lehet nem ez volt a pontos neve) de azzal csak félig meddig működött de röviden tömören sz@r volt. Ég és föld így iPhone-ról a működése. A távirányító [kép] azért tetszik mert tudok telóról gépelni (amit írtatok is korábban itt) . Attól még másra az apple tv saját távirányítóját használom. -
IP1954
aktív tag
válasz
devil-k #4723 üzenetére
A faék egyszerűség azért barokkos túlzás.
Nincs túlmagyarázva a beállítások jelentése és összefüggés rendszere.
Akad néhány sajátos logika is.
Például a X.str látszott, az X.Srt pedig nem, de ezt gyorsan javították.
Már csak az egy fáj egy könyvtárban (szerintem indokolatlan) kiemelését tudom kritizálni.
A fejlesztőnek úgy tetszik.
Kellene egy kapcsoló, hogy miként szeretném látni ... -
Imi1981
veterán
válasz
devil-k #4579 üzenetére
Hát kinek mi. Kodiban is csak azt használom ami nekem kell. És bizony egy két dologot jobban kezel a kodi mint az infuse és ugye testreszabhatóbb is. Ettől függetlenül apple tv - n infuse - t használok pedig kodi is van már rajta (asszony miatt) de apple tv - n a kodin nem működnek a skinek és a keymap editior sem apple tv távirányítóval így nem az igazi. Asszonynak persze jó mert őt ezek nem érdeklik csak a megszokott felület és használhatóság.
Nekem eleinte nem tetszett az infuse használata mert néhol nem kényelmes de már megszoktam és azt használom.Android vs IOS nem hasonlítom mert van amiben ez van amiben az a jobb de nekem összességében apple tv jobban tetszik mint az Android tv tv boxok. Itt elsősorban a streaming szolgáltatások miatt, hogy itt is kadenciahelyes a lejátszás és automatikus a fps váltás és stabilan működik hiba nélkül.
-
Imi1981
veterán
válasz
devil-k #4518 üzenetére
Lehet túl sok az eszköz és utoljára az Apple tv - be jelentketem be. Lehet törölni kéne eszközöket a netflix-ből. Pár hónapja még több kodiban is használtam netflixet és nem jelentkeztem ki velük csak töröltem az addont és lehet ez kavar be. Nem tudom mit csináljak. Bosszantó ilyen hosszú jelszót bepötyögni. Csak a netflix csinálja ezt (legalábbis hbo maxnál eddig nem fordul elő). Megpróbálom, hogy kijelentkezek másik eszközből és apple tv - n bejelentkezek és utána a másik eszközön jelentkezek be, hogy ne az Apple tv legyen az utolsó.
-
Imi1981
veterán
válasz
devil-k #4492 üzenetére
Igazából tudja azt ami nekem kell csak nem kényelmes. Kodiban úgy rendezek mindent olyan sorrendben és olyan skinnel ahogy nekem tetszik! Infuseban kirakom kedvencekbe az emby könyvtáraimat és összes vissza sorrendbe rakja! Ha listanézetet használnék (jobban tetszik) és hozzáadás dátuma szerint rendezve akkor sorozatoknál a részeket össze vissza keveri! Kodiban akár könyvtáranként máshogy tudom rendezni ahogy tetszik! Meg van egy két kényelmi funkció. Amúgy már csak infuse-t használom, hogy szokjam és persze nem tragikusan kényelmetlen de azért ezen lehetne mit javítani. Viszont nagyon stabil, gyorsan szinkronizál emby-vel (pillanatok alatt) és végülis mindent tud ami kell nekem csak kicsit macerásan, ennyi.
Megláttam ezt a lehetőséget kodival és érdekel, hogy működik e vagy csak lehúzás. Hátha valaki próbálta már itt. Úgyhogy csak érdeklődtem semmi más.
Nem akarok más eszközt használni apple tv mellett mert jó mindenben! Médialejátszóként is kiváló nekem! Tökéletes kadenciahelyes lejátszás mindenhol ahol fontos és még soha nem láttam egy ici pici röccenést, akadást lejátszás közben! Ezt semelyik másik lejátszó nem tudta ilyen tökéletesen csak talán a coreelec de már nincs olyan eszközöm. Egy tv box lesz a apple tv mellett egy mecool km6 deluxe és az is csak chromecast miatt. Másra nem kell. -
-
Imi1981
veterán
válasz
devil-k #4484 üzenetére
Tudod mindig dolgozok (most is) és van egy másfél éves kislányom úgyhogy ha van egy kis időm akkor nincs időm szarakodni. 🙂
Viccet félre téve most mire gondolsz? Csak megkérdeztem lehetséges e kodit rakni apple tv - re. Ez nem jelenti azt, hogy egyből elkezdek mokólni! blakey belinkelte és olyan bonyolult számomra, hogy tuti nem csinálom meg! Youtube - on tök egyszerűen csinálta valaki (első találat youtubeon) de ott már lehet megvolt az élőművelet amit blakey linkelt. Őszintén örülnék neki de amihez nem értek vagy túl bonyolultnak találok nem erőltetem.
Persze nyilván érdekel ezért kérdeztem. -
válasz
devil-k #4265 üzenetére
Nincs a szobában a router. Van egy WiFi jelerősítő félúton. Az UTP kábel nem volt opció. Ha jól emlékszem 50 Mbps-t próbáltam már. A tekerés tényleg lassabb, de általában elindítok egy filmet és nézem, szóval nem katasztrófa. Viszont felesleges általánosítani. Idejön valaki, olvasgat, aztán szomorúan elkezdi beszőni a lakását UTP kábellel.
Nem mondom, hogy mindenre jó lenne, de az sem igaz, hogy WiFi-vel ne lehetne normálisan mozizni.
Imi1981: Én megvettem az újat. Én sem szerettem ezt a tapicskolós távirányítót. Meg a kereső gomb is nagyon rossz helyen volt. Sajnos az új verzión a négyirányú gombnak is van simogatós funkciója, de így is sokkal jobb. -
Imi1981
veterán
válasz
devil-k #4254 üzenetére
Kipróbáltam kábellel úgy is akad ugyan úgy kb 5 másodpercig film indításkor. Utána már vajsima a lejátszás csak indításkor csinálja. Nem érdekelne annyira de tudom hogy frissítés előtt nem ilyen volt. Remélem az alapra állítás helyre hozza mert csak valami porszem került a gépezetbe és nem a frissítés lett ilyen.
-
Imi1981
veterán
válasz
devil-k #4254 üzenetére
Mert már régóta használom és tetszik. Családon belül (más településen is) többen nézzük és arra nem jó az smb (meg őszintén nincs kedvem vele szarakodni mikor tökéletesen működik az emby /plex) . Egyszer próbáltam régebben beállítani az smb-t de nem sikerült és akkor kezdtem el használni a plexet meg emby-t amik egyből tökéletesen működött így maradtam ezeknél. De szerintem nem a wifi a probléma mert régebben is használtam így és a 60 GB-os 1080p filmet is röccenés nélkül vitte (indításakor sem akadt). De azért kipróbálom mielőtt gyári alapra állítom.
-
Imi1981
veterán
válasz
devil-k #4250 üzenetére
Plex/emby szerver PC-n gigabit hálózat. Nincs transzkódolás. Többi boxon simán indul csak Apple-TV - n csinálja. Ja és csak az utolsó frissítés óta amit 3 napja tettem fel! Bár most wifin csatlakozik de 400/928 megabitet mér a speedtest. Hazaérek kipróbálom kábellel ez még eszembe se jutott.
-
blakey
titán
válasz
devil-k #4028 üzenetére
Ugyanarról írtam,. A szinkron minősége nem csak a bitrátán múlik. Én ahhoz a táborhoz tartozom amelyik a jobbat választja a kettő közül, mindegy, hogy szinkron vagy eredeti. Van olyan film vagy sorozat amit nem tudok szinkronosan megnézni, mert pocsék a szinkronszínész kiválasztása, alakítása és van olyan ami szinkronosan jobb élményt nyújt illetve ugye vannak azok a szinkronok amik a bitráta gyengesége miatt lehetnek élvezhetetlenek. A szubjektívítással meg kár vitatkozni.
Amióta qkáztam az 5.1-et és sztereó erősítővel, 2.1-ben mozizok (is), a gyengébb anyagok is néha tűrhetően szólnak, a zene meg "10x jobb" :) -
blakey
titán
válasz
devil-k #4025 üzenetére
Nem, általánosságban nem 10x rosszabb, de vannak rossz minőségű szinkronok. Természetes, hogy mindig az eredeti anyag a jobb, legalábbis annak kell lennie, mert az az alap.
Egyébként nyáron, egyik "olyan" pillanatomban teszteltem Netflixen a különböző nyelvű szinkronokat és próbáltam valamilyen rangsort állítani. Messze a magyar szinkron volt a legjobb, német, angol néha borzasztóan gyenge és hangsúly nélküli, még annyi "színészi" játék sem volt benne, mint a legrosszabb magyar szinkronokban, a francia néha elmegy kategória. Szóval én amondó vagyok, hogy a magyar szinkron még mindig jó, de egy probléma van vele, mi magyarok megszoktuk a jó szinkronokat és a rosszat hamar észrevesszük és ilyenkor jön az, hogy az eredeti jobb, ami egyértelmű és annak is kell lennie, meg ugye mostanság a magyar szinkronok legnagyobb százaléka csak 5.1 és DD vagy DD+. A kiépített rendszereken azért van értelme az Atmosnak, a HD hangoknak, de egy sima 5.1-en vagy sztereó rendszerben már mindegy a több csatorna, ha maga a hang jó, márpedig azért akadnak jó szinkronok. Tegnap megnéztem az új 007-et, a szinkronos verzión voltunk, mert a volt a kérés, de nem volt rossz, egész jól "összerakott hangok" voltak. -
Imi1981
veterán
válasz
devil-k #3862 üzenetére
Dehogy van kalibrálva. Amúgy színek meg úgy alapból a kép tök ugyan olyan a két tv boxon csak a apple tv - nél kicsit zavaros, kásás (vagy nem tudom hogy írjam le) volt a filmeknél háttérben a sima felületek. Ez nagyon enyhén látszott de én mindent észreveszek. Rgb magas-ra állítottam onnantól ez megszünt. Így már tökéletes a kép! Az a baj éjjel kettőig szórakoztam vele és hajnal 4-kor keltem mert mentem dolgozni szóval már fáradt voltam. Ma ha hazaérek mindent jobban /precízebben átnézek.
Amúgy nagyon pöpec kis gép! Az is fura, hogy tök sok alkalmazást megtart a memóriában. Sokkal többet mint a mecool km6 deluxe pedig abban 4gb ram van! Távirányítót szokni kell és nekem jobban tetszene négy irányú gomb a simogatás helyett de ez nem probléma. A frekvencia váltás meg okosan működik ami tetszik! Netflixen csak a tényleges film lejátszásnál vált frekit és az automatikusan elinduló elozetrseknél nem! Ez mecool km6 deluxe - n nem így működik ami kicsit zavaró. Szóval nagyon bejön csak persze az OS-t is szoknom kell. Szerintem majd idővel veszek apple tv 4k - t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged