- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
htw
tag
Egy ideje az apple tv-m nem kapcsol ki automatikusan. Mindegy hogy 15 percet vagy egy órát adok meg neki. Ez elvileg tétlenségre kapcsolna ki ha minden igaz. Tegát ha nem nyomkodok a távirányítót. Az erősítőm kikapcsol de az apple tv folyamatosan indítja a youtuben a videókat.
Amióta meg kijött az új apple tv a youtube is eléggé gáz. Lefele simítva a távirányítón nem jönnek elő a lehetőségek csak sokszor szürke négyzetek. Nem lehet visszalépni az előző tartalomra. -
-
blakey
titán
válasz
Angelo69 #3795 üzenetére
Az Apple TV az aktuális rész felbontását mutatja, a TV-n a teljes sorozat legnagyobb felbontása látható. Ha megnézed a TV-n az Info gombbal akkor látni fogod, hogy az adott epizód ott is 1080p.
Nálam is ugyanígy van, ezért kértem, hogy pontosíts. Tehát mindkét eszközön ugyanaz a felbontás érhető el. Most néztem meg ugyanazt a Feketelista részt a TV-n és az ATV-n.
Peaky Blinders ua., utolsó évad Dolby Vision, ha nem tévedek, minden eszközömön pontosan ua. volt a szitu. -
blakey
titán
válasz
Angelo69 #3792 üzenetére
Pontosíts, de, ha pl. régi a TV amin egy korábbi Netflix alkalmazás van ott előfordulhat, hogy más szerverek érhetőek el míg az Apple TV-n az új, régiónak megfelelő szerverek vannak. Nekem is van olyan TV-m illetve lejátszóm ahol, amellett, hogy néha más felbontásban érhető el 1-1 tartalom még a tartalom is más, pedig ugyanaz a felhasználó.
-
-
Angelo69
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, a következő problémával kapcsolatban.
Pár napja vettem észre, hogy a televízión található netflixes alkalmazásban, több olyan sorozat, és film is van amit az Apple TV 4K csak HD-ben tüntet fel, tesz elérhetővé.
Mit romolhatott el, ha elromlott?Minden segítséget, előre is nagyon szépen köszönök!
-
Dudee
senior tag
Sziasztok!
nemrég vettem egy apple tv 4k 2021-et.
Ismerkedek vele, alapvetően tetszik (az hogy mi a hátránya a 2017-es képest -amit djnice fent említ- nem tudom, ez az első apple cuccom).
Ami viszont fura, az a netflix felirat mérete.
Rájöttem, hogy lehet beállítani csak épp a normál méret marha nagy, az eggyel kisebb viszont már túl kicsi. Egymillió dolgot be lehet állítani a fontok kapcsán, de ez a méret beállítás egyelőre nagyon rossznak tűnik.Volna esetleg valami tippetek erre?
(ha ps4-ről nézem netflix appal, az pont tökéletes, de nem azért vettem, hogy ps4-ről nézzem
)
Köszi!
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Ha csakis média használatra vennék atv 4k, akkor van bármi előnye a 2021es verziónak a 2017-essel szemben?
(hbo, netflix és hálózatról film)
-
galaxys80
veterán
válasz
nylontacsko #3782 üzenetére
Ha valaki játszik is vele.
-
atirag
őstag
Az új szoftverben teljesen átvariálták a távirányító részt. Nem lehet valahogy az eddig jól működőt visszarakni vagy visszaállítani?
Mert ezzel a beállítom a gombokat dologgal nem lenne baj ha nem működne máshogy. Eddig a sony tv t ávjával csináltam mindent. Az alap dolgok elegek voltak. Most az általam használt gombokat beállítottam ami rendben van.Viszont használat után egyrészt nem kellett kikapcsolnom csak átnyomtam a tv-re és utána magától kikapcsolt. Most ezt nem lehet mert miközben tv-t vezérelek a háttérben vezérli az apple tv-t is. Mire visszakapcsolok már mindig valami menü menüjében van. A másik,hogy néha random vissza is kapcsolja az apple tv-t miközben csatornát váltok vagy hangerőt állítok.
Teljesen idegesítő lett -
tl-x
addikt
válasz
Nincs és nem is lesz rajta. De volt olyan, hogy a fiam tenisszel játszott rajta és ütés közben elhajította
-
blakey
titán
válasz
Hogy csuklóból tüzelhess.
-
tl-x
addikt
Sziasztok! Hol tudnék gyorsan ATV 4K távirányítójához tokot venni? Előző megadta magát és nem akarok több hetet várni rá mire megjön kínából. Köszönöm
-
-
djnice
veterán
Tesztelgettem kicsit az új Apple TV 4K-t, egyelőre senkinek sem ajánlom a cserét:
Negatívumok:
- A Gyro-t kispórolták a távból
- A HDR metaadatokat ugyanúgy hibásan küldi ki a filmek 99%-ánál
- DV-ből még mindig csak a Profile 5 megy, az iPhone 12-vel készült Profile 8-as videók is csak SDR-ben mennek (Plex, Infuse)
- Nincs Youtube 4K HDR, sőt 4K sincs
- Plex még mindig pseudo-DV-re vált P7, P8 mkv-nál az RPU-t figyelmen kívül hagyvaPozitívumok:
- A HDR kevésbé bandingos
- DV-nél normalizálták a fekete szintet -
blakey
titán
-
cisco1982
csendes tag
válasz
pozsoka #3765 üzenetére
akkor ott azért volt jó, ha 4k-ban néztétek, mert azzal nincs gond.
A probléma akkor jelentekzik, ha applet tv 4k & 1080p sdr megjelenítő & 4k hdr forrású tartalmat nézünk, ami az elmúlt x évben kb az összes netflix saját tartalom, ergó irgalmatlanul sok cucc és minden olyan, ami majd még most kerül ki.
-
cisco1982
csendes tag
Nálam upc/vodafone adja a netet. Router asus ac-rt68 - asszem ennek rendben kéne lennie.
Az a trükk, hogy a samsung tv beépített player-e a 4k hdr netflix streamet hibátlanul veszi wifiről, ugyanezen hálózaton.
-
cisco1982
csendes tag
-
cisco1982
csendes tag
válasz
pozsoka #3721 üzenetére
Milyen megjelenítőn nézed? full hd vagy 4k hdr?
Nekem full hd sdr megjelenítőn ugyanúgy csak a netflix a problémás, viszont van olyan eszköz amivel meg jó ugyanazon a hálózaton.
egy 10 éves sony asztali bd lejátszón futó netflix appal
Érdekesség, hogy egy samsung 4k hdr tv-n tökéletes, viszont mac minin böngészőből is rossz.
A probléma csak olyan tartalmaknál jön elő, ahol 4k hdr verzió is elérhető belőle, a sima HD tartalmak jól jelennek meg!
-
csizo
aktív tag
Sziasztok! Másik TV 4K vásárlások gondolkodom. Nem vagyok Apple guru, így segítséget kérnék, hogy mit kell csinálni, hogy az Infuse előfizetést áttudjam vinni az új készülékre és mit kell tenni, hogy a régin eltávolítsam az összes adatot. Jöhet privátba is. Előre is köszönöm.
-
Snoop-y
veterán
Covid + Chip hiany van. De meg mielott piacra dobtak mar akkor azt mondtak, hogy nem tudnak belole eleget gyartani (thx banyaszok akik GPU-t hasznalnak). Plusz tobb millio ember kezdett otthonrol melozni es konzolt venni mert mekkora otlet cigiszunetben jatszani az uj whatever game -el. Igazabol elhibazott lepes volt szerintem piacra lepni az uj konzolokkal. Az elso masfel ev kb kuka a konzol eletebol mert nem is lehet kapni ergo jatekot sem vesznek ra
-
-
Alex91
félisten
„Jó gondolat! Felvesszük a kívánságlistára!” - Ez lett volna a politikusválasz arra a mérhetetlenül szerencsétlen hibára, hogy az Apple TV Remote nem rendelkezik Find My támogatással. Immáron sokadszorra fordul elő, hogy az Apple TV csapat az Apple többi csapatától merőben másképpen fejleszt, és a így elfelejtettek figyelni arra, hogy az Apple egyik legnagyobb tavaszi szoftveres újítása a Find My funkció kibővítése volt. Az Apple TV felhasználók körében a legnagyobb probléma, hogy a távirányító becsúszik a bútor réseibe, és így eltűnik - ezt jól ki lehet védeni az iPhone alkalmazással, amely feleslegessé teszi a távirányító használatát, ám az új Apple TV esetén az Apple a dombokkal teli, érintőfelület nélküli konstrukciót olyannyira vonzerőnek tekinti, hogy a dobozon is meghatározó elem lett. Tim Twerdahl, az Apple otthoni és audio termék marketing alelnöke a kérdésre azonban azt válaszolta: „A Siri Remote-on végrehajtott változtatásaink révén, így a kicsit vastagabb kialakítás és nagyobb méret jóvoltából nem fog olyan sűrűn a bútorzat párnái közt elveszni.” Egy marketing alelnök vélhetőleg ennél szerencsétlenebb választ nem is adhatott volna - eleve kínos, hogy a Find My funkció bemutatásával párhuzamban arra senki nem gondolt az egész vállalatnál, hogy tulajdonképpen az Apple TV távvezérlőjét is jó lenne keresni, és nem kerülne semmibe egy hangszóró, esetleg egy LED, hogy csipogjon és a hallás károsult felhasználók számára villogjon. Ez azonban nem került rá, de két olyan értékkel magyarázzák ezt a képességét, amely az Apple világban legendásan vonzó: vastagabb és nagyobb. Esetleg megemlíthetjük, hogy fizikai nyomógombok sokasága van rajta: kinek kell az érintésérzékeny görgetés és lapozás, ha gombokat is nyomkodhat?…
Ez gyönyörűen illik az új távirányító koncepciójához, amelyben többé nincsen giroszkóp és gyorsulásmérő, így a játékokban betöltött szerepét is teljesen elveszítette - aki Arcade előfizető, és új, drágább Apple TV-t vásárol, még körülbelül 20.000 Ft-nyi költséggel számolhat, ha játszani is szeretne az eszközön, mert vásárolnia kell egy dedikált vezérlőt az élményhez. (Az Apple korábbi fejlesztői irányadása során minden játéknak kötelező volt támogatni az Apple TV Remote terméket amellett, hogy más vezérlőket is támogatott. Ráadásul a játékok többsége kiválóan játszható volt az Apple TV távvezérlőjével. Valamiért ez már nem fontos az Apple-nek.)
[link]
Egyetertek, 70-80k huf+20k egy vezerlo. Ebbol mar konzolt vesz majdnem az ember... -
blakey
titán
-
pozsoka
senior tag
válasz
Csabroncka #3736 üzenetére
Köszi.
-
Csabroncka
addikt
válasz
pozsoka #3735 üzenetére
Ezt a routert vedd digire:
https://www.arukereso.hu/router-c3144/asus/rt-ac65p-ac1750-p453826419/
A modemet a szolgáltatónál bridge módba kell állíttatni és a szokásos módon felhasználónév/jelszó-val a routert beállítani.Elmondom a hiba okát! A digi modemnek csak az egyik portja gigabites, a többi 100/100-as.
-
pozsoka
senior tag
válasz
Csabroncka #3732 üzenetére
Router mód, sebesség 700 körüli, de wifin 50 körüli és a többi eszköz úgy kapja a netet és mégis hibátlan a kép.
Sem a tv sem a projektor nem 4k képes, de ha az atv-t 1080 hdr beállításra kapcsolom megszűnik a kockásodás, viszont színtelenebb lesz a kèp. -
pozsoka
senior tag
válasz
galaxys80 #3720 üzenetére
Üdv, még mindig szenvedek azzal, hogy a netflixen némelyik filmnek (pl Jupiter hagyatéka) kockásodik a képe az atv 4k készüléken, hbo go, amazon prime minden tökéletes, net villámgyors vezetékes, pc, laptop, ipad tökéletes kép, vettem új atv-t, ugyanúgy szar a kép. Próbáltam több hdmi kábelt, nem segít.
Ötlet valakinek? -
galaxys80
veterán
Persze, hogy nem arra. De ezzel az erővel bármelyik zene lejátszó program is szürke.
Szerintem ezen csak te akadsz fent.
A filmek tekintetében, akkor sem lenne meg a fele nekem, ha az összes stream szolgáltatónál előfizetnék.
A minőséget meg meg sem említem.
Messze nem fedi le a kínálat, úgy az igényeket, mint egy zenei stream esetén. -
Alex91
félisten
válasz
galaxys80 #3718 üzenetére
Infuse-ra gondoltam alaovetoen, de a masik se jobb
. Azert a felirat letoltes, meg jukebox nalam nem azt sugalja, hogy home videok lejatszasara talalaltak ki oket… Tudom, csak az otthoni dvd es blu-ray lemezek vannak berippelve…
Amugy az arra visszaterve, nekem gyanus, hogy amikor a Pro verziok 10k koruli aron vannak, akkor ennyi lett volna a life time ara is…
-
blakey
titán
Én megvettem a teljeset, úh. engem már nem érint, ráadásul mostantól macOS-en is működik, egyet fizettem, hármat kaptam, mindezt évekkel ezelőtt, nekem ez így jó. Az új dizájn nem tetszik, pontosabban én másképp csinálnám, de "szódával elmegy".
Először egyébként engem is zavart ez az üzletpolitika, de megbékéltem egy "lifetime"-al. -
Alex91
félisten
Az Infuse 7-bol kulon megveheto, tehat elofizetes nelkuli verzio nem varhato?
-
nylontacsko
senior tag
Plex...
-
IP1954
aktív tag
-
Pietro 22
aktív tag
Sziasztok!
Nekem csak egy olyan kérdésem lenne, hogy 4. generációs Apple TV-t össze lehet valamilyen úton módon kötni T-home beltéri settopbox-al? Hogy Az Apple TV-n tudjam elindítani a tv adásokat? -
blakey
titán
Meg kellett volna nézni a beállításokat, hogy mire állítja. 50Hz-re állítva, képkockasebesség és dinamikatartomány bekapcsolva is ugyanolyan jó, mint 60Hz-en azonos beállításokkal, a filmek mindig a megfelelő fps-re váltanak. Szerintem nem volt bekapcsolva az fps-váltás és amiatt volt "darabos" a lejátszás. A legfontosabb a képkockasebesség és a dinamikatartomány bekapcsolása, ha ez megvan akkor a filmek nem akadhatnak és mindig SDR-ben vagy HDR-ben jelennek meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged