- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imy
veterán
Ha kint Ausztriában veszem az apple TV-t akkor érhet valami hátrány?
-
bala6120
senior tag
válasz
koncsik #5693 üzenetére
Lehet, hogy félreérthető voltam, bár blakey egyből értette.
Nem a Prime volt zöld, csak ott néztem sorozatot.
A tvOS háttere volt zöld a főképernyőn, menüben.
Azóta ismét jelentkezett alaphelyzetbe állítás után is.
2021 viszont tökéletesen teszi a dolgát.
Prime sajnos sokszor pocsék minőség. -
válasz
koncsik #5683 üzenetére
Szóval… sötét módban megy első pillanattól nálam is, leszedtem a prime-ot (azt a fire max-on szoktam nézni), aminek a háttere sötétzöldesszürke, legalábbis a sötét mód középszürkéjéhez képest. A Fire max-on a prime háttere teljesen fekete.
Az apple tv az oppon keresztül hdr-ben adja a képet, a fire max közvetlenül a tvbe van dugva és DV-ben adja a képet. A tv saját prime appja is fekete hátterű (DV).
A lejátszott tartalommal az atv-n nincs gond szerintem. -
Parson
addikt
Ez a te véleményed, és mint irtam, semmi gond vele. èn hosszú távra tervezö tipus vagyok, és mindeddig mindig bejöttek a számitásaim, soha nem voltak gondjaim, most is azért vagyok körültekintö mielött megveszek vmit. Sajnálom, ha ez másnak fura, de ez van. Ha a plusz 1-2 év helyett 10-et fog járni, annyival késöbb fogok újat venni. Ez csak plusz. Amúgy meg nem sietek sehova ezzel sem, szóval van türelmem kivárni a nekem megfelelö megoldást. Viszont a szakvéleményt a HW/SW aktuális minöségéröl újfent köszi, de azért még mazsolázom az infókat, lehet az én igényemnek így is OK, és közben egy SW update meg úgyis megoldja majd ezt (ha nincs HW hiba).
-
blakey
titán
Az Apple TV HD szerinted hány generációnyi "chip-hátrányban" (A8) van? 8 éves modell, a 2017-es 4K továbbra is egy nagyon jó eszköz. A 2021-es és a 2022-esek egyike teljesen felesleges modell, előbbinek nem kellett volna megjelennie vagy az utóbbi 1-2 évvel később.
Amúgy 7 év múlva is működni fog a 2021-es modell, tudásban a többiek fölött jár még most is, erőben is, kb. pazarlás ilyen erő és tudás egy lejátszóhoz mérten, a 2022-es meg aztán tényleg "túlteng" erőben. -
Parson
addikt
HA HW-es probléma is van a produktummal, akkor az gáz.
Ettöl még igaz, hogy a két chip között 3 generáció van - A12: 2018 - A15: 2021). Én megértem, ha más 3 év múlva ezt az eszközt lecseréli, én nem ez vagyok. Megveszem most, akkor legyen rajta támogatás lehetöleg amennyi belefér, és utána még mindig stabil rendszerként tudjam használni 1-2 évig, és majd utána veszek újat, ha akarok. Ebbe nálam nem fér bele a 3 generációs chip különbség. Persze én se látom a jövöt, de trend szerint én a legújabbat produktumot venném, kiadás után fél max egy évvel, hogy addigra kijöjjenek a HW problémák - amiket nini, pont most beszélünk, mint lehetséges indokok ebben az instabilitásban.Szóval én csak máshogy látom, és kezelem a szitut, de hallgatok a véleményekre is, eképpen igy most eléggé cinkes, hogy kisérletezzek-e én ezzel a vétellel.
-
blakey
titán
Szerintem HW-es is a probléma, de eddig nem olvastam sehol, hogy dolgoztak volna rajta, vagy netán megoldódott a probléma.
A 3 generációnyi chip különbséget felejtsd el, egyik 2021-ben jelent meg, másik 2022-ben. 2015-ös Apple TV HD mai napig támogatott. Ha a mostani lejátszót használom 3 évig majd veszek egy akkori friss modellt, simán jó üzlet.
ngem a 2022-es, az 5 hét használat alatt konkrétan kiborított, csalódást és bosszúságot okozott, soha nem volt ilyen problémám az előtte lévő Apple TV-kkel és ahogy visszatértem 2021-re megint eljött a "kánaán". Csak tippelni tudok a probléma mivoltáról, de biztos vagyok abban, hogy valami félre sikerült a 2022-es modell esetében. -
Parson
addikt
... és régebbi a HW-e, 3 generációval: A15 helyett A12 chippel (Wikipedia - Apple TV - Technical specifications) -> támogatottsága is rövidebb lesz, mig a fenti probléma valszeg csak SW-es. Vagy HW-es is netán ?
-
Félek, hogy mire leírom. már nem lesz igaz, de nem tapasztaltam gondot még (2022 128 GB), igaz csak stream-re és játékra használom
(oppo-n át Pana OLED-en nézem) - kopp. kopp. kopp
A sötét módot megnézem este (kicsit hülyén hangzik, bocs). -
bala6120
senior tag
2022 újabb "hibája".
Sötét megjelenést használom. Gondoltam nézek egy kis Vadászok 2. évadot, de föképernyő, menü szürke háttere zöld színben pompázott, újraindítás után is zöld maradt. Egy rész megnézése után helyzet változatlan, megnéztem még egyet, most helyreállt.
2022-nél valami nagyon nincs rendben, ugye blakey által tapasztalt problémák nálam is jelen vannak. -
blakey
titán
válasz
devil-k #5678 üzenetére
Szerintem nálad is ugyanúgy van, csak valamit nem veszel figyelembe, pl. nem használod a HDMI kiterjesztett módot, vagy soha nem váltana HDR esetében 12bit 422-re, csak 1080p-n használod, a megjelenítőd nem küld EDID infókat, bármi lehetséges, egy biztos, a 2022-es modellel valami nem kerek. Még akkor is így van, ha sokan nem tapasztalnak hibát (ennek oka az előzőleg felsorolt, külföldi fórumokon is elterjedt az alap 4K 60Hz YCbCr 420 és ahhoz nem kell kiterjesztett HDMI mód). Szóval én egyelőre nem látok jónak a 2022-es modellt, még akkor sem ha tényleg nagyon erős hardverrel rendelkezik.
-
blakey
titán
válasz
devil-k #5675 üzenetére
Erről már leírtam a tapasztalatomat, véleményemet, de akkor még 1x röviden. Amikor megvettem a 2022-est és a 2021-es helyére kötöttem, beállítottam, akkor jobbnak láttam és szerintem az s volt, aztán elkezdtem használni, megjött az első "nincs jel" kép, ilyenkor ugye egyből HDMI-kábel hiba, vagy valami hasonlóra gondol az ember, így ellenőriztem, nem az volt. TV hiba? Alaphelyzetbe állítottam, nem az volt a gond. Kb. 1 hétig kerestem a hibát, többnyire hardverek terén, de rájöttem, hogy nem ott a gond, így elkezdtem az ATV-vel "játszadozni", rájöttem, hogy a 4K 50/60Hz YCbCr 444 vagy RGB nem mindig működik, ekkor jött a gondolat, hogy talán a kiterjesztett HDMI mód a gond, és valóban annak tűnt, mert 4K 50/60Hz YCbCr 422 esetében hibátlanul működött, 1080p esetében jó volt minden beállítás. Dolby Vision esetében gyakran előfordult, hogy nincs kép, de a hang a helyén van, állítólag még most is előfordul. @djnice feltett 1-2 képet, hogy bizony a 2022-es képminősége elmarad a 2021-eshez képest, neki is van egy elmélete az okokról. Mindössze 5 hétig bírtam a szenvedést (szó szerint) a 2022-essel, vettem újra egy 2021-est és minden problémám a múlté, azonnal megjavult minden.
Összegezve, ha 1080p-ben vagy sztenderd HDMI módban használod, akkor nem jön elő az a hiba mely szerint nincs kép. Kizárólag kiterjesztett HDMI módnál tapasztaltam ezt a hibát és nem konstans, mert néha jó, és amikor jó, akkor a következő alkalommal 100%, hogy rossz lesz. -
blakey
titán
Mint írtam, nem tökéletes, de jobb. A tökéletes és a jobb között az a különbség, hogy előbbiben nincs hiba, utóbbi meg viszonyítás egy masikhoz képest. Soroljam, hogy miben sz@r a Kodi, vagy te is tudod? Szerintem jól tudod, hogy miben sz@r. Ahogy te is mindig találsz valamiben hibát, úgy én is. A leírtak csak értelmezés kérdése.
-
djnice
veterán
Így van és a Kodi sem jó minden eszközön, nagyon hardver / platform függő, az Infuse fejlesztői ebből a szempontból valamivel könnyebb helyzetben vannak, bár ők meg sokszor az Apple korlátaiba ütköznek.
Eleve ezért hülyeség arról beszélni hogy melyik játszik le többféle anyagot jobban, mert nagyon eszközfüggő.
Az új Apple TV 4K 2022 is egy instabil sz@r, folyamatosan elveszti a HDMI kapcsolatot a TV-vel frekvencia/színtér váltás után. -
fPApi
őstag
válasz
devil-k #5669 üzenetére
Az is egyesek "mániája", hogy csak az a jó, amit Ő használ, és "milyen szomorú, hogy a többiek ezt nem veszik észre". Én pl. "nem lőttem mellé", pedig hosszú évek kodi használata után vettem ATV-t és nem bántam meg, csak arra reagáltam, hogy a "más platformon sem találsz jobbat" nem igazán valós állítás. A gond, hogy egyesek nem akarják, vagy tudják beállítani a kodit a saját igényeiknek megfelelően és ezért inkább lehúzzák. De az a szerencse, hogy mindenki azt használhat, ami neki megfelelő!
-
blakey
titán
válasz
Imi1981 #5668 üzenetére
A Kodi erőssége egyben a gyengesége is. Naponta láthatod te is, hogy a felhasználók nagy része, nem feltétlenül a kezdőkről, hanem azokról írok, akik évek óta használják, nem tudja megfelelően használni a Kodit, évek múltán derül ki, hogy addig rosszul használták. A Kodi megismeréséhez kell a "kézikönyv" (Kodi Wiki), anélkül nem lehet megismerni. És nem elég elolvasni, hanem érteni is kell, pontosan követni a leírásokat, megérteni, hogy adott platformon mi, miért van úgy, stb. A Kodi nem csak lejátszó akar lenni, hanem OS is és ez baj, mert a felhasználók nagy része nem érti, még most sem feltétlenül logikus egyes menüpontok elhelyezkedése. Aki profi és jól beállította a Kodit, annak kiváló, valóban az egyik legjobb lejátszó lehet, de szerintem 10-ből 8 felhasználó rosszul használja a Kodit és ettől nem a legjobb lejátszó, mert nehéz jól beállítani, nem elég csak beállítani.
-
Imi1981
veterán
válasz
devil-k #5669 üzenetére
Mi? Hogy jön a Kodihoz a streaming szolgáltatások? Ezt nem értem. Infuse se támogatja a streaming szolgáltatásokat. Apple tv támogatja és igen ebben a legjobb szerintem. Ezért is (meg más miatt is) szeretem használni!Amúgy meg miért ne lehetne hasonlítani? Lehet hasonlítani mivel mindkettő lejátszó program. Azt hogy nem egyezik a véleményünk egy dolog. Ha mindig egyezne a véleményünk mindenkivel tök unalmas lenne😄. Mindegy zárjuk le a témát mert nem erről kell szólnia ennek a topiknak. Csak kicsit elhúzódott a téma.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Imi1981 #5663 üzenetére
Hogy lehet a Kodit és az Infuset összehasonlítani? Ez egyeseknek mániája, főleg úgy, hogy ez a platform nem erről szól. Akinek a Kodihoz van kedve, az nagyon mellé fog lőni ha Apple TV-ben gondolkozik. Tudom, a Kodi az INGYENES, nem kell pengetni érte, dehát egy sz@r mert az “áráért” a stream szolgáltatások sem támogatottak normálisan.
-
Imi1981
veterán
Jó mint lejátszó lehet hogy jobb de én azt nem veszem észre mert mindkettő lejátsza az általam használt anyagokat. Ha 4k hdr vagy netán dolby vision képes tévém lesz akkor lehet más lesz a véleményem de az még várat magára. Amúgy nem is szívesen vitatkozok veled mert tudom, hogy jobban értesz hozzá és rengetegszer segítettél már itt a fórumokon (amit nagyon köszönök!) én csak inkább a saját szemszögéből írtam amit írtam.
Meg ugye apple tv-n én is infuse-t használom és apple tv-nagyon sokat használom. -
blakey
titán
válasz
Imi1981 #5666 üzenetére
Semmit nem hagytam figyelmen kívül, értem, hogy számodra megfelelőbb.
Annyiban tekintendő vitának, hogy egyértelműen leírtam, mint lejátszó, az Infuse jobb, ez azt jelenti, hogy a lehető legtöbb videóformátumot jobban kezeli, nem azt jelenti, hogy a legjobb, vagy legszebb program. Ha érted amit írtam, akkor nincs is min "vitatkozni", hiszen, nem azt írtam, hogy kényelmesebb, vagy jobban tetszik a kinézete, hanem lejátszónak jobb. -
Imi1981
veterán
Figyelmen kívül hagytad amit írtam! A kényelem híve vagyok! Ha a kodit egyszer személyemre szabom akkor kényelmesebb számomra! A kezelés és az általam beállított mappák elhelyezése stb és a távirányítón beállítható gomb funkciók például. Persze tetszik ha jól is néz ki és akkor legyen a csicsa is érdekel de ne tegyünk úgy mintha csak azt írtam volna mert ez nem igaz. Nem vitatkozni akarok sem meggyőzni. Nekem akkor is jobb és kényelmesebb használni a kodit mint az infuse-t. Lejátszás meg mindkettőn jó és kadenciahelyes ami nekem fontos.
-
Multibit
nagyúr
Én is belevau
2011 óta használok mediaplayert (hamarabb volt mp-m, mint a lapostévém).
Van tapasztalatom saját rendszerrel (Dune Smart), KODI-val (Minix) és Infuse Pro-val (AppleTV, iPad). Ahogy öregszem, úgy kényelmesedem. Az Infuse nagyon megfelel számomra. Jobbnak tartom az elődeinél. -
blakey
titán
válasz
Imi1981 #5663 üzenetére
Na látod, erről írtam, te a csicsa híve vagy, akkor is ha nem annak nevezed. Testre szabod, más kinézetet szeretsz használni, stb, ez mind "csicsa", semmi köze a lejátszói képességekhez. Én tudom használni a Kodit, nekem a nulláról a működőképes mivoltáig kb. 1 óra a beállítás, itt értendő a különböző beállítások, paraméterezések, kiegészítők, advancedsettings, autostart.sh, stb konfigurálása, gyári felszín használata. Infuse meg 10 perc és az eredmény nagyjából ua.
a kodi legtöbb szempontot figyelembe véve jobban tetszik. - tetszik, az egy szubjektív dolog, mert nekem sem az Infuse tetszik a legjobban, de ettől még, mint lejátszó, jobb. -
Imi1981
veterán
Az tény hogy stabilabb az infuse de nekem a kodival sincs problémám és eddig mindent lejátszott mindkettő. Nem pont a csicsa miatt tetszik jobban a kodi hanem ha személyre szabom egyszerűen kényelmesebb (nem az alap skinnel!) és igen szebb is. Távirányítóra ki tudok rakni funkciókat gombokra programozva meg ilyenek ami mind kényelmesebbé teszi. Azt hogy melyik játszik le több formátumot nem tudom mert amiket én nézek azt mindkettő tökéletesen játsza! Szóval ez egyelőre nem érint. Amúgy én sem mondtam hogy szar az infuse mert nem az csak nekem a kodi legtöbb szempontot figyelembe véve jobban tetszik. Az mrmc meg elsőre jónak tűnik de időnként előjön hogy film közben elkezd akadozni! Film leállít majd újra elindítom és jó. Idegesít így azt nem is használom pedig megvettem.
Viszont ha tv boxot nézünk akkor meg számomra verhetetlen az Apple tv! Legjobb, leggyorsabb és legstabilabb boxom. Legtöbbet ezt használom és infuse-val mert itt ez a legjobb. Amúgy használtam Apple tv - n kodit és rohadt gyors volt a működése (gyorsabb mint az infuse és mrmc) csak ugye mivel nem hivatalos alkalmazás így sok addon nem működött és két havonta 1700 Ft-ba került amit így nem ért meg nekem (pár hónapig azért megvolt). Sajnálom hogy nem lehet letölteni apstoreból mert tök stabilan működne tv os - en
-
blakey
titán
válasz
Imi1981 #5661 üzenetére
Az ugye megvan, hogy ahhoz, hogy a Kodi mindent vigyen külön kiegészítőket kell telepíteni, pl. legyen Blu-ray menü, betűtípus választása telepítés után lehetséges, tudja kezelni az egyéb formátumokat, a hangokat illetően is extra beállítások szükségesek, tudni és érteni kell a borító és információt kezelő kiegészítők beállításait, stb. Sok olyan anyag van, amit a Kodi nem visz, hibásan kezeli, stb. a Kodi egy összetett program, sok felesleges "csicsával", de arra is szükség van, mert van az a réteg aki arra gerjed, van aki egy egyszerű listanézetre gerjed, de ha azt nézzük, hogy lejátszás szempontjából melyik a legmegbízhatóbb, akkor ott jön a jó öreg Dune-k és most az Infuse. Nem attól lesz jó, hogy testre tudod szabni, mert számodra a felszín adja a minőséget, lóf@szt, az egy felesleges hülyeség, nem attól lesz jó lejátszó, attól testre szabható program lesz. Nagyo jól tudod, hogy használok Kodit, ráadásul minden egyes menüpontját ismerem, most is épp az megy, de az Infuse saját tartalom fogyasztására jobb, de nem írtam, hogy a Kodi sz@r lenne, nagyon jó program, de túl sok platformra készül és ezáltal sok a hibalehetőség, túlságosan is, én CoreELEC alatt nagyon jónak tartom, de ott is sok olyan tesztanyagom van, amit nem visz, az Infuse meg "röhögve". Amúgy az Infuse sem tökéletes, vannak hibái, de a most futó programok közül a legjobb, és természetesen szerintem.
-
Imi1981
veterán
+1 a kodira! Jó az infuse de ha a kodit jól beállítod és személyre szabod sokkal kényelmesebb és akár szebb is (egy jó skinnel) . Szóval egyetértek más platformon a Kodi jobb (legalábbis szerintem) . Viszont Apple tv-n alapból nincs Kodi és az mrmc meg nem az igazi így ott az infuse a legjobb. Csak lehetne egy kicsit személyre szabni de még ilyen alap dolgot se lehet hogy olyan sorba rakjam ki a kedvenceket ahogy szeretném. Lista nézetben ha hozzáadás dátum szerint és csökkenőre állítom a nézetet akkor a sorozat epizódok össze vissza sorrendben lesznek . Szóval jó jó de nem az igazi. Persze ha valakinek jó ahogy van akkor egy kiváló program de nekem úgy nem tetszik annyira és nem kényelmes de használható végülis.
Én örülnék ha lenne hivatalosan Kodi Apple tv-re de valamiért nincs. -
-
blakey
titán
Az Infuse nagyon jó és az előfizetés megéri, annál jobb app nem nagyon van, nemhogy tvOS-re, hanem más platformon sem találsz jobbat és egyszerűbbet, plusz segítőkészek a fejlesztők és igyekeznek mindenben segíteni. A jelenlegi teljes ár (én sajnos nem látom, hogy mennyi, de az általam kifizetett ár (14,5e) többszöröse) magasnak számít bármennyire is jó, szóval megéri előfizetni, aztán kb. 10 év múlva is még a "lifetime" ára alatt vagy. Bátran fizess elő, nem fogod megbánni, ráadásul egyet fizetsz (négyet vihetsz), azaz működni fog iOS-en, tvOS-en, iPadOS-en és macOS-en is.
-
oszy
veterán
Megtaláltam mester!
-
blakey
titán
Tévedés, mert van "lifetime" licensz, nekem olyan van, még 6-osnál vettem meg. Te az adott verzió pro változatát vetted meg, pl. a 6-ost, ami konkrétan a 7-es megjelenéséig érvényes, és nem a "lifetime"-ot fizetted ki. Egyébként én még 14,5e körül vettem 4 évvel ezelőtt, azóta már nagyon drága lett, most az előfizetés a jobb választás.
-
bandor
tag
Na ezért ez így érdekes. Nem hiszem el hogy rajtam kívül senkit nem zavar. Magával a képminőséggel olyan nagy gond azért nincs. Tudom nincs 4k,csak 1080, de elég magas lehet a bitráta mert ahhoz képest elég szép. Még 3m ben projektoron nézve is. De hogy nincs fps váltás az elég gáz.
-
blakey
titán
A hangról most ne beszéljünk, mert olyan amilyen, viszont a kép nálam minden filmnél laggol, akad. Legfissebb szoftver van fent, dinamikatartomány és képkockasebesség is be. Nem értem. - egyszerű, nincs fps-váltás a SkyShowtime appal, fix 60Hz-en megy minden, kár ezért pénzt adni. Majd ha lesz fps-váltás, 4K, Dolby Vsion és Atmos, akkor megér 990Ft-ot, addig semmit nem ér.
-
bandor
tag
Gondolom van itt többeknek Skyshowtime előfizetése. Tőlük kérdezném, hogy nálatok minden rendben vele. Apple tv 4k. A hangról most ne beszéljünk, mert olyan amilyen, viszont a kép nálam minden filmnél laggol, akad. Legfissebb szoftver van fent, dinamikatartomány és képkockasebesség is be. Nem értem. Az összes többi streamingnél nincsen ilyen probléma. Nálatok hogy működik a Sky? Köszi.
-
blakey
titán
Pontosítok, az Apple TV nem támogatja a Hi-Res audio-t az appokkal, illetve korrekt CD-minőséget tudnak, azaz 16bit 44.1/48kHz, Apple Music-kal egy hangyányit jobb a helyzet, de nem a minőségi zenehallgatásra van "kihegyezve", cserébe korrekt és megbízható minőséget képvisel.
#5633Parson
A szoftver egyelőre sok mindent korlátoz, csak 1x kell mindent engedélyezniük és azonnal a legjobb eszközzé vállhat. Ha valaki erősen a minőségi zene vagy mozira és annak hangzására van ráállva, akkor nem Apple TV a megoldás, illetve nem 1 eszköz fogja mindezt kiváltani, viszont ha egy stabil, megbízható minőségű eszközt szeretne, akkor bizony nincs jobb az Apple TV-nél, mert stabil, jól működő szoftverrel rendelkezik. Sokszor hallgatok apple TV-vel zenét, többnyire BT-al és airplay-el, stabil, és megfelelően szól, viszont ha a precíz, pontos hangzásra vagyok kiváncsi, akkor kénytelen vagyok másik eszközt használni. -
Parson
addikt
válasz
kennystyle #5628 üzenetére
Van egy olyan sejtésem, hogy blakey-nek is erösen igaza lesz a minöségi oldalon... Ez a lossless zenehallgatás még mindig spéci megoldásokat kiván, és az apple TV ahhoz kevés lehet. De ne legyen igazam. Én letettem a lossless minsöségröl pont ilyen okok miatt, azt a keveset ami van, direktben USB-röl dugom az erösitöre és onnan vezerelve hallgatom, tehát maga az erösitö beépitett lejátszója teszi a dolgát -> még kevesebb konverzió és rövidebb jelfolyam -> még jobb végsö minöség, még ha a lossless formátum elméletben nem is engedne mást, a fizika azért mégis fizika (huh ebbe most ne menjünk bele, ha kérhetem).
-
blakey
titán
válasz
kennystyle #5628 üzenetére
De Apple TV-vel nincs minőségi zenehallgatás, vagy van, de csak 48/24, ennyi és pont. Ha megfelel, akkor hallgatod, ha nem, akkor másik irányba mész.
Leírtam, hogy miként tudod használni, ha nem tetszik, nem használod, nincs más lehetőséged. Én minőségi zenére Amlogic box + CoreELEC-et használok USB DAC-kal. -
kennystyle
aktív tag
Köszönöm, de itt pont a minőségi zenehallgatás lenne a cél. Az általánosan elnyekereg a háttérben az más tészta, arra van megoldás :-)
Valószínű Parson fogalmazott jól, nekem távelérés kéne az Apple TV-hez, vagy valami hasonlóhoz ami jó minőségben küldi ki utána az erősítőre a Tidalt és esetleg a lokálisan elérhető FLAC-t.
-
blakey
titán
válasz
kennystyle #5621 üzenetére
Az Airplay fix 48/24-et küld, tehát mindegy, hogy mit csinálsz. Minőségi zenehallgatáshoz nem biztos, hogy az Airplay a legjobb megoldás, viszont általános zenehallgatáshoz megfelelő, sűrűn használom., most is arról hallgatom a zenét. Távirányító gyárilag van az iOS-en, semmit nem kell telepíteni, kijelző nélkül is használható, ha tudod, hogy mit csinálsz, egyébként nem kell hozzá semmilyen táv, főleg, ha mindent Airplay-el oldasz meg.
-
Parson
addikt
válasz
kennystyle #5623 üzenetére
Akkor nincs mese, olyan megoldást kell találni, amilyet alapból irtál - de ne vakon irányitás legyen (100% controll legyen, különben beleszaladhatsz pár zsákutcába szórakozás közben), hanem táveléréssel - én erre iPad-et használnék + kérdés még indig a támogatottság apple TV OS / applikáció szinten. Erre majd a többiek okosabbat tudnak mondani, ha tudnak.
-
oszy
veterán
Az ATV ki- bekapcsolása hogyan működik? Ha kikapcsolom, akkor kikapcsolja a tv-t is.
-
kennystyle
aktív tag
Pont ez a lényeg, hogy ne kelljen plusz monitor.
Eddig egy HTPC-t használtam, azt szeretném kiváltani. Erre volt kötve egy monitor is de azt sem kényelmes használni mikor leülnék a fotelba zenét hallgatni a monitor meg 3 méterre onnan. Ott megoldottam úgy hogy Spacedesk -el vezéreltem a pc-t tabletról.
Mozizásra jobb megoldásnak tűnik most nekem egy hálózati lejátszó, az már megvan de ott ugye úgyus van projo nyilván. Zenére szeretném megoldani külön monitor nélkül.
És persze a minőség is fontos ez esetben. Mert pl Spotify megy alapból az erősítőn de az a Tidalhoz képest nem az igazi. -
Parson
addikt
válasz
kennystyle #5621 üzenetére
Én egy control monitort azért beiktatnék a rendszerbe ezesetben, ha mindenképp apple TV lenne a lejátszó. 1 HDMI splitter-rel ez gond nélkül megoldható lenne, és amikor zene megy, akkor a control monitor müködne, amikor mozizás, akkor meg csak átkapcsolod a Projektorra. Különben vakon menne pár lépés itt vagy ott...
Persze ha müködik vakon is a cucc, akkor a fenti kiegészitö megoldás felejtös.
A második témában amúgy nekem is hasonló a célom, HA veszek egy apple tv-t akkor az egy erösitön keresztül megy kijelzöre, ahol az erösitöt bármikor kikapcsolom és a kijelzö belsö hangszoroi is tudnak dolgozni... de nálam nincs Prjektor csak egy nagy LCD kijelzö (ergo TV).
Az, hogy a konkrét, vagy általános példában is az iPhone miként használható szimpla távirányitóként, ahol 1. az apple TV maga a lejátszó egység, vagy 2. az iPhone a lejátszó egység, és csak tovább küldi az apple TV-nek az anyagot, az egy külön téma, de valszeg mindkettö megoldható, hiszen míg a 2. esetben Airplay, az 1. esetben meg lokális app távirányitva az apple TV-n a megoldás. Én utóbbit javaslom, a stabilabb jelfolyamra. De lássuk, mit mondanak a többiek.
-
kennystyle
aktív tag
Viszonylag spéci kérdésem lenne.
Adott egy moziszoba, ahol mint kijelző csak 1 projektor van. Ezt zenehallgatásnál nem szeretném bekapcsolni. Létezik olyan távvezérlés funkció, hogy Iphoneról tudjam irányítani az Apple TV -t külső monitor nélkül ? Amit neten találtam a control center -es távirányító funkció az nekem erre nem tűnik alkalmasnak.
Gondolom az működne, hogy Iphone-n fut a Tidal pl. és airplay-en keresztül átlővöm az erősítőre kötött Apple TV-re. Viszont itt nekem a minőség kérdéses, mert ez esetben ha jól gondolom nem az Apple TV kezelné "natívan" a Tidalt és küldi ki a lossless minőséget, hanem a teló valahogy átküldi az Apple TV-re és az megy az erősítőbe.Ha valakinek van erre tapasztalata, ötlete azt megköszönöm.
-
Clemi
veterán
Nálam se hibátlan... amit épp észrevettem, hogy a képernyővédőknél csak a légifelvételeket tudja lejátszani, semmi mást. Még a saját szerverükön lévő egyéb fotókat sem, nemhogy az én saját képeim az iCloudból, pedig a fotók alkalmazással tudom böngészni és vetíteni a TV-n.
Na meg egy délután azt művelte, hogy a táviránytóval nem engedte állítani a hangerőt, és ami addig korrekten működött, a Sony TV távirányítója, azt meg nem ismerte fel, nem lehetett vele kezelni az ATV-t, kivéve a hangerőt. Másnapra ez magától helyreállt. (Akkor már a 16.3.2 volt rajta) -
oszy
veterán
válasz
BossBoss #5614 üzenetére
Akkor megcsinálom. Köszi!
Nekem még nagyon új ez a dolog. Nem is akartam megvenni. Rohad*k Apple...
Mondjuk a kép az nagyon nagyon jó. A doridos Kodival tákolt kütyük elbújhatnak. Nem mondom, hogy azok rosszak, de ez, hogy nem kell fél napig állítgatni, az szuper!
Még most azt akarom megoldani, hogy a routerre menjen egy hdd és azt is lássam az ATV-n.
HomeKit központnak kell a kábeles internetes kapcsolat?
-
oszy
veterán
Van valami hátránya a 16.3.2 Tv OS-nek vagy nyugodtan frissíthető 15.6-ról?
Apple TV 4K (2021) -
sagit
veterán
válasz
devil-k #5610 üzenetére
én a netflix elengedésen gondolkodok
nekem van még extran appletv+ amit szeretek, meg amazon is az amazon prime-hoz grátisz, kb sose használom
ez a mostani meg egy ezresért 3 embernek nem a világ, még várok mert pl a magyar tartalmak ( arany élet, besúgó) márciusban jön majd csak, utána döntök majd
-
-
válasz
nylontacsko #5598 üzenetére
-
djnice
veterán
SkyShowtime nem vált frekvenciát...
-
oszy
veterán
válasz
Mezga Aladár #5600 üzenetére
Először kicsit megzavart!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Path of Exile (ARPG)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED monitor topik
- Synology NAS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged