Új hozzászólás Aktív témák
-
koby11h
őstag
válasz fatpingvin #27199 üzenetére
Bocs, de mos komolyan, két "madár" vitatkozik azon, hogy kell-e a "madarakat a számítástechnikához keverni"?
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
nullpoint
őstag
válasz fatpingvin #27195 üzenetére
A sas az nem beszél satául, az csak csipog vagy károk vagy vijjog vagy mittomén. Nem értem miért kell a madarakat a számítástechnikához keverni.
kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
fatpingvin
addikt
-
fatpingvin
addikt
a SAS és a SATA protokolloknak semmi köze egymáshoz. a SATA az a régi ATA csak új fizikai layeren meg pár kibővítéssel, a SAS meg SCSI pár kibővítéssel, új fizikai layeren.
a csatlakozók hasonlítanak, mag egyirányban kompatibilis, de az is csak azért mert gyakorlatilag az összes SAS HBA beszél satául is, de ez nem a SAS része hanem párhuzamos funkció.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz totron #27173 üzenetére
azért ez egy elég vaskos általánosírás volt egy kéz felől, másfelől meg egy meredek feltételezés rám nézve... ha megengedhetném magamnak, valszeg nekem is lenne egy ilyen "tablet billentyűzettel" szintű laposom, bár valszeg csak azért mert snapdragonnal ilyeneket lehet venni amúgy meg volt metálpink laptopom egy ideig.
ami meg a páromat illeti (na, most data leakeltem hogy ő is nő...) egy viszonylag jól felszerelt mindenesideapadet használ. ha hasonlítanom kéne, a thinkpadekhez sokkal inkább hasonlít mintezek a papírvékony ultrabookok.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
-
válasz hobizoli #27183 üzenetére
Nemtom, érdekes embereket ismersz
Amúgy jó a tapi, egy csomó helyen van, hogy egyszerűen nem fér el egér, a tapi meg mindig ott van. Én sem szeretem, de sokszor hasznos.
"mert biztos voltam benne, hogy az elozo db-ja mar reg nincs meg"
Vagy elrontja, vagy elveszti... Remélem, valami felelősséggel járó melója van"inkabb egy Arduino vagy vmi Rasberry verzio mar csuklobol levezerelhetne HDMI monitoron"
Amennyiért azt megcsinálja valaki, annyiból veszel egy raklap CGA monitort (és annak is durva ára van).Mutogatni való hater díszpinty
-
koby11h
őstag
válasz hobizoli #27187 üzenetére
Igen az, ott vannak a nagy Traub 5 tengelyes megmunkáló központok mellette, de proto gyártáshoz, finomításhoz vagy 3D nyomtató vagy ilyen eszterga gyorsabb, állítólag.
És hát az eszterga nem igazán tudna mit kezdeni egy Raspberry-vel"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
koby11h
őstag
válasz hobizoli #27185 üzenetére
Ok, de ha csak CGA kimenet van a cuccon?
Van ilyen eszterga ez egyik cégnél! Működik, csak a beépített monitora adta meg magát. Ilyesmivel lett megoldva.
Az "Ósdi szarok"-at csak nem bírtam kihagyni
Nem tudom, hogy megy-e visszafelé, az nem kellett.[ Szerkesztve ]
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
koby11h
őstag
Ja, amúgy létezik CGA/EGA to HDMI konverter is
https://www.aliexpress.com/item/32859094599.html
Tudom, rétegigény... de van! Ósdi szarokhoz...[ Szerkesztve ]
-
hobizoli
nagyúr
en home juzerekkel talalkozok, ott nem igen divik az eger
tesomeknek is ott a ket noti, de egy egeruk sincs...
szszmiklosi isminel 3 noti van, egy apue, egy anyue, egy gyereke, osszen nincs hozzajuk 1 db eger se
de semmilyen
se madzagos, se vezetek nelkuli
max egy pendrive megy rajuk USB-n neha, oszthello
ismi csajnak meg mar 5-6 kis gagyi wireless egeret adtam ajiba, volt amikor szulinap kozeli idopont miatt kapott azt, de mindig elhagyja vhol, vagy a kutyaja ragja szet...vagy en nemtom miket csinalhat meg, de legutobb masfel-ket eve amikor voltam nala lementeni az elados notijat egy USBHDD-re, mar onvedelembol vittem magammal egy mini wireless egeret + elemet bele
vatta uj db volt, ott bontottam ki, mert biztos voltam benne, hogy az elozo db-ja mar reg nincs meg neki megint
es tenyleg
de mar o is rohog ezen, hogy amikor megyek, mindig "kap" ajiba egy egeret
1500-2000Ft, nem egy agyhalal osszeg
volt amikor ugy kezdtem, hogy:
-na, muti azt a gepet...megvan még hozzá az egered?
-hát öööö....
-nem baj, hoztam....ismét
-
multkor is mentem megnezni egy notit, mi a vért sikerult csinalni vele, hogy nyivakol a Win rajta, de egeret vittem, mert biztos voltam benne, hogy a juzernek nem lesz, en meg nem fogok ott a tapipaddal makettkodni
nem is volt
cegnel is jon az uzemvezeto, jon a Thinkpad-l, leul, de ott taperalgatja
feher kopeny stb, kerdeztem tole, hogy a kopeny zsebeben nem ferne el egy kis wireless eger?
haat lehet...
ez tobb honapja volt, azota se hasznal hozza egerettöbb drón kell ;P
-
válasz hobizoli #27175 üzenetére
Vagy csak mert így is megveszik Azon már régen túl vagyunk, hogy a gyártás a user igényekhez igazodik, sokkal jobban szeretik meghatározni, mi legyen a divat.
"D630-somon is van 4 USB legalabb (meg minden sz.r is) de 1-nel tobbet soha nem hasznaltam benne egy idoben"
De jó neked!"csomo embernek meg egy egere sincs a notihoz, csak touchpad-zik "
Na ilyet alig tudok, a legtöbbje bármihez elővesz egy A-s egeretNekem van rajta egy egér vevője, egy BT vevő, 1-2 telefon rádugva (a lapos úgyis ad tápot, arról töltenek), néha egy Arduino, USB-s lámpa van bedugva egy hosszabbítóval, amit rángathatok az asztalon, egyéb random cuccok. (Néha a T430-hoz való dokk tele is van.)
Mi usereink pl. használnak billentyűzet, egeret, USB-s headset, telefont töltenek, a gépen meg van 2-3 A aljzat.
És akkor ez csak user felhasználás, mérnököknél előfordul USB-RS232, space mouse, ilyesmi.@koby11h : Nyilván nekem is van USB kimenetű tápom jópár, de minek szórakozzak vele, ha a lapos úgyis ott van? Amúgy is mindig lóg ott pár A-microA meg A-C kábel, mert ha kell, csak nyomom a telefonba.
Meg annyival kevesebb cucc hentereg az asztalon, körülötte.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
koby11h
őstag
válasz hobizoli #27175 üzenetére
Mindig a rétegigénnyel van baj!
2 - Bill, egér - nem szeretem a vezeték nélküli dolgokat.
1 - Dokkoló
1 - USB pendrive-nak, bárminek
Ennyit használok egyszerre, de ezen a szegény laptopon csak 2 type-A van, így kénytelen vagyok hub-ot is használni.És ha már van kettő HUB-om, akkor miért ne:
1 - + egy dokkoló, mert néha másolni kell
1 - külső hdd, amit csak akkor kapcsolok be, ha onnan kell valami
1 - usb-s nyomtató
1 - webkamera
Ez így 8 USB eszköz, egy Dell Vostro laptopon. Látszik, hogy asztali gépről álltam át?"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
vmiert megsem raknak rajuk sokkal tobbet, mert a juzerek tobbsege ugylatszik megsem igenyli, hogy legyen
akinek megis, annak 2k egy 4portos USBhub
D630-somon is van 4 USB legalabb (meg minden sz.r is) de 1-nel tobbet soha nem hasznaltam benne egy idoben
az is vagy az eger volt, vagy autoban a VEMS standalone ECU programozo kabele
ami egyebkent alapbol RS232 lenne de a USB-t nem kell becsavarozni, hogy ne essen ki menet kozben a helyerol
csomo embernek meg egy egere sincs a notihoz, csak touchpad-zik
nekik a 10db USB is ugyanannyira felesleges lenne, mint ahogy a 2 is az
biztos nem azert raknak rajuk csak 2-t, mert amugy 3-4-t hasznal a tobbseg alapboltöbb drón kell ;P
-
válasz fatpingvin #27172 üzenetére
A SAS a szerveres SATA. Még átalakító is van.
"a legbunkóbb a sztoriban hogy ez működött. volt némi latency de működött "
BEcause we canMutogatni való hater díszpinty
-
totron
addikt
válasz fatpingvin #27141 üzenetére
Röhöghetsz te az ősöreg ThinkPadeddel, mivel te vagy a geekgyermek, ő meg a nő. A nő nem fog combja vastagságához konvergáló, totálisan kecsesmentes laptoppal mutatkozni, te sem mutatkozol rosegold/csicsaarany papírvékony ultrabookkal.
-
fatpingvin
addikt
egyrészt FW-t elég sok audio cucc mégmindig, másrészt a SAS legutoljára amikor néztem még egy elég népszerű szabvány volt, igaz szerveren.
amúgy meg adósnak érzem magam még azzal a botrányos konstrukcióval amitmúltok összeraktam ilyen "nézzük meg meddig képes ez működni" elv mentén. naszóval:
laptopba exprescard-pcie breakout, abba bele egy PCIe-PCI adapter, abba bele egy firewire vezérlő, arra rá egy firewire-es HDD doboz elektronikája, a SATA csatira egy SATA-IDE átalakító, arra meg rá egy CD olvasó
a legbunkóbb a sztoriban hogy ez működött. volt némi latency de működöttA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
válasz hobizoli #27166 üzenetére
"vedd....ezeket a 80-90-s evekbeli osdi szarokat ki hasznalja manapsag? "
Firewire-t azért elég sok minden"ezert nem raknak mar a notikra sem egy vagon portot, mert oprendszerbol latszott, hogy a 1 max 2 USB-n kivul nem sok mast hasznalnak,"
Azt' jön a user igényelni hubot, mert van 3 port a gépen.
A bővíthetőség kva fontos lenne, hiába hiszed a user fotelből azt, hogy minden fasza, mert neked úgy jó@fatpingvin : "ami nincs odaláncolva, ugyebár..."
Kábelkötöző elég irodákban...@koby11h : "Pontosan, nekünk is van minden mittudomén miről mittudomén mire átalakító is"
Otthon nekem is. Pont azért, mert olcsóbb,bár macerásabb megoldás." akkor van valami (USB A-s) eszköz a tárgyalóban, azt bedugod a gépedbe (már ha van A-d ),"
Itt is van ilyesmi, de csak pár tárgyalóban, mert elég drága.Mutogatni való hater díszpinty
-
hobizoli
nagyúr
-
fatpingvin
addikt
válasz hobizoli #27166 üzenetére
azzal a fazonnal beszélsz aki a laptopjához SCSI ODD-t használ, SAS vinyókat mentésre és rápakolt egy 3Dfx Voodoo videokártyát csak mert miért ne a firewire-es külső vinyó és DVD író konstrukcióról nem is beszélve.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
szebe
addikt
Nálunk ezt megoldották viszonylag normálisan. Ha esetleg nem menne wifiről a projektor (pl külsősnek), akkor van valami (USB A-s) eszköz a tárgyalóban, azt bedugod a gépedbe (már ha van A-d ), aztán arról tuti megy.
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
hobizoli
nagyúr
válasz fatpingvin #27165 üzenetére
vedd....ezeket a 80-90-s evekbeli osdi szarokat ki hasznalja manapsag?
juzerek 0,00000002%-a?
kb mintha ma Hercules vagy CGA monitor adaptert keresnel DP-ra
ezert nem raknak mar a notikra sem egy vagon portot, mert oprendszerbol latszott, hogy a 1 max 2 USB-n kivul nem sok mast hasznalnak, hiaba is van rajta 4-6 is abbol, meg tobb masik akarmi is
aki meg veletlenul igen, az kis % vegyen egy maganak adaptert, vagy USBhub-t vagy olyan 6in1 C-s dokkolottöbb drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
-
fatpingvin
addikt
ami nincs odaláncolva, ugyebár...
számomra az volt az egyik legnagyobb csalódás a világgal amikor az egyik egyetemi előadónkban a projektor bikacsök vastagságú VGA kábelén kis Elzett lakaton fityegett egy kb 20 centis kis láncocska, aminek a másik vége ugyancsak egy Elzett lakattal tartott fogva egy HDMI-VGA átalakítót.szeretném azt hinni hogy csak az operátor bácsi került idegállapotba és lőtt túl a célon amikor ezt a konstrukciót összehozta, és nem arról volt szó hogy a gyorskötöző és a textilszalag már nem bizonyult elegendőnek...
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
koby11h
őstag
Én azokat berakom valami alu sínbe, vagy odakötözöm, vagy ráírom több helyre a cég nevét, akié. És még így is privatizálnak évente 1-2 darabot.
Minden hónapban egyszer végigjárom a tárgyalókat és ellenőrzöm ezeket, de persze pont amikor kellene, akkor nincs ott"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
koby11h
őstag
Pontosan, nekünk is van minden mittudomén miről mittudomén mire átalakító is.
Pl. D-subról HDMI-re is, bár rajtam kívül senki sem tudja használni, de van és működik
(Az a titok, hogy be kell dugni az USB-t is, mert arról kap áramot, de hiába írtam rá... )"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Lenry
félisten
válasz F.E.K.. #27157 üzenetére
nálunk minden is fogy a tárgyalókból.
a múlt héten hívnak idegállapotban, hogy a világvégéről ideutazott partner dugná a laposát a TV-be, hol a hosszú HDMI, aminek oda kellene lennie készítve?
hát - mondom - ha nincs ott, akkor nyilván valakinek szimpatikus volt, mert annak dedikáltan ott lenne a helye.most rendeltem belőle 5-öt
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
-
fatpingvin
addikt
-
F.E.K..
senior tag
Nálunk mindig panaszkodnak a Desktop-os kollégák, hogy fogynak a kitett átalakítók...
Vannak előadásra fixen telepített mini pc-k, zárt dobozban, azokat meg már többször felfeszítették a kedves előadók, aztán kreatívan átkábelezik általában. A következő előadó meg persze reklamál, hogy nem működik a cucc...
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
hobizoli
nagyúr
amibol nincs USB-s, az nem is letezik
azert egy USB-C a gepeken manapsag mar elegge alap
arra meg egy HDMI adaptert ne legyen mar akadaly a helyszinnek se megvenni...
egy eladoteremben ez miert nincs?
fel sem kene meruljon kerdeskent se, hogy van-e
johogynem mar a 230VAC konnektorra kell rakerdeznitöbb drón kell ;P
-
-
Pötyi
őstag
válasz hobizoli #27150 üzenetére
Igen, de pont azt beszéltük, hogy a vezérigazgatói tárgyalóba, prezentációhoz illik a fémházas, tablettává kifordítható HP Elitebook, ami olyan vékony, hogy csak egy USB-C fér el a pengevékony ház oldalán, a mérnöknek meg egy olyan laptok köll, amin még soros port is van a tizenöt csatlakozó közt, amikor hason bekúszik a rack-szekrény alá az álpadló kábelalagútjában. Más felhasználó, más feladatkör, más eszköz.
Meg 2022-ben lehetne annyi esze egy vendégelőadónak, hogy pár nappal korábban előre leegyezteti, hogy milyen csati van a helyszín projektorán, meg az ő laposán.
QNX is cool!
-
válasz koby11h #27146 üzenetére
@DJGABI : Tök jó, de sokat nem kapsz érte, másikat venni meg atom drága, és akkor ahhoz a cuccok is drágábbak... Ha van egy jól működő autója az embernek, akkor jobb megtartani.
@hobizoli : "vagy van ilyen USB-C 6in1 port replikator szeru ize is"
Azt írtamMutogatni való hater díszpinty
-
hobizoli
nagyúr
válasz fatpingvin #27149 üzenetére
de az egyszerubb, mert egy vmit beledugsz es mar megy is minden
power, HDMI, UTP mind kulon meg nyugosebb
igy azt is el lehet adni, a noti meg "letisztultabb" lehettöbb drón kell ;P
-
fatpingvin
addikt
válasz hobizoli #27148 üzenetére
nyilván ez is egy megoldás, de igazából olyan konstrukciót is el tudnék képzelni, hogy ez a portreplikátor már közvetlenül be van építve a laptopba, így nem kell még ezt az egy plusz bizbaszt is hurcolászni. legalábbis ha én tervezőmérnök lennék én így csinálnám.
javárj, hopphoppA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
DJGABI
addikt
szerintem sose volt ez jó
oké, motorikusan amúgy nincs vele gond (ahhoz képest hogy lassan 300 ezer km van benn), meg rozsda se nagyon van rajt. de rengeteg apróság, egyszerűen nem volt gazdája, pl. alapból rohadt hangos volt mikor hozzánk került, a motortartó gumibakokat nem cserélték. legutóbb épp megvettem rá a 13-as felniszettet, hát nem megy fel, mert elöl valamiért nagyobb fék van, 1 évig kerülgethettem a felniket...
na jó, műszakis képek alapján olyan 2013-ig még foglalkoztak vele.
[ Szerkesztve ]
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
hobizoli
nagyúr
válasz DJGABI #27142 üzenetére
pont a napokban volt egy FB hir alatt szo arrol, hogy a bringasok bicaja dragabb, mint az autok
persze okosan a 15-20+ eves autokat neztek egy vatta uj, nem eppen alap bringahoz kepest
mintha 0-10 eves autok amugy nem lennenek az utakon
meg a karbon vazas karbonfelnis technikat, ami cangasok kozott se tul gyakori, foleg nem az atlagjuzereknel
nyilvan letezik az is, de 1,5-2 millioert azert relativ kevesen vesznek csak egy vazat
nekem is van olyan ismi akinek az van, de o amator (maraton) futo meg triatlonozik is mellette
az egysegsugaru pistike meloba jarni nem fog 3-4 millios biciklit venni, foleg nem a bp-i utakra
4 millioert meg nincs semmilyen uj auto
egy fapad Swift is 5.5misi mar, Sport kivitel 9.5(!!!)
meg a szinten karboncuccos auto meg booooven 20-30 millios szokott lenni
az a vicces, hogy 10-20 millios autokbol is tobbet latok az utcan napi szinten, mint barmilyen biciklibol, amik kozul meg a toredeke az a horrordraga versenytechnikas
de ugy megy a duma rola, mintha a Tour de France-ra keszulnenek vele itt
csak amikor meg jon a TdF, akkor sosem latom ezeket seholtöbb drón kell ;P
-
szebe
addikt
válasz DJGABI #27142 üzenetére
Igen, 8 misi, mert "természetesen" zsírúj, 0km-es vas játszott volna csak. Közben sógor kb harmadannyiért lőtt egy P3-at valami erre szakosodott importtal foglalkozó embernél. De az nem jó ugye, mert 5 meg 8 meg 10 éves, és jaj
Laptopra meg venni kell egy sokazegyben adaptert, aztán jóvan. Pénztárca mélységétől függően egész konszolidált megjelenésűeket lehet találni, és akkor még az a cikifaktor se játszik, hogy valami fröccsöntött fosch lobog az üzleti gépen.
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
válasz koby11h #27140 üzenetére
3-4 évet kibír? Évente simán csere...
Mondjuk egy ideje pótgumi van, az is olcsó.
@fatpingvin : A fél topic erről a laptopos műsorról szól
"de az USB-C (displayport?) azért még nem terjedt el erre a dologra."
De aztán C-VGA, C-DP, C-DVI, C-HDMI adapterek sem drágák. És akkor azt dug rá, amit akar.
C-HDMI kifejezetten pár ezer volt Kínából, működik.
Vagy egy portreplikátor, amin van Ethernet aljzat, USB A-k, VGA, HDMI.@DJGABI :
"Na jó tényleg van bőven baja, 200-ért vették, kapta, de már többszöröse rá lett költve."
És amúgy jó? Mert ha a többszöröséért vesz egy autót, amiben aztán az első hibánál még egyszer elköltheti a többszörösét...
Én elég sokáig használom az autóimat, az előzőre 15 év alatt elment vagy 3-3,5M Ft (nem kellett volna kétszer szarrátörni ) , de az végig autó volt (az elején volt pár nepper-szopatás, amit meg kellett oldani, váltó, rozsda, stb). És amikor vettem, meg később sem lett volna annyi pénzem egyben.[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
"Értékelhető autó 8 alatt nincs"
mármint 8 misi alatt?Asszonynak a szétesőfélben lévő Twingo helyett nézelődök, de 2 hónap után azt mondtam neki ezt most felejtsük el, inkább gyűjtsünk még, aztán majd abból lesz valami. Kb bicikli helyett kell neki városba, kérdeztem miért nem felel meg a Twingo... Háttő... Na jó tényleg van bőven baja, 200-ért vették, kapta, de már többszöröse rá lett költve. 6 kilóban gondolkodtam (annyiért ment el a családi régi, de normál állapotú Clio), hát annyiért csak hulladékok vannak. De még 800-ért is azt mondom alig látok amit érdemes egyáltalán megnézni. Amúgy pont Fabia lett volna az egyik, de nem is tetszik neki, meg amúgy nincs is belőle épkézláb ennyiért.
Lapát téma: +1 az évenkénti cserére. Nálam legalábbis annyi idő alatt mindig nekiállt csíkozni. Pedig aztán a Clio-n minden márkát végigpróbáltam.
[ Szerkesztve ]
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
fatpingvin
addikt
kifelé mutatási kényszer a fejben. abszolút nem tudom érteni.
van akinek ez valamiért fontos szempont a vásárlásnál, aztán meg nem jön rá magától hogy a kvázi magamutogatásért beáldozta azokat a dolgokat amikre tényleg szüksége van.egy ismerősömmel laptop téren sikerült ezt eljátszani. előzetesben megjegyezném hogy a csaj pénzügyi elemzőként olyan havi fizut rak zsebre ami forintban alulról kaparja a hét számjegyet a juttatásokkal együtt, szóval az anyagiak nem akadály. mindazonáltal meg kell hagyni nem élnek nagy lábon a párjával, lenne miből de nem költekeznek feleslegesen, nem kergetik a luxust meg ilyesmi, de azért mondjuk úgy adnak a megjelenésre, ami kell annak legyen megadva a módja.
adott a sztori, kéne egy laptop, ne a céges legyen magáncélra használva. oké szedjük össze mire kéne. összesítve kb egy casual business laptop lett a követelmény hosszú akkuidővel meg valami izmosabb procival. figyelembe véve hogy adott esetben prezentációkhoz meg hasonló dolgokhoz is lesz használva, olyat néztünk ami nem ezek az agyonvékonyított dizájner izék, tehát normális csatlakozórepertoár még van rajta. összeszedtük a szempontokat, oké innentől igazából lehet válogatni a webshopokból.
sztori jórészt elfelejtve, hónapokkal később tök véletlenül szóba került hogy milyen kínos volt valami meetingen hogy nem tudta rákötni a projektort a laptopra. mondom mi?kiderült hogy a cégnél is beszélgetett a kollégákkal a dologról, azok meg rábeszélték valami ilyen kivasalt, tablet módot is tudó notebookra amin USB-C-n kívül csak SD kártya foglalat meg jack volt, mert hogy az mennyivel elegánsabb meg minden. mondom jóvanakkor, ezért érdemes volt végigvenni az igényeket.
két dolgot nem értek igazából: mellényzsebből ki tudott volna fizetni egyszerre KÉT új laptopot is, de ha már ez nem, akkor miért nem sikerült legalább pár adaptert venni ehhez? mert oké, jobb helyeken már nem VGA kábellel kell boldogulni ha vetíteni akarsz, rá van rakva a végére egy HDMI adapter, de az USB-C (displayport?) azért még nem terjedt el erre a dologra.
és ez csak egy példa. (én meg közben röhögök magamban az ősöreg thinkpademmel, ami csatlakozó nincs rajta natívan azt legrosszabb esetben akár egy PCIe bővítőkártyaként rá tudom akasztani.)A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
koby11h
őstag
válasz hobizoli #27139 üzenetére
Az nem költség, hanem létfenntartás... 3-4 évente kicserélem, hogy lássak valamit. Ha kell, ha nem. Nem akarok egy hóesésben azért meghalni, mert egy pár ezer forintos gumiszalagot sóher vagyok kicserélni. Ahhoz még szerelő sem kell!
-
Volt melóhelyen helpdesk agent kiscsaj. Kikent-kifent, gazdagéknál forgolódik, kell autó, amivel meg lehet jelenni.
Miért, attól leszel több? Pedig nem az a gold digger fajta volt, jó fej, stb.Mai ON
Külső szolgáltató kezeli a virtuálcuccainkat, mi adjuk a HW-t, az szoftveres üzemeltetést egy nagy nevű cég csinálja (globál ők, nem csak itt).
Bepakolunk egy új szerver HW-t, jelzem, hogy telepíthetik. Pont úgy, mint a cluster többi tagja is be van lőve.
Pár nap múlva jön a kérdés, hogy de hát hogy legyen olyan, mint a cluster többi tagja? Hát ők csak egy VLAN-t látnak onnan.
Nézzük a hálózatos kollegával, pont ugyanúgy vannak belőve a VLAN-ok afelé a gép felé is... megírom, hogy de hát hogyhogy, ugyanazt a hálót kapja...
Válaszolnak, hogy ja, most már értik, csinálják@hobizoli : Sosem értettem. Mindig tizen-huszonéves, pár százezeres autóim voltak (van), a használati szokásaimhoz teljesen jó, rendben tartva mind, ami volt, és ha nem lenne rendben, akármikor tudok másikat venni... Vagy ha valami komolyabb művelet kell, ki tudom fizetni.
[ Szerkesztve ]
-
szebe
addikt
válasz hobizoli #27135 üzenetére
Sosem értettem ezt a másoknak veszünk dolgot.
Hol érdekel engem a másik telefonja, autója, cipője, stbstb. Hol érdekel hogy más mit gondol a 20 éves G astrámról.
Anyámék is meg voltak indulva covid előtt, hogy jaj új autó. Mondom minek? A 6Y Fabiat évente 1x betolják a szerelőhöz, amikor csilingel a villáskulcs, aztán 15 év alatt 2 elektromos ablak meg 1 hangszóró volt amit a kötelezőkön kívül cseréltek. Értékelhető autó 8 alatt nincs, kellett egy kis idő míg rájöttek, hogy erre nem biztos hogy szükség van."ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
hobizoli
nagyúr
válasz KROK640 #27133 üzenetére
madjarisztanban nemetauto fétis van
gondolj a füstvágen trédéik-re, csomo adagolos jar meg ma ie ezekbol, pedig az elso CR dizelekre lassan OT rendszamot lehet mar kerniaz is lehet akarmekkora elmaradott konstrukcio, elobb megveszik, mint egy francia vagy olasz CR dizelt, ami ahhoz kepest egy urhajo masban is, futomuben is, fekben is, felszereltsegben is
nezem a Fb-n a csoportjaikat, olyanokkal szopnak sorban, hogy a negyedenel mar betoltam volna az 147-t mar az elso kohóba
foleg az ujabb CR TDI-knel, amikben az a csodalatos konstrukcioju, onmagat ledaralos CR pumpa van, ami csinal egy 1.5-2millios kart motorban, mert mindent teletol forgaccsal, es meg az uzemanyagtankot is le kell venni es nagyon kimosatni
meg melle a menet kozben megallo olajszivattyuk, a cseret nem igenylo de megis leszakado vezermulanc, szinten erosen 7 szamjegyu karokat generalva
bontoban meirt kell fel millioba egy CR TDI motor, meg 200k egy bontott hengerfej, amire kb elojegyzes van?
mert az is tudja miert kell az neked
miert van mar nemelyik szerelonel tobb db elore felujitott hengerfej a polcon, hogy nem akkor viszik el javitani, amikor bejon az ugyfel egy olyan autoval, es akkor csinaltatja meg a gepmuhellyel, mert hetente jon be 2-3 ugyanazokkal a hibakkal, es mar van neki tobb csere hengerfeje keszen felujitva pont ezert, ne alljon nala ezert ott egy auto egy hetig
okos egybekent, csak ez is azt mutatja, hogy egy qrva problemas konstrukcio igazabolegy 150loeros 937A5000-s JTD 16v motort meg a negyedeert megvehetsz es az nem daralja le a CR pumpat, mert az nem olyan konstrukcioju, abban nem all meg az olajszivattyu, mert maskepp van megoldja a meghajtasa, meg nem nyalja le az elnyult lanc a vezerlest, mert szijas, 80k km-nel kicserelteted a szijat a feszitovel es a vizpumpaval egyutt es nyugodtan alszol, es nem 500k a lanccsere, meg ha elszakad, akkor egy-masfel millio egy bontott motor...
de kifele meg megy az orokelet+2nap esti mese, onmaguknak hazudnak kb
mintha az lenne a presztizs, vagy menoseg, hogy mennyit tud (vagy kell) az autora koltenisogor is 2,5ev alatt 4 milliot tapsolt el az autojara, de szeptember elejen en adtam neki 50k-t, hogy tudjon tankolni, es be tudjon jarni vele meloba ausztriaba... meg nem adta meg, pedig azota 2x kapott fizut
de most is kene ra majd 4 uj nyari gumi, mert mar szeptemberben a teliekkel jart, 19" felnikre 350k korul kezdodik egy szett ra szerelessel (Conti 6, Pirelli...) Michelin-bol siman van ennel dragabban is, meg az ilyen Nankang-bol is lenne ~250k
meg a ket turbot felujitani a 335XD-n arra 450-500k-s arajanlat volt eddig szerelessel
mondtam is neki szamoljon nyugodtan 600-650k-val, mert ezen az auton meg nem volt olyan javitas, ami megallt volna annyibol, amit elore mondtak neki.....mindig vmi kozbe jon
ja a "cetef" (ZF) valton is kene az olajcsere... 210-220k az isszoval 1+ misit siman ra tudna tapsolni megint
mondtam neki mar tobbszor, hogy ezeket az autokat olyanoknak talaltak ki, akik min 4.5-5k EUR-t keresnek havonta, es nem a felet
majus ota csekken dzsinnes ez a masik vas
aszondja, majd vesz fel hitelt, hogy megcsinaltassa
jolvanb+de kifele el kell jatszani a menocsavot szomszedoknak, hogy presztizsmarkas autot tartunk, egybol kettot is
par honapja is mondom neki, te arra keresel, hogy ezt a ket szart fenntartsd vhogy
mééé??, a 500-sra is kellett kolteni (hugomnak volt egy 1.2 8v 69lo strandkorlátkék Fiat 500-sa, nagy uvegteto, dual digitklima....)
ja tenyleg, volt rajta egy vezerlescsere, amikor vettek ~380EUR-ert, de ez vasarlas utan alap dolog mindennel kb
azon kivul ami "elromlott" rajta 2 ev alatt, az az olajtekno volt 55EUR-ert, de az is azert, mert leutottek az aljat, es eldeformalodott, elkezdett szivarogni
mondtam neki erre is, hogy johogy nem olyannal jossz "rakolteskent", hogy ki kellett cserelni a ket fenyszorot, meg a hutot a homlokfallal es a lokivel 4k EUR-ert, mert TK lett az eleje
nem veritek oda az aljat, akkor meg ez sem lett volna javitando rajta
az egy tipikus "beulsz, elforditod a kulcsot, es megy" auto volt
meg egy akku-t meg egy izzot se kellett venni bele[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
KROK640
nagyúr
"Persze megértem azt is, aki elintézi annyival, hogy laptop lecsuk, félrerak, és onnantól otthon van." - nekem sokszor 1-2 jól időzített ablak bezárás is tudja ezt hozni. Vagy egy hasonlóan jól időzített boltba menés (10-15 perc). Aztán ennek néha az a hátránya, hogy este 8-kor jövök rá, hogy a délután 3-as ablak bezárás kissé korai volt, és még 1-2 órát be kell iktatni.
Az utazással úgy vagyok, hogy olyan órák vesznek el a napból (elővárosiként a napban 1-2-3 óra inga benne van) amikor pénzt már nem keresek, ugyanakkor sem az otthon kényelme, sem az ügyintézések lehetősége nincs benne a napban. Ha pl 8 órát dolgozok, de 3 óra az inga, az nekem gyakorlatilag napi 11 óra munka, mindössze 8 órás fizetéssel. Nem egy jó scenario, ha belegondolsz. (pláne, hogy adott esetben az ingázás költsége részben, vagy egészben engem terhel).
Rezsitámogatás megkerülése : igen, MO-n pláne nagyok a munkáltatók a különféle költségek megkerülésében, így ez nem lep meg.* igaz
#27062 fatpingvin
Azért azt ne felejtsük el, hogy a mai időkben és ft árfolyamok mellett az euro lassan nem hivatalosan kerül bevezetésre (ahogy a délszláv államokban anno a német márka vagy mostanság a dollár / eur) hogy nem hivatalos fizető eszköz ugyan, de egyre elfogadottabb, netán esetleg egyenesen ebben várnak már egyesek pénzt. Ha a ft sokat romlana, akkor MO-ra is ez várhat, és az a magyar (ftban fizetést kapó) lakosoknak nagyon rossz lesz. Mondjuk jelenleg "szerencsére" (nekem pont nem az) a ft/eur arány sokat javult az utóbbi időben, így elvileg ez még várathat magára.#27064 Lenry
ha belegondolsz itt is a befektetett időről van szó. Ha félóra alatt pl vonattal/repülővel/teleport kapuval elérném Pestet akkor azon is elgondolkodnék. 2009-ben egy ideig ingáztam Pestre munka miatt (heti 2 nap) de bármennyire is jól fizetett párhónap után felhagytam vele, mert untam a heti 8-12 utazással töltött, de ki nem fizetett órát. szvsz a legtöbb embernek belefér napi 30-60 perc menet, de afelett már . főleg heti szinten - kezd kissé sok lenni az extra kifizetetlen óra ...Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz hobizoli #27060 üzenetére
A hátulhajtott dolgot amerikai autóknál nézzük, ott is 1930 és 1975 között, de ott meg úgyis majdnem mind hátul hajt.
A német nem tudom iért fontos szempont? Ha a technkai frisseség és egyebek miatt, akkor tessék új autót venni (egy 15-20 éves németet szerintem mára egy koreai is veri, de legalábbis bármi ami EU), ha meg az időtállóság miatt, akkor ott a japán, de az amerikai is.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz F.E.K.. #27058 üzenetére
Ez egyébként róla is kiállít egy bizonyítványt, hogy ilyen szintű cuccot már bevenne ...
De eltudom képzelni, hogy esetleg nem, csak "kicsi sárgább, kicsit savanyúbb" de így sikerült. Hátha beveszi valaki.
Ha nagy tételbe küldi szét (több tízezer vagy 100 ezer, akkor bőven elég, ha az 1-2% beveszi, bőven megérte neki, összegtől függően az instant nyugdítól, trópusi szigetig bármi lehet.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
bambano
titán
holnap lesz a nap, amikor az aláírásom jelentősen közelíteni fog a valósághoz...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
fatpingvin
addikt
válasz E.Kaufmann #27122 üzenetére
nocsak, burkoltan személyeskedünk? vagy csak én vagyok krumpli hogy értsek valamit?
[ Szerkesztve ]
-
-
totron
addikt
válasz E.Kaufmann #27122 üzenetére
Neked legalább voltak randijaid. Én az egész éjjelt átdolgoztam a gyárban (amiért még én fizettem), hogy aztán majd hideg salakot reggelizve, nulla alvást követően elmenjek a meg sem beszéltre, a nem is létezővel. Amikor azt kívánod hogy inkább vágtak volna át.
#27107, biztos azt hitte, hogy ShowView kód, aztán csak úgy benyomta. Kell élned ellenajánlattal, mert itt csak a vékony káva számít! Ami mondjuk jól megy a vékony tangához, még ha nem is egy történetben vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
válasz fatpingvin #27116 üzenetére
Nyugi, egy fillérrel sem lenne olcsóbb, csak mert nem kellett kifizetni a HDMI jogdíját, úgyhogy szerintem mindegy.
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
E.Kaufmann
veterán
válasz bambano #27103 üzenetére
Egyrészt alapvetően PC-s oldal, de ha már ott volt a termékkategória megnéztem . Tudom, te már a VAX tetejére ültetted a csajokat, mikor én még csattogóslepkét se tologattam, és én se voltam az a don Józsi, ahogy a Fatpingvin se, de igény lett volna, aztán jobban próbálkoztam. Bár némelyik randi után inkább álltam volna szerzetesnek
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
-
szebe
addikt
válasz bambano #27113 üzenetére
Szerintem nagyjából ez a kép jellemzi a legjobban a pályafutását. Mert ezen a képen kívül sok más értékelhető teljesítményt nem sikerült nyújtania.
-
-
F.E.K..
senior tag
-
Lenry
félisten
válasz fatpingvin #27112 üzenetére
a DVI és a HDMI elektronikailag kompatibilisek, egy sima olcsó kábellel alakítható egyik a másikba
-
bambano
titán
[link] vinnyogok a röhögéstől...
női autóversenyzőket emleget a cikk, és a NŐI szerző szerint Keszthelyi Vivienről azt a képet kellett belerakni a cikkbe, amin a segge látszik...
meLLesleg príma seg...Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Lenry
félisten
válasz koby11h #27108 üzenetére
ugyanez a típus van a cégben, csak fehér.
nagyon látványosan vékony, az tök jól néz ki, egy teljesen korrekt irodai monitor, viszont csak egy HDMI meg egy D-Sub van rajta, semmi más.Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
-
F.E.K..
senior tag
-
F.E.K..
senior tag
Közben a távoli ajándék pc tanácsadás képes fokozódni...
Az imént kaptam a feleségétől Viber -en:
"
Szia!
Megteszed, hogy ránézel erre a monotorra?
Cikkszám: 1379249
"Nem, semmi egyéb infó nincs hozzá...
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
-
Top cat
addikt
válasz fatpingvin #27104 üzenetére
Úgyis tutira vehetted, hogy valaki rákérdez.
-
bambano
titán
válasz E.Kaufmann #27096 üzenetére
honnan ismered ennyire részletekbe menően?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Lenry
félisten
válasz E.Kaufmann #27099 üzenetére
TK?