Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
A cikket én írtam, és szerintem nem teljesen off-topik.
Bár ebben a formában, hogy "felesleges hülyeség a HD, mert engem nem érdekel", hát így tényleg nem sok érteme... 
WiZARD: Tegyük hozzá, nem csak hogy egyszerűen szebb, hanem sokkal részletgazdagabb. 5x annyi információ van benne. A magam részéről én inkább egy fényképszerű képet nézek (mint pl. a moziban is...), mint egy infó-hiányos, a valósághoz képest sokkal kisebb felbontású, homályos valamit... De szerintem ezzel nagyon is sokan így vannak. Csak a HD elérhetősége a kérdés. Pl. 5 éve sokkal kevésbé volt elérhető, mint ma, és nem 10-20, hanem 5 éven belül még sokkal hozzáférhetőbb lesz.
-
WiZARD
veterán
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
"És ezt mind mind azért, hogy szebb legyen a kép."
igen, azért.
de ha neked lényegtelen, akkor feleslges is folytatni, és ennyire belemenni. kezdhetted volna az első postod azzal, hogy számodra tök8 a minőség, nem pedig magyarázni összevissza hogy nagy méret, meg drága megjelenítő meg messziről nézed stb...na de tényleg nagyon OFF ez itt.
-
dezz
nagyúr
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
Pfff... Inkább csak ennyit: "de érdemes nyíltan, összetetten gondolkodni" (HUNNIA1920) -- Fogadd is meg!

(És egyszer talán próbálj meg ne 4m-ről nézni egy 720p-s filmet a 17"-eseden...) -
Drenadar
veterán
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
[OFF]Igények kérdése... Nekem rossz a szemem és egy 59centis monitoron is látom a különbséget. VHS és DVD közt nincs különbség?
Minden téren ilyenek az igényeid, vagy csak az informatikában? És persze hogy mindenért fizetni kell manapság. Az lenne egy szép élet ha nem kellene, hanem egy alap szolgáltatás áron kapnád a lehető legjobb minőséget. Pl egy bkv jegyért olyan kényelem a buszon mint repülő első osztályán. keping vs 5 csillagos szálloda. Kínai piac vs márkabolt. Minőség = drágább. Lehet érdemesebb spórolni egy kényelmesebb cipőre mint megvenni a piacon az 1000ftosat
Juj de OFF lettem.
Igazából nekem az a bajom ezzel, hogy ez még a megfizethető kategória amiről itt csépeljük a szánkat és nem milliós tételekről van szó. Akinek nincs ennyire pénze, annak ott jön az áruhitel, de értem a lényeget. szerinted halál felesleges az egész HD mizéria. Próbáld ki
Havernál, családtagnál, MM-ben...[/OFF]Áh hagyjuk
nem ismerem az életkörülményeidet, se téged, lehet van 20 gyereked, akit el kell tartanod, vagy nagyszülőket és egy ftot se tudsz félre tenni, és már a cds verziónak is örülni tudsz hálát adni istennek stb. Én csak abból indulok ki, hogy aki akar valamire, arra félre tud tenni. ha havi 4-5 ezret akkor annyit. Illetve, hogy az ember miután kipróbálja, átéli stb, akkor mond véleményt, akkor tudja megitélni, hogy jó-e ez nekem, vagy se... -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
Nem lehetne-é, hogy egy picit visszakanyrodunk a topic témájához ami az NEC EA231WMi monitor?

-
Drenadar
veterán
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
Amíg kissebb monitorom volt nekem is felesleges volt a HD.
Ki számít átlagembernek? Akinek nincs jövedelme, se internet hozzáférése, áram sincs a lakásában/lakókocsijában? Ezt kellene leszögezni. Kinek mi a fontos? Dolgozom, átlag alatti fizetésből élek, szerencsére nem egyedül élek. Pár hónap alatt összespóroltam a monitorom árát(40k), és nem bántam meg. Van akinek inkább a cigi/pia/buli/benzin a fontosabb. Nekem meg az, hogy ha már nézek egy filmet az jó minőség legyen. Pl 1080p.Jelenleg így gondolod. Az okké de nem kell egyből általánosságban az átlagember nevében beszélni. Próbáltál már gépezni nagyobb monitoron? Vagy várj, léteztél még abban a világban, ahol az átlag monitorméret 14" volt? És fekete-fehér, uram megbocsájts sárga/fekete? És milyen király volt az az érzés mikor ezt lecserélhetted egy óriási(15" SVGA) monitorra?
Kinek mi az igénye minőség terén...
Boltban is lehet venni mp3-at, sőt filmeket is elektronikusan, csak ezek általában webshopok. De hogy nagyon messze ne menjünk el a tv szolgáltatóknak is van ilyen szolgáltatásuk...
Továbbra is azt mondom... Ha nem ici pici vinyód van, hanem akkora, hogy elfér rajta egy HD film... szerezd be a kedvenc filmed... keríts valahonnan egy nem nagy csak egy 22-26"os kijelzőt, és lesd meg fullHD-ben. És utána véleményezd a dolgokat, hogy mi a felesleges, és mi nem. Ha utána se érdekel a minőség, szived joga.
-
WiZARD
veterán
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
ezt nem értem.
először közlöd hogy HD felesleges. aztán kiderül hogy neked felesleges 17" monitorra.
aztán közlöd hogy felesleges egy HD megjelenítő, aminek aztán végképp semmi alapja.106 centis tévét nem 5-8 méterről kell nézni, és máris érvényesül.
nem egész 4 méterről nézek 90" fullhd képet. lehetne nagyobb...
480p/576p-hez meg hasonlítani sem érdemes...DVD meg VHS helyett jött, szóval nem értem minek kevered ide a kalóz divx cuccokat. és meg is váltotta a világot

-
Drenadar
veterán
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
Nekem van pl igényem rá. Egyénfüggő. 17"-es monitoron nekem is elég lenne egy AVI, de már ott is jobb minősége van egy DVD-nek.
És már elég olcsó a HD monitor, a FullHD-s se százezrek, ha beéred TN panelos monitorral. ÉS egyszer nézz rá egy 24"-os monitorra, amin a kedvenc filmed megy 1080-ban, és utána a kedvenc filmed cd-s verzióban. Sok sikert. *Nézhetetlen rajta full screenben*
Ajánlom a media marktot, és egyéb társait, ahol be tudsz menni és ki tudod próbálni. Vagy menj fel egy ismerősödhöz. Ha van igényed a minőségre akkor teljesen átfogsz szellemülni és nem fog érdekelni hogy jaj most arra a 2 órára míg megnézem a filmet, addig nem 1,5gigát foglal a film, hanem 16gigát...
-
Drenadar
veterán
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
Már bocsi, de nagyon felbasztam agyam a véleményeden.... szuuuszáááá.... mindenkinek lehet egyéni véleménye. De te hol élsz? Szinte mindent el lehet érni 1080p minőségben, játékoknál meg a mai hardverek(értsd : 3-4 éves is) simán bírja általánosságban az 1080p-t (értsd általános=minden ami nem crysis és társai)...
Sok helyet foglal el, esetenként 16 giga. Ez hogy jön a tárgyhoz? Mindenkinek annyi helye van a vinyóján, amennyit takarít, felszabadít rajta. Szerintem pl felesleges tárolgatni...
Nah mindegy. Peace. És művelődj... Nem bántani akarlak, de látszólag nagyon le vagy maradva.
-
WiZARD
veterán
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
hogy bizonyítaná a kisebb méret az igényt?
divxnél meg a méret megy a minőség rovására
egy filmnél meg szerintem fontosabb a minőség, mint a méret.egy normális 1080p film pedig nem 8-12, hanem 20-25+ giga

cserébe kicsit más élmény mint egy 480p divx...amúgy jó kis monitor, és elég jó tesztek. thx dezz

-
dezz
nagyúr
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
Ja, egyébként az Nvidia GPU-kban (talán már az AMD-sekben is, nem tudom, bár nem hallottam róla) egy ideje nem sima interpolációs átméretezés van (a videomegjelenítő felületeken), hanem valamilyen spécibb eljárást alkalmaznak, ami igencsak jót tesz a kisfelbontású cuccoknak. Nem lesz tőle HD-s, de kevésbé zavaró így a dolog. (A tömörítési hibák más kérdés.)
-
dezz
nagyúr
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
Lehet, hogy kicsit meredek volt, de a több ezer filmet én nem nevezném kevésnek... Nyilván ha egy amúgy jó filmnek nincs HD-s változata, vagy nem egykönnyen elérhető, akkor nem fog az ember csak ezért lemondani róla, de ha lehet, beszerzi a HD-set. Amúgy a 720p is elég jól néz ki rajta, de szerintem manapság már az 1080p-s filmek "beszerzése" (és akár tárolása) sem akkora gond... Hacsak nem naponta többet is meg akarsz nézni.
Végső esetben megteheted, hogy nem teljes képernyőn nézed a kisebb felbontású filmeket -- sötétben olyan, mintha pl. egy 17"-es monitor lenne előtted.
Új hozzászólás Aktív témák
- RYZEN 7 7800X3D 32 GB DDR5 RTX 3080 Ti 12GB 1TB M.2
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Dell LAtitude 7490 FHD, TOUCH, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Üzletből, Lenovo garanciával ThinkPad E14 Gen 5/ Intel Core i5-1335u/16GRAM/512SSD/FULL HD +kijelző
- HP Elitebook 840 G6 FHD, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Bár ebben a formában, hogy "felesleges hülyeség a HD, mert engem nem érdekel", hát így tényleg nem sok érteme...