- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
enginev3.0 #1521 üzenetére
Az xpeno nem hekkelt. A gyári swt futtatod. Legalábbis én a gyári oldalról szedtem a patot mindig...
-
xb12x
tag
Nálam egy hat éves lerottyant laptop most a szerver 2643-mas passmark-kal és nincs vele gondom, eddig mindent elvitt. Igaz, dedikált. Ezen felül szinte csak android klienseket használok (mobil, tablet és tv) főleg. Van pár idegesítő hiba, de igazából nem volt problémám.
Androidos hibák nálam:
1. DTS passthrough transzódol, akkor is ha az erősítő támogatja. Szerver nem igazán veszi észre a terhelést, minőségromlást nem tapasztalok. Inkább idegesítő csak.
2. Sok olyan formátumot is transzkódol amit más alkalmazás lokálban megold pl ac3 vagy avi konténer. Szerver nem igazán veszi észre a terhelést, minőségromlást nem tapasztalok. Már nem is idegesít.
3. Egy nap pihenés után az első lejátszáskor filmek esetén fekete képernyő csak hanggal és/vagy network bandwith hibaüzenet van. Egy sima stop/play megoldja. Ez nagyon idegesítő.Zene OK, nincs ilyen.
4. Szinkronizálás néha meghülyül kilens és/vagy szerver újraindítás kell.Az első 3 állítólag roku meg nvidia shield-nél nem gond, de én abből főzök ami van.
Az android-os TV-n az interface nagyon bejön, gyári plex app, és jó hogy nem kell még egy távirányító.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Gabesz87 #1520 üzenetére
Hardverapron szedtem össze
Egy i3 4130 proci volt benne, de a mostani i5 proci kevesebbet fogyaszt, de több passmark pontja van, ami a plexnel előny, ezért cseréltem
HP gen8 proliant micro szerver
Ez egy komplett kis számítógép mutatós kis házban, 4 hdd hellyel, verziótól függ milyen proci és mennyi rammal
Szimplán megveszed és telepítesz rá egy rendszert, nem kell gépet építeniJó fogyasztás , igényes megjelenés
Xpenology pedig egy feltört Synology rendszer (dsm) amit a Synology nasokon használ a gyártó, szép, egyszerű
Bár én Windows párti vagyok, így Windows 7-et használok a kis nason is
Teamviewerrel elérem telefonnal is bárhonnan ha új filmet akarok letölteni stb...
Egy "Nas" nagyon jó dolog, kisebb, kevesebbet fogyaszt, megveszed, használod
De nálam egy Telekom 1000 net esetén (sőt már kisebb net esetén is) a torrent döcögősen megy, gyenge proci miatt, a plex is jóval korlatozottabban fut rajta, és a jobb nasok még drágák isHa csak fájlok tárolására és távolról elérésére kellene akkor arra megfelel, de ha plex, és torrent is fut a gépen, akkor az arm procik igen korlátozó tényezők
Az én gépem kb annyiba került mint egy jobb Nas, de legalább rohadt erős, és max 10-20 wattal eszik többet, ami havi szinten elhanyagolható -
Gabesz87
veterán
válasz
enginev3.0 #1519 üzenetére
Honnan szerezted be az alkatrészeket ennyiért? Vagy akkor ennyi volt boltban?
Én ha HTPC-t építenék, akkár már egy i3-7100-ra alapoznék. i5-re nem igen van szükség.
Érdekes, még nem hallottam a NAS-ról negatív véleményt. Médiatárnak kifejezetten ajánlották eddig. Másra úgysem kéne, arra meg elég az a proci szerintem.Az említett Xpenology gen 8 proliant micro mi a túró? Soha nem hallottam még róla. De ha jól látom, akkor ez a Synology NAS OS-ének PC-re való telepíthetősége lenne? Vagy vmi ilyesmi?
-
enginev3.0
félisten
válasz
Gabesz87 #1517 üzenetére
Említett gen8 vagy egy kis kedves házba építesz valami erőművet, idle 35watt fogyasztással
Thermaltake Core V1 + Asus H81M-R + Core i5 4590T + 5Gb DDR3 +Raid0 3TB WD Purple + 3TB WD Red
10k+15k+25k+5k+25+25k
Nekem ennyibe volt, sok, de szuper. NAS-t ne vegyél ilyen célra, csalódni fogsz, gyenge ARM procik
-
Gabesz87
veterán
Hát lehetséges....mindegy, azt már eldöntöttem, hogy ha legközelebb valami lejátszó kell a nappaliba a házimozihoz, akkor HTPC lesz. JÓ a Zidoo X8, ami most van, mert mindent visz, de sokat kell vele tökölni. Én a kész dolgok híve vagyok. Szóval, majd ha lesz HTPC, meg végre NAS is (az még idei projekt), akkor visszatérek a Plex-hez.
-
Wayne
aktív tag
Kis guglizással [link] azt szűrtem le, hogy ez valami chromecastos bug. Elvileg 1080p/30 fps-t tud.... nem is próbálkozok ennél nagyobbakkal, mégis transzkódol fullra pörgetve a procit. Talán valami frissítés megoldja majd... esetleg ajánlanátok valami bestbuy alternatívát a chromecast kiváltására (amin van plex természetesen)? Amazon fire TV stick szimpatikusnak tűnik....
-
xb12x
tag
Csak arra tudok gondolni, hogy egy nagyobb transzkódolásba kezd a szerver, mert a chromecast natív módon kevesebb formátummal bírkózik meg mint a telefonod. Castolásnál egyből a chromecast-ra megy a stream, nem a telefonon keresztül. Ki kellene próbálni valami olyan médiával amit biztosan tud a chromecast gyárilag, pl valami SD file nem AC3 hanggal. Ennek nem lenne szabad terhelni a szervert.
De így elsőre nincs megoldás, max ha optimalizálod a filmet először. De az meg idő amíg elkészül és extra hely a szerveren. -
-
xb12x
tag
válasz
Gabesz87 #1510 üzenetére
A DTS passthrough nem működik andriod kliennsel, ismert hiba régóta, de valamiért nem sikerül nekik javítani. Azt viszont nem értem miért lesz nálad csak sztereó. Nálam hdmi-vel van összekötve az erősítővel az androidos TV, ami a lejátszó is egyben, így marad 5.1 a hang, igaz transzkódolva.
-
Gabesz87
veterán
Feltettem az asztali gépemre a Plex szervert, filmek, sorozatok be vannak tallózva. Egyik gondom, hogy van egy Raspberry Pi 3-am, letöltöttem rá a Plex add-on-t, de nem tudom használni, mert azt mondja Plex Pass előfizu kéne hozzá. A nappaliban a házimozinál pedig egy Zidoo lejátszót használok. Erre is leszedtem a Plex klienst a Google Play-ről, és itt is az egyik lehetőség a Plex Pass volt, de volt egy másik opció, egy egyszeri, 1500 Ft-os aktiválás ellenében használhatóvá vált. Ezt meg is tettem. Viszont, ami a problémám: filmezni akartunk este, és a filmet csak sztereóban vitte. Hiába volt kiválasztva a DTS-HD MA hangsáv, és hiába van beállítva minden, aminek be kell (Audio Passthrough, DTS, True-HD támogatás stb stb.), valamiért csak sztereóban nyomja. Ennek mi az oka? Ill. ha a Raspberry-s problémára is tudtok megoldást, azt is megköszönném!
-
törölt tag
Ha a procit pörgeti, akkor azt hazudja a lejátszó jogosan vagy sem az mindegy, hogy nem boldogul az adott formátummal. Ezért lesz átkódolva, ez akasztja meg a procit. Egy 1080p-s file átkódolásához nagyságrendileg 2000 passmark pont kell, rá tudsz keresni a tiéd mennyit hoz, ezek szerint nem eleget.
Hogy itt hol az anomália az passz. Telefonon a settings advanced, player alatt van kapcsoló, hogy external playert használhass ne a plexet. Vagy van kapcsoló a droidos lejátszó használatára hátha.
Transzkódolhat azért is ha feliratot kell égetni, de azt mondjuk minden esetben megtenné, nem lenne az, hogy a telefonon direktben ok a caston át már nem.
-
Wayne
aktív tag
közben próbálgattam tovább...részben megoldódott.... pc-n alapból transkódolt ez okozta a lassulást. Eredeti minőségre állítva a lejátszást már elviselhető sebességű lett belepörgetésekkor, igaz nem olyan mintha filekezelőböl indítottam volna... Lassulási gondok akkor vannak, ha egy másik szobában akarok filmet nézni és a mobilról küldöm át a jelenet, google chromcasttal a TV-re. Nem lehet hálózati gond, mert 2 méterre van mind a telefon, mind a chromcast a rootertől. Aztán belenéztem a NAS rendszerfelületére: 100%-on pörög a CPU, amint átküldöm a képet chromcastra. Simán csak mobilról vagy akár pc-ről nézve 20-30%-on megy a NAS procija. Kicsit gugliztam, de nem találtam megoldást a problémára, vagy amit írtak nem segített. A szerver és a kliensek is a legfrissebb verzióra vannak frissítve
-
xb12x
tag
Régebbi plex szerver esetén ez tipikusan a szerver lassú transkódolása miatt fordul elő. De mintha már kiírná újabban, hogy nem elég erős a szerver. Direct play be van állítva? Milyen kliensen próbálod nézni?
Kodi lokál erőforrásokon végzi a dolgát, ezért ha ott nincs ilyen hiba akkor biztosan nem hálózat. -
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Helyi hálózatban van a plex szerverem és a tv-n plex alkalmazásban lejátszva kb.5mp-es csúszásban van a hang és a kép. Lehet ezzel tenni valamit? Kodiban megy rendesen.
-
Wayne
aktív tag
Sziasztok, szerintetek mi lehet a gond, hogy a plex állandóan bufferel, illetve hibaüzenetet ír ki, hogy lassu a kapcsolatom a szerverrel... ha belepörgetek egy fhd-s filmbe akkor jó pár másodpercig tart amíg újra elindul. Mindez windows filekezelőből vagy kodi-ból tökéletes. A szerver egy Qnap TS-451+ on van, 4 magos proci+16 giga ram. Router Asus RTN66U, cat6os kábelezés.
-
-
xb12x
tag
válasz
enginev3.0 #1497 üzenetére
Volt ilyen bajom pár hete. Párszor állítottam ide-oda, ki meg beléptem aztán egyszer megjegyezte, azóta jó.
Gondolom a szerver remote access-ben a Limit remote stream bitrate original nálad. -
Nem indul a plex, indulásnál azt írja, hogy mfplat.dll hiányzik. Már próbáltam újratelepíteni a programot, újratelepítettem media feature packot és most sem jó. Akinek van ötlete kérem segítsen. Windows 10 van a gépen és 2 hete nem indul el a plex régebben üzemelt probléma nélkül.
-
enginev3.0
félisten
Nem értem ezt az android plex appot, akár hogy állítom, a képet is mindig konvertálja.
Ha megy a film és ott a kis fogaskerékkel állítom, akkor is vissza állítja a beállítást és konvertál
Mióta a beállításokban ott van ez a Quality settings azóta nem tudom beállítani
-
Bigmasterl
tag
Plugineket használtok? Mint a Kodihoz az Exosus. Próbáltam párat a de egyik sem működik
-
enginev3.0
félisten
Lecseréltem a 4130-at egy i5 4590T-re
Majdnem 1000 pontszámmal magasabb a passmark-ja -
bozsozso
őstag
Na kipróbáltam így is, de inkább másra jöttem rá. Hiába beírom oda az IP-t mentés esetén sem marad ott, de már nem is fontos. Annyiból én voltam a béna, de inkább türelmetlen, hogy folyamatosan próbálkozik egy ideig a plex-be bejelentkezni a kodi azért is nem indítja el azonnal a filmet csak teker a beolvasással. Amint kiírja, hogy nem tud kapcsolódni net vagy hálózat miatt egyből be is ugrik jobb oldalról a megszokott PlexKodiConnect Welcome felhasználónév felirat és el is indul a film.
Tehát a lényeg az, hogy meg kell várni amíg sok próbálkozás után megállapítja, hogy nem tud bejelentkezni. Ha ezt megvárom a belépés után és csak utánna indítom a filmet akkor egyből megy.
Azért köszönöm a segítséget, meg tanácsokat és egyáltalán, hogy foglalkoztál a problémámmal.
-
xb12x
tag
válasz
bozsozso #1492 üzenetére
Én megpróbálnám még a 192.168.x.x/255.255.255.0 formátumot is. Először a web felületen (List of IP addresses and networks that are allowed without auth) és csak utána az xml-ben. Újraindítani elég a plex szervert, nem kell az egész mindenséget.
Kipróbálni nem tudom, mert nálam Windows van, ha ott megy attól még nem biztos hogy nason is, és az internetet sem kapcsolhatom ki, főleg nem hétvégén mert lutri hogy visszajön-e. -
bozsozso
őstag
-
-
xb12x
tag
válasz
bozsozso #1487 üzenetére
Pedig ez tényleg úgy hangzik mintha az indulásnál kellene csak az autentikációhoz. Viszont ami furcsa, hogy ip/netmask van a szövegben, de a példában csak ip.
És ha megnézed itt az allowedNetworks-öt az is ip/netmask. Talán még ennyi kellene próbálni.Mondjuk az sem tiszta hogy wildcard-ot elfogad-e, gondolom a kliensen nincs fix ip címed. És hogy kell-e szerver újraindítás.
-
xb12x
tag
-
bozsozso
őstag
válasz
#56573440 #1483 üzenetére
Mivel nincs net így panaszkodik is rá, hogy nem tud bejelentkezni a plex-be. Elvileg leocalba is játsza le, legalábbis eddig így gondoltam. Ezt hogyan tudnám leellenőrizni, hogy honnan megy a lejátszás? Bár azt azért nem tudom elképzelni, hogy kimegy netre és visszajön e helyi hálómra, hogy le tudja játszani a filmet.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Most azt tapasztaltam kodinál plexkodiconnect használattal, hogy ha nincs net az adott gépen akkor a filmlejátszás sem megy hiába helyi hálózaton van a plex szerver. Van erre valami megoldás, beállítási lehetőség hogy menjen net nélkül is?
-
Bigmasterl
tag
Ha valakinek nem működik a távoli elérés és Digis nete van akkor íme a megoldás:
Mivel a Digi a publikus IP helyett NAT olt ip t ad alapesetben ezért egy ügyfélszolgálatos bejelentés után minden további nélkül átállítják publikusra.
A plex beállításnál pedig a távoli hozzáférés menüpontnál nem állítottam be kézire hanem csak hagytam automatikuson.
Routernál a 32400 portot engedélyeztem. -
mg105
senior tag
válasz
Bigmasterl #1474 üzenetére
Nem lehet, hogy a router webes felületének távoli elérése be van kapcsolva, és az használja a 443-as portot?
-
mg105
senior tag
válasz
Bigmasterl #1446 üzenetére
-
-
Keksz
senior tag
válasz
#56573440 #1469 üzenetére
abból csak a google drive éri meg, kell csinálni egy "céges" accountot, 8EUR / hó
korlátlatlan tárhely
titkosítva felpakolni (encFS+rclone copy/move és plexdrive) a letöltős serverről, meg kell egy server (pl scaleway) amin a PMS fut és csókolom (ez akár lehet a letöltős server is, ha bírja a vas)
és az ugye akkor már nem PLEX Cloud
hanem sima plex media server, de az adatok a "felhőben"(neten van sok leírás, nagyon egyszerű összerakni)
ott a szűk keresztmetszett az internet letöltési sebessége lesz
ha van jó net, lokálban NAS sem kell
minden kliens a "felhőből kapja" -
törölt tag
Van ilyen is vele. Ekkor tudsz syncelni pl dropboxba vagy drive-ba, és onnan lejátszani.
-
-
-G-
csendes tag
válasz
#56573440 #1465 üzenetére
Néztem ugyan úgy 1.38Mb a plafon. Ezek szerint nem bírja a net...
A kérdésem még az lenne 3 megoldás van:
1: SD-ket töltök le amivel a 4k TV-ém minőségét bukom
2:lokálba is letöltöm a dolgokat
3: megoldás e a plex pass erre a dologra vagy akkor is ugyan úgy a nasról streamelném a tartalmat?szerintem marad a 2. opció...
-
-G-
csendes tag
válasz
#56573440 #1463 üzenetére
port trönkölés van 1-2= a net felé ha egyik elveszti a kapcsolatot átveszi a másik.
3-4 meg belső használatra mivel kamera rendszer fut rajta és azt a forgalmat látod. Ezen egy virtuális win fut.Az átvétel meg pont az volt, hogy kipróbáltam egy beállítást: jumbo frame-t hátha az segítene ezért megemeltem 9000-re és pont akkor vette át a forgalmazást a 2-es mivel az 1-es megadta magát.
Tovább nézegetem, hogy mi lehet a gond ezzel a fránya film szaggatással, de sansosz hogy a net pedig a T-home garantált 2 MB (120/10Mb) feltöltést amit simán tudni kéne a rendszernek de valami vissza fogja...
-
törölt tag
Hogyami?
4 lanporton mész? Managelhető switchen remélem, bár ahogy látom nem igazán... Amit látok, hogy eth1-en az upload megáll, és az eth 2 veszi át időszakosan a feltöltést. Ez így szerintem nem túl egésséges... A letöltés dettó ahogy nézem ugyanabban a pillanatban szakad meg eth 3 és megy tovább eth 4...
Azt meg tudod még nézni, hogy ez nem e akkor vagy akörnyékén történik amikor beszaggatsz?
-
bozsozso
őstag
Azért hardverileg szerintem a syno jócskán odaver a wd-nek. Én is nagyon sokat rágódtam rajta, de emellett döntöttem, lehet rosszul azt majd az idő megválaszolja. Több htpc-t szeretném ha kiszolgálna illetve telefonokat filmekkel, zenékkel fotókkal. Esetenként 6-7eszközt. Ezt mindenképpen akadás mentesen kellene tennie. Arról nem is beszélve, hogy szerettme volna valami nagyon egyszerű módot fényképek megosztására szülőknek akár pc-n vagy mobil eszközön. Ezt igaz most tapasztaltam még meg, de tényleg nagyon egyszerűen és flottul megy, bár még helyileg próbáltam ki, de most vagyok rajta, hogy szülőknek elérhetővé tegyem. Szerintem Neked ha kizárólag helyi filmek megosztására kell akkor elég kisebb hardverrel is a nas. Ezt én nem tudom neked megmondani, de a milyen nas-t illetve synology topicokban megmondják, nagyon segítőkészek a srácok én néha már fárasztó is lehetek nekik, mert minden apró dologgal zaklatom Őket.
Na de én itt befejeztem, mert ez már nagyon off téma itt mindjárt megrónak bennünket.
-
Patrol
tag
válasz
bozsozso #1459 üzenetére
Itt van egy összehasonlítás: LINK
Én is szeretem túlbiztosítani a dolgokat és időtálló megoldásokat keresni, de egy otthoni média centerhez még mindig túlzásnak érzem a Synology-t.
Bár ki tudja, ha leadom a tárhely igényem, akkor kisebb tárhellyel ugyanúgy 150 környékén kaphatok Synology-t is a tárhelyet meg később szabadon bővíthetem...
Szóval még nálam is képlékeny a dolog -
bozsozso
őstag
Előtte egy 2lemezes dlink nasom volt. Kinőttem és a synology szoftvere jött be a legjobban. Mivel mindenképpen raid-ben szerettem volna használni a lemezeket és a synologynak van egy shr nevezetű raid megoldása aminél 4 lemezből ha már kettő ki van cserélve nagyobbra akkor már elérhető a plusz tárhely. Ez engem nagyon megfogott a sima raid-el szemben. Igaz nem olcsó, de nem 1-2-3 évre tervezek vele. Jelenleg filmekkel szolgál ki, de folyamatosan felmerülnek az igények. Eléggé kiforrott szoftverek vannak hozzá és a közösség ami mögötte van az sem utolsó így elég gyorsan lehet megoldásokat találni, kapni. Nem szerettem volna semmivel szenvedni azt akartam, hogy szoftverből tudjon mindent amit szerettem volna. Jelenlegi felhasználásra elég lett volna bármelyik kisebb tesója is szerintem, de úgy döntöttem inkább most adok ki érte többet mint a későbbiekben szenvedjek vele. Egyébként hónapokig rágódtam rajta, mert nagyon fájt ennyit kiadni érte, de eddig nem csalódtam. Természetesen winchesterrel használom jelenleg 2db !tb-os van benne egyik purple másik red. Red ment volna bele csak a purple-t nagyon jó áron tudtam beszerezni. Nem gondolom, hogy az ssd-k azon a szinten lennének, hogy érdemes lenne nasba használni. Szerintem teljesen értelmetlen. Nem tudom a wd-ben milyen hardver van, de ebben az intel proci nem egy gyenge oldalt képvisel.
-
törölt tag
A DSM zseniális. Rettenetesen sokat tud, és azt nagyon stabilan is, teljesen felhasználóbarát a dolog annyira, hogy a router beállítások okozzák jellemzően a user oldalon a gondot inkább...
Van alternatíva xpenology + hp proliant gen 8 microszerver kombóval, alap dolgokra én soha nem éreztem hogy megérné a gyári syno. Céges környezetben bőven jó, és ha a pénz nem számít akkor is, de egy plex szerver meg minimál adatmentés esetleg, erre 150k-t csak "vasra" kiadni az szerintem sok
-
Patrol
tag
válasz
bozsozso #1456 üzenetére
Jól sejtettem...
Megér ennyi plusz pénzt a Synology szoftvere a WD NAS-okkal szemben?
Mert hardverileg azért annyira nem szignifikáns a különbség, főleg úgy, hogy sok esetben -amikhez jár winchester is- WD pirossal szerelik, de gondolom te is hasonlókat pakolgatsz bele. (kivéve ha SSD-t teszel bele) -
törölt tag
válasz
enginev3.0 #1451 üzenetére
A nason általában van erre tool. pl a synoban is tudod monitorozni.
-G-: ha megállítod a torrentek visszaosztását? Ha sok seedben hagyott anyag van, ÉS sok csatlakozás engedélyezve, akkor lehet hogy a vinyó nem éri magát utol. Nálad nem tudom hol van de kéne legyen egy vinyó monitorozási lehetőség, az adott kötet kihasználtságát látni kéne. Az még lehet kb.
-
-G-
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
lo PLEX, mint Kodi alternatívaA legtöbb házimozis leírás az XBMC/KODI célszoftverrel foglalkozik, én azonban a kezdetek...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest