Hirdetés
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MK VII
veterán
Hehe.. Mindenki eladta a kártyáját, az enyém meg kimúlt (HD6950) szerencsétlen már 3 hete. Szóval a helye megvan az újnak. IGP teszi a dolgát addig is míg megvásárolható lesz a 470, 480.

-
mlinus
őstag
az AOTS-ban majdnem 100%-osan skálázódnak a multi gpu-s rendszerek. Ez gyakorlatilag nagyon ritka... nem kell semmilyen színű poló ahhoz hogy az ember megnézzem pár mostanában készült cf/sli tesztet

dx11-ben cpu limit(főleg AMD-n), béna vagy csak megkésett sli/cf profliok, microstutter és egyéb nyalánkságok akadályoz. dx12-ben pedig a fejlesztőn múlik hogy van-e támogatás vagy nincs. Az eddig megjelent dx12 gamek közül csak egyben van....
-
syberia
veterán
-
SetCHOO.
aktív tag
Ebben a gondolatmenetben osztozkodunk. Sejtetem a régi szériák érték vesztését az új generáció kijövetele miatt. Ehhez kellet az AMD stratégiája is.
1 hónapja én is eladtam a 7970 6Gb karimat. 1,5 évig használtam és 0 forint bukóval adtam tovább. Ilyen jó VGA-m még nem volt!
Most egy 4670-el várom a Polarist.
-
.LnB
titán
Legyen igazad, legyen is elég.
Ha valóban 980 szintű lesz akkor nem veszek kettőt.(#193) mlinus: "160ért már olyan vga-t is kaphatsz ami 1 gpu-val lenyomja a 2x480-at átlagolva" Ennek jelenleg pont annyi valóság alapja van mint, hogy 2x480 egyenlő egy 1080-nal. A különbség annyi, hogy te zöld "poló"-ban mondod ezt én piros "pólóban" várom azt..

(#194) Z10N Igen kapcsolatban vagyok a kollégával privátban, érdeklődök. Ahogy írtam Ausztria is játszik. Képlékeny. Kicsit túl reagálom én most ezt a dolgot.

-
mlinus
őstag
160ért már olyan vga-t is kaphatsz ami 1 gpu-val lenyomja a 2x480-at átlagolva. A CF/SLI skálázódás nagyon vegyes, és rengeteg játék nem is támogatja, a kismillió idegesítő bugról nem is beszélve. DX12-ben egyetlen egy """"játék"""" támogatja a multigpu-t, az pedig az AOTS(nem hiába az van az amd pr slide-ban).
több gpu csak a csúcsnál érdekes, mert ott már nincs következő lépcső.
-
ukornel
aktív tag
Szerintem ha FullHD monitoron játszol, egy 480-as bőségesen elég lesz. Kettő overkill lenne, mint ahogy 1080-re a 1080 is az
A multiGPU skálázódás amúgy is erősen játékfüggő, és a hírek szerint a jövőben ez csak romlani fog. Persze később, amikor már nem nyitóáron veszed meg, vásárolhatsz hozzá még egy kártyát, ha mégis úgy látod, hogy igényled.
Ez az én privát magánjellegű, laikus véleményem. -
.LnB
titán
Tényleg most olvasom, hogy Typical power-nek 100W-ot írnak. (pedig nekem abu küldte a linket
csak figyelmetlen voltam)Az árakat és a teljesítményt kellene már csak tutira tudni. Mert baromi izgató, hogy két VGA-m legyen. Na de az kb 160ezer huf. Aztán eddig a legdrágább VGA-m 70k volt.
Lehet itt álmodozni, aztán ha mondjuk The Division-be hoz egy 390-es szintet akkor hoppon maradok/maradunk. Az könnyítené meg a döntést amit korábban írtam, ha 2db elérné az 1080 szintjét. És nem firestrike tesztben, hanem konkrétan játékokban!Hogy őszinte legyek, be vagyok zsongva mint valami ovodás, és baromira félek, hogy ne szívjam meg.

-
ukornel
aktív tag
"Mára eljutottunk oda hogy a középkategória 60-120 e a csúcs meg 160-260 e ft."
Az a durva, hogy most a GTX1080 Founders Edition 260-280ezer Ft az Iponon.
Persze, ez a Founder Edition, boltból, garival, ÁFÁval - de ez még "csak" a felső kategória, egyáltalán nem a csúcskártya, mert fél év múlva jön az űberbrutál GP102, a pletykák szerint +50% krafttal, ami bizonyára az árazást is még tovább fogja súlyosbítani...Annyit lehet remélni, hogy a GP104,102 ellen induló Vegák árversenyt tudnak kelteni.
#190 mlinus
Igazad van, az árfolyam alakulása is sokat rontott az összképen. De akkor is 700$ egy nem csúcskártya... -
Z10N
veterán
Abunak elhiszem a 100W-t, de mashol is max 120W-t mondtak. Eleve 150W-t tudna felvenni a +6pinnel. Csutkan meg nem jarhat
Dx11-nel 4gb lenne, mivel tukrozi, de dx12-nel osszeadodoik azaz 8gb lesz. A skalazodast mar mutattak a gtx1080 aots tesztnel. Elvileg dx12-nel nagyon hatekony lesz, ha megirjak normalisan a multi adapter tamogatast. -
.LnB
titán
Én a 480-ra 150W-ot olvastam TDP-nek. Mondjuk lehet be lehetne vállalni aztán ha nem megy akkor megfejelem egy táppal még pluszba. Csak ez nagyon függ mennyiért tudom beszerezni. És, hogy 2db 4gigás is elég e vagy akkor abból is 8-asat vegyek?! Plusz, nincs CF tapasztalatom, nem tudom teljesítményben jelentős e a növekedés két kártya esetén. Ezért mondom ez nagyon képlékeny.
Vannak pletykák ugye, vagyis az AMD lenyilatkozta, hogy 2xRX480 = NV 1080. Na az már nagyon elgondolkodtató lenne.
De most csak az agyalás megy meg a várakozás.

Köszi a számítást.

-
Z10N
veterán
http://www.buildcomputers.net/power-consumption-of-pc-components.html
3,5"-t 7W-nak szamoltam mindig is, az ssd is max 3W
hutes max 10W ventivel, alacsony rpm 1cpu+2case 12cm
odd 5W, ha van egyaltalan
ddr3 modulonkent 3W (vegyunk 4db-t)
lapnak 25-40W felszereltsegtol fuggoen, kiveve ha tuning lap es oc is van
cpu 90-120W (alapon)
a hangkartya trukos mert a dsp-k nagyon elteroek tudnak lenni, egy alap 10W
ehhez csapnad hozza a max 2x150W-t, ami a vlaosagban inkabb 2x125W lenne full terhelesen
Abu szerint csak 100W alap allapotban, de vegyunk 112,5W-t aranykozeputnakez igy osszesen egy atlag mid-cf rendszernel: 190W sys + 250W cf = 440W (alapon rahagyassal)
egy gold hatekonysagu tap pont a peak-n jarna, egyeb usb periferia pedig par W max portonkent
ha 175W-t hozott ki akkor meg pont jo vagy
base 175 + 2x100 = 375W
full 175 + 2x112,5W = 400W
peak 175 + 2x125W = 425WSzoval csak az agankenti amper szamit jelen esetben. OC-nal nyilvan mar 500W-s tap kene.
-
ttt1
őstag
Sajnos én is ezt látom. Régebben a csúcs kártyák kerültem 100 e-be és ha kijött egy újabb vga akkor a régi lecsúszott 50-60 közé. Mára eljutottunk oda hogy a középkategória 60-120 e a csúcs meg 160-260 e ft. Negyed millió forintért nem fogok vgat venni akkor inkább nem játszom

-
Z10N
veterán
Buko nelkul ertettem. Attol fugg hany ampert tud leadni, egy jobb fajtanak nem lehetne gond. Szinten Becsbol vagy Szlovakiabol szoktam hozatni, neha cegesen nagykerbol, de ritka amiota elszallt a Forint. Felesleges is usd/eur/gbp fiezetest Forintra valtani ilyen teren. Az egyetlen ertelmes arazas a hasznaltpiacon szokott uralkodni, illetve ebay-n.
-
.LnB
titán
RX 480 lesz szinte biztos. (már azon gondolkodtam tegnap, de csak kósza gondolat volt, hogy esetleg 2db, de a 450-es tápom nem bírná)
Akkor várok csak rá 1hónapot ha Ausztriában tényleg olcsóbb lesz, mert haver ráadásul nagyon barátilag számolja el nekem az €-t és hoz ha megkérem. Más különben ahogy tudok veszek itthon. Megvárom Abu-ék tesztjét és utána.

