Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUNNIA1920
őstag
Pontosan.
Mint mondtam, az egész HD felesleges szerintem, akinek meg ráadásul nincs is "nagy" monitorja, annak meg duplán felesleges (az én esetembe is), mivel nem tud érvényesülni a magas felbontás."106 centis tévét nem 5-8 méterről kell nézni, és máris érvényesül." Én itt arra gondoltam, hogy ha valaki nem előtte ül közvetlenül, hanem esetleg ágyból vagy a nappaliban egy fotelból nézi, akkor ott már meglehet simán az 5m vagy annál több.
Azt tudom, hogy a VHS helyett jött a DVD és a DVD - ből jött a Rip, de azt próbálom megértetni, hogy nem hoz annyival többet ez az egész HD kampány, mint amennyit ér. Túl sok a hátráltató tényező. Vegyem meg jó pénzért, nézzem olyan távolságból, ahonnan érvényesül, ha tisztelem a törvényt, akkor adjak ki jóval többet egy filmért, ha nem tisztelem, akkor foglalja sokszorosát egy winyón. És ezt mind mind azért, hogy szebb legyen a kép. Hát lehet én vagyok nagyon régi módi, de nekem ez akkor se világos. Kicsit olyan érzésem van, mint a MediaMarkt - ban, hogy "hülye azért nem vagyok" szöveg. Megmagyarázza akkor is, hogy ami nem jó, az akkor is jó nekem.
Viszont nekem nincs FULL HD képes moncsim, tehát lehet hogy más lenne a véleményem, ha hozzám vágnának egyet, de hogy ezért pénzt adjak ki. Ha venni fogok, akkor inkább minél kisebb felbontást tudjon, hogy lehessen élvezni a játékokat is, mert ha nem natívba játszunk, akkor oda a kép minőség.
Drenadar #44: ok, ezt értem, ezért is mondtam, hogy ha valaki úgy érzi, hogy neki ez kell, az vegye meg, a világért se szólok bele. Csak kérdés, hogy tényleg kihasználja e a benne rejlő tudást. Én biztosan nem tudnám, legalábbis a mai viszonyokat nézve nem.
-
HUNNIA1920
őstag
Úgy értettem, hogy míg egy .avi film a winyón elfoglal 700 - 1.400MB - ot, addig a HD ennek a többszörösét. Kérdés, hogy megéri e. Nálam pl.: egy 17" - os monitoron (1280*1024) egy HD vagy BR videó / film nem hoz minőségbe annyit, hogy megérné vele foglalkozni. Ráadásul a minőség javulás nálam olyan 2 - 3 méteres távolságon belül érezhető, azon túl szerintem tök mindegy hogy HD vagy .avi, alig van különbség (pl.: egy nappaliban 5 - 8méteres távolságban egy 106 - os TV - n nem tudom mennyire érvényesül a "HD felbontás"). Mint mondtam, nincs 106cm - es TV - m vagy 40" monitorom, azon lehet más tészta, de jelenleg nem éri meg. Bár szerintem ezzel nem csak én vagyok így, hanem sokan mások is. Elég sok ember rendelkezik 20" alatti monitorral esetleg CRT - vel.
Tehát a véleményemet fent tartom, szerintem ma felesleges egy HD TV / monitor.Szerk.: ja és még annyit, hogy nagyon hasonló a helyzet a DVD - vel is. Az is úgy jött, hogy majd megváltja a világot és szerintem ma inkább a "CD - s" filmeket választják sokan és nem a DVD - set. Vagy lehetne pl.: - nak említeni az Audio - MP3 - at is. Hiába szebb és jobb az egyik, ha egyszerűen nincs rá igény (Magyarországon).
Új hozzászólás Aktív témák
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- MacBook Pro 16" M1 Max 32GB RAM 1024GB SSD Astro szürke - Nagyon szép karcmentes állapot !
- Microsoft Surface Pro 7+ - Újszerű, billentyűzettel és ceruzával
- Sapphire Pulse Radeon Rx 5500 XT 4Gb Videókártya CSERE
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF F15 FX506HE notebook - i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD nVidia RTX 3050Ti 4GB W11
- Apple MacBook Air 13 M1 8GB 256GB magyar bill 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi