Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
xb12x
tag
válasz Gabesz87 #1510 üzenetére
A DTS passthrough nem működik andriod kliennsel, ismert hiba régóta, de valamiért nem sikerül nekik javítani. Azt viszont nem értem miért lesz nálad csak sztereó. Nálam hdmi-vel van összekötve az erősítővel az androidos TV, ami a lejátszó is egyben, így marad 5.1 a hang, igaz transzkódolva.
-
enginev3.0
félisten
válasz Gabesz87 #1517 üzenetére
Említett gen8 vagy egy kis kedves házba építesz valami erőművet, idle 35watt fogyasztással
Thermaltake Core V1 + Asus H81M-R + Core i5 4590T + 5Gb DDR3 +Raid0 3TB WD Purple + 3TB WD Red
10k+15k+25k+5k+25+25k
Nekem ennyibe volt, sok, de szuper. NAS-t ne vegyél ilyen célra, csalódni fogsz, gyenge ARM procik
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
enginev3.0
félisten
válasz Gabesz87 #1520 üzenetére
Hardverapron szedtem össze
Egy i3 4130 proci volt benne, de a mostani i5 proci kevesebbet fogyaszt, de több passmark pontja van, ami a plexnel előny, ezért cseréltem
HP gen8 proliant micro szerver
Ez egy komplett kis számítógép mutatós kis házban, 4 hdd hellyel, verziótól függ milyen proci és mennyi rammal
Szimplán megveszed és telepítesz rá egy rendszert, nem kell gépet építeniJó fogyasztás , igényes megjelenés
Xpenology pedig egy feltört Synology rendszer (dsm) amit a Synology nasokon használ a gyártó, szép, egyszerű
Bár én Windows párti vagyok, így Windows 7-et használok a kis nason is
Teamviewerrel elérem telefonnal is bárhonnan ha új filmet akarok letölteni stb...
Egy "Nas" nagyon jó dolog, kisebb, kevesebbet fogyaszt, megveszed, használod
De nálam egy Telekom 1000 net esetén (sőt már kisebb net esetén is) a torrent döcögősen megy, gyenge proci miatt, a plex is jóval korlatozottabban fut rajta, és a jobb nasok még drágák isHa csak fájlok tárolására és távolról elérésére kellene akkor arra megfelel, de ha plex, és torrent is fut a gépen, akkor az arm procik igen korlátozó tényezők
Az én gépem kb annyiba került mint egy jobb Nas, de legalább rohadt erős, és max 10-20 wattal eszik többet, ami havi szinten elhanyagolható[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
blakey
titán
válasz Gabesz87 #11930 üzenetére
Használd a Kodit és azon belül a PlexKodiConnect kiegészítőt, így menni fog átkódolás nélkül is.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
haxiboy
veterán
válasz Gabesz87 #13332 üzenetére
marec1122: Nem ismerem ezt a TV-t de ha tudsz telepíteni egy kodi-t akkor ott van rá esély. Egyébként DLNA-t be tudod kapcsolni úgy még jó eséllyel tudsz filmeket nézni a szerverről.
Gabesz87: Van plex pass-od?
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
blakey
titán
válasz Gabesz87 #13332 üzenetére
Kapcsold be a haladó beállításokat.
Akkor igen, PP kell hozzá.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Gabesz87 #13337 üzenetére
BF alkalmával akciózni szokták, úgy olcsóbb. Nem csak amiatt jön jól a PP.
-
blakey
titán
válasz Gabesz87 #13543 üzenetére
A meséket is ugyanúgy kell rendezni, tehát ha mesesorozatok, akkor azt külön mappába és rendes sorozatnak kell felvenni, a mesefilmeket meg a filmekhez kell sorolni és annak megfelelően kerestetni, tehát pl. lesz Filmek, Sorozatok, Mesefilmek, Mesesorozatok mappád is, meg ami még külön van kategórizálva.
A gyerekeknek új profilt kell létrehozni és ott csak a megfelelő mappákat kell társítani. PKC-ban meg abba a felhasználóba kell bejelentkezni.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz Gabesz87 #13543 üzenetére
Megerősíteni tudom blakey tanácsát.
Érdemes külön szedni a meséken belül is a mese sorozatokat és a mesefilmeket.
Ez a gyakorlatban részemről ajánlott két külön mappába rakni és követni a Plex ajánlásait a fájlneveket illetően, azaz minden legyen úgy elnevezve, hogy azt az ügynökök fel tudják ismerni.
Eleinte nagy meló megcsinálni mindent, de érdemes, mert akkor a későbbiekben már ezt tudod követni.
Sorozatoknál nagy segítség a Total Commander csoportos átnevezés funkciója.Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
blakey
titán
válasz Gabesz87 #13571 üzenetére
PKC-val semmit nem kell csinálni, azt a felhasználót választod amiben szerepelnek a mese mappák. Így csak az lesz elérhető amit engedélyeztél. A mesefilmek a filmek mappában lesz elérhető, a mesesorozatok a sorozatoknál. Amennyiben a Kodi alatt olyan felszínt használsz ami tetszés szerint konfigurálható módosítható, akkor létrehozol egy mesefilmek mappát és oda irányítód a filmek mappát, a sorozatoknál ua., a rajzfilsorozaok mappa alá rendeled a sorozatokat.
-
-
blakey
titán
válasz Gabesz87 #13577 üzenetére
Alapvetően 3 kategória van, Filmek, Sorozatok, Zenék, a Plex és a Kodi is így működik, de, ahogy korábban írtam, a mesefilmek a Filmekhez tartozik, a mesesorozatok a Sorozatokhoz. Ezt csak virtuálisan, külön mappákkal tudod elkülöníteni, ezt teszi a Plex is. Amikor a Kodiban csatlakozol a Plex szerverhez akkor a 3 kategóriát veszi alapul. Ezt neked kell megoldanod, hogy a Kodi külön kezelje. Tegyük fel, hogy a "gyerek" felhasználóhoz vannak a Mesefilmek és a Mesesorozatok mappa, más nincs, ezt a felhasználót használod PKC-val, a Kodi ezt Filmeknek és Sorozatoknak veszi, tehát ott fognak megjelenni. Ha azt szeretnéd, hogy Mesefilmek és Mesesorozatok legyen a mappa neve, akkor azt a megfelelő felszínen létrehozod, alá linkeled a filmek és sorozatok mappát, majd az eredeti filmek és sorozatok mappát elrejted.
-
Imi1981
veterán
válasz Gabesz87 #13577 üzenetére
Ha a pkc-t megnyitod a mappákat (mesék, filmek stb) külön mented kedvencekbe és így külön lesznek a mappák! Például így [kép] vagy amber skinnel így [kép] ahol lehet külön ilyeneket létrehozni a felület beállításokban és meg tudod adni az útvonalat. Először kicsit macerás viszont úgy csinálod ahogy tetszik neked . Van több skin is úgyhogy lehet variálni.
-
-
gyugyo79
addikt
válasz Gabesz87 #13678 üzenetére
Parental Controls
Restrictions on Library Access
Ha csak mese mappákat látják (jól beállítod a mappa jogokat, tehát véletlenül sem tudnak hozzá adni másik mappát = nem csak a kliensbe nincs hozzáadva a többi mappa) amiknek a tartalmát te felügyeled, akkor nem biztos, hogy gyerekként kell hozzáadni a felhasználójukat.[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz Gabesz87 #13680 üzenetére
Hát én ezt nem értem...kikapcsoltam a korlátozást a gyerek profilra. Még a szerveren belépve átváltottam a gyerek profilra, és rendben láttam is mindent. Viszont a gyerek tabletén egyszerűen szenvedek a Plex-el. Most meg azt írja, hogy offline a szerver, nem jön be semmi. De ez hülyeség, mert laptopon be tudok lépni, de pl. telón is működik rendben. Mi a fene lehet ennek az oka? Próbáltam kilépni belépni a tableten, majd törölni az alkalmazás adatait, de semmi nem segített. Nem tudom, hogy van-e ötletetek, vagy inkább menjek vmi tabletes topikba.
-
Patice
nagyúr
válasz Gabesz87 #13686 üzenetére
Én is tapasztaltam hasonlót, igaz nem kellett ennyit várnom.
Nemrég elutaztam és vittem magammal egy Google Chromecast with Google TV-t, amin van Plex kliens is.
A hotelben belőttem a wifit, aztán néztem a plexet és nem volt elérhető, aztán vacsora után (pár órán belül) minden OK volt és tudtam filmet nézni vele.
Az okot én sem tudom, de úgy látszik igen, kell egy kis idő, míg "észhez tér".
Talán a plex szervereken is át kell valamilyen infónak mennie ilyenkor, nem tudom. Csak találgatok.
A lényeg, hogy nálad is most már működik.Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
scream
veterán
válasz Gabesz87 #13951 üzenetére
Ha Radarr-ban rámész az adott filmre, a Search-nél az Interactive Search-öt választva, amikor kiadja az elérhető releasek listáját, akkor ott lesz mindegyik sorban egy piros felkiáltójel, arra mouse hover-relve előjön az info box, ami írja, hogy miért nem szedte le az adott release-t automatikusan - nekem általában az szokott lenni, hogy angolul adja át az Overseerr, hiába angol és magyar van beállítva nyelvnek és mivel magyarul van fent a magyar oldalon így ezeket nem szedi le automatikusan. (Ha erre valakinek van ötlete, ne tartsa magában )
-
ugyes
senior tag
válasz Gabesz87 #14577 üzenetére
B verzió: Subtitle Edit alkalmazás használata. Én ezzel oldottam meg egy 12mp-es csúszást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest