Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: A sor végén
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Itt csak az a gond, hogy ha csak ezt a topikot elolvasod, mindenki 980 verőnek várta 60-70 ezer forintért.
Jelenleg 100 ezer lesz az induló ára és kb 980 alatt helyezkedik el legalább 25% de van ahol több lemaradással. Ez a beígértekhez képest + 40 % felár és - 25 % teljesítmény elmaradás. igazából annak akinek most 290 vagy 390 van a gépében tök felesleges rá váltani, sőt értelmetlen. Akinek GTX 970 vagy akár csak 960 annak is tök értelmetlen.
Mire lemegy az ára, addigra meg jön a 1060 és az 1060 TI . ami 120 watt TDP vel hozza ezt, vagy többet. Úgy néz ki, még is csak jó volt NV üzletpolitikája.egyébként volt olyan, ahol 93 Celsiusnál throttingolt le a kártya, szval tuningpotenciál nem igazán lesz benne.
Mindezek ellenére azt mondom, hogy 65 ezer forintért nagyon jó vétel lenne, de az még idő, ami a konkurenciának dolgozik, mert jelenleg 970 olcsóbb és ugyan ott van , és jön az 1060 vagy a Ti. -
rodrigez
senior tag
Óvatosan azzal a 180W-al. Ez eszik terhelés alatt 160w fölött, szóval majd ha megjelennek a tesztek meglátjuk, hogy a majd 2x annyi CU mellett valóban csak 20w-al nő majd a fogyasztás. Szerintem nem. Én örülnék neki a legjobban, cserélhetném le a 380X-emet valami Vega alpapú gyengébb modellre, mert a 480X-re nem fogom az már biztos. De ha a GTX1060 azt hozza, amit a 480-tól vártam volna, akkor meg az lesz az új kártyám.
-
rodrigez
senior tag
Miért a Vegával kell megnézni? Ez miért nem jó? 14nm-es FinFet lapka, elvileg perf/watt-ra kihegyezve. Én ezt nem látom. Szomorú, hogy jelenleg ennyire veri hatékonyságban a Pascal a Polarist, hogy az alábbi link alapján átlagos játszogatás közben 20w-al kevesebbet eszik a GTX1070-es, mint a messze gyengébb 480X. És megint ott van a multimonitoros meg a sima egymonitoros idle fogyasztás. Hogy ezt miért nem lehet megoldani, fingom nincs. 1070-es 6w-al elvan idle-ben és 7(!!!) wattal multimonitor esetén. Ez a radeon esetében 15 és 40(!!!) watt. Tudom, majd a következő driver verzióban... Én nem teljesítményben vártam jóval többet, bár az R9 390X teljesítményét megelőlegeztem neki, de az lőtávolban sincs sajnos. Igen, a GTX1070 160-170 rongy, de úgy látom nem véletlenül.
-
rodrigez
senior tag
A szövegértésed és az elvakult optimizmusod miatt inkább neked ajánlom a csöndben maradást.

Még egyszer, hogy te is értsd. Ugyanannyit fogyaszt mint az 50%-al gyorsabb GTX1070. Ha ezt nem tudod értelmezni akkor elvesztettünk téged. Azt meg nem állítottam, hogy az ellen jött volna, mivel írtam is, hogy nekem ez a teljesítmény elég is lenne. De nem ennyiért és nem ilyen fogyasztással. Ezt a GTX1060 úgy eszi meg jelentősen alacsonyabb fogyasztással, hogy öröm lesz nézni.
-
rodrigez
senior tag
Pedig ennyit tud, nem kell ezen annyit rugózni... 50%-al lassabb a GTX1070-él, de legalább ugyanannyit fogyaszt. Itthoni ára elég meredek is lesz, legalábbis a 8gb-os modellnek biztos. Egyáltalán nem látom azt az "up to 2.8x perf/watt ratio-t" A teljesítménye számomra elég lenne bőven, de egyáltalán nem látom a fejlődést, mert a közel 3 éves R9 290X szintjén van, néha alatta, néha fölötte. És bár annál jóval kevesebbet eszik, ez a minimum elvárható. De jelenleg az a szitu, hogy az NV a 16nm-en gyártott GTX1070-e közel azonos fogyasztás mellett 50% több fps-t présel ki magából. Ez pedig elszomorító. Nagyon úgy tűnik, hogy egy centtel sem jöttek közelebb teljesítmény/fogyasztásban az NV-hez, sőt...
-
A tesztek maiak amiket belinkeltem. pár órás az egyik.van közte dx 12 is, még gyengébb mint dx 11 alatt, kivéve az amd-s Hitmant.
Youtubos videóban béta driver van hozzá, amd től ,tesztelőknek.
Azért jövök ide mert ez egy szabad ország szabad véleménynyilvánítással.. Amit leírtam igaz. ennyi. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U / 8GB DDR
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó szerverek!
- Thinkpad L13 Yoga i5-10210U 16GB 1000GB 13.3", Touch gyári magyar világítós bill 360 Gar.: 1év
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest