- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Az miért lehet hogy hetente egyszer (kb) be kell jelentkezni a netflixbe? Szerencsére csak a jelszót kell bepötyögni mert az email címet megjegyzi de azért jobb lenne ha nem kéne.
-
Imi1981
veterán
Akit esetleg érdekel mert ennél a szolgáltatónál van előfizetése van apple tv - re van tarr mobil tv alkalmazás! Tegnap próbáltam ki és tökéletesen működik és jó a képminőség (nem hasonlítgattam de szerintem ugyan olyan mint kábelen a full HD) ! Használata nem olyan kényelmes mint a telenor mytv (vissza kell lépni ha csatornát akarok váltani) de távirányítóval is könnyedén használható.
Érdekes, hogy android tv - re nincs tarr mobil tv alkalmazás . -
Imi1981
veterán
válasz
Imi1981 #4496 üzenetére
Nem jól írtam! Félreértés megelőzése érdekében írom, hogy azt akartam írni, hogy semelyik másik lejátszóm nem tudja olyan tökéletesen, akadasmentesen lejátszani mint az Apple tv-m ! Többi lejátszóm android tv rendszerű. Egyedül a shield jó még egy kodinerds nexus verzióval (gyári mátrix röccen néha) . De apple tv 4k 2021 sokkal jobban tetszik!
-
Imi1981
veterán
válasz
devil-k #4492 üzenetére
Igazából tudja azt ami nekem kell csak nem kényelmes. Kodiban úgy rendezek mindent olyan sorrendben és olyan skinnel ahogy nekem tetszik! Infuseban kirakom kedvencekbe az emby könyvtáraimat és összes vissza sorrendbe rakja! Ha listanézetet használnék (jobban tetszik) és hozzáadás dátuma szerint rendezve akkor sorozatoknál a részeket össze vissza keveri! Kodiban akár könyvtáranként máshogy tudom rendezni ahogy tetszik! Meg van egy két kényelmi funkció. Amúgy már csak infuse-t használom, hogy szokjam és persze nem tragikusan kényelmetlen de azért ezen lehetne mit javítani. Viszont nagyon stabil, gyorsan szinkronizál emby-vel (pillanatok alatt) és végülis mindent tud ami kell nekem csak kicsit macerásan, ennyi.
Megláttam ezt a lehetőséget kodival és érdekel, hogy működik e vagy csak lehúzás. Hátha valaki próbálta már itt. Úgyhogy csak érdeklődtem semmi más.
Nem akarok más eszközt használni apple tv mellett mert jó mindenben! Médialejátszóként is kiváló nekem! Tökéletes kadenciahelyes lejátszás mindenhol ahol fontos és még soha nem láttam egy ici pici röccenést, akadást lejátszás közben! Ezt semelyik másik lejátszó nem tudta ilyen tökéletesen csak talán a coreelec de már nincs olyan eszközöm. Egy tv box lesz a apple tv mellett egy mecool km6 deluxe és az is csak chromecast miatt. Másra nem kell. -
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Ez link működik vagy lehúzás? Bár túl drágának találom de lehet kipróbálnám a kéthavi verziót ha tényleg működik.
-
Imi1981
veterán
Ha otthoni gépemről (Windows 10 pro fut rajta) szeretném a képeket képernyővédőként használni azt hogy tehetem meg? Smb megosztás van a gépemen (egy egész hdd van smb-n megosztva) de azt nem látja az Apple tv.
Ezt írja kép . Ez csak Mac géppel működik? -
Imi1981
veterán
Jaaa akkor bocs. Tényleg így írtad most láttam . Amúgy infuse-t használom már tegnap óta, hogy szokjam és azt kell mondjam kezd tetszeni. Ennél a borító nézetben jó használni míg kodiban a listanézetet szerettem. Hozzáadás dátuma szerint rendezem, hogy a legutóbb hozzáadott filmek mindig legfelül legelől legyenek de emiatt listanézetben összekutyulja a sorozatoknál az epizódok sorrendjét(ezt remélem javítják majd mert listanézetet jobban szeretem) ! Borító nézetben jól jeleníti meg.
Néztem ezt az Adam projekt filmet és gyönyörű volt a kép! Legdrágább tv boxom ez de a legjobb vétel volt számomra! Nagy tévén csak ezt használom. Egyszerűen mindenre kiváló (streaming és médialejátszónak is). Nagyon örülök, hogy megvettem. -
Imi1981
veterán
Szia! Kikapcsoltam azt a interlaced-et infuse-ban és szerintem így jobb a kép! Így olyan amilyennek lennie kell (legalábbis az én tévémen) . A fura, hogy azóta az a menü nincs! Szóval vissza se tudnám kapcsolni ha akarnám. Persze nem akarom csak kíváncsi vagyok ezt máshol vissza lehet e kapcsolni vagy állítani, hogy visszajöjjön az a menü ?
-
Imi1981
veterán
válasz
devil-k #4484 üzenetére
Tudod mindig dolgozok (most is) és van egy másfél éves kislányom úgyhogy ha van egy kis időm akkor nincs időm szarakodni. 🙂
Viccet félre téve most mire gondolsz? Csak megkérdeztem lehetséges e kodit rakni apple tv - re. Ez nem jelenti azt, hogy egyből elkezdek mokólni! blakey belinkelte és olyan bonyolult számomra, hogy tuti nem csinálom meg! Youtube - on tök egyszerűen csinálta valaki (első találat youtubeon) de ott már lehet megvolt az élőművelet amit blakey linkelt. Őszintén örülnék neki de amihez nem értek vagy túl bonyolultnak találok nem erőltetem.
Persze nyilván érdekel ezért kérdeztem. -
blakey
titán
válasz
Imi1981 #4482 üzenetére
Igen, lehetséges, de nem egyszerű. Ezért sem ajánljuk. Egyébként egész jól működik.
-
Imi1981
veterán
Ez lehetséges link ? Kodi matrix tv os-re? Ezt hogy lehet telepíteni apple tv - re?
-
Imi1981
veterán
Na ezt nem is tudtam! Lejátszás közben videó résznél van. Érdemes vakamejyikre állítani vagy jó automatikuson? Most egyelőre kikapcsoltam. Film módra állítva akadozik (legalábbis ez a heykids youtube letöltés). Komolyan mintha kikapcsolva jobb lenne. Ezt azért még próbálgatom filmeknél is!
-
blakey
titán
válasz
Imi1981 #4479 üzenetére
Lejátszás közben, interlaced anyag esetében van beállítás a mentesítés módjára vonatkozóan. A kép minősége a gyári beállításokhoz van igazítva, MrMC-ben meg vannak felesleges, hozzá nem értőknek, rossz beállítások, amik zavaróak lehetnek, tehát tulajdonképpen ott sincs, ha jól van beállítva, ami van az pont felesleges.
-
Imi1981
veterán
Hazáértem és nézegetem de ha kiesik a szemem se látok most különbséget! Pedig esküszöm tegnap láttam több videónál is! Ezek youtube-ról letöltött heykids mesék (három kismalac,Piroska és a farkas, stb ). Tegnap láttam, hogy mrmc tisztább míg az infuse mosottabb/ zavarosabb. Most meg tök ugyan olyan! Nem értem.
Amúgy én infuse-ban nem találok képminőségre vonatkozó beállítást csak gyorsítótár méret meg kinézet meg ilyenek.Még egy próbát csinálok hátha annál volt különbség amit mp4-ben töltöttem le! Ha annál sem látok különbséget akkor nem tudom mit néztem tegnap.
-
blakey
titán
válasz
Imi1981 #4477 üzenetére
Nem tudok képernyőképet csinálni, de egyértelműen jobb az Infuse. A beállításokat rendszerszinten is jól kell elvégezni, illetve a kép minősége interlaced anyagokon bizony állítható Infuse és MrMC esetében is, itt érdemes odafigyelni, valamint MrMC esetében több dolog is állítható, de egy rossz beállítás, ami elsőre jónak tűnik az az eredeti anyaggal összevetve bizony a végén inkább rosszabb lesz. Az Infuse képe áll legközelebb az eredeti képhez, innentől kezdve nem tudom, hogy mitől lehet rosszabb egy eredetihez képest élesebbnek tűnő kép, mert az nem jobb. Ezt MrMC vs. Infuse dolgot már 7 éve elemezzük, volt időszak amikor a MrMC jobb volt, mert ugye nagyobb "hátszéllel" indult, de az Infuse már leelőzte szint mindenben, jobb a hangkezelése, a kép és fájlkezelése. Én sajnálom, hogy a MrMC fejlesztése megállt, mert lehetne belőle egy nagyon jó mindenes, de így számomra már alkalmatlan, helyette a Plex-et használom.
-
Imi1981
veterán
Nem lehet állítani infuse-ba semmit ami képpel kapcsolatos. Pont a kisebb bitrátás filmnél látszik jobban, hogy jobb az mrmc. Egyszerűen tisztább! Infuse kicsit maszatol. Itt nem élesség meg szín különbségről beszélek hanem kép tisztaság. Infuse mintha zajt képzajt akarna csökkenteni de nem jól csinálja. Ezt látni kell mert nem tudom jobban elmagyarázni. Jó minőségű nagy bitrátás anyagoknál az infuse is ugyan olyannak látszik ( ezeknél nem látok különbséget).
Na majd ha hazaérek megint kipróbálom pár anyaggal.
Napokban mrmc jobbnak tűnt képminőségen. -
blakey
titán
válasz
Imi1981 #4474 üzenetére
Olyan dolgot láthatsz ami nem biztos, hogy jobb. FHD TV-n nézed és valami másképp működik.nem egyforma a két képminőség. Infuse a jobb, de nem 1 dologra levetítve hanem az összes negatív és pozitív tulajdonságot egybevetve. Megszűnik, mert nincs fejlesztés, a kérdés, hogy meddig működőképes. Több mint 1 éve nem használom, akkor is ua. a verzió volt mint most és már akkor voltak gondjaim, szóval azóta csak romolhatott. Nem mindig az a jobb ami színesebb, elesebb, szagosabb.
-
Imi1981
veterán
Őszintén én most a napokban hasonlítgattam sokszor az infuse és mrmc-t de akárhogy nézem full HD sdr tévén az mrmc-nek jobb a képminősége! Infuse keni a részleteket mintha valami zajcsökkentő funkció dolgozna benne ! Persze nem olyan durva a különbség és lehet sokan észre sem veszik de én látom. Úgyhogy nagyon remélem hogy nem kerül még ki az mrmc egy jó ideig.
-
Imi1981
veterán
Kikerül a kínálatból ? Rég nem kapott frissítést az biztos még android - on sem. Ott sem tökéletes csak ott más probléma van vele. Mindegy használom így amíg lehet. Infuse - t is használom és szokom csak ott nem kényelmes pár funkció (nem lehet távirányító gombra kitenni funkciót mint mrmc-n keymap editiorral) . Viszont az tökéletesen működik az biztos.
Amúgy az baromira tetszik Apple-TV - n, hogy nagyon sok alkalmazást tud az alkalmazás előzményekben tartani úgy, hogy nem zárja be őket! Ez nagyon jó dolognak tartom. Shield-en a cső verzión csak 1 alkalmazás tud futni kb! Ha megnyitok egy másikat már bezárta az előzőt ha vissza lépek az alkalmazás előzményekből és tölti be újra. Szó se róla a shield is nagyon jó de összességében az Apple tv jobban tetszik. -
Imi1981
veterán
Ha új film kerül be emby-be azt nem frissíti az mrmc! Ezt nem írtam az előbb. Csak ez a problémám. Ha bezárom az előzményekből majd újra elindítom akkor már megjelenik.
-
Imi1981
veterán
Az mrmc nem frissíti az adatbázist (emby) ? Csak akkor frissül ha bezárom az előzményekből majd újra elindítom. Az Infuse jól működik az frissít csak nekem az mrmc-t használnám inkább (kényelmi dolgok miatt) . Van valami trükk, hogy az mrmc is frissítse az adatbázist?
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! A garanciáról meg is feledkeztem. Hogy kell aktiválni? Vagy beléptem a fiókommal akkor már aktivaltam is?
-
IP1954
aktív tag
"Full Dynamic Range" állásban fura a hang.
"Reduce Loud Sounsd" módban normálisnak tűnik.Már a második kísérletnél belefutottam egy olyan sorozatba, ahol nem lehet tekerni.
Visszaugrik az elejére. -
blakey
titán
Ha körbe nézel a neten akkor láthatod, hogy az HBO Max még nem "tökéletes", konkréten egyik pillanatban van hang, másikban nincs, egyik pillanatban még hiányoznak részek, másik pillanatban már nem, nincs hozzá magyar szinkron, aztán meg van, és így tovább. Szerintem 1-2 hét és talán minden anyag fent lesz, talán jön 1-2 app frissítés is, utána lehet elemezni a dolgokat, 3 filmbe néztem bele, azok rendben voltak. Más rendszeren arra panaszkodtak, hogy egyik sorozatnál konkrétan süket a magyar sáv, másik rendszeren meg jó, van, ahol lefagy az egész, ez most erősen átmeneti időszak.
-
IP1954
aktív tag
A HBO Max magyar hangjánál mit tapasztaltok az Apple Tv 4K-n?
Némi túlzással olyan, mintha egy Sokol rádió szólna a Yamaha hangprojektor helyett. -
Imi1981
veterán
Na majd beszerzek egy ilyet! Tetszik. Bár most már, hogy mindent beállítottam nem kell sűrűn.
Ez a körbe körbe csúsztatással pörgetés nem igazán működik jól. Inkább úgy működik, hogy jobbról balra vagy balról jobbra húzom az ujam egyenesen a középső gombon keresztül is. Youtubeon úgy láttam, hogy körbe körbe a kör alakú irányítógombokon csúsztatással pörgetett. Nem jól láttam? Nem mintha így nem lenne jó. -
Imi1981
veterán
Nagyon patentül működik bár ez tudtam, hogy ilyen lesz mert a apple tv 4 hd is patentül működött. Annyi, hogy ez gyorsabb és még szebb a képminőség na meg a távirányító! Ilyennek kell lennie egy jól működő os-nek. Örülök, hogy megvettem! IPhone telóm lenne biztosan még könnyebb lenne kezelni meg gépelni például a bejelentkezési adatokat.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Megjött az Apple tv 4 2021! Úgy kezdte, hogy az előző apple tv - n használt appokat letöltötte és ugyan úgy rendezte a kezdőképernyőt. Ez nagyon tetszett! Érezhetően gyorsabb mint a apple tv 4 hd verzió és nekem a képminősége is szebbnek tűnik! A hd verzión volt enyhe savosodás például plex alkalmazás indításkor lehetett észrevenni de a 2021 verzión semmi ilyesmi nincs. Eddig nagyon tetszik! A távirányító sokkal jobban kezreáll mint a régi! Az viszont egy kicsit nem tetszik, hogy elég hangosan kattog a távirányító gombnyomásra. Ezt lehetett volna finomabbra csinálni. Feltettem a hbo maxot az is tökéletesen és gyorsan működik!
A képkocka egyeztetés alatt van olyan, hogy dinamikatartomány egyeztetés. Ezt nem kapcsoltam be. Ez mit csinál pontosan?
-
vlaca2
tag
HBO Max megy mától itthon is.(Appletv app van, ios-re még nem találom a store-ban)
-
Imi1981
veterán
Megrendelem az Istyle - ból. Baranya megyében lakok egy kis faluban Pest-től kb 190 km - re. Media Markt szerintem is lassú kicsit. Eddig kétszer rendeltem onnan és mindkettő lassú volt bár a második nem vészes. Emagon nagyon drága így marad ez a Istyle. Köszönöm a tippet!
Most nézem itt még a kiszállítás is ingyenes! Még egy érv mellette. Sok kicsi sokra megy. Rendeltem tokot is aliexpessről rá szóval már nagyon rákészültem.
-
blakey
titán
válasz
Imi1981 #4445 üzenetére
90%-ban a boltban veszem át a megrendelt cuccokat, úgy szinte azonnal átvehető. Alzával vannak rendkívül gyors szállítási tapasztalataim, tehát ha pl. holnap de. megrendeled akkor másnap nálad lehet, persze ahhoz hozzájárul az is, hogy hol laksz, milyen időközönként szállítanak az adott területre, stb. MM szerintem nem szállít gyorsan, egyáltalán nem garancia, hogy a héten megkapod, amit most este megrendelsz, az holnap kerül a rendszerezésre és nem garancia, hogy a szállítóhoz is. Nekem szerencsén volt az utóbbi MM rendeléssel, de az sejthető volt, hogy csakis a központi raktárban van a cucc mivel egyik boltban sem lehetett átvenni, a te esetedben a boltokban is kapható, így akár az is megtörténhet, hogy a boltból a raktárba kerül majd onnan kerül hozzád.
-
Imi1981
veterán
És Istyle kiszálítja 2-3 napon belül? 3-4 napot ír elvileg megkapnám a héten de én tutira mennék. Nagyon türelmetlen típus vagyok és ha jövő hétre csúszna át minden bajom lesz 😄 . Mi a tapasztalatod az Istyle - al gyors kiszállításban?
Media Markt - ban ez jelöli, hogy raktáron van kép? Ez nem csak egy alap felsorolás, hogyha raktáron van akkor 2-3 nap? -
Imi1981
veterán
Istyle megbízható? Olcsóbb kicsit. Egyik oldalon se látok garanciával kapcsolatos információt.
Media Markt nagy üzlet így kicsit jobban megbízok benne. Amúgy érdekes a Media Markt oldalon keresek csak 64 GB-os verziót talál de arukeresőn meg rá tudok lépni a 32 GB-os verzióra szintén media Markt - ba. -
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Most rendelném az Apple tv 4k 2021 - et média Markt-ról (mégsem 2 hét múlva) de nem tudom biztosan, hogy van e raktáron (elvileg igen de nem írja sehol az oldalán csak az arukeresőn láttam) Egyszer már jártam pórul így media markt-on tv vásárlásnál és 1 hónapot kellett várnom. Itt 69999 Ft és ennél olcsóbb normális üzletbe nem találtam. Ti honnan rendelnétek most ami megbízható és gyors kiszállításban is (a héten szeretném megkapni) .
-
blakey
titán
Nem tudom, hogy mennyire értesz vagy sem a pénzügyekhez, de egy időszakos változás nem feltétlenül befolyásolja az ilyen termékek rövidtávú árát. Ami ma 9-kor 400 Ft volt az nem biztos, hogy holnap 9-kor is az lesz, sok minden változhat, van aki előre tudta, hogy mi lesz, van aki nem, az oroszoktól "elhozott" cuccokat is el kell valahol adni. Egyébként jó lenne ha az ilyen jellegű problémákat másik topikban elemeznénk, mert én pl. qrvára nem akarok olvasni itt az árfolyamról, a politikáról, a háborúról. Elég máshol olvasni a sok kanapé nindzsa írásait, mert azzal tele van az internet és ez a fórum is. Szomorú, de mérlegelni kell a dolgokat, az egészség amúgy fontosabb, mint most a.közel 400 Ft-os €. Valószínűleg egy idő után valamennyit korrigálni fog, a mértéke viszont kérdéses.
-
Imi1981
veterán
Nekem már az új távirányító is nagy előrelépés lesz mert számomra sokkal kézreállóbbnak tűnik és kényelmesebbnek. Azért egy kis sebesség növekedésre is számítok. Nem mondanám lassúnak a hd-t se de azért már nem olyan villám gyors. Azt viszont még a hd-ról is el tudom mondani, hogy sosem volt semmi probléma vele! Fagyás sosem volt de még indokolatlan lassulás sem! A 2021 4k lesz a fő tv boxom és mellette lesz egy mecool km6 deluxe csak chromecast-nak. A shield tv 2019 - et átadom asszonynak a konyhába (ezt is szeretem de közel sincs olyan stabil mint az Apple tv). Ez a terv.
Nálad lehetett magyar régiót választani első beállításnál? Mert én most alapra állítás után nem tudtam mert nem volt csak minden más ország. Nem tudom, hogy a kínai xiaomi ax3600 router ebbe bele e tud zavarni de van egy olyan érzésem, hogy az volt az oka. -
blakey
titán
válasz
Imi1981 #4434 üzenetére
Igen, megvan, Apple TV-t nem áll szándékomban lecserélni, helyettesíteni. Nekem fontos ez a "biztonság", 7 éve van ATV-m, ez a harmadik, eddig soha nem hagyott cserben, minden működik és ahogy kell.
Sebességben nem tudok nyilatkozni, ATV HD-m 5 éve volt, a 4K 1. gen.-hez képest nem olyan nagy az ugrás, te viszont érezni fogod, mert több mindenben lesz előrelépés. -
Imi1981
veterán
Töröltem onnan! Csak ugye akiktől vettem attól nem tudom törölni. De szerintem ahogy én is minden probléma nélkül használtam új fiókkal úgy a következő tulaj is minden probléma nélkül fogja tudni használni. Természetesen azért ezt megemlítem neki.
Neked megvan még a apple tv 4k 2021 ? Gondolom sebességben azért eléggé észrevehető lesz a különbség a apple tv 4 hd - hoz képest. -
blakey
titán
válasz
Imi1981 #4432 üzenetére
Nem nagyon szokott árat emelni, de amikor valami újat jelentenek be (pl. most 8-án) akkor a réginek az ára általában alacsonyabb lesz, most viszont más a szitu, ugye nem kell leírni. Ennek fényében sok minden megtörténhet, de nem hinném, hogy árat emelnének. Remélhetőleg átmeneti ez az időszak.
Az Apple TV-hez visszatérve, most megnéztem, hogy mi a helyzet, ha az iCloud fiókodba belépsz (böngészővel) akkor a fiókbeállítások/saját eszközök alatt láthatod, onnan törölheted (ráklikkelsz és "x") ha úgy gondolod, de nyomkövetés nincs rajta, jól emlékeztem.
-
Imi1981
veterán
Amúgy lehet jövő héten veszem ha el tudom adni azokat a dolgokat amiket felraktam az apróra. Elvileg 1 kivételével mindre van vevő de persze amíg nem utalnak addig egyik sem 100% . Ha nem tudom eladni akkor két hét múlva tudok csak venni újat. Nem ismerem az Apple dolgokat csak az Apple tv - t így nem tudom mikor szokott az Apple árakat emelni.
-
Imi1981
veterán
Nyomkövetést az Apple fiókban kell keresni?
Alapra állítottam most az Apple tv - t de ugye ilyenkor végig kell menjek alap beállításokon. Miért nincs magyar régió? Kína kontinentálist akar alapból de keresem a magyart és nincs! Ez a kínai verziós xiaomi ax3600 routerem miatt lehet? Bekavar a regióval? -
blakey
titán
válasz
Imi1981 #4424 üzenetére
Ha nincs bekapcsolva a nyomkövetés, akkor nem számít, hogy törölve van vagy sem, mert gyári visszaállítás után hozzá lehet adni egy másik felhasználóhoz. Volt egy eszközöm amit eladtam és 3 évvel később töröltem, addig is vígan használták. A lényeg a nyomkövetés ne legyen aktív.
-
Imi1981
veterán
Szia! Tegnap elfelejtettem, hogy az előző tulaj (egy barátom) egyáltalán nem tudja már milyen fiókkal lépett be a apple tv - be (nem ért hozzá) . Mikor az enyém lett és gyári alapra állítottam és csináltam apple fiókot minden probléma nélkül beléptem az én fiókommal. A lényeg, hogy én tudom törölni az én fiokomból a készüléket de akitől vettem az Apple tv-t ő tutira nem! Ha eladom így gyári alapra állítás után lehet belőle probléma?
-
-
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! El szeretném adni az Apple tv 4 hd tv okosítóm. Elég ha gyári alapra állítom?Vagy kell még valamit tennem, hogy az új tulaj teljesen alapról kezdhesse a beállításokat?
Döntöttem és veszek egy 2021 Apple-TV 4k - t! Az Apple tv 4 hd is jó de azért ez már nem egy villám (bár nem mondanám, hogy lassú és még fluid is a felület) meg akarok egy igazán időtálló tv boxot. Na meg az új távirányító is sokkal jobban tetszik. Egyszerűen számomra az Apple tv tetszik a legjobban ha a rendszer működését nézem. Tökéletes fps váltás netflix, hbo go és minden lényeges alkalmazásnál! Nagyon jó memória kezelés mert bizony ez is sokat számít ha kényelmes kezelést nézem. Egyedül a kodi hiányzik majd de megleszek nélküle. Ott az mrmc ami kodi fork feleség csak mégsem olyan jó na meg ott az infuse. -
bandor
tag
Köszönöm az infókat. A meta adatokat úgy értem ,hogy pl. infuse lejátszás esetén meg tudnám- e nézni az aktuálisan játszott filmnél a felbontást , bitrátát , stb. Netflix , Amazon HBO -nál ugyanez. A Dune pro 4k -nál nyomok egy infot , aztán minden adatot kiír.Az Apple nél még nem sikerült rájönnöm , hogy ez lehetséges -e egyáltalán.
-
Használom mindkettőt. Játszani nem játszottam a régivel sem. Nincs akkora különbség a kettő között, hogy megérje a direkt csere. Talán a régi, ha "elkeveredett" az ágyban, akkor valahogy megnyomhattam véletlen, ez az újra nem jellemző. Jól használható mindkettő számomra.
-
bandor
tag
Érdemes lecserélni az Apple tv 4k fekete távirányítóját az új 2021 es távirányítóra. Mondjuk nincs bajom a régebbivel, de ha az új kezelése egyszerűbb, jobb akkor elgondolkodnék rajt? Másik kérdésem hogy a meta információkat meg tudom valahogy jeleníteni, vagy az atv vel ilyet nem lehet ? Már végigpróbáltam mindent. Megköszönném ha valaki segítene.
-
blakey
titán
Nem tudom, mert nálam bekapcsolta a 2017-es is és most a 2021-es is, pontosabban ébreszti.
Nincs valamilyen zavaró tényező a közelben, 2,4GHz-es Wifi, valamilyen egyéb "okosság"?
Mivel ébresztenéd? Melyik gombbal? Általában a menü gombot szoktam megnyomni, de bármelyikre reagál, ugyanúgy a kontrollerek is ébresztik. mondjuk az simán lehet, hogy "csak" a BT kapcsolat szűnik meg, emiatt jönne jól egy infrás táv, mert azzal bekapcsolható lenne.
A CEC sajnos nem 100%-os, vannak vele problémák. -
atirag
őstag
Ezt elfogadom,de a saját távja miért nem akarja bekapcsolni?
Sajnos nekem a távokkal csak a bajom vanEgyrészt nem szeretek több távot használni másrészt mivel nem mindennap használom van amikor a kedves családom el is rakja
Most próbálok figyelni,hogy naponta egyszer kapcsoljam be és akkor rendben van -
blakey
titán
Ez HLG-nek tűnik, tehát ebből Apple TV-n SDR lesz, tedd át HDR10-be, esetleg szerezz be egy HDR10 anyagot, vagy TV-vel játszd le, mert az tudja a HLG-t. Nem véletlen, hogy nekem több lejátszóm is van, mert egyik ezt nem tudja, másik azt. Ha nem zavar, hogy SDR-ben megy akkor ne foglalkozz vele. Azért olyan sokat nem veszítesz vele, mint ahogy gondolnád, de ha HDR-ben szeretnéd nézni akkor megoldást kell találnod.
-
IP1954
aktív tag
Egy HDR-es anyaggal van problémám.
(The Green Planet S01 2160p HEVC 10bit HDR - Kataklysm)
A Panasonic tévé saját lejátszójával jól jelenik meg.
Az Infuse is HDR-ként azonosítja, de nem HDR-esként kerül a tévére.
Van egy ilyen hiba, vagy valamilyen beállítás kérdése?
Más HDR-es vagy DV-s anyagokkal nincs ilyen gond. -
blakey
titán
Olyan érzésem van mintha "rosszul" használnád. A távot párosítani kell az eszközzel, mert ugye egyrészt Bluetooth-on kommunikál, de azt nem árt tudnod, hogy az Apple TV infrán is tudja kezelni az utasításokat, tehát pl. egy Logitech Harmonyval is működtethető. A helyedben csinálnék egy gyári visszaállítást kikapcsolnám a CEC-t és a lejátszó távjával használnám, mert szerintem nálad valami nem kerek a kezeléssel. Lehet, hogy semmi baja a készüléknek.
-
atirag
őstag
Már nem garanciális. Nem tudom van e értelme ezeket szervizbe vinni. Mert nem látom,hogy mit tudnak csinálni vele szervizben ami nem főpanel csere.
Mert ha nem reagál a távra akkor biztos azt találják ki. Eddig is mindig táv nélkül kapcsoltam be. Mármint kiválasztom a bemeneteket és ott megjelenik az apple tv (hdmi3) és bekapcsol.
Ha nem jelenik meg csak a hdmi3 akkor már tudom,hogy nem tudom bekapcsolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrotik routerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Linux kezdőknek
- EAFC 25
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged