Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
Aktív témák
-
Vakegérke
félisten
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Ez ellen egy szavam sincs.

-
Borzasztó,hogy mennire töketlenek vagytok!

Sebaj. Itt egy recept, amit könnyedén hétköznapivá lehet alakítani.
Paradicsomos bab serteshússal:
Én most fehérbabot használtam, de a tarkabab, vagy a vörös, de akár a feketebab is tökéletesen megfelel. Beáztattam egy éjszakára.
Az alap úgy indul, mint egy pörkölt. Hagyma, fokhagyma, kevés paprika.
Feldobtam némi fűszerrel: babérlevél, koriandermag, mustármag, csillagánizs, köménymag, zsálya és bors, valamint pirospaprika.
Ebbe jött a hús, majd miután megpirult egy kevés felkockázott paradicsom és egy paradicsompüré. Felöntöttem húslevessel (leveskockából is jó, vagy akár víz is medfelel), beleraktam a babot és puhára főztem úgy, hogy sűrű szaftja legyen.
Friss kenyérrel, esetleg párolt rizzsel tálaljuk.A fűszerek közül a koriandermag, mustármag, csillagánizs, de akár a zsálya is elhagyható. Akkor is finom lesz.
-
moonlight115
őstag
válasz
Vakegérke
üzenetére
A múltkori híresembereshez:
Habár nem híres, de említésre méltó. Ma délután véletlenül tévét néztem, épp a svájci CERN-ben dolgozó magyar fizikusok meséltek a munkájukról. Hegyeztem a fülem, hátha...És igen! Olyan jó volt látni az egyik vendégem, Éva néni fiát, akit Teller Ede hívogatott anno nemcsak telefonon, hanem Amerikába is, mivel a fiúcska megnyerte az országos fizikaversenyt, rá egy évre a kémiát is. Ede bácsi, ahogy Éva néni (röntgenorvos volt, nemrég halt meg) emlegette, mielőtt Mo.-ra hagyományozta a könyvtárát, szólt a fiúnak, hogy menjen, válogasson kedvére...és mikor kitüntetést kapott, arra is meghívta. Imádtam, mikor Éva néni a fiairól mesélt. A másik a szemetes a családban.
Ő is atomfizikus, nukleáris hulladékkal foglalkozik. -
moonlight115
őstag
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Tényleg nem lehet rossz tök nélkül!

Én ma tök hagyományos rántott karajt sütöttem, brokkolis rizzsel, ami tök olyan, mint a párolt rizs, csak van benne brokkoli. -
Vakegérke
félisten
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Nem igazán vagyok "tökös", de megkóstolnám. Ha nekem készülne, akkor szólnék a készítőnek, hogy a tököt hagyja ki belőle.

-
Mivel javában dúl a sütőtök szezon, gondoltam, főzzünk valami tököset (
).Az alap szokás szerint hagyma és fokhagyma, utóbbiból a szokásosnál sokkal több kell.
Mivel az egyik áruházlánc boltjában olcsón vettem 1 Kg lecsópaprikát, amiben volt friss fűszerpaprika is, így fűszerpaprikát is vagdostam bele (hogyha ez nincs, később jöhet bele a hagyományos pirospaprika)
Amikor ez megdinsztelődött, beleraktam a nagyobb kockákra vágott csirkemellet (most éppen ez volt).
Sertés, vagy marhahússal is lehet csinálni, de akkor a húst majdnem készre kell párolni, mielőtt a többi hozzávalót mellétesszük.
A húsra szórunk jó sok rozmaringot és bors is jöhet rá.
Ezután jöhet a felaprított paradicsom és a felkockázott sütőtök, néhány perc múlva pedig a nagyobb darabokra vágott paprika, valamint még néhány gerezd fokhagyma.
Én tettem hozzá szerecsendiót és cayenne-borsot (ez utóbbi gyakorlatilag őrölt chili) is.
Egy kevés víz kellhet alá!
20-30 perc alatt készre pároljuk és rizzsel tálaljuk.A sütőtök szinte teljesen szétfő, így az étel nem szép, cserébe finom!
Jó étvágyat!

-
-
Vakegérke
félisten
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Stimmt, szóval erőlködni nem akarok. Majd ha ömlenek a szavak, utat engedek nekik.

-
-
Vakegérke
félisten
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
A nagybetűs rész belső késztetésre utal. Valami hajt, hogy megtegyem, egyszerűen muszáj. Na, ez hiányzik.
-
-
Vakegérke
félisten
Érlelem, érlelem. Az az érzés hiányzik, hogy MEG KELL ÍRNOM!
-
válasz
moonlight115
üzenetére
Bizony Egérke! Nem kell a végletekig érlelni!

Én megint írtam egyet.
-
moonlight115
őstag
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Hát nyisd ki, így kell:

-
válasz
moonlight115
üzenetére
-
moonlight115
őstag
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
-
válasz
moonlight115
üzenetére
Nem érdemes időt pazarolni rá, mert valójában unalmas meccs volt, majd' elaludtam rajta!

-
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115
üzenetére
OK főnök...

-
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115
üzenetére
Passzold, kiskomám!

-
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115
üzenetére

Olyan is van, aki csak nevet az egészen:

-
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115
üzenetére
Ahogy az egyik szurkoló is.

-
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115
üzenetére
Inkább amerikai foci. Ő dobta a "lasztit":

-
moonlight115
őstag
-
válasz
Vakegérke
üzenetére
Persze, hogy emlékszem!

Én nem vagyok nyugdíjas, így nem tudok érdemben nyilatkozni, de amikor van egy kis időm magamra és bármire, akkor nekem is mindig kicsúszik a kezeim közül minden. Elvégre is ráérek és van időm, aztán végül szinte nem is csinálok semmit, amit elterveztem.
-
Vakegérke
félisten
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Én meg a sorhosszúsággal nem törődöm, tán emlékszel rá.
Megjegyzendő, már hónapok óta érlelődik egy vers a fejemben. Nem komoly, eget rengető, inkább szórakoztató. Érdekes, mióta nyugdíjas vagyok, még arra sincs időm, hogy írjak. Pontosabban hiányzik a felhajtó erő.

-
válasz
Vakegérke
üzenetére
Tudom. Azért volt a végén az ördögli!

Én eléggé meglepődtem magamon. Tényleg nem tudom, hogy honnan jött, de van több olyan vonása, ami miatt tetszik. Egyrészt szeretem azokat a verseket, ahol nem minden sor rímel, csak minden második, másrész meglepődtem a szóhasználatomon.
-
Vakegérke
félisten
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Ezt egy szóval se mondtam. Egyszerűen nem volt hozzáfűzni valóm.

-
-
Vakegérke
félisten
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Olvastam, csak nem volt mit mondanom.

-
válasz
moonlight115
üzenetére
Manapság ritkán írok és ritkán vagyok itt.
A közeljövőben sem lesz sok időm sajna. -
moonlight115
őstag
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Még jó, hogy szóltál.
Tetszik. 
-
Na tessék, itt már megint pangás van!

Én meg írtam egy új verset (sok-sok év után) és nem úgy, hogy magam alatt vagyok. Korábban csak letargikus állapotban ment a verselés (a többi kissé erőltetett), ez viszont egész jó lett.
-
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115
üzenetére
"A lánya Csilla múltkor mesélte, hogy lapostetűt szedegetett le egy beteg szempilláiról. Azt se tudtam, létezik ilyen. Mármint szempillán."
Biztos rövidlátó a beteg, és közelről akarta megnézni, hogy mit is kap.

-
moonlight115
őstag
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
De jó!

Ja tényleg, az számít, hogy Aranyosi Peti mamájának szoktam csinálni a haját? Nagyon aranyos nő.
Erzsikének hívják. Múltkor behozta az unokáit is.
És Mazsaroff Miklós (néhai) festőművész felesége és lánya is rendszeres vendégeim. Mindketten szemészek, csak Marika néni (aki bolgár) már nem dolgozik, 82 éves. A lánya Csilla múltkor mesélte, hogy lapostetűt szedegetett le egy beteg szempilláiról. Azt se tudtam, létezik ilyen. Mármint szempillán. Kész horror!
És képzeljétek, Csilla bátyja a Harvardon tanított, nemrég költözött vissza kis hazánkba. Bezony! 
-
Vakegérke
félisten
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Aranyos történetecskék.

-
válasz
moonlight115
üzenetére
Amint már írtam, Pál-völgyi barlang. Rendszeres vendégek voltak és mindig odaköszöntek a túravezetőkhöz amikor jöttek, de Viktória tényleg közvetlen volt. Időnként beszélgettünk néhány mondatot.
Egy alkalommal megkaptuk utasításba, hogy fel kell állítanunk zászlórudakat. A rudakat és a kötélzetet, valamint 1-1 csigát kaptunk. A többit oldjuk meg.
Mivel nyilvánvaló volt, hogy beton nem lesz, a kiásott (csákányozott) gödörbe csak úgy tudtuk rögzíteni a zászlórudat, hogy körberaktuk sziklákkal, majd kisebb kövekkel, majd a kiásott agyagos földet szórtuk rá, megöntöztük és letapostuk. Mindezt persze rétegekben. Mire végeztünk, nyakig agyagos sárral voltunk borítva.
A betonplaccon megpróbáltam kitopogni a bakancsom talpából az agyagos sarat. Na, ekkor jött E.V. és odaszólt, hogy:
- Így nem fog kijönni a sár a bakancsodból!
Én felemeltem a lábam és megkérdeztem:
- Segítesz kipiszkálni?
Erre ő pukedlizett és nevetve azt mondta:
- Most sajnos nem vagyok úgy öltözve!
A másik sztori egy szalonnasütés alkalmával történt. Amikor grillezés, vagy bográcsozás volt, akkor "központilag" történt a beszerzés és be kellett szállni egy fix összeggel, de a szalonnasütésnél a legtöbben saját szalonnát hoztak.
Én jobban szeretem a húsos szalonnát, de ettől függetlenül remekül sült ki belőle a zsír is. 2 nagy szelet kenyeret telecsöpögtettem és még volt bőven, amikor E.V. elkezdett panaszkodni, hogy az ő szalonnája semmit sem "izzad". Felajánlottam neki az én fölösleges zsiradékomat, amit köszönettel el is fogadott, így onnantól az ő kenyerére (és a szalonnájára is) csöpögtettem. Persze közben elhumorizáltunk:
- Szerinted ez megcsalásnak számít?
- Erről inkább Gábort kérdezd!
- Ő nem süt szalonnát.
- Akkor biztos nem, ráadásul a szalonnámat sem adom.
- Nade az zsír, az isteni zsír, ami kicsöpög!
- Ebbe nem gondolnék bele (
), de maradjunk annyiban, hogy te egy mellékterméket kapsz tőlem azért, hogy a kutyátokat simogathatom!
Végigröhögtük az egészet persze.
-
-
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115
üzenetére
"MINDEN ÁLLAT EGYENLŐ, DE EGYES ÁLLATOK EGYENLŐBBEK A TÖBBINÉL!"
-
moonlight115
őstag
Ilyenek a művészek. Meg olyanok. Meg amolyanok. Két fülük van nekik is (általában, de van kivétel...).

-
válasz
Vakegérke
üzenetére
Én egyszer a Geszti Péterrel jártam így. Pedig vele is találkoztam korábban. Akkor persze jópofizott, mert nem volt még "hűdenagysztár", de amikor a körúton a baromi széles járdán nem fért el valami haverjával és összeértünk (pedig próbáltam kikerülni) és visszaszólt, hogy:
- Mit jössz nekem köcsög!? Nem tudod ki vagyok?
Akkor beletapostam volna az aszfaltba azt az öntelt senkit, ha a haverom nem fog vissza.
-
Vakegérke
félisten
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Én nagyon nem kedvelem Gálvölgyit, de ez az én dolgom. Pasaréti téren, az ABC-ben láttam, hogy legorombított valakit pusztán azért, mert amikor elment mellette, hozzá mert érni. Pontosabban a kabátjuk súrlódott. Utána felfuvalkodottan állt a pénztárhoz vezető sorban, arcán pöffeszkedő gőg, az orra meg majdnem meszes volt a plafontól.
-
válasz
Vakegérke
üzenetére
Ez aranyos történet!

A Gálvölgyi Jánossal kapcsolatos egy kicsit hasonló.
Szintén a '90-es évek közepén történt (úgy tűnik, hogy akkoriban találkoztam a hírességekkel). Néhány osztálytársammal együtt szilvesztereztünk, nálam, Pesten. Hajnalban kitaláltuk, hogy bemegyünk a belvárosba és megnézzük, hogy van-e még valami élet (végül csak hárman mentünk). Valami volt.
Már kezdett világosodni, amikor elindultunk hazafelé (gyalog) és az Asztória környékén jártunk, mikor észrevettem, hogy egy ismerős arc jön szembe. Szóltam is a többieknek. Meg is beszéltük, hogy tutira a Gálvölgyi. Nagyon el volt gondolkodva, zsebre dugott kézzel és felhajtott gallérral ballagott. Amikor egymás elé értünk, egyszerre köszöntünk rá:
- Boldog Új Évet Művész Úr!
Megállt, felnézett, elmosolyodott és azt mondta:
- Nagyon köszönöm fiúk!
...és mindhármunkat megölelt. -
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115
üzenetére
Mikor a kórháznál dolgoztam, sok színészt, sportolót, híres embert volt szerencsém látni. Egyszer a művésznő ült a hallban, és láthatóan szomorú volt. Odamentem, köszöntem, bemutatkoztam, és megköszöntem neki a kellemes perceket, amelyeket az ő szereplésének köszönhetek. Arcán szétáradt a mosoly, megköszönte a lelki simogatást, és kaptam két puszit.

-
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115
üzenetére
Én Csala Zsuzsától kaptam két puszit. Gondolom, ez is számít.

-
moonlight115
őstag
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Oh! Ha le is smárolt, akkor duplán!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
moonlight115
üzenetére
Egyszer Gálvölgyi János megölelt. Az is számít?

-
moonlight115
őstag
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Azt elhiszem.
Én legközelebb híres emberhez akkor jutottam, mikor Almássy Zsuzsa haját fodrászoltam párszor. Itt edzette a Jégvirágosokat. Nehezen boldogultam vele, mivel a füléhez "ragasztotta" a telefonját.
Ja, és Rőczey Ferenc zongoraművész a vizsgámon (az 5-6. évet 1 év alatt végeztem!) írásbelileg megdicsért.
És Szanyi Péter szobrászművészhez jártam szakkörre. Ez mind semmi a te hírességedhez képest! 
-
válasz
moonlight115
üzenetére
Azért nem volt ám egyszerű 16-18 évesen Törpapának szólítani egy nagy embert és úgy próbálni beszélni vele, hogy se tegezés (nem tudtam volna), se magázás (megorrolt volna) ne legyen benne.
De óriási élmény volt.
-
moonlight115
őstag
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Húúú, na most irigyellek!
-
válasz
moonlight115
üzenetére
Amikor hosszan beszélgettünk, szóba került, hogy gyerekkoromban meg volt kazettán Arany János Balladái, az ő előadásában és azt hallgattuk legtöbbet. Megkérdezte, hogy melyik a kedvencem. Mondtam, hogy gyerekként a Mátyás anyja, talán mert az könnyen érthető, illetve a Walesi bárdok, hasonló okból, de aminek az előadásmódja a legnagyobb hatással volt rám az az Ágnes asszony, pedig gyerekként nem is értettem, hogy miről szól.
Elszavalta nekem.
-
moonlight115
őstag
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Azta!

Jó ember lehetett... -
válasz
moonlight115
üzenetére
Nagyon meg fogsz lepődni!

Középiskolás koromban évekig dolgoztam a Pál-völgyi barlangban. Hétvégéken, nyaranta és akkor is, amikor kirúgtak a suliból.
A Pál-kocsma elég forgalmas hely volt, sokan jártak oda a környék lakói közül is, nem csak a látogatók és a barlangászok.
Eszményi Viktória (róla van egy jó sztorim) és Heilig Gábor rendszeresen jöttek és a kőfejtőben futtatták a vizslájukat, de a kocsmába is be-betértek. Sokszor az esti grillezésre, bográcsozásra, szalonnasütésre is jöttek.Törpapa is rendszeres vendég volt, de sokáig nem találkoztam vele, valahogy mindig elkerültem. Egy alkalommal viszont megjött a ki, piros Peugeot-jával, hogy megigya a szokásos 2 konyakot és anekdotázgasson kicsit, a vendégek legnagyobb örömére.
Én persze teljesen kész voltam, de mondták a többiek, hogy nyugodtan menjek oda hozzá és mutatkozzak be. Persze tömve volt a kocsma plusz nehezítésként, de azért odamentem.
- Művészúrigyművészúrúgyéselnézésthogyzavarom.....
- Ne bolondozz! Szólíts Törpapának, mint a többiek!Onnantól többször is találkoztunk, talán 5-6 alkalommal. Volt 2 eset, amikor üres volt a kocsma (ritka alkalom volt) és kettesben beszélgettünk. Másodjára már régi ismerősként üdvözölt és egészen hosszan beszélgettünk. Közel 2 órát, pedig ritkán maradt 1 óránál többet.
-
moonlight115
őstag
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Erre hogy került sor? Hol ismerkedtetek meg?
-
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Nagyon szerette Törpapa karakterét. Ő sem gondolta volna, hogy egy mesefigura lesz végül a "védjegye".
-
válasz
moonlight115
üzenetére
Bizony!
Még középiskolás koromban.
Volt, hogy kettesben beszélgetünk. Hihetetlen élmény volt. Ő mondta, hogy szólítsam törpapának!
-
moonlight115
őstag
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Ismerted személyesen?
-
válasz
moonlight115
üzenetére
Törpapa: Walesi Bárdok
Na, ő az igazi. Ismertem személyesen. Nem volt nála jobb ember és nem volt nála nagyobb színész.
-
moonlight115
őstag
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Ha a zöldséglevest összeturmixolod, akkor nem kell habarni - nem hizlal.
Pirított (esetleg fokhagymás) zsemlekockával fini!
Ollózat, tollazat, hollózat...
Szia netpeti!
Még mindig ilyen mérgesen nézel...?! 
-
válasz
moonlight115
üzenetére
Viccelődünk a hollóval????

-
netpeti98
addikt
Sziasztok! De régen jártam erre.

-
Naszóval, az receptek!
Az arab-indiai:
Mivel mindkét nemzet sok raguféleséget csinál én is ebbe az irányba indultam. Első körben az volt a lényeg, hogy mi a közös a két konyhában. Egy kevés hús és sok zöldség.
Az alap természetesen hagyma és fokhagyma valamint gyömbér volt (ez utóbbi inkább India).
A fűszerek is „felemásak” voltak, de indiai módra megpitítottam őket. Római kömény, szegfűbors, fahéj, csillagánizs, babérlevél, mustármag, koriandermag. Ez eddig mindkét konyha, de én raktam bele borsot és chilit is, ami megint csak India.
A húst megpirítottam a fűszereken és melléraktam egy csomó zöldséget. Paprika, cukkini, padlizsán, répa, paradicsom és gomba.
Az arab hatás miatt aszalt gyümölcs is került bele (esetemben datolya, de sárgabarack is jó, vagy szilva, akár mazsola is) , az Indiai hatás miatt pedig kurkuma.Nyilvánvalóan először a húst kell félig puhára párolni-sütni, a zöldségek csak utána kerüljenek bele. Hogyha az Indiai hatást szeretnénk erősíteni, akkor az aszalt gyümölcsöt hagyjuk ki és tegyünk hozzá kókusztejet, vagy tejszínt. Az arab hatás miatt a csípős fűszereket kell kihagyni (bors, chili, gyömbér).
Extra zöldségleves:
Alapnak megdinszteltem egy kevés hagymát, fokhagymát, gyömbért, paprikát. Mellé szórtam római köményt, finomra vágott rozmaringot, mustármagot, koriander magot és babérlevelet.
Apró kockákra vágott karalábé és krumpli került rá, valamint a répafélék felkarikázva.
Ezután jött a gomba és a karfiol, valamint a zöldbab.
A karfiol friss, zsenge volt ezért a torzsáját és a leveleinek az erét is beleszeleteltem.
Sőt, magukat a leveleket is beleraktam a végén, valamint egy kis leveles spenótot és zöldborsót.
Frissen őrölt bors jött a végén és nem tejföllel, hanem natúr joghurttal habartam be. -
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115
üzenetére
Örülök, ha tetszik. Zsuzsának van egy kimondottan verses lemeze: Kertész leszek
-
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115
üzenetére
-
moonlight115
őstag
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Ha kárognál, mint holló,
Kinyílna a zsebben az olló!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
moonlight115
üzenetére
Ettől azért kicsit
Geri Bátyó visít!
-
moonlight115
őstag
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Mahrenburg
S ha a rím néha sántít,
Mit se számít!
Mindig vár itt
Pár barát, ki vicces és fitt,
S ha csíp is kicsit,
Nem visít.
-
válasz
Mahrenburg
üzenetére
A rimhányás kétségtelen, ez tény,
És az igyekezet mindenképp erény,
De nálunk a minőség is számít
És ez a pár sor még nem ámít.
Nem csak a poéta és szakács figyel,
Szerettesd meg magad a többivel!
-
válasz
moonlight115
üzenetére
Az én memóriámat inkább hagyjuk. Nem normális módon működik.

Nehezen tudnám elmagyarázni. Én sem egészen értem. -
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115
üzenetére
Felcsinálták, megcsinálták,
utána meg eléd rakták. -
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115
üzenetére
Hogyha romlott az a leves,
joggal lesz beszéded heves. -
moonlight115
őstag
válasz
Mahrenburg
üzenetére
...csak ennyire tellett
Döntöttek a fejünk felett
S kihozták a romlott levet. -
Mahrenburg
őstag
válasz
moonlight115
üzenetére
Akkor ez jobb hely, mert nekünk se kellett,
Még az új leveseket sem, habár mindemellett
Szörnyű, hogy e hely ilyen leveseket ellett,
S tőlük irányunkba csak ennyire tellett...
-
Vakegérke
félisten
válasz
Mahrenburg
üzenetére
Rég láttunk, fűzfapoéta
most mi vett rá arra,
hogy ismét megjelentél?
Legjobb volt, mit tehettél.Nagyon igaz, a kaja nem tréfa,
főzze bár Ilonka, vagy Béla,
ha szakács, hát remekeljen,
hogy megverni őt ne kelljen! -
moonlight115
őstag
válasz
Mahrenburg
üzenetére

-
moonlight115
őstag
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Hogy működik a te memóriád?
Szerintem arra a történésre emlékszünk vissza, amihez valamiféle érzelem társul. -
Na, receptek előtt egy érdekes sztori. Konkrétan mai történet.
A lakással kapcsolatban kellett ügyintézkednem, ezért nem mentem dolgozni. Amikor „menet közben” hazajöttem, láttam, hogy valami levél van a postaládában és nem vártam semmit.
Kiderült, hogy a földhivatal küldött 3 (igen 3 !!!) levelet annak, akitől 13 éve vettük a lakást.
Kicsit meglepődtem.
Emlékeztem, hogy (k.b.) hová költözött és rákerestem. Kiadott egy számot és kiderült, hogy tényleg ő az. Pedig azóta már onnan is elköltözött (mint utólag kiderült). Felhívtam és elregéltem neki, hogy mi a szitu.
Most volt itt nemrég és elvitte a leveleket. Nagyon hálás volt. Még egy finom alma cider-t is hozott köszönetképpen.Ki volt akadva, hogy még emlékeztem rá. Amikor azt is mondtam, hogy akkor milyen autója volt, akkor végképp kiakadt.
„- Hogy a fenébe emlékezhet erre?”Nem közöltem vele, hogy az én memóriám egy kicsit másképp működik, de ez egy jó élmény volt, szerintem neki is.
-
válasz
moonlight115
üzenetére
A pénzsóvárság mindig nagy úr!

-
moonlight115
őstag
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Csak azt nem értem, hogy lehetnek ilyen ostobák. 3 leves, 3 ember elmeséli fejenként tíznek...+ én 30-nak minimum. Azok továbbadják a jó hírt...

-
válasz
moonlight115
üzenetére
Mondjuk eleve nem kellene lejárt kaját felszolgálni, de ha már valami probléma van az étellel, az a minimum, hogy nem kell fizetni.
Nem csak azért, hanem semmiért sem. -
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115
üzenetére
Jobb helyeken ilyen esetben nem kell kifizetni a kaját.
-
moonlight115
őstag
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Ha már kaja...
Szombaton osztálytalálkozón voltam, a Drót bisztróba mentünk, előre lefoglaltuk a helyet. Ez egy viszonylag új, menő hely, szép tágas, klíma stb. És képzeljétek: romlott húslevest adtak!
Csak hárman kértük azt, én kóstoltam meg először. Visszavitettük, aztán jött a pincér, hogy elnézést...hozhat-e új húslevest, most lett kész, egy lagzira főzték. Hihetetlen! Azt hitték, nem vesszük észre??? 3 tányér levesen akartak spórolni? Elképesztő. Alig volt vendég. Nem olcsó hely. És egy normális sütijük se volt, csak karamellkrém. Végül hideg baracklevest ettem, volt benne egy gombóc fagyi. Meg jegeskávét. Az újdonfőtt húsleves persze úgy nézett ki, ahogy a nagykönyvben meg van írva. A többiek szerint fincsi volt, de én már nem mertem megkockáztatni. 
-
válasz
Vakegérke
üzenetére
Gulyás / babgulyás az alap, de egy pörkölt sem lebecsülendő marhalábszárból.

Legutóbb marha nyakból és sertés lapockából csináltam vegyespörköltet egy kevés gombával. Egészen kiváló lett!
Hódika: Nekem már konkrétan felforrt az agyam múlt hétvégén. Nagyon gyors kajákat csináltam, de arra sem nagyon emlékszem, hogy mit. 35°C volt a lakásban.
Amúgy bármikor szívesen látlak, hogy palacsintát süss nekem!
Összeszedem a gondolataimat és jönnek a receptek is!

Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 92%
- Hp, Dell, Lenovo gyári 65W USB-C / Type-C töltők, tápegységek
- Xiaomi 12T /8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ő is atomfizikus, nukleáris hulladékkal foglalkozik.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A közeljövőben sem lesz sok időm sajna.