- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- sziku69: Szólánc.
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Aktív témák
-
Vakegérke
félisten
válasz
geprombolo #32398 üzenetére
Rendőr
Amondó lennék, hogy a rövid és hosszú magánhangzók egyenértékűek legyenek, például a=á, e=é, ö=ő.
-
törölt tag
Nos, akkor elindítok egy játékot.
Foglalkozás-szólánc a neve, egy adott foglalkozás utolsó betűjével kell írni egy másik foglalkozást.Pl. szobrász-szakács-csónakkészítő ; eladó-orvos
Kezdem az első szóval: rendőr
-
törölt tag
válasz
geprombolo #32391 üzenetére
Rendben, és köszi.
Vakegérke: holnap majd vissza-vissza olvasgatok,
-
Vakegérke
félisten
válasz
geprombolo #32391 üzenetére
Nekem a mókutykás tetszett a legjobban.
Roaming: Ha érdekel, itt kezdődik a
marháskodásmókuskodás. Érdemes meglesni. -
geprombolo
őstag
-
törölt tag
válasz
geprombolo #32389 üzenetére
Eléggé.
Mit gondoltok, szerintetek megérné egy olyan topikot indítani, ahol foglalkozás-szóláncot lehetne csinálni?
-
törölt tag
válasz
moonlight115 #32387 üzenetére
Köszönöm üdvözletetek.Folytatom a játékot.
ÜDV: Üldözőmániás Diákok Vidéke -
törölt tag
válasz
geprombolo #32384 üzenetére
Akkor beszállok a mozaikszós játékba.
KMP: Kalácssütők Mélabús Panaszkönyve
KRESZ: Kollégisták Röfögős Egyedeinek Szobája
GDP: Galád Dagonyázós Páciensek -
törölt tag
Sziasztok!
Van még hely egy új topiklakónak? -
geprombolo
őstag
válasz
Geri Bátyó #32381 üzenetére
Azt tudjátok, hogy mi a KFT? Kertedet Felszántjuk Traktorral
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
moonlight115 #32380 üzenetére
A PLF az állatvilág egyik politikai szerve: Piros Lovak Fóruma
Erős ellentétben állnak a LTE-vel, ami a Lila Tehenek Egyesülete -
moonlight115
őstag
válasz
Geri Bátyó #32379 üzenetére
Na, most megtudtam, hogy a PLF egy USB! Aki kitalálja, mi az a PLF, annak megmondom!
-
Geri Bátyó
addikt
Az USB csatlakozó készítői is tudták, hogy az eszköz bosszantó: Utálatos Sunyi Bigyó
A WOW felkiáltás egy amerikai irodalomtanártól származik, amikor is megtudta, hogy az egyik diákja elolvasott egy könyvet: Walaki Olvasott Walamit!
Az AUDI eredetileg annyira gagyi autókat csinált, hogy a nevük is innen származik: Autónkat Utánad Dobjuk Ingyen
-
geprombolo
őstag
válasz
Geri Bátyó #32377 üzenetére
Nah, valahogy így gondoltam ezt!
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
geprombolo #32375 üzenetére
Az ELTE valójában egy bűnbanda fedőszerve, amit sportklubnak próbálnak eladni: Elszánt Lókötők Testnevelő Egyesülete
A CIA pedig valójában Cigarettázó Idióták Adatbázisa
A PC ipart pedig fiatal, pályakezdő mérnökök virágoztatták fel, sokszor garázsból indulva, esetleg két bulizás között. Innen jött a BIOS: Biztos Ide Okádsz Sunyiban?
-
geprombolo
őstag
Nem kell elkapkodni!
-
geprombolo
őstag
Hosszabbítás!
A világ tele van rövidítésekkel. Értelmezzük őket újra! Hogy miről beszélek? Például a LOL-ra, STFU-ra, de vannak magyar rövidítések is, mint mondjuk az ELTE. Keressünk nekik új értelmet!
LOL: Ló Orrán Lovagolok, vagy Legendás Ormányosok Leleményessége
Lássuk, ki mit tud kihozni? -
geprombolo
őstag
Azt hiszem senki nem kíváncsi, hogy a kötözött sonka vajon miféle perverz játék eredménye...
-
Vakegérke
félisten
válasz
Geri Bátyó #32371 üzenetére
Ne ríjjá mán, a párizsi, meg a virsli olyanok, hogy jobb, ha nem látjuk, hogy készülnek. Ezekhez képest a mackósajt felső kategória.
-
Vakegérke
félisten
válasz
Geri Bátyó #32369 üzenetére
"Jut eszembe! Volt már a disznósajt? Disznótejből?
"
Ebben a játékban még nem.
Ha már sajt, medvesajt is van, ami még érthető, de a mackósajt már pikánsabb dolog, hiszen a nőnemű bocs még nem ad tejet. Más magyarázat nincs, az ifjú hímnemű bocs önmancsával kifejt "tejéből" készítik.
-
Geri Bátyó
addikt
Nagymama lekvárja? Persze ez csak úgy érthető, hogy egy ismerősöm szűkebb hazájában a híg székletet lekvárnak hívják.
Illetve amikor a boltban meglátom a zacskós levesek között a szárnyaskrémlevest, mindig eszembe jutnak a denevérek!
Jut eszembe! Volt már a disznósajt? Disznótejből?
-
geprombolo
őstag
Azért találtam én a kólában koalaszőrt! Jó tudni!
-
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115 #32366 üzenetére
Ezek szerint a kóla a koalákból készült.
-
Vakegérke
félisten
válasz
geprombolo #32364 üzenetére
Hát az Ági szörp? Még zöld is van.
-
geprombolo
őstag
Mit szóltok, hogyan készülhet a Piroska szörp? Ráadásul még ízesítik is, meg van többféle színben, például piros, meg sárga! Kész borzalom!
-
geprombolo
őstag
Mit szóltok, hogyan készülhet a Piroska szörp? Ráadásul még ízesítik is, meg van többféle színben! Kész borzalom!
-
geprombolo
őstag
válasz
Geri Bátyó #32361 üzenetére
A neve csak magyarul hat... ööö... furcsán. Amúgy a tárkony, túró, egyéb fűszerek nagyon jól elvannak egymással. A cuccot kúpocskákba formázzák és kiszárítják, hogy reszelni is lehessen. Ha egyszer megkóstolsz vele egy jó krumplilevest (a pityókalevesről nem is beszélve), akkor másképp már nem is akarod megenni.
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
Vakegérke #32352 üzenetére
Sőt, valószínűleg a csigákat is ott porítják, hogy csigatésztát készítsenek.
Azt tudtátok, hogy a varjak zsírját díszkertekbe is el szokták ültetni? A Varjúháj kedvelt dísznövény.
Hódika: Nem semmi! Nekem nincs másik ilyen régi könyvem. A '60-as évekből van sok. Széchenyi Zsigmond vadásztörténeteiből van néhány első kiadás is abból az időből.
Rombi: Olvastam már róla, de a nevére nem emlékeztem, viszont nekem sem tűnik túl étvágygerjesztőnek.
-
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115 #32358 üzenetére
Lacipecsenye? Az talán tisztességes?
-
moonlight115
őstag
És mit szóltok a barátfüléhez??? Nemcsak kész horror, hanem még teljesen erkölcstelen is!
-
moonlight115
őstag
válasz
Geri Bátyó #32343 üzenetére
-
Vakegérke
félisten
válasz
geprombolo #32355 üzenetére
Google a barátom, meglestem, nem lett szimpatikus.
Közben rájöttem valamire.
Ültetni kell macskát, a gyökere használható gyógyteaként. -
geprombolo
őstag
válasz
Geri Bátyó #32354 üzenetére
Rég óta tudom, hogy nagy szakértője vagy a finom kajáknak, de vajon tudod-e, hogy mi az a churut?
-
Geri Bátyó
addikt
Én azért nem lettem katona, mert nem volt kedvem állandóan gránátos kockát enni.
(Ha valaki nem tudja mi ez, nem csoda. Valahol így hívják a krumplistésztát)Azt sem tudom, miért akar valaki becsináltat enni. Fúj.
Majdnem kimaradt a marhauszályleves. Fene tudja, de én inkább a marhát enném, nem az uszályt, amivel szállítják.
-
Vakegérke
félisten
Kíváncsiságból megnéznék egy finom ültetvényt, ahol a főzeléknek valót termesztik.
-
Vakegérke
félisten
válasz
geprombolo #32351 üzenetére
Talán ott metélik a cérnát is.
-
Vakegérke
félisten
válasz
geprombolo #32349 üzenetére
Vagy angyalbögyörő...
-
rankesz
veterán
válasz
geprombolo #32347 üzenetére
A halászlé se piskóta...
-
geprombolo
őstag
válasz
Geri Bátyó #32346 üzenetére
És a cigánypecsenye? Az talán kutya?
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
geprombolo #32345 üzenetére
Ezek szerint ellenérzéseid vannak a csabaiakkal kapcsolatban, mert őket nem sajnálod!
Én meg azon gondolkodtam, hogy miféle ember képes megenni egy máglyarakást? Nyilván csak a nagy étvágyú tűznyelők.
-
geprombolo
őstag
Azért rendesen sajnálom a gyulaiakat, meg a debrecenieket! Se szó, se beszéd, eltűnnek az utcáról és kolbász formájában jelennek meg az üzletek polcain. De szerencsés vagyok, hogy egomi vagyok!
Hódlény: klasszikus madártej. Nem nagy vaszisztdasz, igaz? -
geprombolo
őstag
válasz
Geri Bátyó #32343 üzenetére
Ez gyönyörűűűűűűűűű!!!!!!!!!
Főleg az antimonit-sündisznó!
Hiába na, régen is tudtak rajzolni!
-
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115 #32341 üzenetére
Kellemes turkálást a szőrzetekben.
-
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115 #32339 üzenetére
Sorozatot indítottam a kellemetlen emberekről, eddig hat rész jelent meg, szóval nem is egy.
-
moonlight115
őstag
-
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115 #32337 üzenetére
Ha fiú lennél, azt mondanám, rá se ránts.
Egyszer mind meghalunk, csak az ideje és a körülmények kérdésesek. -
moonlight115
őstag
válasz
Vakegérke #32336 üzenetére
Ez érdekes, pont mostanában szoktam rá egy madártej ízű italra, és az egyik vendégem azt mondta, hogy vigyázni kell az "ízű"-féle dolgokkal, mert nem tudni, mi van bennük, mármint hogy nem eredeti akármi, csak olyan ízű. Na mármost, kérdeztem tőle, szerinted mi lehet a madártejben???
Egyébként nagyon finom, és nem érdekel, mi van benne. Legfeljebb meghalok.
-
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115 #32335 üzenetére
A madártej még gyanúsabb. Ki tudja, hogy milyen madarat fejtek, na meg az se mindegy, hogy tojót, vagy hímet.
-
moonlight115
őstag
-
Vakegérke
félisten
válasz
geprombolo #32333 üzenetére
A perzsa se kutya. Ugyan nem ehető, de olyan bunda készül belőle, amire a legtöbb nő vágyik.
-
geprombolo
őstag
válasz
Geri Bátyó #32332 üzenetére
A löncs végképp fura, valamiért csak reggelire eheti az ember a húsát. Ráadásul kizárólag darálva és konzervből.
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
geprombolo #32331 üzenetére
A grill is valami fura állat, mert mind a húsát, mind a tejéből készült sajtot kizárólag faszénparázson szokták sütni.
-
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115 #32328 üzenetére
A flekken olyan állat, mint a szattyán, csak más a színe Ezen kívül a flekkent a húsáért, a szattyánt a bőréért vadásszák.
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
moonlight115 #32328 üzenetére
Most csak valami grillkolbász, grillsajt, meg zöldségek lesznek.
Az elmúlt 2 hétvégén sertéstarja volt, előtte meg csirke. Mindegyik saját pácolású, most viszont nem terveztem grillezni, mert sok a munka, de meggyőztek, hogy estefelé menjek át. -
moonlight115
őstag
válasz
Geri Bátyó #32327 üzenetére
Már csak péntekig kell kibírni.
Mit grilleztek? Egyszer kiskoromban, mikor apukám azt mondta, hogy vasárnap megyünk flekkensütésre, megkérdeztem, hogy milyen állat az a flekken. -
Geri Bátyó
addikt
válasz
Vakegérke #32326 üzenetére
Van helyi meleg a bányatónál? Lehet, hogy az is megérne egy bejegyzést!
Hódika: Úgy tűnik, errefelé hideg lehet, mert ma egy grillezésre kaptam meghívást Aggleánytól.
Amúgy egyre rosszabb ez a hőség itt a panel tetején. Már éjszakára sem kapcsolom ki a ventillátort (légkondi nincs). -
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115 #32325 üzenetére
Köszönöm, de a tóparti meleg helyi lakost inkább kihagyom.
-
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115 #32323 üzenetére
Ittvan máju selseje...
A karácsony ráér, előbb még meg kell ünnepelnem fennállásom 67. évfordulóját. Egyébként se bírom a hideget.
-
moonlight115
őstag
Boldog május elsejét, pajtikák! Mindjárt itt a karácsony és hóhullás!
-
Vakegérke
félisten
válasz
geprombolo #32321 üzenetére
Nem véletlen adtam a címet.
-
Vakegérke
félisten
Nem azért linkelem, hogy tapsikolva hozzászóljatok, hanem azért, mert a videó szerintem bőven belefér a szívmelengető kategóriába.
-
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115 #32317 üzenetére
Persze, csak lehetőleg ne legyen frissen használt.
-
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115 #32315 üzenetére
Ez komplikált? A végeredményt nézve nem látok benne semmi extrát. Gyerek koromban a borbély percek alatt csinált ilyen frizurát. No persze nem vagyok szakmabéli...
-
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115 #32313 üzenetére
Annyira jó ez a kép, hogy muszáj volt megmutatnom.
Most már értem, hogy igazából mit jelent, ha Lőrinc(ke) belepisil.
-
Vakegérke
félisten
Mikor kértem, nem adtatok,
elmentetek, nem láthattok.
Most jó nagyokat harapok,
bepisilek, ha akarok. -
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115 #32310 üzenetére
Ha van miről, akkor persze, hogy írok, kedves korrektorová.
-
Vakegérke
félisten
válasz
Vakegérke #32308 üzenetére
Jut eszembe, volt "ová" időszak is, csak főnévre alkalmaztuk. Ez onnan eredt, hogy a szlovákok minden női vezetéknévhez odabiggyesztenek egy ová utótagot.
Példamondat: Lementem a közértovába, vettem cukorovát, halovát, meg némi fűszerovát. A biztonsági őrová nagyon figyelt, de nem szólt hozzám a pénztárovától távozás után.
Jó buli, a közelben lévők felkapták a fejüket, amikor így beszélgettünk, nem tudták mire vélni a dolgot.Olyan is volt, ami visszaütött. Ahogy ma mondják, a fagyi visszanyalt.
Dadogós "időszakunk" volt, jó bulinak tartottuk. Igen ám, de mikor megegyeztünk, hogy abbahagyjuk, meglepő módon nehéz volt leszokni róla. -
Vakegérke
félisten
válasz
Geri Bátyó #32307 üzenetére
Haveri körben rendeztünk speciális napokat. Volt raccsolós, kéhlek alássan, élmény volt látni az ahcokat, amikoh thaccsoltunk. Tudálékos nap is volt, amikor bármiről beszéltünk, legyen az kanál, vagy tarhonya, megmagyaráztuk mibenlétét, ki találta ki, vagy fel, mire használatos, persze hirtelenjében kitalált dolgokat mondtunk, mindezt fapofával. Volt "ics", "vics", "osz" nap is, amikor a neveknek adtunk ilyen toldalékot ezzel demonstrálva, hogy szerbek, oroszok, görögök vagyunk. Ennek értelmében én voltam Solymosics, Solymosovics, Solymososz, Jozsics, Jozsovics, Jozsosz is.
-
Vakegérke
félisten
válasz
Geri Bátyó #32305 üzenetére
Én bő lére eresztve írtam volna meg a receptet, de méltató szavaid köszönöm.
Ha már kaja, áttérek édességre. Talán ez is szívderítő lesz.
Anno hú, de régen hol voltam, hol nem voltam. Egy (talán nálam is bolondabb) haverom elcipelt egy összejövetelre. Tudta, hogy nem vagyok odavaló, ahogy ő sem, de azt akarta, hogy legalább ne egyedül szenvedjen. Szóval ott voltam, kénytelen voltam hallgatni a mérnökök, technikusok, dokik, szakácsok, meg egyéb, csuda tudja milyen végzettségűek fennkölt beszélgetését. El akartam menni, de a haver azt mondta, hogy ha megteszem, nem vagyunk többé haverok, ráadásul s*ggberúg. Gondoltam időm van, más dolgom sincs, ezt a bolond havert meg jobban szeretem annál, hogy elveszítsem, így maradtam.
Valaki épp egy jégtömb olvadásával kapcsolatos számításokról értekezett amikor rám nézve félbeszakította mondandóját afelől érdeklődött, hogy miként érzem magam, hiszen magamba roskadva ülök, eddig egy szavamat se hallotta. Csak egy pillanatig gondolkodtam, a jégtömb olvadása ihletet adott.
Felálltam és megkérdeztem, hogy a társaság hajlandó-e választ adni egy nem fontos, de érdekes kérdésemre. Volt bólogatás, hümmögés, amit bátorításnak vettem, így elébük tártam azt, amit akkor találtam ki.Adott egy nyerges kamion szerelvény csokiból. 100 óvodás mennyi idő alatt tudná elnyalni, mert ugye harapni nem szabad?
Azt hittem, hogy elhajtanak a faxba, de legalábbis legyintve veszik tudomásul elmeállapotom. Meglepő módon nem így történt. Elkezdték részletezni a problémát, miszerint milyen gyártmányú csokiról van szó, hány fokos a hőmérséklet, mekkora egy óvodás nyelvfelülete, nyalás sebessége...
A haverral élveztük a műsort egy darabig, aztán angolosan leléptünk.Azóta se derült ki, hogy az ovisok milyen sikeresen nyalnak.
Nem tagadom, kicsit kiszíneztem a történetet, de nem én lennék, ha nem tettem volna meg.
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
Vakegérke #32304 üzenetére
Úgy is jó lehet, ha elszopogatod!
Csak kitartás kérdése!
Amúgy ezeket a "zseniálisnak" beharangozott, de amúgy szögegyszerű recepteket csak azért olvasom, mert időnként jókat lehet röhögni rajtuk. Vagy szörnyülködni. Viszont ekkora poén még nem volt!
szerk: Ez már majdnem olyan, mintha te írtad volna!
-
Vakegérke
félisten
válasz
Geri Bátyó #32303 üzenetére
Akár ki is próbálnám, ha visszanőnének a kihullott fogaim.
-
Geri Bátyó
addikt
Megtaláltam a világ legviccesebb receptjét: [link] A csőbensült tepsi.
"Egy tepsit kenj ki kevés zsiradékkal, majd rakd egy hőálló tálba. Rendezd mellé a brokkolirózsákat, öntsd le a krémsajtos besamelmártással, és szórd meg reszelt sajttal."
Ezt ki kell próbálni! -
Geri Bátyó
addikt
válasz
Vakegérke #32299 üzenetére
Próbáltam én is hozzátenni a magam történeteit, de kétségtelen, hogy május közepe óta 2 hetet dolgoztam, amúgy betegeskedek és így nehéz a gép előtt ülni. Most éppen a térdem rogyott össze (pont a szülinapi banzáj reggelén ébredtem kézilabda méretű bal térddel).
Hódika: A könyvről majd csinálok pár képet, mert tényleg gyönyörű!
-
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115 #32300 üzenetére
Lyóvanna, nem akartalak bántani, sem számonkérni.
Nem dicséretre vágyom. Csak arra akartam rámutatni, hogy kétségeim ellenére én voltam aktívabb, mint a játék kitalálója. Nem baj, de őszintén szólva nem erre számítottam.
Aktív témák
lo ...
- EAFC 25
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest