Hirdetés
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Personal notes '12
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- ldave: New Game Blitz - 2026
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mano42
aktív tag
Valszeg offtopic, de furcsa problémába ütköztem.
Nsa320, 2 db 2TB seagate hdd (újak, üresek), raid1 módba szeretném használni.Ha mindkét hdd be van helyezve akkor csaka slot1-ben levőt látja. ha csak az egyik akkor látja függetlenül attól, hogy melyik slotba teszem. (minkét hdd-t külön-külön. )
Emiatt nem tudok raid1 módot létrehozni, csak jbod aktív.
Próbáltam más hdd-vel is, ha 2 van behelyezve, mindig csak a slot1-t látja.Mi lehet a megoldás?
-
Joshi
titán
Én is így csináltam csak nem teszt nevet adtam az NFS megosztásnak hanem video-t. Lezongoráztam úgy ahogy te írtad tehát teszt mappával de ugyan az vagyis üres a teszt mappa a médialejátszó alól.
Most mindent töröltem a NAS kezelőfelületén tehát üres az NFS megosztás ablak és a Megosztásoknál sincs NFS. Viszont a terminál MC fájlkezelőjében ez benne maradt. Ezt ki kell törölnöm vagy hagyhatom? Nem szeretném elveszíteni az adataimat. -
Tonyk
veterán
- Van bármi féle mappád az /i-data/b56965d6 -alatt, amit kézzel hoztál létre az NFS-nek? (terminálban, md paranccsal vagy mc (Midnight Commander) segítségével) Ha van töröld! Igen terminálban...
- Ha fenn a NAS-on már az NFS szerver, törölj minden NFS megosztást. Ne legyen semmid! Igen, a NAS kezelőfelületén, az NFS szolgáltatás alatt.
- Ha minden üres az NFS szerverben, azaz nincs megosztásod, hozz létre egy új NFS megosztást. Igen a NAS kezelőfelületén NFS-ben. Legyen ez mondjuk az "teszt" nevű megosztás. Erre ő kitölti az alatta lévő részt a "Teljes elérési útvonal"-nál: /i-data/b56965d6/nfs/teszt -re. Ha ezt leokézod, létrejön a megosztás és vele együtt a /i-data/b56965d6 alatt egy nfs nevű mappa (amit tehát ő hoz létre, nem pedig te kézzel (terminálban md parancs vagy mc segítségével)). Ebben az nfs nevű mappában jön létre vele együtt a teszt nevű mappa (ami az NFS-es teszt megosztást jelenti és ez lesz a gyökere). Ide kell majd belinkelni a már létező Video mappádat, hogy ne kelljen másolgatni a filmeket (idő, +2x-es helyfoglalás). Igen, ezt terminal alatt kell megcsinálni: ln -s /i-data/md0/video /i-data/b56965d6/nfs/teszt
Ez után már nem kell kócolj semmivel, nem kell tallózgatni, megosztást állítgatni, semmit. Működnie kell.
Bocsi, de ennél gyagyábban már nem tudom leírni. Aki érez rá ingerenciát, kérem írja le még egyszerűbben

Nálam működik.
-
Joshi
titán
Az általad linkelt parancsot megcsináltam vagyis ezt:
ln -s /mit /hova
pl:
ln -s /i-data/md0/video /i-data/b56965d6/nfs/tesztEz a parancs működött is de amikor a NAS-on belül tallózni szerettem volna a média anyagok között ezt a hibaüzenetet kaptam. De ezt én leírtam képekkel együtt csak te ezt válaszoltad pont ezért kértelek hogy pontról pontra írd le hogy mi a módja az NFS szerver létrehozásának amibe már linkelni tudom a média anyagokkal teli mappát.
Egyébként a megosztások engedélyezve vannak a hozzáférés pedig nyilvános mind az NFS mappáé mind pedig a filmes mappáé.
-
Joshi
titán
Csak viccelek, tudom hogy nélküle nem lehetne testrsszabni semmit. Most igazából azt nem tudom hogy mit csináltam rosszul NFS szerver létrehozásakor főleg úgy hogy az asztali lejátszó is látja és ha beleteszek valamilyen média anyagot gond nélkül lejátssza. A mappa linkelésre dob hibaüzenetet és nem tudom hogy miért.
-
törölt tag
válasz
kmarci25
üzenetére
Detto! Meg kell maradni a gyári lehetőségeknél és akkor elkerülhető a parancssor. Nekem is gyári a NAS, de én is szívesen olvasgatom ezeket a megoldásokat. Sokat lehet belőlük tanulni. Ha valaki rászán pár órát a linux terminálparancsok tanulmányozására, akkor már nem is olyan geek a dolog. Mellesleg az Android is linux kernelre épül és az itt ellesett dolgokat lehet hasznosítani az Android Terminal Emulator -ban is.
-
kmarci25
veterán
Ha elkezded mellőzni a linuxos parancssorokat, akkor kb. zárhatjuk is a topikot szvsz.
Szerintem kevesen örülnének ennek.
Én ugyan gyári beállításokkal használom a NAS-t, ettől függetlenül olvasgatom az itteni hsz-eket, és tanulok belőle, úgyhogy maradjanak csak a parancssorok, amíg erőd és időd engedi.
-
Synaptic
senior tag
válasz
Anonymus23
üzenetére
Mostanra az egyik megindult , és feltöltött vagy 17 Mb t
. Akkor csak kifogtam a torrenteket szerintem , vagy túl türelmetlen voltam 
-
Anonymus23
veterán
válasz
Synaptic
üzenetére
Nem nulláztad le valahol a feltöltést? nagyon egyformán nulla az arányod, így gyakorlatilag egyáltalán nem tölt felfelé, mintha nullára lenne véve a feltöltés.
Vagy esetleg a megosztás eddig az arányig nincs beállítva nullára, a beállítások rendben vannak a többi olyan kapcsolónál aminek hatása lehet a feltöltésre?Attól, hogy esetleg a port zárva lenne attól max nem tudnál csatlakozni más passzív peerekhez, de attól még az aktív peerekhez csatlakozva tudnál felfelé tölteni.
Illetve ha vannak a leecher listában az nem feltétlenül jelent letöltőket, mert a tracker minden olyan letöltőt oda tesz, akinek nem 100%-ra van meg az adat, de aki pl nem tölti le a sample-t, az sosem lesz a seeder listában. -
-
Joshi
titán
Az NFS video mappát persze hogy én hoztam létre ahogy linkeltem is, az eredeti video mappát úgy linkeltem át ahogy te mutattad tehát terminálból. Minden működött ahogy kell tehát az NFS mappában ott van a video mappa de az általam linkelt hibaüzenettel nem tudok belépni. Ha gondolod ránézhetsz TeamViewer-el a gépemre nem csalok nem ámítok.
Egyébként neked is és mindenkinek nagyon köszönöm hogy segít egyedül nem boldogulnék az tuti. 
-
motrola
aktív tag
Üdv!
a feltett képeid alapján az NFS mappa nyilvános, a video mappa Haladó.
Egyszerűbb lenne a videó mappát nyilvánossá tenni és akkor a belső és külső hálózat felől egyaránt elérhető.
(felhasználónév/jelszó)
Nálam az NFS nincs elindítva a fáljmegosztás működik NFS nélkül is. -
Tonyk
veterán
-
Joshi
titán
Köszi srácok így már menni fog.
Még egy utolsó kérdés, ha mondjuk átlinkelem a teljes video mappát az NFS mappába akkor a későbbiekben letöltött anyagok is látszani fognak benne vagy rendszeresen le kell frissíteni a linkelést? Most itt konkrétan arra gondolok hogy a Transmissionban ugye az eredeti video mappa van beállítva mint letöltési mappa és nem is szeretném piszkálni ráadásul hálózati meghajtóként is csatlakoztatva van a PC-hez mert szoktam mozgatni nagyobb állományokat is. Köszi. -
Anonymus23
veterán
Igen.
[link]Az előbb csak kíváncsiságból felraktam az NFS-t, hogy lássam mit miért csinálsz.
Azt lehet még esetleg, hogy ehhez az NFS mappához (amit beállítasz) állítod be a letöltést amikor hozzáadod a torrentet, azt meg te tudod, hogy mikor milyen torrentet adsz hozzá, max kézzel állítod be esetenként a letöltési helyet. Persze itt a jogosultságokat is be kell állítani a mappához.De amit Tonyk írt az a helyes eljárás, én se vagyok linux ismerő, de a 25 évvel ezelőtt tanult DOS programozás sokat segít megérteni, hogy mit miért is így kell csinálni.
-
Tonyk
veterán
Az i-data-ban vannak ugye a fizikai meghajtók becsatolva md0, md1 ill. ott vannak a bulkid-juk alapján is. NSA320 alatt kettő (ha van benne két hdd), nsa310 alatt 1 db. Nálad ez a b56965d6 nevű id. Fizikailag itt hozza létre az nfs nevű mappát ami az nfs gyökere lesz. Ebbe létrehozza az "NFS megosztási név" alatt megadott mappát.
Ergó ha nulláról kezded, és létrehozol egy teszt nevű nfs megosztást, akkor létrejön a b56965d6 alatt az nfs mappa (azaz az nfs gyökere), majd pedig ebben a teszt nevű megosztás.
Na, vagy ide pakolászod a cuccokat, amit láttatni akarsz vagy belinkeled ebbe a mappába, és így nem kell másolgatni. -
Joshi
titán
Mindent nyilvánossá tettem de egyszerűen a NAS-on a Hálózat=>NFS=>NFS megosztás hozzáadása menü alatt gyakorlatilag csak létrehozok egy mappát ami tök üres. A mappa neve az lesz amit az NFS megosztási név alatt beírok. Nekem a már meglévő megosztott mappák kellenének NFS szerver alatt.
Azt is próbáltam de annál is a megosztási névnél megadott mappa nevet hozza be ami ugye tök üres és még véletlenül se az amibe a filmek vannak.

-
Joshi
titán
válasz
Anonymus23
üzenetére
-
Joshi
titán
Ismét én jönnék a bénaságommal. Most már odáig eljutottam hogy a lejátszó megtalálja az NFS szervert amit a NAS-ba beállítottam de ha belépek nincs benne semmi azaz üres. Jelenleg ezek a mappák vannak megosztva, kérdésem az lenne hogy amikor a NAS-on hozzáadom az NFS szervert akkor mit írjak NFS megosztási névnek? Mert akár mit írok oda hozzárendel egy elérési útvonalat ilyen formában: /i-data/b65965d6/nfs/video. Ugye a video akar lenni az NFS megosztási név. Tanácstalan vagyok.
-
törölt tag
Ez csak egy vélemény, bár áll mögötte egy kevés tapasztalat is. Szerintem nem a NAS -ra heggeszthető VPN -szerverben kéne gondolkodni, hanem a routerben. Meg kéne nézni, hogy a jelenlegi routered gyári, vagy esetleg custom firmware -rel tud -e VPN szervert. Ha nem, akkor router csere. Én pl. a Tomato kompatibilitási lista alapján választottam routert. Egy routeres VPN, bevett gyakorlat. Vannak rá step by step leírások, és van segítség. SZERINTEM.
Tonyk: köszönöm szépen a wol -linket, ki fogom próbálni, csak mostanában erős időviharban vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku:84%
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- ÜTÉSÁLLÓ 1TB-os HDD: ADATA HD710 100/100 csak 13 nap működési idő
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Szerintem kevesen örülnének ennek.

Egyébként neked is és mindenkinek nagyon köszönöm hogy segít egyedül nem boldogulnék az tuti.