Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3240) Zolee11


Zolee11
senior tag

Én még mindig kiállok amellett, hogy nem véletlenül nem változtatnak a működési elveken, egyértelmű hibaként, baljós dologként van ez a fejparkolás kezelve, pedig nem tudok olyan bizonyítékról, ami megerősítené ezt a félelmet. Nem hiszem, hogy a szerverekbe szánt daraboknál átállítanának bármit is, és elég sok felhőtárolóban van/volt Green is, a statisztikák nem mutattak kiugró hibaarányt.
Mellesleg ennek a kezelhetőségét csak azért adták ki, mert bizonyos körülmények között problémát okozhat a fejparkolást okozó üzemmód. Nem amiatt, hogy tönkremennek ettől a merevlemezek, korábban már linkeltem az ehhez tartozó leírásokat. Tehát itt mindenki, "megmondások" alapján, a gyártó ajánlásával szembemenve, módosítgatja a merevlemezek működését. Ezt azért érdemes végiggondolni.

Természetesen azt is megértem, hogy egy notebookban számít az, hogy mennyit eszik a merevlemez, de egy desktop gépnél ez a pár tized watt jelentéktelen, akkor miért parkoltatják a fejet ahogy lehet? Egy rendszerlemeznek szánt blue esetében ez eleve jelentős ostobaságnak tűnik, a black esetében eleve nincs is ilyen. Mindenesetre nehéz kiigazodni, hogy mitől kell valójában tartani és mitől nem.

no brain, no problem

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.