Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3204) Zolee11


Zolee11
senior tag

Sziasztok!

Már akkor is használtam green vinyókat, amikor a probléma napvilágot látott. Mindegyiket átállítottam ahol erre szükség volt, természetesen csak green merevlemezekről beszélek, és ahol 8 mp volt az alapérték.

Viszont mai szemmel újragondoltam a cikket is:
"Ez a szolgáltatás a HDD 8 másodperces kihasználatlansága után parkoló módba helyezi a fejegységet, és lekapcsolja az úgynevezett Idle 3 módban történő működéshez nem szükséges elektronikát. Ez alapvetően egy nagyon jó eljárás az energiahatékony működés biztosítására, de a visszajelzések és a tesztek szerint számos operációs rendszer, illetve program képtelen megfelelően kezelni az Intellipark funkciót. Ez azt eredményezheti, hogy a merevlemez rendellenesen fog működni, vagyis a rendszer folyamatosan ki-be kapcsolja az Idle 3 módot, ami a fejegység állandó leparkolását és felébresztését vonja maga után.Természetesen a hibás működés nem tesz jót a terméknek, hiszen amellett, hogy a teljesítmény visszaesik, még a merevlemez élettartama is csökken."

Ergo, maga a 8mp-es parkolás nem probléma, hisz a mai napig így gyártják a green lemezeket, jó esetben, ezeket valóban adattárolásra használják, és nem rendszerlemezként. Tehát erre lettek tervezve.
A WD oldalán ma már meg sem találtam a WDIDLE3 nevezetű alkalmazást, eltűnt. Gondolom a probléma jelentősége elévült, hisz nincs olyan rendszer vagy program ami esetleg nem tudná kezelni ezt a funkciót. Legalábbis nem valószínű, hogy valaki használná.

Javasolnám, hogy írjatok egy újabb cikket, hogy a probléma valóban probléma-e, vagy sem. Érdemes-e ezzel foglalkozni vagy sem. Sosem volt garantált a működése a segédprogramnak, mára el is tűnt, de a fejleményekről nem írt senki, jó lenne tudni mi a tényéllás a mai napon ezzel kapcsolatban. Érdemes lenne megkeresni magát a WD-t is a témával, hogy ők mit mondanak erről.

no brain, no problem

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.