- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- potyautas: Sára és a párja.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
-
7300 - 7201
20161 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktoár
addikt
Az nekem bonyolult, nem értek hozzá.
Valami olyasmit szeretnék mint egy box csak hdd-t lehessen bele tenni és hálózaton keresztül elérni.
Persze nem baj ha egy tv-t hdmi-n keresztül rá lehetne dugni csak legyen távolról is elérhető.
Van ilyen "box" vagy miből lehetne kiindulni és a plexre "kihegyezni" ?Egy nas-t túlzásnak érzek egyetlen funkció használata miatt.

-
enginev3.0
félisten
-
Viktoár
addikt
-
szpeti40
addikt
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Segítséget kérnék abban hogy milyen kis "kütyüt" ajánlotok kizárólag Plexhez. Jelenleg egy régen épített kis pc van az ágy alatt ami nas-ként üzemel de a plexen kívül semmit nem használunk. Arra gondoltam hogy az egész nas-t leselejtezem és kiváltom valami más kütyüvel amin csak a plex megy és kész.
Van ilyen opció manapság?
-
Attila978
csendes tag
Az jó lenne, csak én nem találtam ilyen beállítást.
Képet tudnál esetleg berakni, hogy megtaláljam? -
enginev3.0
félisten
-
Attila978
csendes tag
Sziasztok!
Én még csak most kezdek ismerkedni a Plexel, tehát lenne 1-2 kérdésem, Lehet volt már róla szó, de én nem találtam. Egy laptopot használok szervernek, meg minden frankón. A tv egy Lg 50UK6950PLB. Külső vinyóról néztem eddig filmet a tvbe dugva, de most szeretném ezt összekötni a Plexel, hogy eggyütt legyen minden film(Vinyó+laptop). Laptopba nem akarom dugdosni a vinyót. Lehetséges ez, hogy egy adot helyen lássak mindet?
Előre is köszi a válaszokat. -
gyugyo79
addikt
-
Zebu
addikt
-
gyugyo79
addikt
[link]
"A manapság a boltokba kerülő modern tévék szinte mindegyike támogatja ezt az eljárást, a hátlapon, a csatlakozóknál az (ARC) felirat jelzi, hogy melyik a kompatibilis HDMI interfész.Viszont azt nem árt tudni, hogy csak a tömörített hangformátumok átvitelét támogatja a technológia, tehát a nagy bitrátájú tömörítetlen szabványokat, így például a Dolby TrueHD-t vagy a DTS HD Master Audiót nem."
Meg az ezeknél jobbat sem pld ATMOS vagy DTS X.
Az eARC amivel már ezek is mennek. -
Zebu
addikt
-
gyugyo79
addikt
Ha van igényed a komolyabb hang minőségre ami az erősítő is tud de TV vagy erősítő oldalon csak ARC van akkor ne gondolkozz a tv lejátszójában.
Mert az ARC on nem megy át még minden. Ezért érdemes külső lejátszó - avr - tv kombónál maradni vagy legyen meg az is mint opció amikor maximumot akarod kihozni. A szinkronos filmekhez, sorozatok jelentős részéhez az esetleges TV nézéshez ha az van bőven elég az ARC. -
sugarforce
addikt
Nalam vagy 5 eves mar a szerver, akkor biztosan a kezi kivalasztas volt az alap, mivel nem nezegettem azokat a beallitasokat, evekig kezzel allitgattam allandoan, utana lottem be, hogy automatan valassza ki idegen hanggal.
-
enginev3.0
félisten
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Nekem "kézileg kiválasztott" az alap beállítás.
-
Zebu
addikt
Köszi, remélem jó lesz
-
enginev3.0
félisten
Valaki meg tudná nézni, hogy gyárilag hogy van beállítva a Szerver - Nyelvek "Felirat üzemmód" rész?

-
enginev3.0
félisten
Akkor transzkodol mikor a minőség a lejátszón kisebbre van állítva, mint a forrás eredeti minősége
pl 4k filmet akarsz 1080pre lebutítani
Az irányítópultban tudod ellenőrizni hogy transzkodole vagy sem lejátszás közben
egy 4k filmet sosem, de nassal még egy 1080p filmet sem tudsz akadásmentesen átalakítani, mivel a benne lévő processzor nagyon gyenge, és alacsony passmark ponttal rendelkezik
Amíg otthoni keretek között eredeti minőségben játszod le a 4k tartalmat addig nem lesz gondod, mert ilyenkor szinte semmi dolga nincs a nasnak csak küldeni a filmet a tvre
esetleg még lehet gond a kodekek átalakításával, de ez mostanra azért elég jól kiforrotta magát és nem igazán szokott gondot okozni
hangnál szintén, és a feliratoknál is, én utóbbival szívok 4k tartalom esetén, kikapcsolva, vagy külső srt fáljként a film mellé téve nincs gond
szerk.: távolra is tudsz lejátszani eredeti minőségben bármit, nem csak otthoni keretek között
illetve a plexben nem kell állítani semmit a hanghoz, csak a tv-t kell beállítani hogy az erősítőre küldje a hangot (nálam optikával van a tvre kötve), de LG tévéknél lehet hogy plexen belül be kell kapcsolni a DTS és egyéb hang támogatást is, mert gyárilag elvileg ki van kapcsolva -
Zebu
addikt
Sziasztok,
Felraktam egy PLEX szervert a DS216 II+ NAS-ra. Eddig minden rendben, de az lenne a kérdésem ,hogy ez a transzkódolás hogy működik? Elég erős a vas hozzá? Gondolom, ha a 4K LG tvn akarok lejátszani 4k tartalmat akkor nem kell dolgoznia vele
De mi a helyzet a különböző kombinációkkal?Nem teljesen értem. Most kipróbáltam egy 1080p tartalom iphone-os lejátszást, azzal nem volt baj. Mikor transzkódol?
LEsz egy erősítő is a TVhez kötve ahová ki szeretném lökni a hangot. Az a terv, hogy mivel ARC-os mindkettő, akkor ez 1 HDMI kábellel megoldható. Plex-ben kell ehhez állitani valamit?
Jól gondolom, hogy kb ezzel a megoldással kiválthatom az armlogic média lejátszómat teljesen?
-
cintula187
addikt
Eddig az összes film/sorozatnál ha playback settingre nyomtam és azon belül feliratot vagy audio sávot váltottam az android appon belül a chromecaston keresztűl játszott adás egyből váltott. Most viszont van, hogy nem is jelennek meg a feliratok, pedig tuti, hogy eddig nem volt evvel gond pont ugyanannál a media forrásnál.
-
enginev3.0
félisten
Jaaa értem
Hát én most rájöttem hogy
xy.hun.forced.srt felirat fájlt a film mellé rakom, akkor így a külső feliratot részesíti előnyben, ami 4k filmek esetén minden gondot megold
-
MasterMark
titán
Atvaltja es X ido amig betolti a feliratot, monduk varni kell 5-10 mp-et mire az uj kivalasztott feliratot mutatja a filmen.
Ez eleg sokmindentol fugg, kell-e transzkodolni, kulso fajl-e, stb.
-
enginev3.0
félisten
Mire gondolsz?
-
cintula187
addikt
Arra van megoldás, hogyha akár a
-PC-n a media serveren
- Android kiensen
Feliratot vagy nyelvet állítok azonnal lereagálja?
Pár verzióval előbb ez nem volt gond. -
szpeti40
addikt
A ramból akarnék lecsippenteni egy kicsit, az gyorsabb mint az ssd.
-
MasterMark
titán
-
szpeti40
addikt
Tmpfs-t esetleg használ valaki linux-on transcode cache-nek?
-
cintula187
addikt
Erre valaki?
-
Keksz
senior tag
-
code1005
senior tag
Valaki próbált már meg titkosított rclone meghajtót (linux) visszaállítani? A kulcsom és a salt is megvan. Jelenleg még nincs gond, de felkészülve egy reinstall-ra vagy bármire.
-
Danex
addikt
Hát itt fontos azért hogy milyen forrásból kell. Nekem a 4.6Ghz-re húzott 8600K-t, kb 90%-ra terheli, ha egy 4K HDR filmet át kell transcodolnia a FullHD-s TV-re.
-
konigjanos
senior tag
gigabites netem van, optikai kábellel a házig, szóval a valóságban is tudja. a gépem nem nagy szám, egy i5 proci, meg 16 giga ram. szinte észre sem venni, ha többen nézik.
-
enginev3.0
félisten
-
Keksz
senior tag
Windows alá nincs valami, ami neked a d:\filmek es az rclone mount / gdrive filmek tartalmát egy helyen mutatná, ami lenne a plex server Movies library-ja? (És ahol a helyi fájlok a gdrive felett jelennének meg)
Mert akkor amig van hely a D-n, addig arról scannelné be a Plex, API request nélkül. És akkor egy olyan szkript kellene csak, ami a könyvtár módosítási idejét nézi és azokat scannelné be.
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Az alábbi szerint használom a Plexet. PC a media szerer. Chhromecast a tv -re kötve. Android appal vezérlem hónapok óta.
Mi lehet az oka, hogy pár sorozat epizódnak az android alkalmazás nem hozza fel a feillratját? Nem is választható ki. PC-n böngészőben megjelennek az adott sorozatnál a feirat opciók. Enable “Local Media Assets” be van álítva. -
fravik
tag
-
aujjobba
addikt
-
fravik
tag
Mit szóltok a PLEX új reklámokkal tarkított Movies & TV stream szolgáltatásához?
Egyelőre elég gyér a választék, felirat sincs (és perpillanat nem is letölthető / csatolható hozzá), valamint csak a webes felületen érhető el, de lehet, hogy ki tud később ebből valami jó is sülni. -
enginev3.0
félisten
-
aujjobba
addikt
De hogyan?
Az árazás oldalon max 30TB amit látok, csillagászati összegért havonta. -
enginev3.0
félisten
-
aujjobba
addikt
Bocs már hogy kíváncsiskodok, de mekkora gdrive tárhelyed van neked?

-
enginev3.0
félisten
-
aujjobba
addikt
Egyébként miért tolod fel a filmeket a GDrive-ra?
-
enginev3.0
félisten
-
aujjobba
addikt
Ok, végülis talán felesleges is ezen agyalni, ha nem ütközöl API korlátokba.
-
enginev3.0
félisten
-
aujjobba
addikt
A torrent kliensnek (legalábbis a transmission-nek) meg lehet adni egy scriptet, amit akkor futtat ha egy letöltés elkészül.
Én ezzel mozgatom át az anyagot a filmek vagy a sorozatok mappába, ráadásul úgy, hogy a seed is onnan folytatódik.
Ez a szkript megkapja paraméterben a letöltött cucc elérési útját, ergo mindig tudom, hogy hol van a friss anyag.#!/ffp/bin/bash
TR_TORRENT_DIR=${TR_TORRENT_DIR:-$1}
TR_TORRENT_NAME=${TR_TORRENT_NAME:-$2}
TR_TORRENT_ID=${TR_TORRENT_ID:-$3}
moviepath=/i-data/sysvol/video/movie/
seriespath=/i-data/sysvol/video/series/
if [[ "${TR_TORRENT_NAME}" =~ S[0-9]{2} ]]; then
transmission-remote localhost:9091 -n usernév:jelszó -t "${TR_TORRENT_ID}" --move "${seriespath}"
else
transmission-remote localhost:9091 -n usernév:jelszó -t "${TR_TORRENT_ID}" --move "${moviepath}"
fi -
enginev3.0
félisten
-
fravik
tag
Ja, úgy értettem, hogy a torrent kliensből hogy kerül a különböző film / sorozat a megfelelő
D:\Filmek, E:\Filmek ...stb. könyvtárakba
-
enginev3.0
félisten
-
enginev3.0
félisten
-
fravik
tag
Pontosan.

Ha a fenti rclone script halmaz tölt fel enginev3.0-nál, akkor kb. úgy tudnám ezt elképzelni, hogy
1.
- a fenti script(ek) logját parse-olva ki lehetne nyerni az újonnan feltöltött filmek mappáit
vagy
- írni lehetne egy scriptet, ami figyeli a különböző filmes mappák tartalmát és gyűjti egy listába az újonnan bekerülteket (ez amúgy jó kérdés... hogy kerülnek ezekbe a mappákba a filmek?)
2.
- ezeket megadva a scanner scriptnek csak az új mappákat frissítené a rendszerNem bonyolult amúgy...

-
aujjobba
addikt
Hogyan kerülnek az új filmek/videók a gdrive-ra?
Arra próbálok utalni, hogy pl. nálam a Transmission alá van betéve egy script, ami a sikeres letöltés után hívódik meg.
Ez választja szét filmekre és sorozatokra (ha benne van a címben az S{két számjegy} minta akkor a sorozato mappába mozgat, egyébként a filmesbe).
Na itt be lehetne szúrni egy plex frissítést, mert tökéletesen tudom mi az új mappa ami bekerült a fájlrendszerre.Valami hasonló nálad nem játszana?
-
enginev3.0
félisten
-
aujjobba
addikt
Scan for new media - igen, de az egész fájlrendszeren keresi az új médiát.
A másik megoldás kizárólag a megadott mappában keresi a változásokat.Ha jól értem.
-
enginev3.0
félisten
-
fravik
tag
Lényegében ez amit a scripteddel csinálsz ugyanaz, mintha a Plex (web)alkalmazásban a
Sorozatok -> (...) -> Könyvtárfájlok beolvasása
menüpontra kattintanál.
Nem ajánlják Google Drive-hoz ezt a módszert, de lehet optimalizáltak azóta rajta, ez évekkel ezelőtti sztori, akkor az API büntetett még érte.Az, hogy a --directory X:\Sorozatok részt hozzáteszed semmi extrát nem ad hozzá, mert pont az egész Sorozatok frissül (a section által).
Ha egy adott sorozatra csinálnád, annak már lenne hozzáadott értéke a script szempontjából. -
enginev3.0
félisten
Nálam is így néz ki
"C:\Program Files (x86)\Plex\Plex Media Server\Plex Media Scanner.exe" --scan --refresh --section 35 --progress
Most kiegészítettem --directory X:\Sorozatok résszel a végén
De eddig sem volt sok API lehívásom, csak feltöltéskor, de azt meg szabályoztam --tpslimit 5-tel
-
fravik
tag
Arra szolgál, hogy csak egy adott mappa tartalmát frissítse a plex. Ha nincs directory rész, akkor annak ellenére, hogy lehet csak egyetlen film került fel az egész mappastruktúrán (vagy section-ön) végigmegy a plex (ugye ez Google Drive esetén lehet kellemetlen, ahol ez akár rengeteg API hívást is eredményezhet).
Pont ezért az én scriptem linuxon csak és kizárólag az rclone által legutoljára feltöltött filmeket/sorozatrészeket (leginkább évadok, mivel csak mappára lehet megadni a frissítést, konkrét fájlra nem) frissíti. -
enginev3.0
félisten
-
fravik
tag
Ugyan én is linuxon használom, de windowson sem sem lehet nagyon más...
Például Keksz példája így nézne ki windowson:"C:\Program Files (x86)\Plex\Plex Media Server\Plex Media Scanner.exe" --scan --refresh --section "1" --directory "c:\Movies\Arctic.(2018)"Ha van olyan konkrét script (vagy annak egy része), ami érdekelne windowson, írd meg, lehet tudok segíteni.
-
enginev3.0
félisten
-
enginev3.0
félisten
-
Keksz
senior tag
Ezzel frissítek, 30 percenként fut le
https://github.com/ajkis/scripts/blob/master/plex/plex-scan-new.sh
fontos belőle az export plex library rész, meg érdemes azon a githubon körülnézni, van pár jó script a témában
a manuÁlis refresh meg ilyen: (lehetne szebb is, de olyan sokat nem használom)
!/bin/bash
export LD_LIBRARY_PATH=/usr/lib/plexmediaserver/lib
export PLEX_MEDIA_SERVER_APPLICATION_SUPPORT_DIR=/var/lib/plexmediaserver/Library/Application\ Support
/usr/lib/plexmediaserver/Plex\ Media\ Scanner --scan --refresh --section "1" --directory "/home/plex/media/Movies/Arctic.(2018)/";
/usr/lib/plexmediaserver/Plex\ Media\ Scanner --scan --refresh --section "w" --directory "/home/plex/media/TV/Heroes/Season.01/"; -
szpeti40
addikt
Gdriveból is seedelsz?
-
masvilagx3
tag
Nah lesz egy kis időm kiprobalom.
Koszi az infókat -
enginev3.0
félisten
Nagyjából semennyire

A transcode mappát érdemes ssd-re rakni, mert az már jobban tekeri a hdd-t, de az sem vészesen
Sajnos nem tudok képet küldeni, mert nekem már minden gdrive-on van
-
masvilagx3
tag
Mennyire terheli meg a hdd-t amúgy?
-
enginev3.0
félisten
Nálam is 720p filmek vannak, nyugodtan engedhetsz rá többet
De ajánlo hogy próbáld ki te magad
Minden hdd-ról indíts el egy filmet magadnak, pl böngészőben, tv-ken, telefononok és meglátod hogy mindegyiken akadásmentesen megy
plusz a feladatkezelőben tudod nézni a hdd terheltséget
-
masvilagx3
tag
720p-ben nézik. Sajnos a net adja a korlátot nekem.
Azt gondolom ha egy hdd-t egy ember néz kisebb az akadás lehetőségek. Gondolom en -
enginev3.0
félisten
Persze csak kérdeztem
Az nem baj hogy van 8 hdd, azt nem értem hogy miért kap mindenki külön egyet? vagy mindenki 4k-t néz?
-
enginev3.0
félisten
-
masvilagx3
tag
Most ugye csak beszélgetünk.
Eladtam nas-t.abban volt eleve 4.az uj gep jött kettővel illetve a melohelyrol jött még. -
enginev3.0
félisten
És ennek mi értelme? Nálam 4hdd szolgált ki mindenkit, volt hogy néha egyszerre 10-12 nézőt gondtalanul
Most pedig gdrive teszi mindezt
-
enginev3.0
félisten
Nálam ez a script tölt fel
rclone copy D:\Filmek copy:Filmek --progress --size-only --ignore-existing --fast-list --max-age 1d --no-traverse --tpslimit 5 --transfers 2 && rclone copy E:\Filmek copy:Filmek --progress --size-only --ignore-existing --fast-list --max-age 1d --no-traverse --tpslimit 5 --transfers 2 && rclone copy E:\Sorozat copy:Sorozatok --progress --size-only --ignore-existing --fast-list --max-age 1d --no-traverse --tpslimit 5 --transfers 2 && rclone copy F:\Filmek copy:Filmek --progress --size-only --ignore-existing --fast-list --max-age 1d --no-traverse --tpslimit 5 --transfers 2 && rclone copy F:\Sorozat copy:Sorozatok --progress --size-only --ignore-existing --fast-list --max-age 1d --no-traverse --tpslimit 5 --transfers 2 && rclone copy G:\Filmek copy:Filmek --progress --size-only --ignore-existing --fast-list --max-age 1d --no-traverse --tpslimit 5 --transfers 2 && rclone copy F:\Video copy:Video --progress --size-only --ignore-existing --fast-list --max-age 1d --no-traverse --tpslimit 5 --transfers 2 && rclone copy G:\Sorozat copy:Sorozatok --progress --size-only --ignore-existing --fast-list --max-age 1d --no-traverse --tpslimit 5 --transfers 2 && rclone copy G:\Video copy:Video --progress --size-only --ignore-existing --fast-list --max-age 1d --no-traverse --tpslimit 5 --transfers 2
és ez frissíti a mappákat
"C:\Program Files (x86)\Plex\Plex Media Server\Plex Media Scanner.exe" --scan --refresh --section 35 --progress
(ebből van 4, 4 mappára)
Ezek automatizálva vannak naponta 2x, de rakhatnám akár többre is
-
masvilagx3
tag
Minden "felhasználó" 1 vinyó. Igen.
Jelenleg 8 vinyó van a gepemben.1 rendszer(ssd),2 privat es a maradék 5 kulon kulon egy felhasználó. -
MasterMark
titán
Hogy erted azt, hogy kulon tarhelye? Igy ha valakik ugyanazt a filmet neznek, akkor annyi peldanyban van letoltve?
-
masvilagx3
tag
Szia
Megkérdezhetem a 18 embert hogy szolgálód ki?
Gondolok itt hogy én pl csak 5 embert szolgálók ki a netem miatt,de ugy csinalom hogy mindenkinek külön tárhelye van.
Mennyire húzza le a gépet ha mondjuk többen néznek egy filmet.
Köszi az infot.
Szép napot -
enginev3.0
félisten
+1 nálam sincs különösebb gond
Feliratokkal szenved a 4k
De összességében ennyi -
konigjanos
senior tag
Hogy jót is írjak, egy kis statisztika: 18 emberrel osztom meg a tartalmaim, 4 samsung tv, 7 lg tv, 1 thompson és mindenkinél megy minden gond nélkül. sajnos a legtöbbnél van transzkódolás, de egyszerre max 4-en nézik, így simán bírja a gép.
-
Mr Dini
addikt
Kézzel, így:

Mivel az rclone egy userspace csatolási megoldás, az inotify sose fog működni rendesen sajnos, ami kellene ahhoz, hogy a plex változás esetén értesüljön. Olyat lehet, hogy írsz egy mikroszervizt, ami figyeli az rclone műveleteket és aztán küld frissítésekel a plexnek, de erre egyelőre még én se szántam rá magam. Pedig gyakorlatilag csak a REST API-t kéne használni.
-
Viszlát
addikt
Elvitázgathatunk ezen a végtelenségig, közös nevező nem nagyon lesz úgy látom. Annyit tudok még érdemben hozzátenni, hogy nem 1-2 példa alapján merek ennyire pozitívan nyilatkozni, sok-sok ismerős és családtag használja megelégedettséggel a Plexet, különböző készülékeken. Nagy részük ráadásul technikai analfabéta, így fokozottan kritikus a problémamentes működés, hiszen lövésük sincs az egészhez.
Én is egy UE65K szériával kezdtem egyébként, az volt az egyetlen gondom, hogy maga az app nem jelent meg 4k felbontásban, de már ezt is javították 1-2 éve. Azóta aztán már LG van személyes használatban, ezzel az égvilágon semmi gondom nem volt még, mondjuk egyik LG-vel sem a környezetemben, ahogy a pár hete vásárolt Q szériás Samsunggal sincs a szomszédban.
Őszintén sajnálom, hogy te pórul jártál, a lényeg, hogy sikerült megoldanod.

-
sugarforce
addikt
Sokan megteszik, leirjak, hogy ok minden, innen is van minta es kialakul egy kep. Csaladi es barati korben is eleg nagy a mintam, nem 1-2 pelda alapjan irom, amit. jobbára a regebbi tv-k jobban viselik a plexes témát. ahogy irtad is az utobbi idoben sokat javult a plex samura biztosan, de elegge hektikus, hogy kinel javitja meg igazán a problemakat. K5500 es N7xxx szerias tv-n pl kifejezetten jo lett a plex, az en m5502-mon meg hol jo, hol nem.
Amikor par eve meg az f szerias samut hasznaltam, ertetlenul alltam a mar akkor tizennel kuzdo usereket, nem ertettem mi a gond, akkor is leirtam, hogy nalam szuper, aztan a kenyszeru csere miatt belecsoppentem en is a ""joba"" es megtapasztaltam, hogy milyen amikor egy kis kreten hiba megkeseriti a delutani filmnezest, sorozatozast, par honap szenvedes utan valtottam.
Egyik baratom, aki a k szeriast birtokolja, azt mondta h kb 2 ev utan lett olyan a plex a tv-jen hogy nincs vele gondja, stabilan teszi a dolgát, ahogy a starttol kellett volna.
A plex fejlesztoi tettek is nyilatkozatot regebben a hibakkal kapcsolatban, hogy a samsungnal pl sokaig nem is foglalkoztak a kereseikkel, nem adtak rendes api hozzaferest, korlatozott eroforrasokat tudtak csak hasznalni, kerulo megoldásokkal tudtak csak celokat elerni, emiatt lett teljesen kaotikus az egész fejlesztés, igy a program.
Az lg-nel nem tudom a mierteket, de ott is hasonlo allhatott a hatterben, de arra legalabb ott az xplay, az alternativa lehet. -
enginev3.0
félisten
Csináltam én is egy parancsot ami lefut és felrakja lokalbol az új cuccokat, aztán a plex ellenőrzi őket és így meg is jelennek
Csak túl sok API kérést végzett a Google felé
Most viszont kicsit alakítottam rajta és úgy látszik hogy így már elég jóHolnap még átnézem gyorsan, de az eddigi 5-7 kérés/másodpercről lecsökkent 2re, amíg fut a script
-
Viszlát
addikt
Igen, ezért is írtam, hogy ez és az ehhez hasonló. Nyilván egy Plex, Samsung, LG fórumra se látogat el szinte senki, hacsak nem valami problémával küzd. De ez csak annyit jelent, hogy vannak és lehetnek problémák, amiben nyilván semmi meglepő nincs, ember még nem alkotott tökéleteset soha.
Sokaknál működik hiba nélkül a történet, akik ennek soha az életben nem fognak hangot adni. Én megteszem ha kérdeznek, de egyébként én sem járok fel akármilyen oldalakra, csak, hogy leírjam, milyen frankón operál a Plex a tévémen.

-
sugarforce
addikt
Ertem, amit mondasz es van benne igazsag, hogy akinek rendben van az nem irja le, de nem csak ez a forum a minta, hanem a plex, samsung, lg fórumok is tele vannak hasonlo leirasokkal.
Sokaknak itt is rendben van a beepitett lejatszos tortenet, vagy mert nem feliratozik, vagy mert kozben kiderult, hogy amugy 480p-s anyagot nez, vagy 720p-set, masnal meg az fhd feliratos anyag is siman megy.
Sok esetben egyebkent a tv szerviz menus resetelese es a legfrisebb plex installalasa megoldja a transzkodolos problemakat, pl k5500on. M5502-n a mai napig szarakodik, de neha meg jo.
Ezt megunva valtottam 2 eve kulso lejatszora, minix u1, rajta openpht. Hdmi-cec es plusz tav se kell -
Keksz
senior tag
Sonarr és radarr lokálban rakja be a helyére, egy unionfs mount point alá,
Ha felment a “felhőbe”, akkor törlöm a helyi fs-ről, és az unionfs még mindig ugyanott mutatja.Egyébként crontabba van 1 script, ami lefut 15 percenként, és üj tartalmakat néz és befrissíti direktben. Ezt a dl kliens is meg tudja hívni. Ha azzal raknád a “helyére”, régebben flexgetet használtam a sortra, guessi-ttel/tvdb-vel.
Ha pedig régi tartalmat frissítek, akkor beírom a mappa nevét 1 másik skriptbe és azzal manuálisan is le tudom frissíteni. -
Viszlát
addikt
Természetesen én sem állíthatom és nem is állítom azt, hogy maga a megtestesült tökély és semmi gond nem lehet vele.
Viszont erre és az ehhez hasonló topikokra az a jellemző, hogy az emberek 99%-a akkor jön ide, ha gondja, problémája van. Ez nagyon fals képet ad a helyzetről és egyáltalán nem reprezentatív, hiszen szinte senki nem kel fel úgy reggel, hogy na én most leírom, hogy minden rendben működik. Ezért szerintem a következtetésed is fals (mint ahogy az is fals lenne ha a saját pozitív tapasztalataim alapján hibátlanságot hirdetnék), bár te legalább nem szarozol, hanem kulturáltan állást foglaltál, szóval respect.
-
sugarforce
addikt
Ha visszaolvasol a topikban, az elmult evekben a legtobb probléma pont a beepitett (samu lg ) lejatszok miatt volt. Van akinel mukodik rendesen, van akinel nem. Nekem pl az f es h szerias (tizen elotti) samun semmi bajom nem volt soha, j,k,m,n szeriasokon folyamatosan jottek a problemak, legtobb esetben felirat miatt transzkodolasok, erthetetlen akadasok, holott sem a szerver hardver, sem a halozat nem okozott gondot, megis akadt.
Sajnos nem olyan egzakt a dolog, mint irod, barcsak ilyen lenne. Felre ne erts, orulok hogy nalad gond nelkul megy, csak sajnos nem ez az altalanos. -
interstate76
addikt
Érthetetlen. Ugyan - ahogy írtam is - nincs sok tapasztalatom a wines kliensprogival, de mióta beszélünk róla, próbálgatom, és mindent szépen visz, mégpedig anélkül, hogy transzkódoltatná a szervert. 200+ Mb/s-os letöltési sebességet tudó wifi kapcsolat mellett gond és szaggatás nélkül pörög a legdurvább anyag is.
-
Viszlát
addikt
Könnyedén kideríthető, akár laptoppal vagy telefonnal is csinálhatsz egy sebességmérést azon a ponton, ahova a TV-t tervezed tenni (én iOS-en a Wi-Fi Sweetspots appot használom például). Ebből az adatból eléggé egyértelműen kiderül, hogy működőképes-e az elképzelés a jelenlegi hálózati kiépítés mellett.
A smart TV-s része nálam évek óta működik különösebb probléma nélkül, Samsungon egy jó darabig le voltak maradva a fejlesztéssel, de az utóbbi időben már nincs ezzel sem gond, szuperül működik a Plex rajta. LG-t és Samsungot használok, a többi márkáról nem tudok nyilatkozni tapasztalat híján, de ha Samsung lesz a leányzóé, akkor igazából mindegy is.

-
MasterMark
titán
-
betyarr
veterán
-
MasterMark
titán
-
Viszlát
addikt
Érdemes olyan készüléket vásárolni, amire van Plex app (LG és Samsung smart TV-k saját tapasztalat alapján biztosan ilyenek), és akkor egyáltalán nem kérdés, hogy mit tud a beépített lejátszó és mit nem, illetve nincs szükség valami egyéb cuccra sem.
Az elérhető sebesség az függ attól, hogy milyen hálózati eszközeid vannak és azok mire képesek, milyen vastagok a falak, TV -› router távolság, stb. Megfelelő kialakítás esetén abszolút nem probléma még a 4K sem, de nyilván nem valami 5ezret érő szolgáltató által adott routerrel.
Szóval ne add fel ilyen könnyen, sokunknál működik a történet, nem olyan bonyolult ez.

-
Viszlát
addikt
Futottam vele egy újabb kört, szűz W10 és csak a Plex app fut, de ugyanaz az eredmény. Kliens és szerver között iperf3-mal 660-670 Mbps-t mérek folyamatosan, másolási és letöltési sebességek ugyanezt hozzák, egyedül a Plex app vacakol (böngészős változat továbbra is gyönyörűen teszi a dolgát ha nem HEVC anyagról van szó).
No mindegy, jeleztem a Plex supportnak, kíváncsi leszek mit reagálnak rá.
-
betyarr
veterán
köszönöm a válaszokat
az egyszerűsítés lett volna a cél,hogy egy eszközzel és egy távval meg legyen oldva a dolog.de ezek szerint nem úszom meg plusz eszköz nélkül.
de mindegy,legalább nem fog itthon porosodni a médiajátékosom. -
enginev3.0
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
-
7300 - 7201
20161 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Borderlands 4
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gyúrósok ide!
- Diablo IV
- LEGO klub
- Fogyjunk le!
- További aktív témák...
- Honor X5c Plus 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G2 SFF brand - i7 6700 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB W10
- 27% - ÚJ Samsung Odyssey G5 S27FG506SU QD-OLED Monitor! 2560x1440 / 180Hz / G-Sync / FreeSync
- Lenovo T14s Ryzen 7 4750U 32Gb Ram 1Tb NVMe SSD Érintőkijelző számlával Garanciával
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Valami olyasmit szeretnék mint egy box csak hdd-t lehessen bele tenni és hálózaton keresztül elérni.
Gondoltam kidobom a kodit