Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Pötyi
őstag
Én úgy gondolom, hogy fontos részlet azt is vizsgálni, hogy MIRE ad liftim garit: elromlikra, vagy elrontjákra? Azért ez nem mindegy. Ha megjavít valamit, az a javítás azért tartson ki valameddig. De ha piszkálják, az természetesen már egészen más dolog.
(Apósom is azt mondta, amikor megszületett az unokája, hogy már nem veszi vissza a lányát, mert látszik, hogy már piszkáltak rajta. )
QNX is cool!
-
Kingston RAM-ok pl. Bár az is gyanús.
@BiP : Kínai fülesem, meg általában a nagyon gagyi kábelek külső szigetelése összemegy és szakadozik... Melegragacsot szoktam rá. Randa, de működik.
Amelyiken a dugónál törik meg, azon lehet az egész dugót cserélni...Mutogatni való hater díszpinty
-
Tim82
félisten
válasz totron #27291 üzenetére
A #27285-től azért sikerült eltérned, vagy még mindig szentül hiszed a hitedet?
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
totron
addikt
Aki szentül hiszi a hitét és akaratának teljes eltökéltségében van az nem szokott elakadni ilyen nüansznyi eltéréseken, annak minden egy. Sőt, ún. móccerek is előkerülhetnek, úgy mint jó hírnév tetemes megcsorbításának vagy erőszaknak előtérbe helyezése. Ugye hogy nincs különbség!
-
Tim82
félisten
válasz totron #27289 üzenetére
Csak reménykedem, hogy azért érzed a különbséget aközött, hogy amiatt jelenik meg, mert valóban vállalt ilyesmit a szerelő, vagy azért, mert ügyfelünk hülye és olyasmit feltételez, amiről szó sem volt.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
totron
addikt
-
F.E.K..
senior tag
válasz KROK640 #27280 üzenetére
Próbáltam, de nem volt sok sikerem. Igaz, leginkább igyekszem kimaradni a dologból.
Egyrész ugye kicsi a keret (pláne, hogy kizárólag új cuccokat hajlandó elfogadni csak), másrészt a most ott használt crt-nél minden jobb lesz.
Kivéve a játékok futtatása...Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
válasz KROK640 #27278 üzenetére
"képesek évek múlva is visszavinni és ingyen javítást várni, mondván egyszer már kifizették, "
Mi van?
Ezek hülyék, a gari és a szerviz fogalma...?
Karácsony amúgy nekem is ilyen, inkább a nyugalmat értékelem benne, főleg a két ünnep között.Mutogatni való hater díszpinty
-
KROK640
nagyúr
válasz fatpingvin #27281 üzenetére
Hehe, ez jó ... (és jó tudni, hogy ki javít füleseket, van itthon egy rakás rossz sajnos )
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
fatpingvin
addikt
válasz KROK640 #27279 üzenetére
hozzám leginkább füleseket hordtak javítani, meg ilyen random pákás dolgokhoz hívtak. mondjuk ami olyan volt hogy egy leszakadt kábel visszaforrasztásánál több, vagy akár alkatrészt kell hozzá venni annak mindig megkértem az árát.
egyszer az egyik magát macsónak képzelő osztálytársam gondolom azzal a szándékkal hogy cikibe hozzon megkérdezte ráutaló módon hogy a lányoktól miért pénzt kérek... mondtam neki hogy te próbálkozz csak, ezért van az hogy nekem pénzem van ezekből neked meg max kék labdáid lennének. nem örült nekiA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
KROK640
nagyúr
válasz Iramirez #27270 üzenetére
Apám még élt, volt egy jó barátja, a Józsi bácsi. Én magam is bírom az öreget amúgy.
Sok-sok éve vett egy gépet, és nem rakta végül össze, hanem azóta is minden a dobozában van, mert nem vett hozzá házat meg tápot. Mikor megkérdeztem tőle, kiderült h egy 1st gen I5 4GB RAMmal. 10+ éve nincs összerakva, mert nincs ház, meg szerintem nem i tudja összerakni... ha nem az lenne h ígyis eggyel kevesebb gépházam van mint kéne, már rég adtam volna neki egyet, sőt össze is rakom, már ha az állásban nem döglött meg azóta.
Az öreg meg azóta is egy Pentium II-est használ offline, könyvelget vele, az még elmegy, Netezni meg telefonon ... Biztos jó ez neki így, mert különben már tuti vett volna egy gépházat meg egy tápot vagy összerakatja valakivel. De úgy láttam, hogy számtechszempontból ő megmaradt a 2000-es évek legelején.#27269 F.E.K.. : 9100-as I3-as integrált VGA-val, 8GB RAMmal, és 500as HDD(meg 250-es SSDD). BIztos, hogy az új monitor itt a prioritás? Én egy VGAra próbálnám rábeszélni, sandás hogy még egy GTX750Ti/950-el (ami elég kis fogyazstású ahhoz, hogy a táp is mindegy legyen) is jobban járna...
-
KROK640
nagyúr
Anno kilencedikben kaptam ezt meg. Osztály legjobb csaja, jön h megkéne nézni a gépét. Mondom ok. És milyen gép??? Erre rávágja : "hogy szép fehér". Mondtam neki h másnapra több infót mondjon. Másnap közölte, hogy "még annyit tudok róla, hogy Pentium II". Mikor kiértem egy 366-os Celeron volt (mondjuk nekem is olyanom volt otthon, és akkoriban bestbuy gépnek számított). Akkor elárulta azt is, hogy két hetes, amit korábban nem mondott, pedig segített volna következtetni sokmindenre.
Bár újraraktam a Windowst és kapott egy csomó játékot, meg filmet (még a 3GB-os winyómat is elvittem - az a winyó mennyit utazott), természetesen mindezt ingyenInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
Tudod mi a durva? Hogy karácsony este pont szívesen átmennék telepíteni. Ugyanis, egyik részről, rendben karácsony este, megcsinálom, de feláras, másik részről van egy szomorú vonatkozása ennek. Mióta a szüleim meghaltak azóta nemigazán ünneplem a karácsonyt, mert nincs miért. 2015-ben hamarabb "jött a jézuska" (hazajöttem külföldről október végén és megleptem magamat minden földi jóval, SSD, VGA, kedvenc parfümöm stb. - kajak még egy műfenyőt is állítottam, ami 2019-ig porosodott felállítva a helyén), aztán azóta meg elraktam és elő sem vettem. Manapság a karácsony este nekem ugyanolyan mint a többi, különösen az elmúlt 2-3 évben, maximum eszek valami finomabb kaját, de tavalyelőtt, Ausztriából éppen hazaesve még erre sem volt lehetőségem, konkrétan tojásrántotta volt az ünnepi menü. Barátnőméknél családi összeröff van, aminél ha fel is merül hogy esetleg menjek, akkor is inkább távol maradok. Általában 26-27-e körül szoktunk egy közös kis karácsonykát tartani, aztán annyi. Ugyanakkor 24-én este lehet látni a face-t tele van szebbél szebb karácsonyfákkal, és mindenki az ajándékaival flexel, meg mindenki egy boldog család (akkor is ha nem). Inkább filmezek, vagy játszok ilyenkor. Vagy ha felárral lehet menni Windowst telepíteni, akkor azt csinálom (csinálnám)
A szilveszter és az elseje viszont teljesen más, az sokéve szertartásos ünnep nálam, az akkori telepítést átlag ember nem tudná megfizetni.#27258 Lenry : perfekt megoldás.
Ma egyébként beszélgettem az egyik ismerősömmel aki háztartási gép szerelő, és előkerült a lifetime ingyen support témája. Arról panaszkodott, hogy ha már egyszer megjavított egy gépet (mikró, mosógép, hűtő, bármi... ) akkor képesek évek múlva is visszavinni és ingyen javítást várni, mondván egyszer már kifizették, hogy jó legyen a gép ...
-
KROK640
nagyúr
3D elemeket tervez vele, melyek később 3D nyomtatásra kerülnek, plusz videószerkesztés.
Szerencséjük volt velem, de ki tudja, hogy hány HDDjük került ilyen kezeletlenül ki? Mindenestere nekem nem kellett a bonyodalalom, format, rá az új rendszer és örülés.
#27249 koby11h : Biztos van neki az is. Nem kérdeztem.
-
fatpingvin
addikt
válasz Elemental #27256 üzenetére
veled már volt olyan, hogy visszaolvastad a topikot amibe írsz?
mert az egész totyik ilyenekkel van tele
amúgy velem nem, ugyanis windowssal nem foglalkozom és ezt mindenkivel közlöm is nulladik körben. nem véletlenül fizetős OS, ott van hozzá a support, konkrétan ezért fizetsz hogy ne a szomszéd hülyegyerekével kelljen csináltatnod hanem ott van a company support. ja hogy kalóz? az az ígyjárás minősített esete.
nem foglalkozom olyan szoftverekkel ami nem igazolhatóan jogtiszta vagy simán csak nem értek hozzá. a kalóz windows rajta tört office-al az redundánsan teljesíti ezt nem is értek hozzá meg az elveimmel is ellenkezik hogy foglalkozzak vele.
[ Szerkesztve ]
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
F.E.K..
senior tag
Jut eszembe, sikerült némi infót szerezni az ontopik ~200Km-re lévő "ARSUS" gépről:
Jó, a tápegység persze továbbra is ismeretlen. De mivel most a monitor a legnagyobb beszerzési tétel, egyelőre mindegy is.
Majd ha elkezdenek szaggatni a szép új monitoron a játékok, akkor... de addig mindegy...
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
F.E.K..
senior tag
-
-
koby11h
őstag
válasz frescho #27265 üzenetére
Én is segítek a barátaimnak, félre ne értsd, de olyankor nem barátok. Olyankor "ügyfél", még akkor is ha nem fizet érte.
És annak vannak jelei, pl. elhozza ha mozdítható és nem én rohangálok érte. Nem sürget, ha azt mondom, hogy elhozhatod, itt is állhat, de csak hétvégén lesz rá időm, akkor megérti. És igen, nem él vissza vele. Én sem dolgoztatom a barátaimat, családot sem, csak ha tényleg nem tudom máshogy megoldani."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
frescho
addikt
válasz koby11h #27260 üzenetére
Pont a barát az akinek segítek, de nem a bárki által megoldható kérdésben. Például a gyerek leformázta a vinyót/ripityára törte a lapost amin a mindenféle képek vannak. De ilyenkor nincs határidő és egy kézen meg tudom számolni kinek vállalok be bármi ilyesmit. Ráaadásul aki barát az nem él vele vissza, amikor meg én szenvedek az úszókapuval 1 óra múlva ott van segíteni.
Mindenki másnak ott a szervíz. Kollégáknak, ismerősnek, családnak is tudok ajánlani jó helyet.
https://frescho.hu
-
Elemental
addikt
Már eleve nem sok emberhez megyek. Akikhez igen, oda meg szívesen. Ez a srác is bármikor jön, akármikor szólok neki.
Csórók szegények, nem akartam még egyet rúgni bele. Ha lett volna tartalék ssd-m, oda is adtam volna neki szívesen.
Csak az volt szar, hogy nem terveztem estig maradni, de csak az lett belőleA slusszpoén amúgy, hogy végül meg sem tudtam csinálni, amit kellett volna. Kukázott valami régi nyomtatót, ahhoz kellett volna drivert telepíteni, de hiába ment végig a telepítő, végül mindig azt írta ki, hogy a telepítés sikertelen. Gondoltam is rátok, hogy valakit megkérek, hogy ugorjon át hozzánk
[ Szerkesztve ]
-
koby11h
őstag
Erre három dolgot tudok csak mondani, ilyen szívásokkal teli 30 után:
1, Barát akivel sörözök, még ha én fizetem is. Aki dolgoztat az nem barátom
2, Nem elmegyek, hanem elhozza!
3, Ha HDD van benne, akkor nem értek hozzá...
Szóval üdv a csapatban"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Pötyi
őstag
Erre pár év alatt magától rádöbben az ember. Egyszerűbb azt mondani, hogy sajnos nem érek rá, vagy sajnos pont ahhoz az eszközhöz nem értek, stb. Tudod, mit nyersz? Nyugalmat. Nem fognak karácsony este felhívni, hogy menj át windows telepíteni az ajándékba kapott gépre...
Kieg:
Valaha bennem is megvolt ez az őszinte segíteni akaró lelkesedés, a fiatalság idealizmusa, az én-meg-tudom-csinálni életérzés. Aztán rájöttem, hogy talán balek vagyok, ha szopok azzal a sok, 10 éve sem volt új dologgal.
[ Szerkesztve ]
QNX is cool!
-
Lenry
félisten
ha annyira jóban vagyok valakivel, amennyire leírtad, akkor nem érzem akadálynak, hogy elmondjam neki, hogy "Tibikém, ez egy őskövület, nem tudom mit szeretnél rajta, de szerintem inkább..."
és akkor típustól függően felvázolni a memóriabővítés + SSD koncepcióját (meglepően öreg szarokkal is képes csodát művelni), vagy felütni egy használt laptopos webshopot.de az egészen teljesen biztos, hogy nem malmozok ott 3 órát.
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
-
Elemental
addikt
Nektek volt már olyan, hogy egy barát, akinek szívesen segítesz bármikor, megkér, hogy nézz már meg egy laptopon valamit. Elkönyveled, hogy ez kb 30 perc lesz utazással, de a végén három(!!!!!!) óra lesz belőle. Mert amikor beállítasz hozzájuk, előveszi a laptopot. Ami egy rohadt őskövület, már 10 éve sem volt új. Egy win újraindítás 15 perc. Hát velem ez volt. Először csak vörösödött a fejem az idegtől. Majd amikor lefagyott az egész szar, és újraindítottam, és elkezdte magát frissíteni a windows, hát akkor katatón állapotba kerültem.
Lassan azon a szinten vagyok, hogy ha megkér valaki, inkább mondom neki, hogy vigye szervizbe, én meg kifizetem a javítást vagy telepítést, vagy akármit, csak hagyjon békén -
bambano
titán
Hupos duma:
"A LinkedIn az inverz Tinder. Itt csajok írnak neked, akiknek nem válaszolsz."Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
válasz frescho #27251 üzenetére
Ja, azt nem mondtam, hogy probléma lenne
Az említett helyen azért volt mindenki paranoid, mert mezei sysadminként nem volt különösebb hatalma az embernek, illetve volt olyan manager, aki arra játszott, hogy nem fogják tudni teljesíteni a kérést a célzottak... és sokkal kéjesebb érzés volt minimális idő alatt visszab@cni a teljesen felesleges requestet, hogy ott van, amit akart, mint izmozni, hogy nem is kéne megcsinálniMutogatni való hater díszpinty
-
frescho
addikt
válasz bambano #27242 üzenetére
Tudom-tudom, te rögtön rootként logolsz be reggel. De van ahol ez nem megengedett. Ahogy plain textben sem tárolunk szakat stb. stb.
hcl: Értem én, hogy kretének, de van az a szint ami felett ez már nem az én problémám. Sajnálkozva széttett kézzel, mosolyogva lehet ilyenkor hivatkozni a processekre.
[ Szerkesztve ]
-
válasz frescho #27241 üzenetére
"Ha egy admin csoport azt mondja, hogy nem kell, akkor azt biztosan úgy is van. "
Utolsó mondatok
Előző helyen hány ilyen volt, hogy a 180 napos logmegtartás helyett amíg nem fogyott el a hely, nem töröltünk, mert akármikor jöhetett valami idióta, hogy neki valami lehetetlen régi baromság kell@KROK640 : És mire használja? Após valami haonló 10*** i5 vagy i7-en vagdos SD filmeket
"Felmerült bennem a kérdés, hogy miféle selejtezés lehetett, hogy még egy format-ot sem kapott a ÍHDD? "
Rossz De ha rosszakarójuk lettél volna, akkor megszívhatják...Mutogatni való hater díszpinty
-
Tim82
félisten
válasz KROK640 #27244 üzenetére
Ahhoz, hogy a legősibb mesterségben jól dolgozz, újabban ilyen hardver kellene, mint munkagép?
-
KROK640
nagyúr
válasz frescho #27237 üzenetére
Erről az a klasszikus story jut eszembe, mikor sok-sok éve az akkori barátőmnek behalt a winyója (talán 2016). (C2Q gépe volt 8GB RAM) és a régi behalt HDD helyett vettünk valami 320/500GB HDD-t (már meg nem mondom), PC bontóból.
Hozzájuk érve és a gépbe berakva a HDD-t, nem csak egy windows bootolt fel legnagyobb meglepetésünkre, hanem egy cégnek elég érzékeny infóival volt tele. Excel táblák, költségvetések, weblap copy, belépési adatok, sok-sok céges word doksi stb. Persze minden full titkosítatlanul csak úgy ott a HDD-n.
Felmerült bennem a kérdés, hogy miféle selejtezés lehetett, hogy még egy format-ot sem kapott a ÍHDD? És a bontónál is, milyen tesztelés lehetett (ha egyáltalán volt), hogy full minden rajta volt, és nem tűnt fel senkinek?
Átvillant az agyamon, hogy felhívom a céget, hogy mit találtunk, de aztán rájöttem, egyszerűbb nyomni csendben egy format C-t meg egy reinstall-t, minthogy különféle bonyodalmakba kerüljünk. (Azóta már meg is döglött az a HDD, 2019 november-december körül).Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
Egy ismerősömnél van (amúgy egy I7 11700K, 128GB RAM, és RTX3090 mellett) 1TB M2, 2×4TB SATA3 SSD, és 2×18TB HDD.... nekem már az is őrülten sok és durva (huh, de legősibb mesterség jól tudnék ezen dolgozni!), pláne hogy ez csak ami a gépházon belül van. Emellett van egy elég komoly NAS rendszere is a szomszéddal közösen (mindkét háztartás hozzáfér a NAS géphez).
-
frescho
addikt
Nekem nincsenek klasszikus desktopos usereim, azokkal küzdjenek meg a z office-os srácok. Ha egy admin csoport azt mondja, hogy nem kell, akkor azt biztosan úgy is van. Munkaköri ártalom, mert elvégre a sudo rm -rf -fel sem viccelünk... A fejlesztőknek ott a backup, policy szerinti időtartammal, akinek meg nem felel meg, az előre jelezheti.
-
-
-
frescho
addikt
Ha törlöm (wipe9 akkor már nem kellenek. Inkább akkor gyorsabb, ha nem lehet szétverni. Mert a jégcsákánynál kevés gyorsabb adatmegsemmisítő megoldás ismert. Még a fúró is lassabb, a baseball ütő után meg takarítani kell.
Pötyi: Csak egy? Természetesen van minden fajta interface-es, mondjuk a 100MB-os verzióból több is. Meg mellé egy kis Syquest, meg LS-120. De ez teljesen alap szerintem.
F.E.K.. Aszondták nem lehet megtuningolni a TVC-t, mert olyan az órajel áramköre, hogy az túl bonyolult. Fogjátok meg a söröm, ez elég kókány lesz...
-
-
-
válasz fatpingvin #27229 üzenetére
Jaja
Nekem is volt, hogy adott topicban megmondták, hogy olyat nem lehet, tehát akkor már muszáj volt megoldani
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
fatpingvin
addikt
ja jó, desktopba nyilván azt raksz amit akarsz... (reminds me kell szereznem egy direkt rezes linkre modolható FC vezérlőt. van két FC vinyóm amiket mindenképpen használatba akarok venni már csak azért is hogy a mainstream fanokat idegesítsem és hogy legyen kontent a blogra )
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
válasz fatpingvin #27225 üzenetére
? Workstation PC-ről beszéltem...
[ Szerkesztve ]
-
válasz fatpingvin #27223 üzenetére
OK, de aut-of-da-boksz is létezik ilyen.
-
-
fatpingvin
addikt
válasz hobizoli #27219 üzenetére
igazából be is ismerhetnéd hogy tettél egy pontatlan vagy pontosítatlan megállapítást és már le is szálltam rólad azzal hogy az átlag júzerre nézve helytálló
-
hobizoli
nagyúr
válasz fatpingvin #27218 üzenetére
ez a SAS ilyen homejuzeri vonatkozasban mennyire erdekes dolog....?
rétegigény
a ceg vegye meg ami kell hozza hardveresentöbb drón kell ;P
-
-
fatpingvin
addikt
válasz bambano #27210 üzenetére
így is lehet a kedvencem azok a kis mazsolák akik kireszelnek a SAS csatiból hogy rámenjen a SATA kábel.
én ikább a kábelt barmolom szét van is valahol ilyen moddolt adat- meg tápkábelem amivel SAS vinyókat drótoztam rá egy HP branded vezérlőkártyára amire valamelyik pszichopata tervező SATA csatlakozókat pakolt...A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
-
-
válasz KROK640 #27211 üzenetére
Írjad írjad
@fatpingvin : Éles környezetben nem szórakozik az ember (bár amikor volt egy fölös szerverünk, elgondolkoztunk, hogy mit lehetne átlegózni a többi selejtből, pl. a DASD backplane-t, és átalakítóval a selejt laptopok SATA SSD-it beletolni... mert csak 256GB-osak, de ha a 8 helyes backplane-ből lenne benne még egy, az 16x256...
-
bambano
titán
válasz fatpingvin #27205 üzenetére
"de SAS vinyót csak SAS csatlakozóra": gyenge vagy?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
válasz fatpingvin #27207 üzenetére
Akkor az volt megtévesztő.
Mondjuk szerverüzemeltetés során kevésbé szokott előkerülni ez a problem. Adott gép, ha diszk kell egy éles cuccba, akkor abba valót veszünk, az meg fel se merül, hogy local diszkeket használó szerverbe SATA kerüljön.Mutogatni való hater díszpinty
-
fatpingvin
addikt
SAS-t néha visznek SATA szbványú kábelen is. de, ez csak egy kazal drót.
arra feltételezésre épül, hogy akinek SAS merevlemeze van az nem annyira hülye hogy ne tudja mit csinál.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
válasz fatpingvin #27205 üzenetére
Igen, tudom, hogy más a csati
"a "kompatibilitás" meg ugye csak ebbe az irányba megy, "
Van abból egyirányú Nem kizáró.[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
igen, a SATA vinyót SATA és SAS csatlakozóra is rá lehet kötni, de SAS vinyót csak SAS csatlakozóra. középen ott az a kis horony, lusta vagyok képet keresni, biztos hogy az első képtalálatok között lesz a sata vs sas keresőkifejezésre.
a "kompatibilitás" meg ugye csak ebbe az irányba megy, SAS HBA képes felismerni ha SATA vinyó van ráakasztva és akkor más nyelven beszél hozzá.
viszont ha egy sima SATA vezérlőre fizikailag rá is drótozol egy SAS vinyót, elektromosan talán nem vágja haza (bár a SAS emléleim szerint nagyobb jelszintekkel dolgozik hogy hoszabb kábelen vihető legyen, szval simán lehet hogy a vinyó kinyírja a kontrollert) de hogy azok nem fognak egymással kommunikálni az biztos, ugyanis a diszk csak SAS-t ismer, az meg tök más nyelv mint a SATA. dual-protokoll vinyóról meg nem tudok, igazából hülyeség is lenne. illetve nem hülyeség de felesleges.
[ Szerkesztve ]
-
nullpoint
őstag
A madár az Ász!
kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
válasz fatpingvin #27195 üzenetére
Ja, ért. Nekem annyi volt meg, hogy valami szervernél olvastam, hogy SAS->SATA keret, nézem, abban csak drót van.
Meg végülis, ha az összes SAS illesztő tudja, akkor... kompatibilis, naMutogatni való hater díszpinty
-
nullpoint
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Steam topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- Hisense LCD és LED TV-k
- Crypto Trade
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest