Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3220) Zolee11 válasza szaszlaci (#3219) üzenetére


Zolee11
senior tag

A 2015 Q3-as cikkben pl. van Green statisztika.
Én azt mondom, hogy a Green rossz híre azért alakult ki, mert itt a fórumokon túl van lihegve a téma. Egy külföldi értékesítési site-on is látni, hogy a visszajelzések nem kiugróan rosszak, értelem szerűen a minőségbeli eltérés érzékelhető, hisz pl. a black drágább is, de valóban tartósabb is, de nem annyival, hogy a másikat ezért ipari hulladéknak kelljen nevezni, ez túlzás, akárhogy is nézzük. Nagyker statisztikáját láttam évekig, érdekes nem láttam a kiugróan rossz számokat.
Vagy nézzük a milyen HDD-t vásároljak topic-ot. Green az kizárt ott a RED, mert az nagyon jó, aha, nézzünk már utána külföldi NAS-al foglalkozó fórumokon, azért azokkal is elég sok nyűg van, és van példa arra is, hogy a végén maga a WD küld BLACK szériát a RED helyett. De persze mindenekfelett sose szabad elfelejteni, hogy az elégedett felhasználó nem panaszkodik, csak az aki nem elégedett, így belőlük sokkal több van minden felületen. Természetesen azért a NAS-ba én is RED-et tettem pár hónap után.

Teljesen félreértetted a terheléses problémát, így félre is magyarázol. A kérdéses lemez nem rendszerlemez, mivel én sose tennék egy ilyen szériát rendszerlemeznek, aki megteszi meg is érdemli. Egy adattárolóról beszélünk, ahol nincs virtuális memória se lapozófájl, csak pl. 5 program ami épp onnan olvas vagy ír. És itt az össz másolási vagy írási teljesítményre gondolok, a rendszernek egyéb síkon semmilyen lassulása nincs.

Ráadásul te azzal kezdted, hogy ha a gyártó azt mondja, "adattároló", akkor azon nem lehet rendszer használható sebességgel. Kinek mi a használható? Számomra (is) idegtépően lassú, évezred a boot, lassabb a működés is, érezhetően lassabb. Egyetlen egyszer találkoztam ilyennel, egy gépet hoztak hozzám, hogy lassú, nagyon lassú, csináljak vele valamit. Csináltam, kapott egy BLUE-t, átmásoltam a rendszerképet, és utána nem győztek hálálkodni...
Sokan csak SSD-t használnak rendszer alá, te meg itt azt akarod megmagyarázni, hogy egy zöld meghajtó is jó rendszernek? Ez ugye csak vicc? :)

Elolvastam. Te beszéltél még pár órával ezelőtt "wdidle3 üzemmódról"
Mint írtam, elírtam, IDLE 3 üzemmódról van szó, ezt fejti ki a link alatt a cikk. Tehát ezért linkeltem, ha nem érted, mert nem tudsz angolul, akkor négyszíves ezt írd, és ne "melléválaszolj". :)

Majd megnézem az új green-t is, mert elég szépen gyűjti a parkolások számát, ha tudja kezelni a segédprogram, akkor állítok rajta. Ha működik, akkor abból baj nem lesz.

Én nem csak fórumban legénykedek, mert megtanított az élet, hogy aki puhány azt eltapossák, szóval igen, nekem nem magyarázza senki meg a zöld csavarról, hogy piros, és az már az én bajom.
Szerintem és sokan mások szerint is, a selejtes termékek nagy része még a garancia időn belül elpusztulnak, ami kibír 2-3 évet aktív használat mellett, és itt most nem szerver szintű terhelésről beszélek (ahol ráadásul a sok merevlemez rezonanciája sem épp ártalmatlan), az nagy valószínűséggel még elmegy jó pár évet.

[ Szerkesztve ]

no brain, no problem

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.