Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4401) orimate86 válasza gabor# (#4399) üzenetére


orimate86
tag

Nálam megy. Tudok segíteni? Van indító scriptem is.

[ Szerkesztve ]

(#4402) Tonyk válasza orimate86 (#4400) üzenetére


Tonyk
veterán

Mivel smb megosztáson vannak a nas-os mappák, ezért \\nas\megosztási_név formában célszerű keresgélni ....(Azonban az ott másolgatás sem túl okos dolog, mert az adat nas-gép-nas irányban mozog. Még mindig ssh+mc a nyerő ilyen műveletekhez (sebesség+idő, mivel a GL ugyeber csak 100-as switchelére képes)) A hozzáféréshez temészetesen felhasználói név és jelszó kell.
Android alatt valami épkézláb fájlkezelő célszerű, pl a "jolly joker": Es File Explorer.

"Egyelőre nincs DynDNS"

kb másfél perc összehozni, annyit bőven megér.

de az IP-met tudom

Ha staic ip-d van akkor nem kell dinamikus dns, ha dinamikus , akkor most tudod. Az első alkalommal amikor meg szükség lenne rá, nem fogod tudni, mert épp akkor változott meg.

[ Szerkesztve ]

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#4403) orimate86 válasza Tonyk (#4402) üzenetére


orimate86
tag

Letoltottem a juicessh-t igy kiraly az ssh+mc telefonrol is. Vpn-t kukaztam. Dinamikus ip-m van szoval kell a dynDNS, megcsinalom. Melyiket ajanlod? Koszi a segitseget.

(#4404) Tonyk válasza orimate86 (#4403) üzenetére


Tonyk
veterán

Sok értelmes választásod nincs : no-ip A 30 naponkénti account confirmation-ról ne feledkezz majd meg! Egyébként törlik ;)

"Vpn-t kukaztam"

VPN lényegesen nagyobb biztonságot nyújt, de ha nem a CIA-FBI-NASA-KGB adatait tartod rajta ... ;)

[ Szerkesztve ]

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#4405) orimate86 válasza Tonyk (#4404) üzenetére


orimate86
tag

Na megy a DynDNS. Köszi. Egy a baj, hogy a VPN miatt lecserélt firmware-rel elszállt a routerben a Remote WEBUI, de együtt tudok élni vele. Majd kijavítják. :C

(#4406) Tonyk válasza orimate86 (#4405) üzenetére


Tonyk
veterán

De ezt mennyi idő is beállítani?

administration - admin access :

Local Access: HTTP&HTTPS
HTTP Port : 80
HTTPS Port : 443

SSL Certificate
Regenerate : pipa

Remote Access: HTTPS
Port: <akármi , pl.:> 45685

Ennyi. Elérni -a fentiek alapján kívülről- a pl.: valami.no-ip.org:45685 -on lehet.

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#4407) orimate86 válasza Tonyk (#4406) üzenetére


orimate86
tag

Ja nem ez a baj, hogy elment a beállítás, hanem nem fut a szolgáltatás. Vagy valami miatt bugos. Legalábbis a HTTP elérés. A HTTPS még nem volt alkalmam kipróbáln,i valahol azt írták, hogy az a része megy.

(#4408) Tonyk válasza orimate86 (#4407) üzenetére


Tonyk
veterán

Ezt tetted fel?
[tomato-ND-1.28.5x-112-VPN]

[ Szerkesztve ]

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#4409) e-zoli válasza Tonyk (#3760) üzenetére


e-zoli
tag

keresővel találtam, köszi a leírást, 2.81 csináltam meg :R

(#4410) betyarr válasza Tonyk (#4376) üzenetére


betyarr
veterán

ha vpn-nel csatlakozok az otthoni hálóhoz és egy filmre kattintok,akkor az streamelődik?mert nekem az a bajom,hogy ha böngészőn,vagy twonky-n akarnám elindítani,akkor csak letöltődik.

(#4411) #79335424 válasza betyarr (#4410) üzenetére


#79335424
törölt tag

A böngészővel csak az url -t keresd meg! Ha megvan a film url -je, akkor másold ki és ezt add meg egy lejátszónak (pl. VLC, KMplayer, Androidon MXplayer), mint hálózati műsor.

(#4412) betyarr válasza #79335424 (#4411) üzenetére


betyarr
veterán

ez nem a legjárhatóbb út.ha 3-nál többször tekerek bele,akkor kifagy.ha megállítom pár percre,akkor megintcsak kifagy.van egy gép,ahol szépen streamelődik böngészőn keresztül is,lehet tekergetni,amennyit akarom,addig állítom meg,ameddig akarom,utána szépen folytatja.ha minden gépen így lenne,akkor nem lenne semmi gond.de nem így van,ezért keresek rá megoldást.

(#4413) Tonyk válasza betyarr (#4410) üzenetére


Tonyk
veterán

VPN. Mint mondottam, ezzel a LAN részévé válsz. Innentől kezdve minden úgy működik, mintha otthon ülnél. Hogy mi steramelődik és mi nem, alkalmazás válogatja.

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#4414) #79335424 válasza betyarr (#4412) üzenetére


#79335424
törölt tag

Ha otthon, belső hálón próbálod ugyanezt, akkor működik? Mármint úgy, hogy ugyanaz
-az eszköz
-a program (ok)
-a filmfájl

[ Szerkesztve ]

(#4415) betyarr válasza #79335424 (#4414) üzenetére


betyarr
veterán

persze,otthon minden gond nélkül megy.csak ha máshol vagyok,akkor böngészőn keresztül eddig egy gépen sikerült streamelni (katt a filmre és elkezdi lejátszani wmp-n).a többi gépen (akárhol máshol vagyok) egyből a megnyitást vagy mentést dobja fel.számomra érthetetlen,hogy miért.

(#4416) Tonyk válasza betyarr (#4415) üzenetére


Tonyk
veterán

Mondjuk az is számít, hogy a böngésző hogy van beállítva, hogy mentsen egy adott kiterjesztésnél vagy egy társított programot indítson. A streamelve lejátszást már a program intézi.

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#4417) betyarr válasza Tonyk (#4416) üzenetére


betyarr
veterán

ááá,de gáz,hogy erre nem gondoltam!mindig a lejátszókban néztem valami beállítási lehetőséget és jóhogy nem találtam! :W :W

lassan egy éve ezzel szenvedek!örök hálám! :R

(#4418) #79335424 válasza betyarr (#4417) üzenetére


#79335424
törölt tag

Nem hiszem, hogy a #4412 -ben vázolt problémára ez megoldás lenne. Ez csak azt csinálja, hogy ne manuálisan add ki az url -t a lejátszónak. Ha csak külső hálózatból elérésnél van akadozás a tekerésnél, akkor az szerintem sávszélesség -probléma lehet. Annyit még meg lehet próbálni, hogy a lejátszóban feljebb állítod hálózati lejátszásnál a puffert. Ha a puffertár keretén belül tekersz, akkor az azonnal meg kell történjen. Ha azon túl, akkor új pufferelés indul, amit Te "akadásként" látsz. Az új pozíciótól még a kép-hang szinkront is össze kell lőnie.

(#4419) SteveL


SteveL
aktív tag

A sokat emlegetett torrent oldalról hogyan tudnék torrentet elindítani ipaden keresztül a Transmissionben? Próbálkozott már ezzel valaki?

(#4420) zambozoli


zambozoli
senior tag

Valaki tud javaslatot adni mit lehet kezdeni a minidlna által bennthagyott "null" nevű üres mappáival. Ill. a nem szükséges mappákat hogyan töröljem ki hogy ne maradjanak ilyen null mappák. Nem szeretnék havonta adatbásist törölni.

Üdv:ZZ

(#4421) Tonyk válasza zambozoli (#4420) üzenetére


Tonyk
veterán

/ffp/start/minidlna.sh stop
rm /ffp/tmp/minidlna/files.db
/ffp/strat/minidlna.sh start

Előtte haa nagyon akarod megpróbálkozhatsz egy rescant is. Már nem emléxem, hogy bevált-e nálam:
minidlnad -R

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#4422) zambozoli válasza Tonyk (#4421) üzenetére


zambozoli
senior tag

Köszi, de ez sajnos csak fél megoldás, meg már egyszer túl is voltam rajt az elsődleges próbálkozások utáni takarítás miatt.
Az adatbázis törlés után egyébként 30-40e kép újraszkennelését mindig estére kellene időzíteni, mikor már nem kell mással foglalkoznia a NAS-nak.

A hiba nekem valami hozzáférési problémának tűnik. Esetleg ha ezekre ránéznél hátha a hozzáértőként találsz rá jobb megoldást a törlésnél:
https://forums.amahi.org/viewtopic.php?f=42&t=4144
https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=145129
http://sourceforge.net/p/minidlna/bugs/120/

Köszönöm!

Üdv:ZZ

(#4423) Tonyk válasza zambozoli (#4422) üzenetére


Tonyk
veterán

Ha hozzáférési problémának tűnik, akkor akkor próbáltad beállítani, hogy megadod a kellő jogokat? Belenéztél a log-ba, hogy van-e erre utaló jel?

Én minidlna-val kapcsolatban azt vettem észre, hogy erősen allergiás a win-re. Konkrét példa a logok alapján:
Ha winnel létrehozol (értem ez alatt hogy explorerből pl) egy új mappát (létrejön egy "új mappa" nevű könyvtár, amit azonnal el is nevezhetsz mondjuk "teszt"-re). És ekkor már meg is van a galiba a log-ok szerint.
Ugyanis létrehozáskor a win rögtön létrehozza fájlrendszer szinten az "Új mappa" nevű állományt, majd erre kiad egy átnevezési parancsot. Ekkorra a minidlna már beindexelte Új mappa néven az új könyvtárat. De ezalatt Te átnevezed "Teszt"-re. Minidlna átvezeti(?) a változást, de érdekes módon a (log alapján láttam), ha másolsz ebbe a "Teszt" mappába (régi nevén Új mappa) a minidlna továbbra is "Új mappa" nevű könyvtárba indexeli be az új fájlokat. (Tehát a win mappalétrehozása abból áll, hogy alapból létrehoz egy "új mappa"-t és azt azonnal átnevezi arra, ami te a létrehozáskor megadsz)
Total Commanderes mappalétrehozással minden rendben van, úgy emléxem. (Ott nem két lépcsőből áll a létrehozási feladat).
Tehát vagy TC-vel kell pakolászni (értem ez alatt a sima másolgatásokat (akár könyvtárstruktúrákat is beleértve) is) és, vagy ssh+mc alatt megoldani/létrehozni a mappastruktúrát. A explorert (nem ie! :) ) teljesen elfelejteni a nas-ra.
Érdemes ésszel bánni az ékezetes nevekkel is. (Én egyáltalán nem használom őket)

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#4424) zambozoli válasza Tonyk (#4423) üzenetére


zambozoli
senior tag

A null mappák azért furcsák, mert a nas-on winnel nem hoztam létre soha mappát. Igaz, intézőben valahol (win partíción) megcsináltam a mappát névvel (ékezet nélkül), bemásoltam a cuccokat és ezután ment a csatolt meghajtóra és így került a nas-ra. Törlés vagy intéző, ssh+mc, vagy TC. Na ez után marad a (null) nevű mappa a minidlna alatt, de csat a tv-n. A poén az, hogy a (null) mappa a kitörölt mappa helyén lesz felrúgva a névsorrendet. Máshol egyébként nem látni, se MC, se TC se sehol, csak a TV-n. TV nem ludas mindent mindíg frissít (kicsit lassú is ez miatt.

Valahol olyasmit olvastam, hogy azért csinálja mert nem root vagy admin-ként fut a minidlna hanem user-ként. Lehet hogy félreértettem valamit, de mindenesetre találtak rá megoldást. a korábban linkelt fórumok egyikén. Én sajnos a harmatos angolom és a 0 linux ismeretemmel nem tudok pontosabban utána nézni, csak bosszant a sok (null) mappa.

Üdv:ZZ

(#4425) jbl


jbl
aktív tag

Sziasztok!
Zyxel NSA-310 tud rögzíteni IP kamerát?

(#4426) Tonyk válasza zambozoli (#4424) üzenetére


Tonyk
veterán

Végigszaladtam rajta, de ott is mintha megmaradt volna a hiba.

Másoláskor egyébként a mappa létrehozáskor u.e. eljátssza a könyvtárakkal (létrehoz majd átnevez, de addigra már ráugrott a minidlna).

Próbálkozhatsz a jogosultságos babrálással is, hátha:

/ffp/start/mindlna.sh stop
<itt lehet célszerű lenne kipucolni tmp/minidlna-ból a hibás adatbázist: rm /ffp/tmp/minidlna/files.db esetleg kidobni a log-ot és újjal kezdeni : rm /ffp/tmp/minidlna/minidlna.log >
chmod 777 /ffp/tmp/minidlna -R
chown nobody:nobody /ffp/tmp/minidlna -R
/ffp/start/mindlna.sh start

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#4427) Tonyk válasza jbl (#4425) üzenetére


Tonyk
veterán

Hát, ha az ip kamera rávehető hálózati rögzítésre (smb, nfs), akkor miért ne. ;)

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#4428) zambozoli válasza Tonyk (#4426) üzenetére


zambozoli
senior tag

Ok" Köszönöm!

Az adatbázist reggel újrarakattam vele az most tiszta.
Logot letöröltem a minidlna leállítása után.
Jogosultságokat átállítottam, és újra lett indítva a mediaserver.
A napokban lesz egy kis ki-be pakolás a gyerekek meséi meg a mozifilmek miatt, majd leírom, hogy mi lett a vége.
A következő műveleteket viszont már csak TC-vel csinálom meg.

Köszi még egyszer, hogy ránéztél!

Üdv:ZZ

(#4429) motrola válasza jbl (#4425) üzenetére


motrola
aktív tag

FTP általában menni szokott az IP kamerákban. Nekem stabilan elküldi rá a képeket a kamera. ( több is ) :))

Dell Latitude 5490, POCO X5 5G, Umidigi, Chuwi Hi10X

(#4430) jbl válasza motrola (#4429) üzenetére


jbl
aktív tag

Köszi! Akkor működik!

(#4431) zambozoli válasza Tonyk (#4426) üzenetére


zambozoli
senior tag

Szia!

Megnéztem....nem nyert. Se ssh+mc, se tc nem ok. Ha kitörlöm a mappát, mindegy mivel hoztam létre, vagy másoltam be tartalommal együtt a (null) ott marad. :O :W
Adatbázis frissítés se viszi ki a felesleget.
beletörődtem, talán egyszer javítják.

Azért köszönöm még egyszer.

Üdv:ZZ

(#4432) Tonyk válasza zambozoli (#4431) üzenetére


Tonyk
veterán

Próbáld meg úgy hogy nincs ékezet a mappanevekben és nem használsz szóközt (helyette pont, kötőjel).

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#4433) zambozoli válasza Tonyk (#4432) üzenetére


zambozoli
senior tag

Eddig sem volt se ékezet se szóköz, erre már kínosan ügyelek.
Most még nem gond, még nem tettem fel az összes fényképet, most még csak 12e fájlt kell indexelni, ha minden kész lesz, lesz lesz 30e fájl rajt, zömmel fényképek. Na akkor már nem lesz adatbázistörlés (null) mappa miatt havonta.
A logot néztem semmi érdekes nincs benn. 3 vagy 4 sorban leírja, hogy kitörölte a mappát hibaüzenet nélkül és kész. Elvileg minden rendben van.
Mindegy, hagyom, megpróbálok feleslegesen nem létrehozni mappákat.

Üdv:ZZ

(#4434) Tonyk válasza zambozoli (#4433) üzenetére


Tonyk
veterán

Nálam nincs sok kép, olyan 4000db. Kb 1,5-2 perc alatt kész van vele. 40000 kép 15-20 perc. Éjszaka meg tökmindegy.

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#4435) ubid


ubid
őstag

Sziasztok!

Egy felhasználónak tudok csak FTP jogot adni ?
nem akarom,h ogy webes felületre lépkedjen be ...

-.-

(#4436) zambozoli válasza ubid (#4435) üzenetére


zambozoli
senior tag

Én úgy csináltam meg, hogy létrehoztam egy új megosztást "ismeros" néven. A hozzáféréshez csináltam felhasználói csoportot jelszóval felhasználó névvel.
Az ftp elérhetőségét, jelszót, felhasználót elküldtem mindenkinek aki érintett és csak ezt az egy mappát látják, innen is csak olvasni tudnak (ha kell persze írhatják is, beállítás kérdése)!
A webes felületet meg elraktam https-re, akárhányas portra (átirányítva) és a kutya se tudja rajtam kívül hogy hol van.

Üdv:ZZ

(#4437) ubid


ubid
őstag

Értem.
Köszi.

Elég rossz ez a jogosultság kezelés dolog ezen a NAS-on...
Ha véletlenül belép admin felületre, akkor ugyan a filebrowserből tényleg csak a saját mappáját látja, viszont bárhonnan máshonnan ( zene, videó, kép satöbbi) bármihez hozzáférhet szó nélkül :S

azt, meg hogy mondjuk melyik porton van neked az admin, ha már tudom a dns címed akkor kb kkét perc alatt kiderítem egy portscannerrel... :S

szóval lutri az egész...
legegyszerább ha admin nincs is nyitva. szerintem.

-.-

(#4438) ubid


ubid
őstag

Egyébként valaki abban tud segíteni, hogy SSH-n keresztül hogyan lehet újraindítani az egész rendszert ?
köszi.

-.-

(#4439) Tonyk válasza ubid (#4438) üzenetére


Tonyk
veterán

reboot parancsot próbáltad? :DDD

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#4440) Jim74


Jim74
nagyúr

Sziasztok!

Van egy NSA 310-es NAS-om és azt szeretném elérni, hogy az általam készített videókat feltöltse magától a youtube csatornámra.
Odáig eljutottam, hogy beállításoknál a Flickr/Youtube menüpontban engedélyezem a youtube-ot, de hiába adom meg az adataimat, mindig ezt írja ki:

Unable to get permission from Youtube. Please try again.

Pedig jól írok be mindent. Már azt is kipróbáltam, hogy txt-ből másolom át az adatokat, hátha valamilyen billentyűt máshogy érzékel a webes felületen, de semmi eredmény... :F

Mi lehet a baj?

Előre is köszönöm a segítséget :R

(#4441) orimate86 válasza Tonyk (#4408) üzenetére


orimate86
tag

Igen ezt raktam fel. Miért működnie kéne?

(#4442) Tonyk válasza Jim74 (#4440) üzenetére


Tonyk
veterán

Nem használom ezeket a vackokat, de rendszerint szokott olyan lenni, hogy a "felhő" szolgáltatásban is engedélyezni kell a kliens programokat. Ott néz körül. Ez tényleg csak tipp.

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#4443) Tonyk válasza orimate86 (#4441) üzenetére


Tonyk
veterán

Nekem is ez a verzió van fenn, igaz másik routerre való, de semmi gond nincs az eléréssel, de őszintén meglepne, ha tényleg ilyen gondja lenne és még nem javították vagy el ne tüntették volna a letöltési lehetőségek közül.

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#4444) Jim74 válasza Tonyk (#4442) üzenetére


Jim74
nagyúr

Az a baj, hogy még csak most ismerkedem a youtubbal is, feltöltés terén és szeretném kiaknázni a NAS ilyen jellegű lehetőségeit is. Szóval fogalmam sincs, hogy a youtube-on mit kellene állítani :)
F1 2012-ben ligázok és a felvett futamokat szeretném felrakni.

(#4445) Tonyk válasza Jim74 (#4444) üzenetére


Tonyk
veterán

akkor marad a google

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#4446) Jim74 válasza Tonyk (#4445) üzenetére


Jim74
nagyúr

Ebben a témában egyelőre nem sokra mentem vele sajnos :(

(#4447) Tonyk válasza Jim74 (#4446) üzenetére


Tonyk
veterán

[link]

Első találat, 11. oldal: Auto Upload Service

...
Enable auto upload in Flickr service.
Configure the account Flickr account information.
Link your NSA 310 with your Flickr account
...

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#4448) Jim74 válasza Tonyk (#4447) üzenetére


Jim74
nagyúr

De én nem Flickr fiókot szeretnék beállítani, hanem Youtube-ot.

(#4449) #79335424 válasza Jim74 (#4448) üzenetére


#79335424
törölt tag

Hát nem sűrűn használtam ezt a funkciót, de három hónapja még tuti, hogy működött. Remélem, nem kavart be a Youtube úgy, mint a Dropbox. Az eltartott pár hónapig a Zyxelnek, mire kijavították. Most szundi, de holnap (vagyis ma) rálesek, hogy működik -e.

(#4450) Jim74 válasza #79335424 (#4449) üzenetére


Jim74
nagyúr

Nagyon szépen köszönöm :R
De elvileg úgy működne, hogy a NAS setupjában megadom a youtube-os belépési adataimat és kész, ugye?
Esetleg a firmware számíthat, hogy milyen van a NAS-on? Ha jól emlékszem 4.40-es. Transmission miatt nem merek frissíteni :DDD, mert nem szeretném újra végigcsinálni a telepítési procedúrát :DDD

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.