-
Drizzt
nagyúr
En abban nem vagyok olyan biztos, hogy az 1060 messze van. Pletykaoldalak valoban oszt irnak, de nv gyakran ad ki kartyakat kulonosebb eloszelloztetes nelkul. Ha meg nem is jon koran, tuti lesz addig 80k-s gtx980. Felteve hogy a p10 tenyleg megkozeliti. Gp102-tol viszont tartok, hogy messze van. Mert ott tenyleg jo ideig nem lesz indokoltsaga a kiadasnak. En meg azt vennek. De a Gp106-ra ha szukseg lesz, szerintem elobbre fogjak tudni hozni a startjat. Mindez persze spekulacio, illetve a cegek eddig megfigyelt strategiajabol kikovetkeztetni velt viselkedesforma.
-
t72killer
titán
Én is gondolkoztam ezen, de elkéstem
Gtx 970-em van és máris komolyat esett a használtpiaci ára - lényegesen továbbesni sztem már nem fog.Amúgy ha nem sürgős, tuti lesz jó kártyád: pár hónap múlva itt a 1060, ha véletlen a 480 mégse váltaná valóra a hozzáfűzött reményeket.
-
.LnB
titán
Én léptem egy merészet (vagy hülyeséget, majd kiderül) és eladtam a VGA-mat most. És IGP-vel várom a 480-at. Most az egyszer nagyon megadtam a bizalmat az AMD-nek. Nekem eddig sem volt velük bajom. És remélem most már tényleg kamatoztatni tudják azt a sok fejlesztést amit beleöltek a low level API-kba.
Picit adva a pletykákra, és amennyire most lehet utána kérdezősködve úgy gondolom ez elsülhet jól is. Ha a 980 szintjét eléri akkor nagyon boldog leszek.
-
Miből gondolod, hogy sok a felhalmozott raktárkészlet a 28nm-es GPU-s kártyákból? (nem kötekedés, nekem konkrétan semmi infom nincs erről).
Amúgy új generáció mindig alávág a réginek. Az nVidiánál is pont ez történik - az 1070 értelmetlenné teszi a 980Ti-t és a 980-at, és ha jön 1060Ti, akkor a 970-nek is annyi. Erre kell készülni okos inventory managementtel, különben valóban nagy lesz a bukó.
Én az nVidiára a 200 dolláros szegmensben pont azért nem várnék, amiért az AMD-re sem 400-on és felette. A GP106 még messze van, a duplán vágott GP104-ből meg nem tudom, mitől lenne megfelelő mennyiség, ha egyszer a szimplán vágottból sincs.
-
Értem, akkor én is félreértettem a megjegyzésed, sorry, nem akartam személyeskedni.
A prohardvert, mint látod több éve látogatom napi szinten. Nem az oldallal van bajom, hanem azzal, hogy minden ilyen VGA hírnél ha egy ismertebb NV használó hozzászól a Radeon cikkhez az csak trollkodás lehet. Persze ez igaz a másik oldalra is, pedig puszta kíváncsiság volt a kérdésemben valamint a megjegyzésem is a realitások talaján állt az 1060 és a végső tesztek megvárásával. Egyetértek amúgy tejesen ezzel a hozzászólásoddal, kivéve az Intel részével, mert sajnos kell az erős proci multigaminghoz, én úgy gondolom, hogy jó befektetés volt pár éve egy I7 játszani is, mert évekig gond nélkül kiszolgált, nem biztos, hogy a másik oldalon lett volna hasonló alternatíva.Igen, ezt a használt piaci árak alakulását nagyon várom. Ha kijött a 480 és az 1060 esetleg a Ti is akkor eldöntöm, hogy még egy 970 és maradok a kicsit elavult felépítésnél ,de puszta erőben azért jó teljesítménynél, vagy kicsit többért modernizálok.. nem tartom kizártnak, hogy 4850 után újra vörös kártyát fogok használni, de azért ahhoz nagyon meg kell győznie a radeonnek, és az NV -nek nagyon el kell szállnia az 1060 szériával árban.
-
Z10N
veterán
Bar en nem szemelyeskedtem (ezenkivul teljesitmeny/ar parti vagyok + innovacio), de mint "tipikus NV fan"-nak elnezem. Intel es nvidia kombom is volt, amikor meg innovativak voltak es nem szalltak el az arazassal. Nyilvan ha munkara venne a ceg, ami kitermeli az arat rovid idon belul, akkor Xeon+Tesla kombot epitunk, mint ahogy orvosi kepalkotassal foglalkozo ismerosomnek tettuk PET elemzeshez. A prohardvert meg vegkepp nem ertem minek kell idkeverni, akkor nem kell idejarni, plane nem hozzaszolni, ha nem tetszik az oldal hozzaallasa.
Az R200 es R300 csalad eleve halara volt itelve az rebranddel (felesleges volt megvenni). A Tonga+Hawaii paros volt csak erdemleges, de ezeknek is kegyetlenul fog zuhanni az ara, csak a tulajok meg nem latjak be es fel vannak haborodva, ha szovateszi valaki nekik. Most is mutattam valakinek 280X-t 35k-ert az 50k-ert arult 280-ra es szemrebbenes nelkul azt mondta, hogy majd eldonti mit akar vele es nem erdekli. Majd nagyot nez az RX470/80-ra.
A Fiji egy pioneer, de fel ev mulva neki is lealdozik a "csillaga"

-
Igen,szerintem is ez lehet a logikus magyarázat.Amit nem èrtettem, hogy jelenleg ezzel a termékkel a kint lévő felsőbb kategória is értelmét veszti.(390)amik jóval drágábbak ennél és dugig a boltok vele.Nehéz lesz eladni bukó nélkül.Kíváncsian várom érdekes év lesz.Örülök,hogy harcol az AMD,még a zöld vérem ellenére is.Jót tesz az áraknak.Szerintem az NV nél az 1060 lesz az árháborúba küldve.
-
Beleláthatsz azt is,-tipikus prohardver AMD fan-de semmi ilyen nincs mögötte.
Pont feljebb írtam,hogy ha kijött mindkét oldal alsó szegmensü kártyája ,döntök tesztek alapján.
Hosszú idő után az első Vörös kártya,ami érdekelhet.
A kérdésem komoly volt,érdekel,hogy miért nem hasonlítja senki saját kártyához az új jövevényt.Ennyi és pont. -
törölt tag
"De ezzel az AMD maga alatt és a kint lévő 3xx sorozat alatt is elmetéli a fát." Tekintve, hogy az a széria egy rebrand volt (sőt lényegében már második), szerintem ki fogják bírni, nem lehettek túl nagyok a K+F költségek.
A nagy pénzek valószínűleg a Polarisra/Vegára mentek, úgyhogy ezzel kell majd aratniuk. Nem tudni pontosan, milyenek lesznek a kártyák, de változatlanul állítom, hogy az AMD piaci stratégiája - tekintetbe véve az NVIDIA előnyét - logikusnak és hatékonynak tűnik, eredményes lehet. -
-
t72killer
titán
Lassú, drágán gyártott (28nm-es tech jóval több wafert pocsékol) kazánokkal nem lehet pénzt csinálni. A 2xx, 3xx szériát legfőbb ideje nyugdíjazni, főleg, hogy a vga piacon nem volt szokás, hogy brahiból visszatartsuk a technológiát, legalábbis az elmúlt 10+évben, amikor jól működött az nvidia-ATI/AMD verseny. Még hálistennek működik, és az Applenek köszönhetően lesz itt market share, bevétel meg minden.
-
Hobbbyt
őstag
Itt mindenki túl sokat akar egyszerre..
Várjuk már meg az igazi teszteket, ahol nem csak grafikákat látunk hanem ahogy a kártyát fizikailag is "boncolgatják"Az ársáv az valós lehet, hisz a 3xx széria is e körül mozog, 65-80e. Dee kötve hiszem, hogy ezért a pénzért egy gtx980 körüli teljesítményt kapnánk
Egyszerűen az ki*aszás lenne az egész piaccan.. még a híresen jól sikerült 5850-se vágta ki ennyire maga alatt a fát.Szóval.. nyugi!
-
Yutani
nagyúr
Nyilván nem veszteséggel adják a Polarist, de sokat kell eladni belőle, el kell csábítani az ebben a szegmensben mozgó vásárlókat. Például vásárlásra bírni a GTX 960 tulajokat, vagy akár a saját vásárlóikat, akiknek pl. R9 380 van a gépükben. Engem meggyőztek látatlanban!

Tudod, jobb a sűrű fillér, mint a ritka forint...

-
Annyit azért még kérdeznék,hogy bőszen megy a hasonlítás ,találgatás NV kártyákhoz De ezzel az AMD maga alatt és a kint lévő 3xx sorozat alatt is elmetéli a fát.Ki vesz 390 vagy 380 kártyát 480 megjelenésével?NV az 1070 és 80 teljesítményét és az árát is tökéletesen lőtte be ahhoz,hogy el tudja adni a 9xx modelleket még ,de alámenjen a nano és fury ár/teljesítmény mutatójának.
-
Nèzd.970 új ára 85 000 Ft jelenleg,ez Szerintem 3 hónapon belül nagyon lemegy.Használt piacot nem akartam ide direkt, de mivel jó ideje picon van ez elkerülhetetlen.
SLI rendszerhez hamarosan 100 ezer környékén lehet venni 2 darabot.Akit nem èrint a VR annak remek alternatíva 1080 teljesítményhez 100 rupiért.
Szerintem a 480 nem lesz erősebb ,mint a 980.Valahol a húzott 970 környékére tippelem,de mivel új sláger termék,használtpiacon nem fog szerepet játszani még.
Meglátjuk hogy alakul a piac,de mivel mindenki VR lázban ég ez jó lehetőséget adhat az elavult gamereknek,mint én.(FHD,Esetleg 1440.),hogy kisebb pénzből fejlesszünk.Virágozni fog a használt piac,Én úgy gondolom. -
füles_
őstag
A legutóbbi információk szerint boost clockon egy picit erősebb mint egy Nano,980 OC.Mindezt 100W-ból,60 fokon tartva a kártyát
Az RX 470 jön a GTX 970/290 szintjére,149 dolláros áron.Az eddigi információk alapján ennek lesz a vetélytársa a GP106,az RX 480-é pedig egy brutál csonkított GP104 -
Nem értem miről beszélsz. Én pont ezt írtam. vagy meg akarsz győzni róla, hogy igazam van? amúgy aki előrendelésből vesz kártyát egyetlen egy teszt nélkül, egy többkártyás rendszeren lefuttatott direkt radeonra írt játék teszt alapján, az meg is érdemli.( 1080 tesztnél 2 darab 970 is gyorsabb, mint az 1080,vagy hozza azt a teljesítményt. minden játékban, függetlenül mire van írva)).l Az, hogy 150 watt TDP meg pont semmi.( a GP104 180 wattos TDP hez, ami 2x olyan gyors + 30 wattért. szóval ettől sem vagyok elhasalva.)
...és igen, elhiszem , hogy lehet jó kártya. Majd megvárom az első teszteket( nem prohardver, független) és megvárom az első 1060 kártyákat, majd utána döntök. -
válasz
AxBattler
üzenetére
Elméletileg a a sima ( nem Ti) 1060 199 $ vagy alatta lesz., azon debütál a GP106. Nv fanok helyében megvárnám azt a szériát, mielőtt váltanak a másik oldalra, főleg hogy a legkisebb GP104 a 1060 Ti lehet , lehetséges, hogy 229$ lesz, 6 Gb rammal, magasabb teljesítménnyel és elméletileg nagyon jó fogyasztással. Kiindulva a PX2 fogyasztásából,- ami szintén GP106- az 1060 magasra teszi a mércét, fogyasztás/ teljesítmény mutatóban.
480 jó kis kártya lehet, ha nem hintés megint a dolog. Szerintem 970 szintjét hozza, kicsit olcsóbban.( még, hisz ott is elkezdenek lenyomódni lassan az árak) -
JordyG
tag
Na az érdekes lesz, mert ha csak simán váltjuk a dollárt Forintra, akkor is 55 és 63 eFt-ra jönne ki 4/8GB, amiben még nincs haszon se áfa. A szürke oldal más ügy, de élniük nekik is kell.. Na meg kérdés melyiket adnák 65-ért, a 4/8GB-sat. Ha tényleg ennyiért adja, akkor valószínűleg a 4, egy másiknál én 70-ért látom a 4GB-t.
: Ettől függetlenül, jól fest még a 70 is.
-
Raggie
őstag
Tudom nem lehet reklámozni hardveraprós hirdetést, de egy "bolt" hirdetésében már látok RX 480-ra előrendelést 65k-ért!

EZ JÓÓÓÓÓÓ!!!
Szerk: nem tudom írta-e ezt már valaki, nem olvastam nagyon vissza. Ha igen, akkor sorry!

-
MK VII
veterán
-
stratova
veterán
válasz
DiszNóÓl
üzenetére
Kiderült bármelyik forrás szövegkörnyezetéből, hogy ez összpontszám vagy GPU pontszám? Mert nem mindegy:

Malibutomi: igazad lehet:
Polaris 10 2.8x performance per watt: Testing conducted by AMD Performance Labs as of May 10, 2016 on the AMD Radeon™ RX 470 (110w) and AMD Radeon™ R9 270X (180w),ona test systemcomprising i7 5960X @ 3.0 GHz 16GB memory, AMD Radeon Software driver 16.20 and Windows 10.. Using 3DMark Fire Strike preset 1080p the scores were 9090 and 5787 respectively.
Csak nem árt óvatosan kezelni, mert ilyen hírek után rögtön születnek a túlzottan optimista megálmodott grafikonok :S
-
Televan74
nagyúr
Mit gondolsz miért bontottak pezsgőt az AMD -nél?!?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
És ez még csak a DX11! Jön a DX12 és a sok konzol port ami tele lesz az AMD által támogatott console featurokkal.Lehet 150k+ kártyákat kiadni,a legtöbb ember 100k alatt fog alternatívát keresni a FHD(60fps) monitorjához.
Ezért várom én izgatottam a RX480 -as kártyákat.Csak már lennének valós játék tesztek róla.

-
t72killer
titán
Nekem van 3Dvision kitem (+ha hébehóba játszok, használom is) és a monitorom g-sync-es. Ez eléggé a salátához köt, legalábbis a főgépet illetőleg. A kötöttség oka amúgy nem a pénz (mind2-t jutányosan vettem, bukó nélkül kiszállhatnék), hanem az, hogy olyan támogatott 3d platformot, mint a vision, a pirosak sajna nem tudnak. A VR lesz itt igazán érdekes, de ahhoz még korán vagyunk, kéne hozzá pl ~8k felbontású vezeték nélküli szemüveg (hanggal: sisak, amiben az akksik is jobban elférnek?), ami szemkövetéssel magasabb részletességet mutat a vakfoltnak míg spórol a periféria felbontásán. No meg jó sok menő cím is kell a VR zászló alá (bár ettől nem tartok, sztem ez a jövő).
-
t72killer
titán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Dícséretes, az energiahatékonyság mutatja (ha igaz), hogy VGA-ban a pirosak még egyáltalán nincsenek veszve
, éljen a verseny! -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Bootyhunter
üzenetére
Ha hinni lehet legutobbi leaknek, kb 100W fogyasztas, 60C koruli hofok.
-
smkb
őstag
"Felismerték ők is azt ami már egy ideje az üzleti világban megy, hogy több hasznot lehet termelni sok eladott átlag árú termékből, mint kevés de drágából. Az már más tészta, hogy jelenleg más út számukra nincs is."
Ez szimplán nem igaz, leginkább azért, mert a piac véges és lassan csökkenő, így a végesszámú vásáróból kell kipréselni a legtöbb hasznot. Ezért nem is erőlteti az NV a 300$ alatti kártyák piacát már egy jó ideje, hanem tolja felfele a vásárlókat. Az utóbbi negyedéves jelentéseikben mindig ki is emelték, hogy a rekord gpu eladás és rekordbevételek a 300$ és afeletti vga eladásoknak köszönhetőek, a nagy profithányadú termékeknek. Nem a GTX950 és 960 tömi meg az NV zsebét, hanem a GTX970<= vga kártyák. A 200$ és alatta lévő szegmens még úgy sem elsődeleges szempont az NV-nek, hogy a 80% át ők adják ennek a régetnek is. Na most az AMD ha erre a kis profithányadú 20% nyi részesedésére lő, mégha tudná is növelni... megpróbálta már egyszer a 4xxx szériával, hogy dömpingáron adja a termékeit, akkor sem tudott számottevő részesedést növelni, de legalább totális anyagi csőd lett a vége, mivel az eladott darabszám növekedés nem kompenzált a profit kiesést.
Minden egyes dollár vágás a termék árán a profitot csökketni mivel a bekerülési érték kb fix. Ha egy 300$ os kártyát, amin van 150$ profit, inkább 200 ért ad valaki, hogy de majd a több kompenzál, az pl gazdasági öngyilkosság, mert mondjuk nyer plusz 20% vásárlót (és nem 300% felettit!), de 150 helyett lesz 50$ profitja, azaz harmadolódik a nyereség, miközben 300$ ért csak azt a plusz 20% vásárlót vesztené, míg a többi ígyis úgyis megvenné 300$ ért.
-
Bootyhunter
tag
Nagyon várósak ezek a kártyák! A 480 mennyire fog melegedni? Lehet már tudni valami konkrét adatot?
-
Köszi a linket, ezeken jót nevettem:
While Radeon Technologies Group was conceptualizing Polaris, they kept their ear to the ground and learned what their community wanted right now, but also what their community desired 2 years from now. Hook says this resulted in five key takeaways:
1: Prestige. “They wanted the prestige of a $700 graphics card, but they didn’t want to have to pay for it,” Hook begins.
...
3: Respect their investment. “They wanted us to pay respect to the dollars they were giving us and do things in the architecture or transistors or APIs or ASync Compute, that provided a measure of ‘futureproofness.’ They wanted to be reassured that even if they’re only spending $200 they’d feel secure in their investment for a couple years.”
A lényegnek meg ez tűnik:
While this qualifies as the most eloquent and emotional letter AMD has received on the topic, Hook says they’ve received tons of messages with a similar sentiment. And it stands to reason: 84% of PC gamers around the world spend between $100 and $300 on their GPU upgrades. Nvidia may indeed be the performance king right now, but AMD has decided to compete in an entirely different universe.
-
Malibutomi
nagyúr
Az ertelmezes nem igazan sikerult.
A Vega nem 300$ lesz, hanem sokkal tobb, es ugyanugy a csucs NV kartyakkal fog vetekedni ahogy eddig is mindket cegnek volt minden szegmensben kartyaja.
A 300$ a Polarisok teteje lesz.
Annyi tortent hogy az NV a felso kategoriaval kezdett az AMD meg az also/kozep kategoriaval, ami teljesen ertheto, ha uj node-on minel jobb kihozatalt akarnak elerni, es market sharet szerezni. -
t72killer
titán
válasz
AxBattler
üzenetére
+1, ha tényleg kihozzák a 1040-et, akkor azt venném, 3Dvisiönben tolok pár régi játékot (sc2 például), ami azon is elmenne, AMD-n viszont nincs rendes 3D, pláne hogy a g-sync-os monitort is cserélni kéne (bár ez benne van a pakliban, ha lesznek jó 4k120Hz-es monitorok egy éven belül).
#123: A fő piacokon 3-400$ nem téma egy játékosnak, az viszont számít, hogy a kari egy 30 centis, 3 propelleres kazán, ami nagy tápot igényel (290x) vagy egy LAN-box itx méretben, 1 ventivel simán elmuzsikáló darab (rx 480).
-
JordyG
tag
Nem tudom ki, hogy áll az angollal. De itt le van írva, minden, ami fontos. Nem a teljesítményről, hanem a szemléletről. Elismerik, hogy kizárólagos teljesítményben az NVIDIA jelenleg a (király) de a megcélzott közönség, nem az átlag ember, a csillagászati áraikkal. Az AMD oldaláról a megcélzott réteg pedig pontosan az átlag, aki $100-$300 közt tud költeni, és ezért cserébe, minőségi játékélményt kapni, és olyan teljesítményt, amit a gépe is ki tud szolgálni. Erre az RX480 tökéletes indulást ad, és az év végére a Vega majd rátesz még 1-2 lapáttal. Fontos számukra, hogy a VR ne csak a pénzes emberekhez jusson el, hanem mindenki számára elérhető legyen. Erre az RX480 a DX12-vel lehetőséget ad.
(Ebből azért az is lejön, hogy a Vega árazása lesz a plafon, a $300 körüli árral a későbbiekben.)
Tartalmaz még egy szívhez szóló levelt is. Amiben egy beteg fazon hálálkodik az áraknak és a kitűzött célhoz.
Tehát lényegében, az hangoztatik el, amiről kevésen beszélnek, még kevesebb helyen olvasható, hogy felhasználóbarát üzletpolitikára váltottak, és az árakkal toborozni akarnak. Ettől még az RX480 és a két kisebb is jó kártyának ígérkezik, pont ahogy vázolják. Jó teljesítmény, jó árazés = népkártya.
Felismerték ők is azt ami már egy ideje az üzleti világban megy, hogy több hasznot lehet termelni sok eladott átlag árú termékből, mint kevés de drágából. Az már más tészta, hogy jelenleg más út számukra nincs is.Lényegében a marketing és kampány jellege is, hogy ezzel az AMD lázad. Tudják, elismerik, hogy teljesítményben nem tudnak még ott lenni az NV-vel egy szinten 1 GPU-val, de árban viszont befűthetnek nekik, mert ebben a sávban azért meg van ami szükséges.
Amolyan többet ésszel mint erővel, Dávid és Góliát harca.
: RADEON REBELLION
Akkor lázadjunk.

-
Tian66
senior tag
Ideje cserélni a jó öreg HD7950et! A 480 jó lesz helyette!

-
-
törölt tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Vagyunk néhányan ezen a véleményen. Eddig a 64ROP sehogyan nem valószinű, de igazán nem adták meg ezt az adatot eddig... ami fokozza a gyanút, hogy a 36CU mellé nem kapunk 64ROP-ot (32ROP vagy akár 48ROP valószerűbb... ha ezt hardveresen lehetséges igy megkurtitani). Valakik már kalkulációkat végeztek az "AMD találgatós topik"-ban, és az ismert adatok alapján ez tünik valószinűnek. 64ROP esetén és 1266MHz-es órajelen többet kéne felmutatnia, de az eddig megszivárogtatott tesztekben nem ez történt.
-
törölt tag
-
Pöttön
őstag
Az RX 480 fogyasztásáról lehet valamit tudni?
Ha a gépem össz tdp-je 250w körül lenne vele, akkor lehet beruházok majd egyre.
Máskülönben inkább várok még, és egy jó árasított 970 lesz belőle.
-
5ent1nel
aktív tag
válasz
Feketelaszlo
üzenetére
Hát ez nagyon komoly!

Kártyákról: teszteket, teszteket, teszteket! Tesztek előtt minden kijelentés csak promóció - és azzal pedig ugyebár óvatosan...

Új hozzászólás Aktív témák
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Motoros topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Formula-1
- Legendás helyszínen mutatkozik be a kamerákra rágyúró Galaxy S26
- Arc Raiders
- Gumi és felni topik
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- További aktív témák...
- ASUS RTX 5090 32GB GDDR7 ROG ASTRAL OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Gigabyte AORUS GeForce RTX 5080 MASTER ICE 16GB GDDR7
- ASUS ROG STRIX RADEON RX 6650 XT V2 OC EDITION 8GB GDDR6
- SAPPHIRE RX 9060 XT 16GB GDDR6 PURE OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- GeForce RTX 4070 SUPER GAMING OC
- DELL Thunderbolt TB16 Dock (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude E6220 - i7-2GEN I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR5 / 512GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

csak figyelmetlen voltam)
Gtx 970-em van és máris komolyat esett a használtpiaci ára - lényegesen továbbesni sztem már nem fog.

, éljen a verseny!