Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7187) Petester válasza Métely (#7182) üzenetére


Petester
senior tag

Csak és kizárólag az alap dolgokra alkalmas már. Ha ettől többet szeretnél, falakba ütközöl. Én is majd' két évig használtam, de az utolsó fél év már kínlódás volt. Csak azért nem vágtam falhoz, mert mindenemre vigyázok.
Az alkalmazások minősége botrány, nagyon kevés olyan van, amire azt lehet mondani, hogy igen, jó. Vannak viszont még használhatóak, de hogy azok is meddig lesznek azok, fene se tudja. Most még megy pl. a Whatsapp és a Viber is, de meddig? Levelezés nemrég döglött meg egy frissítéssel (nem mindenkinél). Mondjuk hamar javították, de ez nem biztos hogy mindig így lesz. A térképeket én az elején lecseréltem a Sygicre, ill. használtam a Waze-t, de az is hektikusan működött. Volt úgy, hogy nem talált műholdat (hely meghatározás ki/bekapcs segített rajta) vagy a Waze nem kommunikált a szerverrel vagy csak szimplán összeomlott (4 éve nem jött rá frissítés). Spotifyt használtam volna még rajta szintén felejtős, kb az is 4 éve nem kapott frissítést utoljára.
A fotó rész meg részleteiben kiváló, de a színeket, ill. árnyalatait szarul találja el. Olyan, mintha egy hályog lenne az elkészült képeken. Addig szépek a színek, amíg az utolsó simításokat el nem végzi a szoftver rajta.
Ill. maga a készülék is ahogy öregszik, egyre kevesebb támogatást fog kapni. Akkuval szenvedtem, mert 3x cseréltettem az elvileg újonnan vett gyári akkut és a 3. is szar lett. Lassabban veszi fel a töltést, mint az eredeti akku, valamint majdnem ugyan olyan gyorsan merült mint a 1,5 éves. Ha most ilyeneket árulnak, mi lesz 1-2 év múlva? A kijelző alja beég, ahol a vezérlő gombok vannak. Csúnya és mindegyik ilyen vagy ilyen lesz. Ez a kijelző technológia sajátja.

Ami viszont hiányzik, az a szöveg bevitel minősége és... Ja igen, a csempéket szerettem. De már egyre kevesebb dolog jut eszembe. És ezek önmagukban nem elegek a boldogságoz, ha a rendszert a fos és az egyre kevesebb alkalmazás miatt nem lehet kielégítően használni.
Én már nem vennék ilyen telefont csak ha megvan a megfelelő akarat és elszántság hozzá.
Időnként előveszem, megvan még a Lumia 830-asom is, még mindig szeretem kézbe venni őket, de ma már örülök, hogy nem kell minden nap használnom.

(ó\_!_/ó)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.