Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3704) Tonyk válasza FefeeX (#3703) üzenetére


Tonyk
veterán

Milyen beállítás?

Arról én nem tehetek ha nem érted meg a különbséget egy web-es bejelentkezés és egy DDNS szolgáltatás IP lejelentése között.

Tehát akkor megpróbálom nagyon az alapoktól elmagyarázni:

Van a no-ip. Ő szeretné, ha minden hónapban ellátogatnál az oldalára megerősíteni az accountodat, hogy: "Igen, akarom még 30 napig!".
Igénybe veszel egy szolgáltatást tőlük, komnkrétan a dinamikus ip-hez kötött dns szolgáltatást, ami azt takarja, hogy amennyiben változik az ip-d, ő hozzárendeli az új ip-t az általad regisztrált domainhez, hogy ne kelljen tudod a folyamatosan változó ip-t, csak a saját domain-ed címét. Ez eddig tiszta sor.

Van egy/több alkalmazás (gépre/routerre/nasra/stb.) amibe beírod a felhasználóneved, jelszavad és hogy mely domain a tiéd. Ez a program elintézi, hogy a megadott adatok alapján a no-ip részére leközli az új ip-t változáskor/bootkor/megadott időközönként. Ez a ddns kliens, ez az IP frissítés. Ettől még Te nem látogattad meg a no-ip oldalát, nem erősítetted meg a regisztrált domaint, hogy te a következő 30 napban is használni fogod, csak egyszerűen frissítetted a domainhez tartozó ip-t.

"egyáltalán mit állítottál meg mit nem, mid van és mid nincs, stb..."

:F

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.