- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
Aktív témák
-
moonlight115
őstag
válasz
Geri Bátyó #28899 üzenetére
Útra kél a mókutymadár,
Amerre a madár se jár.
Meghódítja a kék eget,
A napocskára ránevet,
Bárányfelhőt terelget,
Csillagoknak énekelget,
S a Holdnak suttog verseket. -
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115 #28896 üzenetére
Térdcsakodva röhögős smiley nincs. Így:
-
Vakegérke
félisten
Egyik lakónk boxoló pályafutásáról mesél egy vendégnek.
-
Vakegérke
félisten
Egyik ezermester mókutykánk csinált egy madárodút, és épp átadja az új lakónak.
-
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115 #28890 üzenetére
Hát éppen ez a baj,
ezért van a sok jaj,
de ha most gondban van,
marad az otthonban. -
Vakegérke
félisten
Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak,
naaagy bánata van a mókutykamadárnak. -
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115 #28886 üzenetére
Milyen szépen lobog az ellenszélben a farka...
-
moonlight115
őstag
válasz
geprombolo #28874 üzenetére
Mókutyozzunk tovább!
Én mint (egyik) keresztanya, megajándékoztam Szőr Marcellt élete első gördeszkájával. Nézzétek, milyen ügyes:
-
Vakegérke
félisten
válasz
Nézd, a zsiráfközösség egyik prominens tagja is meglátogatta a Mókutyotthont, és baráti nyelves puszival bizonyította, hogy nem közömbös a lakók iránt.
A fene se tudja, hogy meddig tart még a mókutymánia. Sajnos egyszer minden jónak vége szakad. Hadd köszönjem meg azt az örömet, amelyet okoztál nekünk hirtelen jött ötleteddel.
-
Vakegérke
félisten
Készül az ebéd.
-
greenity
senior tag
Mókutyaink ennyire szeretik a mogyorót
-
greenity
senior tag
válasz
Mindenkit szívesen látunk még mindig
-
-
Vakegérke
félisten
válasz
Geri Bátyó #28878 üzenetére
Ha nem változott volna a számítási módszer, már őstag lennél.
-
Geri Bátyó
addikt
Módosítottam az adatlapomat és közben felfigyeltem pár apróságra.
A szakmai és közösségi hozzászólásaim összege jelenleg 777 a blogok/lokál pedig nemsokára eléri a 4000-et, valamint nyár elején betöltöttem az 5. évemet a PH!-n! Erre csak azt tudom mondani, hogy feltörtem, mint a huszár segge! -
siskad
őstag
válasz
nem tudom. én mikor idejöttem ez a mókutyozás volt. én még nem vettem részt ilyen játékokban.
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
Nekem mindegy, mert mostanában a játékokban nem veszek részt! Mea Culpa!
Nem a játékok hibája, én nem vagyok erre hangolódva.
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
Vakegérke #28873 üzenetére
Az jó dolog!
Anyukám második férjéről sajnos nem tudok semmi jót mondani.
Miután ő meghalt, anyukámnak volt egy hosszú kapcsolata. Ő viszont nagyon rendes volt, de anyukám - a korábbi rossz tapasztalatok miatt - nem tudott megbízni benne , így sajnos elüldözte maga mellől. Most van egy élettársa (talán úgy 6-7 éve) és jól megvannak!
Nem egy könnyű ember, de jószívű és szereti anyukámat (anyukám is őt), ezért nem foglalkozom azzal, ami számomra zavaró, de az nem is lenne helyénvaló. Ő is pont így viszonyul hozzám. Vannak olyan tulajdonságaim/viselkedési formáim, ami számára nehezen elfogadható.
Sosem fogunk egymás nyakába borulni, de tiszteljük és elfogadjuk egymást, mert ugyan az a fontos mindkettőnknek: az, hogy anyukám boldog legyen!
Ez pedig egy nagyon szoros kapocs kettőnk között! Mindig örülünk egymásnak, amikor találkozunk és keressük egymás társaságát de nem azért mert "kötelező". -
geprombolo
őstag
Gyerekek, szeptemberben is folytatjuk a mókutygyűjtést, vagy mellette játszunk mást is? Nem mintha bánnám, olyan aranyosak!
Odáig vagyok értük! És ahogy elnézem a rokonság is néha belátogat a mókutyházba, van már itt monguszta is, mókutynak álcázva, de sebaj, ha Zöldike nem problémázik vele, akkor a Kincstár őket is eteti jó szívvel. És itt van Mókutymama is, igazi európai őshonos
-
Vakegérke
félisten
válasz
Geri Bátyó #28872 üzenetére
Valahogy így, de volt mostoha faterom, akire egy rossz szót se mondhatok.
-
Vakegérke
félisten
válasz
Geri Bátyó #28870 üzenetére
Nekem csak egy nagyanyám volt, semmi több.
Apai ágon "árva" voltam, hiszen két éves koromban hazatelepültünk, a fater viszont Ungváron maradt. Soha nem láttam a szüleit, legalábbis nem emlékszem rá.
Anyai nagyanyám már akkor külön élt (valószínűleg el is vált) a férjétől, amikor én még meg sem voltam. -
Geri Bátyó
addikt
válasz
greenity #28869 üzenetére
Hűha! Ideális esetben a szokásos 4 helyett 8 nagyszülőd lehetett volna!?
Azért ez nem semmi!
Azt viszont sajnálom, hogy a "szerzett" nagyszülők nem váltak be.Nekem is volt egy "pót" nagyszülőm, bár nem azért, mert valamelyiküknek az élettársa lett volna. Apai nagymamám húgáról van szó. Mindegyik nagyszülőmnek volt testvére (volt, akinek több is), de egyedül vele volt tényleges kapcsolatunk. Fura egy szerzet volt, inkább barát, mint idősebb rokon, de ettől függetlenül nagyon tiszteltük és szerettük.
Sokszor fegyelmezett is minket. Amikor rossz fát tettünk a tűzre, mindig bokán rúgott!
Most halt meg nyáron (83 éves volt). Az utolsó néhány hónapot leszámítva szellemileg teljesen rendben volt. Nagyon jókat lehetett beszélgetni vele. -
greenity
senior tag
válasz
Geri Bátyó #28868 üzenetére
Nekem 3 nagyapám és 3 nagyanyám volt.... Volt az anyai nagyapámnak is élettársa, de mivel nem ismertem nem tekintettem nagyanyámnak. Anyai nagymamámnak is volt élettársa, de mivel vele találkoztam, de 2 szónál többet nem beszéltünk, így őt sem.. Az apai nagyszüleimnek viszont mindkét esetben a párjukat nagyszülőmnek tekintettem.
Amióta apai nagypapám meghalt valahogy az élettársa nem kedvelt személy körünkben, előtte sem, de akkor a papa miatt elviseltük... -
Geri Bátyó
addikt
válasz
greenity #28867 üzenetére
Nálam a nagyszülő kérdés teljesen szokványos volt (sajnos már egyikük sem él), viszont a szülő-testvér dolog egy kissé bonyodalmas.
Apám második feleségét 3 éves korom óta ismerem, de csak jóval később váltak el a szüleim és jöttek össze ők. Fura egy helyzet volt, de valamilyen szinten meg is könnyítette, hogy ismertem és szerettem.
A nővérem velük élt én anyukámnál maradtam. Anyukám második férje, hááát... hogy is mondjam... jó, hogy hamar meghalt.
A féltestvéreim pont olyan testvérek, mint a nővérem. Semmi különbséget nem érzek csak azért, mert más az anyjuk, mint nekem.
Apám második felesége (pedig nem velük éltem) nekem is egyfajta második anyám és pont úgy szeret, mintha ő szült volna.
Röviden: Van egy apám, 2 anyám és 5 testvérem! -
greenity
senior tag
válasz
Geri Bátyó #28866 üzenetére
Értelek, nekem még mind a kétésfél nagymamám él, nagypapáimból pedig a két vér szerinti már nem. Egyikőjüket nem nagyon ismertem, talán ha 3x találkoztam vele, 2004-ben halt meg tippre.
Nálunk a családi viszonyok elég viccesek, ezért van az, hogy nálunk az apa-anya-gyerekek kör tart nagyon ki egymás mellett -
Geri Bátyó
addikt
válasz
greenity #28865 üzenetére
A nagypapámat is szerettem (nem állt annyira közel hozzám, mint a nagymamám) és manapság is viszonylag gyakran eszembe jut, pedig több, mint 10 éve halt meg.
Tőle is sokat kaptam, de az ő halálát sokkal könnyebben elfogadtam.Vele kapcsolatban azt tartom jó dolognak, hogy nem is emlékszem, hogy melyik évben halt meg (Közel volt a 82-höz és mivel 1919-ben született, lehetett 2000, vagy 2001 is), mert nem az a fontos, hanem amik előtte történtek.
Remélem, hogy egyszer a nagymamámra is így tudok gondolni! -
greenity
senior tag
válasz
Geri Bátyó #28858 üzenetére
Nekem nagypapám volt ilyen személyiség.
Folyton találok valamit pakolás közben és mindig eszembe jut.
4 éve meghalt és még mindig itt tartok.
Majd alakul ez is, de az emlékek nem vesznek el -
Geri Bátyó
addikt
válasz
Vakegérke #28863 üzenetére
Én valószínűleg azért gondolok rá ilyen sokat, mert csak nemrég halt meg. Ahogy telnek az évek, biztos ritkábban fogok és nem a veszteség, hanem az emlékek jönnek majd elő.
Amikor eszembe jut, mindig a konyhában látom. Legendásan jó töltött csirkét csinált!Na, meg a húsleves, a vadas krumpligombóccal és persze a sütemények!
-
Vakegérke
félisten
Ha már nagymamákról van szó, az enyém 1964-ben, 61 éves korában halt meg. Fájdogált a gyomra, forró fedőt szorított rá, úgy könnyebb volt elviselnie. Anyám végül meggyőzte, elmentek a körzeti dokihoz. Beutaló a Bajcsyba, sebészet. Felnyitották, összevarrták.
Temetésén a sírásók hógolyóztak.
Nem túl sűrűn gondolok rá, de ha eszembe jut, érdekes módon szinte mindig azt látom, hogy lóbálja a faszenes vasalót. -
moonlight115
őstag
válasz
Geri Bátyó #28861 üzenetére
Most rohanok lakkot szívni (fránya szipus munkahely...
), de ha hazajöttem, lefordítom, jó?
A sírás jót tesz...
, tudod, a stresszhormonok!
Tükröm, tükröm - az antik világ nagy jelentőséget tulajdonított a tükröknek, legendák stb.
Láttad Kiefer Sutherland filmjét, a Tükröket? -
Geri Bátyó
addikt
Érdekes, hogy most a hangulata miatt ezt a számot hallgatom. Tényleg csak a zene miatt.
"Lie!
Lie!Broken mirror
Seven years of stolen luck
I try to fix you one more time but I must let it die
The dream that we'd survive, cut my throat if I tell a lieSet it free, lost ambition
I overthought my place in your life
Set it free, superstition
I gave up on this fairy tale lieBlind man's wisdom
Cross my heart but it's a lie
I kept us going the last time
You used one of your nine lives
I gave up all of mine, cut my throat if I tell a lieSet it free, lost ambition
I gave up on this fairy tale lieIn the world that I created, I'm intoxicated
In the world that I created, I'm intoxicated
In the world that I created, I'm intoxicatedSet it free, lost ambition and now I won't look back
I've turned my back, I'm off the ground
And now the air I breathe is poison free
I'm freedom boundSet it free, lost ambition
I gave up on this fairy tale lie"Nem beszélek ángliusul, úgyhogy nem sok fogalmam van arról, hogy miről szól, viszont ez a versem is eszembe jutott, de szintén csak a hangulata miatt.
Semmi közük a mostani gondolataimhoz és egymáshoz sem, viszont mindkettőben szerepel a törött tükör.
Fura.
Ja és az aláírásom is a tükrökről szól, aminek valójában megint nincs köze semmihez. -
Geri Bátyó
addikt
válasz
moonlight115 #28859 üzenetére
Neki is volt egy ilyen öreg darálója! Nem tudom, hogy mi lett vele, de most is magam előtt látom, ahogy gyerekként tekergettem!
Sok szép emlék fűz hozzá, de leginkább ilyenkor jut az eszembe, amikor a szeretet kerül szóba.
Sok rokon és barát halálát megéltem, de a nagymamám az egyetlen, akire gondolva szinte mindig elsírom magam, pedig már 37 éves vagyok és ebben a korban talán már nem kéne. Meg talán már amúgy sem kéne. Nem is jellemző rám. -
moonlight115
őstag
válasz
Geri Bátyó #28858 üzenetére
Elhiszem.
Én is szerettem a nagymamámat. 8 éves voltam, mikor meghalt. Mindig ő és nagypapa vittek minket - a bátyámmal - Lillafüredre kirándulni. Azóta a vízesésről ők jutnak eszembe. De fura, a kávédarálóról is. Volt egy fából készült, kézzel tekerős darálójuk, imádtunk azzal játszani, vagyis darálni, örültünk, ha megengedték. -
Geri Bátyó
addikt
A kisebbik öcsém most nálam lakik. Nem sokáig, csak úgy 2 hétig, ami szombaton "lejár".
Amikor itthon vagyok, sokat beszélgetünk, főleg a családról, ami legtöbb esetben inkább minket, testvéreket jelent. Hiába vagyunk féltestvérek (a nővérem édestestvérem, a két húgom és a két öcsém féltestvérem) hivatalosan, a valóságban ennek semmi nyoma sincs. Nem is tudom, hogy tudnék másképp gondolni rájuk.
Most, hogy hamarosan hazaköltözik Apámékhoz, gondolkodtam el azon, hogy miért van ez így.
Mondhatnánk, hogy ez természetes, de nem lenne igaz. A neveltetésen múlik, amit én leginkább a nagymamámtól kaptam meg. Nem tudom hogy miért jutott eszembe most, ennek kapcsán, de talán nem véletlen.
Nem véletlen, mert 1 éve, hogy meghalt. Írtam is róla. Azt hiszem, hogy az Ő élete a feltétel nélküli szeretetről szólt.Hiányzik. Nagyon.
-
greenity
senior tag
válasz
Geri Bátyó #28856 üzenetére
Ez ismerős
Mármint nagyrészt én is így működöm, némi kiegészítéssel, akkor viszont eléggé szégyellem magam utána. -
Geri Bátyó
addikt
válasz
greenity #28847 üzenetére
Én ebből a szempontból (is) fura szerzet vagyok. Nem szoktam megsértődni. Nálam a sértődés azt jelenti, hogy alaptalan, vagy kevés alappal bíró, mondhatni mondvacsinált problémára reagál valaki negatívan.
Viszont engem is meg lehet bántani. Ahhoz viszont alapos ok kell és olyankor nehezen bocsájtok meg. Sokan ezt nem értik.
Másrészt az is előfordult már, hogy olyan dolgot vettem bántásnak, ami korábbi "élményeim" alapján az, de az illető teljesen jóhiszemű volt, mert nem gondolta, hogy ez nekem rosszul fog esni. Amikor kiderült, hogy miről van szó (egyszerű félreértés), akkor én éreztem kellemetlenül magam.(#28855) greenity: Mindjárt olvasom!
(#28857) greenity: Azzal, hogy korábbi rossz élmény alapján ítéljük meg valakinek a viselkedését, gyakorlatilag mi bántjuk meg őt és emiatt teljesen jogos, hogy rosszul érezzük magunkat.
-
greenity
senior tag
válasz
moonlight115 #28854 üzenetére
köszi ez kell, bár most kicsit szemétládának érzem magam emiatt...
-
greenity
senior tag
válasz
moonlight115 #28852 üzenetére
Van
halálra eszik magukat
Én meg itt szenvedek a szerencsétlen jegyzetekkel...
-
greenity
senior tag
De vannak akik raktároznak
-
greenity
senior tag
Vannak sértődékeny egyének
-
Vakegérke
félisten
válasz
Geri Bátyó #28842 üzenetére
No, erre egész frankón lehet vonaglani a rúdon.
-
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115 #28840 üzenetére
Előzetesben van, még nincs ítélet.
-
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115 #28837 üzenetére
Csajokat futtatott, kihasználta őket, lenyúlta a pénzüket, nem riadt el a veréstől sem.
-
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115 #28835 üzenetére
Könnyelmű, léha életmód. Gyakran végződik rács mögött az ilyen karrier.
-
Vakegérke
félisten
válasz
siskad #28833 üzenetére
Khm... Lehet, hogy ledér lányok szórakoztattak távollétedben?
-
siskad
őstag
válasz
moonlight115 #28832 üzenetére
Nem...
Vakegérke: igen.
-
siskad
őstag
Újra itt vagyok! Szabadságnak vége...
-
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115 #28824 üzenetére
Ilyen fincsi ital után nem csoda, ha anyukája elvitte levegőzni.
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
moonlight115 #28818 üzenetére
Kívánságod parancs! Frissen facsart kókusztej!
Nehogy szomjazzon a kis lovagunk!
-
greenity
senior tag
mókutyaink barátkoznak
-
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115 #28820 üzenetére
Véres Mari köllött vón, de győzött a lustaság.
-
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115 #28818 üzenetére
Cirka 1 deci vodka volt műsoron. Jól jött volna a paradicsomlé, de nem volt itthon, arra meg lusta voltam, hogy menjek venni.
Ez is egy állomás, nem több.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #28815 üzenetére
Hogy tudtál ennyire szép pontot szerkeszteni?
zöldike
Zsebibabát játszik a kis aranyos...Geri Bátyó
Köszi a köszöntést! Ha erre jársz, lécci hozzál kókusztejet, az a kedvence a kis ínyencünknek.Egérke
Tegnap füledig ért a bokád, vagy fordítva? -
greenity
senior tag
A legnépszerűbb kis lovagunk
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #28805 üzenetére
.
-
Geri Bátyó
addikt
Na, jól lemaradtam a névadóról!
Ezúton gratulálok legújabb lovagunknak! Soká éljen szőr Marcell!
-
Vakegérke
félisten
Heeej, ha ezt az én galambocskám, kyrabaybee...
-
greenity
senior tag
Szuper
Köszönjük szépen
A picik ilyet kapnak ünneplésül -
moonlight115
őstag
válasz
geprombolo #28810 üzenetére
Koccintsunk az új kis lovag, Szőr Mogyoróssy Marcell tiszteletére!
Éljen soká!
Éljen soká!
-
geprombolo
őstag
válasz
moonlight115 #28804 üzenetére
Hát ha már ilyen szépen kértek, itt vagyok és jelenlétetekben ünnepélyesen lovaggá ütöm a világ, sőt, az egész Galaktikus Pingvinbirodalom legfiatalabb lovagját, Szőr Mogyoróssy Marcellt.
Keresztapja: Vakegérke
Két keresztanyja: greenity és moonlight115
És hogy megszégyenítsük a szellőtől megriadt pestieket, mi a lovagunk tiszteletére igenis rendezünk tűzijátékot, az ovi udvarán! -
netpeti98
addikt
válasz
-
greenity
senior tag
válasz
ez de jó
-
Vakegérke
félisten
válasz
-
moonlight115
őstag
Friss fotó készült. Marcell és netpeti. Máris jó barátok lettek.
-
moonlight115
őstag
válasz
greenity #28801 üzenetére
Óóóóóh, kép a jövőből!
Hiába, na, a Galaktikus Pingvinbirodalomban még ez is lehetséges.Ezúttal ünnepélyesen bejelentem, hogy a Birodalom, és benne a Zöld Mókutyotthon új lakóval gyarapodott.
Neve: Mogyoróssy Marcell. Szőr csak akkor lesz, ha az uralkodó lovaggá üti.Tráráááááá!
Keresztapja: Vakegérke
Két keresztanyja: greenity és moonlightÜdv. néked netpeti!
Ezt a fotót kerestem...te megtaláltad!
-
netpeti98
addikt
Ennek örömére még egy dalt is eljátszanak:
Üdv netpeti98
-
Vakegérke
félisten
válasz
moonlight115 #28794 üzenetére
Na, keresztmutter, ünnepélyesen hirdesd ki fennhangon új lakónk nevét. Így válik hivatalossá.
-
greenity
senior tag
Ilyen lesz ha nagy lesz Mogyoróssy Marcell
Aktív témák
lo ...
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest