Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
Drága lett volna, ennyi. A nép alapvetően nem magas fokú tudatossággal archivál, így ha akadtak is örökélet jellegű termékek, alapvetően nem volt cél ellátni ilyennel a vásárlókat. Egy korszakcsere megoldotta a legtöbbek szemében a kérdést.
-
BiP
nagyúr
válasz Top cat #28979 üzenetére
Én azt nem értem, hogy amikor összepréselték a rétegeket, akkor oldalt miért nem zárták le a műanyagot, miért nem olvasztották össze az alsó-felső záró réteget oldalt?
Így belül a hordozóanyag védett lett volna. (pára, oxidáció, gomba, stb).
Vagy igazából össze volt, (erről nem találtam semmilyen információt) és így is ennyit bírtak csak? Csak mert gyanúsan mindig a szélétől kezdett tönkremenni a belső hordozóanyag.Később a caddy-s Blu-rayekre is mondták, hogy na, ez aztán örökélet + 2 év, csak hát az drága volt, nem terjedt el, és a caddy mindig is macerás volt.
[ Szerkesztve ]
-
mancer7151
tag
Akkor egy ontopic sztori:
Drága barátom, köttette a netet jó ideje. Kiment hozzá a szerelő időre, állt az ajtó előtt egy bazi nagy fúróval mondván szigetelt a társasház, fali doboz a ház túlsó felén, itt biza fúrni kell. Elküldte hogy a frissen szigetelt házat nem fúrjuk rommá. Felhívta a központ hogy ne küldje el az emberüket mert így nincs bekötés, ő meg elmondta nekik hogy nincs fúrás.
Szól nekem nézzem meg mivan. Felmentem a tetőtérbe, lelógattam utp-t a dobozhoz, végigvittem szálfákon, letoltam fali csőben ráhagytam 2 métert neki. Tűzze végig ahol kell, fejezze meg ahol majd kell ha kell majd teszek másikat.
Új időpont, új csóka. Bazi fúróval ment fel hozzá, mondja neki hogy "nem fúrunk", "ne tessék elküldeni mert a központtal bajba leszek" "tegye le a gépet és jöjjön". Láss csodát minden szép és jó. Eliszogattunk este, nem kértem semmit.
Na később gépcsere, mit kéne venni, összeszedtem neki a vasat megrendeltem, de rakjam is össze ne kelljen fizetni azért, leisszuk. Megtettem.
Eltelt jó idő, közbe találkoztunk sokat semmi gond, hát kikéne pucolni a gépet biztos poros (értsd 3 év retke), nemrég vettem kompresszort vigyemmáföl kinyomjuk erkélyen. Mondom az 15 kiló a gép meg fele, add a gépet másnap visszamegy, "nemá este jutubozok" nem voltam boldog. Megoldottuk, mondom neki ezt leisszuk jössz kettővel "megyek el majd legközelebb"...Így vagyunk mi, de ez már csak ilyen. Leisszuk
-
Pötyi
őstag
-
Itt a közelmúltban jött egy ticket, hogy Tor egy user telefonján.
User értetlenkedik, hogy miért nem lehet? Miért húzza újra a telefont?
Végülis a szeku csak annyit kért, hogy szedje le a Tor böngészőt, tehát az lett Szerintem helyből egy full wipe-t kellett volna nyomniuk...
A user informatikus, admin.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
totron
addikt
286 <3
(#28991) Top cat, hallottam ám, hogy a facebookért mégtöbbet kell ezentúl fizetni. Mondom hogyhogy mégtöbbet? Hát hogy eddig is be volt építve az internetelérés árába. Óanyám.
[ Szerkesztve ]
-
Top cat
addikt
A citrom után, az Indamail is fizetős lesz. Vajon meddig fognak működni?
-
-
fatpingvin
addikt
modernebb gyártástechnológiával készült üvegeknél ez már nem gond, itt már tényleg millió éves időskála van. a régieknél is leginkább az üvegtáblákkal volt ez.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Régi épületek ablakain mérhető, hogy az alja az üvegnek szélesebb, mint feljebb.
Ha pedig kis mintákat marsz bele, akkor a deformációk nagyon sokat számítanak.
OK, ilyen 100 évre jó lehet, de tovább?Esetleg szpesziális üveggel lehet, hogy ez nem akkora gond, az igaz.
-
fatpingvin
addikt
nem az. az üveg nem egy kristályos anyag, amorf, és ebből adódóan vannak folyadékra jellemzőe tulajdonságai, mint pl a plaszticitás, ami bár hőmérsékletfüggő de abszolút nulla fok felett mindig jelen van. ezt értelmezte át a köztudat úgy hogy az üveg folyadék.
nagyon régi, gyenge minőségű üvegtáblákon ténylegesen megfigyelhető a jelenség valamelyest (főleg műhelyek ablakainál ahol azért melegebb van), viszont ezt nem szabad összetéveszteni a kezdetlegesebb gyártástechnológiával előállított üvegtáblák hullámosságával.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Top cat
addikt
válasz bambano #28985 üzenetére
Kicsit tovább tartana az.
-
E.Kaufmann
veterán
Na igen, az üveg valami kolloid, elvileg meg tud folyni, de ez inkább nagy tömegnél számíthat és állítólag a régi (középkori) üvegtáblák sem attól lettek megvastagodva alul, csak úgy sikerültek, de egy ideig azt hitték, ez az üveg megfolyása.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
-
Top cat
addikt
Van olyan gomba is ami eszi a CD-t.
Nekem is van olyan lemezem, ami kölcsön lett adva és biztos megsérült a pereme. Ritkán volt használva és mire újra elővettem, már a fele fekete volt az oxidációtól.Talán majd valami üveg alapú tároló lesz a hosszú adattárolás megoldása.
Lenry
Szerencséd volt, ez még nem is annyira vészes. -
Lenry
félisten
válasz Top cat #28972 üzenetére
A réznek meg van az a "jó tulajdonsága", hogy oxidálódik
ennek pont a hétvégén örültem meg, amikor a kocsim csomagtérajtaja a kilincs rángatására nem volt hajlandó kinyílni.
otthon - egy YouTube-os továbbképzés után - szétszedtemnémi mechanikus tisztítás, WD-40, most 10-ből 10-szer nyílik, örömbódottá
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Meg az sem, hogy 30-40 éve húzták ki...
@E. Kaufmann : Nálunk volt ilyen, hogy a nem UV álló szerelődoboz az egyik csarnok falán szétrohadt, és amikor leesett, éppenhogy nem szakította le a (kültéri, de nem UV álló ) kábelt, ami bele volt vezetve.
Végülis minimális outage-el megoldották a kollegák.A CD meg amúgy olyan, hogy ha újrahúzod rá a visszaverő réteget, olvasható marad. Az anyag öregedése ezekkel a baj.
A Háromtest-problémában is szerepel, hogy ki kell találni valamit olyan információtárolásra, ami évmilliókig kitart. Asszem a sziklába vésés a nyerő
[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
Optikai szálnak mi árthat amúgy, ha nem mozgatják/hajlítgatják feleslegesen? Annak idején a (gyártott) CD is be lett harangozva, mint örök élet +1 nap, ha nem karcolod, viszont a kén tartalmú festékkel nyomtatott borítólap (vagy mi is volt a gond) valahogy mégis el tudta cse$zerinteni, ha ki se vettük a tokjából.
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz E.Kaufmann #28969 üzenetére
Nekem szerencsém volt, légvonalban 100m-re volt a központ, úgyhogy még a 8Mbit is 8Mbit volt. Sőt, kezdetben a 16Mbit is 16Mbit. Csak amikor túl sok ügyfelet kötöttek be, akkor lett 4Mbit a maximum
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
válasz E.Kaufmann #28969 üzenetére
Ja, hát a rézkábel minőségét nem lehet távolról állítani... Esetleg egy kiadós túlárammal (szétolvad ) .
-
". Mint kiderült, nem is állítanak már nagyon a helyszínen, megoldják a központból, amikor lejelentik a kötés megvalósulását és az ügyfél valami "extrát" szeretne."
Ez már sok-sok éve is így ment, látják asaját eszközeiket a T , Voda is.De legalább azt csinálták, amit kellett
-
net84
őstag
Optika bekötése otthon:
Mivel nem tudtuk megszerezni a munkalap számot, így nem tudtam ismerőst hívni előre. Az ügyfélszolgálat mondása az volt, hogy alvállalkozó fog úgyis bekötni. Meg is jött az értesítés és ütközött is a munkával. Asszony kioktat, én pedig a nyomvonalat előkészítettem a lépcsőházi szekrénytől a lakásig. Még az ajtótokot is kifúrtam, hogy dugózva átférjem az optikai kábel.
Asszony hív a meghirdetett napon: a szerelő kérdezi, hogy maradhat-e az optikán plusz, hogy ne kelljen bajlódni az újrakötéssel. Maradjon, nem zavar - gondoltam én, legalább biztosabb lesz a kötés. Nem értem rá sokat kötözködni és az asszony sem volt túl kommunikatív a ráruházott feladat miatt, így csak otthon szembesültem a dolgokkal. Szerencsétlen szerelő már az elején megjegyezte, hogy ismer. Majd szembesült a hűtőre ragasztott itineremmel (bekötés a megadott nyomvonalon, lakáson belül lengőbe hagy minden vezetéket, eszköz letesz - majd én a helyére pakolom, admin/root jelszó felír, minden más alapbeállításokon hagy ). Tényleg gond nélkül beállítottam és nem kellett semmi kacifánt (nem próbált beállítani semmit a meglévő hálózathoz). Mint kiderült, nem is állítanak már nagyon a helyszínen, megoldják a központból, amikor lejelentik a kötés megvalósulását és az ügyfél valami "extrát" szeretne.
A maradék optikai kábel esetében bő 10 méter (jár a szereléshez). A kötés pedig nem dugózást jelentett, hanem egy optikai aljzatba kötést (én marha meg szellőző méretű lyukat fúrtam az ajtótokra).Read only...
-
válasz mancer7151 #28964 üzenetére
Másik véglet, amit netszerelős ember mesélt, hogy kimennek optikára cserélni a Digót, és át akarják velük kábeleztetni a házat
-
mancer7151
tag
válasz hobizoli #28958 üzenetére
A boci nálam lassan jobban bejön mint a Milkák. Lehet csak unom, lehet hogy javult, és árban is ugyanott vagy XD.
Szoktam anno hagyni csengetni embereket aki késett vagy előbb jött, pl a 2 hete megbeszélt 11 helyett 7kor a netet szerelő emberke "mert előbb tudtam jönni". Mondtam neki akkor minek megbeszélni időpontot? Menjen máshova majd jöjjön. Másik mikor késik 2 órát persze nem szól én meg ugye szobrozok hogy mindjárt beesik..
Billentyűt én is hajtottam ketté a combomon mikor elgurult géjmingelésnél. Én inkább az egeret szoktam falhoz vágni, mondjuk mindig is "mazzagos vót" nem ment messzireNade sztori, habár igazából offtopic.
Net+Tv-t leszerződtem faternál. Hívnak 1 napra rá hogy jönnek szerelni, nem voltam otthon... Bejövő kábel emeleten, modem szekrényen, onnan le fali csőben utp a nagyszobába. Elvitt az állatja egy utpt az átlós túlsó sarokba a topboxig, leosztotta, onnan visszahozott másik utpt és vitte vissza oda ahol lejött az emeletről és ott kötött telefont.... És ezt a 2 tyúkbelet végigtűzködte a lakkozott diópadló szegélyén oda-vissza. Na mikor megláttam mondom f@sza
Hivtam őket megdicsértem a munkát, aki központos szívta a fogát a tűzésre, kértem hogy jöjjön ki másvalaki és rakja át az egészet normálisan, fizetni nem fogok mert ők se fizetnék ki a padlószegélyt. "Hát 60 napon belül garantáltan kiérnek"...A munka frontján harcolunk:
Na fotóztam bekötéseket - telefont sose szereltem igaz 4 ér csak - áthúztam a házban mindent mindenhova, FELE kábelhossz megmaradt. Felhivtam őket h törölhetik a hibajegyet átkábeleztem a házat, nem kell jönni, megmaradt a fele, az aki szerelt nem kell idejöjjön soha többet. Csuklottak a telefonban hogy "elnézést".
Ugyanez a banda 2 éve, szólok nekik elpattant a bejövő kábelt tartó huzal. Feszes volt mindig is, mondtam nekik többször is lazitani kéne, nem lesz jó mert télen pengetni lehet és húzza a tetőt is. Volt hogy szereltek az oszlopon de nem csinálta meg mert "nem ezért jött". A kábelt a 17 éve nevelt tuja teteje tartja, szeles viharos idő van jönni kéne mert oszlopra nem mászok. A tuját nem ezért neveljük és ha letöri a csúcsát morcosak leszünk.
3 hét után szóltam másodszor, 5. héten megmondtam nekik ha nem jönnek mérges leszek. Már nyúlott a kábel...
Na kijött vmi ifjú rüszürügy, felment feszített egy újabb semmivékony huzalt, mondom neki hogy "Vastagabb nincs? Elmegyek veszek vmi normálisat tegyük fel én állom." "Ennek 2 tonnát bírni kell tuti jó." Kedvem lett volna előszedni a vastag fonott zsinórt aminek 1500 volt métere hogy az bír 2 tonnát nem ez... Persze feszesre vette...[ Szerkesztve ]
-
-
fatpingvin
addikt
válasz KROK640 #28956 üzenetére
tudok róla de hozzá van szokva aezem hogy az í az a-s alatt, az y-tól balra van a klavin.
egyébként ez az egyetlen ilyen kombó amit tudok fejből, ugyanis a klavi csuklótámaszára apám szerintem még az én születésem előtt felírta alkoholos filccelA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
hobizoli
nagyúr
egyebkent kb 6 utcasarokra lakott
de nala ez rendszeres volt
meg hogy van egy ilyen telepitod? persze
OK, mindjart atmegyek erte...
hogy ertsuk nala mi ez a "mindjárt"
2-3 ora mulva mar elmentem a kozertbe, a penztarnal allva csorog a telefon, hogy itt vagyok
jolvanb+
egyebkent meg este 9-10 utan senki ne jojjon semmiert akkorse, ha tudja hogy meg ebren vagyoktöbb drón kell ;P
-
válasz KROK640 #28950 üzenetére
"Mondtam, hogy akkor lehet odamenni."
Mi a fene, esik a topic színvonala? Gondoltam megcsinálod ingyen, és a mai napig várod az 5000-est...Bagót nem értem... durva függőség, és tényleg mindig van rá pénze az embereknek.
@hobizoli : "erre csorog mobil melohelyen este fel-haromnegyed tiz korul, hogy ott all haz elott es hiaba csonget"
Ezt bírom én is, indulás előtt nem tud felhívni?
Mindig azt mondom bárkinek, aki jönne, hogy indulás előtt hívjon. Ha nem vagyok otthon, feleslegesen ne jöjjön. Mondjuk ritka, hogy ne legyek otthon, de megesik.[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz hobizoli #28958 üzenetére
Nekem ilyen "közveítőkkel" szerencsére nem volt dolgom.
Volt egy barátnőm 2001-ben még 486-ossal nyomta, amit csak paintre firkálgatni meg TXTre használt. Akkor volt egy 466-os gépem 192MB RAMmal (lappal stb csaj anyi, hogy winyó nélkül) eladtam volna nekik. De nem kell mert drága. A gép alku néklkül azonnal 48 ezerért ment el. Ez mutatja mennyit is ért. De 20-ért nem kellett, mert sok.
A hűtő folyamatosan üres volt, a wc különleges volt (nem lehetett lehúzni), a zuhany speciális (nem volt melegvíz) a tűzhely hozzáértést igényelt, de amúgy nem volt baj ... A hűtő kongott az ürességtől, két emberre jutott heti 1kg kenyér némi zsírral. DE: A kutyának mindig volt szalámi, meg kutyakozmetikus, és a másik : cigi*. Állandóan volt vagy két kartonnal otthon. Szegény csaj vasággyal együtt 45kg volt, az anyukája meg annyi sem, folyamatosan azt hallgattam mennyire nincs pénz a befizetetlen számlák hegye között, de a változásnak szele sem jött el. (Mára már egyébként a csaj összeszedte magát, kifogott egy palit, azzal utazgat külföldre meg láthatóan sokkal jobban megy a sora).De ott van Zoltán haverom mai napig egy Q8400-al, aki mindig azt nézi az általa kedvelt címnek mi a minimum gépigénye, majd némileg alálőve válogat (Ettől lesz tuti a gaming élmény!). Egyszer elhatározta, hogy 60-ért vesz gépe 2 nap múlva már 30-ért tette ezt, mert kell a pénz koncertre, piára. Majd a gépre 1-2 hónapon belül ráköltötte a másik 30-at, hogy használható legyen. így van most egy zsákutca platformban. (talán az akkor kihozható 2/4th gen I3/I5-el sem lenne fejleszthetőbb, de hogy előrébb lenne nyers erőben az biztos). Pedog elmondtam neki, hogy egy 4th gennel + DDR3-al később fejleszthető értelmes VGAval (akkor még nem volt a VGA krízis sem) mai játékoka is játszhat, de nem, le kellett faragni a pénzt. Akkor is ha ez egy szarabb platformmal jár. Kellett a pénz olyan koncertekre amiknek a felére sem emlékszik, saját bevallása szerint. (és most nem elítélem. én is járok fesztiválokra, de azután, hogy a gépem "rendben van" ). Azért egy 10400F + 16GB RAM + GTX950 + SSD és egy (akkor még) C2D + 2GB RAM + HD7450 + HDD között azért van különbség...
Cigiről meg Bundi haverom jut edzembe, anno még mikor a Barton menő volt átmentem hozzá. Gép oldala levéve nagy szobaventi rá. Egyik pillanatban betette a hamutálat (szobában gép mellett cigizés) a venti és a gépház közé amitől a gépházba került a teljes hamutál tartalma, csikkesőt, hamustól rá az alaplapra, HDDre. Legyintett h ennyi. A ház aljában gyűltek a csikkek ... A ház meg "különleges matt sárga" volt már ...
* Olykor én is cigizek (az ismerőseim rendszeresen rámcsodálkoznak : "jééé... te cigizel???" --- ebből lehet tudni, hogy mennyire - ) de nekem azért ez egy olyan dolog amifelé helyezek kb minden mást. Főleg a kaját.
[ Szerkesztve ]
-
hobizoli
nagyúr
válasz KROK640 #28950 üzenetére
regen csinaltam en is egy-ket kozeli ismoresnek hogy egy naaaagy tabla Milka csoki
erre beallit egy normal tabla Boci csokivaltenyleg nem volt tul hosszu ido egy epkezlababb konfigos gepet ujrarakni egy WinLite-l felokositott WinXP-vel, mert a legtobb popularis hardver driver-et meg az XP update-ket, beleingetraltam a telepitobe
igy a reinstall utan kb kesz is volt
vagy egy-ket kisebb, azota kijott update meg kellett, de az plusz par perc volt maxaztan egyik elkezdte hozni a ismerose meg a ismeros ismerose gepet is, arra mar mondtam neki, hogy 5k és előre
akkor meg huzta a szajat, mert o kert ennyit toluk, hogy "elintezze" nekik
aha, de
kb azt gondolta nekem majd ad egy csokit, a lovetta nagy reszet meg behuzza o
meg majd hozom, ha nekem is kifizettek
hat nemmeg olyan 10+ eves osdi, lepattant, putri konfigokkal is betalalt nemelyik, hogy 486DX2-80 4MB RAM-l meg 2GB-s HDD-vel, az is csak azert volt benne mar akkora, mert amivel meg kb 95-ben megvettek 250-340MB-s egyseggel, az megkukult
ilyeneken a XP a telepito tenyleg orak alatt megy vegig meg az ujraindulasok is percekben merhetok egyenkent, mert a juzernek nincs sok evente sem frutti 30-40k-ja egy hw upgrade-rekb a cigi ki sem esik a kezebol mar gyujtja a masikat
kajakra, massziv cigiszaga volt a gepnek, meg a beige haz tipikus nikotinsarga volt
ilyeneknek inkabb neki sem alltam, ezt vidd vissza
de o megigerte....
pont nem erdekel, az a te bajod
egyreszt tenyleg tobb ora, masreszt a f4sznak sincs kedve meg napok utan is szarja utan a cigiszagot erezni a lakasban, ahogy szerteszetfujja a tap ventillatoraakkoriban raktam ossze egy mukinak egy AMD K7 Duron 750MHz-s konfigot 512MB RAM-l ~50-55k-ert
szoval annyiert eleg nagyott lehetett volna lepni a 486-rolmeg du 5-g vagyok itthon, legkesobb addig gyere erte
erre csorog mobil melohelyen este fel-haromnegyed tiz korul, hogy ott all haz elott es hiaba csonget
de regen evekig egy helyen dolgoztunk is, szoval tudta hogy itt 12 oras beo van, es miert mondtam a du 5-t neki deadline-nak
de nem tudnek most odamenni?
17km-rol de, majd reggel, addig allj ott b+, ha tenyleg ennyi eszed van[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
KROK640
nagyúr
válasz TeeBee73 #28949 üzenetére
Dehogyis. Ez az eredeti
-
KROK640
nagyúr
válasz fatpingvin #28930 üzenetére
ALT GR+J az í
-
-
KROK640
nagyúr
válasz E.Kaufmann #28921 üzenetére
Ez egy az egyben nekem is megvolt!!!
Meg, hogy mennyivel több gomb van a billentyűzetén mint a C64-nek (101), biztos sokkal jobb gép is. (az akkoriak még gaming terén nem voltak azok, lévén 286-386 kategória).
Az meg amikor megnyomtam egy billnetyűt, és nyomva tartva ismételte a betűt, megállapítottam : Aha, ezeknél alapból van POKE650,128 nem úgy mint a C64-en.
(fiatalabb / C64-ben nem otthonlévő olvasóimnak : a C64-en ha megnyomtál egy betűt/számot, egyszer írta ki. Nyomhattad akármeddig nem történ semmi míg fel nem engedted és újra le nem nyomtad a billentyűt. Na most ezt próbáld ki a PC-den. Na így viselkedett a C64 is, de csak a POKE650,128 utasítás beírása után).Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz mancer7151 #28907 üzenetére
Na jó, most leköptem a röhögéstől üdítővel a monitort xD
A táskáról az jut eszembe, mikor kedves padtársamnak az apja állandóan a táskával volt megáldva, bár a valódi funcióját nem nagyon értette (tulajdonképp egyfajta szinkronizációs megoldás volt).
-
totron
addikt
válasz KROK640 #28951 üzenetére
De most a jégkrémekről is mesélj kicsit, ezek a hiénák úgy is csak kihasználni akarnak. Volt Romero is és sokkal inkább egyben voltak mint ezek a mai, lidlis, baltával faragott ízharmóniák. Fogalmam sincs mire kötötted rá e témát az aprók topikban, de számomra nagy poénértéke volt, hogy egyszer csak szürreálisan megjelent.
-
KROK640
nagyúr
Mai ideillő storym :
Ismerős csaj megkeres facebookon :
"de jó, hogy itt vagy Gézának szarakodik a facebookja, add meg a telefonszámod" - összesen ennyit írt, se szia, se semmi más.Pár perc múlva visszaírtam :
"Szia. Ki az a Géza? Hogy érted, hogy "baszakodik?" mert az, hogy "baszakodik" az nem hibajegy, de még csak nem is hibaleírás. Amúgy a facebookhoz én sem nagyon értek de ha leírod mi gond talán tudok segíteni.
Egyébként ha fent vagyok, az azt jelenti, hogy be van kapcsolva a gépem, vagy a mobilnet... ez nem egyenértékű azzal, hogy "itt" is vagyok"csaj válasza :
"pill"Ennek nagyjából 6 órája, és azóta sehol semmi.
A párját egyébként Tibinek hívják, szóval tényleg érdekelt volna ki az a Géza
A telefonszámom meg végképp nem értem miért kellett volna... hogyha Gézának bármi baja van ezután akkor én legyek a telefonos live support? kösz nem (A csajnak amúgy megvan a számom, csak szerintem rájött, hogy az a régi számom, amit már nem használok, mert túl sok olyan ember hívott rajta akihez semmi kedvem sem volt).Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz Top cat #28876 üzenetére
Pontosan. Ezért volt részbne az, hogy a Windows telepítés ára nálam egyik pillanatról a másikra sör/csoki/500ft -ról felment 5000ft-ra egy Win install. Aztán persze kaptam az ívet, hogy a szomszéd Pistike megcsinálja egy ötszázasért/ezresért. Mondtam, hogy akkor lehet odamenni.
Volt aki megsértődött, de volt olyan is aki 2-3 nap múlva jött, hogy esetleg 2-3 ezerért? mondtam, hogy nem, ennek ennyi az ára.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
vince
őstag
válasz fatpingvin #28934 üzenetére
Az Art Lebedev Studionak volt néhány éve ilyen billentyűzete, van néhány tesztvideó róla, nagyon menő, de nem tudom, mi lett végül belőle. Tömegtermék biztosan nem
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
Lenry
félisten
-
bambano
titán
az előbb időpontot foglaltam okmányirodába.
háromszor buktam meg a kapcsán, úgyhogy gép vagyok.
mostantól ne szórakozz velemEgy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Top cat
addikt
válasz Armagedown #28940 üzenetére
Feltételezem azért, hogy vakon gépelésnél könnyebben tudj pozicionálni.
-
Top cat
addikt
Egy ilyen Olivetti P1-es géphez van.
A proci ki lett cserélve később egy 200-as MMX-re. Ugyan az alalap nem tud adni a magnak külön 2,8V-ot, de ezek a régi penyák még bírták a kiképzést. -
tag
válasz fatpingvin #28937 üzenetére
A csilivili fosok is kerülnek ennyibe
Gondolkodok rajta, hogy vegyek egyet, mert a 20 éves DELL billentyűzetem kezd elkopniA szép szavak nem igazak, az igaz szavak nem szépek.
-
koby11h
őstag
válasz E.Kaufmann #28927 üzenetére
Elvitte és ott már nem vitatkoztam... de Ő is szakmabeli.
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
fatpingvin
addikt
valami ilyesmi nekem is rémlik a közelmúltból...
egyébként van ennek egy modernebb megvalósítása ami elég nagy rák de elterjedt: onscreen keyboard érintőképcsőre...A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Pötyi
őstag
Emlékszem, hogy a '93-as CompFair kiállításon, a BNV-n láttam egy olyan billentyűzetet, amin nem a betűk voltak rászitanyomva a gombokra, hanem egy apró, 5x7-es LCD mátrix kijelző jelenítette meg azokat. Valami egy floppy lemeznyi progi volt hozzá, azzal lehetett váltani a különböző nyelvű kódtáblák szerinti kiosztást. Ha nyomtál egy Shiftet, automatikusan nagy betűre váltott a gombon felirat. Egy bill a világ összes nyelvére, zseniális megoldás - lenne még ma is, ha lehetne kapni ilyet.
QNX is cool!
-
totron
addikt
Jó de te fiatal vagy ahhoz hogy nagy bánatod legyen ez. Mivel ad többet neked a PS/2?
-
fatpingvin
addikt
válasz Top cat #28924 üzenetére
aaaaaa, Olivetti...
nekem két régebbi AT csatis billenőm van, az egyik ilyen ergonomikus izé, régi kedves emlék de annyira nem bejön hogy nincs í... a másik egy kommerszebb tégla, de az full magyar kiosztás. egyedül az a nagy bánatom hogy nem minden gépemen van már natív PS/2 port.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Top cat #28928 üzenetére
Igen, csak erről hiányzik a "Pause" és a "Num -" sapka.
+ mocskos. Nem jöttem rá, hogy tudnám leszedni a kupakokat, amiket nem tudok két oldalról megfogni. A többi gombot már elmostam.
sz: Otthon meg Glorious full van, RGB, magyar kiosztás, kívül-belül gumizott, olajozott mikrokapcsolók, hogy ne legyen hangos.[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Top cat
addikt
válasz TESCO-Zsömle #28926 üzenetére
"A 20m-re levő irodában is hallja a főnök, ha dolgozok"
Fel kell venni a hangját és végtelenítve lejátszani. Valami ilyesmi a cucc?
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Top cat #28924 üzenetére
Két szempont volt:
-Magyar kiosztású
-A 20m-re levő irodában is hallja a főnök, ha dolgozok
Azóta már a 4. munkahelyem, de viszem magammal mindenhova. Már-már a védjegyemmé vált a sok gumiharangos Kolink meg noname között a katasztofálisan kihajló kompressziós oszlop kapcsoló és működtető.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Top cat
addikt
válasz TESCO-Zsömle #28922 üzenetére
Nekem csak egy ilyenem van. Súlyos darab.
-
válasz E.Kaufmann #28921 üzenetére
@TESCO-Zsömle :
ON : Telefon.
- Helló, hol lehet beállítani a pont helyett a vesszőt?
- Hogy mi? Hol? Excelben a cellaformátumnál...
- Nem, úgy általában
- Windowsban?
- Asszem
- Control Panel, Regional...
- KösziMutogatni való hater díszpinty
-
E.Kaufmann
veterán
Amikor először láttam gyerekként PC-t akkor azon filóztam, hogy de szép karcsú ez a gép, de mekkora egy randa nagy floppy meghajtója van
Addig csak C64-et láttam ...Később az az iroda leégett (mondjuk nem is volt jó ötlet egy olyan fa szerkezetes házikó mint iroda), ott voltunk másnap nézelődni én meg azt figyeltem, mi maradhatott szegény gépekből...
[ Szerkesztve ]
-
-
Top cat
addikt
válasz TESCO-Zsömle #28914 üzenetére
Még Tuchel-csatlakozóst használsz?
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Armagedown #28891 üzenetére
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Rics29
csendes tag
válasz Diabolis #28910 üzenetére
Esztergom Telenornál (mikor még úgy hívták őket) szőke csajtól kértem infót. a képernyőjét telóval lefotózta hogy emailben elküldje. mondom de gépröl pdf be mented és elküldöd, vagy 3 lehetőség is van pc képfotóra és betenni e-mailbe. úgy nézett rám mint egy ufóra. és közli ne dumáljak futurisztikus hülyeségeket.
az ilyen menjen az észbontóba. amúgy nem dolgozik már ott. -
Diabolis
aktív tag
Nem egy emailt kaptam a printscreennel elmentett, kinyomtatott, jpg-be visszascannelt majd wordba beillesztett rendszerüzenetről.... Még anno PS script volt írva, hogy munkaidő utáni restartnál szóljon a usereknek, hogy menteni kellene. Másnap reggel kaptam erről egy emailt a fent említett módon... Picit sírtam.
Ne vegyél kutyát! Inkább fogadj örökbe. Tele vannak a menhelyek.
-
Ferrari fan
tag
válasz mancer7151 #28907 üzenetére
-
Lenry
félisten
Windows-ban, ahol a printscreen gomb megnyomása nem generál automatikusan egy képfájlt
... ellentétben a Windows+PrintScreen kombóval, ami igen
mod: jah látom, mótvá
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
koby11h
őstag
Hát nekem akkor jó dolgom van, mert 180+ főből kb. ketten küldenek Word-öt, a többiek általában be tudják illeszteni az emailbe, teams-be a képet és meg is kapom.
Az új ticket rendszer majd csak csatolt fájlokat fog kezelni, attól jobban félek, hogy miket fogok kapni
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Összefügghet azzal, hogy nem tudnak egy üres progit megnyitni, értsd, magában egy Excelt vagy más Office cuccot elindítani. Csak file-t megnyitni. Létrehozni se nagyon
Ezek milyen szinten lennének alapismeretek 2023-ban egy számítógépes munkahelyen, olyan usernél, aki mondjuk 10-20 éve használ PC-t...
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz koby11h #28902 üzenetére
Az egyik ok tisztán pszichológia: a legtöbb felhasználó úgy gondolkodik és/vagy ahhoz van szokva, hogy előbb kell egy "kézzelfogható" fájlba menteni valamit és azt küldi tovább, mellékletként.
A másik ok az, hogy sok esetben az e-mailbe ágyazott képeket valamelyik fél levelezőrendszere biztonsági vagy akár kompatibilitási okokból nemes egyszerűséggel nem engedi át, mellékletként viszont igen.
emvy: mélységesen egyetértek.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
félisten
válasz koby11h #28902 üzenetére
Azert, mert azt mar ismeri, hogy
- Wordbe hogy kell kepet illeszteni
- Word dokumentumot hogy kell emailezniEzeket hiba nelkul csinalja, tok felesleges megtanitani neki az uj modszert, hiszen a supportosnak ez igy boven elegendo. Ettol meg lehet szuper a sajat munkakoreben.
Egyebkent a legremenytelenebbek azok az IT-sek, akik szerint mindenki mas hulye, mert nem ert az IT-hez.
while (!sleep) sheep++;
-
koby11h
őstag
Ok, biztosan én nem értem.
Emailben küldi a Wordot? Benne a Print Screen-el készített kép?
De miért nem az emailbe illeszti be a képet???
Ezzel már egy lépést megspóroltunk volna.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Steam topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- Hisense LCD és LED TV-k
- Crypto Trade
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest