Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: A sor végén
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
t72killer
titán
válasz
AxBattler
üzenetére
Ok, annyira nem tuti, feltételezés, lévén az NV az xx50-es szériát sosem a piac legaljára szánta. Tápcsati nélküli 950-re is jó sokat kellett várni, pláne ha az eredeti Maxwell launchtól (970/980) számoljuk.
Asztali GP107-GP108-ról nemigen szól a fáma: "Moving to the lower end parts, we have GP107 with seven different SKUs, and the GP108 for a single SKU. Both GPUs will probably only be powering the mobile graphics cards." - de meglássuk ha a 460 kivégzi a 950 eladásokat (amihez nem kell gyorsabbnak lennie, elég ha kb uannyit hoz olcsóbban), akkor tuti előrukkolnak időben a 1040-nel.
#294: akkor ez még nem lezárt kérdés

"Pont ezt irtam, hogy htpc-be kivalo lesz. De hasznaltan lehet jobb lesz egy 270X/285." - egyelőre ennyit nyilatkoztak hivatalosan a témában: "the RX 460 promises to offer serious power for the low energy requirement of 75 watts and is designed for e-sports games like League of Legends and other MOBAs."
-
Z10N
veterán
-
Z10N
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
"A 460-at nem is arra szánták, hogy 3x felmossa a padlót akár a legkisebb Maxwell 950-essel is."
Igaz, de azert, illene odaporlkolnie a 950/270X parosnak. Vagy ha nem akkor erossen sub $100 kategoriab kell nyitnia, amit mashol mar taglaltam.Pedig az a 20% sokat jelent, ha megnezed az rx480/gtx1070 256GB/s-t.
"SzVSz aki keveset fogyasztó, olcsó de modern (=vp9, hevc, DP1.4) karit akar friss garival, annak 460."
Pont ezt irtam, hogy htpc-be kivalo lesz. De hasznaltan lehet jobb lesz egy 270X/285 gamingre.32ROP-t kizarnam. Eleve a p10-rol se tudni meg, hogy 32-64. Akkor egy latszoan koltseghatekony lapkaba a 128bit melle, ketlem a 32-t. 7790/260X kategoria valtokent 128bit/16rop stimmel. A fentebb taglalt tonga optimalizalas is erre mutat.
-
t72killer
titán
válasz
AxBattler
üzenetére
"meg a konkurens 1040/1050-es kártyák." - ezekről még semmi hír. Sőt, az árban és fogyasztásban igazán konkurrenciát jelenthető 1040-ről (=tápcsati nélkül is működőképes, LP-ra építhető) azt is rebesgetik, h sose jön ki
. A 1050 tuti erősebb lesz, de drágább is, és tápcsati nélkül nem lehet megúszni, ld 950. -
t72killer
titán
A 460-at nem is arra szánták, hogy 3x felmossa a padlót akár a legkisebb Maxwell 950-essel is. Ez egy extra energiatakarékos kari, aminek húzás nélkül mindenképp bele kell férnie a 75W-os pcie keretbe és hogy low-profile karikat lehessen rá építeni (nem is értem, h az AMD miért nem alapból LP nyákkal indít). Az a <20% vram hátrány ezen a szinten sztem észrevehetetlen lesz, főleg ahogy írtad is, a GPU is karcsúsítva van.
SzVSz aki keveset fogyasztó, olcsó de modern (=vp9, hevc, DP1.4) karit akar friss garival, annak 460.
A 16 ROP-os infó már tuti? Itt 32-t írnak, itt viszont 16-ot. 16-tal vajon elérhette volna ezt az eredményt

Mindenesetre előre nem rendelnék semmilyen karit sem, júli első hetében kiderül minden +jönnek az egyedi nyákos-hűtős megoldások. Esetleges 32 rop-pal, extra tápcsatival tuningereknek is érdekes kari lehet a kis 460-as, azalatt pedig 750ti killer.
-
Z10N
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Jogos, de szamoljunk utana.
RX460 128bit 7GHz 112GB/s +DCC 40% = 156,8 GB/s
370X/270X 256bit 5,6GHz 179,2GB/sMeg mindig 14% hatranya van. Amit csak akkor tud ledolgozni, ha 8GHz-re emeljuk. Akkor kereken ugyan annyi jon ki 128GB/s +DCC 40% = 179,2GB/s. Szoval csutkan hajtva beerheti majd, de 370X/270X-nel mennek 6000-t is, az meg 192GB/s. Mindez csak akkor ervenyes, ha a DCC 40%.
A 16 ROP meg turbozva is keves.
RX460 16 x 1200(?) = 19,2GP/s 20/29,3=0,68 ---> 13,056 GP/s
370X/270X 32 x 1050 = 33,6GP/s ---> ha a szinten gcn1-s 280 hoz 12GP/s, vegyuk a 280x-t 850-nel, akkor 1050/850= ~23,5% ---> ~14,82GP/sSzoval eppen hozza a 370X/270X specifikaciokat alulrol es finomhangolva.
Karcsu let a p11xt lassuk be. Eleve 24CU-ra szamitottunk, de minimum 20CU-ra es ehelyett kaptunk 16CU-t. A p11pro pedig csonkitva lesz 12CU-ra? Mig a p10-nel lesz esely orajellel kompenzalni a 75W nagyon limitalo lesz. Persze remek kartyat lehet majd ra epiteni. Aki htpc-be vagy low-budgetet tuz ki annak idealis lesz, de inkabb kozelebb van a 260x osztaly levaltasara, mintsem a 270x-re.
-
PuMbA
titán
válasz
t72killer
üzenetére
"Amúgy a régebbi radeonok is rendesen gyorsítják a közeljövő videós formátumait, pl VP9, 10bit HEVC? (A youtube akar záros határidőn belül az elsőre átállni pl)"
Nem gyorsítanak semmit, csak a Polarisok fognak. A YouTube már VP9-cel megy majdnem egy éve, ha támogatja a böngésző

-
t72killer
titán
A 256bit nem olyan nagy előny, mint aminek hangzik, 3 éve még egy kicsit másképp ment a sávszél kihasználása.
Tuningkirály nem lesz, az igaz - hacsak külső tápcsatis verziót nem csinálnak belőle.
Amúgy a régebbi radeonok is rendesen gyorsítják a közeljövő videós formátumait, pl VP9, 10bit HEVC? (A youtube akar záros határidőn belül az elsőre átállni pl)
-
t72killer
titán
válasz
nepszter1
üzenetére
Ja hogy a 270 még nincs meg? Akkor 100% egyértelmű: rx 460! Persze drágább lesz egy kicsit a használt 270-eseknél, de ezen a szinten ezt kb 2év villanyszámlán behozod - ill 2évnyi gari is komoly érték. A 950 pedig netto drágább és kb semmivel nem tud többet ezeknél.
Mondjuk 2hét múlva még nem fogod tudni megvenni, ha tleges hard launch lesz 29-én, akkoris eltart pár hétbe, míg fizikailag ideérnek a kártyák. Júli végére sztem már jó esélyed lesz egy - akár egyedi NYÁK-os/passzív hűtős példányra

-
nepszter1
addikt
Csak akkor kérdéses mondjuk 2het múlva mit vegyek rx460 vagy r9 270oc vagy 950

-
Némi info
AMD RX 480 Cooler and Specs Leaked -
nepszter1
addikt
Mennyire lesz best buy a RX 460 ? illetve van valakinek pontos infója hogy mikortól lehet kapni itthon?
egy r9 270x szeretnék lecserélni
-
Pöttön
őstag
Vajon mennyire lesznek hangosak a ref kártyák?
Érdemes lesz e még tovább várni, valami bitang vapor x verzióra?
-
t72killer
titán
Ha ide nem linkelte volna még senki: rx 460 3dmark eredmények.
-
.LnB
titán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ahh értem, akkor ez miatt nem kell aggódnom a 480 esetében. ok.
-
.LnB
titán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Most a 1070 és 1080 esetében merült fel, hogy nem túl stabil az a boost. Arra gondoltam, hogy itt is baj lehet ebből?
"A problémát az okozza, hogy a tuningolt kártyáknál a magas alapórajel miatt a GPU Boost frekvencia is túl magas lesz, és esetenként az így keletkező túlterhelést a hardver azzal kompenzálja, hogy túl alacsonyra veszi vissza az órajelet egy erősebb turbós fázis után, ami hátrányosan érinti a teljesítményt"
-
Malibutomi
nagyúr
Mar regota amit megad az AMD az boost orajel.
Nalam egyebkent nincs FPS ingadozas, nem tudom mire gondolsz.(#262) wjbhbdux
Nincs ilyen hogy a gyartokat felbaszta az AMD ara.
Tudod MSRP. Manufacturers Suggested Resale PriceHa nem megy az angol: a lenyeg a suggested...vagyis ajanlott.
Meg ugye a linkeden sincs egy szo sem ilyesmirol, csak hozzakoltotted, mert ugy jobban hangzik.
-
wjbhbdux
veterán
webhallen facebookja szerint a Svédeknél kb. 100k lesz a legolcsóbb ref 8GB 480.
Másik skandináv oldalon pedig azt írják hogy a gyártókat enyhén felb*szta az AMD alacsony árazása, és rá fognak dobni egy 20%-ot arra a kétszázra. [link] -
t72killer
titán
+1. Ráadásul a potenciális 1070/80 vásárlók jó része 970/80-ban ül, amiről nem lenne óriási előrelépés a 480, hacsak nem radeon-párti játékkal kezd az ember.
Amúgy ha valaki nagyon akar, tud raktárról jóféle 1070-et rendelni

#257, "Az NV beszorulni látszik a felső kategóriába, és 1080/1070-ből kevés van, adott okokból, és árban (teljesítményben is) brutál, nagyon messze van." -> komoly kérdés, merre mennek az igények. Ha kijön pár szutyok módra (nem) optimalizált nagy cím, ami esetleg még "zöldbarát" is, akkor mindenki 1070-et akar majd a gépébe, megint csak az vesz AMD-t, aki nem tudja megfizetni az NV-t.
Az alsó kategória az igp-k terjedésével már nem annyira menő biznisz, újdonság az amd-től, hogy végre vérfrissítést csinál a piac legalján is a 460-nal.
-
JordyG
tag
Én még mindig inkább úgy gondolom, hogy az AMD ezzel az árazással (és ha tényleg ilyen jó a kártya, de csak akkor), ebben a teljesítmény szintben ki akarja csinálni az NVIDIA-at, bár egy részről a saját felhasználóik is áldozatul esnek.
Van ez így, ha hosszú idő után van esély rá, hogy visszanyal a fagyi. (ennek örülne szerintem mindenki)Elég megnézni a használt piacot, lényegében felrobbant, ezek után, használtan olcsón meg lehet venni NV kártyát, ki fogja azt újba megvenni? (akinek a hosszú távú garancia fontos) más nagyon nem. Ki tudja mennyi van még készleten 980/970-ből.
Zöld oldalról már árat csökkentettek, hivatkozhatnak amire akarnak, de az nem nagyon hihető. (lehet ők már tudnak valamit.)
Tudom, üzletileg nem a legjobb, és a nagyobb profitra kell törekedni, de van amikor nem. ...és ez a helyzet jelenleg pont az, amikor be kell érni, egy adott de jó eséllyel Fix-el.
Az NV beszorulni látszik a felső kategóriába, és 1080/1070-ből kevés van, adott okokból, és árban (teljesítményben is) brutál, nagyon messze van.De találgatás nem vezet előre, már csak 12-13 nap, és megtudjuk az igazat, a teljesítményről mit hoz a valóságban. (Tényleg ideje volna egy nagyot durrantani.)
-
rocket
nagyúr
Ez nem a notebook szegmens, a sokak altal kririzalt R2xx/R3xx kazanoktol meg messze lennenek.
#255: Dehogynem, lassan mar hard launch super OC GTX1070 veresnel tart a hype, ha van alapja az jo, ha nincs az NV malmara hajthatja a vizet, persze csak akkor, ha kitudjak elegiteni a keresletet

-
.LnB
titán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Mi ez a boost pontosabban?
Most ez is ingadozó fps-ekhez fog vezetni?
-
rocket
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
Remeljuk nem az NV terjeszti ezeket a pletykakat, hogy minnel magasabban legyen a lec

Uzletileg ennek tovabbra sincs ertelme, ha ennyire tuningolhatok lesznek, akkor alapbol gyorsabb GPU-t kellett volna kiadni, magasabb aron, nagyobb profittal, boven lenne helyuk ehez az NV termekeihez kepest.
Vasarloi oldalrol ez jo dolog, csak nem eppen abba a helyzetben van a ceg, ahol Maltai szeretet szolgalatot kene jatszon a marketsharerert.
-
t72killer
titán
De. A mainstream videoszerkesztők (vegas, premiere és tsai) CUDA-t használtak. Az OpenCL-t csak nemrég találták meg magunkak. Másik kérdés, hogy milyen pontosságot használnak ki, az AMD igazából dupla pontosság mellett mutatja ki a foga fehérjét, egyszeres pontosságban a Maxwell teljesen ott van.
-
válasz
Malibutomi
üzenetére
-
-
Malibutomi
nagyúr
AMD RX 480 Can Hit 1.5Ghz+, New Overclocking Tool With Voltage Control Coming
Most AIB RX 480 graphics cards and reference designed RX 480 cards will be capable of ~1.4Ghz boost clocks after some very basic overclocking. The cards can be pushed beyond that with voltage adjustments. The “Beast Mode” RX 480 cards that we had talked about two days ago will come with pretty hefty factory overclocks right out of the box and some will be able to hit 1.5Ghz+ on air after some over-volting and fine tuning.
Now, all of these are just meaningless numbers without a performance comparison. So to put it all into perspective, an overclocked RX 480 will actually perform within striking distance of AMD’s current R9 Fury X flagship.
-
t72killer
titán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Sztem feldobom apróra: ha vki drágán elviszi, akkor csere, ha nem kell senkinek, akkor marad
Legkomolyabb feladata a videószerkesztés támogatása lenne, ebben úgy látom az AMD elhúzott. -
.LnB
titán
Három kártya pontos specifikációja (elméletileg)
-
syberia
veterán
A hűtéssel is vannak problémák, Asus 1080 Strix ram hűtés nuku és rohad forró a gpu.
-
t72killer
titán
válasz
Malibutomi
üzenetére
A 970 nincs messze a 980-tól, az én példányom pl simán elbír 25% tuningot (alapból is majd 10% OC-vel jött), bár ilyen jó fogyasztási mutatók mellett tippelném, hogy az AMD karik is príma tuningerek lesznek. Szval sokat kell még várni, míg végre vki rendesen, tuninggal együtt leteszteli az új generációt.
-
t72killer
titán
Erősen játékfüggő is ám, hogy melyik a nyerő. Nagyjából egy kategória a két kari - talán a 480 fogyasztása kicsit jobb lesz, így kb játékonként változó, melyikre van jobb nvidia, melyikre jobb AMD profil.
#226: Késő, 70k felett már rövidebb garival a legjobb hűtős 970-eket se nagyon lehet elpasszolni, sajna én is bebambultam
Innen drasztikus áresésre már nem számítok, max a 1060 érkezésekor. -
Hobbbyt
őstag
Azok a 12V-os ágak egyenként 228 Watt leadására képesek (12v*19A) szóval közelében se lettél volna a tápod határainak.
Na de nem kellemetlenkedem tovább.. 
Nekem egy sokkal öregebb moduláris Nexus NX 8050-es tápom van, csak 500W-os de a 4db 12V-os ágán összesen 480W-ot tud adni az 500-ból, szóval ebből a szempontból jobb helyzetben vagyok. Egy tesztnyi ideig 2db R9 380 futott benne (2x 190W TDP), szó nélkül. Bár a tápnak megjött a hangja terhelés alatt, és langyos levegő jött a megszokott hideg helyett, de ment.

-
törölt tag
"Abbol kell fozni ami van, ezert kell okosan beloni az X ideje feldolgozott waferek kihozatala alapjan a vegleges orajeleket, mennyiseg miatt akar a teljesitmeny bizonyos szazaleku karara is. (itt lehet kalkulalni azzal, hogy esetleg javul a kihozatal, csak ez mar riziko faktor, mint lathato az NV eseteben.)"
Az NV esetében inkább a GDDR5X memória okozza a készlethiányt, vagy rosszul látom? (most olvastam egyébként, hogy július végéig, augusztus elejéig előreláthatólag nem is fog javulni a GTX 1080 helyzete, szóval aki azt várja, hogy olcsóbb legyen, az jobb ha letesz róla, mert inkább nőni fog az ára ilyen körülmények között)
-
Egy régebbi CoolerMaster RealPower 520M-es tápom van, ami nem rossz, de a 12V-os ága háromfelé van bontva. Úgy döntöttem, hogy nem szeretném a határait feszegetni, ezért lett GTX970.
Viszont nagy csalódás volt, hogy Sony Vegas alatt nem tudtam kihasználni renderelésnél a CUDA magokat. Konkrétan a Radeon (7970XT Tahiti), amit váltott hatékonyabb volt abból a szempontból.
(#227) syberia:nagy a kísértés, mert most még talán ki tudok szállni 1:1-ben a GTX970-ből (mármint kapok érte annyit, amennyiből kijönne egy RX480), viszont ha kijönnek a tesztek és mondjuk elveri a 970-et, akkor sok ezrest fog szerintem zuhanni a használtpiaci ára.
-
Hobbbyt
őstag
Mi ez a nagy tápozás? Nem kapni olyan 1 GPU-s kártyát ami alá ne lenne elég egy normális 500W-os táp.
Tudtommal a legnagyobb étvágyú az R9 390X/ Fury X a maga 275W-os TDP-vel. Max. 125W a CPU-nak (ha Amd, 85 ha Intel) marad 100W minden másra.. de az alaplap a ramokkal együtt tizen watt körül van, a SSD 1-2 watt... de igazából ajánlom figyelmedbe a PH! "fogyasztásos" grafikonját, ahol az egészésgesen megcibált tesztgép, egy 275w-os TDP-vel rendelkező R9 Fury X-vel terhelés alatt max 411watt, amiben már a táp fogyasztása is benne van.. szóval tisztán a gép kb 350W-ot fogyaszt. -
syberia
veterán
válasz
üzenetére
Már csak azért is mert hivatalos az árcsökkentés !
A 1070/1080 érkezésére hivatkoznak, de számomra világos hogy az Polaris miatt kényszerülnek rá.

"Az Nvidia a legfrissebb hírek szerint némi árkorrekcióra készül, amelyre az új videokártyák, a GeForce GTX 1080 és a GeForce GTX 1070 érkezése miatt van szükség. "

(#225) Jim74: Neked kell eldöntened, a 970 még egy darabig biztosan elég lesz 1080p-re, viszont az újdonság varázsa sem gyenge

-
-
Szerintetek érdemes GTX970-ről RX480 8GB-ra váltani? FullHD-ban játszom.
-
rocket
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
Felreertitek amirol irok

Nem az a lenyeg lesz-e hard launch, vagy nem (ez majd kiderul), csak arra probaltam ravilagitani, hogy a nagykerek se mindig kapjak meg azt a mennyiseget amit a gyartoktol berendeltek, tehat jelenleg ebbol a 2x50 darabos kisker rendelesbol semmire nem lehet a kezdo mennyisegre kovetkezetni, es azt se tudjuk mekkora forgalmat generalo bolt, lehet nem is szamit soknak a 2x50 darab.Volt szerencsem sajnos mar olyanhoz is amikor hetekkel korabban allitolagos tenyleges keszletek alapjan vettek fel termekekre elorendelest, aztan amikor szallitani kellett volna, mar a 10%-at se volt meg a rendelt mennyisegnek, es ennyit a "csokosok" nem vihettek el

Nagy divat lett jo nagy pozitiv rahagyassal felvenni elorendeleseket (nem csak hardvereknel), mert meg mindig konnyebb utolag magyarazkodni, mint lemaradni a profit eselyerol amit minden plusz elorendeles jelenthet.Nem hiszem ~2 hettel korabban nagykerekben lenne a cucc, mert lehetetlen elkerulni, hogy "veletlenul" ne keruljenek ki kartyak, ezzel az AMD altal felepitett menetrendet romboljak. (sok ilyen eset volt regebben, foleg ha valaki valami vacak AMD procival elkezdene itt a RX480-at tesztelgetni, es GTX960 szint lenne
)Szerintem Europai raktarukban lehetnek a termekek, ahonnan majd teritik a nagykereknek par nappal megjelenes elott, ez eleg ido a mai szallitasi lehetosegeket figyelembe veve,hogy minden fontos EU-s piacra eljusson.
Hardlaunch sok oszetevos dolog, forditva is elsulhet tul alacsonyra lott arazassal, a kereslet egy pillanat alatt tulnoheti a kinalatot, (ugye jelenleg sokan meg kivarjak a vegso teszteket, ahol nem 3dmark meg AOTS lesz csak), tehat meg az AMD se tudja, hogy hardlaunch, softlaunch, paperlaunch lesz

"Az en tippem az hogy lesz keszlet es rendes hard launch lesz. Ezzel jo pontot szereznenek az NV fele szerencsetlenkedessel szemben."
Remeljuk igy lesz

#212: Ez nem akaras kerdese, hanem a GPU-k kihozatala szamit.
Ez nem ugy mukodik, hogy figyi GlobalFoundries, holnapra dolgozzatok mar fel legyetek szivesek 200-al tobb wafert naponta, mert nagyobb a kereslet a P10-re mint szamitottuk
Abbol kell fozni ami van, ezert kell okosan beloni az X ideje feldolgozott waferek kihozatala alapjan a vegleges orajeleket, mennyiseg miatt akar a teljesitmeny bizonyos szazaleku karara is. (itt lehet kalkulalni azzal, hogy esetleg javul a kihozatal, csak ez mar riziko faktor, mint lathato az NV eseteben.) -
syberia
veterán
Lassan, de biztosan kitör a pánik.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Ez elvileg lehetséges, gyakorlatban nem hiszek benne. Persze azt meg lehet csinálni, hogy a backend- és GPC-hibás kártyákból csinálnak egy 1060Ti-t vagy egy "emulált" 1060-at, de mennyiség abból se nagyon lesz. Ezzel szemben az az állítás, hogy AMD oldalon lesz bőven készlet.
Presztízs szempontból szerintem jók a GP104-gyel, ha a 200-as ársávban megpróbálnak versenyezni az AMD-vel a GP106 előtt, akkor az sokkal inkább fog szólni a farokméregetésről, mint bármilyen reális gazdasági előnyről.
-
Malibutomi
nagyúr
Abban igazad van, hogy amig nem kezzelfoghato addig minden talalgatas, de tobb helyen is irtak mar olyanokat hogy van kartya boseggel, es mar szallitjak oket.
Az en tippem az hogy lesz keszlet es rendes hard launch lesz. Ezzel jo pontot szereznenek az NV fele szerencsetlenkedessel szemben. -
rocket
nagyúr
Semmi forras nincs arrol, hogy tenylegesen 36CU lenne a P10-ben GPU-ban, es ugye igy mind aktiv lenne az RX480-nal, a cikkiro a vizioit megint belekeverte a tenyek koze, a GDDR5X viziojaval egyutt.
Semmi infot nem hordoz a megjelenesi mennyiseg kapcsan az, hogy megjelent par weboldalon a Sapphire kartyaja.
Nagyker rendel mondjuk 1000darabot, erre felveszi az elorendeleseket, X kisker rendel 100-at, felveszik a vegfelhasznalok elorendeleseit, de a nagykerbe csak 500darab erkezik, mar kezdodik a kaosz
Majd kiderul junius 29-en, egyebkent a masik linken a Sapphire kartyajara 07.07 az ETA.
-
Z10N
veterán
válasz
djculture
üzenetére
"GlobalFoundries 14 nm-es LPP node-ján elég jól alakul a kihozatal"
Ezt a szivargasok is megerositik, miszerint mar a raktarakban vannak, sot valahol mar a nagykereknel.
Peldaul Sapphire 21260-00-20G.
-
rocket
nagyúr
"Én az nVidiára a 200 dolláros szegmensben pont azért nem várnék, amiért az AMD-re sem 400-on és felette. A GP106 még messze van, a duplán vágott GP104-ből meg nem tudom, mitől lenne megfelelő mennyiség, ha egyszer a szimplán vágottból sincs."
Gyenge a kihozatal a GP104-200, GP104-400-bol a kereslethez kepest, attol meg aranyosan a kategoriat nezve lehetne domping a GP104-150-bol, ez persze nem a TSMC-t fogja dicsoiteni, az NV-nek meg mintha a fogat huznak, "margin killer"

Muszaj lesz lepniuk, meg ha az a profit karara is megy, presztizst es a brand erteket fent kell tartsak.
Worst case scenario szamukra, ha valaszkent a GTX1070 arat kene 80-100$-al kene megvagni, raadasul nem tudni meddig lesz meg hiany a termekbol, egyelore semmi pozitivum nincs ezzel kapcsolatban.
-
Akkor hozzák előre a GP106 startját, ha tudják - ez még akkor sem 1-2 hét, ha a raktárakban ládákban áll a GPU. Persze papírkodni lehet

A 80e FT árú 980 azért egyáltalán nem biztos (rossza az előremenő üzenete), de még ha lesz is annyiért, nekem tuti nem kéne. Kézzelfoghatóan jobb ár / teljesítmény kellene ahhoz, hogy last gen kártyát vegyek, amikor már az új elérhető.
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Mercedes topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Vezetékes FÜLhallgatók
- OLED monitor topic
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S8 és Tab S8+ - méretvariációk egy témára
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3428
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3330
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

. A 1050 tuti erősebb lesz, de drágább is, és tápcsati nélkül nem lehet megúszni, ld 950.

Egyébként nem rossz ár.